fbpx

Jorg K. Petrovič razkrinkal Vesela in s tem tudi KUL, zdaj je tarča njihovih trobil

Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel in njegov namestnik Jorg Kristjan Petrovič. (Foto: STA)

Jorg K. Petrovič, namestnik predsednika Računskega sodišča, Tomaža Vesela, ki je bil neupravičeno zamenjan, je nemudoma postal tarča diskreditacij s strani osrednjih trobil tranzicijske levice, še zlasti razvpitega Necenzurirano, ki se pretvarja, da je neodvisen medij. Petrovič je namreč na Odboru DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, kjer so razpravljali o ravnanju predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela pojasnil, da revizijskega poročila o nabavi zaščitne in medicinske opreme v času koronavirusa ni zadrževal, a mu ga je predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel kljub temu odvzel in ga predal kolegici Mojci Planinšek. 

Tranzicijska levica skuša na silo in preveč transparentno reševati svoje grehe kot slon v trgovini s porcelanom. Potem ko je bil Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča, s strani Jorga K. Petroviča razkrinkan, da mu je odvzel primer, čeprav ga ne bi smel, zdaj skušajo prek svojega lažnega neodvisnega medija, necenzurirano.si, odvzeti verodostojnost, diskreditirati Petroviča.

Na Odboru DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, kjer so razpravljali o ravnanju predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela, so sprejeli tudi sklep s katerim so KPK predlagali, da na podlagi 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvede postopek, zaradi odvzema pooblastil namestniku predsednika računskega sodišča Jorgu K. Petroviču. Ta je tudi pojasnil potek dogodkov in običajno prakso obravnav revizijskih poročil ter zatrdil, da osnutka poročila ni zadrževal – v rokah ga je imel namreč zgolj nekaj dni, pritiski nanj pa so se pričeli vršiti že po 24 urah. “Ko dam soglasje revizijskemu poročilu, prispevam svoj podpis in za tem podpisom tudi stojim,” je poudaril Petrovič.

Že danes lahko beremo na necenzurirano.si, da razkrivajo zgodbo o podpredsedniku računskega sodišča. Fiktivno naj bi bil prijavljen v Ljubljani zato, da je hčerki pomagal do občinske štipendije. Zdaj to isto občino revidira.

Kaj si lahko mislimo o verodostojnosti medija, ki sam zase pravi, da je neodvisen in da se gre “pravo novinarstvo”, obenem pa se raziskovanja Vesela niti ne dotakne, temveč reagira na klic, da je treba diskreditirati Petroviča? Nič dobrega – vse dokler bodo takšni mediji obstajali, država pa jih bo reševala.

Aleš Ernecl