fbpx

Je to skrivnostna N. H., zaradi katere je premier Šarec izgubil glavo in zlorabil oblast?

Šarčeva femma fatale Nataša H.

Šarčeva femma fatale Nataša H.

Objavljamo fotografije osebe, ki bi lahko bila skrivnostna agentka N. H., ki jo je premier Marjan Šarec pripeljal iz občine Škofljica, še pred tem pa je bila na Občini Kamnik, v Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo Sova in zaradi katere so poslanci SDS zahtevali razširitev današnje seje komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Na Sovi naj bi za uslužbenko pobrisali vse sledi, toda v arhivu Mediaspeeda smo našli 13 let staro fotografijo osebe, ki bi lahko bila skrivnostna “Šarčeva zaupnica”.

Portal Požareport je razkril, da naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da je direktor Sove Rajko Kozmelj na Sovi zaposlil bivšo uslužbenko občin Kamnik in Škofljica z inicialkami N. H., ki naj bi bila tudi zaupnica premierja Marjana Šarca.

To se je zgodilo tako, da je predsednik vlade Marjan Šarec zaposlitev uredil preko državnega sekretarja Damirja Črnčeca in direktorja Sove Rajka Kozmelja. Zadeva je prišla v javnost, ker naj bi zaposlitev N. H. na Sovi povzročila nekaj slabe volje, saj dosedanja občinska uradnica nima nobenih izkušenj za delo, ki so ji ga mimo vrste dodelili na obveščevalni agenciji, in da Šarec javno pridiga eno, dela pa drugo.

Nataša Hribar na dogodku Slovenec leta 2005 v Litiji. Gre za 13 let staro fotografijo, posneto 20. januarja 2006. (Foto: Mediaspeed)

Institucija bi morala biti zadolžena za nacionalno varnost
Zaradi vseh informacij in navedb, ki jih je objavil omenjeni spletni portal v zvezi z zaposlitvijo N. H., se vzpostavlja sum o grobi zlorabi oblasti v zasebne namene ter povzročanju škode instituciji, zadolženi za nacionalno varnost. V poslanski skupini SDS zato menijo, da je treba na seji Knovsa obravnavati morebitne zlorabe oblastnih funkcij in da se mora Knovs na podlagi razprave nato tudi odločiti za nadaljnje korake.

Rok Kranjc