fbpx

Je v KUL vse kul? Šarec Damijanu, da se ta vede kot vegetarijanec na kolinah!

Marjan Šarec in Jože P. Damijan (Foto: STA/kolaž)

Marjan Šarec je ekonomistu Jožetu P. Damijanu, ki ga omenjajo kot morebitnega kandidata za mandatarja Koalicije ustavnega loka (KUL), dejal, da se “vede kot vegetarijanec na kolinah, ko ves čas govori, da bo najbolj srečen, če bo na koncu mandatar kdo drug“. Sicer je povedal, da so mu vse stranke dale podporo in da še vedno upa, da bo mandatar on, toda Šarčeva izjava je več kot pomenljiva. KUL – ovci izgubljajo zaupanje v izvorni scenarij, ker niti tisti, ki mu je v scenariju bila podeljena vloga vodje, Damijanu – ne zaupajo.

Marjan Šarec zna pogosto odigrati vlogo slona v trgovini s porcelanom in to bi lahko bilo tudi tokrat, ko je za Jožeta P. Damijana prvi med KUL – ovci izjavil nekaj, iz česar je razvidno, da je Damijan izgubil vlogo avtoritete, ki se je iz akademskih nebes spustila med ljudi, voditi tehnično vlado. Šarec je dejal, da sicer še vedno upa, da bo mandatar Damijan, a da se ta vede kot vegetarijanec na kolinah.

Iz tega je razvidno, da Šarec dvomi o tem, koliko je Damijan resen, a najbrž dvomi, ker tudi Damijan sam ne ve, koliko je resen. Spomnimo, trdil je, da 46 glasov že ima, nato, da se samo trudijo, da bi jih imeli, danes je jasno, da jim jih manjka sedem. Med tednom je Damijana precej spodnesel tudi akademski kolega Dr. Igor Masten, ki je dobesedno devastiral program, ki ga je napisal Damijan.

Damijan v svoji vlogi ni več suveren
Dovolimo si špekulirati: KUL je projekt Gregorja Golobiča, vsi člani KUL – a so igralci s podeljenimi vlogami. Tudi Damijan je le dobil vlogo vodje, on ni dejanski vodja. Ko je spoznal, da bo do glasov prišel težje kot pričakovano, pričakoval pa najbrž je, da bo za to poskrbela globoka država, je izgubil samozavest in to so pričeli prepoznavati tudi drugi KUL – ovci. Po Mastenovem udarcu, ki je zasadil dvom v strokovne kompetence Damijana, se mu najbrž še bolj šibijo noge in izjava Šarca ni nič druga kot simptom, da so za igralca vloge kralja našli zamenjavo, to pa se vidi na njegovem performansu.

Montaža: Matic Štojs Lomovšek

Si Erjavec upa biti mandatar?
Če bi Karl Erjavec bil alfa in omega Desusa, kjer bi se moralo poslušati njega ali pa zapustiti stranko, bi Damijan morda že bil pripravljen na zakol, čeprav je vprašanje, ali je Erjavec pripravljen prevzeti tako odgovorno in zahtevno funkcijo kot je predsednik vlade. Resda, kot se je nekoč izrazil prav Gregor Golobič, tudi za mandatarja dobiš solidno plačo, mercedesa in svojega šoferja, toda v tej funkciji se, če smo cinični, ne moreš “šlepati”. Marjan Šarec je to na svoji koži že izkusil in če malo boljše premislimo, bi se nam prav lahko zgodilo, da si bodo KUL – ovci do naslednjih volitev vlogo kandidata za mandatarja podajali kot vroč kostanj.

Aleš Ernecl