fbpx

Jelinčič glede poslancev KUL-a: Zgolj nekaj jih je čisto normalnih …, so pa tudi takšni, s katerimi izven kroga državnega zbora ne bi komuniciral!

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA)

“Stranka SNS podpira vse dobre predloga, saj smo zavezani dobrobiti Slovencev, zato nam ni moč oporekati trenutno podporo vladi. Mi smo zavezani delovanju države, ki ne sme biti okrnjeno zaradi določenih delnih političnih interesov, ki bi lahko prevladali nad splošnim interesom,” prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti odgovarja na očitke nekaterih, ki njegovi stranki očitajo sodelovanje z aktualno vlado Janeza Janše. 

“Nam je Slovenija sveta tako kot domovina kot tudi kot država,” v intervjuju za E-Maribor v zvezi s sodelovanjem z aktualno vlado poudarja poslanec Zmago Jelinčič. Spregovoril je tudi o očitkih KUL-a, delovanju javne RTV Slovenija in o ciljih za prihodnost.

Ker Jelinčič velja za glasnega in odločnega poslanca, je uvodoma pojasnil, od kod črpa to energijo. “Kakor kaže, je ta energija v genih, saj moje družinsko drevo izvira iz samih trmastih in zagrizenih borcev za resnico in dobrobit slovenskega naroda.” Po njegovih besedah k temu sodi še čim več prebranih knjig, zgodovinskih dokumentov in v prvi vrsti ljubezen do svojega naroda.

Na očitke okrog aktualne vlade Jelinčič poudarja, da opozicijska stranka SNS podpira vse dobre predloga, saj so zavezani k dobrobiti Slovencev. “Mi smo zavezani delovanju države, ki ne sme biti okrnjeno zaradi določenih delnih političnih interesov, ki bi lahko prevladali nad splošnim interesom. Nam je Slovenija sveta tako kot domovina kot tudi kot država,” je bil jasen.

Z nekaterimi KUL-ovci zunaj državnega zbora ne bi komuniciral
Na vprašanje, kako se razume s člani tako imenovane opozicije KUL, je Jelinčič odgovoril, da je potrebno priznati, da so tudi v njej kakšne dobre ideje, nekaj njihovih predstavnikov pa je čisto normalnih, razgledanih in trezno razmišljajočih. “Vendar zgolj nekaj,” poudarja in dodaja, da so v tem KUL-u tudi ljudje, s katerimi izven kroga državnega zbora ne bi komuniciral.

Jelinčič poudarja, da očitki KUL-a, da sodelujejo s sedanjo vlado, ne morejo pasti na plodna tla, saj so z namenom, da bi država delovala, podprli tudi vlado g. Marjana Šarca, ki pa ni zmogel svoje obveze in je raje odstopil. “Jasno je, da zdaj podpiramo vlado, ki deluje v interesu slovenskega naroda. Kar pa se tiče podkupovanja, še nisem dobil nobene ponudbe, kljub temu da se kar naprej pojavljajo nekakšni ceniki. Podkupnine ne potrebujem, saj mi največ pomeni to, da sem za volivce v svojem okraju priskrbel denar za popravilo Žičke kartuzije in razširitev zdravstvenega doma, da smo v SNS zagotovili državni denar za vrtec v Podgorcih v občini Ormož, prav tako pa tudi za gradnjo telovadnice v občini Radgona. Tega nikakor ne moremo uvrstiti med podkupnine, ampak je to dolžnost vsakega poslanca.”

“Kar se tiče glasovanj, podpremo vse zakone, ki so za dobrobit slovenskega naroda, ne glede na to, kdo je predlagatelj,” je poudaril prvak SNS-ja in dodal, da mediji v večini pograbijo le tiste, ki jih predlaga vlada. “Nedavno se nam je Miha Kordiš celo zahvalil, ker smo zagotovili zadostno število glasov za njegov predlog, če smo realni, smo uspeli narediti takšno revolucijo, da so njegov zakon na koncu potrdili vsi poslanci v državnem zboru.”

Ker je Jelinčič večkrat povedal, da ga na nacionalni televiziji ne želijo povabiti kot gosta, je pojasnil čemu je tako. Pravi, da je od določenih politično neopredeljenih uslužbencev RTV SLO izvedel, da so že pred časom pripravili listo tistih politikov, ki se ne smejo oziroma ki se jih naj ne bi vabilo v oddaje. “Čisto pri vrhu naj bi bilo moje ime. In sicer z razlogom, da se moj glas sliši daleč in da ga ljudje upoštevajo. Bolečina levo usmerjenih uslužbencev RTV SLO pa je ob resničnih izjavah seveda grozljiva. Dogajalo se je celo to, da so posneli izjavo, ki je niso objavili, ali pa so iz izjave izrezali kakšen stavek, ki za osnovno temo ni imel nobene zveze in je predstavljal odgovor v popolnoma drugačni luči, kot je bil prvotno povedan.”

Prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA/Printscreen)

Ker se govori, da bo na naslednjih volitvah na njihovi listi kandidiral tudi Robert Polnar, je v zvezi s tem Jelinčič razjasnil dvome in zatrdil, da govorice držijo.Gospod Robert Polnar bo kandidiral v okraju Šentjur pri Celju ali kakor so v tem okraju rekli v času avstro-ogrski monarhije, Sveti Jurij ob Južni železnici. Gospod Polnar je eksakten, pravičen in zelo zaveden Slovenec,” je poudaril in dodal, da takšne potrebujejo. Drugih imen na listi v intervjuju ni razkril. Povedal pa je, da priprave na volitve potekajo zelo intenzivno in ustvarjalno. “Večina kandidatov je že potrjenih, vendar to še ne pomeni zagotovljene kandidature, saj se vedno lahko najde boljši, bolj predan domovini in slovenstvu,” izpostavlja in dodaja, da je optimističen, da bo stranka SNS ponovno vstopila v državni zbor in vstopila v naslednjo vlado ter prevzela ministrski resor.

Sara Kovač