fbpx

Je to pravna država, Švarc Pipanova?! Devet let zapora za brutalen umor starostnika?!

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan (Foto: STA)

“Dobro mediji sanirajo to sramoto. 39 let so dobili skupaj. Posamezno okrog 10. Zato, ker so zverinsko pretepli nedolžnega človeka in ga pustili v hudih mukah umirati. Medtem oče, ki je branil sina pred morilci, sedi za 17 let. Je to pravna država, Dominika Švarc Pipan?” se sprašuje komentator Mitja Iršič. 

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so bili Marjan Grm, Mihael Grm, Marko Belcl in Marjan Brajdič spoznani za krive storitve naklepnega kaznivega dejanja. Starostnika (77 let) Stanislava Knafla so namreč zvezali in brutalno pretepli, nakar je za posledicami zločina umrl. Tragedija se je pripetila v okolici Grosuplja v gozdu pri Zgornjih Duplicah na Dolenjskem 18. marca lansko leto. Naslednji dan ga je v gozdu, kjer je starec prebival, našel prijatelj, ki je poklical pomoč in organe pregona, vendar mu ni mogel več pomagati, saj je Knafl zaradi hudih telesnih poškodb izgubil življenje, poroča Reporter.

Sodbo (ki še ni pravnomočna) je izrekla sodnica Maja Povhe. Četverica je bila skupno obsojena na zgolj 39 let in 3 mesece zaporne kazni. Belcl je prejel devet let zapora, Marjan Brajdič deset let in deset mesecev, Grm devet let in tri mesece, Marjan Grm pa deset let in dva meseca zaporne kazni. Kdo lahko ob tako nizki kazni za naklepno hujšo poškodbo s smrtnim izidom še zaupa slovenskemu pravosodju?! Pred dnevi je zunanja ministrica Tanja Fajon izjavila: “V prvih šestih mesecih Vlade RS smo Slovenijo vrnili med prijateljice pravne države.” Takšna pravna država je farsa, podobno kot je farsa povprečna izjava Fajonove!

Domen Mezeg