fbpx

Ogorčeni pozivi h kazenski ovadbi POP-ovega kolumnista Maksutija zaradi zapisa, uperjenega proti kristjanom

Alem Maksuti je kolumnist spletnega portala 24ur in njihov hišni politični analitik. Foto:Dnevnik.

Zloglasni politični komentator dr. Alem Maksuti, ki ga nacionalna televizija in največja komercialna televizija pogosto vabita v studio svojih informativnih pogovornih oddaj, je znova razburkal slovensko “tvitosfero”, potem ko se je sovražno lotil ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Helene Jaklitsch ter vseh kristjanov, in to zgolj zato, ker je pristojno ministrstvo objavilo novičko, da je uradno sprejelo Luč miru iz Betlehema, ki so jo v Slovenijo prinesli predstavniki Slovenske zamejske skavtske organizacije. “Človek, ne jezi se” je geslo, ki ga letos širijo skavti, s katerim opozarjajo, da je sočlovek naše največje bogastvo. Po mnenju Maksutija so ministrica in skavti očitno “falanga”, ki bi morala upati, da Bog ne obstaja, saj se jim sicer kot kristjanom ne piše nič dobrega. Okrivil jih je za smrt desetletne migrantske deklice pred dvema tednoma na meji. Na Twitterju se že vrstijo pozivi h kazenski ovadbi Maksutija zaradi sovražnosti in kristjanofobije.

“Dva tedna nazaj vam je umrl desetletni otrok na meji. Človek, ne jezi se, je otroška družabna igra. Vi pa ste falanga licemerskih poltronov, ki lahko samo molite, da Bog ne obstaja, sicer se vam, kot Kristjanom, ne piše nič dobrega,” je Alem Maksuti v polomljeni slovenščini na Twitterju komentiral novičko, da je ministrica Helena Jaklitsch skupaj s sodelavci na uradu sprejela Luč miru iz Betlehema, ki so jo prinesli predstavniki Slovenske zamejske skavtske organizacije.

“Človek, ne jezi se” je sicer geslo, ki ga letos širijo skavti. “Stanje v Sloveniji se v zadnjem času precej zaostruje, družbena klima je slaba, narod razdeljen. Naši pogovori so trdi, včasih osorni. Besede boleče.” Tako so zapisali organizatorji akcije Luč miru iz Betlehema na njihovi uradni Facebook strani.

Sovražni zapis Alema Maksutija na Twitterju.

Po njihovih besedah nas akcija vabi, da ponovno najdemo lepe besede, obudimo vljudnost in spoštovanje med nami. “Tako se namreč gradi mir, ki ga oznanja in prinaša božični dogodek, prihod Božjega Sina na svet. Tako se prižiga luči, ki jih človek človeku ne more dati drugače, kakor da ta luč postane on sam,” so prepričani slovenski skavti in skavtinje. “Začnimo torej z lepo besedo, ki rodi nekaj lepega. Pozdravljajmo se. Bodimo vljudni drug do drugega,” sporočajo mladi skavti in skavtinje.

Predsednik Borut Pahor je sprejel skupino skavtov, ki so prinesli betlehemsko luč miru. (foto: Nova24TV)

No, s strani Maksutija so si za to lepo gesto prislužili grde besede, zmerljivke in žaljivke, zapis pa je nasploh sovražno nastrojen proti vsem kristjanom, zaradi česar se na Twitterju vrstijo pozivi k njegovi kazenski ovadbi.

“Če je ta človek elementarno pismen v slovenščini, sem jaz Jupitrova luna. Pa nisem. Več napak kot besed, unicum,” je na Twitterju Maksutijev izbruh komentiral prof. Boštjan M. Turk. Spet drugi se sprašujejo, zakaj Twitter zaradi sovražne vsebine Maksutija še ni blokiral, kar sicer pogosto počne, ko ljudje prijavijo sovražne zapise, uperjene bodisi proti migrantom, istospolnim osebam ali islamu.

Očitno v primeru kristjanofobije veljajo dvojni standardi.

T.F.