Jelinčičeva SNS vložila ustavno pobudo glede Džamijske ulice v Ljubljani

Zmago Jelinčič Plemeniti (foto: STA)

Slovenska nacionalna stranka Zmaga Jelinčiča Plemenitega je vložila ustavno pobudo za presojo Odloka o poimenovanju ulic na območju Mestne občine Ljubljana, po katerem so ulico, kjer že stoji džamija, zgrajena s katarskim denarjem, poimenovali z Džamijsko ulico. Kot temeljne argumente pobudniki navajajo rabo slovenskega jezika, protizakonitost postopka sprejemanja imenovanja ulice in nasprotovanje civilne iniciative prebivalcev Bežigrada.

“Ustava RS v 11. členu določa, da je uradni jezik v Sloveniji slovenščina,” se uvodoma začne pobuda za oceno ustavnosti Odloka o poimenovanju ulic in izpodbija poimenovanje ulice za Bežigradom z Džamijsko ulico.

Jelinčič poudarja, da Zakon o določanju območij ter o imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb, na katerega se sklicuje omenjeni odlok, določa poimenovanje in označevanje ulic, da se ime ulice določi po zemljepisnem imenu dogodka ali datumu, povezanim z zgodovino, ali po osebi, ki je bistveno prispevala k razvoju naselja ali je pomembna v širšem družbenem okolju ali po kulturnem izročilu. Ime ulice se lahko določi po umrli osebi v skladu s predpisom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Proti poimenovanju Džamijske ulice so se izrekli dve četrtni skupnosti in civilna iniciativa
Navedeni zakon v 21. členu določa, da mora pred določitvijo imena ulice oz. pred preimenovanjem ulice ali dela ulice občina občinski svet opraviti predhodno posvetovanje o ustreznosti predlaganega imena ulice. Glede predhodnega posvetovanja je treba opraviti predhodno posvetovanje, ki mora trajati najmanj 15 dni, in sicer se začne z objavo predloga na spletnih straneh občine ter s pozivom župana k predhodnemu posvetovanju z navedbo načina in roka, v katerem se lahko vložijo mnenja, predlog in pripombe k predlogu. Občinski svet mora pred sprejemom Odloka, s katerim se določi območje oz. v konkretnem primeru poimenovanje ulice, obravnavati mnenja, predloge in pripombe, dane na predhodnem posvetovanju in se do njih opredeliti, ter o svojih stališčih obvestiti javnost na spletnih straneh.

V konkretnem primeru sta se proti poimenovanju Džamijske ulice izrekli tako četrtna skupnost Bežigrad kot tudi četrtna skupnost Šiška. Takšnemu poimenovanju so nasprotovali tudi člani civilne iniciative Uredimo Bežigrad, s prvopodpisano Ano Hmelak, ki so svoje nestrinjanje posredovali Mestni občini Ljubljana, Komisiji za poimenovanje naselij in ulic. Poslali so pismo, v katerem so pojasnili, da se z imenom Džamijska ulica ne strinjajo in priložili tudi izpolnjen obrazec “Pobuda za poimenovanje ulice” s predlogom za poimenovanje te ulice, in sicer v ulico Miru in sožitja.

Odločitev je bila sprejeta pod vplivom grožnje Nevzeta Porića
Jelinčič pa ocenjuje, da je protiustaven tudi 2. člen Odloka o določitvi imen ulic, parkov in sprememb poteka ulic na območju Mestne občine Ljubljana. Prebivalci so po njegovih navedbah ponudili tudi možnost drugih poimenovanj, vendar jih mestni svet oz. župan ni poslal niti v oceno Komisiji za standardizacijo zemljepisnih imen niti v obravnavo na sejo mestnega sveta. Na seji sveta je bilo glasovanje svetnikov v nasprotju z izvrševanjem njihove pravice do svobodnega odločanja, saj so bili pod vplivom neposredno izraženih groženj enega od članov mestnega sveta, Nevzeta Porića. Slednji je hkrati tudi predstavnik islamske skupnosti v Ljubljani, mestnim svetnikom pa je zagrozil, da si jih bodo zapomnili, tako kot tiste, ki so bili proti džamiji, in sicer z besedami: “seveda pa si bomo zapomnili vse tiste, ki so bili proti in se glasovali in so ovirali projekt izgradnje džamije in tudi danes ….”. Očitno je, da mestni svetnik Porić govori kot predstavnik islamske skupnosti, čeprav v mestni svet ni bil izvoljen kot predstavnik islamske skupnosti, temveč kot svetnik na Listi Zorana Jankovića. Uporaba prve osebe množine lahko pomeni le, da je svetnikom grozila Lista Zorana Jankovića kot celota ali pa islamska skupnost v Sloveniji, katere predstavnik je omenjeni. Odločitev, ki je sprejeta pod vplivom grožnje, pa nasprotuje temeljnim načelom demokracije, ravnanje omenjenega Porića pa ima tudi vse znake kaznivega dejanja.

Nevzet Porić (Foto: Demokracija)

C. Š.

 • samotoje

  Pobudo je za pozdraviti, je pa velika škoda in sramota za demokratične standarde v Sloveniji, da je to storil Jelinčič. Tako pobudo bi moral sprožiti Zbor za republiko, ki je zadnje čase kar poniknil.

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  Vsaka čast Jelinčiču,da je vsaj on dal pobudo glede te sramotne zadeve.
  Si kar predstavljam prebivalce Brežiške ulice kako se bodo počutili,ko bodo nekje pri kakem sorodniku in podobno pa bodo rekli”veš jaz sem pa iz đamijske ulice” hahahaha.
  Vsak jih bo takoj imel za pritegnjeno zahojene musliče posebaj tisti kateri bo poslal kako pisemsko zadevo.
  Kakor koli temu se je potrebno upreti,če ne bo drugače,da gre cela Slovenija na ulice.Ne samo,da je muslimanska zahojena gnida”porić”javno grozil Slovencem za kar ga sploh niso aretirali še z copatarjem”jankovičem”spet delujeta proti ustavi RS v ozadju pa pripravljata sigurno teroristična odstranjevanja ljudi kateri so jima v napotu.
  Zapreti oba ter jima soditi kot terorističnima pripadnikoma saj ju tako ali tako financirajo arabske teroristične islamistične sekte kot je že bilo dokazano.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!!
   Aja , a Zmagotove stranke ni več v parlamentu ?
   Škoda, res. Ker, marsikaj Dobrega je naredil …

   • Steiermark

    … pa marsikaj slabega tudi. Žal je on še vedno nagnjen k poveličevanju zlčinca tita in njegovih zločinov ter udbe, katere del je vedno bil in tudi, po lastnih izjavah, je ponosen na to! Kar se tiče mušeje, sredi Lublane in pimenovanje ulice po njej, smo pa itak vsi, ki ne pripadamo islamu, proti, ker to ne spada v zahodno evropsko civilizacijo in civilizirane Evropejce ampak na smetišče nekje v saudovo arabijo ali vsaj v turčijo!

    • Zgornji

     Ajjjjjjj, … kaaajjj, … za Titkota da mu je še vedno ??? Aaaajjjjj, … ubooogi Zmagooo , … a te je Tito zmago , premagooo ??
     No, saj, potem je pa skoraj bolje, da ga (še9 ni na oblasti, … čeprav ima kake druge ukrepe tudi Nadvse Dobre …

 • ahnenpass

  Zakaj spet komplicira, pa koga briga, če je džamija lepa slovenska beseda ali ne, ni nam všeč, ne odraža nič za nas posebnega, saj tudi cerkvene ulice nimamo, pa je pri nas ogromno teh čudnih krščanskih templjev. Je kdo že slišal za krščansko ulico, mogoče imamo kje samostansko, kartuzijsko, bazilijsko ali semeniško ulico, teh verskih nazivov je še kar precej, čeprav nimajo posebnega pomena za življenje prebivalcev in krajev, ker verske kulture pač ne tržimo.
  Najprej bi lahko raziskali zgodovino turških vpadov pri nas, ki so vzeli kakšnih 200.000 življenj, za sabo so puščali samo izropana pogorišča, pa nobenih džamij, mogoče bi lahko začeli s tem.
  Če džamijska ulica ni sprejemljiv naziv, bi jo lahko mogoče preimenovali v muslimansko ulici, to pa je lepa slovenska beseda, lahko bi bila tudi turška ulica, nekaj iz naše skupne zgodovine pač, kar je njihovega.

  • Anton

   Spremljaš slo zgodovino samo od 45l naprej? Pa do 1500?.

   • Steiermark

    V kumrovcu ga niso imeli časa do konca izobrazit, pač ponavlja to, kar mu je kakšen telebanski jugokreten komunističnega titovega bebčevskega izvora, mimogred, medtem, ko se mu je mudilo na WC, povedal. To mu je tudi ostalo najbolj v spominu…..Takšni kreteni, ki so vedno odrekali nam Katolikom, pa tudi Protestantom, vse pravice, ko niso dovolili poimenovanja ulic po naših željah, medtem, ko imamo še povsod po Sloveniji ulice, trge, mostove itd. poimenovane po enem izmed največjih zločincev, titu in revolucionarjih!

 • učko

  Đamijska ulica, sliši se kretensko in primitivno !

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOOOO !!! ! !!! AMPAK, VEČINA SLOVENSKEGA NARODA SI RAJE ZATISKA OČI PRED TEM !!! ! !!!

  • Steiermark

   saj tudi je takšno! Sicer pa nisem še slišala, da bi se kjerkoli, kakšno ulico poimenovalo po Katolikih ali Protestantih, ki pa so del nas, naše kulture! Musliji si naj gredo ustanavljat in poimenovat svoje “džamijske ” ulice (džamija sploh ni slovenski izraz…) k sebi domov in s sabo si naj odpeljejo svojega “darežljivega” opankarja, ki stori vse, samo da lahko škodi Slovencem – katerim pa sam ne pripada, niti kulturno niti gensko, in uničuje slovensko kulturo ter narod!

   • Pezde

    Za tega opankarja so celo njegovi domorodci v Srbiji rekli, da spada v tisto skupino ljudi, ki se jim reče “GAMAD” in potem sprašujejo Jelinčiča, kadar pride k njim na obisk, kako to, da nam Srb gradi “Džamijo”. Vse za denar. Sramota!!

 • bubamara

  Zoki v LJ postavi kar ti srce zaželi. Ob primernem plačilu seveda. Zoki je humanitarec po duši, v realnem svetu pa dobrotnik (sprejema dobrote).

  • Janko Gedlička

   Spadaš med pisatelje realiste.

 • Bravo Jelinčič. Ne moreta Zokan in musliman počet v Sloveniji kar se jim zahoče.

 • Zgornji

  DOOOOOOOBEEEEEEERRRRRRR !!! ! !!! ZMAGO BI BIL DOBER PREDSEDNIK … VSAJ ZA NEKAJ ČASA , … NA DOLGI ROK PA JE ŠE VEDNO PREVEČ OBLASTIŽELJEN IN LEN .

  • Steiermark

   in preveč komunistično udbovski….nazadnje bi se zlizal z vsem balkanskim ološem in nas , tako kot to delajo vse levaške oblasti, tudi prodal balkancem!

   • RATATA

    … komunistično udbovski
    …. since 1975.

   • Zgornji

    Ja, se bojim, da bi tvoje besede kar obveljale, … ker, poznam tudi take hinavce, … čeprav pa bi bil še vedno mnogo boljši kot je recimo cmerar ali pa pohar , …. ampak, na dolgi rok pa ne, ker je še vedno preveč Pokvarjen . Amennn .

 • zokispoki

  Minaret naj podrejo, kaj pa ima ta eksoticna raketa za iskati sredi Ljubljane ? Porica je treba takoj deportirati, kriminalca, ki je to namerno izpeljal na tej lokaciji, pa v dosmrtni arest s prisilnim delom v rudniku !

  • Steiermark

   Morda bi bilo boljše porića natakniti na “raketo” od minareta in ga poslati na njej, v njegove rodne kraje!

 • MEFISTO

  J res minaret višji od zvonikov stolne cerkve v nekoč slovenski Ljubljani?

  • Franc Šink

   Z eksplozivno glavo na vrhu menda da.

 • Franc Šink

  Koliko pa je v Sloveniji ulic z imenom Cerkvena ulica.Naj mi jih nekdo našteje.

 • Anton

  najprej naj rečem naslednje, podpiram Jelenčičevo potezo, drugo mimo česar, ne da bi pozabil oemniti pa je dvom v iskrenost v to ka rpočne, namreč , nemoremo mimo dejstva, da se prebližuje dan državnozborskih volitev, Jelenčiču in njegovi stranki pa ankete niso naklonjene. Zato mora, za dosego prestopa praga parlamenta si izboriti naklonjenost volilcev. Pri Jelenčiču oz njegovi stranki sem bil pri razglasitvi arbitražnega sporazuma, kar malce razočaran/presenečen, nad njegovo pasivno držo.Tudi na vsakodnevno aktualno politiko, se Jelenčič bolj malo oz nič ne odziva.Vse to in še več pa vzbuja dvom v kredibilnost njega oz njegove stranke pri ljudeh.

  sarkazem press

 • MEFISTO

  Če je problem samo slovenščina, bi se ulica lahko imenovala Molilniška ulica, Cesta k a ali v molilnico, Muslimanka ulica, Ulica bratov muslimanov, Pot k Allahu, Po tej ulici ni vrnitve, Gospodarjeva ulica, Ulica naše prihodnosti in tako dalje in tako naprej.

  • Meho

   Še najbolje bi bilo: Pot do 72-ih devic.

   Županković jih sicer ne potrebuje, ker ima za to telefon, pa kakšni zrihta službo in je potešen.
   .

   • MEFISTO

    Ne natolcuj, kot solza čist župan ima vendar ženo, ki jo nadvse ljubi in jo pri vsakih volitvah tudi pokaže občinstvu.

    • RATATA

     … pokaže občestvu.

     • MEFISTO

      Občinastvu in občestvu!

 • Antonius

  Mestno četrt za Bežigradom lahko poimenujejo kar *halal*, ker v njej že imajo *džamijsko* ulico.
  Neodgovornost volivcev ljubljanskega župana in v državni zbor se nam obrestuje v obliki podkuplivega krivosodja in sramotne zlorabe položaja mestnih svetnikov, ki so podprli zlobirano Penismankovićevo svinjarijo.
  Korajžna grožnja Nevzeta Porića nam kaže, kako varnega se počuti med *svojimi* v Ljubljani.
  Avtohtoni Ljubljančani, pamet v glavo, ko boste naslednjič volili *prišlepanega* župana !

  • Stajerka

   če hočeš nekaj vzet v roke, moraš s tem najprej razpolagat……malce zlobno/provokativno, ampak kaj ko si druga ne zaslužijo……

  • samotoje

   Premalo jih je, avtohtonih Ljubljančanov.

   • Steiermark

    Je pa zato, veliko oz. preveč “avtohtonih” srbov , ki skrbijo, da Lublana ostane srbska provinca z njihovim opankarovičem, ki vodi politiko tako, kot se za mafijo spodobi in tako kot so si zamislili mafijski srbi ……Sicer pa je bila srbija in srbi vedno poznani, kot najhujša mafija, celo hujša kot siciljanska!

 • karpelec

  Ja Zmago, kje si pa bil do zdaj? Dobro jutro.

  • ney

   Se je zbudil,ker so naslednje leto volitve…

  • RATATA

   Komanda je padla, da mora zbrati par taužent šankovskih glasov zavednih slovencev!

 • Peter

  Jelinčiću, si te bomu zapomnal.

  • indijanka

   V deželi, kjer vsi pozabljajo bi to lohka šteli med teroristične grožnje.

  • rubec

   Pomuranžni porić ga bo še fest prijeo ker ni vrno knigo u knjižnico ki se jo je bio sposodo.” Alah je dost bolš od tita bio in tud bol šlank bio”.

   • dob

    Poznam še enga Porića. Sinu je dal ime Čak Knorrys.
    Po moje ni zdrav v glavi. Drugi sin Brusli je v osnovni šoli, tretji, Benhur je pa že brezposeln.
    Žena je spet noseča. Pravi, da če bo sin, mu bo dala ime Havier, ker rada gleda mehiške nadaljevanke.
    Sem rekel temu Poriću, da če si pusti svetovati, je Repovž tudi lepo ime. Pa me je prašu iz katere grozljivke sem ga potegnu.

  • Stajerka

   da mu ne bo Jelinčič kake pesmice spesnil…….podobne tisti, ki so visele na vratih poslanske skupine….

 • rubec

  Nevzet porića zares. On je le ena navadna klementina.

  • samsara

   Pornič si te bo zapomnu…

 • sprehajalec

  Zmago Padalec je zavohal svojo priložnost.

  • RATATA

   Prišepnili so mu, da je nujno, ker oni rabijo.
   Tako kot so mu prišepnili takrat, da ne sme pobirat glasov, pa jih ni.

 • Stajerka

  dan ali dva nazaj je imela Violeta glavni guč na komisiji (ne vem kateri) o RKC, verskih skupnostih in vsej solati ki sodi v ta kontekst – seveda zadeva negledljiva…….pa me zanima če se je kaj dotaknila groženj in političnega aktivizma verske skupnosti v MOL – mestnem odboru mestne občine, ki bi naj bila glavno slovensko mesto………

 • Morala

  Se je le prebudil! Boljše pozno kot nikoli! Pa četudi je zavohal priložnost, ker bodo kmalu volitve, mi je vseeno, samo, da se je končno zbudil!

  • janez cepec

   ja sam to, VOLITVE, pa čist nč druzga, jebe se njemu, drgač, koko, pa po kermu, se kešna cesta omenuje

 • Vojteh Dovč

  zdej vam pride prav tudi on….pa seveda ima prav

  –Se je zbudil,ker so naslednje leto volitve
  -še marsikdo se bo spet zbudil zaradi volitev

  • Soave

   Bi bilo pa boljše, da se ne bi. Spet bo mešal. . . . . . meglo in trapaste državljane.

 • Domoljub

  PA NAJ SE ULICA IMENUJE ULICA ŽRTEV ISLAMSKEGA TERORIZMA.

  • samotoje

   Odličen predlog. Pošlji na MOL.

 • T-Rex

  naj jo imenujejo Ulica miru… da bo ironija popolna in zajebavanje Slovencev dokončno

 • hle

  Tukaj se bolj zastavlja vprašanje zakaj nekaj takega ni sprožila že SDS samo en kup jamranja in natolcevanja a ima samo Zmago toliko jajc v tej državi ali kaj

  • tramal

   Na tisoče pametnih pobud je že dala stranka SDS pa ste komunajzerji vse preglasovali .Bedakom kot si ti je brezvezno kaj predlagat.

 • Valter BraniSlav

  Ce ne bi bil Jelincic tako prfuknjen bi glasoval zanj.
  V plus pa mu stejem da se vedno spostuje nasega marsala SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, zaprisezen marksist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji JOSIP BROZ TITO.
  VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

  • tramal

   Ti si totalni bolnik ,ki mu ni več pomoči

   • Valter BraniSlav

    Vazno je biti hvalezen. Ko smo hvalezni za vse kar smo dobili se nam odpirajo nove moznosti. Ce si duso zameglimo s sovrastvom smo ujetniki svoje preteklosti.
    JAZ SEM SE ODLOCIL ZA PRVO… se ti poiskusi isto

    • tramal

     Ti nimaš duše ,ker si egoist kot si sam priznal .

     • Valter BraniSlav

      Jaz imam duso, a ne naivne duse kot jo imaste vi ki stalno zivite v Sloveniji. Jaz imam duso egoista, ki vse zivljenje posveca samo dvema stvarema: svoji druzin in denarju… Do mojih starsev, zene in potomcev sem dober kot kruh…. Nisem pa naiven in svoje energije ne trosim izven teh dveh kategorij… Ko bos malo starejsi bos razumel.

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem genij in sem bolj premožen kot ti.
      DR janez Sveti bogataš

     • Valter BraniSlav

      Cestitam…

  • von Rhein

   Ti si še bolj prfuknjen kot Jelinčič.

  • Janez

   Ja !
   Ha, ha !
   Saj ” slaven bo – na ta način kot Hitler ali Stalin ! Kot – dva pojma zločinstva.
   Kot
   NESODNI STALIN KOMUNISTIĆNI POLIT MORILEC.”,
   KI
   IMA NA VESTI CCA 800.000 NESODNO POMORJENIH LJUDI. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   POJDI GA HVALITI – NA. “SD”: še tam se ti bodo smejali.

 • Valter BraniSlav

  KAKO PAMETEN JE BIL NAS NAJVECJI SIN:
  “Jugoslovansko vodstvo pod Josipom Brozom Titom je sodelovalo z zahodom in vzhodom samo do tiste točke, ko je bilo to v interesu Jugoslavije.”

  https://tatrenutek.si/znanost/bi-atomska-bomba-lahko-resila-jugoslavijo

 • tramal

  Jelinčič je svoje prikazal na prvih volitvah ko je dobila njegova stranka 11 procentov glasov kot desna stranka .Po izvolitvi pa je pristopil v levi blok in zrušil desno vlado .Tudi da je desnico zmerjal z golaznijo še nismo pozabili .Srbinam leze v rit hrvate pa ima za prvovrstne sovražnike .Da ne rečem da še sedaj obožuje zločinca tita in ima njegov kip na dvorišču.

  • hle

   Spet zavajaš Zmago je prišel v parlament na drugih demokratičnih volitvah ne na prvih ko je desna vlada že padla tisto kar ga obtožuješ za padec desne vlade pa velja za sds ona je takrat prestopila na drugo stran in izdala Slovensko pomlad

   • tramal

    Vse si pomešal .SDS je izstopil iz drnovškove vlade ker so ga tudi z opozicije vse preglasovali.Peterle pa je ostal naprej.Tu se lepo vidi da ni Janša za vsako ceno za oblast,če pa ne more kaj narediti zraven bedakov pa gre raje ven.Za jelinčiča si pa še enkrat preberi.

    • hle

     SDS je odšla iz Petrletove vlade in z tem povzročila njen padec ter takrat pomagala ustoličit Drnovška iz naslednje Drnovškove vlade pa so jo praktično zjagal to so dejstva čez katere ne moreš pa še to takrat smo desni volivci za takšno držo stranko SDS kaznovali na volitvah tako da v današnjem času niti volilnega praga ne bi presegla

 • luckyss

  Zmago je populist in primitivec….ampak vsaj butast ni, kar je precejšnja prednost glede na poslance SDS..

  • tohuvabohu

   Kot najbolj butast komentator na Nova24 imaš gotovo vse pogoje, da lahko presojaš inteligenco poslancev.

   • luckyss

    Na srečo mi pri tem izdatno pomagajo polpismeni Dr. in butaste “manekenke”, ter razni “mladiči”, ki se še obleč ne znajo še manj sestavit lego kocke, pa bi se igrali s pravimi tanki..
    Banda primitivna hujskaška…

    • tramal

     Vzemi kakšnih pet apaurinov na enkrat .Tebi ne morejo škodit ker si pod velikim stresom.

  • Janez

   A?
   To ? “Primitivec, populist” – sebi pripisuješ?
   Meni? Se ti – bister – nikakor ne zdiš. Najbrž si pijan, pojdi spat. L.r. J. KOMENDA

 • ogledalo

  Jelinčič ne mara domosrancev.

  • Valter BraniSlav

   Ne mara nacisticnih kolaborantov in izdajalcev. Jaz tudi ne.

  • Janez

   No?
   Ta Jelinčič je 70 let star.
   Kaj?
   Hoče tokraat – se bo videlo.
   V življenju je počel – vse mogoče.
   Vrli gospod preds. kandidat Šiško – ve o Z. Jelinčiču – kar temne stvari.

   Provokator ” OGEDALO”
   Mi !
   Pa ne maramo tebe
   – ker nekaj nesramno zavajaš !
   Današnji domoljubi seveda – hvalabogu nismo v tako težkem položaju
   kot so bili v njem – domobranci.
   Med katerimi je bilo veliko veliko

   -boljših ljudi – kot si – ti “ogledalo”

   Nacistične okupacije in hkratne domače KPS STALINSKO MORILSKE PARTIJE – NI !
   Le
   take brezsramne
   ogabneže kot si ti – moramo še prenašati ! A saj ne že obupuješ? L.r. Janez KOMENDA

 • Valter BraniSlav
  • Janez

   Linkov
   tebe – se zdi – čez 90 letnega starca – ne odpiram. L.r. J. KOMENDA

 • Peter

  Lakies, zakaj na MMCju včasih spraviš skupaj kaj pametnega, tukaj pa se delaš norca iz sebe?

 • Vrhovni sodnik

  Kako da župankarju Srbi vratu ne zavijejo, ko se je odkrito, seveda zaradi denarja spajdašil z musliči.

 • Janez

  “VAJENC ZA RUGLJA” !
  Tako se je v Kranju reklo
  – ljubiteljem in vsakodnevnim pivcem tekočin z alkoholom !
  Zdi se,
  da so spodaj nekaj kracali na ta ok domoljubni portal trije “VAJENCI ZA RUGLJA”:

  – “OGLEDALO”,
  – “LUCKYSS” in
  slavilec “marešala Tita”
  – VALTER BRANISLAV .
  .Zdaj verjetno že pijano smrčijo? Bog jim odpusti njih nemarščino. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  DR. J. RUGELJ JE ŽE PRECEJ ČASA – POKOJNI.
  Kdo je zdaj dober za navajanje pijandur – na vodo? Pa jaz ne vem.
  Če kdo od vas na portalu ve,
  kdo je nadomestil dr. Ruglja – naj spodnjim nesrečnikom “Luckyssu, Ogledalu, Vaalterju” – pove !
  Ker jaz namreč takointako le vodo, pa sokove itd. – pijem. Alkohola pa absolutno ne.

 • David Hitler

  tako treba rasfukat sekkret jamijjo in jih v rit shutirat da letijo v tri pickke matrne ta kozlo fukarski smrad!