fbpx

Jelinčič o vstopu TV-burkeža Jonasa v politiko: Fajonova bi sprejela tudi Murka!

Televizijski voditelj Jonas Žnidaršič. Foto: Nada Mihajlovic/STA

“SD postaja teater absurda in glede na to, da je bil Jonas v Milijonarju, misli, da bo to ime prenesel v SD. Gre za farsično tragikomedijo. Fajonova bi sedaj sprejela tudi Damjana Murka, če bi ji to kaj prineslo. Sicer je Murko za Tanjo Fajon verjetno prepameten. Vse skupaj pa je do kraja zmedeno,” glede vstopanja TV-burkeža Jonasa v SD in potencialno v parlament meni poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. 

Predstavniki Kul opozicije se močno trudijo, da bi bil slovenski parlament čim bolj podoben teatru absurda. Potem ko se je z gledališkega odra (po obdobju županovanja) na politični parket podal slavni Serpentinšek – Marjan Šarec, se po poročanju medijev v politične vode podaja še “pijani zabavljač” Jonas Žnidaršič, ki svoje politične pravovernosti ne skriva niti v humorističnih oddajah, ki s politiko nimajo ničesar skupnega. Spomnimo, kako je žalil vidnega člana SDS Žana Mahniča. Vendar pa stvar niti ni presenetljiva, saj vemo, da je tranzicijska levica za potešitev svojih političnih apetitov pripravljena zlorabiti vse živo.

Kot poroča eden izmed levosučnih portalov, je Jonas poznan kot igralec, TV in radijski voditelj, na bližajočih se volitvah v DZ pa naj bi nastopil na kandidatni listi za poslanca stranke Socialnih demokratov, kar so v stranki že potrdili. Svojo kandidaturo pojasnjuje: “V politiko grem. Kandidiral bom za poslanca, ker mi je zadost tega sranja. Vse boš izvedel po novem letu. Srečnga pa zdravga! Pa doma pozdrav!” Na posnetku lahko slišimo tudi glas Denisa Sarkića, ki je pri SD že leta predstavnik za stike z javnostmi. Bila sta tudi sodelavca portala Vest.si.

https://twitter.com/milijonar/status/1475920621947269130?s=20

Kandidirati sicer namerava v enem od okrajev v prestolnici, kar pa ne bo njegova prva kandidatura v politiki. Kot je znano, je bil že leta 2006 kandidat za ljubljanski mestni svet, in sicer na Listi župana Zorana Jankovića. Bil naj bi celo na ustanovnem kongresu Pozitivne Slovenije leta 2011. Kot še navaja levosučni portal, naj bi se Socialnim demokratom pridružila še nekatera druga “zanimiva imena”. Pripravljali naj bi celo “kakšno presenečenje”. Potencialni kandidat je tudi sorodnik komunističnega krvoloka Edvarda Kardelja Igor Šoltes.

Še en tranzicijski portal pa citira prav tako zanimivo Jonasovo izjavo: “Dovolj je izkoriščanja pandemije v politične namene, dovolj je plenjenja, korupcije in političnega sprenevedanja. Čas je za spremembe, zato sem se odločil kandidirati za poslanca v državnem zboru.” Kot še navajajo, naj bi v stranki predsednice Tanje Fajon “prepoznal verodostojnost”. Prepričan je, da Slovenije “pluje v napačno smer”, in da bo “ladja nasedla in se potopila”. Kot še meni, je čas, da jo “pametni in pošteni ljudje” obrnejo v pravo smer. Dovolj ima “arogance, razpihovanja sovraštva in norčevanja iz ljudi”. 

Skratka, vse, kar imajo očitno na vesti v SD in verjetno tudi sam, očita drugim. Nekaj o verodostojnosti Fajonove sicer pove že njena “laž leta”, da “domačega perila” ne pere na tujem. To, da gre za “pametne” ljudi, se pravzaprav lahko strinjamo. Zgradili so si svoj vzporedni mehanizem, ki deluje, se zalezli v vse mogoče družbene podsisteme (sodstvo, tožilstvo, Metelkova, mediji itd.) in v vseh teh desetletjih preprečili uspešno tranzicijo iz neuspešnega gospodarskega in političnega sistema. Ena njihovih največjih mojstrovin pa je zagotovo pranje milijarde evrov terorističnega denarja v osrčju civilizirane Evrope.

Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Twitter)

Koliko arogance in sovraštva dejansko premorejo pa dokazuje že dejstvo, da je njegovi bodoči šefici izpod časti odgovarjati na naša novinarska vprašanja, po drugi strani pa rada pametuje o svobodi govora, svoji povezovalnosti in sodelovanju. Da o “sranju”, ki ga je tekom koronakrize povzročala ravno SD, niti ne govorimo. Govora je o podpihovanju in celo sodelovanju na neprijavljenih petkovih mitingih, kjer se je na veliko kršilo epidemiološke ukrepe, pozivanju k šolam brez mask, po drugim strani pa zabadanju slovenskih zastavic v Tivoliju v spomin na žrtve covida-19. Spomnimo tudi na nasprotovanje PKP-jem itd.

Jelinčič Plemeniti: “Gre za farsično tragikomedijo! Fajonova bi sprejela tudi Murka!”
Za mnenje smo prosili poslanca in predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega: “Zgleda, da se igralska srenja vedno bolj pomika v politično srenjo in to vedno bolj v določene stranke, kjer imajo največje število blebetavcev. SD postaja teater absurda in glede na to, da je bil Jonas v Milijonarju, misli, da bo to ime prenesel v SD. Gre za farsično tragikomedijo.” Z vnašanjem politike v humoristične oddaje je samo kazal svoj nivo – to pa je bolečina zaradi tega, ker ga ni zraven, in ker njegovi preferenčni politični akterji SD-ja izgubljajo pozicijo, ne vedo, kam bi šli …

Sami ne vedo, kaj bi … Edino, kar bi se še lahko zgodilo, je to, da nekateri iz SD-ja gredo v igralske vrste, kajti tam bi morda izboljšali nivo slovenskega teatra. Fajonova bi sedaj sprejela tudi Damjana Murka, če bi ji to kaj prineslo. Jelinčič sicer dvomi, da ji bo Jonas prinesel karkoli koristnega. “Sicer je Damjan Murko za Tanjo Fajon verjetno prepameten. Vse skupaj je zmedeno do konca.”

Domen Mezeg