fbpx

Jelinčič jih je razkrinkal: Neobstoječi zemljevid prvi objavili v makedonskih tabloidih pod nadzorom političnega zaveznika Tanje Fajon!

Predsednik severnomakedonske vlade Zoran Zaev in njegova politična zaveznica Tanja Fajon. (Foto: Twitter)

“Neobstoječi zemljevid nove ureditve Balkana, ki naj bi bil objavljen v Janševih non-paper, so prvi objavili tabloidi v Makedoniji, ki so pod neposrednim nadzorom socialdemokrata Zorana Zaeva, dobrega prijatelja Tanje Fajon. To je tisti Zaev, ki zapira protestnike kot teroriste. Vse jasno,” je tokrat zapisal prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. 

Kot kaže, slovenska leva opozicija odpira novo “balkansko fronto”, ker se bo ta na Zahodu, zlasti v prostorih parlamenta v Bruslju, počasi izpela. Vprašanje je tudi, koliko tujcev je to histerijo levice, ki se ne more nikakor sprijazniti z dejstvom, da več ne vlada, sploh opazilo. Povsem iskreno: kako dobro poznate notranjepolitično dogajanje v Litvi ali na Irskem in njune odnose z EU. Povsem jasno je, da je bil ves izvoz v tuje medije, namenjen za notranjepolitično obračunavanje. Predvsem se skuša zmanjšati uspeh bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu EU, ker bi uspeh pomenil izvrstno izhodišče za bližajoče se parlamentarne volitve.

Komentator Miloš Čirič je v nedavni oddaji na Javni RTV opozoril, da od zunaj vse skupaj izgleda kot nekakšen plemenski boj, ki tujce kvečjemu odvrača od turističnega obiska Slovenije, poslovnih naložb itd. Najbolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da nas odvrača od reševanja resnih gospodarskih in drugih problemov, saj dejstva, da se svet okoli nas bliskovito spreminja, pač ni mogoče preprosto prezreti. A kot kaže levi opoziciji še ni dovolj. Tokrat se je zanje aktiviral socialdemokrat in aktualni predsednik severnomakedonske vlade Zoran Zaev. Tabloidi pod njegovim neposrednim nadzorom so v javnost lansirali neobstoječi zemljevid o novi ureditvi Balkana, ki naj bi bil objavljen v non-paper slovenskega premierja Janeza Janše.

Dokument ne obstaja
Evropska komisija je že sporočila, da ni seznanjena z domnevnim neuradnim dokumentom, ki naj bi ga premier Janša izročil predsedniku Evropskega sveta Charlesu Michelu – o tem so namreč pred dnevi pisali nekateri mediji na Balkanu. Kot smo že opozorili, vse poti od zavajajočega poročanja tujih medijev, vsakič znova vodijo do enega in istega izvora – torej do naše leve opozicije, ki se na vse pretege trudi zrušiti aktualno vlado. Poslanska skupina SD je včeraj zahtevala sklic nujne seje odbora za zunanjo politiko, na katerem naj bi Janša in predsednik Borut Pahor odgovarjala na vprašanja, glede neobstoječega dokumenta. Janša sicer meni, da lažni zemljevid po Balkanu širijo omrežja Draga Kosa in Tanje Fajon.

Predsednik severnomakedonske vlade Zoran Zaev ponosno pozira skupaj s finančnim špekulantom Georgem Sorošem (Foto: Facebook)

Lani pa so na dan so prišli zvočni posnetki, ki razkrivajo, kako mafija Zaeva popolnoma obvladuje tamkajšnje sodstvo. Med drugim se na zvočnih posnetkih jasno sliši, kako se dogovarjajo o zavrženju nekaterih primerov. Vam je to znano? Tudi lani, ko so na dan prihajale umazane podrobnosti, pa je Zaevu ob strani stala Fajonova, ki mu je pomagala po svojih najboljših močeh. V Evropskem parlamentu je med drugim skušala, s pomočjo sklicevanja na obskurni portal necenzurirano.si medijskega tajkuna Martina Odlazka, diskreditirati makedonske opozicijske medije in tako prikriti Zaevov kriminal!

Politične akcije Tanje Fajon spregledali marsikje
Fajonove pa ima razprostrte svoje “lovke” tudi denimo v Srbiji. Tam prebiva njen politični boter in srbski tajkun ter vodja stranke Svoboda in pravičnost (SAA), Dragan Đilas. V Srbiji pa imajo njenega vmešavanja v notranje politične zadeve že vrh glave, zato ji je srbski predsednik Aleksandar Vučić nedavno zabrusil: “Oni želijo ščititi organizirani, tajkunski kriminal v Srbiji. Ne želim verjeti, da bi jih Evropski parlament želel ščititi. Kar se tiče Tanje Fajon se bo naša država borila proti organiziranemu kriminalu, ampak tudi proti odvzemanju premoženja Judom. Vsem mednarodnim organizacijam bomo poslali dopis, da je Fajonova ukradla vilo Moskovič v Sloveniji”.

Domen Mezeg