fbpx

Jenull poziva pristaše, k žvižganju: lahko bi začeli z informacijami o pranju iranskega denarja v NLB ali pa spornim financiranjem Mladine preko žilnih opornic!

Jaša Jenull (Foto: posnetek zaslona)

Jaša Jenull poziva vse, ki jim vest ne da miru, da po vzoru samooklicanega žvižgača Ivana Galeta zažvižgajo in se tako olajšajo. Dela je na pretek. Za začetek bi lahko kaj “zapeli” o aferi TEŠ6 ali pa IranGate (pranju milijarde evrov iranskega denarja v NLB in podpiranju terorizma), žilnih opornicah in zločinskem financiranju Mladine, arbitraži in Jerneju Sekolcu, aferi “Naša super hrana Dejana Židana” ter o katastrofalnem stanju v našem tranzicijskem sodstvu. 

Eden od neuradnih organizatorjev petkovih zborovanj Jaša Jenull je v svoji zadnji objavi na družbenih omrežjih pozval, da se danes ob 14.30 uri najprej dobijo pred Ministrstvom za okolje in prostor, ob čemer bo osrednje geslo njihove tokratne akcije “PODPORA PRIHODNJIM ŽVIŽGAČEM”. Poulični gledališki igralec, ki ob petkih (pa še kdaj vmes) rad pozabava publiko s svojim inovativnim “resničnostnim šovom”, je tudi tokrat osupnil z novim navdihom. Domislil se je, da bi vsem, ki jim vest ne da miru, omogočil anonimno zažvižgati.

Ob tem seveda ponavlja že zdavnaj izpeto lajno oziroma paranoično mantro, ki je simptom obolelosti za “antijanšitisom”: da imamo v Sloveniji nekakšno strahovlado, ki “goljufa, kupčka, pritiska in krade po vseh ministrstvih in javnih ustanovah v Sloveniji.” V sklopu svoje tokratne pobude poziva vse, kot jih imenujejo “hrabre in poštene uslužbenke in uslužbence, da sledijo svoji vesti (in zgledu Ivana Galeta) ter obelodanijo zlorabe oblasti, ki se v zadnjih mesecih kopičijo s pospešenim tempom!” V zvezi s tem še navaja česa vsega ga je v slovenski družbi strah, in kar bi ljudje s svojo anonimno, nato pa javno obelodanjeno “sveto spovedjo” lahko spremenili.

Jaša Jenull išče nove žvižgače. (Foto: posnetek zaslona, družbena omrežja)

Ob tem pa je zavetniku vseh žvižgačev, tovarišu Ivanu, pozabil naložiti pokoro za vse javne grehe, ki jih je ta storil in se jih ni nikdar pokesal. Gre za vse nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme. Poročilo o nabavah že omenjene opreme, kot sporni izpostavlja prav dve pogodbi z MD Global Group in OECO, ki ju Gale podpisal.

https://twitter.com/mrevlje/status/1299395324457422850

Prva sporna stvar je, da je bila prvotna vrednost podpisanih pogodb 29.238.015 evrov, nato pa je podpisal tri pogodbe od enajstih in za kar 39.828.000 evrov aneksov! Med temi podjetji sta prav OECO in MD Global Group, podjetji, ki se ne ukvarjata z zaščitno opremo.

V pogodbi z OECO je cena ponujenih zaščitnih mask zrasla s prvotnih 3 milijonov evrov na 4,9 milijona evrov! Čeprav je bil Gale že razglašen za blaženega, bi bilo higienično razmisliti o njegovi dekanonizaciji.

Domen Mezeg