fbpx

Je to najvplivnejši iz Šarčevega kroga? Vzel ga je v Davos, stal nas je 774,92 evra na noč

Foto: STA

Po naših informacijah od septembra, ko je vodenje vlade prevzel Marjan Šarec, ljudje iz sveta gospodarstva na Gregorčičevi ulici najpogosteje potrkajo pri državnem sekretarju Vojmirju Urlepu.

Urlep je bil s Šarcem januarja tudi na razvpiti, predvsem pa za davkoplačevalce silno dragi službeni poti na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu, pri čemer je samo polet s falconom stal več kot 13 tisoč evrov, kot smo razkrili na povezavi.

Razkrili smo, da si je Šarec privoščil nočitev, ki je stala več, kot zasluži delavec, ki prejema minimalno plačo, v celem mesecu, kar lahko preberete tukaj. A v istem hotelu, Piz Buin v Klostersu, je prebival tudi Urlep, kažejo podatki, ki smo jih pridobili v Šarčevem kabinetu. Urlepova soba, za spoznanje cenejša od Šarčevega apartmaja, je stala skupaj z zajtrkom več, kot znaša minimalna plača – 774,92 evra na noč. Skupaj torej 1.549,84 evra.

Kar je znatno več, kot sta skupaj porabili preostali članici delegacije, Nika Vrhovnik in Andreja Slomšek, ki sta skupaj za bivanje v hotelu Schloss Ragaz v Klostersu porabili 1.453,76 evra. Nočitev vsake je z zajtrkom stala 363,44 evra na noč. Stroškom je potrebno prišteti še 147 evrov za reprezentanco.

Urlep je dnevnice pospravil v žep
Urlep, ki se na spletni strani kabineta predsednika vlade predstavlja kot sveži upokojenec, ki pa kljub temu, da “še vedno aktivno sodeluje v organih upravljanja in nadzora, bil je član upravnega odbora Instituta ‘Jožef Stefan’, član skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, član prvega nadzornega odbora Petrola, d. d., ter član različnih evropskih združenj na področjih, na katerih je deloval med kariero. Trenutno je predsednik nadzornega odbora Gospodarske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Univerze v Ljubljani in član častnega razsodišča Združenja Manager”, ne pusti nobenega evra. Šarec se je dnevnicam za pot odpovedal, Urlep pa je svojih 79,20 evra pospravil.

Nekdanji predsednik uprave Leka in svetovalec predsednika vlade Vojmir Urlep. (Foto: STA)

Nov anonimni sodelavec
Ima(ta) pa Šarec (in Urlep) novega sodelavca, o katerem pa očitno v vladi še ne vedo kaj veliko. Spletna stran predsednika vlade izgleda trenutno takole:

In, ne, ne manjka samo fotografija, ko iščete vsebino, odpre tole stran:

Škandal24