Je upravičil vaš – davkoplačevalski denar? Poslanec SD Matjaž Nemec si službeno pot o zunanji in varnostni politiki na Finskem predstavlja po turistično – pred sončnim zahodom!

Matjaž nemec ob sončnem zahodu. Davkoplačevalci pa bi raje videli, da bi upravičil njihov denar. (Foto: Twitter)

Poslanec SD Matjaž Nemec z največjim veseljem uživa na stroške davkoplačevalcev, pri čemer svoje dogodivščine iz različnih delov sveta objavlja kar na družbenih omrežjih. Do najnovejše tovrstne prigode je prišlo na službeni poti na Finskem, kjer je po manekensko poziral pred sončnim zahodom. Udeležuje se namreč Medparlamentarne konference o skupni zunanji in varnostni politiki ter skupni varnostni in obrambni politiki (SZVP/SVOP). Politiki bi morali med službenim časom prvenstveno objavljati rezultate svojega dela, da bi kar se da upravičili denar tistih, ki jih plačujejo. In ne zbujati dvomov pri ljudeh, kam gre njihov denar. Kako si poslanec Nemec predstavlja parlamentarno delo, je pokazal v svojem tvitu.

Med 4. in 6. septembrom 2019 v Helsinkih na Finskem poteka Medparlamentarna konferenca o skupni zunanji in varnostni politiki ter skupni varnostni in obrambni politiki, ki se je od Slovencev udeležujejo predsednik odbora za zunanjo politiko Matjaž Nemec, podpredsednica odbora za zunanjo politiko Monika Gregorčič, predsednik odbora za obrambo Samo Bevk in član odbora za obrambo mag. Matej Tonin. Veliko pozornosti je na družbenih omrežjih požel zlasti poslanec SD Nemec, ki je službeno pot na stroške davkoplačevalcev izkoristil kar za fotografiranje ob sončnem zahodu. Politiki bi morali prvenstveno objavljati rezultate svojega dela, da bi kar se da upravičili denar tistih, ki jih plačujejo. Razen seveda, ko objavljajo trenutke izven delovnega časa ter iz zasebnega življenja.

Na svojem Twitter računu je Nemec takoj po prihodu na Finsko objavil fotografijo, na kateri pozira pred sončnim zahodom, in ob njej zapisal: “Ob prihodu slovenske delegacije na Medparlamentarno konferenco o skupni zunanji in varnostni politiki na Finsko nas je pričakal ta prizor.”

https://twitter.com/MatjaNemec/status/1169319492595453954

Pri Nemcu v ospredju samopromocija
Posledično ne čudijo posmehljivi komentarji, ki so v povezavi z Nemčevim poziranjem preplavili družbena omrežja. Kot primer navedimo objavo na Twitter računu “Časopisa The New Pohorje Times”, v kateri so v povezavi z najnovejšo Nemčevo samopromocijo zapisali: “Novica dneva! V The New Pohorje Times objavljamo prizor, ki je pričakal slovensko delegacijo o skupni zunanji in varnostni politiki na Finskem.”

Katastrofalno stanje na področju obrambne in zunanje politike ne čudi
Glede na to, da nas v tujini na sestankih, ki zadevajo zunanjo varnostno in obrambno politiko, zastopajo osebe, kot je Nemec, ki so brez vsebine in jim je cilj le uživati na davkoplačevalske stroške, nad katastrofalnim stanjem v Sloveniji, ki vlada prav na teh področjih, ne moremo biti presenečeni. Ob tem velja poudariti, da prav stranka SD, katere član je Nemec, sodeluje tudi v levi vladi Marjana Šarca, ki je poskrbela, da so Slovenijo preplavili ilegalni migranti, odgovorni za različna kriminalna dejanja. Obenem se je naša država na področju zunanje politike prav po njeni zaslugi povsem orientirala proti Rusiji, zaradi česar je na Zahodu že popolnoma prezrta. To med drugim potrjuje tudi dejstvo, da so uradni obiski zahodnih politikov v naši državi v zadnjem času prava redkost. Za slednje med drugim poskrbi tudi vsakoletna slovesnost ob Ruski kapelici na poti na Vršič, kjer se slovenski levičarji s svojimi izjavami klanjajo Rusiji in njenemu predsedniku Vladimirju Putinu. Letos je za rusofilski govor poskrbel kar predsednik SD Dejan Židan.

Rajko Golob

 • Mitja Mazini

  Človek ne pozna toliko tajkunov kot Janez, da bi se lahko vozil v privat avionu. Sicer smo potem prodali skor vse tujcem, ampak koga to briga a ne?

  • anthony

   Imate finančne skrbi, prepovedujete bančništvo,
   če potrebujete finančna sredstva za pripravo svojih projektov,
   posojilo za stanovanje.
   Posameznikom in trgovcem ponujamo posojila po stopnji
   3% z največjo zanesljivostjo.
   Posojilo dobite v 72 urah po prošnji in brez protokolov.
   Določite znesek posojila, ki ga potrebujete, in vaš termin
   nadomestilo. Za več informacij se obrnite na našo storitev po e-pošti: [email protected]

 • Beličič

  Toti je Človek!Ostali pa na poti do tja!

 • antimur

  Vemo, da se komunist spreobrne, ko se v grob zvrne, zato me ne čudi takšno obnašanje tega klipana, ja menda niste mislili, da ga lahko pot na Finsko spreobrne.

  • anthony

   Potrebujete posojilo? Ponujamo vse vrste posojil po stopnji 3%. Posojila za večje zneske so možna! Ponujamo zanesljiva posojila za pomoč in podporo strankam pri realizaciji njihovega projekta.
   Če vas zanima, nam pišite po e-pošti: [email protected]

 • dež

  Fantastičen dan za finski turizem in slovenske turiste, dodaten minus za slovenske davkoplačevalce.

 • Andrej

  A pri vsej tehnologiji ti ljudje še niso slišali za videokonference? Aja, pol pa ne bi mogli sončnih zahodov slikati. Pa dnevnic ne bi bilo. Pa potnih stroškov, pa še česa. Moram pa priznati, da človek ima smisel za lepoto narave. Edino tisti tip na sliki moti.

 • Franc Šink

  Lepo je biti nesposoben politik.Zelo lepo !

 • Tine Marinšek

  Človek gre na konferenco in se slika pred sončnim zahodom, potem pa iz tega nastane gnili članek gnilega medija. Pa menda res imajo prav tisti, ki bi vas radi prepovedali. Pa za vas so vsi sovražniki, če ne pripadajo klerofašistični kliki…

  • Olga101

   Kaj bi napisali vi, če bi to sliko objavil Janez Janša, s podobne konference?

   • Tine Marinšek

    Isto. Saj jaz nimam osebno nič proti nobenemu, motijo pa me ekstremizmi, primitivni nivo komuniciranja in iskanje samo slabega brez videnja česarkoli dobrega (malo zlajnana:”Vsaka medalja ima dve plati”.). Konstruktivna kritika je vedno zaželena, kretensko nabijanje pa je smetenje že tak ubogega spletnega prostora (pa še nivo pripadnikov neke struje se s tem v očeh povprečnega, intelektualno razgledanega človeka ravno ne dvigne; na ta način se pač ne dobi novih prijateljev ali pristašev). Ok, nekateri so pač pod stresom, zafrustrirani, težave v zasebnem življenju, ampak to še ne pomeni, da je zaradi tega potrebno anonimno svinjat po spletu.

 • Olga101

  Tudi Pahor je objavil romantični posnetek iz neke palače, se spomnimo? Levičarji hrepenijo po idili za NAŠ denar!

 • Unikatna

  Veseli se in uživa kot malo dete…Tonin in ostali pa so zamudili sončni zahod? Lahko bi skupinsko sliko objavil… :)

 • xtc

  Ni čudn ,da ga je še Ukrajinka nagnala,ta lahko le še hodi vohat kam Črna Pipika hodi na WC.
  BTW a ob prostem času ,ko ne pozira takole še kaj nabuta očima?

  • Steiermark

   Izgleda, da ga je enkrat “nabutal” dovolj, da “ponovitev” ni možna.. Morda je pa tudi takrat opravljal družbenokoristno delo in se treniral za sprejem, njemu tako ljubih migrantov!

 • JANEZ GUS

  V taki elitni družbi še Tonin dobi sredinski navdih.Bevka pa naj pošljejo v bolnico Franjo.

 • neuralinkn1

  Sama hrvaška.naveza, omi so tam zato, da nihče drug ne more biti.
  Brez skrbi, če bi se pogovarjali resne stvari, bi Zagreb to zvedel pred Ljubljano, čisto brez veze jih pošiljamo na izlete, ker tam Sloveniji zagotovo nihče od njih ne bo pomagal.