fbpx

Jelinčič v pismu ministru Toninu: Bo pooblaščena oseba na inšpektoratu ukrepala proti Jurasovi?!

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: STA)

V Slovenski nacionalni strani smo prepričani, da je proti ga. Juras potrebno sprožiti postopek, ker pa glede na njeno levičarsko usmeritev mislim, da tega gospod “pooblaščena uradna oseba” ne bo storil, te na njegovo zelo verjetno nedelo opozarjam,” je opozoril predsednik SNS Zmago Jelinčič v pismu obrambnemu ministru Mateju Toninu. Hkrati je mnenja, da je Slovenska vojska temelj državnosti, obrambe ter integritete naše države, zato ne dovolijo, da bi jo kdorkoli omalovaževal, obrekoval ali žalil.

Poslanec in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je na Twitterju objavil svoje pismo, v katerem sprašuje obrambnega ministra Mateja Tonina, če bo ukrepal proti Jadranki Juras.

Jurasova je namreč pred dnevi v oddaji Zadnja beseda na RTV SLO izjavila, da slovenska vojska “hodi na misije in pobija lokalno prebivalstvo.” Jelinčič je mnenja, da je Jurasova s temi besedami storila kaznivo dejanje po 159. čl. KZ (obrekovanje) in po 160. členi KZ (žaljiva obdolžitev). Jelinčič sprašuje ministra Tonina, če po pooblaščena oseba na inšpektoratu RS za obrambo sprožila postopek poroti Jurasovi.

Image

Sara Kovač