Jelka Godec: “Agonija otroške srčne kirurgije prehaja v kriminalna dejanja!”

Jelka Godec, poslanka SDS (foto: Nova24TV)

Poslanka SDS Jelka Godec je na današnji novinarski konferenci spregovorila o aktualnih dogajanjih na področju otroške srčne kirurgije ter predstavila zahtevo za sklic nujne seje odbora za zdravstvo, na kateri bi obravnavali stanje in aktivnosti na področju izvajanja dejavnosti obravnave otrok s prirojenimi srčnimi napakami.

V poslanski skupini SDS zahtevajo odgovore na vprašanje, kako namerava vlada prekiniti agonijo otroške srčne kirurgije in omenjeno področje urediti tako, da bo otrokom zagotovljena zdravniška oskrba. “Mogoče bom začela s težkimi besedami, a agonija otroške srčne kirurgije prehaja v kriminalna dejanja,” je uvodoma dejala poslanka in spomnila, da se z otroško srčno kirurgijo ministrstvo za zdravje, UKC Ljubljana, različne vlade ukvarjajo že več kot 10 let. “Danes pa, vsaj po tem, kar beremo v medijih, in po sestankih, ki smo jih v poslanski skupini imeli s tistimi, ki se s tem področjem ukvarjajo tako na strani UKC kot NIOSB, smo dosegli točko ne le nič, temveč pod tem,” je bila slikovita Godčeva, ki je zgroženo ugotovila, da na področju otroške srčne kirurgije vlada “popolno razsulo”. “To ni v ponos ne UKC Ljubljana ne državi kot takšni. Danes se odpovedujejo sodelovanju tudi tuji strokovnjaki, kajti v takšnem stanju in pod pogoji, ki so sedaj, večina ne želi delati,” je dejala poslanka. Nato je spomnila, da v UKC Ljubljana niso bili sposobni rešiti tega problema od leta 2007 dalje, ko je z otroške srčne kirurgije odšel prvi kirurg in ko ni bilo otroškega kirurga, ki bi bil prisoten 24 ur dnevno. Do nejevolje je nato, po besedah poslanke, prihajalo tudi pri drugih kirurgih, konec leta 2007 so odšli zdravniki z intenzivne, nato kardiologi, nato je odšlo še strokovno osebje. “Torej ni kadra, ki bi lahko oskrbel naše najmlajše bolnike,” je dejala poslanka.

Rešitve novega ministra Sama Fakina nič boljše od rešitev Milojke Kolar Celarc
“Na drugi strani je Milojka Kolar Celarc ustanovila NIOSB, ki pa danes ne deluje. Izjave s strani vodstva tega inštituta so bile, da enostavno ustavljajo delovanje, ker ni osnovnih pogojev za delo, ker nimajo materialnih pogojev, nimajo prostorov,” je naprej opisovala poslanka, ki je še dodala, da NIOSB denarja za začetek vseeno ima dovolj, saj je pretekla vlada temu inštitutu namenila malo več kot 1,7 milijona evrov sredstev, a ta inštitut ne more delovati, če ni opreme in prostorov. “In v takšnem položaju se ne more pogovarjati niti s strokovnimi sodelavci iz tujine, ki bi morebiti lahko prišli, če bi to vse bilo omogočeno,” je poudarila poslanka.

Godčeva ob tem opozarja na izjave sedanjega ministra za zdravje Sama Fakina, ki ponuja tretjo možnost rešitve, to je enota v UKC Ljubljana v sodelovanju s Hrvati. “Torej gre še za eno možnost, ki bi po besedah sedanjega ministra rešila problem otroške srčne kirurgije,” je dejala poslanka in dodala, da se s hrvaškimi strokovnjaki sodeluje že danes in tak predlog pravzaprav ni nič novega, je pa nova omemba enote. “Če bo prišlo do te tretje možnosti, pa se v SDS sprašujemo, kako dolgo bodo sedaj trajale analize in vzpostavitev, da pride do tega, in tudi, kdo bo tam delal oziroma kateri so tisti kadri, ki bodo lahko varno oskrbeli naše najmlajše bolnike,” se je vprašala poslanka.

Jelka Godec je spomnila, da poslanska skupina SDS in tudi strokovni svet SDS to problematiko redno spremlja. “Prvi sklic seje odbora za zdravstvo na našo pobudo je bil že v preteklem mandatu, in sicer po mednarodnem poročilu, ki je jasno povedalo, kakšni naj bi bili tisti ukrepi, ki bi lahko otroško kardiologijo zadržali v Sloveniji, med njimi je bil tudi predviden način, kot je neodvisni inštitut, s strokovnjaki iz tujine in slovenskimi strokovnjaki, ki bi kasneje s prakso lahko v popolnosti prevzeli to delo,” je še spomnila poslanka.

Kaotične razmere v UKC Ljubljana so se poslabšale. (Foto: Nova24TV)

SDS bo tvorno sodelovala in pomagala s predlogi ukrepov na tem področju
Ob tem je dejala, da so tudi sedaj, glede na aktualna dogajanja, zahtevali sklic nujne seje odbora za zdravstvo, ki so ga v postopek vložili v torek, 6. novembra. “Pričakujemo, da bo predsednik odbora to sejo sklical čim prej, kajti to področje zdravljenja ne sme več čakati. Tudi s to sejo želimo ponovno opozoriti na to, kar se dogaja, in zahtevamo, da se vlada takoj oziroma nemudoma odloči, kaj bo naredila s tem programom. Ali ga bo ukinila in otroke pošiljala v tujino? Ali ga bo obdržala in bomo imeli le tiste najbolj nujne ambulantne preglede, najnujnejše operacije pa bodo opravljali v tujini? Ali želi imeti neko enoto, inštitut, ustanovo, ki bo delovala v Sloveniji in bo usposabljala slovenske zdravnike? Torej, kako namerava vlada stanje na tem področju urediti?” je vprašala poslanka in dodala, da v poslanski skupini SDS želijo odgovore od vlade na vsa ta vprašanja. “Bomo pa seveda tvorno sodelovali in predlagali ukrepe, ki smo jih predlagali tudi v preteklosti, a smo bili z našimi predlogi rešitev v preteklem mandatu zavrnjeni,” je še povedala poslanka.

Država ne bi smela dopustiti, da se dva javna zavoda med seboj prepirata
Ne nazadnje je dejala še, da vlada kot ustanovitelj ne more in ne sme dopustiti, da se dva javna zavoda – UKC Ljubljana in NIOSB – med seboj prepirata, katera postelja bo kje. “Nekaterih so polna usta besed o tem, da gre za otroke, hkrati pa se ne naredi nič, očitno je vse skupaj daleč od teh izjav, ampak gre bolj za interese, kdo bo to zadevo prevzel – kako bodo otroci preskrbljeni, pa je očitno za vlado postala postranska stvar,” je zaključila poslanka.

J. Ž.

 • RATATA

  A s hrbatarji bi sodelovali(?) Super no! A ne veste da si źelijo mejiti z Avstrijo in z Italijo po kopnem(?)

  • Monica Lewinsky

   Mene bolj zanimajo cigare!

   • RATATA

    Čokoladne s Cognacom.

   • cosmosjasnovidec

    Sporoči kje si pa pridem in ti dam svojo mednožno boš več kot zadovoljna z njo.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Monica Lewinsky

     Hahaha. Vedno si mi bil všeč. Fant po mojem okusu.

     • cosmosjasnovidec

      No to pa rad slišim.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • Monica Lewinsky

      Saj si res fejst fant. Pošteno poveš brez slepomišenja. Diplomacije in politike smo namreč siti, zato ste direktni ljudje pravi balzam za dušo.

 • Artur

  Levaška kriminalna dejanja na otroško srčni kirurgiji in ostalih lopovščinah v zdravstvu in še v mnogih drugih ozirih ni vse to pri njih sploh nič čudno, navsezadnje ti narodno izdajalski levajzli v svoji izrojenosti obožujejo tudi tujerodne zapečene brezčutne primitivne parazitske psihopate zato pa nam obenem z zgoraj omenjenim tudi filajo te zveri in to kar na desetine dnevno, blesonje se ne zavedajo, da si s tem sami sebi tako kot drugim poštenim zavednim državljanom grob kopljejo. Boj se sovražnika, narodnega izdajalca lopova in kriminalca obenem pa še bolj, zato pa je že ekstremno nujno potrebna akcija za deratizacijo teh podgan.
  EU bruseljski kriminalci in izdajalci evrpskih narodov niso “nič boljši”.
  Who in Europe is the most UNDEMOCRATIC ?
  https://www.youtube.com/watch?v=iWq6pzRnChE

  The Kalergi Plan and White Genocide In Europe
  https://www.youtube.com/watch?v=gAampMn0dco&t=309s

 • Hun

  Ta zločin se ne bi smel pometat pod preprogo in je pravilno, da se opozarja na ves glas. Se mi zdi, da smo Slovenci premalo solidarni in nas podobne svinjarije, ki jim ni kraja, ne predramijo protestno na ulice.

 • soc

  Država, v kateri skorumpirani in odstopljeni direktor celjske bolnišnice (2002) prevzame najprej največjo državno blagajno (2007, Janševa vlada), potem pa še celoten resor (2018, Šarčeva), je obsojena na propad. Spomnim se še zelo dobro primera na ljubljanskem Zavodu RS za transfuzijo krvi, kjer so direktorja ob zamenjavi oblasti 2008 (Pahor zamenja Janšo) na hitro odstavili in namesto njega postavili predhodno dokazanega goljufa s področja prodaje zdravil (Velušček, LDS), saj je prejšnji direktor, sposobni in naivni poštenjak, nabral lep kuček denarja v blagajni ustanove, ki je kar klical po delitvi med znane face, dobavitelje Zemljarič – Dimnik – Jenčič grupacije (takrat je stvar koordinirala še ena baraba zdravstvene zgodbe, Borut Miklavčič, na ZZZS predhodnik fucking Fakina). Danes problema s presežnimi sredstvi seveda že dolgo ni več.

  Vse te pijavke zaudarjajo že na daleč, razen če so na odprtem morju na svojih jahtah. Seveda ne bo privatizacije zdravstva in odprtega trga zdravstvenih zavarovalnic, pijavke niso nore, zlobni palček je pa itak ata v ozadju, ki preko svojih medijev poskrbi za ustrezen odnos bebavih množic do zdravstvene problematike.

  Kako preprosto. Leta 2018… Otroška srčna kirurgija, nore čakalne dobe, najdražji zdravstveni potrošni materijal na svetu, manjko zdravnikov in sester…

 • xtc

  Gospa Godčeva se neupravičeno razburja zadeve so trdno pod kontrolo Milana,Šarca in partije.
  Kaj je tu tako hudega ,če pocrka par Slovensj+kih otrok,ma Milan ,Tanja,Posvojenček ne delajo travm iz tega sploh če gre za otroke “ne naših” staršem bodo v zameno zastonj ponudili ter Afričane,Arabce ali take kot je Posvojenček pa še “naši” bodo in denar bo ostal za leve.
  Sicer pa ne vem doklej bo tup zarukan narod Slovencelnov gledal tale kučan cirkus z bebci tipa Posvojenček.

 • GkGbsmzjLiJkDA

  Večkrat slišimo reči, da so otroci naša prihodnost.
  Res je, zdravi in zadovoljni otroci, so naša največja sreča …..pa naredimo dovolj, da bi bili tudi naši
  otroci srečni ?
  Minister g. Samo Fakin ima dovolj znanja in prakse, le svoje talente naj hitro uporabi in zadeva mora steči tako, kot je treba – sicer pa naj mesto prepusti drugemu, kajti skrajni čas je, da se zadeve postavijo na svoje mesto.

 • cosmosjasnovidec

  Agonija je glede otrok v zdravstvu na vseh področjih.
  Vnuka starega 4.leta že cirka 14.dni boli zob katerega mu morajo pod narkozo izdreti,ker drugače ne pusti.
  Na poseg so ga naročili komaj čez 1.mesec in pol.Šel sem na ambulantno urgenco kjer bi skoraj direktorja premlatil tako,da je sedaj naročen takoj v začetku drugega tedna.
  Hčerko peljem cirka čez 200 km v eno stran v Soča-Ljubljana in,ko prideva tja povedo,da so za tisti dan vse preglede ukinili in prestavili.Popizdil sem jim jebal mater zakaj niso prej sporočili ampak zaman in zaman sem zajebal celi dan porabil gorivo ter nekaj denarja za hrano in pijačo in zopet jo bom moral peljati na pregled,ko bodo poklicali.Stroškov seveda jaz ne dobim kritih nobenih ni jih pa dobila niti hčerka,ker ni opravila pregleda in ji seveda zdravnik ni potrdil napotnice za pregled.
  Prekleta banda svinjska to kar se dogaja je že skrajno nihče pa glede tega ne ukrepa.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • RATATA

   Res so prasci izsiljevalski!
   Za azilante in ćifutarske fafaće obrezanih qrcev si pa vedno čas najdejo qrbirske svije! Slovensk folk pa kar trpi ponižno jebemomatr!

 • Gr Enze

  TUDI TO SO SADOVI LOPOVSKEGA KOMUNIZMA TURKOIZMA KUĆANIZMA ITD SRAMOTA VSEH SRAMOT !!!!!

 • Hv342
 • mona lisa

  Glavno da je za migrantsko svojad denarja na pretek.

 • Andrej

  Pred časom so onemu Izraelcu, ki je dobro in uspešno delal, očitali 100.000€. Zdaj, ko so pa dali 1.700.000€ za neki NIOSB, od katerega ni nič, pa nobenega ne moti. Nihče ne odgovarja, nihče ni kriv. Samo, denar je pa poniknil.
  Zato pa komunajzarji zdravstva ne dajo iz svojih rok za nič na svetu. Oni imajo zdravstvo preskrbljeno na naše stroške v tujini. Boli njih za nas.
  Seveda je kriv Janša.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Ivan Friderik Novak

  Grda je.
  Tudi Angelca je grda.
  Eva se je tudi postarala (uvela koža na strateških mestih).
  Andreja Zver je učinkovit stroj za predelavo hrane.
  . . . .
  Ljudmila je postavna bucka.
  Tanja kar dobro zgleda.
  Violeta, uh ta je sploh v redu (rdeče vino).
  Alenka Bratušek ima seksi čupo.
  : . . . . . . . .
  Gospe, navedene v zadnjih štirih vrsticah, so zelo modre, kar za čarovnice ne velja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!