Jernej Štromajer kljub anti-imperialističnim in anti-kapitalističnim prepričanjem dobitnik Fulbrightove štipendije, ki mu je omogočila študij in raziskovanje na univerzi v ZDA

Foto: Facebook/Twitter

Strokovni sodelavec poslanske skupine SD Jernej Štromajer, ki se na prihajajočih državnozborskih volitvah poteguje za poslanski stolček, je znan po tem, da na svojem Twitter profilu objavlja nadvse anti-imperialistične in anti-kapitalistične misli, v svojih govorih pa celo citira Edvarda Kardelja. Zanimivo pa je, da je navkljub temu prejel Fulbrightovo štipendijo, ki mu je omogočila študij v ZDA. 

Razpis za Fulbrightovo štipendijo, ki je vsako leto objavljen na spletni strani Veleposlaništva ZDA v Sloveniji, slovenskim državljanom omogoča izpopolnjevanje na univerzah v ZDA. Ta štipendija je Štromajerju omogočila, da je študijsko leto 2016/2017 preživel kot doktorski študent in gostujoči raziskovalec na Univerzi Wisconsin-Madison v ZDA.

Foto: Facebook

Opira se na Kardelja
Štromajer je tako kot velik nasprotnik kapitalizma kar 9 mesecev preživel na študiju v ZDA, in sicer v kampusu ene izmed najboljših univerz na svetu. Ob tem pa je očitno velik oboževalec Edvarda Kardelja, saj je kot eden od članov programske skupine na programskem kongresu Samozavestna Slovenija poudaril, da se stranka SD zaveda besed, ki jih je spisal tovariš Edvard Kardelj“Sreče človeku ne more dati niti država, niti sistem, niti politična stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam.” Ob tem pa je pripomnil, da si človek sreče ne more ustvariti sam, ampak samo v enakopravnih odnosih z drugimi. “In to, tovariši in tovarišice, moramo zagotoviti vsem. Enakopravnost na temeljih solidarnosti, bratstva in svobode. To je naša skupna socialdemokratska pot, ki ji smer kot markacije kažejo konkretni cilji in ukrepi v našem programu.”

Očitno je, da se Štromajer opira na besede Kardelja, ki je veljal za Titovega ideologa, nosilca nove marksistične misli in enega glavnih avtorjev jugoslovanske ustave. Glede na to, da je Kardelj iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945 in vse življenje hlapčeval Josipu Brozu Titu, ki ga je celo Ustavno sodišče RS označilo kot zločinca, se človek vpraša, kakšno oblikovanje prihodnosti ima v mislih stranka SD. Ob dnevu boja proti okupatorju je na družabnem omrežju Twitter zapisal, da so v stranki SD zapisani tradiciji antifašizma, in ob tem čestital za državni praznik dan upora proti okupatorju. “Smrt fašizmu, svoboda narodu!”

 

 

Zavzema za se delavske zadruge in obvezno udeležbo delavcev pri dobičku
Ob predstavitvi kandidatov stranke SD v sedmi volilni enoti na prihajajočih državnozborskih volitvah je Štromajer, ki trenutno zaseda mesto občinskega svetnika v Občini Slovenske Konjice, dejal, da si bo prizadeval za ekonomsko-delavsko problematiko skozi ideje, kot so delavske zadruge in obvezna udeležba delavcev pri dobičku.

Foto: Facebook

Štromajer: “Brez boja proti lastni izdajalski kapitalistični gospodi se zatirani narod ne more osvoboditi.”
Štromajer, ki kandidira za poslanca na listi SD, zagovarja prepričanje, da je osvoboditev možna samo na ruševinah imperializma. “Brez boja proti lastni izdajalski kapitalistični gospodi se zatirani narod ne more osvoboditi. Bratstvo in mir med narodi morata biti rezultat protiimperialističnega boja, ki bo porušil imperializem.” Glede na njegova prepričanja, udeležbo na prireditvi Nosil bom rdečo zvezdo in nošenje rdeče majice z motivom partizana ter napisom A smo se za to borili, se človek več kot upravičeno vpraša, na podlagi kakšnih kriterijev je bil Štromajer izbran za prejemnika Fulbrightove štipendije. To smo vprašali tudi ameriško veleposlaništvo v Ljubljani, kjer pa nam konkretnega odgovora niso dali. Zapisali so le: “Jerneja Štromajerja je leta 2015 za Fulbrightovo štipendijo izbrala komisija slovenskih in ameriških akademikov na podlagi njegovih akademskih kvalifikacij in predstavitve raziskovalnega projektnega predloga. Ameriške univerze so prostor, kjer se srečujejo posamezniki iz različnih družbenih okolij, z različnimi pogledi in izhajajoč iz različnih kultur in vrednostnih sistemov, ki svobodno razpravljajo o različnih temah.”

H. M.

 • tohuvabohu

  S takimi pobalini, kot je Štrosmajer, bo stranka SD še daleč prilezla, hehehe.

  • Mojca pokraculja

   Sory, ne “še” ampak “že”! In še dlje bo. Slovenije ni več!

   • Borut Stari

    Mojca pravi,Slovenije ni več. Slovenija je še vedno tu, vendar vedno bolj nabutana z butl socialisti. Imamo izredno gnečo butlov, ki se od včeraj potegujejo za vstop v DZ in priklopijo na državne seske. Dobro vedo, kako živeti od zibelke do groba na tuj račun.

    • Mojca pokraculja

     Ne bo držalo. Lahko bi odgovorila na tvoje v tvojem stilu, še en butl se oglaša.
     Slovenije ni več, ostaja samo ozemlje. Na njem gradijo jugoslovenijo, izvajajo raznorodovanje in destrukcijo celotnega sistema, ki se v normalni družbi predpostavlja kot osnova za demokratični sistem, ne pa diktaturo mafije.
     Da to lahko počnejo pa seveda potrebujejo butelne. Ki ne vidijo, ne slišijo, imajo tako oprane možgane, da mirno pravijo – dokažite da smo oprali 1mlrd eur !

     • Tone

      A je morda kdo dokazal?

     • Mojca pokraculja

      Da si butl ? Že zdavnaj izkazano in dokazano.
      Zdaj te zablokiram definitivno.

     • Tone

      Fino, namesto, da poveš, kdo je dokazal, blokiraš!!??
      Jaz pa v jok.

 • Jan Kovalski

  Jan Škoberne potvarja besede Kardelja. V resnici je Kardelj rekel približno takole: ” … ne država, ne partija vam ne more dati sreče, srečo si mora vsak najti sam”.
  To je Kardelj dejal takrat, ko je bilo že jasno, da se njihov “nebeški” socializem, kaj šele komunizem, potaplja, pa je vso krivdo za to, da ljudje niso bili najbolj srečni prevalil na ljudi. Partija, ki je do takrat obljubljala raj (npr. med vojno so ljudem obljubljali, da ne bo davkov), se je distancirala od svojih obljub in krivdo zvalila na ljudi.

  • Republic Commando

   Saj je tudi danes podobno. “poslance na minimalce” so se drli v Levici, ko pa so prišli v parlament jim je poslanska plača ratala zelo všeč :):)

  • ivan šantl

   Marsikaj so komunajzarji obljubljali.Mi je oče pravil,kako jim je partijski sekretar v JA leta 1946 govoril:”Drugovi,kad čemo izgraditi komunizam nitko neče više raditi, svatko če uzeti koliko če trebati”.

 • Lord H.

  Tipičen vaški idiot.

  • Steiermark

   kot vsi , ki podpirajo takšno golazen!

 • Roman

  V Ameriki sigurno ne govori velika ali nič o izdajalski kapitalistični gospodi,napihuje se samo v Sloveniji!
  Z opranimi možgani ne more narediti za Slovenijo nič koristnega.

 • večni srb

  Brez boja proti lokalnim oligarhijam, bo lahko šel prodajat stare nove Kardeljeve fore američanom, z nekaj pomoči od bogatih in vplivnih prijateljskih lopovov in barab,ki cel ta žur financirajo. To pa zgolj zato, da se mu lahko režijo, brez takih, bi bil dolgčas.

  V komunizmu, bi celo SD poslali na Goli otok.

 • Janez Lesar

  Tovariši iz SD-ja nimajo kaj iskati v parlamentu oni se bi boljše počutili v muzeju novejše zgodovine – pa še vse kipe naj vzamejo z sabo!

  • Mojca pokraculja

   Išče se Janez Lesar, ki je nekoc odstranil jambore na poti spominov in tovarištva. Potrebujemo ga, da ponovi to akcijo. Resno:))

 • Valter BraniSlav

  Ja in?
  Jaz necak Kardelja in Macka pa sem v ZDA postal milionar.
  Pozrite se is zavisti.
  Otrocji ste, zivljenje ni ceno Belo pac pa mesanica odtenkov sivine
  Nedozoreli ste

  • zokispoki

   Necak zlocinca in bandita , hmmm, jaz bi bil raje tiho in se ne bi hvalil ! Si ponovno slabo spal, ali te tlaci nocna mora in kompleksi, v tvojem domu pod mostom, cefurcek ?

  • viRus

   Oj ti Branivalter, kako si bodi v glavo, da kar boli. …. jej,….. morda si bil v prejšnjem življenju
   kralj sveta, ha, ha, ha,

 • totex39

  Neverjetno kaj komunisti pošiljajo na študij in to v državo, ki jo ne marajo, no sicer pa se temu že na obrazu vidi, da je odštekan in pravi dvoličneš.

 • Anton

  mah naš šolski sitem je brezvezen, ne razumem kako lako imajo osebki povprečje 9 ali več, ko se pogovarjaš z njimi nimajo v vsebi za povedati prav nič izvirnega,včasih so celo plehki misli gradijo mnogokrat iz povsem napačnih predpostvkah. analiza misli je zaradi premalo vsebujočih deležnikov površna.

  sarkazem press

 • Božobožo

  Jao jao dedničarji, levičarji vas prehitevajo po levi in desni. Vi se samo čudite, kaj se dogaja.

  • viRus

   Ali misliš, da smo mi božaboža, Joža Gabroža ?

 • luka globus

  trebuh not, joške ven

  • viRus

   Mislim, da je nosečnost na pohodu, he, he

  • čips

   hehehehe, dobra

  • karpelec

   …pa tri sklece zravn.

 • VERRZIFIKATOR

  Bartolomej Strohmeier

  ANTIIMPERIALIST

  Znan sem anti-imperialist,
  je beseda dolga, se zatika,
  jezik stežka v ustih se premika,
  skrajšano: jaz anti sem fašist.

  Kakšna v tem je sicer povezava,
  ni bilo in mi še zdaj ni jasno,
  važno je, da vpijem zmeraj glasno,
  vpitje namreč moja je zabava.

  Kaj je v meni antiimperialno,
  to je vidno tudi iz vesolja,
  žene da me neizmerna volja,
  vsako reč pretvoriti v banalno.

  Jemljem sproti imperialistom,
  za štipendije sem vse dovzeten,
  na razpisih neizmerno spreten,
  našim gre zahvala komunistom.

  Vsakič znova me podprejo v boju,
  da dodaten privilegij staknem,
  imperialistom kaj izmaknem,
  da prispevam torej sam k razkroju.

  Se razkraja imperializem,
  globlje ko finančno ga najedam,
  vedno bolj globoko se zavedam,
  da ga vidno izčrpavam, grizem.

  Moj je antiimperializem
  zame vedno silno bil koristen,
  v svojem bistvu je izjemno pristen,
  prepoznaven kot primitivizem.

 • elh.

  Če lahko nekdo z lahkim srcem oprosti revolucionarjem množične morije in jih celo slavi, potem si želim, da bi se s politiko tak človek nikoli ne ukvarjal. Tudi z živalmi je bolje, da nima stika.

  V kriznih časih utegne pomisliti: kako že, so njegovi vzorniki ravnali v takih razmerah in se obdržali v sedlu? V imenu ideje bo metode vzornikov uporabil.
  Pa smo tam.

 • domovina mili dom

  A se bo odrekel umazanemu kapitalizmu? No vidite levičarji, to je dokaz vaše hinavščine.
  Žrete kapitalistični kruh
  Riti nastavljate ritopikom
  Kurce si daste obrezati muslijem
  VSE za OBLAST
  naj živi socializem s komunisti.

  • viRus

   Točno – ISTI, ISTI, ISTI

 • Grenze

  Kaj mu bo študij če je pa butelj zabit trapast !

  • čips

   …zaenkrat ima štipendijo in status. Na žalost…butast kot je je pa to tudi vse kar bo od tega “študija”odnesel,kot mesec strel v prazno,zapravljanje dnarja živeti na tuj račun od tujih žuljev…

 • Franc Šink

  Kaj pa pri izgubah podjetij? Bodo delavci tudi udeleženi?

 • soc

  Nisem si predstavljal, da lahko še leta 2018 nekdo klati take preživele kardeljansko-marksistične budalosti, da ga opice kljub temu ali prav zato volijo in da dobi od zlobnih imperialistov in “izdajalske kapitalistične gospode” Fulbrighta. Sem se uščipnil in ugotovil, da nimam nočne more in da je očitno vse res.

  Kje so časi Reagana, Maggie in Wojtyle, ko se je taka svojat povsod razen v Severni Koreji poskrila globoko v svoje podzemne rove in prijazno migala z repki…

  • Lustrator

   Podpis. Ko bo kapitulirala še zadnja trdnjava demokracije (ZDA), lahko pričakujemo hiter konec civilizacije kakršno poznamo. Na zadnjih predsedniških volitvah so sicer Američani pokazali, da še imajo kanček zdravega razuma in demokratičnega čuta po zaslugi katerega so že 100 let prva svetovna velesila, a potrebno bo še precej mandatov, da se deratizira komunistična nesnaga, ki se v njihovih zabavniških (Hollywood) in akademskih krogih nenadzorovano koti že desetletja.

 • Jožef

  Zakaj ljubitelj antiimperializma hoče študirati pri imperialistu. Zato, da bo sam postal imperialist. Njegov imperij pa bodo opranoglavi sužnji Slovenci. Toliko o tem zblojencu. Zblojenec je oseba ki blodi oziroma ga luna nosi pri belem dnevu.
  Trpi narod podalpski na južni strani, če nočeš videti, slišati, vohati in čutiti, da se potaljaš v rdečem močvirju.

  • Mojca pokraculja

   In kdo dopusca tem zblojencem da pridejo na pozicije in vladajo?
   Dajmo rajši obrniti, to so genijalci, narod pa je zblojen , prestrasen in neumen!

   • Borut Stari

    Hermann Goering na nirnberškem procesu:”Politiko konec koncev določajo voditelji države. Ljudi ni težko prepričati o nečem, pa naj si bo v demokraciji, fašistični diktaturi, parlamentarnem sistemu ali komunistični diktaturi. Če imajo pravico do besede ali ne, se da ljudi vedno pripraviti do tega, da sledijo volji voditeljev. To je preprosto. Vse kar morate storiti, je, da jim poveste, da so napadeni, in obtožite pacifiste, da niso domoljubni in da izpostavljajo državo nevarnosti. To učinkuje v vsaki državi“.

    • Mojca pokraculja

     Odlično !
     Le pogrešam tvoj zaključek, da smo že 27 let napadeni od Janeza Janše ! In tako je bilo tudi pred JJ, saj smo bili od leta 45 vselej napadeni s strani razrednega sovražnika. Še pomniš ?
     Vidiš da učinkuje, Slovenije ni več !

     • Tone

      Zanimivo stališče. Če je Slovenija takšna, da ni po tvoji volji. izgine, ko se sklada s tvojimi nazori, se pa spet prikaže.

 • Antonius

  Da je Štromajer politikantski cepec Kardeljevega tipa, dokazuje njegova izjava, da morajo biti delavci obvezni pri delitvi dobička. Ja, seveda! Potem morajo biti iz svojega žepa, delavci obvezani prispevati tudi pri investicijskih stroških in pokrivanju izgub, če podjetje na trgu zaide v težave.
  Če je Štromajerju, Kardelj primer uspešnega vzornika, potem naj nam razloži zakaj je živel njegov uspešen vzornik v ukradeni vili?
  Kardeljeve enakopravne odnose nam danes na zelo zanimiv način vsiljujejo njegovi politikantski dediči po Kučanu. Pokradejo vse, kar je mogoče, skopljejo krater v NLB in nam potem vsilijo enakopravnost z njimi, da jim pokradeno, enakopravno dokapitaliziramo.
  Štromajer je bleferski lažnivec, ki s svojimi slavospevi Kardelju in Venezuelki, zelo verjetno razsaja tudi na Novi.

  • Steiermark

   Mogoče je pa “njegov” sin, pranečak kardelja in potomec venezuelke….

 • Nšo-či

  Ustaljena praksa. Študentski funkcionar, kasneje direktor enega izmed študentskih podjetniških projektov, politolog …upa na blestečo politično kariero. Njegova razmišljanja o tem, da mu je študij financirala levica ali da bi si ga lahko financiral z ledvico je popolnoma zgrešeno. Financiramo ga tisti, ki tega ne želimo. Prisilno. Bodo študentje sploh kdaj spregledali kakšni so njihovi funkcionarji, ki dobro živijo od njihovega suženjskega dela?

  • Mojca pokraculja

   Novodobni Stane Dolanc. Ima vse predispozicije, celo obilnost in njegov trebuh se skladata s podobo velikega gobarja.

  • samotoje

   Ne bodo spregledali. Vsak svojo rit pelje proti diplomi. Razmišljanje pa je pri večini (je nekaj svetlih izjem) na copy-paste ravni.

  • Lustrator

   To je, zanimivo, profil tudi velike večine današnjih direktorjev v državnih podjetjih. In potem se nekateri levaki še čudijo in bentijo, ker ta povečini navkljub monopolnemu položaju na trgu, ustvarjajo letne izgube namesto milijardnih dobičkov…

 • macon

  Ti ljudje ZAHTEVAJO družbeno veljavo in ugledno ter donosno pozicijo za svojo neumnost in zajedanje. Pisali bodo dekrete in terorizirali vse delavne in produktivne. Oni namreč VEDO, kako mora biti. Pognali bi nov krog komunistične represije, vse kar so v imenu “ideje” počeli in zajebali njihovi predniki ne šteje nič oziroma po njihovo niso nič zajebali. Vedno je bil kriv zunanji in notranji sovražnik, komunisti niso bili nikdar krivi nič.

  Razumske razlage ne najdem, logičnih povezav in konsistence misli tudi ne, po mojem gre za skrajno pokvarjenost in razne oblike duševnih bolezni. Verjetno spet shizofrenija.

  • karpelec

   Cikel meditacije se je iztekel, krog represije se mora ponovit, da ne bi zdravi poganjki dobili krila.

 • dr Janez Sveti

  CIA potrebuje različne profile ljudi.
  DR Janez Sveti genij

  • karpelec

   Taki so še posebej vsestransko uporabni za hrano gospodovo.

 • čips

  Vsak dan znova dokazujejo, da pojma nimajo kaj lapajo in za kaj se gre. Kar se levakov tiče so zame manj kot amebe. Popolni dokaz naravne katastrofe

 • kresnik

  On je gotovo gradivo za ameriške raziskovalce, s ciljem razkriti kakšen input je potreben, da postanejo možgani rdeči.

 • zvone gabrijan

  Mogoče ga bodo poslali na poseben oddelek.

  • Lustrator

   Guantanamo bi bila glede na njegove ekstremistične rdečeteroristične poglede na svet EDINA primerna destinacija.

 • bubamara

  Štomajer je mislil, ko je citiral Kardelja: človek si kroji svojo usodo sam, na račun drugih, ki mu solidarno pomagajo do blaginje. Je pa njegovo razmišljanje v Butalah pravilno. Tako da: bravo mladec; striži ovce maksimalno.

 • hermannn

  No, nekaj je gotovo: v njemu dragi Putinovi Rusiji ga ne bi niti čez mejo spustli. Amerika je tudi pod Trumpom družba, ki podpira različna mnenja. God bless America!

 • xtc

  Prepovedati stop v USA.

 • FUCK COMMUNISM

  Vse najboljse vam zelim na ta praznicni dan! Danes je 38 let odkar se je enonoga spaka spremenila v crkovino! Naj se prasec vecno cvre!!!

  • 10mile30

   SLAVA MU!

   • FUCK COMMUNISM

    Crknu je 50 let prepozn.

    • 10mile30

     poznam še engak k bi mougu že zdavnej

     • FUCK COMMUNISM

      A njegov kozav nagravzen ksiht u speglu gledas!?

     • 10mile30

      na televitji ga vidm pa nikdr nč dobrega ne govorijo o njem. namig: mal je pukljast

     • FUCK COMMUNISM

      Ce samo tisto televizijo gledas, kjer nikdar nic dobrega ne govorijo o njem, pol ni cudno da si lepo nafopan… Priden! Predvidevam, da je to tista televizija, ki je gorece podpirala obsodbo “na neznanem kraju je ob neznanem casu od neznane osebe prejel neznan znesek”. Res inteligentna sodba in se bolj inteligentna televizija…

     • 10mile30

      Pridm tud kej prebrat na noro stran pa še tuki ni nc poztivnega o njem. Sam negativizem veje. Pr vsakmi posli je provizija, v njegovem primeru pa je ni blo. Res ste fanatiki. Vm ga kucko se kr uturava, a? Se kaj bojite rdece zvezde? Se vam tito prikazuje v sanjah?
      Se pa vsaj dobro nasmejem k vas berem

     • FUCK COMMUNISM

      Kdo je rekel, da provizije ni bilo?!?!? Sam DOKAZAT jo je treba. Kle ste pa levuharji prekratki. Vi se bojite 3. junija. Ce se pa slucajn se ne, bi blo pa za vas pametn, ce bi se zacel bat…

     • 10mile30

      Ti pa si za hece. Ni straha d bi izdajalci meli sploh moznost sestavt vlado.

     • FUCK COMMUNISM

      Nisem za hece… smrtno resno ti pravim, da je po volitvah z rdecuharji v Sloveniji konec, tko al drugac!

     • 10mile30

      pizda, najbulš d se začnem prprault na ta sodni dan

     • FUCK COMMUNISM

      Najboljs

 • moon

  Zanimiv debilko…
  Tole: “Brez boja proti lastni izdajalski kapitalistični gospodi se zatirani narod ne more osvoboditi.” lahko zacne kar v svoji SD partiji, tam je zbran ves cvetober slovenskih kapitalistov..
  No, nekateri so tudi v Slogi in Levici..
  Torej, cas je za akcijo! Dajmo Jernej, te 100% podpiram!

  • šmentanamuha

   Sej to je ta paradoks, da ves čas vpijejo neke parole proti samim sebi, pa tega ne zaštekajo. Čista shizofrenija.

 • Dragan Krstič

  Ta je pa čist Moskviču podoben.

 • karpelec

  Oh revček med revčki, kako si vesel, da si odkril toplo vodo.

 • Borut Stari

  Jernej v ZDA, Jernej iz ZDA. In še vedno je butl. Na ameriške stroške.

 • Dragan Krstič

  Bog ve kako bo Moskvič kritiziral tovariša Jerneja Štromajerja ko bo prebral da prosi za študij v ZDA namesto na univerzi Lomonosov v Moskvi, hahaha.

  • usimoncic

   Lomonosov je zelo dobra univerza, dokler govorimo o naravoslovju in tehniki. Humanistika in družboslovje je pa povsod po svetu približno isto sranje.

   • Tone

    Humanistika in družboslovje je pa povsod po svetu približno isto sranje – ker ne upošteva tvojega prepričanja.

    • usimoncic

     Ne bi mogel biti dlje od resnice. Naravoslovje in tehnika ravno zato ni sranje, ker ne upošteva mojega (ali tvojega) prepričanja, pač pa se zanaša na eksaktna, enoznačna in preverljiva dejstva. Pri humanistiki in družboslovju pa je marsikaj lahko tako kot meniš ti, ali pa tako kot menim jaz. Zato je v bistvu vseeno kako je.

     Pa poglej še to kje imaš večino politikantov (antife, LGBT aktivisti ipd.), ki niti slučajno ne sodijo v akademske kroge. To ni naravoslovje in tehnika!

     • Tone

      Prvič, to kar praviš, ves svet ve, pa humanistiko vseeno vzdržuje.
      Drugič, jaz namigujem, de te humanistika ne bi preveč motila, če bi pretežno gojila smer razmišljanja, ki bi bila tvojemu prepričanju blizu. Dejstvo pa je, da je današnja humanistika v glavnem levo usmerjena.

     • usimoncic

      Vse svet vzdržuje in financira še marsikaj, pa ne bi sedaj o tem… V določenih krogih res vedo kaj je humanistika in kaj ni, na tem forumu pa ne. Pa tudi avtor tega prispevka očitno marsičesa ne ve o “kapitalističnih ZDA in njihovih univerzah”

      Se pa motiš, če meniš, da bi mi bila humanistika kaj bolj pri srcu, v kolikor bi bila kako drugače usmerjena (in še vedno usmerjena). Imel bi sicer malo manjše zadržke do njenega javnega financiranja, v kolikor bi bila uravnotežena, nikoli pa je ne bi dajal ob bok eksaktnim vedam in znanosti.

 • usimoncic

  Začudeni? Slovenski in ameriški akademiki so po večini ultra levi. Pa ostali akademiki po svetu prav tako. Pa Univerza v Wisconsinu v Madisonu je tudi nadpovprečno leva v sicer zelo levi konkurenci med univerzami. Kaj vam ni jasno?

  PS: Štromajer je bil na svojem “študiju” sicer aktivno udeležen v volivno kampanijo za Hilary, pa jih je na dan volitev k sreči fino dobil po betici.

  • Lustrator

   Skrajni čas je, da se Trump z vsemi možnimi pooblastili spravi nad celotno njihovo “akademsko” srenjo, še bolj pa zabavno inustrijo, ki sta dobesedno legli kulturnega marksizma, ideologije, ki celo bolj od islamizma ogrožata vse tiste pozitivne vrednote, ki ju razumemo pod pojmom “zahodna civilizacija”. Vsakemu profesorju ali državnemu uradniku, ki je v zadnjih letih enkrat samkrat javno izrekel ali zapisal komunizmu naklonjen nonsens, dosmrtna prepoved opravljanja matičnega poklica ne glede na to ali gre za javno ali privatno šolo. V nasprotnem primeru se bo tudi ZDA zgodil podoben scenarij kot Evropi, ko obveščevalne službe TOČNO VEDO kje se nahajajo glavne teroristične celice islama v samih prestolnicah in proti temu v imenu “politične korektnosti” oziroma strahu pred posledicami, ne naredijo POPOLNOMA NIČESAR.

   • Tone

    “zahodno civilizacijo”. so ustvarili levo razmišljajoči, desni pa so pod njimi kurili grmade, dokler so lahko. Ameriška desnica je Klu-klux klan.

    • Lustrator

     Prosim?? Zahodna civilizacija temelji na identiteti judeo-krščanstva s pridihom antike. Temelji torej na krščanskem etosu, veri v enega Boga, odpuščanju, enakopravnosti, ljubezni do sočloveka, pravičnosti, demokraciji in človekovih pravicah. KOmunizem (ko praviš levičarji, najbrž ciljaš nanje?) predstavljajo čisto nasprotje vsega naštetega in so čisti antipod zahodne civilizacije. Levaki niso nikoli in nikjer na svetu predstavljali zahodno civilizacijo, pač pa so bili vedno njeni zagrizeni “antiimperialistični” sovražniki. Tako Evropa kakor ZDA sta tam kjer sta zaradi tega, ker ljudi tam in tu druži ljubezen do lastne vere in naroda, dva pojma, ki ju levaki organsko ne prebavljate, saj ste obsedeni s kultom materializma in čaščenja živih idolov v obliki diktatorskih voditeljev.

     Ku Klux Klan je dandanes popolnoma nepomembna skupina ekstremistov v ZDA in nima nikakršne zveze z desnico – karkoli ti že predstavlja ta pojem. Že samo omemba KKK-ja dandanes je podobno patetična kot omemba fašistov v času, ko le teh že 75 let ni na obličju zemlje.

     • Tone

      Prosim??? Zahodna civilizacija temelji na identiteti antike in s pridihom judeo-krščanstva. Predvsem pa na identiteti znanstvenega pogleda na svet, pa na ločitvi religije od javne sfere. To jo loči od vseh drugih civilizacij.

      Komunisti so oziroma bolje, so bili radikalni levičarji. Pravi levičarji pa so vsi tisti znanstveniki, filozofi, politiki, ki so vpeljali demokracijo in človekove pravice mimo ali v nasprotju z verskimi predstavami in dogmami v zadnjih 300 letih.

      Če misliš, da so bili Jezus in prvi kristjani desničarji, se krepko motiš. Desničarji so postali šele, ko so se zlizali z oblastjo, pa še to ne vsi.

     • Lustrator

      Oprosti, a tebi se tudi sanja ne kaj je levo in kaj desno, potem pa streljaš te “znanstvene” neumnosti in znanost dojemaš kot del identitete (pri čemer seveda pozabljaš, da VSA evropska znanost izhaja iz krščanstva in delno celo islama, saj so bili cerkveni redi dolga stoletja edini nosilec izobraževanja). Komunizem nima nikakršne zveze z LEVICO, prav tako ne nacizem z desnico – načeloma obe socialistični veji štejemo na levo stran, a to NISO levičarji, pač pa totalitarci. Ločnica med levico in desnico je v liberalnosti in konservativnosti. Zdravo razmerje med obema nazoroma je nujno potrebna za funkcionirane vsake normalne demokratične, torej pluralne družbe, nam je pa zgodovina definitivno dokazala, da je za civilizacijo in seveda posameznika v njej mnogo bolj uničujoča liberalna, kot pa konservativna skrajnost. KOnservativizem pomeni ohranjanje DOBRIH in PREIZKUŠENIH vrednot in kljub temu, da zaradi tega včasih zaostaja hitrost napredka, se še vedno ohranja DOBRO iz preteklosti. Pri liberalizmu pa je ločnica med dobrim in slabim zabrisana, saj je use usmerjeno v kratkoročne benefite posameznih skupin, ki se pri tem seveda požvižgajo na temeljne moralne vrednote in zakone – konservativne postulate.

 • Dragan Krstič

  Če me spomin ne vara je bil Štromajerjev dedek en prvih borcev proti okupatorju na Štajerskem.

 • FUCK COMMUNISM

  Ta tip je zrel za umobolnico!

  • šmentanamuha

   Itak.

 • šmentanamuha

  Bilo bi dobro, če bi napisali še za kakšen študij gre. Če je to kakšna Soroseva izpostava. ki jih financira po celem svetu, potem je stvar razumljiva. Ampak iz zapisanega ne vemo, kaj ta mladi “marksistični strokovnjak” študira. Lahko prosim, to kdo napiše. Iz vseh teh marksističnih parol in kardeljanskih zapisov pa je jasno samo to, da v glavah levičarjev vlada en sam kaos, nekonsistenstnost in nelogičnost. Ker jim manjka temeljne logike, zato tudi ne morejo uvideti, da so v nasprotju sami s seboj. Odpusti jim, Gospod, saj ne vedo, kaj delajo.

  • Dragan Krstič

   Politolog, diplomant FDV in vodilni ideolog mladega foruma SD, bivši predsednik ŠOU, ki je uspešno črpal denar iz proračuna študentske organizacije.

   • Tone

    “ki je uspešno črpal denar iz proračuna študentske organizacije”
    Taka sposobnost američane najbolj prepriča.

    • Lustrator

     Tako ja, ker so ZDA po vsem svetu znane kot valilnica komunističnih butl-kadrov, kajne?

     • Tone

      Zato, ker občudujejo vsakega, ki zna oriti do denarja in pravijo, da denar ima prepričanja.

     • Lustrator

      Za razliko od slovenistana in podobnih sovjetskih brezpravnih republik, je v ZDA ključno NA KAKŠEN NAČIN (od koga in za kakšno protiuslugo) se pride do denarja, šele potem se lahko debata spusti na detajle. Zato tam pač med ljudstvom ne cvetijo razni “sposobni managerji” Zorangutanovega kalibra, ker končajo v zaporih še predno jim pade na pamet svoje lopovske rabote sklepati z državo.

     • Tone

      Iz katere pravljice si pa ti padu?
      Morda to velja za običajne male ljudi, kot povsod po svetu. Ne pa tudi za bankirje, trumpe, špekulante, gangsterje in ostale milijarderje. naši jih samo poskušajo posnemati. Če Bushu zmanjka denarja, ne gre delat, ampak naredi vojno.

   • šmentanamuha

    Aha, vse jasno. Mene bolj zanima ali stoji zadaj za tem štipendiranjem Sorosov sklad oziroma denar. To se mi zdi namreč edino logično. Ne vem sicer zakaj bi neka ameriška univerza podpirala nekega slovenskega FDV marksista, za katerega v Sloveniji še nismo slišali, predvsem ne o kakšnih njegovih študijskih ali drugačnih presežkih.

    • Tone

     FDV je pri tujih univerzah spoštovana šola. Zelo veliko njihovih študentov se izpopolnjuje na tujih univerzah ali so tam gostujoči profesorji.

  • Tone

   Marksizem je bil na ameriških univerzah ves čas prisoten, in je tudi sedaj. A res ne opazite, da Američani vaših problemov sploh ne razumejo.

   • FUCK COMMUNISM

    Mislis zidi, ki kontrolirajo Ameriko?!?

    “Every time we do something you tell me America will do this and will do that. …I want to tell you something very clear: Don’t worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it.” – Quote by Ariel Sharon to Shimon Peres (October 3, 2001); as reported by Haaretz.

   • Lustrator

    Ameriška identiteta je osnovana na ljubezni do demokracije, svobode in človekovih pravic in sovraštvu do totalitarizmov kakršnekoli vrste, s poudarkom na komunizmu. To kar se zadnja leta v ZDA dogaja, nima nikakršne zveze z Ameriko, ampak lobiji, ki jo želijo od znotraj destabilizirati.

    • Tone

     Marksizem je akademska disciplina, komunizem pa politična doktrina.

     • Lustrator

      Kakšna akademska disciplina neki. Gre za zločinsko lumpenproletariat “filozofijo”, ki je imela za edino možno in logično posledico okoli 150.000.000 odvzetih in nekaj milijard uničenih življenj samo v 20. stoletju.

     • Tone

      Tako pravi tvoj provincionalni in nevedni pogled. Na vseh boljših univerzah po svetu lahko vpišeš tudi študij marksizma.

     • Lustrator

      In to je živ dokaz kako globoko izprijena in hipokritska postaja zahodna družba, ki je v 2. svetovni vojni sicer uničila nacizem, pri življenju pa pustila oziroma celo financirala in promovira (in ga še financira in promovira) drugo totalitarno iz marksizma izhajajoče zlo.

      Vsaka družba, ki se ima za demokratično, v sebi pa dopušča širjenje totalitarnega plevela, je kontradiktorna sama sebi.

     • Tone

      Še dobro, da imamo tebe, sicer bi svet ostal popolnoma neveden.

   • šmentanamuha

    Oprostite gospod, ampak kaj ste pravzaprav želeli povedati?

    • Tone

     To, kar sem napisal. Bolj jasno se to ne da napisati. Ne morem vam pomagat, močna prežetost z ideologijo zamegli pogled.

     Fulbrightova štipendija je stara inštitucija. Glede nato, da v zvezi s tem omenjate Soroša, bi rekel, da nimate pojma o čem govorite.

  • samotoje

   Ne morem si predstavljati, da bi Štromajer lahko študiral elektrofiziko.

 • FORT WORTH

  Obvezna udelezba delavcev pri dobicku ???

  A zdaj pred volitvami pa v CKZKS – ZLSD – SD pravijo, da dobicek JE ??
  Delavci vedo da je ZLSD – SD ze 27 let v vseh vladah v samostojni Sloveniji.
  Zakaj v vseh teh letih nasledniki komunistov niso tega povedali delavcem ??
  Šušlja se, da delavci ne bodo glasovali za ZLSD – SD v kolikor jim genijalci NE BODO izplacali dobicka za vseh 27 let.
  Hehehe

 • Miha

  Ali lahko on to prakticira na nekem majhnem vzorcu, npr. svoji vasi, in ne preizkuša svojih idej na celem narodu ? Ali je res tak butelj ?

  • Tone

   Ni tak butelj, ampak širokopotezni umetnik in ne kak lokalni amater.

 • Iva

  Edvard Kardelj: “Sreče človeku ne more dati niti država, niti sistem, niti politična stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam.”

  Ja, srečo SEBI in POTOMCEM (Kardeljev sin si je izbral drugi svet) so ustvarjali – ustvarjajo kolektivno že celotno povojno obdobje, DANES tudi štromajerji.
  Najprej so seveda morali “pobiti in izseliti” notranje sovražnike (čiščenje prostora)
  Tudi Mencinger je mislim, bil Fulbrightov štipendist, kar pomeni, da ZDA skrbi za izobraževanje SLO rdečih nacionalsocialistov – ekonomistov (F21) in novih družboslovnih rdečih revolucionarjev.
  S takšnim nadaljevanjem bo TRG republike kmalu zopet TRG Revolucije, Kardeljev spomenik tam še vedno čaka, prav tako tudi Kidrič v neposredni bližini.
  Slovenistan!

 • Olga_10

  Obvestite Američane, kakšnega terorista sprejemajo v državo! Enak Islamistom!

  • Tone

   Ambasada je že obveščena, pa ne razume, kaj je tu narobe.

   • Lustrator

    Potem je o tem potrebno obvestiti državljane ZDA, da od svojih voditeljev zahtevajo odpoklic diplomatov, ki odkrito poveličujejo komunizem in z NJIHOVIM DENARJEM podpirajo njegove najbolj radikalne teroriste.

 • Mare Kranjc

  Dvoličnim komunističnim gnidam “imperialistični” denar pač ne smrdi! Prav posebej pa tem parazitom diši denar, ki so ga z delom zaslužili drugi!

  • Tone

   Če ga Američani ponujajo, zakaj ga človek ne bi vzel? Denar nima prepričanja.

 • Olga_10

  Zakaj komunisti ne “študirajo” v Kumrovcu? Zakaj hodijo k imperialistom? Naženimo jih za zmeraj, skorumpirane parazite!

  • Tone

   Saj bi, a kumrovško šolo Hrvati zelo slabo vzdržujejo. Tako, da novih diplomantov a la JJ, žal ne proizvaja več.

   • traktor

    A si ti že slišal za Esmeraldo? Včasih tudi najbolj zahojeni spregledajo.

 • Antišiptar

  Pa kje najdete te dvojnike primatov orangutanov? Kje dobite te opice, kje se to zažira, jebela cesta?

  • Tone

   Kdor išče, ta najde.

 • FUCK COMMUNISM

  Obvezna udelezba delavcev pri dobicku?!?!?!?!?!?!? Kretenu je treba to idejo zbit iz glave!!! Not ocitno nima drugega kot beton! Idiot!

 • Dragan Krstič

  Neverjetno je da se v obrambo tovariša Jerneja Štromajerja nič ne oglasi Luka Marchessi.

  • Tone

   Zakaj bi se pa oglasil? A je bil ta Štromajer od koga napaden?

 • samotoje

  To, kar so zapisali na ameriškem veleposlaništvu, drži. Pri podeljevanju štipendij ni kriterija politične sprejemljivosti, čeprav bi od prestižnih univerz to do neke mere pričakovali. Gre za moralno vprašljivost Štromajerjevih stališč, predvsem pa tako pokončen komunistični “omladinac” ne bi smel sprejeti denarja od imperialistične sile. Toliko o morali, ki pa je pojem, ki ga taki ljudje preprosto ne razumejo. Preveč kompleksno za tako preprost, linearen način razmišljanja, kot so ga “omladinci” tipa Štromajer, Kordiš, Mesec in Škoberne sposobni usvojiti.

  • FUCK COMMUNISM

   Ti levuharski pankrti bodo kmalu tepeni in cvilili bodo kot svinje med klanjem!

   • Tone

    A si se od stalinistov naučil političnega delovanja?

    • FUCK COMMUNISM

     Ne, stalinisti so se od nas!

     • Tone

      To je pa nekaj novega, do zdaj so jim zamerili, da so se hodili v Moskvo učit, zdaj se je pa izkazalo, da so hodili predavat.

     • FUCK COMMUNISM

      Prekratek si, da bi razumel kdo smo “mi”….

     • Tone

      Tisti, s katerimi se identificiraš.

  • Lustrator

   Se ne strinjam. Tu ne gre za neka postranska “politična prepričanja”, ampak za osnovni svetovni nazor, ki bolj kot vsa izobrazba na svetu definira človeka.Država, ki pri svoji podpori zaradi “politične korektnosti” ne dela preverbe civilizacijske(svetovnonazorske) ustreznosti, si dolgoročno koplje grob enako kot levakarski zahodnjaški bebci s svojim “refugees welcome”.

   • samotoje

    S čim se ne strinjaš? S kriteriji za podeljevanje Fulbrightovih štipendij? Sprejela jih je ameriška administracija, ki vse skupaj financira, torej ni kaj debatirati. Kolikor vem, Američani vendarle te ljudi varnostno preverijo. Za NSA je Štromajer očitno neškodljiv bebček.

    • Lustrator

     Vedno bolj dvomim v vse te preverbe in strokovnost varnostnih služb, ki v ZDA spuščajo na stotisoče takih “neškodljivih bebčkov”, ki potem neovirano izvajajo svoje bodisi muslimanske ali pa komunistične teroristične aktivnosti, ki spodkopavajo same vrednostne temelje ameriške države in ustave. Se strinjam, da je Štromajer hud trol, ki lahko samo v tako abtonem izobraževalnem sistemu kot je naš sploh prileze do faksa, a zavedati se je potrebno, da imamo danes v moderni družbi fohidiotov neštete mase podobno nerazmišljujočih posameznikov, ki bodo za njegove ideje hitro poprijele in hops, naenkrat dobiš v zibko demokracije razne Obame, Hillaryje in Sanderse, ki jih nekaj desetletij nazaj pospravili v čuzo kjer bi imeli čas premišljevati o svojih protidemokratičnih marksističnih idejah.

 • FUCK COMMUNISM
  • Tone

   Če kaj podobnega naredijo neonacisti ali obritoglavci, se pa nič ne oglasiš?

   • FUCK COMMUNISM

    Kje pa zadnje case to delajo neonacisti (kdorkoli to ze pac so) in obritoglavci?!?!?!?!?!?!
    Huliganstvo zaradi kurcevga fuzbala pa ni isto kot anarhija zaradi politicnih ciljev!

 • FUCK COMMUNISM

  JJ in Vinkec pljuvata po sistemu?! Si vinjen?????

  • Tone

   Vinkec pravi, da je bila služba, ki ji je zvesto služil, zločinska.

   • FUCK COMMUNISM

    Ocitno je Vinkec prisel k pameti. Doloceni drugi levi organizmi te sposobnosti ocitno nimate.

 • Franc Šink

  NSA dobro ve zakaj so mu podelili štipendijo.(NSA je ameriška varnostna agencija) .

 • FUCK COMMUNISM

  Glede na to, da imas na profilu petokrak drek s srpom in kladivom, me ne preseneca tvoj komentar…

 • FUCK COMMUNISM

  Rdecuharski levuharji, dobr se zavedajte, da vas bomo ustavili! Tako ali drugace! Po legalni poti ali ne, ampak ustavili vas bomo!!!

  • Tone

   Če mislite po nelegalni poti, potem je boljše, da ostane tako kot je, je vsaj legalno, potem pa še to ne bo.

   • FUCK COMMUNISM

    Zdaj je vse legalno nelegalno, pol bo pa nelegalno ampak bo red!!!

 • skorpijon93

  svinijarije !

 • goldhorn

  Grem stavit da uporablja iPhone.

 • traktor

  Katera budala se je spomnil imena idiot. Raje bi mu dali ime iz naslova.

 • Štalmajster

  “Glede na to, da je Kardelj iz Beograda ukazoval množične zunajsodne poboje leta 1945 in vse življenje hlapčeval Josipu Brozu Titu. ”
  No, odločite se al’ je hlapčeval, ali ukazoval ?
  Kaj pa če ……… je bil Tito le Edijeva lutka-maršal ?……za široke ljudske množice ?

 • Artur

  Samo ugibam : eden izmed mnogih z naše polit uzurpatorske strani nastavljen operativec Soroša in njegovih NWO globalističnih komunističnih elitnih kameratov takšne kadre v njihovih izpostavah krvavo potrebujejo za izpeljavo svoje agende. Vse je en velik teater, teza- antiteza- sinteza v NWO globalistični novodobno komunistični diktaturi.
  Agenda 21 , Agenda 2030.
  http://webtribune.rs/agenda-21-je-plan-un-za-pokoravanje-covecanstva-nametanje-svetske-vlade-i-preotimanje-svih-resursa-covecanstva/
  https://www.youtube.com/watch?v=u1V6E6M2p0U
  Zakaj Združeni narodi za svoj logo uporabljajo Gleasonovo mapo ravne zemlje brez “antarktike” iz 1892 leta ?
  https://politicalvelcraft.org/2013/03/10/the-zionist-new-world-order-is-communism-also-known-as-rothschildism-or-more-bluntly-robbery/

 • Lustrator

  Nekoč v časih, ko so ZDA pomenile svetovno avtoriteto ne le zaradi orožja, pač pa tudi politično drznega stava, ki je ostro obsojal vse oblike totalitarizmov in se proti njim tudi (edina?) zares borila, ne bi temu rdečeterorističnemu trolu dovolili niti turistični obisk v deželi zibki demokracije, danes pa jih celo financirajo? Dragi Trump, če želiš svoje državljane zaščititi pred ne bodi jih treba teroristi in socialnimi turisti iz vsega sveta, bo potrebno zidove vgraditi še marsikam drugam kot le na mejo z Mehiko. Evropa je t ahip večje leglo stalinizma kot Sovjetska zveza v času hladne vojne, spremljajte malo ideje evropskih “mladih intelektualcev”.

  • moon

   SLovenski AMCham je zbiralisce levajzarjev…

   • Dragan Krstič

    Točno tako. Šefičin stric je Mitja Meršol.

 • lado

  mirko ,levak-bedak kot vsi levi pa še enkrat levi !!! a imaš ruski mobi ali IMPERIALISTIČNI-KAPITALISTIČNI !!?? PRAZNA ,OPRANA GLAVA ,kot vsi levaki ,stari gošarji in mladi gošarji ,ki se bojo po volitvah skrivali !!! bom pomagal ,DA NE PRIDETE VEČ VEN !!! IZDAJALCI !!! VSI UPORABLJATE “KAPITALISTIČNE ” DOBRINE ,KER VENEZUELSKIH JE ZMANJKALO ,RUSKIH PA NIIIIIIIIII !!!!!!!!!!DVOLIČNEŽIII !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • lauraas

  Saj pa s tem komunizmom ne bo nic.

 • baubau

  Upam,da zdaj opazite razliko med demokracijo in totalitarizmi.

 • Artur

  Kaj ima že napisano na svojih androgenih prsih ? A smo se za to borili ? Hmmmm zanimivo zakaj so se oni borili in zakaj se to sprašujejo kot da še ne vedo , da je država v kur.u prav zaradi njih in njihove borbe proti blaginji naroda in,.da na ta račun ukradene blaginje naroda uživajo v “sadovih te njihove težke borbe” . .

 • Dragan Krstič

  Imam neverjetno močan občutek da so Luka Marchessi, Ivan Ivanovič-Moskvič in Jernej Štromajer ena multipolarna oseba zrela za psihijatra.

 • hribovc

  edino, za kar se komignida štromajer bori, je sedež ob skupnem koritu… pahorjev.bombonček press

 • Franc Šink

  Taki ljudje kot je štromajer nosijo kot obutev samo malo meščani.

 • Adolf Hitler

  Kaj bi te mongoloidni svinjskem komunaserskem ozrodku iz rit isranem rasparal vamp pa bi ga obesit na vrbo z črevesom okoli vratu to Kar si tudi zasluž izdajalec slovendskega deželskega kralestva mrš smrad smrt komunaserjem svoboda nocinalsocialistem!

 • Adolf Hitler

  Vse kamor koli se povsod uzreš vidš buzerantske Žido jesoitske kasarske pedofile živinofukarske truplo fukalske kumunaserie časi čičenja so tu gnoji!

  • Tone

   Menjaj družbo, če te moti!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!