Zgodovinar Dežman v pismu na odzive prenapetežev na intervju: “Ali ne bi bil čas, da Turnšek in tovariši nehajo trositi slaboumne laži in zanikati zločine, ki se jih ne da zanikati?”

Jože Dežman (Foto: STA)

“Ali Tit Turnšek oz. zveza komunističnih veteranov, Polona Jamnik, Oto Luthar, Svetlana Slapšak, Marko Koprivc, Marko Crnkovič in še mnogi komentatorji, ki so se spotikali ob mene in Možino, nič ne berejo? Vsekakor pa skušajo pred nekaterimi neljubimi dejstvi zatiskati oči,” se je odzval Jože Dežman, znani slovenski zgodovinar, na vse komentarje na intervju, ki ga je imel z novinarjem Jožetom Možino. V intervjuju je namreč govoril tudi o izvensodnih povojnih pobojih, ki jih je izvajala partizanska vojska, in je izjave predsednika ZZB NOB Tita Turnška, da je povojne poboje partizanska vojska izpeljala po odločitvah posebnih komisij, ki jih imenuje sodišča, označil za eklatantno laž in napad na pravni sistem republike Slovenije, v katerem je z zakonom o popravi krivic določeno, da so pomorjeni brez sojenja nedolžne žrtve komunističnega režima in njihovi svojci deležni odškodnine in opravičila države. Takoj se je nato javil Turnšek, in sicer s pismom na RTV Slovenija, v katerem je oddajo z intervjujem označil kot polno žalitev in zahteval javno opravičilo. Resnica mu očitno ne pusti spati, saj si želi cenzure na javni televiziji. 

Tudi Jože Dežman se je odzval na vse komentarje in dejal, da v intervjuju ni povedal nič novega. “Vse moje trditve so bile že objavljene in so na razpolago javnosti. Kljub velikemu hrupu, ki so ga zagnali povečini komunistični inkvizitorji, se na koncu izkaže, da niso ovrgli niti enega predstavljenega dejstva. Ali ni res, da partizani pobijajo več Slovence kot okupatorje, več neoboroženih kot oboroženih, več po vojni kot med njo, ali ni bilo več Slovencev pod orožjem v okupatorskih kot v partizanskih enotah, ali komunisti v skladu z leninistično/stalinistično doktrino niso izzvali državljanske vojne, ali ni ideološka kolaboracija s stalinizmom sramota in zločin?”

Turnškova tovarišija zanika poboje 15 tisoč nedolžnih
Dežman je v pismu dejal, da Turnšek neusmiljeno poudarja (tega njegova predhodnika Dolničar in Stanovnik nista počela več), da so bili po vojni umorjeni vojni ujetniki in civilisti obsojeni. Turnšek s tem napada Republiko Slovenijo, saj je ta vsem tem umorjenim z zakonom o popravi krivic podelila status “žrtve povojnega protipravnega odvzema življenja”. “Napada pa tudi Ljudsko oz. Socialistično republiko Slovenijo, saj v Arhivu RS obstaja uradni dokument: ‘Spisek obsojenih oseb, nad katerimi je bila izvršena smrtna kazen v času od 1945 do 31. 12. 1952’. Na njem je reci in piši 218 oseb, ne pa več kot petnajst tisoč prebivalcev Slovenije, kolikor so jih umorili Turnškovi idoli po koncu 2. svetovne vojne. Ali ne bi bil čas, da Turnšek in tovariši nehajo trositi slaboumne laži in zanikati zločine, ki se jih ne da zanikati? Precej nespametno je, da Turnšek načenja temo izdaje kraljevine Jugoslavije. Njeno uničenje je bil vsaj v Sloveniji bolj cilj komunistov kot koga drugega. Njen propad aprila 1941 so komunisti spremljali kot pogodbeni obvezniki pakta Ribbentrop-Molotov, potem pa so jo v svoji revolucionarni ihti uničili do konca.”

Tit Turnšek (Foto: STA)

Lutharjevo knjigo je Dežman označil kot “srednješolski seminar filokomunističnega prenapeteža”
“Tudi Luthar je po svoje srečen človek, ker visoko leta po ideološki krožnici in ni zelo obremenjen s konkretnimi podrobnostmi o zadevah, o katerih zelo zagrizeno pridiga. Luthrovska nova vera je žigosanje revizionizma. Z mano se ukvarja v več svojih spisih, nikakor pa mu ne uspe zapisati, kaj naj bi bilo z mojimi raziskavami in interpretacijami narobe. Poznavanje osnovnih dejstev pa mu prav gotovo ne bi škodilo. Decembra 2017 sem poslal več kot 30 svojih spisov iz let 1990-2017, nato pa je objavil svoj zadnji jok in stok čez domnevni revizionizem v hrvaški Politični misli, v katerem navaja le moje besede iz priložnostne objave v Reporterju. Toda ko skušamo v iskalniku ključnih besed pod Luthar najti pojme narodnoosvobodilni boj, partizansko gibanje, revolucija, komunistična partija, osvobodilna fronta, fašizem, nacionalni socializem ipd., nam iskalnik ključnih besed o njegovih delih o slovenskih problematiki ne najde nič,” 
je kritičen DežmanSeveda, saj Luthar bolj ideologizira kot raziskuje, je mnenja, pa vendar je bil toliko drzen, da je o zapletenih časih druge svetovne vojne, okupacije, stalinistične revolucije, protirevolucije, kolaboracije, državljanske vojne, stalinistične in samoupravne faze titoizma napisal besedilo v knjigi o slovenski zgodovini The Land Between. “Če pogledamo, katero literaturo je uporabil in kaj je napisal, bi delo lahko označili za srednješolski seminar zagretega filokomunističnega prenapeteža, pa niti ne zelo posrečenega. Zato bi si morda lahko končno vzel čas, da bi dojel, da je obstajala tudi stalinistična revolucija na Slovenskem, da smo morali v drugi Jugoslaviji po volji komunističnih oblasti živeti v laži itd. itd. Svetujem mu, da med mnogimi besedili, ki jih ne pozna, za začetek prebere odlično knjigo Ivana Čuka in Aleksa Lea Vesta o tem, kako so komunistični sokoli prevarali Sokola in ga tudi uničili.”

Oto Luthar (Foto: Wikimedia)

Koprivc vidi Kardelja kot očeta nacije, čeprav samostojne Slovenije sploh ni želel
“Podobno lahko svetujem tudi poslancu SD Koprivcu, ki vidi Edvarda Kardelja kot očeta nacije, nekako pa spregleda, da Kardelj ni želel ne samostojne republike Slovenije, ne parlamentarne demokracije, ne tržnega gospodarstva, ne svobode mišljenja in vere, skratka, današnja Slovenija je za Kardeljevo vizijo slovenske komunistične nacije prava katastrofa.”
 Tudi Koprivčeve iluzije o odličnem sodelovanju komunistov z zahodnimi zavezniki niso potrebne. Samo v Sloveniji so komunisti ubili več kot 20 članov zahodnih zavezniških misij, da o izgonu komunistične vojske iz Trsta, Gorice in s Koroške ter o sestrelitvi dveh ameriških leta 1946 niti ne govorimo, je dejal Dežman. “Tudi zanj bo nadvse koristno, če bo v spominih novozelandskega kirurga Lindsaya Rogersa, ki jih je skrbno uredila in razložila Alenka Puhar, prebral, kaj so dejansko zahodni demokrati mislili o komunistih, zlasti politkomisarjih. Socialni demokrati pa bodo s takimi poslanci le kontinuiteta propadlega komunizma oz. bodo lahko razvijali medije v stilu poslančevega očeta Jaka Koprivca, komunistične republiške in federalne avtoritete za friziranje medijev.”

Marko Koprivc (foto: twitter)

“Tudi če preberemo vse komentarje, ki so kritični do naju z Možino, me čudi, da je med stotinami komentatorjev in stokanja komaj kdo opazil (omenimo Mladino), da je bil intervju predvajan 22.julija. To je bil včasih državni praznik, ki se mu je reklo dan vstaje slovenskega naroda. Ker pa je bil to dan, ko je 22. julija 1941 Slovenec, komunist, Miha Novak pod Šmarno goro obstrelil Slovenca Franca Žnidaršiča, bi se danes lahko kdo vprašal, ali je prvi komunistični strel na Slovenca res vstaja proti okupatorju. In so praznik raje kar revidirali. Tako kot bi raje revidirali in pozabili še marsikaj. O tej reviziji pa luthrovska znanost molči. Vendar naj še enkrat poudarim: Kar sem povedal, je že objavljano. In če kdo ne bere, nevednost ni dokaz. Pa tudi če Dežmana ne bo več, bodo revizije še sledile. Tako je Jože Pirjevec, ki sicer vodi komisijo za zgodovino pri komunističnih veteranih, 12. julija letos v Primorskem dnevniku zapisal:Sedaj, ko končujem knjigo o partizanih, ne morem mimo ugo­tovitve, da so Tito, Kardelj in šte­vilni drugi gradili pred vojno in med njo svojo politiko na ukani’. Ljudem so zagotavljali, da je Sov­jetska zveza ‘cvetoči vrt’ človeštva, sami pa so dobro vedeli, da ni tako.” 22. julija je dodal: “Pre­pričan sem, da je bil Stalinov režim primerljiv s Hitlerjevim, ker je povzročil prav toliko ali še več trpljenja, smrti in gorja. Le iz mojega zornega kota je bil še bolj obsojanja vreden, ker je uničil eno najplemenitejših idej člo­veštva – idejo socializma.”

Bi radi narod utišali in odstranili iz javnosti tiste, ki razkrivajo za vas bolečo resnico?
“Torej ni treba Dežmana, pa se bo verjetno moral Turnšek pogovoriti s svojim odgovornim za zgodovinopisje, Luthar pa bo morda lahko odkril novega revizionista. In morda bodo kaj napisali še vsi dušebrižniki, ki so se skušali neljubih tem znebiti z bentenjem čez naju z Možino. Vendar je duh ušel iz steklenice. Če ste lahko včasih z medijsko kanonado ustrahovali ljudi, da so umolknili, pa je danes drugače. Poglejte si družbena omrežja, ki jih ne nadzorujete. Huronske pohvale oddaji zaradi povedane resnice gredo v tisoče. Vsakdo, ki je tam rohnel proti domnevnemu revidiranju zgodovine, se je moral soočiti z argumenti, ki odražajo plebiscitarno voljo, ki razjeda ostanke tabujev titoizma. Pogosto tudi v sveti jezi. In vi bi radi narod utišali in odstranili iz javnosti ali še kam drugam tiste, ki razkrivajo za vas bolečo resnico?” je v pismu dejal Dežman. “Naj sklenem z mislijo, da namen te kampanje ni toliko, da bi spregovorili o vsebini povedanega, ampak gre bolj za izključevanje ali mene ali Možine. Oba imava s takimi kampanjami (vodenih s strani podobnega kroga ljudi kot to pot) precej izkušenj. Ker sam v tem trenutku od funkcij, ki odpirajo teme, ki so precej nadležne gori omenjenim, opravljam le funkcijo predsednika Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč, domnevam, da je ta silna ihta naslovljena predvsem na to, da sem se sploh smel pojaviti na nacionalni televiziji. Dejanski cilj kampanje pa je verjetno onemogočanje oz. ‘likvidacija’ Možine. Ko je pred dolgimi leti, a že v samostojni Sloveniji, na uredništvo revije Borec prišel general Ivan Dolničar kot predsednik komunističnih veteranov, je zahteval, da jaz ne morem biti več urednik. Pa se je oglasila Rapa Šuklje, tudi iz partizanskih vrst, in se začudila, da ali so mar še taki časi, ali ni tega že konec? In sem ostal urednik. In tako bo Luthar s tovariši v Borcu še dolga leta lovil demone revizionizma.”

Ali bo nacionalna televizija podlegla diktatu komunističnih veteranov in politike?
“Če bo nacionalna televizija podlegla diktatu komunističnih veteranov in politike, bo to njen dokončni zaton, gledalci se bodo še bolj z državljansko nepokorščino otresli RTV-naročnine. Nevarno je, da bo RTV šla tja, od koder je prišla. Prav letos Televizija Slovenija obhaja 60 let. To je priložnost, da bi se nacionalna televizija demokratične Slovenije poslovila od časov, ko je bila nacionalna komunistična televizija. Ali bi bilo morda preveč, če bi opravili raziskavo, kako je novi razred obvladoval medij. Koliko direktorjev, urednikov, novinarjev, režiserjev ipd. je bilo nekomunistov? Katere vsebine so bile prepovedane, katere favorizirane? Verjetno vse zanima, kako je potekala tranzicija v javni zavod, ki naj ga (ex, post ali neo) komunisti ne bi več obvladovali.”

Pripis: “Že od leta 1982 me ljubitelji tabujev titoizma zmerjajo, da se neprimerno izražam,” je v zaključku dejal Dežman. “Tako se jezijo, ker naj bi določene kolege nazival s kruhoborci – torej tistimi, ki se ženejo predvsem za kruhom. Sam pa pritrjujem tem, ki dojemajo človeka kot bitje, ki ne živi samo od kruha. Potem mi očitajo, da sem komunistično veteransko organizacijo poimenoval zveza norcev. Predlagal pa sem le, da naj zvezo norcev ustanovijo tisti, ki imajo cerebralno paralizo in so čustveni invalidi (npr., da je že tako hudo, da zanikajo vojne zločine, zločine proti človeštvu, govoričijo o premetavanju kosti …). Tistim, ki spoštujejo in živijo duhovna izročila človeštva in ki so občutljivi za zločine svojih prednikov, ki zagovarjajo pravico slehernika do groba in spomina, pa seveda moje besede ne veljajo.

A. G.

 • Osti jarej

  …joško brska ravno toliko,da vnaša nemir…pa ne zastonj…..drgač je pa tudi on taplav in taprav

 • Osti jarej

  ..kolege zmerja s kruhoborci,sam se debelim šnitam belega,po liniji kakor strica ,rdečega heroja,ni odrekel niti pod razno….kene

 • Osti jarej

  …. Predlagal pa sem le, da naj zvezo norcev ustanovijo tisti, ki imajo cerebralno paralizo in so čustveni invalidi (npr. da je že tako hudo, da zanikajo vojne zločine, zločine proti človeštvu, govoričijo o premetavanju kosti
  *****************************************************************************************

  …..izjava,vredna visoke mere čustvene inteligence….džoke,joža,džoke

  • lili pili

   Zveza norcev naj se poveze z noriskim kraljestvom, tja spadajo..

   • Hun

    ne manjka jim dost, da bodo na vrhu Slo kraljestva..takrat gorje tistim, ki se ne strinjamo z njihovo povzpetnisko politiko oz njihovo resnico..

 • Osti jarej

  …vprašam se,če je bil dežman tedaj,ko je vstopil v partijo in posledično črpal medek na položajih,ki mu jih je to prineslo,titoist…ali zgolj koristnik privilegijev

  • Hun

   +++++++++++!… zadetek v terno oz. v sam srž problema

  • hermannn

   Ostani mlad, pa nikar tudi bedak. Dokler živiš imaš možnost, da iz sebe kot bedaka narediš še večjega bedaka. Tebi lepo uspeva.

   • Osti jarej

    ……..”mnogi ljudje bi prej umrli kot mislili…ponavadi se to zgodi

 • Hun

  Opravicilo in odskodnine naj placajo potomci komunistov in vsi ziveci, ki so bili clani partije…pravici bo le tako zadosceno..Dezman naj prvi odpre svoj financni zep, ker je sam potomec visokega funkcionarja KP…ironija usode, da je prisel na delovno mesto, ki mu je bilo omogoceno le prek KP

  • Lustrator

   Tako lepo bi se zmazal? Kaznoval bi torej VSE, ne glede na to ali so sami obsodili režim in zločine ali pa z njim sodelovali? Nekam zelo znane so mi te brezsodiščne metode… Opravičilo, odkškodnine in pa seveda predvsem zaporne kazni bi morali kasirati vsi, ki SO sodelovali v tistih zločinih, vedeli zanje, a jih ne prijavili, ter VSI ki z njimi tako ali drugače (naglas ali le z glasovi na volitvah) SOGLAŠATE. Mrtvi partizanski klavci (dandanes velika večina) namreč Sloveniji ne škodijo več in je bila škoda že narejena, ker se jih ni sprocesiralo dokler so bili živi – glavni škodljivci slovenskemu narodu ste tisti, ki z opevanjem komunistične ideologije in njenih zločinov še naprej skrbite, da je rdeča zvezda ter srp in kladivo še bolj živa kot pred 50 leti.

   • Hun

    zmazal se ti je fotr..seronja pokvarjena

    • Lustrator

     Mi znaš malo natančneje definirati kaj konkretno je pokvarjenega pri sodnemu pregonu vseh, ki aktivno in na načelni ravni podpirate zločinski totalitarni sistem, ki so ga obsodile vse države zahodne civilizacije in je Slovence stal 70 letnega napredka, 100.000 življenj in vsaj 3 izgubljene generacijev totalitarnem zaporu?

     • Hun

      vpras mamo ti bo ona definirala kdo ti je bil vostja..komunjara al vern couk

 • Osti jarej

  …recite,kar hočete……”premetavanje kosti” je ,očitno,dobra tržna niša……

  • Hun

   vcas je za dobro pozicionirane sluzbe bila obvezna clanarina partije in vso nedostojanstvo, ki je pripadalo zravn v paket KP…
   danes ocitno oportunisticna kri teh potomcev vidi v priloznosti, da vztrajas z SDS in pomagas na vse pretege, da gospodar pride in se cim dlje obdrzi na oblasti…jebes tako demokracijo, ki si jo lasti SDS

   • Lustrator

    SDS si lasti demokracijo kako že? Tako da nismo v Sloveniji imeli enih samih resnično demokratičnih volitev s pluralnimi mediji, izobraževanjem, sodstvom, gospodarstvom, sindikati in nevladnimi organizacijami, ki jih že 70 let obvladuje ena in ista totalitarna antiSDS opcija? Mogoče tako, da ta ista totalitarna zločinska opcija drži vse formalne in neformalne vzvode oblasti že tričetrt stoletja, prej s 100%, odkar pa imamo navidezne volitve pa prav vseh 27 let z 2/3 večino? Kako pri zdravi pameti ti pride sploh na pamet, opozicijsko stranko katere politični blok ni nikoli presegel 1/3 v parlamentu, kaj šele drugje (beri zgoraj omenjene institucije) ASOCIIRATI s pojmom “laščenja demokracije”??

    • Hun

     in kaj hoces, da se zdj po tolkih letih ti in tvoja SDS prklopte na cuclje drzave…demokraticno pravicno

     • Lustrator

      Ne gre za SDS, ampak KATEROKOLI demokratično stranko – 70 let ene in iste totalitarne komunistične partije in njenih naslednic pač ni normalno celo za severnokorejske razmere.

      Tvoje pisanje o tem, da si edina politično opozicijska stranka LASTI DEMOKRACIJO, meji na popolno norost, ki ji pravzaprav v zunanji politiki ne najdem ekvivalenta.

  • slosin

   a na Gosposvetsi v lj.?

 • Hun

  Tista kri, ki je morila, sugerira nic krivim “levakom” naj prizna zlocine in placa odskodnine…zanimiva in veckrat doziveta hinavscina, ki sm jo obcutil na lastni kozi..ko ti dejanski krivci, preventivno ocitajo svoje grehe, da si v prihodnosti operejo kri oz. lastna pokvarjena dejanja, ko bi govno prpizdilo na povrsje….neprecenliva dejanja pokvarjenih, smrdljivih, hinavskih genov..

  • Krtača 20

   Itak da smo jih že zdavnaj spregledal. Za svojo izdajo bi radi še odškodnino. Jebe se njim za spravo. Od takrat naprej se tud men jebe za spravo. Enkrat izdajalc, vedno izdajalc. Tko je. Nič ne bo domobrančki, pa še na slabš vam kaže.

   • Hun

    ja sam ti lapas u prazo kot jaz…vztrajniki so ze globoko v vzvodih sistema in oblasti

    • Krtača 20

     To oni mislijo.

     • Hun

      upam…”tovaris” v boju za svobodo

   • Ivan Friderik Novak

    Pokojni generalni tožilec Drobnič je vsaj dvakrat izjavil/navedel (desni o tem molčijo), da so bili med vrnjencimi tudi takšni, ki bi zaslužili smrtno kazen zaradi zločinov storjenih nad Slovenci (sodni postopek).

 • Krtača 20

  A tale dežman še kar u veter ščije? Čist je že moker revež. Pa spet nima nobenga dokumenta. Samo prazno desno pljuvanje.

  • Hun

   uporan, jebe!… vztrajniki bodo kmal zacel scat z vetrom na nedolzne

  • SIMON ROZIC

   A ti skrivaš dokumente? Samo vprašam!

   • Hun

    evo ti si ze eden izmed mnogih vztajnikov, ki ovaja nic krive

   • Osti jarej

    ….kljub vsemu jih ni moč skriti….v beogradu hranijo vse…..

  • hermannn

   Ti maš verjetno originale, ki ti jih je fotr s hoste peinesel.

 • rubec

  Tako kot tale Tit (kateri bedak nekomu da tako ime) gleda moj buldog ko mu povem da zdaj pa en teden ne bo krače.

 • Osti jarej

  komentar pod podobico,je pomenljiv….zelo….

  https://buchela.blogspot.com/2013/09/joze-dezman-danilo-lokar.html

 • lili pili

  Se eden kruhoborec iz plejade bivsih komunajzarjev, ki jim je brskanje po kosteh zelo dobro placeno delo. Poleg kruha si lahko privosci se salame….

  • sprehajalec

   Če brskajo po rimskih kosteh ni Zokiju prav, če brskajo po domobranskih kosteh, Piliću ni prav.

   Kaj pa naj sploh počnejo?

   • lili pili

    Pocistit kosti ne pa brskat in obirat

    • sprehajalec

     Tako kot tisti v Srebrenici?

     • lili pili

      Ja tam so na spominskih ploscah napisani tudi taki, ki so se danes zivi…

     • sprehajalec

      Hočeš reči da je bilo nekaj takšnega kot z sv. Urhom? ko so prazne grobnice, kot pravi spoštovani Dežman?

     • lili pili

      Ocitno, dezman ze ve kar govori, saj upam… srbi pa so potem izginule bosnja,e nasli tudi na svedskem….

     • sprehajalec

      Zakaj naj bi imeli Srbi prav, Dežman pa ne? So kaj več ali kaj?

     • lili pili

      Jebes dezmana in vse ostale ki brsksjo po kosteh in zraven dobro sluzijo…

     • sprehajalec

      Srbom v Bosni bi še kako prav to prišlo. Da ne bi nihče brskal za kostmi.

     • lili pili

      Pa tudi bosnjakom in hrvatom, vsi so vse pobijali, vsak uboj pa je kazniv, bosnjaki se nimajo nobenega obsonenega……

     • sprehajalec

      Bistveno več je bilo pobitih Bošnjakov in Hrvatov. Srbi pa imajo tisto klasičmno opravičilo češ “gde Srbin udari tamo trava ne raste”

     • lili pili

      Glej vsak ubit steje, zlocin, ce pa smo malo pragmaticni pa lahko recemo, da hvala za pobite muslimane, jer drugace bi se le ti razsirili do nas….

     • sprehajalec

      jaz svet ne delim na vere, ampak civilizacijske stopnje. In stopnje socializacije. Zato sosedovega mehota nikoli nisem štel za približno ne pod neke muslimane tipa arabci. Gre za dobre stare Bošnjake, ki so mi bili še najbolj kul od vseh kar je živelo po Jugi. Zdeli so se mi vedno na nek način umirjeni in preudarni ter skulirani.

     • lili pili

      Se strinjam, samo po letu 90 so ti dobri ljudje izumrli, nadomestili so jih verski fanatiki, doselili se muslimani iz arabskega sveta in sedaj so vsi v primezu nasilnega dela islama…. zal potop juge je na povrsje naplavil ogromno kriminalcev in verskih fanatikov pri vseh narodih in nezdrav nacionalizem…. poslefice so strasne…

     • sprehajalec

      Se strinjam, samo kdo se je pa spravil Turčina klat po Bosni? In jih naredil radikalce?

     • lili pili

      Mislim, da je bilo to pripravljeno ze dalj casa. Radikalizem v vrstah islama se je obudil z okupacijo afganistana s strani sovjetske zveze in z nasiljem izraelcev nad palestinci, potem pa se je zacel sirit kjer je bila priloznost… uglavnem je bil uvozen, kot bratska pomoc tako v bosno kot kasneje v irak in sirijo in v glavnem financiran in oborozen s strani zahodnih obvescevalnih sluzb…..

     • sprehajalec

      Sem preveč poznal te naše Bošnjake, da bi ti verjel. Nekdo se bo spravil na 4 najjačega, brez orožja, JNA je imela pa arzenala za par milijonov glav. Pa tisto, ko so prosili za mir v sarajevu srpski snajperisti so jih pa ciljali kot glinene golobe…. Poskus izenačevanja, nič drugega. Že videno.

     • lili pili

      Pa napad na vojasko kolono sestavljeno iz gojencev srednjih vojaskih sol, ki je bila dogovorjena, da se umakne iz sarajeva pol pa so jih muslimani napadli… seveda zahrbtno..

      Veliko je bilo krsitev dogovor…

      Nenazadje so muslimani in hrvati sami razglasili neodvisnost brez pristynka srbov kot enega od konstitutivnih narodov bih.

     • sprehajalec

      seveda so želeli, da imajo Talce Muslimani, da Srbi ne bi nažigali iz gričev po Sarajevu. Srbi so nasprotno hoteli, da se sile koncentrirajo in reorganizirajo. zato so tudi predlagali prej umik 20.000 vojakov iz Slovenije.
      800 topov so imeli Srbi, deloma so jih tudi Slovenci kupili in ostale narodnosti. Pa nažigali potem po civilih, ki so jim te topove sfinancirali…

     • lili pili

      Po bosni je bilo veliko skladis, tudi sam sem bil tam v jna. Veliko skladisc so zasedli muslimani in hrvatje, srbi niso imeli dovolj mostva da bi vse zavarovali. Tako so tudi muslimani in ostali prisli do orozja, ki smo ga delno kupili tudi slovenci. Dobili pa so tudi orozje, ki smo ga slovenci prodali, kupili pa prej skupaj vsi..

      V glavnem, verjetno tudi sam ne verjames, da so se muslimani stiri leta upirali samo z upoabo palic in kamenja, imeli so prednost v stevilu ljudi… zasedli nekaj tovarn orozja, napri er bratstvo v novem travniku, in se enakovredno borili…

     • sprehajalec

      Zagotovo so se morali oborožiti, z okrbovalnimi linijami čez Hrvaško, pa Slovenijo. Vendar vse na novo. Srbi so imeli pa cel arzenal JNA.

     • lili pili

      Arzenal je bil precej zastarel, skoraj polovico so si ga prilastili drugi, zmankovalo pa jim je ljudi….

     • sprehajalec

      Če nasprotnik nima nič, je tudi T-34 v redu…. Oziroma zelo v redu.

     • lili pili

      Vsi so jih imeli

     • sprehajalec

      ne boš me šopal, vem kaj je naprimer TO imela in kaj JNA…

      četvrti najjači…

     • lili pili

      Ja cetri na papirju, to je imela takticno prednost, ker je obkrozila jna v kasarnah….skladicsa so pa bila slabo zavarovana, zsto je to zasegla ogromno orozja, ki so ga potem prodajali na crnem trgu za svoj racu… se pomnite tovarisiii, mogoce si tudi ti kje nalagal hrvatom v avte..

     • sprehajalec

      Kar je bilo tukaj in po 5 vojni oblasti je bila margina JNA. Bazen oborožitve, tehnike, proizvodnje in moštva je bil na jugu.

     • lili pili

      Vem sem bil v vojski v bosni sem videl…

     • sprehajalec

      Prišel na traktorju Piliću leta 1995 kot izbrisani?

     • lili pili

      Rojen slovenec, je pa res, da vas vse skupaj zanese ime s katerim sem prijavljen, se pa ne bi delal norca iz ljudi, ki so leta 95 bili pregnani…

      Spomni se malo na nase begunce leta 45…

     • sprehajalec

      Spomni se malo na nase begunce leta 45…

      Obstaja bistvena razlika, tiso bili leta 1995 pegnani, niso bili pa likvidirani, za razliko od omenjenih….

     • lili pili

      Tudi 45 niso bili vsi vrnjeni in so zato preziveli…

     • sprehajalec

      nekaj žensk je šlo naprej pa kakšen posameznik.

      če si tako prepričan, daj številke?

     • lili pili

      Katere leve ali desne iz leta 45 ali 95.

      Vecina slo. Civilistov, ki so pribezali na korosko ni bila vrnjenih, vecina domobrancev pa je bila….

     • sprehajalec

      Vse to so ugibanja, ker leta 1945 nihče ni registriral beguncev pred komunizmom iz jugoslavije na Koroškem, še manj pa po narodnosti. Vendar lahko ocenimo iz povojne čezmorske migracije, da se jim ni veliko uspelo prebiti tja.

     • lili pili

      Ne pozabit, da so vsi, ki so zbezali v italijo preziveli, tudi primorski do obranci in cetniki, teh niso vracali..

     • sprehajalec

      Velika večina je šla na koroško. od tam pa čez podrožco v brezna.

     • lili pili

      Vec kot polovica je sla na korosko, pa tudi vsi niso koncali v beznih… velikonja, drobnic in vecina vrnjenih civilistov je prezivelo. Je pa bila konec julija 45 splosna amnestija in preziveli, razen zlocincev, so bili ispusceni…

     • sprehajalec

      Zelo cinično rečeno, preživeli…. Kot je bila tista depeša majorja mitje o čiščenju terena naj pohitijo, ker bo amnestija.

      Pod 16 let so preživeli. če je imel srečo tudi kakšne od 16 do 18., ki je bil že odrastel dedec, če danes gledamo tretji in četrti letnik srednje šole.

      Ugotavljanja o zločincih ni bilo, vse na počez. za liderje so pa pripravili nekaj procesov, kot tudi za nemške oficirje na sojenjih v beogradu 1946. preživitvene stopnje takšnega procesa ni bilo. V plus.

      ne vem zakaj zagovarjate popolno pizdarijo, kot je bil poboj vojnih ujetnikov in žlahte? V čem je motiv? Da nekdo v nasprotju z vsemi pravili vojne in navad ter načinov civilizirane družbe UKAŽE poboj vseh vojnih ujetnikov, ki ga izvedejo takrat že LEGALNI organi države brez kakršnihkoli SOJENJ.

      kaj želite pokazati s tem zagovarjanjem? Dati po pički farškim, desnim, buržujem, kapitalistom ali kaj? pa če je tvoj fotr naredil pozdarijo, kaj ne moreš priznati, res jo je naredil bila je pizdarija. Zakaj ste še danes potomci tako krvoločni, da zagovarjate metanje mladih 20 letnikov živih v brezna?

     • lili pili

      Jaz tega ne zagovarjam, nisem clan zveze borcev, za sodelovanje z sovraznikom nsj bi jih kaznovali ne pa pobili…

     • sprehajalec

      Kdo pa je imel legitimno pravno podlago koga kaznovati za sodelovanje s sovražnikom?

      Kraljevina se je sama predala v roke sovražniku 17.04.41. Koga bodo sedaj zakoni Kraljevine kaznovali za sodelovanje s sovražnikom?

      Samooklicane Vlade, pa Fronte nimajo nobene pravne podlage koga kaznovati, saj niso imele plebiscitarne podlage.

     • lili pili

      Vidis tukaj ti nekaj manjka, kraljevina je kapitulirala, ostala pa je mednarodno priznana vlada, drzava, pravna uredirev. Priznalo so jo tako anglezi, americani, rusi….

      Pravno formalno je obstajala do 29.no.45. Do takrat je aktualna oblast, ki so jo priznavali tudi zavezniki legitimno uporabljala zakon, ki je za vse ukopatorjeve sodelavce predvidel smrtno kazen…

     • sprehajalec

      Tukaj pa tebi pa Turnšku manjka. Tako imenovana Izdaja velja le za osebe, ki imajo z Državo pogodbo in z njo podpišejo to pogodbo. Ponavadi so to javni uslužbenci pa vojaki itd. zato preganja ZDA mahninga zaradi izdaje, ker je kršil pogodbo.

      če ni pogodbe, ni izdaja. ker ni nikjer napisano kaj je izdaja. Sploh pa takrat ni bilo napisano. Ker kot si komunisti tolmačite izdajo, je čisto prosto po prešernu. lahko sešiejm gate iz zastave, pa je za nekoga izdaja, za nekoga pa ne. Zahod torej pozna Tehnično kolaboracijo ki nikoli ni izdaja. Pariški policaji so opravljali svoje delo na Ulicah pariza med vojno.

      tukaj so jih pa likvidirali.

      Kraljevina je s kapitulacijo suspendirala oziroma odvezala vse imetnike takšnih pogodb. ke niti plače niso dobivali iz njihovega naslova, zato niso bile več veljavne.

      Ne bo šlo skozi na nobenem sodišču vajino dokazovanje s Turnškom, zato so tudi vsi vloženi zahtevki na sodišča za revizije zadnjih 28 let bili uspešni.

      če sta s turnškom tako prepričana, da imata prav, pa pojdita v strasbourgh in tožita Novo zavezo za neupravičene rehabilitacije. In tam dokažita najprej kaj je izdaja, pa na kaj se nanaša ta izdaja, pa člen po katerem se ta izdaja kaznuje.

     • lili pili

      Ljudji so pobili na podlagi tega ali drugega dokumenta in nobeno sodisce jih ne bo obudilo pa niti kaznovalo izvrsitelje, ker jih v glavnem ni vec, mladih pa ta temstika zanima ravno toliko kot fracoska revolucija, ki je bila tudi zelo krvava.

      Clovestvo se tako nic ne nauci iz zgodovine in napake se ponavljajo…

     • sprehajalec

      Včeraj sem gledal nekaj o napoleonu, pa kako so izkopali hesenskega vojaka, ki je padel pri Waterloju.

      lepo spoštljivo so ga poskusili identificirati, pa potem verjetno pokopali na kakšnem nemškem vojaškem pokopališču tam okoli.

      niso nič vrgli kosti v kakšen kontejner pa na komunalo. Pa vpili o brskanju po kosteh.

      Brskanje po kosteh tukaj moti iz nama zelo dobro znanih razlogov. Oba veva zakaj se gre.

     • lili pili

      Saj bodo tudi te po 200 letih lepo obdelali… takrat ko je bilo treba so ga pa pustili

     • sprehajalec

      Veliko večino so pokopali v naslednjih desetletjih. Tega niso našli. vendar ni znanega primera, da če bi kdo našel njegove kosti bi ga preganjala belgijska policija pa belgijski veterani bi kričali, da mu je prav kolaborantu….

     • lili pili

      Tudi pri nas bo cez 200 let podobno, sedaj pa se jansisti spravljajo in derejo na migrante in jim grozijo zelo ljudsko a ne…

     • sprehajalec

      Potem pa jim olajšajmopot migrantom, pa Alžirijo pa pakistan povabimo sem. nekaj milijončkov, ki bodo pridrli je mala malica za nas.

     • lili pili

      Saj nobeden noce ostati vsi bi v nemcijo..

     • sprehajalec

      kakšna Europa pa bo, če bo Nemčija postala Alžirija?

      Mi pa brez vojske in vojaških zavezništev, kot hočejo levičarji….

     • lili pili

      Evropa je stra zemljepisni pojem obstajala je ze pred prihodom krscanstava… sicer pa je amerika pred dobrimi 600 leti bila popolnoma drugacna, prisli so z ognjem in mecem kristjani, iztrebili domacine…. tako podobno se bo sedaj zgodilo tudi nam..

     • sprehajalec

      Mislim, da domačini v južni ameriki prevladujejo. Kljub iztrebljenju….

     • lili pili

      Domaci i ne ampak mesanci….

     • sprehajalec

      Če naprimer Peru pogledan, vidim Inke iz fresk.

     • lili pili

      Ja pa bolivija, nekaj indijancev v amazonki… vse ostalo pa so priseljenci oziroma mesanci, severna amerika pa je se vecji prikaz naseljevanja, indijanci zivijo v rezervatih bolje receno v taboriscih, crnci v getih, vsaka cast clovekovim pravicam..

     • sprehajalec

      Ja pa po zaporih živijo, saj imajo zelo visoko stopnjo kriminalnih dejanj. Grdi belci, ker jih zapirajo.

     • lili pili

      Ja belci so se tja vselili, tako pa se bodo k nam musliji…

  • soc

   Odpiljeni brezdelnež “Pepi Manaskov”, javnoupravno makedonsko (???) gnjavatorče desnih forumov, sem te dal na krvavo zasluženo drek listo bebcev in/ali provokatorjev, pa se mi kar na lepem spet prikazuješ. Grozljivo.

   • lili pili

    Kot v sanjah, ni ti ziveti na tem sveti, ce te motijo taksni kot sem jaz, kaj ce bi ti pisal sam veliki milan k

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kdaj so pa lewuhi priznali kakšen pokvarjen zločin?? Nikoli!!! Kot da se jih to sploh ne tiče. Te komunisti so res ena trdovratna vrsta človeštva, ki jo je nemogoče odstraniti.

  • Ivan Friderik Novak

   Dr. Ivan Janša je (bil) tudi zagrižen komunist.

   • Lux Ferre

    Lahko je bil, ampak povojnih zločinov pa ne zagovarja, kot levuhi

   • alojz

    Veliko pravih komunistov je okusilo Goli otok. Nekatere so pa pospravili že prej.

   • Aton

    Bilo bi mnogo komunistov. Če njihov pokvarjeni Novi razred ne bi ljudem zagnusil mafijsko izkoriščanje, laganje in poneumljanje ljudi…
    Tudi Djilas je bil komunist

   • Dostmamrecesijeinpičkarije

    Lewuhi zagovarjate zločine, desni pa jih ne.

   • Lustrator

    On je BIL takrat ko je bilo to zapovedano v kolikor si želel delovati v politiki oziroma kjerkoli drugje kot za tekočim trakom ali v kovinostrugarstvu, ti pa to SI še danes, ko je znano, da gre za daleč najbolj zločinski totalitarni sistem pred katerim se lahko nacizem in fašizem skupaj le skrijeta. Koga naj bo torej bolj sram – tistega, ki spregleda ali tistega, ki je z leti le še bolj nor (in zločinski)?

 • Krtača 20

  Njegov fotr pa narodni heroj. Če bi vedel kakšnga pankrta je na svet spravu…..

  • Ivan Friderik Novak

   Narodni heroj, general Anton Dežman – Tonček je bil stric.

   • Soave

    Dej Valter, ne nakladaj, prosim !!

    • sprehajalec

     Dežman s slike je čistokrvni nečak omenjenega heroja. Njegovega bratranca, sina Tončka so pa klicali herojček.

     • Soave

      Ja, in ? Možakar s ta pravim ” pedigrejem ” se je oglasil !!
      Samo to sem želela povdariti. Nič drugega. . .

     • Soave

      Ja in ? Saj se nisem spotaknila ob to njegovo trditev.

      Mislila sem : ” No, ta pravi drugim očita stričke !! “

  • branči

   če b’ tvoj fotr vedu, bi se dal kastrirat!

  • lojze

   Tovariš Krtaća, nič o dejstvih, o osebah pa bedno, bedno. Tako bedno kot znajo komunisti in njihovi lakaji (pa udbovci tudi).

  • sprehajalec

   Dežman je revidiral. tako kot komunisti radi rečete.

  • Aton

   Pravi heroj. Med množico “herojev”.

 • rubec

  Mora pa nekdo ki je član Stranke Debilov in se javno oglaša res biti teslo. Potem še tisti ki nismo vedeli zdaj vemo da je ta Koprivčev čirikli tam in se mu zdaj ljudje posmehujejo . Mar bi bil tiho.

 • RATATA

  To je zdaj druga ofenziva – igmanski marš.
  https://sh.wikipedia.org/wiki/Sedam_neprijateljskih_ofanziva

 • Hun

  Krivci za izven sodne poboje so vsi clani partije..tisti, ki so bili med povojnimi poboji na samemn vrhu…posledicno pa vsi ki so stopil v KP…cim prej naj se ta svinjarija reš…SDS ima polno bivsih partijcev, naj z Kucanom in Titom Turnskom priznajo in ovadijo se ostale clane KP…sj v tem so odlicni, ker za KP si kot clan moral ovajat…zato moji predniki neziveci in ziveci niso samo zarad smrduharske nujnosti izdajanja vstopil v to organizacijo in se posledicno odrect vere….Pri nas doma smo ze za casa Yuge tradicionalno ohranjal katoliske in pravoslavne obicaje…blagor moji krvi, ki ne izdaja ampak pokoncno trpi, ce je potrebno vse za CAST in DOSTOJANSTVO familie

  • MižekFiga

   Če še nisi slišal za “zelene mušnice” je tvoj skrajni čas za poizvedbo!

   • Hun

    na nore gobe mlad jezk naleti…dokler se ne izvezba in odraste

  • sprehajalec

   Krivci za izvensodne poboje so borci NOB, ki so sprožili Državljansko vojno, potem pa po maniri oktobrske revolucije obračunali s razrednimi sovražniki in političnimi nasprotniki.

   Ali so bili partizani komunistična vojska? Da. Ves komandi kader so bili komunisti. Trditi, da partizani niso bili komunistična vojska je bedarija.

   Tako kot bi danes trdil, da LottoNL-Jumbo ni Nizozemska ekipa, češ da v njej nastopa Primož Roglič. Ki ni Nizozemec.

   • Hun

    Lastniki delnic z pravico glasovanjo so kivci oz. delni krivci za propad ali dobro poslovanje firme…delnicarji brez glasovalne pravice ne morjo bit dejanski krivci za stanje druzbe oz. firme..Setac

    • sprehajalec

     seveda pa so ti delničarji brez glasovalne pravice prostovoljno investirali v to firmo, čeprav so vedeli, da ne bodo imeli glasovalne pravice….

     • Hun

      ti delnicarji ne investirajo v najvecji vecini so delavci, ki so bili primorani vzet lopato v roke, ker se gre za zivlenje ali smrt. brez prava na glasanju…Setac postav se za malega cloveka ne za Gospodarja..najlazje je stopit v bran mocnejsemu…CAST IN DOSTOJANSTVO JE STOPIT V BRAN NEMOCNEMU, BREZ OPORTUNISTICNEGA GREBAZORSTVA ZA LASTNO KORIST

     • sprehajalec

      Jaz se od vsega začetka postavljam za malega človeka. zato vseskozi trdim, da bi morali imeti družbo urejeno kot v Avstriji.

      zakaj je nimamo? ker imamo komuniste.

     • Hun

      ocitno na vseh piticnih polih in to zavednih lenuhov prsesanih na drzavnih jaslih…

      Je pa treba v zakup vzet, da se v Avstriji dela…osnova je 10h dalje..najbolsi kfalificirani delavci so Slovenci iz podezelja in Balkanci iz podezelja

     • sprehajalec

      Delo osvobaja Hun. za dober denar je Balkanec vedno dobro delal. Doma je bil potem pa dasa na selu.

     • Hun

      V Avstriji, Slovenac nima privilegijev…zakaj mas manjvredn odnos do pridnih Balkancev…V Avstriji najtezja fizicna dela opravljajo Balkanci iz tocno dolocenih krajev..ne zarad nepismenosti ampak dejanske fizicne moci, ki jo ne premorejo tud kmecki fantje iz Slovenije …
      opazam pa, da se obnasas do balkancev kot naprimer…KKKovec do crncev..razloz mi od kje izhaja tvoj nadrasni sindrom

     • sprehajalec

      Razložil sem ti, da me imajo balkanci čisto radi. jaz pa nimam nobenih problemov z njimi. tudi poznam avstrijske razmere in balkance v pralnicah hotelov pa picerijah itd. V principu si občutljiv na to temo. Ne vem zakaj?

     • Hun

      0bcutliv si ti na balkanjerose…

     • Hun

      delo osvobaj…potem si placan za NON STOP komenriranje na tem portalu al delas prisilno kot vcas v taboriscih

     • sprehajalec

      Gre za star protestantski izrek hun. nekaj mi je reklo, da boš skočil kot mačka, če ji nastaviš kumaro…

     • Hun

      men delo ne smrdi..kumara med paradajzom pa tekne po opravljenem delu. setać

  • Luiggi

   Koncno si priznal,da nisi Madjar ampa navadni cefur!!

   • Hun

    Lah cefurski je pravi cigo

  • garfi

   NASLEDNIKI ZLOČINSKIH KOMUNISTOV – tipični predstavnik na portalu član Levice-L Tweety Bird
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 8 minut nazaj
   Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 5 minut nazaj
   Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird
   Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
   zapor levim fašistom press

 • Hun

  Ajde pizde, ki komentirate ovdite sebe in svoje svojce, ki ste/so bili clani KP…s prstom pokazite tudi na strankarske politike, ki danes se zivijo in so politicno oz. strankarsko dejavni…RESNICA NAJ PRIDE DANES NA DAN…KAMENJANJE NAJ SE PRICNE..IN RAZBIJAJTE SI BETICE OB SKALE KOT KAMIKAZE POKONCNO IN CASTNO

  • sprehajalec

   Jaz ti z lahkoto povem, da ne v ožji ne v širši familiji ni bilo komunistov. star fotr je celo svojim otrokom prepovedal imeti kakršnekoli stike s komunisti v življenju. Rodbinske.

   • jovan jovan

    Torej si produkt parjenja “znotraj rodbine”? Zato taka globokoumnost veje iz tvojega pisanja?!

    • sprehajalec

     Ne, ne. Samo Antikomunisti med seboj. Komunisti pa lahko po svoje kopulirate.

     • jovan jovan

      Skopljenci se ne morete!

     • sprehajalec

      Tudi ti in tvoji LGBT prijateljčki imate težave z razmnoževanjem Jovane.

     • jovan jovan

      Ne, odkar obstoja oploditev in vitro. Tudi degeneracijskih bolezni nimamo, za razliko od “znotrajrodnih”!

     • sprehajalec

      Tega o degeneraciji jaz ne bi na tvojem mestu trdil. Samo degeneriranec lahko zagovarja poboje četrtošolcev in tretješolcev srednjih šol.

      stopi pred šolo, pa si poglej kako izgledajo fantiči. pa roke proč od njih Jovane.

     • jovan jovan

      Fantke imajo farji in desničarji “čez”! Imaš še prečko na sredi glave, ko prideš iz zakristije?!

     • sprehajalec

      Ne hodim v zakristijo niti nisem nikogar v življenju srečal, ki bi imel težave v zakristiji.

      Vse to je komunistično nakladanje vredno delavskega socialista in levičarja Josepha Goebbelsa.

     • jovan jovan

      Ja, zato je RKC toliko odškodnine plačala?! Tudi slovenska. Nakladanje? Ne, pedofilija se reče temu. Ne škofje in ne kardinali niso “imuni”, da o raznih župnikih “antonih kmetih” ne govorimo.

     • sprehajalec

      Nihče bolj ne piči od Komunista jovane. Potem pa še likvidira na koncu…

     • stajerc5

      Ehhh, Jovance, kad bi znao kako si jadan, nebi nam bio dosadan…

    • Hun

     Jovan, sprehajalc naj kaze s prstom na resnicne krivce, naj spremeni taktiko..njegova odvisnost oz. hranjenje na tem portalu je da isce ne prave krivce…ce odkrito pove da sam in njegova drzuzina ni bila del KP zame ni krivc in ga pod mojim postom ne napadaj

     • jovan jovan

      Se strinjam, če išče zgodovinsko resnico, pa ne tako po meri , ki ustreza zgolj eni strani. Resnica je samo ena! Zgodovinska dejstva tudi.

     • Hun

      se strinjam

     • sprehajalec

      Štejejo mrliči jovane in kdo jih je pobil. V mirnem času po končani vojni z rednimi represivnimi organi takratne države.

      Kdo so tisti, ki se jim niso smilili tretješolci in četrtošolci srednjih šol? In kdo so stari pokvartjeni pizduni, ki še danes to slavijo Jovane?

     • jovan jovan

      Nihče normalen ne slavi pobojev, pa naj bodo med ali pa povojni. Nihče tudi ne zanika povojnih pobojev. So povojni mrliči kaj drugačni od medvojnih? Je vojno pobijanje in pošiljanje sonarodnjakov opravičljivo, ker je bilo medvojno?! Je po vojni ubit domobranec več vreden kot med vojno ubita ženska ali otrok v Kozlarjevi gošči!? Zame ne! Oba sta žrtvi ! In ne zagovarjam ne enih in ne drugih. Zgodovina se piše v vsakem trenutku in je ne moteš spremeniti. Lahko jo samo sproti pišeš. In nekateri so jo pisali na strani okupatorja. S krvavimi rokami.

     • sprehajalec

      seveda zanikajo Tito turnšek že en teden glasno kriči naokoli. pa kako je bilo to fino dejanje. kaj sedaj lapaš Jovane.

      medtem ko imajo med vojno pobiti komunistične strani 2600 registriranih spomenikov in obeležij, ima antikomunistična stran le eno obeležje v Grahovem, ki je ves čas tarča napadov zagovornikov povojnih pobojev in likvidacij.

      lepo sem ti povedal, če Komunisti ne bi na poziv Kominterne začeli z revolucijo leta 1941, bi preživelo 83.000 Slovencev. Tako je bilo namreč na norveškem.

     • jovan jovan

      96.000 Slovencev. In ti danes ne bi imel države. Zakaj vam je težko priznati zločine kolaborantov?! Izdaja domovine je največji zločin in sramota nekega naroda. Turnšek ne zanika povojnih pobojev, se pa strinjam z njim, da ne more biti rehabilitacije domobrancev! Kolaboracija je zgodovinsko dejstvo, ki ga noben dr.zgodovine ne more spremeniti in ne opravičiti. Tudi s povojnimi poboji ne. Še najmanj s poboji!

     • sprehajalec

      Kaj ne bi imel države. kaj lapaš izpod srbskega kralja petra smo padli pod broza v beogradu. Kaj ne bi imeli države. Slovaki niso imeli NOB, še celo sile osi so bili, pa imajo isto državo. ne nakladaj.

      96.000 je bilo vseh, če odštejemo umrle mobilizirance in druge žrtve bojnih spopadv ob prehodu rdeče armade in bombardiranj, jih ostane 83.000, ki so umrli zaradi NOB in represalij v zvezi z NOB.

      bedaki ste in psihiči. nekoga pokoplješ je pa rehabilitiran. Ne smeš ga poikopati pa ni rehabilitacije. psihića sta oba s Turnškom. Krvoločna psihića brez civilizacijskih norm in principov.

     • jovan jovan

      Jalta. Vidiš, isti si kot ivan. Žalitve in diskreditacija, to je edino kar znate. Zato vas tričetrt Slovencev ne mara.

     • sprehajalec

      kakšna jalta, kaj ima jalta veze z dejstvom, da smo potem padli ponovno pod Srbe? če je že tako bilo, pa potem ne lapajte, da so nam partizani prisensli neodvisnost.

     • slovenski štor

      Opcija komunistov ni bila država Slovenija.Bili so proti.Celo več,že pri plebiscitu so igrali dvolično.Oni so bili tisti,ki so postavljali izjemno visoke pogoje,vse v upanju,da bo plebiscit padel.Danes se pa hvalijo in lastijo zasluge za Slovenijo.
      Če bi bili komunisti že leta 1941 za Slovenijo,bi to dali vedeti z imenom Slovenska partizanska vojska,če bi to hoteli, bi leta 1945,formirali Slovensko vojsko.Če bi bili za Slovenijo,bi leta 1945 oblikovali Slovenijo kot državo,ki gre v konfederacijo z Jugoslavijo,pa se to ni zgodilo.
      Za Slovenijo 1991 so zaslužni samo Slovenci iz tistih let na temeljih revolucionarnega leta 1848 in akcij generala Maistra iz leta 1918 in TIGRa med obema vojnama ter disidentov po letu 1945 do 1990.To je temelj Slovenije.Nič drugega.Drugo so vse male ali velike ovire,ki danes hočejo biti pručke do suverene Slovenije.Ne bo šlo!

  • garfi

   NASLEDNIKI ZLOČINSKIH KOMUNISTOV – tipični predstavnik na portalu član Levice-L Hun
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 8 minut nazaj
   Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 5 minut nazaj
   Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird
   Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
   zapor levim fašistom press

 • jovan jovan

  “S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen……” dr.J.R.

  • slosin

   a ti kej bereš?

   • jovan jovan

    Pejt “doma”!

    • slosin

     ti pa v knjižnico, pa kako pametno knjigo v roke…

     • jovan jovan

      Pejt “doma”!

     • slosin

      …izberi knjigo ‘nob za telebane’…

     • jovan jovan

      Pejt “doma”!

     • slosin

      teslo…beri nob za telebane…

     • slovenski štor

      Slosin,to ni človk,to je mašina.Nima kam.Od vročine,ker nima dobrega hlajenja,se mu meša.Vidiš,da skoz ponavlja:pejt “doma”.Sklopi mašine popuščajo.Vse je pregreto.
      Levičarji so v katastrofi.

   • Tomi

    Se še ni naučil….. Posledica alkohola…

  • sprehajalec

   Nismo zagovorniki antikomunizma Jovane. Smo zagovorniki le tega, da se nedolžnih ne sme pobijati Jovane. In kot pravi magna carta libertatum iz 12. stoletja, da mora biti vsak usmrčen prej sojen.

   Borci NOB so prekršili to temeljno načelo iz 12. stoletja, ki je prvo na svetu predpisalo sodišča in sodbe.

   • jovan jovan

    Povej npr.žrtvam iz Kozlarjeve gošče, Urha, taborišč….. Za njih to “temeljno načelo” ni veljalo!

    • sprehajalec

     naštel si dve lokaciji. vedno samo dve. Pa pravi dežman, da so grobnice tam okoli prazne. čeprav so gor napisi. dežman bo že vedel, saj se s tem ukvarja…

     • jovan jovan

      Dve?! Malo si preberi o domobranskem pobijanju , črni roki…. Dežman je alfa in omega slovenskih zgodovinarjev? Drugih ni? Jih ne poznaš? Ta je en redkih, ki zagovarja kllabiracijo. Je vaš! …. Ni vaše in naše zgodovine. Je samo ena.

     • sprehajalec

      Pokaži grobnico tipa Huda jama kot posledica nedela antikomunistov.

     • jovan jovan

      “Največ žrtev je povzročil nemški okupator, več kot 31.700. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt. Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev, vemo pa, da so na tej fronti umirali vojaki tudi v drugačnih okoliščinah – v nesrečah z orožjem, zaradi hudih zim, obolelosti. Partizansko-revolucionarni tabor je povzročil več kot 24.000 žrtev – med vojno in po njej. Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev. Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne.”

     • sprehajalec

      Ni vaše in naše zgodovine. Je samo ena.

      In? Katera je ta? ZZB NOVJ zgodovina? Ni bilo pobojev, častni borci za svobodo, ni bilo komunistov, nažgali nemce kot v Stalingardu rusi.

      saj si prfuknjen.

    • milanček

     jovane, ne govori od sv. Urha, ker ne veš ničesar! Se pa strinjam, če so ubili enega, so ga preveč! Te pa sprašujem, kaj bi naredil s človekom, ki bi ti po krivici, zgolj ideologija, pobil tvojo družino?

   • slosin

    iz l. 1215 – 13. stoletje….
    …Eden najpomembnejših tudi za sedanjost je 39. člen, ki zagotavlja habeas corpus: noben svoboden človek ne sme biti prijet, zaprt, oropan zemlje, izobčen, pregnan ali uničen na kakršenkoli način brez veljavne sodbe ali zakona, ki bi to določal. Kralj je moral posameznikom soditi po zakonu in ne po lastni volji.

  • Tweety Bird

   Janez Janša in SDS potrebujejo “sovražnika.” Ni pomembna količina, lahko je en samcat, lahko je tudi neviden. Običajno je propagandna tehnologija klasične ksenofobije silno preprosta v svoji ideji: med ljudmi je treba permanentno zbujati negativna čustva do domnevno ogrožujočega “drugega”…sedaj so na udaru muslimani (in muslimanke v burkinijih) predvsem strah in jezo, jih spretno usmerjati v sovraštvo in se razglasiti za prinašalca rešitev ali vsaj obrambni zid pred vdorom njihove kulture in življenjskih navad.

   • garfi

    NASLEDNIKI ZLOČINSKIH KOMUNISTOV – tipični predstavnik na portalu član Levice-L Tweety Bird
    – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
    Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
    – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 8 minut nazaj
    Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
    – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 5 minut nazaj
    Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
    – LEVI FAŠIST Tweety Bird
    Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
    zapor levim fašistom press

  • Hermannn

   Jovane, kako pa je bilo s kolaborantstvom v kvizlinški Srbiji. Morda bi nam lahko o tem kaj več povedal. Slovensko “kolaborantstvo”, da boš vedel, je bilo kolaborantstvo v samoobrambi ljudstva proti rdečemu stalinističnemu genocidalnemu terorju. A laho za srbski kvizlinški režim trdimo kaj podobnega? Pa kar pogumno z besedo na dan, Jovane.

  • slovenski štor

   Mašina še samo ponavlja…kmalu bo sklopotala skupaj.
   Popa,drugega ne rata več.

 • bubamara

  Hahaha. Kardelj oče nacije. Za te besede bi dal Kardelj ubiti lastnega sina. Kardelj ni priznaval narodov. Bil je fanatični vernik internacionale.

  • Osti jarej
  • milanček

   kardeljev sin je naredil samomor, ni prenesel vseh teh svinjarij, ki jih je počel njegov oče, oz kar je imel še v mislih, da udejani! Kardelj je bil idiot, morilec slovenskega naroda in kot takega , bi ga morali priznati za morilca!!!!

  • Ivan Friderik Novak

   . . . “Za te besede bi dal Kardelj ubiti lastnega sina.” . . .
   Domnevno se je Kardeljev sin “fental” prav zaradi dejanj svojega očeta.
   (V Jugi je precej otrok politikov storilo samomor. Večinoma so bili luzerji, običajno vdani alkoholu in drogam. Kardeljev sin pa je zaključil študij arhitekture, bil je poročen in imel je otroka.)

  • Hribouc

   Perfekcija !
   Hvala.

 • Duhec

  A to je tisti, ki je kosti nametal plastične gajbice in jih zložil po travniku, da se mal sončijo?! Spoštljivo…

  • sprehajalec

   Ne, to si s svojim starim fotrom zamenjala iz leta 1945.

 • Delta

  Po komentarjih iz “svobodomiselne” strani bi rekel, da je še veliko teh “naprednih” ekstremistov, ki zagovarjajo poboje nasprotnikov in popolnoma nedolžnih. Res preprost način razmišljanja – kdor ni z nami, je za odstrel. Žalostno in precej srhljivo.

  • FRANC3

   to je logika in način delovanja komunistov. Tako so delovali in tako bi radi delali še danes. Demokracija je stvar, ki se jo komunisti najbolj bojijo, kajti za oblast morajo tekmovati z durgače mislečimi. V komunizmu je diktatura partije in tam ni tekmovanja; tam je teror in to jim ustreza.

 • Tweety Bird

  Dežman-kvazi zgodovinar se spet vrača v preteklost???? Naj vam razložim kaj se dejansko danes dogaja. Vaša desničarska ksenofobija je zreducirana na grozljivost “drugega”…v tem primeru muslimank v burkiniju, v “našem” slovenskem bazenu…in seveda ostalih muslimanov. Kolikor se nam ta gnusi in predstavlja za nas realno nevarnost… skozi možnost nekakšne okužbe. Voda v bazenu suspendira klasična čutila, skozi katera prihaja gnus največkrat do nas: predvsem vonj, videz in dotik. Glede njih se lahko zavarujemo, bolj ali manj uspešno. Na javnih kopališčih pa nam ni pomoči…A sedaj vidite to Grims-Goebbelsovo propagandno mašinerijo???… Naj Dežman o tem kaj pove. Aja, pozabila sem, on je Janezova oprana ovca.

  • sprehajalec

   dežman le obelodani pobijanje fantičev, tretješolcev in četrtošolcev po vojni z rednimi represivnimi organi takratne države. kar je edinstven primer na svetu.

   In da se še danes stari prduhi tipa tito turnšek nad tem naslajajo in slavijo. ter sploh zanikajo, da je to bilo.

   Sram te bodi kozojebec in pohvala Dežmanu za prizadevno delo. edini na javnem, ki zasluži svojo plačo.

   • Gavtroža

    Se strinjam z vami , naj končno obelodani pobijanje -klanje fantičev , deklic in posiljevanje žena na Lancovem pod Pustik gradom. To so bili ljudje Banatski Nemci ki so bežali pred morilci.

  • slovenski štor

   Še ena mašina,ki odgovarja.Levičarske gnide so nastavile mašine,ki odgovarjajo.Za temi imeni je en človek in program,ki tako ali tako odgovarja.

   Odgovori so v duhu levičarstva.Laž,prikrivanje,pritlehnost,zavajanje,sramotenje,deskreditacija,podlost,izmišljanje so prevladujoče značilnosti in podlaga njihovih odgovorov.
   Mašina-gologuz žuti tič,v tem stilu odgovarja.
   Toliko govorjenja v prazno in oblikovanja psiho teorije,da glava peče.
   Povedano preprosto in jasno:tujci hočejo hote ali nehote spremeniti našo kulturo in tradicijo.Nočejo ali se ne morejo prilagoditi.
   Za njih in za nas velja latinski pregovor:SI FUERIS ROMAE ROMANO VIVITO MORE,SI FUERIS ALIBI VIVITO SICUT IBI.
   ČE SI V RIMU,ŽIVI,KOT ŽIVIJO RIMLJANI,ČE SI DRUGJE,ŽIVI,KOT ŽIVIJO TAM!
   Tako preprosto je to!
   Ne,levičarske gnide hočejo slovensko kulturo in tradicijo povoziti,in vpeljati novo:ANARHIJO in KAOS.Multikulti-kdo bo koga!

   • FRANC3

    Škoda temu ptiču razlagat, ker tako in tako ne razume.
    Samo provocira.

  • Gavtroža

   Dežman ni kvazi zgodovinar , temveč resnični pravi zgodovinar Slovenske resnične zgodovine,
   Vi tovariši tega ne zmorete , ker nimate te pameti , vaši oprani možgani niste tega sposobni.

  • garfi

   NASLEDNIKI ZLOČINSKIH KOMUNISTOV – tipični predstavnik na portalu član Levice-L Tweety Bird
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 8 minut nazaj
   Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 5 minut nazaj
   Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird
   Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
   zapor levim fašistom press

 • tarantela

  Prav nič pa ta gospod ne raziskuje zločine domobrancev. Čudno…

  • sprehajalec

   kaj morda 70 let ni nihče raziskovala tarantela? saj so vsako nedeljo v še pomnite tovariši raziskovali.

   morda niso nič našli v 70 letih?

  • FRANC3

   Tudi domobranci so počeli zločine. A v primerjavi s komunisti, so domobranci vajenci.
   Domobranci so pobili 10% civilistov in 90% oboroženih ljudi, komunisti pa ravno obratno.
   Malo se sprehodi po pokopališčih in si oglej spominske plošče komunističnega nasilja in ti bo vse jasno (če hočeš razumet).

  • Osti jarej

   …saj ni plačan za to

 • hermannn

  Odgovor G. Dežmana pisunčkom, ki se imajo za zgodovinarje si zasluži čisto desetko. Če bi bil sam eden od teh, bi se od sramu skril v mišjo luknjo in nikoli več pomolil glave iz nje. Človek je vedno znova osupel, ko vidi kaj vse se sprehaja po t.im. akademski sferi, zlasti seveda tisti, ki se imenuje humanistična, od pedagoške, fdv-jevske, filozofske, da ne naštevam naprej. Jordan Peterson predlaga učinkovito zdravilo: zaprtje pipice.

  • jovan jovan

   “S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen……” dr.Rugelj

   • FRANC3

    To si napisal že vsaj 10X. Je to vse kar premore tvoj um?

    • jovan jovan

     Je dr.Rugelj tako lepo ubesedil, da ni kaj dodati. Vsaj 10x sem prilepil, ker vem, da ste bolj počasne pameti in…
     Pa brez zamere!

    • Tomi

     To se je naučil na zdravjenju pri Ruglju. Ker pa mu je alkohol že premočno načel njegove zblojene možgane, si je to najbolj zapomnil.

     • jovan jovan

      Zblojen te je naredu. Ne tko grdo o fotru!

   • slovenski štor

    Vam,mašinam je tudi vroče,zdaj več niti ne pišete,ampak samo še popate razne tekste,ki povedo ravno to kar,vaši levičarski gospodarji želijo skriti.Skriti želijo resnico,da so komunisti lažnivci.

   • Hribouc

    Prvič / Tretjič. Opomin.

    Tvojega ploskoglavko betonskalskega in kurčevitega opletanja s smrtno resnimi stvarmi ne mislim dolgo prenašati!
    Trosiš totalno zablojene laži, poenostavitve, zgodovinske izvotljenosti in agitpropovske satanizme totalne laži slovenistanskega boljševizma, ki je do grla v krvavem dreku.
    Kar so naredili , so nareedili kljub temu8, da so natančno vedeli kaj se dogaja v Sovjetski Zvezi.
    Vedeli, so, da je Tito zmasakriral čez 800 sekretarjev SKOJA in KPJ med letoma 1936 in 1940, da se je zavihtel v krvavi oblastniški fotelj 1. sekretarja KPJugoslavije.
    Vedeli so, da je Lenin pomoril desetine milijonov ljudi in, da ga je Stalin še prekosil , da skupaj presegata število 100 milijonov grobov ruskega in narodov SZ !
    Veliko preveč popolnoma nedolžnih ljudi vseh starosti, polnih želje po življenju je moralo zaradi boljševiškega dreka umreti nasilne smrti že 1941 – 1943, ko rdeči teroristi niso počeli drugega kot morili neoborožen narod !

    Govorimo o TISOČIH ZLOČINSKO MUČENIH IN POBITIH KOT PSI ZA PLOTOM !

    Še svojih grobov ne smejo imeti! Niti pokopavati jih še ne smemo !
    27 let za pokopanih cca 2500 žrtev ! Svetovnui rekord popolne sramote !
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Resno ti pravim, da nehaj trositi totalno laž ne tej strani.

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  • Janko Gedlicka

   Hja to je nekako tako kot je bilo s polpismeno ženo Nikolaja Cousescuja – nevemkakojiježebiloime. Spomnim pa se, da se je kitila z avreolo doktorice kemijskih znanosti. Sicer se pa tudi pri nas na kemijskem inštitutu vse sorte “znanstvenega” dogaja.

 • hribovc

  ni kej kva, Dežman ma prav !!

 • Osti jarej

  …nič pa ni imel proti,da ga je ta gnil,morilski ,rdeč sistem plačeval in mu omogočal odlično existenco…..

  • jovan jovan

   In šolal!

   • FRANC3

    Tako kot tebe in mene. Tudi mesarja Slovencev Tita in Kardelja je šolala Avstroogrska in stara Jugoslavija, pa sta vedno udrihala čez obe državi. Nam so zabili v glave, da sta bili obe državi ječa narodov. Morda bi se reklo za staro Jugoslavijo, nikakor pa to ne moremo reči za Avstroogrsko.

 • Domus Lubus

  Ko bo Janša prevzel vlado in upajmo, da jo bo in bo vladal
  vsaj tri mandate, se bo zgodovina spisala na novo. Partizani bodo dobili mesto
  v zgodovini kot jim pripada. Neusmiljeni klavci, ki so se pajdašili z
  okupatorjem in po nalogu Stalina pobijali vse kar je bilo dobrega in
  naprednega. Na drugi strani pa Domobranci, dobri, verni, ponosni so se borili
  za svobodno Evropo, pomagali Židom in branili Slovence pred komunistično pošastjo. Naši otroci jih bodo častili in peli domoljubne pesmi ob grmadah na katerih bodo gorele komunistične in partizanske knjige.

  • jovan jovan

   Butl. Inkvizicije ni več. No, sektaši imate še nekaj takih. Nesposobnih požigalcev knjig. ….”S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen……”

   • Domus Lubus

    Prisegli so samo tako, da so zavedli Hitlerja. V bistvu so imeli načrt za zmago a so jih zavezniki prehiteli.

    • jovan jovan

     Je to eno od “dežmanovih” spoznanj ali je to tvoj osebni umotvor?! Si ti tudi v Murgl”J”ah knjige zažigal? Lep dan ti želim!

     • Domus Lubus

      To sem povzel iz še neobjavljene knjige Noriško kraljestvo, vol. 37 – 20. stoletje – Zmaga Domobrancev v II. svetovni vojni.

     • jovan jovan

      Super! Čestitam.

    • Lustrator

     Misliš da si duhovit in streljaš v 3 krasne, a dejansko ni bilo tako zelo daleč od tega – domobranska prisega je bila izsiljena s strani nemške vojske in glavni pogoj za predajo orožja. Propagandni noti na prireditvi se je uprl cel domobranski vrh in večina poveljnikov je takrat protestno manjkala. Domobranci niso bili nikoli zares naklonjeni Nemcem, niti obratno, zato so jih tudi oboroževali kot stražnike, brez konkretnejšega težjega in vrednejšega orožja in streliva. Vedeli so namreč, da bodo domobranci udarili po njih, čim bodo okoliščine to dopuščale – torej ko bodo imeli dejanske možnosti za uspeh ob sočasni akciji z zavezniki. O tem se je z zavezniki pogovarjal po činu drugi najvišji domobranec Ernest Peterlin in ko so Nemci to ugotovili, so celotno njegovo domobransko garnituro odpeljali v koncentracijsko taborišče, kjer so peterlina tudi usmrtili.

     Ker si pač rdeč trol in temu primerno neizobražen, predvidevam da nič ne veš niti o temu, da je prav v tistem kčasu, ko so se domobranci o skupni akciji dogovarjali z zavezniki, Tito prosil naciste najse mu pridružijo v obrambi jadranske obale pred izkrcanjem zaveznikov. Hitlerjev odgovor je bil kratek in jedrnat: da se z bandidi ne pogaja, zato je Tito sam poslal svojo vojsko na obalo in v Trstu preprečil izkrcanje zaveznikov. In ker so evropski zavezniki mehkužci Junckerjevega tipa, so se tam ustavili, namesto da bi udarili po partizanih in osvobodili celotno evropo komunistične zalege.

   • FRANC3

    Verjetno si z izrazom BUTL mislil sebe!

   • slovenski štor

    Še ena mašina:jovan jovan,merima,krtača20,djuro sumar,učko,udba,bobo,marko,plavi-mil,mginko,gologuz žuti tič(ta je glavni!).
    Jovan jovan(mašina) niti več ne citira,ampak krade besede,stavke in jih ponavlja,to je več kot papagajstvo.
    Koliko je bilo požigalcev knjig na Slovenskem?Več,zadnji so bili komunisti!Vprašajte v slovenskih papirnicah(Količevo,Vevče….).

    • jovan jovan

     Zadnji zažigalci so bili nespodobni “intelektualci”, ki so hoteli knjigo v Murglah zažgati! Bravo!

  • FRANC3

   Se popolnoma strinjam.
   Komunistom je uspelo zabrisati razliko med partizani in komunizmom. Partizani so se borili za Slovenijo in slovenstvo, komunisti pa za oblast in komunizem. Pri tem komunisti niso izbirali sredstev za dosego cilja, izkoristili so pa partizane. Sami tako in tako niso bili sposobni nič in ničesar. Njihov zaščitni znak je laž, nasilje, poboji, umori ter kri za vsako ceno. Cilj je posvečeval sredstvo.

  • Gavtroža

   Lepo in resnično povedano , pa vendarle se resnici kaže prava pot

  • jovan jovan

   Meseca limburga….

 • Tweety Bird

  Spet eden prefarbanih, ki kritizirajo svoje bivše tovariše.Pod prejšno državo je dobro živel, v sedanji pa je obrnil ploščo in stranko.

  • jovan jovan

   Gnar je pa gnar!

   • Tweety Bird

    To je res…tudi gnoj je gnoj…

    • jovan jovan

     Tomi tudi?

  • FRANC3

   Dežman govori samo resnico. Za svoje trditve ima dokaze.
   Te to morda moti?

  • Gavtroža

   Kajne Bird , morajo biti tudi butlni ki vsa zanikajo kar je res

  • Domoljub

   ALI NIMAŠ NOBENEGA DRUGEGA DELA SI BREZ SLUŽBEDA CELE DNEVE PREŽIVIŠ NA TEJ SPLETNI STRANI IN TROSIŠ NESTRPNOST DO DRUGAČE MISLEČIH.

   • slovenski štor

    Domoljub,gologuz žuti tič(tweety bird) je mašina.To mu je služba.Poglej imena,in našel jih boš še deset.Z njimi upravlja tič,ki jih nadzira.
    V tej vročini se nadzorniku že blede,mašinam pa popuščajo “glidi” in crkujejo.Glavni sklopi so ogroženi.
    Domoljub,te mašine nimajo čutil,psihe,čustev.To jim je tuje.

  • šrauf

   Farbaš se ti iz tuneka v pičko, pa še to ne prav inteligentno.

  • garfi

   NASLEDNIKI KOMUNISTOV – tipični predstavnik na portalu član Levice-L Tweety Bird
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 8 minut nazaj
   Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 5 minut nazaj
   Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
   – LEVI FAŠIST Tweety Bird
   Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
   zapor levim fašistom press

 • Gavtroža

  Prvič po letu 45, se omenja da so naši vrli heroji sestrelili dva zavezniška letala, Res je , kose zvite pločevine , sem videl na Resju pri Mošnjah , Drugega pa so sestrelili na pobočju Triglava. veliko govora je bilo o sestreljenem pilotu in kakšne težava so imeli Angleži , da so ga lahko odkopali in odpeljali domov,

  • šrauf

   No jaz sem bral za tega,ki so ga sestrelili na Bohinjskem koncu. Če se prav spominjam, ja letalo strmoglavilo nekja v okolici Koprivnika ali Gorjuš. Posmrtne ostanke posadke so pozneje odkopali in jih v škatli izročili Američanom. Kako svinjsko podli in cinični so ti komunistični psihoti,pa so pokazali s tem ,da je bila ta škatla z napisom UNRRA. Se pravi v škatli ,v kateri je malo prej prišla ameriška človekoljubna pomoč v komunistični raj ,da jim raja ni še bolj stradala.

   • jovan jovan

    Če so ga spravili v škatlo UNRRA, se je pa res skrčil! Ne kakaj….

    • slovenski štor

     Mašina,ti pojma nimaš.Ti nisi “užival pomoči UNRRE”,jaz pa sem jo.V šoli smo imeli sir ,mleko v prahu,jajca….vse UNRRA do leta 1960.Samo ne seri kako je bilo lepo v socializmu.Brez Amerike bi crknili.
     Socializem nam je dal vse(brez Amerike bi bili revnejši kot cerkvened miši).Elita je imela vse.Vse je imela tudi vojska.Celo svoje trgovine.
     Možno bi bilo dati v velike UNRRINE zaboje marsikaj.Šrauf je blizu resnice.Recimo,mleko v prahu je bilo v velikih sodih.

     Mašina,pojdi v Venezuelo in prepričaj se, kaj je socializem.

  • Lustrator

   To, da so partizani v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem besno streljali na vse kar je že na daleč izgledalo kot zavezniki, je tako ali tako jasno in tisočkrat dokumentirano v poročilih angležev, četnikov in domobrancev, ki so presenečene padalce pogosto reševali pred gotovo smrtjo – in to večkrat s strani partizanov kot Nemcev (!!) Ta poročila so Churchillovi stalinistični agentje seveda kratko malo zamolčali pri svojem poročanju iz kairskega štaba v London, tako da so te informacije prišle v javnost šele po vojni. Vsaj na to se je Churchill zgovarjal, čeprav močno dvomim, da je bil dejansko tako naiven bebec, da je verjel v nedolžnost partizanov in idejo o njihovem boju proti okupatorjem.

 • domovina mili dom

  “Če borci NOV ne bi še pol stoletja po kapitulaciji fašizma tako evforično slavili svoje vojne, bi mogoče manj ljudi prepričali, da jim je šlo samo za to.”

 • jovan jovan

  Še raziskava o žrtvah…..”Največ žrtev je povzročil nemški okupator, več kot 31.700. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt. Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev, vemo pa, da so na tej fronti umirali vojaki tudi v drugačnih okoliščinah – v nesrečah z orožjem, zaradi hudih zim, obolelosti. Partizansko-revolucionarni tabor je povzročil več kot 24.000 žrtev – med vojno in po njej. Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev. Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne.”……

  • slovenski štor

   Mašina,ni točno!Ni naveden vir,tudi podatki niso točni.
   Levičarske gnide ste površne in lažnive!

   • jovan jovan

    Pritoži se v Muzej novejše zgodovine, kjer so žrtve v večini tudi poimensko popisane. Za gnide domosranske imajo dodaten popust. In stranski vhod. Iz higienskih razlogov. Da ne delate javno sramoto! Pa dežmana vzami s seboj.

  • Lustrator

   Ne kvasi neumnosti in si raje poglej koliko Slovencev je padlo PRED pričetkom partizanskih provokacij in izvajanja državnega udara ter genocida. To številko nato primerjaj s številom mrtvih PO tem dogodku. Za VSE žrtve na slovenskih tleh po 22.6.1941 so bodisi neposredno, bodisi posredno odgovorni partizani oziroma njihovo partijsko vodstvo. Že od samega začetka so imeli v načrtu, da je žrtev med domačim prebivalstvom čim več, da bo izvedba revolucije temu primerno lažja. To niso moje besede, to so besede, ki so jih politkomissarji večkrat napisali in ustno ponovili v svojih poveljih.

  • slosin

   kreten, a ne vidiš, da pljuvaš v svojo skledo…Zdej pa še naved, koliko švabov in makaronarjev so ubili med vojno slovenski partizani…. pa po možnosti vir…Pa probaj še kaj napisati o tem, zakaj so nastale Vaške straže in zakaj so komunisti ob zasedbi juge začeli srat s komunizmom, namesto, da bi se borili proti okupatorju…

  • slovenski štor

   Ni točno.Ponavljaš-papagaj!
   Dobro poglej dostopne podatke.So na voljo.

 • Olga2345

  In danes nam želijo levi fašisti z udbomafijcem in veleizdajalcem Kučanom organizirati levo “sredinsko” vlado?!!! Dol z lažnivci in morilci!
  Pahor naj razpiše nove volitve!

 • Gavtroža

  Tako je , Pahor , naj končno pokaže da je tudi pravi Slovenec in naj razpiše nove volitve.
  Upam , da ima toliko soli v glavi

 • Ponosni Slovenec

  Kakor belogardisti slepo verjamete v boga brez kakršnihkoli dejstev, prav tako verjamete kvazi zgodovinarjem, ki poveličujejo izdajalske nemškuterje, brez kakršnikoli dejstev. Odselite se že v svojo obljubljeno nemčijo in na kolenih klečite pred svojimi gospodarji. Nas pa pustite pri miru, saj smo ponosni Slovenci ki spoštujemo svojo zgodovino in se razumemo med seboj. Smo večtisočletni narod in obdobje druge svetovne vojne je najtemnejše obdobje zgodovine, saj se je del prebivalstva odločil da izda svoj narod in ubija sosede v imenu tujih okupatorjev. Drugače pa partzianov ni več, naredili so svoje, včasih tudi kakšno napako a večinoma so delali dobro. Zgodovine se ne da spremeniti. Izdajalski nemškuterji boste to za vedno ostali. Vi in vaši potomci morate to sprejeti, vse je zapisano, vse arhivirano, tega madeža se ne da oprati. Pač prihajate iz rodov hlapčevskih zgub ki greste na vse štiri takoj ko vam zavlada tujec, ali pa duhovnik, saj vas je on prvi naučil kako se pokleknje pred njim v njegovi kamri.

  Na bruhanje mi gre da v 21. stoletju še vedno obstajate takšni zaboljeni primitivci, ki verjetno niste prebrali kaj več od Biblije in novic na novatv.

  • jovan jovan

   Izdaja lastnega naroda je največja zgodovinska sramota. Prav tako nenehni poskusi spreminjanja dejstev. Z dežmanom ali pa brez.

   • Lustrator

    O katerem izdajstvu naroda govoriš?? Od kdaj so sovjetski agentje, ki so v Jugi organizirali državni udar proti demokratično izvoljeni oblasti, torej NARODU, naenkrat postali “narod”? Si pozabil, da jim je ljudstvo na zadnjih volitvah reklo jasen ne, ko niso komiji skupaj nabrali niti 5%?

    O spreminjanju katerih DEJSTEV govoriš? Je DEJSTVO zate vsaka neumnost, ki so jo polpismeni partijski šlosarji zapisali v učbenike leta 45 ali tisto, kar ima za seboj na tiosoče dokumentov dokazov, fotografij, pričevanj, množičnih morišč? Se vam je komijem povsem odpililo v strastnem zagovarjanju tega najbolj množičnega zločina nad slovenstvom?

    • jovan jovan

     Ubogi stvor.

     • tohuvabohu

      Komunisti ste dokazano največji zločinci v zgodovini slovenskega naroda.

  • Lustrator

   Belogardisti?
   Brez kakršnihkoli dejstev?
   Kvazi zgodovinarjem?
   Nemškutarje?
   Svojimi gospodarji?
   Ponosni Slovenci?
   partizanov ni več?
   delali so dobro?
   Izdajalski nemškutarji?

   Se je tebi popolnoma zrolalo od partijske propagande, ki so jo takoj po vojni spisali “zmagovalci” (saj veš, po logiki 100.000 pobitih Slovencev proti 800 pobitim Nemcem in Italijanom skupaj) z niti osnovnošolsko izobrazbo in vero v to izmišljotino ZAPOVEDALI, kakršnekoli dvome, kaj šele znanstvene protidokaze, pričevanja,… pa celo s smrtjo prepovedali? Pravzaprav ima z RESNIČNOSTJO veliko več zveze grška mitologija vključno z vsemi Pozejdoni in Atenami, kot pa vaša junaškoborčevska, ki ne le da je faktično popolnoma prazna, ampak tudi vsebinsko prazna. Grško bajeslovje ima če ne drugega vsaj modre nauke za vse življenje, pri partijski komunistični propagandi pa je še ta del obrnjen na glavo – domobraniteljske junake imenujete z izdajalce, hostarske pezdete in množične morilce pa z junaki. Bolj sprevrženo praktično ne gre.

   • tohuvabohu

    Slovenija je svetovni rekorder po številu “narodnih herojev” na kvadratni kilometer.

    • Lustrator

     Kakor tudi najbrž svetovni rekorder v številu mrtvih Slovencev na enega Nemca/Italijana – cca. 115. Bravo, narodni heroji, dobro ste jim dali po buči, ni čudno da so se odločili za kapitulacijo! Aja, 115 mrtvih Slovencev na enega Nemca/Italijana??! Pustimo malenkosti, heroj je heroj!

  • slosin

   bla, bla, bla…spet neke floskule…vse je zapisano, posebno sodbe o poboju 15.000 Slovencev po vojni….30 x več pobitih slovencev s strani komunistov,
   kot okupatorjevih vojakov, vse pove…Slovence pustite vi že enkrat pri miru s svojim zlaganim nob, pa nehajte cuzat davkoplačevalce za svoje rdeče orgije…

  • šrauf

   A veš kaj ponosan slovenac,ti in tebi podobni bi se za svoje privilegije dali pojebat od spredaj pa še od zadaj.

   Stric od Dežmana ,”narodni heroj” Tonček Dežman,se je v zvezi”Dražgoške bitke” ,res da po parih kozarcih rujnega ,hvalil kako je samo on 50 Nemcev pospravil. Žrtve na nemški strani okoli 15 ,vojakov partije okoli 10, okoli 40pobitih vaščanov, ki naj bi jih ti vojaki partije branili! Ja hudiča, a je heroj Tonček, poj po svojih streljal ali kako ponosni slovenac??? Številke so hudičeva reč za partijske”zgodovinarj

   In potem je “ponosni slovenac”, kot nabornik jna dal “zakletvu” na SLOVENSKIH tleh po srbsko-hrvatski!!! “Ali smo se zato boril?”,se je spraševala velika večina Partizanov -ne vojakovpartije.

 • Jovo Jamnica

  Spet se močvirniški domobranci in partizani ganjate met sabo. Pr nas na Štajerskem, je blo met WWII nekaj partizanof, kerim so šfapski okopatori – banditen – rekli. Domobranca ni blo dobenga in prvi se je okopatoru postavo po robu Bojan ILICH, 29. aprila 1941, v Volkmerovem prehodu v takratnem Marburg an der Drau. Švabi so izselili najmajn 50.000 Štajercof slovenskega porekla in tja pol naselili 15.000 Kočevarof. Švabi so isselili tut nekaj slovenskih duhovnikof v NDH, kjer so jih ustaši likvidirali, ker so bli Slovenci. Pohorski “banditi” pa so pokopani v Graci… Op koncu WWII in še po njem pa so se likvidacije in morijo na Štajerskem šle regularne enote JA, ustanovlene, mislim da marca 1945. Naši štajerski rodolubi, keri so se met WWII pridružli partizanom, niso sodelovali v morijah. Meja na Trojanah!!!!!

  • bubamara

   Hmm. Na spisku enote KNOJ-a, ki je delala čistko, so v glavnem štajerci, zasavci in par dolenjčkov.

   • Jovo Jamnica

    Aja??? Maš njihove rodovnike, da vidim???

    • jovan jovan

     Veš, da ne bo žlahte izdajala.

     • Jovo Jamnica

      Verjetno res ne. Zna pa prevalit na Štajerce…

    • bubamara

     Spiski v arhivu zajemajo datum in kraj rojstva.

     • Jovo Jamnica

      Daj ti meni to tu gor. Kaj te mene zaj neki pokjeni arhif zanima. Najbrš v Belgradi. Saj nisn Leljačina, da bi mi Kroboti v Belgradi hotelsko bivanje olinkluzif plačali…

     • bubamara

      Res je. Arhiv v Beoradu. V SLO so vse počistili.

     • Jovo Jamnica

      Otkot pa pol tebi podatki??? Iz Belgrada??? Niso meli tam dobenga fotokopirca???

 • garfi

  jugokomunajzli so pravi in edini narodni izdajalci
  njihovi nasledniki uničevanje nadaljujejo že 20 let
  NOB in OF prevara in laž
  kakšna osvoboditev in svoboda je nasilna jugoslovanska DIKTATURA !!!
  USTVARITI SO HOTELI JUGOSLOVANSKI NAROD !!!
  tako kot je nastala je tudi izginila
  Sodelovanje partizanov z okupatorjem – http://www.rtvslo.si/blog/likar/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-1-del/114168

  • Karantanec

   Govorim slovensko, hvala komunistom. Drugače bi sedaj šprehal nemško, če bi bil sploh živ.

   • garfi
    • Karantanec

     Blog poln pravljic. “Na svojem domu povedal da so izpustil štiri tisoč…” hahahaha. Takšnih barskih pripovedk si lahko izmislim 100 vsako uro.

     Imam prijatelja, ki mu je povedal znanec, da je sestrična njegove mame slišala od sosedovega brata, kako je njegov sošolec iz osnovne šole pripovedoval kar mu je zaupal oče, ki je bil prijatelj z vaškim čevljarjem, ki je popravljal čevlje za nekega godspoda, ki je bil stric študenta, katerega oče mu je zaupal, da mu je gen. Lado Ambrožič Novljan osebno povedal kako je videl prikazovanje Marije, ki je prijahala na konju z Martin Krpanom.

     Ja Martin Krpan je Marijin ljubimec, skregaj se s cekrvijo sedaj, saj je biblija polna laži. Vsaj tako pravi gen Lado Ambrožič.

     Vzami kakšno knjigo v roke, kakšno ki temelji na dejstvih, morda znanost, humanizem, nekaj kar je splošno znano, argumentirano in objektivno potrjeno. Morda boš razvil kritično mišljenje, ti bo dobro delo.

     Predvidevam da šteješ 50, 60+ tako da bom živ še mnogo dlje kot ti izgubljen v lažni zgodovini.

     • garfi

      blog je knjiga sodelovanje partizanov z okupatorjem
      “Ali ne bi bil čas, da Turnšek in pravljičarji kot Karantanec nehajo trositi slaboumne laži in zanikati zločine, ki se jih ne da zanikati?”

   • bubamara

    Komunist sovraži vse ksr je povetano s Slovenijo. Tudi Slovenski jezik. Srbski iliti hrvatski mu je bližji.

    • Jovo Jamnica

     Jernej Kopitar ni Srb…, kamoli komonist.

   • Jovo Jamnica

    Te trditve nemreš dokazat. Pavlove hiše pred WWII ni bilo…

    http://www.pavelhaus.at/

   • Lustrator

    Od kod pa zdaj ta sprevržena logika? Smo pred komunistično revolucijo tu slučajno govorili nemško? So v katerikoli izmed s strani Nemčije okupiranih držav vse do danes sprejeli nemščino kot svoj uradni jezik? kaj pri zdravi pameti so partizani naredili za poraz nacistov v 2. svetovni vojni razen seveda to, da so z njimi sodelovali vse do konca ter se skupaj borili proti nemškim sovražnikom, to je četnikom in zahodnim zaveznikom?

    Se pa lahko vam komijem zahvalimo za to, da smo po vojni namesto v slovenski državi, živeli v umetni SFRJ, ki je potujčila prav vse dele slovenske identitete in je zato danes “slovenščina” velike večine Slovencev danes bolj podobna srbohrvaščini kot pa slovenčini.

    • Jovo Jamnica

     Celo ovo golgoto ste zrihtali nam Slovencom uskoki pot Trojanami, takozvano Dalensko pleme, kerih potomci živite in harate zdaj v Lublani in ste zalubleni v Krobote.

     • Lustrator

      ?? Tebi gre pa na momente iz slabšega na še slabše…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Namesto, da bi se zavzemali za Zedinjeno Slovenijo, obožujete
      Krobote in Tomsona, pol pa še Mađare… kao največje frende slovenskega naróda!

     • KP

      Si fovš,Papak?

     • Jovo Jamnica

      Papi smo klicali pubeci sina ot Dušana Senčara… čuj, kak se te izgovori fovš???

     • KP

      Te malo trga,a ne?

     • Jovo Jamnica

      Niti ne. Veseli me, da me probate onemogočat, pa vam nea rata… hahahahhahahahahhahahahahahahaaaaaaaaaaa

    • Karantanec

     Ena beseda – Koroška

     Slovenija je bila priključena tretjemu rajhu, le butalec lahko verjame, da bi nam pustili identiteto.

     • Lustrator

      Kaj pa tebi tu ni jasno? Če bi Slovenija dejansko ZMAGALA vojno (to pomeni, če bi svet imel Tita za kaj drugega kot psihopatskega diktatorja in morilca, bi Koroška, ki je večino zgodovine bila SLOVENSKA, gladko pripadla Sloveniji, tako pa so komunisti zafučkali tudi to in seveda je bil rezultat REFERENDUMA (!) o priključitvi k Avstriji dokaj samo po sebi umeven. tam živeči Slovenci so se namreč odločali ali naj formalno pripadajo eni neslovenski državi ali pa drugi, s tem da je bila prva demokratična, udejena, poštena in z nastavki, da kmalu postane ena najbolje urejenih v Evropi, na drugi strani pa je bila jugoslovanska komunistična totalitarna greznica, kjer so vsi razen vrha partije živeli pod pragom evropske revščine in kjer si lahko že za “napačno” besedo izgubil službo, svobodo ali pa celo življenje. Koroška je torej postala Avstrijska zato ker so se Slovenci s tem sprijaznili in ne zato, ker bi jim bilo to VSILJENO. Razen seveda če ne veš kaj pomeni beseda plebiscit ali referendum.

     • Jovo Jamnica

      Je bil en drugi plebiscit že pred 1945. Ker so slovenski Krobotoljupci
      iz Lublane poklicali na pomoč srbsko vojsko, da je harala po Koroški.
      Je naš heroj Malgaj padel zastojn???

     • Hribouc

      Ti še zdaj verjameš, da bi Hitler zmagou?

      Dej, spedenej se.

     • sprehajalec

      Norvežani še danes morajo govoriti nemško. pa Danci…

   • slosin

    bedak, zavezniki bi edino v sloveniji pustil švabe, a ne?…
    Pa kje pobirate te bedarije…

 • Gr Enze

  RDEČI BIKI KONEC JE Z VAMI !

  • jovan jovan

   Povej ivanu.

 • garfi

  komunizem sedaj pod imenom globalizem je internacionalizem proti nacionalnemu
  TOREJ PROTI SLOVENSKEMU NARODU
  ” Cilj komunistov je bil zgolj samo obstoj preverjenih komunistov, tudi za ceno izginotja naroda. To je dokumentirano. Ante Novak (oče pesnika Borisa A. Novaka) je med govorom v Loški dolini leta 1943 med drugim dejal: “Na svojih spiskih za likvidacijo imamo tudi bajtarje in družine, ki niso z nami. Ni važno, koliko ljudi še ostane, ker za nas ni narod prav nič važen.”
  Boris Kidrič pa že leta 1942 na Vinici pravi: “Vseeno je, če od Slovencev ostanemo živi samo trije, pa tisti pravi – to je komunisti.”
  Ni bil okupator tisti, ki je imel skrit namen uničiti slovenski narod. Tak namen so imeli slovenski komunisti in to so tudi javno izrekli. “Za nas narod ni prav nič važen!”
  Še ena, kar se pobijanja otrok tiče. Slovenski partizani so pobili skoraj polovico slovenske populacije Ciganov. V Iškem Vintgarju in na Mavrlenu so ciganske dojenčke pobijali tako, da so jih z glavicami treščili ob drevesno deblo.”

 • VERRZIFIKATOR

  Karl Josef Deschmann

  DEŽMANOVO RENEGATSTVO

  Karl Dežman najprej bil je Drago,
  Dragotin, če čisto smo natančni,
  v slabi situaciji finančni
  Nemcem se prodal za čisto vago.

  Tega že stoletje je minilo
  in še drugega kar polovica,
  vse povedano je žal resnica,
  nanjo se je skoraj pozabilo.

  Temu Dežmanovo renegatstvo
  svojčas so Slovenci rekli vrli,
  češ da Nemcem vsi so se uprli,
  Dežman le da z njimi pil je bratstvo.

  Po stoletju novi se pojavi,
  ki slavili prej so ga kot brata,
  zdaj imajo ga za renegata,
  češ da ne prisega barvi pravi.

  Kdo to pravi, vprašal sem naivno,
  pa odgovora mi niso dali,
  bržčas pravobarvni so se zbali,
  da zatoži vse jih sukcesivno.

  Rep med noge stisnejo hinavsko
  in ime, če treba, spremenijo,
  po privatnih kotih pa norijo,
  češ da Dežman tolče napadalsko.

  Theodor je z njimi in Giuseppe,
  troha cepca še in nekaj slame,
  je nevarnost silna, da se vname,
  Dežman renegat da jih pretepe.

 • garfi

  Boris Kidrič pa že leta 1942 na Vinici pravi: “Vseeno je, če od Slovencev ostanemo živi samo trije, pa tisti pravi – to je komunisti.”

  • Jovo Jamnica
   • garfi

    ti si polapismen

    • Jovo Jamnica

     Nisn. Znam tut pisat čirilico in to ono staro, pret letom 1000, kero smo pisali Slovenci v Velikem Novgorodu in Pskovu, naših prvih mestih!

 • garfi

  NASLEDNIKI ZLOČINSKIH KOMUNISTOV – tipični predstavnik na portalu član Levice-L Tweety Bird
  – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
  Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
  – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 8 minut nazaj
  Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
  – LEVI FAŠIST Tweety Bird • 5 minut nazaj
  Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
  – LEVI FAŠIST Tweety Bird
  Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
  Sodelovanje partizanov z okupatorjem – http://www.rtvslo.si/blog/likar/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-1-del/114168

 • Antonius

  Skrajni čas je, da lažnivce v ZZB za vedno odklopimo s seska iz proračuna, potem se nam pa zelo hitro z njimi ne bo treba nič več ukvarjati. obdavčiti jim je treba kompletno nepremičninsko imetje, ki so si ga prigrabili po osamosvojitvi. Od oddajanja teh prostorov imajo zaslužka dovolj, da ga lahko spominarsko serjejo na svoj račun.
  Danes gošarske barabe niti partizanskega golaža ne morejo spraviti skupaj, ker morajo danes, kmetu plačati kravo.

  • Karantanec

   ZZB = RKC? je to neka nova okrajšava?

   Ali naj se vzame ZZB in da RKC?

   • sprehajalec

    Dobra ideja. bodo vsaj revni imeli kaj od tega. karitas pa to. tako se pa prenažrti penzionerji ZZB nažirajo z golaži pa pirom…

   • Hribouc

    A se tebi puli v mozgovju , takolele občasno ali redno?

  • Janko Gedlicka

   Tole Turnškovo opletanje in motoviljenje “znanstvenikov” v njihovem skupnem kokošnjaku, me asociira na naslov romana Vitomila Zupana : “Opletanje s hudičevim repom.”

 • žogica

  Stric iz ozadja!

  • garfi
   • žogica

    To ti prodaj svojim puhloglavcem, ne meni!

    • KP

     A ti sekret se spet oglašaš? Spet te žulijo tangice,ne de de majmun!

     • žogica

      Te ni nič sram, ker ne premoreš osnovne človeške kulture izražanja?

     • KP

      Kdo to pravi. Pederčina,ki laže sebi in drugim,da je ženska. Kaj,a ti ga je res tako skupaj že potegnilo,kot marešalotu Titeju???

     • žogica

      Res si pokvarjena sv-nja.

     • Jovo Jamnica

      Ne,ne. To je jegof maximum…

   • Karantanec

    si pozabil zapisati na blogu še tole ali pa kakšno drugo propovedko.

    Imam prijatelja, ki mu je povedal znanec, da je sestrična njegove mame slišala od sosedovega brata, kako je njegov sošolec iz osnovne šole pripovedoval kar mu je zaupal oče, ki je bil prijatelj z vaškim čevljarjem, ki je popravljal čevlje za nekega godspoda, ki je bil stric študenta, katerega oče mu je zaupal, da mu je gen. Lado Ambrožič Novljan osebno povedal kako je videl prikazovanje Marije, ki je prijahala na konju z Martin Krpanom.

    • garfi

     blog je knjiga sodelovanje partizanov z okupatorjem
     “Ali ne bi bil čas, da Turnšek in pravljičarji kot Karantanec nehajo trositi slaboumne laži in zanikati zločine, ki se jih ne da zanikati?”

  • traktor

   Ta še od odspred ne more več. Lahko le še oblizuje.

   • žogica

    Tako, kot ti?

    • traktor

     Zlezi mu torej v rit. Ko te bo posral bo lahko še več partizanov na penziji iz naših žuljev.

 • karlina

  Turnšek te ze s pogledom ubija, grrrrrrrrrr

  • samotoje

   Lepo te prosim, tip pač besno razmišlja, kje je pozabil dežnik. demenca pa to.

 • Hribouc

  PARTIZANSKA KOLABORACIJA Z NACISTI JE TRAJALA CCA.ENAKO DOLGO KOT DOMOBRANSKA !

  Razloga za to pa sta diametralno nasprotna.
  Domobranci so dobili uniforme in orožje in hrano, Partizani veliko-veliko več od tega !!!

  PARTIZANSKA KOLABORACIJA Z LAHI PA JE TRAJALA OD 6.APR.1941 do 23.SEPT.1943.

  Partija /Partizani so bili v globoki kolaboraciji z okupatorjema čisto popolnoma vse obdobje vojne in OF revolucije ! V Italijanski vojski, policiji in med fašisti je bilo ogromno komunistov.
  Tega nočete slišati, kajneda, ljubčki Levuharji ?

  In še eno nagradno vprašanje Titku Turnšku :
  Koliko španskih borcev je bilo v Jugoslavijo vrnjeno kot aktivnih Gestapovcev , ki so KOT PETA KOLONA skupaj z Folksdojčerji uničevali kraljevo jugoslovansko vojsko?

  SLOVENSKA KOLABORACIJA – izziv za razmišljanje :
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Partija/Partizani
  **********************
  Z Hitlerjem/Nemci : od 06.Apr.1941 – 22.Jun.1941 nedovoljena

  ————————od14.Apr.1944 – 09.Maj1945 nedovoljena

  Z Churchillom/GB : od 27.Mar.1941- 09.Maj1945 nedovoljena

  S Stalinom/Rusijo : od 06.Apr.1941 – danes nedovoljena

  Z Mussolini/Italija : od 06.Apr.1941 – 23.Sept.1943 nedovoljena

  Z Titom/ rdečoYU : od 06.Apr.1941 – danes nedovoljena

  Vaške straže
  ****************
  Z Mussolini/Italija : od 17.Jul1942 – 23.Sep 1943 dovoljena (?)

  Domobranci
  ***************
  Z Hitler/Nemci : od Okt.1943 – 09.Maj 1945 dovoljena (?)

  —————————————————————————————————

  Viri : Peter Batty, Nora Beloff, 100x Pričevanja, Nova
  Zaveza, dr. Peter Urbanc – dokumentarno iz vojnih arhivov Rima in Berlina

  *(?) = Ali je bila dovoljena kolaboracija z okupatorji po mednarodnem vojnem pravu tudi domoljubna, kulturna, etična in pravična je vsekakor debatljivo, vendar v boju za življenje in smrt pod ulomkovo črto.

  Takoj po italijanski kapitulaciji so vodilni od Vaških straž partizanski vojski ponudili skupen boj proti Nemcem, kar so, seveda, radikalno zavrnili in z italijanskim orožjem in moštvom sesuli stražarske postojanke Notranjske in Dolenjske.Zajeli so 1040 stražarjev, ki so se predajali za partizansko ČASTNO BESEDO / obljubo in garancijo življenja ! Partizani so jih čez 700 brez sojenja večinoma kruto zaklali, deloma postrelili kot pse za plotom!

  TA STRAHOTNI ZLOČIN JE USODNO RODIL ŠE DOMOBRANSTVO IN TOTAL DRŽAVLJANSKO VOJNO

  Tit Turnšek, ne laži več ! Dost mamo !

  • Lustrator

   Podpis. Vse navedeno so DEJSTVA, ki držijo po mednarodnem pravu, a žal slovenclji še naprej verjamejo v mitološke pripovedke, ki jih je partija spisala že pred 70 leti in jih je resna znanost že n-krat zanikala, a butalci pač radi verjamejo v zgodbe o superjunakih, sploh če ti njihove ideološke sorodnike slikajo kot heroje, čeprav so bili dejansko surovi morilci, tatovi, posiljevalci, sadisti in brutalni krvniki lastnih sonarodnjakov v imenu tuje komunistične revolucije.

   • Ponosni Slovenec

    To niso dejstva. To so izmišljena subjektivna pričevanja. Očitno ne razumeš namena vojnih arhivov Fašistov in Nacistov, ki bodo seveda vsebovala vse slabo o svojih sovražnikih, saj bi lahko le tako upravičili genocid nad slovenci, ki so ga začeli.

    21. stoletje. Informacije so brezplačne, prosim izobrazi se. Razen če ti možgani že malo pešajo.

    • Hribouc

     PRAVLJIČAR!
     Knjiga dr.P.Urbanca govori z navedenimi dokumenti – na vsaki strani je morje zvezdic in navedb številk dokumentov arhivov.
     Veš kaj je vojaški dokument ?
     To ni partizanski agitprop dokument !
     V arhivih so dokumenti , pazi, dokumentov, ki so jih partizanski veljaki podpisali !!!
     Tega niste vajeni. BERI KNJIGE in polemiziraj z avtorjem, in to javno !
     Nehej srat.

   • Hribouc

    Sam bereš njihove reakcije, kakšne šele bodo od ZZB, onih dveh urednic na RTV HAnzi
    in kakšen šlamparajski cirkus bodo imeli protestniki – “borci” v Kopru ?

    Prav Kopru, zakaj ne v Ljubljani ali v Kranju ?

    ŠE TAKO VELIKA LEDENA GORA SE V LETIH STOPI V VODO ….

  • Jovo Jamnica

   Bojan ILICH je bil rojen v Mariboru in je organiziral sabotažno akcijo v
   okupiranem Mariboru, preimenovanem od Nemcev v Marburg an der Drau. S
   tem se ni strinjal in je s svojimi tovariši, 29.aprila 1941 zažgal
   okupatorovo vozilo v Volkmerjevem prehodu. Svojo hrabro rodolubje je
   plačal z glavo, saj je bil obsojen na smrt!

   • Hribouc

    To je bilo še v času, ko so komunajzli veselo slavili Nazije in z njimi korakali po Trbovljah, Novem mestu in Metliki, vse do 22.junija, 41.
    Slišal sem za to akcijo, kapo dol- očitno je to naredil po svoji pameti in proč od vodstva KPS.Slava mu!

    • rrrrr

     Hribouc, drži. Sabotaža se je , zelo verjetno, zgodila spontano in v času ko so Hitlerjevi in Stalinovi nacionalsocialisti še veselo skupaj hajlali. ( od 23.81939 – 22.6.1941).

     Zato se ne bi se čudil odkritju, da so tudi nesrečnega in pogumnega mariborskega mladeniča nacistom ovadili kar Brozovi partajkameradi – ker je deloval pač izven ljubečega dogovora. Uradni zgodovini normalen človek ne verjame ne letnice, ne osebe in ne dogodka, nič….A tudi to resnico bomo enkrat in to z dokazi izvedeli.

     • Jovo Jamnica

      Takoimenovani SDS veliki domolubi bi v vseh teh letih lahko ILICHA in tovarišijo rehabilitirali. Samo ILICH ni deloval v Rovtah…

     • rrrrr

      Da bi iz SDS, halo !!, rehabilitirali, halo !!, ker ker so mladci napadli nacionalsocialistično tovorno kanto, halo !!?

      Post, vreden našega dežurnega ajnlimarja zlaganih povezav, Jovice iz Rovt…pardon, iz Dupleka.

     • Jovo Jamnica

      Hja, mi Štajerci mamo fsaj jajca. Spomni se na 87. celski pešpolk, pa na brambovce v trdnavi Schlossberg… Kaj pa mate potomci uskokof, Krobotofili??? Mi, Štajerci se Napoleona nismo bali, uskoki pa ste mu postavli spomenik v Lublani. Črnosrajčnikof se nismo bali, vi uskoki pa ste z njimi fkup popivali in jim v riti lejzli. Ja, to je resnica.

     • Tanja Bor

      Spomnimo se komunistke Angele Vode, ki so jo vrgli iz Partije, ker je nasprotovala paktu Stalin:Hitler, nato pa jo obsodili na Nagodetoven procesu.

    • Jovo Jamnica

     Kolk jas vem, so bli v Novem mesti pa Metliki… Lahi. Da pa so potomci uskokof radi z Lahi fkup Slovence maltretirali, pa je splošno znano.

     https://www.dolenjskilist.si/2015/02/09/128644/novice/bela_krajina/Kaj_imajo_skupnega_Nemci_Belokranjci_in_Hrvati/

  • Ponosni Slovenec

   Zanimiv je vir. Vojni arhivi Rima in Berlina, dveh mest, centrov moči Nacizma in Fašizma. Le kdo je bil okupator in le zakaj bi jim bilo v interesu potvarjati resnico in črniti partizane? Verjetno ne bodo pisali slabega o domobrancih, saj so ti klečali razkrečeni na vseh štirih pred njimi. Popolnoma nekredibilni viri. Skoraj 100 let po vojni, jim uspeva manipulirati še vedno neizobražene slovence. Žalostno

   • Hribouc

    Vojaški viri, človek!
    Z dokumenti, ki so jih podpisali partizanski voditelji !
    Preden kozlaš naprej, beri knjigo!!! vse knjige ki sem jim navedel avtorje!

 • Djuro Sumar

  Prenapetež je Dežman in nihče drug.

  • KP

   Spet serješ tukaj gor? In kaj tako bistrega si povedal ?

  • sprehajalec

   prenapetež, ker je povedal resnico? V tej družbi moraš na polno lagati, potem te ima pa ZZB NOVJ rada Đurice.

  • slovenski štor

   Mašina,to pomeni,da g.Dežman govori resnico!Ti si zdaj to potrdila.
   Ja,to je,ko mašina “zakuha”.

 • KP

  Ne rabiš veliko,v fris pogledaš človeka in v oči,pa takoj vidiš če gledaš človeka ali -gnoj. Mislim,da je ta sodrga zrela za na količke…

  • Djuro Sumar

   Na količke so jih natikali Turki, kristjani so jih sežigali. Vera kot vera pač, le način je malo drugačen.

   • Jovo Jamnica

    Po količkih je slovel grof Vlad Tepeš, še predno ga je Matija Korvin obsodo vampirstva…

   • KP

    In kaj hočta vidva čefutarsk Papkota povedat?So količki predobra ali preslaba izbira? Izjasnita se zdej,lahko tud vidva izbirata. Ajde,ajde.. Pa ne mi zdaj solit pamet o kakem usranem sovražnem govoru. Dejal sem,da so zreli za gor,ne da jih bom sam natikal. Ker če bo šlo tako naprej,bo nekje slej ko prej počilo. Še vedno je. Ja,Papkota zahojena opankarska?

    • Jovo Jamnica

     A Đuro Sumar sta dva??? Nisn vedo.

     • KP

      Papak zraven tebe,iz šume,bre budalo,al pa samo tvoj drugi nick,za kar mi je pa tud čisto vseeno.

     • Jovo Jamnica

      Meni pa nebi blo fseeno, če bi se zavedo, da sn bol pahjene sorte… LOL

     • slosin

      sodeč po številu komentarjev, bi rekel, da so vsaj trije…

    • Djuro Sumar

     Katera dva? Si pijandura kot Dežman.

   • sprehajalec

    Komunist je pa žive zazidal Đurice. Vera kot vera pač….

 • KP

  Za domovino,s Titotom Turenškom naprej.

  • Jovo Jamnica

   Ti kar. Nisn ti faušn…

  • Hribouc

   Diagnoza: Ruknjeno fuknjen u mozeg.

  • Hribouc

   Preklicujem svoje besede tu spodaj, dragi KP – ljubezen rdeča moja!.
   Narobe sem te razumel.
   Prosim, da oprostiš. Pika, Hvala lepa!

   • Jovo Jamnica

    Zaj ti pa nebom plusa stisno… LOL

   • KP

    He he.

 • Hribouc

  Odličen odgovor g.Dežmana uradno zaostalemu in hotenemu “bebcu” zlaganega Mita NOB OF Revolucije 1941 – 1991 !

  ————————————————————————————————————

  Zaznal sem , da se Dežman še potrudi, da provokatorskemu koritarju in čuvaju tekovin sovjetske rdeče respublike Slovenistan, sploh še odgovarja , oz. se da čutiti, da to mora storiti zaradi javnosti eskapade enotirnega šefa borčevske ZZB.

  Počasi, počasi se bo protagonistom zgodilo, kar že davno vedo, da jih zgodovinsko čaka.

  Čaka jih DOKONČNA RESNICA o KOMUNISTIČNO-PARTIZANSKEM ZLOČINU 1941-1991

  Tole pišem Turnšku, dodajam g.Dežmanu , da dopolnjujem:

  Ja bili so komunisti, vodje revolucije. Imajo spomenikov nebroj, najtežji je na trgu Republike.

  Imeli so borce, ki to niti niso bili. Tri leta so bili morilci, likvidatorji.Boriti se 41-43 z okupatorjem ni bilo treba. 5-6 bitk za reklamo in propagando narodnoosvobodilnosti ni bil nikakršen vojaški napor, uspeha itak ni bilo. vse drugo je bilo eno samo bežanje. Pobijali so svoj narod vse dokler le ta ni vstal in se jim uprl. Najprej na Šentjoštu. Vaške straže. V par mesecih jih je bilo polno – upor pobijanju neoboroženih Ampak kaj, ko so komunisti že do srede 1942 pobili skoraj 2000 Slovencev ? VIR. PRIČEVANJA PREŽIVELIH, da o 100 knjigah sploh ne govorimo, Črne bukve, V imenu OF 1943…itd, itd

  Ti borci niso bili Partizani domoljubi, niso bili t.im. pošteni partizani, Bila je čista ubijalsko klavska
  mesarska revolucija 41-43. Ujeti, pretepsti, mučiti na sto živalskih načinov, posiljevati in vreči v brezno. To so banditi, morilci! Partizana najdeš z reflektorjem pri belem dnevu! Ubijanja so pijani proslavljali z harmoniki- boljšoj folklora!

  Njihova SKOJ mladež na vasi je po 1945 tudi razdirala, skrunila in odkopavala grobove njihovih žrtev med vojno, ki so imeli to srečo, da so njih ostanki bili pokopani na pokopališčih.

  Na take grobove so pijani scali, srali (lepše se ne da pisati)in pljuvali v svojem živalskem besu – ponavadi ponoči, podnevi so bili itak prezaposleni z teroriziranjem in maltretiranjem preživelih družin svojih žrtev!

  Ja, potem, v tretji fazi revolucije je bilo po kapitulaciji Italije veliko več borcev-vojakov, ki so tudi bili partizani iz patriotizma iz čistega maščevanja okupatorju, itd – bili so pošteni partizani. Ti pa niso bili
  usposobljeni, naučeni, trenirani vojaki in Nemcem in Domobrancem spet niso bili dorasli niti do kolen-spet eno samo bežanje, samomorilski pohod 14. divizije, “frontalni upor Švabom na Trnovski planoti 1944 je eno samo bežanje in ubijanje neukih mobiliziranih Primorcev – čez 3500 pobitih za prazen nič – a ni bil slavni Novljan vodja te apokaliptične smrti partizanstva na Primorskem…itd, itd
  Ni čudno, da se našteje ob obračunu 30.000 pobitih partizanov ? Kanonfuter svinjske revolucije, ne pa osvobajanje! Kdo bo odgovarjal ??? Primorci, zakaj ste tiho kot riti?

  Ljudstvo pripoveduje : 30-35 % so jih poklali, postrelili SAMI KOMISARJI – tako kot Janka Premrla Vojka.
  To je cca 9000 žrtev, ki jih nihče ne šteje nikjer kot žrtve komunizma!

  Torej, komunisti pobijejo v Sloveniji cca 4000 civilistov vseh starosti od dojenčkov naprej v 4 letih njihove revolucionarne vojne !
  4000 + cca 9000 = 13.000 žrtev komunizma, ki zdaju niso evidentirane tako!

  Koliko Slovencev so italijani postrelili in odpeljali v taborišča umirat zaradi načrtnih partizanskih provokacij ?
  Nihče nikoli ne bo zračunal koliko Slovencev so v taborišča speljali in kot talce postrelili ITALIJANI na PRIPOROČILO KOMUNISTOV? Polovico? tretjino? Koliko žrtev je pustilo svoje kosti po laških lagerjih smrti ?
  30.000 po taboriščih izstradanih do obupa in 3000 pomrlih ali celo več- koliko točno, ga. Zverova ????

  Trdim : VEČINO ODPELJANIH IN POSTRELJENIH IN IZSTRADANIH so žrtve komunizma in
  ne od okupatorja vsaj “na čisto” nikakor ne!

  Koliko , potem, je civilnih žrtev NOB OF Revolucije?

  Izziv :

  4000 (zdaj zapisano) + 9000 (približno verj. pobitih Partizanov od Partije) + 5000 (žrtev represalij) ???

  Na ogromno spomenikih po Sloveniji stoji vklesano tudi “ŽRTVAM LJUDSKE VSTAJE, ŽRTVAM REVOLUCIJE – ampak obrnite, kako to razumeti, ljudje…?

  Enostaven prepogosto uporabljen recept komunistov :

  ———————————————————————–

  Prišli so v vas,naredili parado. naredili oder. Nastopajo Komisarji , Politkomisrji, Terenci, Terenke, Mladina in oznanijo “Svobodno Rdečo republiko”. Nemci udarijo, Partizani zbežijo in iz zavetja spustijo rafal po Švabih. Nemci požgejo vas, postrelijo deset ali več talcev in druge odpeljejo v taborišče, kjer jih veliko strahotno trpi in veliko pomrje!

  ISTO SO POČELI ITALIJANI in nekaznovano odšli lepo domov, ko sop Partizanom pustili za odkup težko orožje in tudi posadke, celo brigado komunističnih borcev!

  Kdo je to ničvredno ljudstvo , kanonfuter revolucije že prištel k žrtvam komunizma ? Nihče !

  ——————————————————————————————————————————-

  JAVNO VPRAŠANJE TURNŠKU:

  NAŠTEJ MI VSAJ TRI SLOVENSKE VASI, KI SO JIH PARTIZANI V 4 LETIH REVOLUCIJSKE VOJNE OBVAROVALI – DA SO NAPADLI NEMCE IN ITALIJANE, KO SO POŽIGALI !?

  NAŠTEJ VSAJ TRI PRIMERE, KO SO PARTIZANI NAPADLI NEMCE ALI LAHE ; KO SO STRELJALI TALCE PO VASEH IN GONILI SLOVENCE V TISOČIH V MORILSKA TABORIŠČA !

  Če jih ne našteješ v 14 dneh na tej strani, te bom klical pokvarjeni in ničvredni Lažnivec!

  ———————————————————————————————————————————-

  Potegnite se g,. Dežman, da bo Institut ga. Zverove žrtve komunistov dodatno pojasnil po tem, kar pišem tu zgoraj in to jasno zapisal v svoje dokumente! Po-tem se število komunističnih žrtev drastično spremeni. A, drži ali ne drži, prosim?
  ——————————————-

  Dober odgovor Turnšku, g.Dežman, seveda. A to se ne bo nehalo?
  Zakaj samo odgovor tuležu?
  Kaj bosta odgovorili še Urednici iz RTV HANZI po naročilu direktorja?

  Ampak, recimo : Povejte , zakaj ne organizirate odlično pripravljeno KONFERENCO, MEDNARODNO
  KONFERENCO O KOMUNISTIČNI ZLAGANI NOB OF REVOLUCIJI in izdate uradno poročilo,
  ki bo osnova za zgodovinske učbenike ?

  Še ena:

  Niso komunisti ubili samo 20 Zaveznikov.
  Dobro veste, da je cca 60 zavezniških ubežnikov iz Italijanskih taborišč prišlo konec 1943 v roke komunistov. pripravili so jih, da so v njihovem sestavu napadali Domobrance v Borovnici in se med in po bitki uprli, ker niso hotel sodelovati v državljanski vojni !

  Potem so izpareli, izginili – nihče ne ve kam ! Gotovo je, da niso bili dodeljeni za spremstvo Kardelju in v zaščito Kidriču in nj.Kidrički ! ??? V kateri jami so njihove kosti? OBVESTITE VELEPOSLANIŠTVA ZAVEZNIKOV- to je nekdo dolžan storiti. Funkcijsko srte jim blizu, a ne da?

  Američani, ki so izkopavali lani na Pokojišču svoje letalce, so obljubili, da bodo vprašanje prenesli, vendar to ni bilo ravno v njih pristojnosti so rekli, zato dvomim, da se je kaj zgodilo.

  Kučan in Turnšek tega ne vesta, niti Mesec in Tomićka – na glas bo treba tuliti, ko začnejo lajnati kako, da so bili oni Zavezniki in se odpravijo na proslavo dneva D v Normandijo, čeprav jih nihče ne povabi !!

  Ne zaradi nas. zaradi žrtev revolucije, zaradi Resnice, za Pravico je itak šlo kamor je šlo…

  **********************************************************************************************************************************

  RESNICE & PRAVICE IN SVOBODE JE ZMAGA ! Bog živi svobodno Slovenijo!

  • Karantanec

   A se ti zavedaš, da kar nekaj pišeš in mečeš neke številke skupaj, ter nepovezana dejstva? Priporočam obisk psihiatra, morda bi že psihoterapevt pomagal.

   Javno vprašanje tebi

   NAŠTEJ MI VSAJ TRI SLOVENSKE VASI, KI SO JIH DOMOBRANCI V 4 LETIH kolaborantske VOJNE OBVAROVALI – DA SO NAPADLI NEMCE IN ITALIJANE, KO SO POŽIGALI !?

   NAŠTEJ VSAJ TRI PRIMERE, KO SO DOMOBRANCI NAPADLI NEMCE ALI LAHE ; KO SO STRELJALI TALCE PO VASEH IN GONILI SLOVENCE V TISOČIH V MORILSKA TABORIŠČA !

   Preden se sprašuješ kaj so storili drugi se zazri vase. Predvsem pa pusti nas, prave domoljube pri meru. Nemških špijunov ne potrebujemo in mokre sanje o tretjem rajhu do Jadrana se vam nikoli ne bodo uresničile.

   • Hribouc

    bedak.
    z malo.

    • Karantanec

     Podpisuje se z veliko začetnico, ne vem zakaj uporabljaš malo. Malo pravopis (slovenski) v roke pa se boš kaj naučil.

     Natisni si te svoje komentarje pa jih preberi javno kje in boš videl reakcije normalnih ljudi.

   • Lustrator

    Heheheh ti šaljivec, ti. Si v življenju enkrat samkrat v rokah imel resno zgodovinsko knjigo, ki je NI spisal kakšen hojladri udbovec iz filofaksapo tem, ko je partijska Cenzura opravila svoje ideološko nalogo?

    Ti bom odgovoril kar jaz:
    1. V Sloveniji niso okupatorji napadli NITI ENE SAME VASI, ki so jo varovali Domobranci. Niti ene same!
    2. Slovensko domobranstvo je bilo ustanovljeno po kapitulaciji fašistične Italije, tako da ta scenarij v trenutku odpade. Verjetno pa ti ni znano niti dejstvo, da je bil povod za ustanovitev domobranstva jeseni 1943 prav odkrita kolaboracija partizanov s fašisti, ki so PO KAPITULACIJI v spremstvu in zaščiti partizanov brez kakršnihkoli snakcij ali izstreljenega metka odšli iz Ljubljane, pri tem pa s svojo artiljerijo in vojaki nudili podporo partizanom pri skupni akciji napada na četniško bazo (vojake uradne kraljeve vojske!) Grčarice in Turjak pri čemer je bilo dokončno razbito samoobrambno gibanje vaških stražarjev.
    Ko si že omenjal talce – streljanja talcev, požigov vasi in internacij v koncentracijska taborišča pri nas NI BILO pred pojavom partizanstva. Še huje partizanom je bilo v interesu tako eno kakor drugo, saj so si s tem olajšali pot do izvedbo revolucije in okronanja sebe kot edine dovoljene (?!!!) vojske za bopj proti okupatorju. Tako nacistom kakor fašistom so ovajali poštene Slovence v katerih so čutili nevarnost za revolucionarno idejo in izvajali skrivaške napade na okupatorja iz vasi, ki jim niso bile naklonjene. Okupatorjeva reakcija je bila že vnaprej znana in znesli so se nad nemočnim civilnim prebivalstvom, saj so jim partizani (navadno) prej ušli. Primera, ko bi partizani kakšno vas dejansko UBRANILI pred Nemci ali Italijani, osebno ne poznam. Niti enega samega!

  • Lustrator

   Podpis. To so poglavja zgodovine, ki imajo daleč največji vpliv na sedanjost in prihodnost slovenskega naroda, pa se o njih otroci niti študentje zgodovine NAČRTNOne učijo, saj gre za abnormalnosti, ki iz zločinskega OF-a odstrejo še zadnje delčke maske “apolitičnosti”, da o “osvoboditeljstvu” sploh ne govorim. Je pa zabavno brati replike zločinskih potomcev, ki v svojih odgovorih ne tekmujejo le v tem kdo bo večji primitivec, ampak tudi v tem kdo bo napisal večje protislovje. Konkurenca je kar huda.

   • Jovo Jamnica

    Nič nebo s tega, ker vas žabarof, Štajerci nea več šmirglamo. Lahko se še samo sami z sebo menite pa tolažite. Jas sn tu na portali edn ot retkih Štajercof.

   • Hribouc

    Saj o NOB OF Revoluciji poznajo samo agitpropovsko spacano zgodovinsko pravljico
    za tlačane in butnglavce.Pa še od tega poznajo samo najbolj “špičaste” postulate in največje laži, ki držijo zgodovinsko laž nad vodo.
    Njihov problem je, ker znanja o revoluciji sploh nimajo, kdo pa je prebral kako partizansko knjigo ?
    Nasprotnih knjig do pred 20 let sploh ni bilo, Nove Zaveze nihče ni bral, kar pa je zdaj
    napisanega z strani žrtev revolucije pa sovražijo.

    Zdaj se sploh ne morejo pogovarjati, njihovi argumenti so nični-zlagani in jih ni težko sesuvat-saj so se dolgoročno sesuli z dejstvi sami !
    Ja videti je, kot da tekmujejo, ker nimajo kaj vzetio v roke in samo bruhajo in otresajo kot idioti-zgubljena vojna.

    Ne premetavajte kosti ! Ne preševajte kosti !
    ONI ŽE VEDO ZAKAJ.
    Če bi jih opospravili v treh letih bi bil mir potem-nihče ne bi tiščal v to.

    Zdaj pa drkajo, zajebavajo, bremzajo, mutijo in serjejo – kolikor dlje bo trajalo, toliko huje bo za njih, dediče svinjsko krvavega slovenskega rdečega klanja lastnih ljudi !
    Kvihti so pa pretežki, da bi jih bil kdorkoli, kakršnakoli organizacija bila sposobna nositi
    desetletja s seboj.Nemogoče.

 • samotoje

  Če bi samo nekaj pravih partizanskih “herojev” postavili pred sodišče še pravi čas, bi danes Turnšek, Luthar, Koprivc, Slapšak in kompanija molčali kot grob.

  • Hribouc

   KDO, misliš?

   Kučan, Bučar, Peterletov Orgličar, Zagožen in ostala Udbapška kamarila rdečih trotov?

   • samotoje

    Ne, ne, tistih s krvavimi rokami. Ribičič, Maček in po seznamu naprej.

    • Hribouc

     Posmrtno.

     Psihopatski pijani pistoljeros in mesar, poblazneli divjak Stane Semič Daki, n.pr. bi bil čisto zadosti za začetek.Dočakali ne bomo, ampak Resnico moramo klicati ves čas!

 • VERRZIFIKATOR

  Đurađ Samardžija

  OBISKAL JE SPECIALISTA

  Obiskal je specialista Jurij,
  pa izkaže se, da fant je Đuro,
  rad dobil bi shujševalno kuro,
  so postavili ga brž pred duri.

  »Nisi ti za kuro shujševalno,
  v drugo pošljemo te ambulanto,
  da napolnijo ti prazno kanto,
  čaka te vozilo reševalno.«

  Ga zapelje avto čez dvorišče,
  čaka drugi specialist na tipa,
  ni potrebe, sploh ga ne pretipa,
  diagnoz nasuje mu prgišče.

  »Dragi Đuro, kaj le pričakuješ,
  naj povem po tvoje ti, balkansko,
  psihiater zdravi partizansko,
  ti le dober »šamar« potrebuješ.«

 • francelj3

  Če že naštevamo, ne smemo pozabiti Velebitovega izleta (po Brozovem ukazu) v Zagreb leta 1943, kamor se je šel z Nemci pogajat o skupnem napadu na zaveznike v primeru zavezniškega izkrcanja v Istro. Še srečo so imeli, da se je Himmler odločil, da se z banditi ne bodo pogajali, in Velebita nagnal nazaj v hosto. Težko si je predstavljati večjo izprijenost v odnosih do zaveznikov, kot so jo pokazali Broz in njegovi hlapci. In ti kriminalci danes krakajo o “osvoboditvi” in o “NOB”!

  • Jovo Jamnica

   Zakaj pa niso taj poslali rajši Slovenca Franca Rozmana???

   • sprehajalec

    Je znal samo Italijansko.

    • Jovo Jamnica

     Po priimku je bol spado Kočevarom… LOL

     • sprehajalec

      Röss je staronemško za kobilo. Iz tega je izpeljan Rozman, pa resman.

     • Jovo Jamnica

      Ne me basat. Jas pa sn mislo, da prie to ot rožic vun, kere so se baje Kočevarom jako dopadle…

     • sprehajalec

      Kobilar, jovice. priimek izveden iz poklica….

     • Jovo Jamnica

      Pa ja. Otkot pa pol Štutgart???

     • sprehajalec

      Zopet si pameten Jovice….

   • francelj3

    To je pa vprašanje za množičnega morilca broza, ne zame.

    • Jovo Jamnica

     kak ga te naj fprašam, če pa je hin???

     • francelj3

      Saj nisem rekel, da ga vprašaj. Rekel sem, da je to vprašanje zanj, ne zame. Ali ne znaš brati latinice, samo grabljice?

     • Jovo Jamnica

      V grabljicah ti pišeš. Jas napišem grablice, ker sn pravi Slovenc. Znam pa pisat tut v Bohoričici…

 • Janko Gedlicka

  Ne vem sicer, kako je nastal črn madež na delu obraza, vidnem na fotografiji Tita Turnška, ki pride večkrat v uporabo na tem portalu, ampak jaz se ne morem otresti asociacije, da je “ven udarila” njegova bolna črna duša.

  • Jovo Jamnica

   Bomo egsorcista angežirali…

   • Janko Gedlicka

    Hja, ali pri meni, ali pri obeh?

 • TOML

  SD Komi Marko Koprivc iz ukradene vile pa je na koncu pisma napisal še smrt fašizmu.
  Res moraš sovražiti sam sebe, da si na koncu pisma zaželiš smrt.
  Zdaj pa, da ne bo samo lapal, naj to še stori.
  Naj mu da že en špago v roke, da bo en rdeči norec manj.

  • rubec

   hehe

 • FORT WORTH

  Hej, borci letnika 1956… hehehe
  Ta intervju je bil pa toko dober, da sem ga uzival ze 3X.
  In zdela si ga bom privoscil se enkrat…
  Turnskova reakcija nanj je pa bila se en mal boljsa.
  Zgleda, da bo moral udbaski prevarant odslej spati pri odprti luci…
  Kaj pa kucan ? Je ze porumenel ??

  Turnska bi pa res rad osebno vprasal, koliko pomirjeval je ze pogoltnil ?

 • Tweety Bird

  Janez Janša in SDS potrebujejo “sovražnika.” Ni pomembna količina, lahko je en samcat, lahko je tudi odsoten. Običajno je propagandna tehnologija klasične ksenofobije silno preprosta v svoji ideji: med ljudmi je treba permanentno zbujati negativna čustva do domnevno ogrožujočega Drugega…sedaj so na udaru muslimani (in muslimanke v burkinijah) predvsem strah in jezo, jih spretno usmerjati v sovraštvo in se razglasiti za prinašalca rešitev ali vsaj obrambni zid pred vdorom njegove kulture, življenjskih navad in njega samega: torej za varuha meje, nacije, jezika, čistosti krvi in rase, končno pa apelirati nase kot zavedne Slovence in kristjane.

  • šrauf

   Nekaj pa te je naučil, Radenko….

  • garfi

   LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)

 • Tweety Bird

  Ta komentar je zrel za kazensko ovadbo:

  cosmosjasnovidec Lisjak • 13 ur nazaj
  Ne,da so ga samo premlatili morali bi ga ubiti ali pa mu vsaj odrezati genitalije.
  Prekleta svinja ima srečo,da se nisem jaz znašel zraven a ko se kdaj bo bo končala muslimanska svinjska golazen kot sem napisal z zatlačenim njegovim penisem v gobcu,če mu že prej z kakimi 3 šusi ne bom preluknjal betice.
  Tega jaz v Sloveniji ziher ne bom dovolil in povem že v naprej,da,če naletim na tak slučaj se kamelotrajbarska muslimanska svinjad lahko že smatra pokojno.
  Take policije v Sloveniji ni,da bi mi to lahko sprečila svetujem ji pa tudi za svoje dobro,da se mi v kolikor namerava kaj takega ne približuje na daleč.
  Če oni niso sposobni narediti reda ter zaščititi državljanov ga bomo delali oziroma naredili sami garantirano.Tukaj se ne bo dogajala Švedska,Francija,Anglija,Nemčija ITD. kjer je policija ter vlada na celotni črti nesposobna in kjer so državljani popolni butelski zahojenci,da ne obračunajo zraven kamelotrajbarske muslimanske golazni tudi z njimi.
  Za izdajalce obstaja le en način in kateri je to se ve.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • garfi

   LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)

 • Tweety Bird

  Taki spreobrnjenci kot Dežman so najhujši… če pa je v igri še alko pa itak ni več kaj dodati :)

  • Tweety Bird

   Po moje je njegova največja zmaga ta, da se je rešil alkohola! Čestitam Dežman…sam nihče več te ne jemlje resno… Kapish?

   • komar marko

    uf LAŽGOŠANI imaj vsi povišan pritisk, samo danes je zabeleženih SEDEM uspešnih dejanj za SPIZ. Torej kaj iz tega sledi. Še več podobnih nastopov je potrebnih. KAPIŠ!

   • slosin

    bogeca ti vidim, da ga nihče ne jemlje resno….razen zveza norcev, zato se pa mečejo na trepalnice, a drži, brdek?

   • Djuro Sumar

    Baje zopet pije alkohol. Vsaj videti je tako.

  • garfi

   LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :

 • Tweety Bird

  Zgodovinar Jože Dežman je moral plačati 417,29 evra kazni, ker je na shodu Odbora 2014 pred vrhovnim sodiščem 13. novembra 2014 nosil uniformo Slovenske vojske… ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • šrauf

   Na drugi strani ceste, skupaj z levimi fašisti,pa tip z ISIS zastavo in napisom: JAZ SEM RDEČI DŽIHADIST!

   VSI SO ISTI press

  • komar marko

   TUMPKO, baje je Foglov TUMKO obsojen nasilništva nad Kozo juliko in mora plačati 1 MIO KOzjih LIP! Kapiš!

  • garfi

   LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)

 • komar marko

  tovariši in mesečniki posušajo uzakoniti vladavino socializma. pa se tudi ULTRA ĐIHADISTI upirajo norostim. Si morete misliti kakšni skrajneži so šele ubrisani mesečniki s sviralcem frulic v ekipi! Kapiš!

 • šrauf

  Ali bo od Tomićke” poslance na minimalce”, prišlo v koalicijski sporazum? Samo vprašam.

 • komar marko

  no LAŽNIVI mesečniki so pred prejšnjimi volitvami trdili, da bodo vsem poslancem znižali PLAČE. Do danes še niso vložili zakona. Vse za svoje smrdljive riti mesečniki!

 • komar marko

  sosedova Francka pravkar sporoča, da je po najnovejših informacijah radija OBAVEŠTAJAC samo danes zaradi previsokega tlaka zaradi RESNIC dežmana, SPIS rešen vsaj 13 LAŽGOŠOV! Kapiš!

 • komar marko

  v laž
  gošah že ŠTAMPAJO nove spomenice, danes je črn dan za njih!

 • Djuro Sumar

  Razmišljam, da bi se včlanil v ZB.

  • komar marko

   v lažgošah dobiš spomenico, saj veš koliko znese, pa še pravnuki so vknjiženi kot dediči. Torej kar pogumno!

   • Djuro Sumar

    Ne hodim na nobena zborovanja. Mi ga bodo morali prinesti v Radeče.
    Ne vem pa, če me bodo sprejeli, ker je bil moj oče v nemški vojski.

    • komar marko

     uf torej POBRATIM, taki so ta naj tabuli. tam je kasiral markice, sedaj pa sinek SPOMENICO. Šel je tja kot prostovoljec kot avtomehanik, potem je pa trdil, da so ga arendirali. Joj sama laž vas je.

     • Djuro Sumar

      Mobiliziranci niso dobili nič.

     • komar marko

      uf, a sam pri vas.

     • Hun

      mobilizirane nemscnike so komunisti na Visu postavl v prve bojne vrste…nemscniki so nafukal tko al drgac…ti jebem m. pokvarjeno

     • Djuro Sumar

      lol

    • slosin

     kolk penzije so mu plačeval švabi ?

     • komar marko

      toliko, da sine še vedno zavija na prvi pomig z očesom. Ona okom, on skokom!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Djuro Sumar

      lol

     • Djuro Sumar

      Nič, ker je bil mobiliziran, potem pa je od tam pobegnil.

     • komar marko

      pobegnil konec maja 45, uf samo markice so važne, kanede.

     • Hun

      enako moj str fotr

    • slosin

     a je potamanil kej komunistov?

     • Djuro Sumar

      Ne vem, če je bilo na finski fronti kaj komunistov.

    • Hun

     moj str ata tud

     • slosin

      moj ata je bil pa nekaj časa pri partizanih-pri beži grupi, mi je povedal…

     • Hun

      ti se za lastnega fotra ne ves kje se potika od tvojga pre-rođenja…

     • slosin

      …lepo pošteno je povedal, da so pred švabi bežal ko zajci in za bežanje ni zahteval status borca in penzije, kot mnogi drugi ‘borci’…Hun, vem da boli, potrp no, resnica je kruta ampak osvobaja…

     • Jovo Jamnica

      Ne vem, če nisi ti dalenskih korenin…

     • slosin

      jovo, zakaj? A misliš, da so pred švabi bežal samo dalenjski partizani……

     • Jovo Jamnica

      Ja. Oni so pol še druge Slovence z strahopetstvom okužli. Razn nas, Štajercof in Korošcof in Prekmurcof, delno pa tut Primorcof…

     • slosin

      jovo, veš kako gre refren od slo viž…ne boš ti meni zizike majal…moj fotr je bil tud štajerc…

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Meni je važno, da sn jas še zaj Štajerc, slovenskega rodu.

     • Hun

      boli tebe..ce ne neb vekal k sirota..ejga

     • Hun

      si vsaj ti na svet prbezal k ti je deda hitr bezal

  • slosin

   imaš še partijsko knjižco? To ti vstop bistveno olajša…

   • Djuro Sumar

    Sem jo izgubil, ampak so me že nekaj vabili.

    • komar marko

     sam delegate pa še vedno voliš! kanede.

  • šrauf

   Premajhna penzija??????

   • Djuro Sumar

    Za pridne in pametne se denar vedno najde, tako da nimam težav.

  • sprehajalec

   Ti si že zdavnaj tam Đurice. penzijo trpaš, Karitas pa za šolske zvezke zbira….

 • komar marko

  radio sosedova Francka je pravkar sporočila, da je TUMKO dobil osem mesecev in visoko plačilo odškodnine za JULIKO!

  • slosin

   mučenje živali in sodomija…

 • komar marko

  vse za ljube mARKICE, kanede, tudi pobeo od sovraga konec maja 45 že šteje za spomenico!

 • Jan Novak

  Žalosti me, da domoljubi ne znajo niti osnov slovenskega jezika. Sodeč po vseh komentarjih napisanih spodaj, jih pišejo neki tujci, ki se pretvarjajo, da so Slovenci. Morda pa res ne zaslužimo lastnega naroda, če nam niti domoljubi ne morejo biti v ponos. Ob prebiranju vsega napisanega lahko rečem samo: Sram me je, da sem Slovenec.

 • Vojteh Dovč

  Večina Slovencev med drugo svetovno vojno se ni borila na partizanski strani, ampak so bili poleg protirevolucionarjev naši predniki po večini mobilizirani v nemško, italijansko in madžarsko vojsko,”poudarja Dežman

  Torej ta zgodovinarski strokovnjak, zaradi katerega bodo gotovo spreminjali svetovne enciklopedije priznava, da je majhna peščica Slovencev partizanov izprašila riti domobrancem, ki so bili na varnem v okupatorjevih postojankah.
  Tile partizani so bili carji a ne?

  • Vojteh Dovč

   Ivan Glavina 297. člen KZ RS
   (1) Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev,
   se kaznuje z zaporom do dveh let.

   • slosin

    torej te bomo prijavili, ke širiš sovraštvo proti domobrancem…

    • Bb

     Fosil i to bi rad dozivel, haha… Jebo te padobranci, aja domobranci, haha.. .Opice zabite, pri nas so zmagali partizani. Ti bumbar nepismen!

     • slosin

      31.700 partizanov so pobili švabi, slovenski partizani pa nekaj sto švabov in nekaj sto makaronarjev…Torej, opica, kdo je tu zmagal….Če pa misliš na 15.000 po vojni pobitih neoboroženih domobrancev in civilistov…no ja, to ti pa je zmaga…z lepim se hvalite fosili rdeči…

     • Bb

      Kupil bi stanovanje na Markovcu v Kopru iz tistih novih blokov. Ker si blizu ognja ves kdaj bodo na prodaj?

     • Jan Novak

      Očitno le niso bili krvoločni partizani.

      Partizanska strategija je v tem, da so enote razporejene po obsežnem področju in da so povezane z lokalnim prebivalstvom. Organiziranost se je ves čas prilagajala razmeram. Enote so se zaradi sovražnikove številčne in vojaške premoči večinoma izogibale frontalnim spopadom. Napadale so iz zasede in z diverzantskimi akcijami škodovale okupatorju. Partizansko vojskovanje je bilo pomembno, ker je vezalo več sovražnikove vojske, kot bi je sicer. Partizani so prekinjali sovražnikovo oskrbo, omejevale njegovo gibljivost, preprečevali delovanje obveščevalne službe, izseljevanje Slovencev, mobilizacijo v nemško vojsko in onemogočili vključitev slovenskega ozemlja v Tretji rajh.

     • slosin

      temu, kar opisuješ, bi se preprosto reklo ‘rajcanje’ sovražnika.. Partizani niso bili nič povezani z lokalnim prebivalstvom, prebivalci so se jih kvečjemu bali kot vrag križa…Te ‘diverzantske’ akcije so sovražniku naredile bolj malo škode. Vsako njihovo akcijo je grozovito plačalo civilno prebivalstvo….streljanje talcev, požigi domačij, deportacije…In kje so bili partizani, ko je bilo treba prebivalce braniti pred tem nasiljem? Aja, iz hoste so opazovali grozodejstva švabov in makaronarjev…Prav so imeli tisti, ki so trdili, da je odpor nesmiseln in da je treba počakati na razvoj dogodkov. Angleži so prebivalcem na Kanalskih otokih celo prepovedali kakšnkoli odpor. Celo zapovedali so jim kolaboracijo. No, in ob vsem tem silnem odporu, so imeli komunisti še čas za uvajanje komunizma…bolano ….Še Stalin jih je moral opomniti, da naj se ukvarjajo z odporom, revolucija je bila predvidena v drugem koraku…Pa to o preprečevanju izseljevanju je tud bolj bosa…Zakaj niso partizani na primer zavzeli grad v Rjhenburgu, kjer je bil center za deportacije Slovencev iz jugovzhoda Štajerske…Nič od tega…Najbolj zgovorna je pa številka padlih partizanov…31.000, pa nekaj sto švabov pa makaronarjev….A se je splačalo? No, ampak s komunizmom so pa le uspeli, a ne? No, pa še vprašanje na trditev, da so partizani zmagali: kje, kdaj, nad kom?

     • sprehajalec

      Lahko navedeš kakšno zmago Đuksone?

  • Jovo Jamnica

   Komunisti niso prišli na oblasti leta 1945, ker so bili sposobni. Prišli so na oblast, ker so bili protikomunisti nesposobni. Protikomunisti iz Lublane so se udinjali Lahom. Pred tem so bili pa sami na oblasti, komunisti pa po zaporih. Lublanski župan je zaradi sramote storil samomor.

   • sprehajalec

    Iz Juga je pridrla “četvrti najjači” pa vzela ozemlje Slovenije nazaj pod Beograd.

    • Jovo Jamnica

     Če se nebi pot fplivom uskokof, glavni močvirnaki udinjali južnakom, bi blo dans fse drugače. Mogoče bi bla Zedinjena Slovenija.

     • sprehajalec

      Komunisti so poklicali takrat Sovjete Sveta iz Juga v Slovenijo jovice.

     • Jovo Jamnica

      Saj vem. Sovjeti so pač bli takrat na pravi strani. V cajtngu Slovenski domobran pa so še aprila, za Hitlarof rojstni dan leta 1945, čestitke pisali. Ja, keri je zaj tu pahjen???

     • sprehajalec

      Tud Velikemu Stalinu so čestitali za rojstni dan v časopisih leta 1948.

      čez nekaj dni je pa urednika čakal goli otok.

     • Jovo Jamnica

      Heh. Štalin je 1948. v svetu še nekaj pomeno. Hitlar 1945. pa nič več. Finito!

  • Hun

   nemscniki so najebal v vsakem primeru

  • sprehajalec

   Vojc, kaj bluziš?

   nemško vojsko je služilo 70.000 Slovencev
   SS je imel po nekaterih ocenah 6000 prostovoljcev iz ozemlja slovenije
   Italijansko, Madžarsko vojsko 5000
   Antikomunistične sile 15.000
   = 96.000

   NOB
   do 1944 6000
   maja 1945 = 30.000, največ majskih hroščev.

   #da je majhna peščica Slovencev partizanov izprašila riti domobrancem, ki so bili na varnem v okupatorjevih postojankah.#

   ne, maja 1945 je prišla JA iz Juga, dalmatinci, hercegovci prekomorci. Lokalni partizani niso igrali neke vloge, zato je bila osvoboditev Ljubljane šele po kapitulaciji nemške vojske.

   • Jovo Jamnica

    Fse to so začeli kuhat sredi devetnajstega stoletja. Slovenci, zvani žabari, so pot fplivom južnih “bratof” ustanovili Jugoslovanski klub na Dunaju.

    • slosin

     menda panslavizem…

     • Jovo Jamnica

      Kaj me briga, kaj se je žabarom dopadlo. Slomšeka ni blo zraven…

      Slomšek Anton (kot škof po krstnem in birmanskem imenu Anton Martin), pesnik, nabožni in šol. pisatelj, nar. buditelj in cerkv. organizator, r. 26. nov. 1800 na Slomu v Unišah pri Ponikvi blizu Grobelnega trdnemu kmetu, mlinarju Marku in Mariji r. Zorko, u. 24. sept. 1862 v Mrbu

    • sprehajalec

     Še prej Jovice. Napoleon je začel z Ilirskimi provincami. Pa je Vodnik začel kričati, ilirija oživljena. Pa potem Gajevci ki so hoteli narediti Slovence Ijekavce pa so povsod turili črko “i in j” v imena krajev. In Lublana je postala Ljubljana. Cele pa Celje. Marburg pa Maribor. Petau pa Ptuj.

     Tam se je vse skupaj začelo.

     • Jovo Jamnica

      Če bi ti fse čito, kaj jas pišem, pol bi tut prečito, da so se moji hrabri predniki, Štajerski brambofci, postavli Napoleoni bres straha po robu. To je blo, ko so Francozi zasedli naš Gradec. Tam je bla ena največjih trdnav tistega časa in 800 brambofcof, naših pubecof, se je zabarikadiralo tam. Ni blo predaje in šele ko je prišo befel iz Dunaja, so se morali predat. Takrat so se povelja spoštovala. Francozi so ponoreli in zahtevali, da se cela trdnava Schlossberg podre. Meščani so jih prosli, če lahko ostane oni turn, keri je še sedaj simbol našega Gradeca. Francozi so jim tu ustregli, anpak so ga morali meščani od Francozof odkupit za velik denar.

     • sprehajalec

      Vse preberem Jovice, kar napišeš.

      danes bi ti Ljubljančani in levičarji rekli kolaborant in nemškutar, za obrambo Gradeca….

     • Jovo Jamnica

      Pih, briga me… Jas sn Štajerc slovenskega rodu. Za Gradec pa še jodlari priznajo, da smo mu mi dali ime, ker Graz nea pomeni čisto nič, kaj se švapske šprahe tiče.

     • sprehajalec

      Gre za staronemško Gräs – travnik.

     • Jovo Jamnica

      Da si neboš kaj naredo… Te se jodlari sami sebi lažejo???

      Das Grazer Feld war in der römischen Kaiserzeit eine dicht besiedelte Agrarlandschaft. Im 6. Jahrhundert wurde hier eine Burg errichtet, von der sich der Name Graz ableitet (slowenisch gradec bedeutet kleine Burg).[2] Das Stadtwappen erhielt Graz 1245, von 1379 bis 1619 war es habsburgische Residenzstadt und widerstand in diesem Zeitraum mehreren osmanischen Angriffen. 2003 war Graz die Kulturhauptstadt Europas; 2015 wurde es Reformationsstadt Europas.

     • sprehajalec

      V 6. st. še ni bilo Slovanov Jovice. Po obstoječi teoriji SAZU & Co. Ostane samo Gräs. Saj ti goraj pravi, da je šlo za graško polje.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Slovane so si zmislili v 19. stoletju. Takrat v 6. jih še res ni blo… Smo bli pa Sloveni.

   • tohuvabohu

    Indikativno je, da je šla JA najprej nad Trst in ga “osvobodila” en teden prej kot Ljubljano. V obeh primerih so prišli noter šele potem, ko so se Nemci umaknili.

   • večni srb

    Kakšna vojska neki, pijani zarukanci in frigidne možače bolj verjetno.

 • Vojteh Dovč

  JOŽE DEŽMAN
  Prvo službo je imel v Gorenjskem muzeju in to od leta 1979. Kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi diplomiral na Filozofski fakulteti šele leta 1997, in sicer iz filozofije.
  Vmes je urejal revijo Borec. Mimogrede – njegov stric Anton Dežman -Tonček je bil narodni heroj, udeleženec bitke v Dražgošah, poveljnik Udbe za Gorenjsko.
  Za seboj pa ima tudi zavidanja vredno politično kariero, saj je dvajset let deloval v ZSMS in Zvezi komunistov!!!
  Z drugo ženo se je spoznal 5.11.1994, ko ga je diagnosticirala za alkoholika. Zato je 27.11.1994 spil poslednje pivo. Z ženo in sinom jo rad mahne v Avstralijo ali pa obdeluje vrt na vikendu v Strunjanu.

  ——-In on bo zdej meni solil pamet….

  • slosin

   teb pamet solit pa res ni problem…

  • Hun

   z malim Toncekom se danes poigrava ironija usode…V malem Tonceku tece komunjarska kri. .mozno da tudi morilska…Mozno da mali Toncek vztraja za direktorski stolcek.. Znanstveno dokazan je da novorojenec prejme vec genov od stricev kot od lastnega fotra…Mozno da je mali toncek psihopatek kot njegov stric ali je samo eden od prevarantov zelnih visoke pozicije v druzbi..vse je mozno..al po rusko njet zmozno

  • Bb

   No za rit mi obrisat bi pa skoraj bil sposoben.

  • žogica

   Torej je izdal tudi svojo družino?

  • slosin

   FDV napihnjenec, a boš dodal kej ‘ad rem’….

  • bubamara

   Kdor je poznal njegovega strica, je vedel, da je možakar zrel za kakšno ustanovo. Namesto tega je bil narodni heroj. Toliko o tem, zakaj so morali umreti moški v Dražgošah.

   • Jovo Jamnica

    Narodni heroj, narodni heroj… bulšit. Slovenski pravopis tega termina ne pozna, ker so narodni heroji velali samo za Jugoslavijo. Slovenci nismo nikomur podelili odlikovanja al pa naziva narodni heroj.

    • tohuvabohu

     Slovenci res ne, ampak komanči v imenu Slovencev. “Narodni” je balkanizem, slovenska ustreznica je ljudski. Jezikovna zmeda je dobra podlaga za pojmovno zmedo. Rdečkarjem dol visi za narod kot etnično kategorijo, to je znano.

     • Jovo Jamnica

      To jas že celi cajt trajbam, tu pa me majo za rdečkara…

     • tohuvabohu

      Si pač neroden kot gnojne vile v žepu suknjiča.

     • Jovo Jamnica

      Nič hudega. Mi kar paše tak, ker drugač bi mi postalo dugi cajt.

 • Lon Wolf

  Dragi sozemljani, ne dajte satanu, da v vaša duhovna Srca zaseje seme Zla, proti vašim soljudem. Bog – Stvarnik vse vidi in vse ve, kar satan preko svojih služabnikov počne z Njegovimi, božjimi otroki. Samo On lahko poziva svoje ustvarjena bitja na odgovornost in preizkušnjo. Kako težko Oče svojim otrokom razodeva resnico življenja tukaj na zemlji in to zaradi svobodne volje, ki jim jo je podaril, ki pa je neobhodno nujna za duhovno rast. Človek lahko samo na ta način premaga Zlo v sebi in se dvigne nad vse zemeljske slabosti. Tega se ne da razumeti, ampak izkusiti na svojem življenju. Samo izkušnje nas potrjujejo v spoznanjih. Ne imejte posluha za tiste, ki še tega ne zmorejo sprejeti, temveč gledajte, da si iz lastnega očesa izdrete tujek, ki vam je onemogočal vpogled v višje dimenzije obstoja. Postanite Mojster svojega življenja in ne skrbite za Zlo, ampak za Dobro v vaših življenjih. Bog je Čas, ki nikoli ni nedejaven, in neizmerno Ljubi vse svoje stvaritve. Ni ne Dobrih in ne slabih ljudi, ampak so samo tisti, ki že sledijo Bogu in tisti, ki jim to še ni bilo dano. Ljubite življenje, in ga najbolje izkoristite zase in za vse soljudi. Mir in radost Vam želim.

  • Jovo Jamnica

   Kaj meni fse to pomaga čitat, če pa nisn član SDS???

 • Tweety Bird

  Dragi sozemljani, ne dajte satanu, da v vaša duhovna Srca zaseje seme SDS-ovega Zla, proti vašim soljudem. Bog – Stvarnik vse vidi in vse ve, kar satan Janez preko svojih služabnikov počne z Njegovimi dementnimi ovcami. Samo On bo pozval svoje ustvarjena bitja na odgovornost in preizkušnjo… Janez Janša bo prvi klican na odgovornost !!!

  • šmentanamuha

   Jebemti maš ti dolgocajtn dopust, še dobr, da smo mi tuki in Nova 24 s svojimi članki:))

  • garfi

   LEVI FAŠIST Tweety Bird • 6 ur nazaj
   Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)

 • Tweety Bird

  Kvazi zgodovinar in “ozdravljeni” alkoholik Jože Dežman je moral plačati globo v višini 417 evrov, ker je na shodu Odbora 2014 pred ljubljanskim sodiščem 13. novembra 2014 v nasprotju z zakonom o obrambi uporabljal uniformo Slovenske vojske in na levem rokavu oznako pripadnosti SV, če­prav ni vojaška oseba, je odločil inšpektorat za obrambo. Zakon namreč pravi, da ne sme nihče reproducirati ali uporabljati oznake pripadnosti in drugih oznak, ki se uporabljajo v Slovenski vojski.

  Inšpektorat Republike Slovenije za obrambo do zdaj zaradi neupravičene uporabe uradnih simbolov oziroma uniforme SV ni izrekel nobene globe. Prvo prijavo je decembra 2014 prejel v zvezi s primerom ozdravljenega alkoholika Jožeta Dežmana.

  • Lustrator

   Seveda. Kako si še kdo v socialistični ljudski republiki jugoslovenistan DRZNE nositi grbe SLOVENSKE vojske ali kakršnekoli barve in simbole, ki bi ostale prebivalce jugoslovenistana spominjaele na to, da je Slovenija pred boljševiškim genocidom bila SLOVENSKA? Pred med in v ljubljanskem sodišču in vseh ostalih glavnih Udbinih izpostavah je dovoljeno nositi samo in zgolj peterokrako rdečo zvezdo ter srp in kladivo – simbola, ki ju omenjeni inšpektorat priznava kot edina zveličavna in še dovolj jugoslovenska.

   • Jovo Jamnica

    Žabari rubec, rrrr in lustrator z združenimi močmi branijo rusko zastavo, kero so jim uskoki uturli. Zaj pa jih moti rdeča zvezda, kero pa so Slovencom posredno tut zrihtali uskoki pot patronato Vatikana…

    • Lustrator

     Ko že pomislim, da v večje nesmisle ne moreš iti, me vsakič znova presenetiš. Je pri vas na Štajerskem res TAKO vroče, da je po novem granitarskem nauku komunizem že kar produkt Vatikana? Nimate dogovorjen mit, da do onemoglosti kvakate o Vatikanu kot zavezniku fašistov in nacistov? Prihaja morda do shizme znotraj najbolj enoumne kvazireligije na svetu?

     • Jovo Jamnica

      Ma, idi ti na sprehod gor pot Triglav, k tvojemu Stepincu, pa mu eno svečo tam pržgi…

 • Pika

  Ve kdo kdaj se bodo prodavala nova stanovanja na Markovcu? Eno bi kupil, podporniki sds zagotovo veste kaj o tem.

  • Stajerka

   podporniki vedo kdaj se prodaja…..ja, imaš prav, če kaj ostane po krajah in lopovščini lewakov, potem je na vrsti opozicija, da stvari pošteno plača…..

   • Bb

    No, najbrz ne ves da z temi bloki na Markovcu v Kopru nima prav nic levak noben… Ti bloki so novi! Ti povem kdo pere denar tam?

  • sprehajalec

   Iščeš naložbo za NOB rente in penzije? Da opereš denar, kot se pravi temu?

  • Ne seri!

   • Bb

    Torej ti ves kdo je z temi bloki pral denar.

    • Jst sem sam replecirala na njen “nik”, ker je Pika.

 • Stajerka

  KDO od poslancev/skupina bo vložil ovadbo proti Kordežu, zaradi poveličevanja enega največjih zločincev v človeški zgodovini oz. kar dva razkazuje na majicah v DZ??!!
  Me malo briga, če si doma zadnjico briše s slikami zločincev, ampak DA TO POČNE V DZ-HRAMU DEMOKRACIJE, je pa NEDOPUSTNO IN PROTIUSTAVNO!!!
  Levaki in Levica so si DZ VZELI ZA OSEBNO LASTNINO, kjer lahko počno kar jim poželi kamen in kosmata duša!!

  • Jovo Jamnica

   Gdo ti brani, da tega ne storiš ti???

 • Tweety Bird

  Taki spreobrnjenci kot Dežman so najhujši… če pa je v igri še alko pa itak ni več kaj dodati… Po moje je njegova največja zmaga ta, da se je rešil alkohola! Čestitam Dežman…sam nihče več te ne jemlje resno… zdaj baje snifaš kokain, ki ti ga rihta SDS-ov podmladek…he he :)

  • Jovo Jamnica

   To bi že lahko vedo, da Dežman ni v milosti pr SDS jastrebih. Ponucajo ga samo fsake tolk cajta, da svoje ofce pumpajo…

   • Tweety Bird

    Čuj Jovo…moj Tunek ti pride na obisk v Duplek…se bosta pomenila na štiri oči :)

    • Jovo Jamnica

     Ti pa Tunek sta sam na lape gor rastla. Duplek čaka…

     • Tweety Bird

      Boš videl :)

   • alborebeka

    Digo ne ga srat,imam slabe izkušnje z rdečimi teroristi lahko ti dokumentiram in takrat če si pri zdravi boš drugače razmišljal ,da rdeči prinašajo samo zlo razdor krajo in iduktrinacijo
    pa lep pozdrav..!zaenkrat še nisem ovca.!

  • sprehajalec

   Turnšek se ga še danes ni rešil, alkohola. pa se ima za predsednika ZZB NOVJ.

 • Tweety Bird

  Dejstva o Dežmanu:

  Dežmanov stric Anton Dežman -Tonček je bil narodni heroj, udeleženec bitke v Dražgošah, poveljnik Udbe za Gorenjsko???

  Jože Dežman ima za seboj tudi zavidanja vredno politično kariero, saj je dvajset let deloval v ZSMS in Zvezi komunistov. Med drugim je bil tudi predsednik Komisije za ohranjanje in razvijanje revolucionarnih izročil pri RK ZSMS???

  Tudi Janez Janša je bil zagrizen komunist. Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države SFRJ. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist???

  PS: A vidite vzorec? Anton Dežman-Jože Dežman-Janez Janša ???… ENKRAT KOMUNIST, VEDNO KOMUNIST :)

  • šmentanamuha

   Kakšne bitke pri Dražgošah? Tiste, ki je ni bilo in se je zgodil samo masaker nad domačini, ker so partizani pobegnili? Potem si kar mislim, kakšen hud heroj je bil tale Tonček.

  • tohuvabohu

   Kaj jokaš, govedo zarukano. Iz partije ste ga sunili, zdaj pa mislite, da bi moral še vedno biti komunist.

   • Lustrator

    V svoji paradoksalni shizofreniji se nikakor ne morejo poenotiti ali naj Janši očitajo to, da je šel IZ partije ali da je šel V partijo. Če bi šlo zgolj za neslano šalo, bi bilo še smešno, a iz psihičnih bolezni se ne gre norčevati.

    • sprehajalec

     Imajo slabo vest, ker sami nikoli niso zapustili Partije. Ta je imela leta 1990 120.000 članov. Zato na vsakogar pljuvajo, ki je partijo zapustil in zbral dovolj poguma.

     • Tweety Bird

      JJ uporablja skrajne komunistične metode v svoji SDS.

      Heil Janša!… Heil, mein Führer! …Sieg Heil !

     • sprehajalec

      te metode uporablja samo ZZB. Heil Turnšek, pa Druže Tito Turnšek, ljubičice belja, tebe voli Slovenija cjela.

      Slovenski levičarji so militantno totalirtarno urrejena organizacija, naslednica ZKS.

     • Bb

      JJ n zapustil partije, temvec so ga nagnali ker je ze takrat kradel.

     • tohuvabohu

      Nikogar niso nagnali zaradi kraje, cepec. Potem bi morali vsi leteti ven.

     • sprehajalec

      Kar na sodišče pa v večerni studio RTV s to trditvijo in dokazi bebe.

    • Tweety Bird

     Polje…kdo bo tebe ljubil…

    • tohuvabohu

     Kolektivna shizofrenija je svetovni unikum. Gre za bolezen, ki je hudo nalezljiva in trajno poškoduje um.

    • slosin

     po moje jih boli, ker šel iz partije….to je bil hud udarec za poprečen IQ v partiji…

     • Bb

      Res, velika izguba dohtorja iz pristine

     • Lustrator

      Drži. A v svojih shizofrenih napadih tega ne omenijo nikoli, vedno jih bojda moti to, da je bil V partiji. Kajpak, komunisti so pač demokrati in težko prebavljajo nekdanje komuniste. Razumi kdor more.

   • večni srb

    Ampak v vsakem primeru se še vedno ukvarjajo s komunizmom, to je čudno, ko je pa na svetu še toliko drugih stvari…

    • tohuvabohu

     Tako so dresirani! Saj tudi pes čuvaj laja na mimoidoče, ker “misli”, da je to njegova služba.

    • slosin

     ja, saj veš, starga psa novih fint učit… (Jovo, pa brez pripomb)

  • večni srb

   Taki so najbolj zagreti, večina naroda je že zdavnaj spregledala,da je naša zgodovina kup dreka, nekdanji komunisti se paše vedno kregajo glede podrobnosti, ki itak nikoli ne bodo jasne.
   Zaradi opozicije, že 15 let obnavljamo pouk iz NOB.

  • slovenski štor

   Mašina-gologuz žuti tič,po tvojem vzorcu: Tito-Kardelj-Stanovnik-Turnšek-gologuz žuti tič(Tweety Bird).A vidite vzorec?

  • Vojteh Dovč

   Klinc pa tak pravljičarski zgodovinar ( diploma pri 42 in doktoriral na teološki fakulteti 2014 star 59 let ) .
   WC mu ne bi zaupal čistiti pri takšni sposobnosti in političnih diplomah.

  • garfi

   kje imaš partijsko knjižico pravi komunist

 • večni srb

  Niso pobijali temveč so načrtno morili, in tega ni počela partizanska vojska ampak ljudska milica, ki tudi običajno izvajajo kazenske sankcije.

 • Tweety Bird

  Čujte desnosučni…ni vsaka pravljica “Rdeča kapica in volk”…. Lahko je tudi kurac.. z rdečo kapico… Kapish?

 • xtc

  Realno Turnške ipd hujskače postaviti pred so+dišča zaradi laži,hujskaštva,netenja razdora in izdaje-kako kazen levi zahtevate za hujskače in izdajalce?

  • Jovo Jamnica

   Pa ja. Keri od ovih metuzalemof je že sedo, zato ker je kao nekaj hujsko??? Še starega Ribičiča niso mogli pret smrtjo f keho spravit.

 • xtc

  Realno,Turnšek naj z sodno in arhivsko potrjenimi in mednarodo pravnimi zakoni vzdržnimi dokazi dokaže prav-ČER ne vse hujkače komunistične iz ZZB na 20 let robije in prisilnega dela,pa magari skrepeli tam.

 • večni srb

  Okupator je posilil Slovenijo in jo izbrisal, naša domovina je postala del sosednjih držav, to ni sporno. Dejstvo je, da ni šlo za navadno okupacijo, ker so Slovenijo popolnoma uničili, kot da ne bi nikoli obstajali.
  Sosedje so naš narod najprej razdelili na tri razrede državljanov, s pomočjo cerkve, so slehernemu določili njegovo družinsko drevo in s tem sledili izvoru njegovih genov. Sestava slovencev je bila v tistem času še fevdalna, kralji so drug drugemu umivali roke, elitni razred so bili pri nas tujci, po poreklu nemci ali italijani, pa tudi druge narodnosti, zgolj peščica bogatih je bila po rodu pravih slovanov.
  Na tem mestu moramo opozoriti na paradoks, ti tujci in pa naši veliki kmetje in hlapci so imeli v rokah vso politično oblast, zbrano v našem parlamentu ali kaj je že bilo, vlada se ni ločila od nemcev ali italijanov. Narod pa, in to zelo, slovenci so hoteli ostati slovenci, ker smo drugačni od vseh štirih sosedov, čeprav je pri nas precej katolikov, je bilo tudi veliko pravoslavcev in na splošno ljudi, ki jim ni bilo mar za ideologijo. Za slovensko vlado, sta bila Musolini in Hitler odrešenika, hrvati pa vzoren primer fašističnih debilov, parlament ni bil nikoli uporniški ali partizanski, narod pa.
  Premalo se poudarja vloga politike v okupaciji, saj je naš parlament z njo soglašal in jo tako rekoč zahteval, potem za narod ni bilo več poti nazaj. Po štirih letih se je izkazalo, da so imeli partizani in uporniki še kako prav, sledila je smrtna kazen proti izdajalcem, za katere Slovenija nikoli ni bila intimna opcija.

  Bistveno je vedeti zakaj je bilo pri nas manj žrtev na strani domoljubov in partizanov kot povojni, kar je itak pravično, slovence je najprej napadla Slovenija, seveda so se slovenci morali braniti in se v nobenem primeru ni bilo mogoče izogniti umiranju slovencev. Zato je poslal okupator k nam relativno malo enot, ker so verjeli slovenskemu parlamentu, da bodo hitro opravili s slovanskimi cigani, kot gospoda gledala na nižje sloje slovencev, in bo mir. Slovenija je bila nacistična dežela, ki so jo na srečo premagali domači uporniki, zato se zavezniki in rusi nad nami niso maščevali.

  • slosin

   a si hotu kej povedat?

   • Jovo Jamnica

    Počasi si še dvakrat prečitaj. Možno, da ti bo kapnilo…

    • slosin

     kdor zna govoriti, govori kratko…

     • Jovo Jamnica

      Ni čist tak. Idi enkrat v kako knižnico, pa boš vido na policah, da tam nimajo samo zbirk aforizmov…

     • slosin

      tud takih majo dost …’Smeh stoletij’, je ena boljših…No, naveden ni od tam…

     • Jovo Jamnica

      Ko sem bral Švejka, sem se smejal vsake tolk cajta, kar nekaj cajta…

     • slosin

      jest pa za smeh včasih stisnem na daljincu 3. program nacionalke, kjer prenašajo seje vlade…No, spomnim se pa še iz službe v časih socializma, kjer je bil kolega zadolžen za spremljanje neke zakonodaje in je doskrat reku ‘ti, gremo uradni list gledat, se bomo smejal’…

     • večni srb

      Ampak preprostim rečem lahko vsakdo hitro pripiše poljubni pomen.

    • večni srb

     A ni bilo isto nedavno na hrvaškem, ko je peščica ustašev premagala celo komunistično garnituro in s pomočjo američanov izvedla genocidno Olujo? Komunistična vlada je bila neprimerno močnejša, vendar so ustaši vseeno zakuhali državljansko vojno, in sicer je bila Hrvaška napadena v Sloveniji, na kar hrvaška oblast ni bila pripravljena.
     Tudi na Hrvaškem, so se pobijali med seboj hrvati, ki se ločijo edino potem katerim staršem se je kdo rodil.

     • Ferdo

      O joj,kakšne neumnosti trosiš?
      Če si osebno prizadet zaradi osvobajanja hrvaškega ozemlja,ne utrujaj nas tukaj s tem.Gotovo sam veš,da je u HV(po tvoje ustašev),bilo veliko prostovoljcev srbske nacionalnosti.

   • večni srb

    Ja, saj to je problem, ker je vse večkrat okoli prepognjeno.
    Slovenija je bila nacistična dežela, slovenski parlament se ni ločil od ustaškega, italijanskega ali japonskega, vsi so bili isti fašistični drek, ki je verjel v Atlantido in v evgenični Zakon o rasni higieni.
    Slovenci so se borili proti fašistični Sloveniji, ki ni več obstajala. Slovenska vlada se je borila proti neprilagojenim in manjvrednim slovencem. Okupatorjev je bilo malo, ker je bil naš cel državni aparat do konca gnil in neskočno pokvarjen.
    Zmagali so uporniki in patizani, barabe in lopovi, z nekaj pomoči zavezniških sil in rusov.

    • slosin

     hvala, no, vidiš, da se da tud na kratko povedat…

     • večni srb

      To je šele uvod.

     • slosin

      usmil se nas…filozofije nisem nikoli maral…

  • sodnikisozločinci

   A hočeš reči, da je pravična smrtna kazen proti izdajalcem, za katere Slovenija nikoli ni bila intimna opcija?

 • Bb

  No kaj je z novimi bloki na Markovcu v Kopru? Bi kupil, ceprav je pranje denarja…

 • večni srb

  Če prav razumem, so današnji domobranci potomci predvojnih politikov in javnih uslužbencev, ki so se takrat odločili, da bi Sloveniji šlo bolje brez Slovenije, saj med kraljevino itak nismo imeli prave države in smo torej od nekdaj pripadali bolj razvitim in katoliškim tujcem. Sicer kot hlapci, ampak taki so se pač ljudje takrat že rodili in se glede stanov nični dalo spremeniti.
  Partizani so pa potomci teroristov in kriminalcev, delavčkov in kmetavzarjev, revnih hlapcev torej, ki so za vsako ceno hoteli svojo državo. Če ne drugače, že zato, ker je papež takrat dal hrvatom ustaško, pa niso bili nič boljši od njih. Zato komunisti še danes radi rečejo, državo pa le imamo, Slovenija je kup dreka, živela Slovenija!

  • Jovo Jamnica

   Tudi 1991 je šlo sam za državo. In še dans je tak. Diogenes je že davno iskal z lučjo, poštenega človeka pri belem dnevu…

   • večni srb

    Do leta 1991, smo slovenci obstajali tako, da nismo imeli svoje države.
    Nekaterim se še danes zdi to čisto normalno, je pač ni bilo, ker so bile razmere take pa take, ampak slovenci so bili še vedno, pač niso hodili veliko čez planke in se zanimali za svetovne stvari.
    Komunistom je jasno, če ne bo več Slovenije, jim bodo potomci nekdanjih gospodarjev spet vse pobrali.
    Taki fenomeni niso danes nič neobičajnega, poglejmo si samo migrante, tudi njim se nekako zdi, da so še vedno doma, njihova domovina se je trenutno pač skrčila na velikost sobice v azilnem domu.

    • Jovo Jamnica

     Saj bit bres nacjonalne države, ni neki big dil. Poslušaj, kak Bernarda Fink iz Argentine, lepo poje na austriskem Koroškem…

     https://www.youtube.com/watch?v=Hb1p3rr1Tfs

     • večni srb

      Haha… saj to pa sploh ni slaba muzika, tako zveni pravo slovensko petje, ne pa tisti goveji turbo folk.

     • Jovo Jamnica

      me veseli, da si poslušo. Mam pa še nekaj. Ljudski napev iz Novgoroda. Ta leži pod Sankt Petersburgom…

      https://www.youtube.com/watch?v=kVy1cH1Wd9g

     • večni srb

      Odličen izbor, vidim, da si pravi ljubitelj.

      Mogoče večini ne bi bilo všeč,ker so navlečeni na komunistično pleh muziko, ki se je razvila iz Hitlerjevih vojaških koračnic, ampak normalen človek vzame tako glasbo s seboj v tujino, da ga spomni na dom.

     • slosin

      a maš kej tud proti govedni?

     • večni srb

      Absolutno, pa ne samo proti naši. Cel balkan je goveji, turbo folk so nam namestili komunisti, zato se pa naša glasba že 30 letni prekanila nikamor, razen naravnost v smeti.

  • Goran Hvala

   slovenija je kup dreka sploh zarad slovenskih jansevikov…..men je pa super da se lohk smejim. . :-)

   • Miro Jereb

    Res debil…

   • Soave

    Z lepim se hvališ !

   • sprehajalec

    Zanimiva ocena Komunista….

    • Ferdo

     Ma ni on komunist,on je preprosto ANTISLOVENEC !

   • Ferdo

    Ne vem kaj te zadržuje v Sloveniji?Pojdi od koder si prišel.Preveč vas je takih tukaj,ki sovražite in delujete proti tej deželi ,ne zavedajoč se,da delate v lastno škodo.

 • Goran Hvala

  pa dej ne nakladajte. koga kurac poleg jansevikov briga kaj se je zgodilo z izdajalci. .. gliha vkup striha…pravjo vsi tako..

  • Miro Jereb

   Bogi na umu…

  • sprehajalec

   Izdajalce Komunizma?

   Samo Slovenija kot edina na svetu glorificira njihov poboj.

 • Djuro Sumar

  Če so partizani ubili enega samega Nemca, so ji ubili 100% več, kot domobranci.

  • KAPIBARA

   Pa Slovencev tudi več..

   • jovan jovan

    Zlovencev!

   • Djuro Sumar

    Izdajalce pobijajo povsod po svetu. Na žalost. Jaz sem proti vsakemu nasilju.

    • KAPIBARA

     Govorim o zamolčanih SLOVENCIH ( a ne spodnji- jovane..) pobitih kot civili,večinoma v mestih in intelektualci, tam do jeseni 42 !!

     • Djuro Sumar

      Izdajalce pobijajo ne glede ali je vojna ali mir ali so civili ali vojaki.

  • slosin

   kako to, zakaj so pobili 30 x več slovencev, kot okupatorjev..? Raje se to vprašaj….

   • Djuro Sumar

    Če so jih ubili 30 x več ne vem, vem pa, da so bili prisiljeni pobijati tiste, ki so prisegli Hitlerju in tiste, ki so jih podpirali. Evidence pa res ne vodim.

    • slosin

     domobranci so pobijali tiste, ki so pobijali Slovence in ki so prisegli komunizmu….Če so bili prisiljeni ne vem, zagotovo so bila pa taka navodila Stalina in to je zahtevala revolucija….
     Pa dobro bi bilo, dej si že enkrat pogledaš statistiko pobijanja med NOB, ki jo je objavil INZ…Pa še enkrat: zakaj niso s tako vnemo partizani pobijali okupatorjevih vojakov….čudno ne…

     • Djuro Sumar

      Statistika me ne zanima, pobijali so pač izdajalce in njihove podpornike. Tisto nakladanje o Stalinu je pa brez veze, ker nič ne veš, le ugibaš.
      Domobranci so pobijali tiste, ki so prisegli komunizmu praviš. Torej lahko komunisti pobijajo tiste, ki so prisegli cerkvi. Po mojem je oboje napaka.

     • slosin

      a statistika te ne zanima? Pa veš zakaj, ker ta lepo dokazuje, da so bili partizani navadni koljači slovencev, ki se niso strinjali s komunizmom.. Tega te je strah, številk.. Res pa je, da se marsikdo od partizanov tega ni zavedal, kako ga komunisti izkoriščajo……In ne potvarjaj mojega zapisa. …”.domobranci so pobijali tiste, ki so pobijali Slovence in prisegli komunizmu” … ‘pobijanje’ si kar spregledal….
      Pa menda ne boš zanikal, da so se naši vodilni komunisti šolal pri Stalinu na akademiji Džerđinskega, s Titom na čelu….
      seveda, tema je bila revolucija in prevzem oblasti po muštru oktobrske revolucije…Zdej pa samo še revolucijo zanikaj in mi bo takoj jasno, kdo nima pojma…No, pa za posladek še enkrat vprašanje: kako da so partizani pobili 30x več ‘hlapcev’, kot italijanskih in nemških ‘gospodarjev’ ?….

     • Djuro Sumar

      Saj sem ti že povedal, da so pobijali izdajalce. Očitno jih je bilo več kot okupatorjev. Da bi me bilo strah številk, le zakaj. Domobranci bi morali pobijati okupatorje, pa bi bilo vse o.k., tako pa so bili izdajalci svojega naroda. Ampak ne sekiraj se, vse države imajo svoje kvizlinge, le da to priznajo, naši bi pa radi spremenili zgodovino in postali zmagovalci. Ne bo šlo.
      Šolanje je pa šolanje, zato pa se cerkev tako bori za svoje šole, da bi še naprej vzgajali ovce, kakršna si ti.

     • slosin

      lapaš in lapaš…Če bi bil malce bolj izobražen in seveda objektiven, bi priznal, da so vaške straže (->domobrance)
      ustvarili komunisti (a ne, Američani so pa Al Kaido, pa ISIS) . Te so komunisti potrebovali, kar so sami priznali. Za svoje čistke med Slovenci so porebovali domačega sovražnika…Za komunizem so bili bolj nevarni domači ‘izdajalci’, kot okuparor. Zato so jih pobili 30x več…Ko ti bo enkrat jasno, zakaj so nastale Vaške straže na Št. Joštu l 42, potem se bomo pa lahko pogovarjali naprej…Za lažje razumevanje si pa preber knjigo ‘Kako se je začelo’….No, kaj že so prisegli domobranci…da se bodo borili proti komunizmu, ki je v svetu že toliko gorja povzročil (predvsem Rusija)…a ne? In kot vidiš, so imeli prav. Komunizem je zahteval več žrtev kot nacizem in fašizem skupaj..100 mio….Pa še crknil je.. Z NOB sranjem nimam nič, niti moji bližnji, na qrac mi gre pa to vaše laganje in floskuliranje in sekirat bi se moral ti…….Nisem noben vernik in član nobene stranke in to o ovcah pritiče bolj tebi…

     • Djuro Sumar

      Za boljše razumevanje si preberi knjigo Frančka Sajeta, BELOGARDIZEM.
      Potem pa vklopi še lastno pamet in morda ti bodo stvari postale kaj bolj jasne.
      Če skleneš pakt z okupatorjem, ki je napadel tvojo državo, si izdajalec in nobeno lapanje tega ne more spremeniti. Takšne ljudi je treba pač odstraniti.

     • slosin

      …. če začneš z ‘odporom’ tako, da začneš uvajat komunizem (namesto, da bi se začel boriti proti okupatorju), ropat in pobijat lasten narod, ki se ne strinja s komunizmom, ima ta narod vso pravico, da prime za orožje in se brani, jasno. Ti pa preberi ‘Titova velika prevara’, pa mogoče ‘Nevarna razmerja…’, pa mogoče ‘Podivjana celina’, pa ‘Sodelovanje partizanov z okupatorjem..’, pa ‘Neme priče’….pa da ne naštevam…..Pa v eni od teh knjig si dobro oglej, kako so po Evropi ‘obračunal’ s kolaboracijo.. Pa kako je bilo z vračanjem nemških vojnih ujetnikov…itd..Takega klanja, kot je bilo pri nas, ni bilo nikjer v Evropi…Sajeta sem pa že v socializmu prebral….V navedeni literaturi so dejstva, ki se jih Saje tudi slučajno ni dotaknil…Najhuje pri vas zagovornikih NOB sranja je, da vidite stvari preprosto kot pasulj, skrajno črno-belo….Za vas obstajajo samo dobri komunisti pa izdajalci…sveta preproščina….Prov groteskni ste že s tem nenehnim ponavljanjem fraz o izdajalcih…nobenega poglobljenega razmišljanja… Ja, naši ‘izdajalci’ se kar močno razlikujejo od drugih….Eni so res paktirali vojaško in ideološko z nacizmom in fašizmom, naši so bili pa izdajalci komunizma…

     • Djuro Sumar

      Izdajalec je izdajalec, tudi če ga daš v vato je še vedno izdajalec.

 • jovan jovan

  “Prvi grobar v Sloveniji

  Obstajajo ljudje, ki se jemljejo posebej resno. Mednje sodijo zgodovinarji, ki verjamejo v koncept ene same zveličavne resnice. Tak je Jože Dežman, Rugljev ozdravljenec, ki iz leta v leto bolj strastno razvija odvisnost od grobov in pri tem rad uporablja izraz »zdraviti z resnico«.

  »Vas imenujejo, pa upam, da ne slabšalno, prvi grobar v Sloveniji,« je sredi intervjuja s somišljenikom Dežmanom dahnil voditelj oddaje Intervju Jože Možina v nedeljo zvečer, ko smo bili na nacionalki priča učni uri zgodovinskega revizionizma. Imel je prav: Jože Dežman je grobar, ne pa zgodovinar – in v tem je njegova tragedija, pa tudi tragedija slovenskega zgodovinopisja, pri katerem se večkrat zdi, da gre le za merjenje ideoloških mišic in tekočih metrov arhivskega gradiva moških, ki se jemljejo preresno; in se bolj kot s preteklostjo ukvarjajo sami s sabo.

  Dežmanov problem ni v tem, da se ukvarja s povojnimi poboji, prikritimi grobišči in partizanskim nasiljem. Vse to potrebuje zgodovinopisno obravnavo. A Dežman, ne glede na to, da se rad pohvali s svojo inteligenco in širino, pa tudi empatijo, preprosto ni kos nalogi, ne da bi lastno delo izničil z ideološkim obračunavanjem. Zdrsne mu že na prvi metodološki stopnici, ko vseskozi primerja stalinizem in nacizem, Sovjetsko zvezo in tretji rajh, kjer dosledno ugotavlja, kako je bila Sovjetska zveza neprimerno bolj zločinska. Primerjava je največja skušnjava slabih zgodovinarjev, samooklicanih iskalcev resnice, ki mimogrede pozabljajo, da bistvo zla ni v njegovi primerljivosti, ampak ravno obratno, v njegovi absolutnosti.

  Dežmanova resnica, kakor smo ji lahko prisluhnili v oddaji Intervju, je, da se partizani v drugi svetovni vojni niso borili proti okupatorju, ampak proti Slovencem. Slišati je bilo, kakor bi partizani sami izsilili vojno, da bi udejanjili svojo zločinskost, ne pa da niso imeli druge izbire – razen kolaboracije. Ob kolaboraciji je Možina spet poskrbel za izjemno intervencijo, ko je zgroženo pripomnil: »O kolaboraciji se pri nas govori kot o ekvivalentu za zločin.« Razumemo, da je melodija ustaških popevk, ki se je te dni posebej glasno razlegala od sosedov, mamljiva, a če to pustimo ob strani, se ne spomnimo, da bi Francozi posebej častili maršala Pétaina ali Norvežani Vidkuna Quislinga. Celo ob zmagi na svetovnem prvenstvu Francozi niso čutili potrebe po tem, da bi zaplesali na Maréchal, nous voilà!.

  Nedeljska sogovornika sta o petdesetih Romih, pobitih leta 1942, katerih grobišče so lani našli v Iškem vintgarju, govorila s tolikšno zavzetostjo, da smo se gledalci spraševali, kako morata ta dva človekoljuba skrbeti šele za vse žive Rome, ki danes prebivajo v Sloveniji. Ali kako trepetata za begunce, ki jim Slovenija ne ponudi azila in so se prisiljeni vrniti v države, kjer jih lahko čaka smrt; če smrti ne dočakajo že kar v Kolpi. Brez pokopa.”

  • jovan jovan

   “S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.”…dr.Rugelj

   • slosin

    kakšni psihopati so šele komunisti, ki so napolnili več kot 600 brezen
    s trupli, med njimi v glavnem večina nedolžnih. Nekatere so celo žive zazidali… Kakšni ljudje lahko to zagovarjajo..? Med njimi si tudi ti, Jovice…

    • jovan jovan

     Psihopat te je naredu! Zame je človeško življenje nedotakljivo. Četudi izdaš lasten narod in se vdinjaš okupatorju. Smrad domosranski se širi po Sloveniji. Niso vas marali ne okupatorji med vojno in ne zavezniki po vojni. Nihče ne mara izdajalcev in ovaduhov. Boste pač morali živeti s svojo vlogo izdajalca. Smrdi izdajstvo, smrdi.

     • večni srb

      Škoda, da moramo na tem svetu samo umreti, vse drugo se še nekako da zmenit in popravit.

     • Hun

      pa davke placat si puzabu

   • kučko

    jovane,jovane lječenje kod Ruglja ti je mnogo pomoglo,zato čuvaj uniformo i činove.

    • jovan jovan

     Zdravljenje dr.Ruglja je pomagalo Dežmanu? Morda ti da slednji kak nasvet?!

  • sprehajalec

   seveda diskreditacija in osebna podtikanja so stara metoda Komunistov tvojega kova Jovane. In njihovih medijev.

   O zgornjem sprdovanju nad Dežmaonovo resnico, lahko pogugla čisto vsak in si sam oceni, čigava resnica drži.

   Turnšek – Ni bilo pobojev
   Dežman – Bili so poboji.

   Turnšek – Komunistične sile so bili najštevilčnejša vojna grupacija v kateri so služili Slovenci (do 1944 6000, Maja 1945 30.000)
   Dežman – Največ Slovencev je služilo v nemški vojski, italijanski in Antikomunistični vojski (97.000)

   • jovan jovan

    Dežman se sam dovolj “diskreditira”!

    • sprehajalec

     Odgovori na vprašanje kdo laže?

     A Dežman: Bili so povojni poboji, sojenj ni bilo.

     B Turnšek: Ni bilo povojnih pobojev, bila so pravična sojena.

     A ali B.

     • Hun

      ne mors zmert ker komunist v obeh je vecji sebicnez

    • Hribouc

     Dobil si Prvi opomin!
     ——————————
     Ne prosi za drugega.

     Svoboden si, da pišeš.
     Nimaš pa pravice lagati in širiti Laž ! DOVOLJ JE !

   • Brane

    Reče se Domobranski in ne antikomunistični, lahko tudi vazalsko nacistični vojski

    • sprehajalec

     Brane, od laži se ti bo stopil jezik.

     reče se prostovoljna antikomunistična Milica. MVAC. Tako so sebe imenovali. ne vem kakšne kompetence imaš, da bo pa kar tvoje ime obveljalo.

     komunisti proti Antikomunistom. Tako kot je okvirno še danes Brane.

     • Hun

      a ni MVAC bila Italijanska milica?

     • Hribouc

      Brane, razčistimo:

      Zaradi komunističnega terorja in več kot 1000 pobitih nedolžnih Slovenk in Slovencev se resnično upre klanju in nočnim tatovom resnično ljudstvo.
      Prva MVAC Militare Voluntare Anti Comunista – VAŠKI STRŽARJI – zasmehovalno po komunistično Bela garda se ustanovi na Šentjoštu , mislim da 27Junija 1942 in nato še veliko, spontano po vsej Notranjski in Dolenjski. Znan je primer prestrašenih fantov in mož Menišije (Begunje/Cerknica), ki po partizanskem pokolu nedolžnih v viharni noči dobesedno ponorijo in masovno odidejo v italijansko postojanko Rakek in terjajo, da jih Lahi internirajo na Rab v uničevalno taborišče.
      Dogovor na koncu je bil, da so dobili dolge francoske flinte na en patron in status milice – VSE PO MEDNARODNEM VOJNEM PRAVU – funkcija čuvanja življenj in imovine – nobene akcije proti partizanom niso bile dovoljene!!!!

      Potem pade Italija v sept. 1943.

      Vaški stražarji predlagajo združen boj z Partizani proti prihajajočemu Nemcu.
      Komunisti gladko odbijejo.

      Vse postojanke Vaškijh stražarjev padejo v par tednih.
      Partizani SKUPAJ RAMO OB RAMI Z ITALIJANSKIM FAŠISTIČNIM OKUPATORJEM uničijo vse njih postojanke in jih 1040 zajamejo pod pretvezo ČASTNE PARTIZANSKE BESEDE ZA ŽIVLJENJE !

      16 jih farsično obsodijo v Kočevju in jih zakoljejo.

      Ostalih nimajo s čem obtožiti in jih navidezno oprostijo krivede, vendar čez 700
      zahrbtno pokoljejo.

      Preživeli ustanovijo Domobranstvo in maščujejo tovariše. kako končajo vemo vsi.

      O domobranstvu imaš kup knjig in zapisov pod Nova Slov. Zaveza, itd.

     • Tlele sem ti dal +sek ampak če bi mogel, bi dal 1000 plusov. V Par stavkih povedano vse, kar manjka v zavesti slovenskega naroda.

     • Brane

      Militia Voluntaria Anti Communista…pa taki slovenci, da še za svoje ime v osnovi niso uporabili slovenski jezik:) Pa velika usta o obrambi domovine in Slovenstva…Riti bi nastavljali Italijanom, ker je bilo tako bolj udobno…

     • Hribouc

      Pizda spahnjena , pojma nimaš!

      V strahu pred komunajzarskimi poboji so fantje odšli k Italijanom, da jih internirajo, saj oprožja niso imeli, ker so ga predali OF za “boj proti okupatorjem”, pa so ga prasci rdeči obrnili proti njimk, pizde!
      Njihovo ime je bilo Vaške straže.
      okupator pa po mednarodnem legalno – MVAC.
      ———————————————–
      Kdo je nastavljal pizde Italijanom ?
      Odg.: Terenke !
      Terenke, ki so vlačile informacije iz Italijanov in ovajale nedolžne, ki so jih Lahi kurčevi vlačili umirat v taborišča in v Gramozno jamo!

      Če je nastavila kaka izven OF, je letela, stokrat posiljena pred smrtjo, v brezno.

      Eno so celo razčetverili s konji, ker je hodila eni terenki pri nj.komandantu partizanu v zelje…tako, po partizansko!
      ————————————————–
      Zdaj pa, Branko, drži gobec, ker se4rješ na debelo in smrdljivo, lažnjivo !

     • Brane

      Pametno

     • Hribouc

      SLOVENSKA KOLABORACIJA – izziv za razmišljanje trdorokcev:

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Partija/Partizani

      **********************

      Z Hitlerjem/Nemci : od 06.Apr.1941 – 22.Jun.1941 nedovoljena

      ————————od14.Apr.1944 – 09.Maj1945 nedovoljena

      Z Churchillom/GB : od 27.Mar.1941- 09.Maj1945 nedovoljena

      S Stalinom/Rusijo : od 06.Apr.1941 – danes nedovoljena

      Z Mussolini/Italija : od 06.Apr.1941 – 23.Sept.1943 nedovoljena

      Z Titom/ rdečoYU : od 06.Apr.1941 – danes nedovoljena

      Vaške straže

      ****************

      Z Mussolini/Italija : od 17.Jul1942 – 23.Sep 1943 dovoljena (?)

      Domobranci

      ***************

      Z Hitler/Nemci : od Okt.1943 – 09.Maj 1945 dovoljena (?)

      —————————————————————————————————

      Viri : Peter Batty, Nora Beloff, 100x Pričevanja, Nova

      Zaveza, dr. Peter Urbanc – dokumentarno iz vojnih arhivov Rima in Berlina

      *(?) = Ali je bila dovoljena kolaboracija z okupatorji po mednarodnem vojnem
      pravu tudi domoljubna, kulturna, etična in pravična je vsekakor debatljivo,
      vendar v boju za življenje in smrt pod ulomkovo črto.

      Takoj po italijanski kapitulaciji so vodilni od Vaških straž partizanski
      vojski ponudili skupen boj proti Nemcem, kar so, seveda, radikalno zavrnili in
      z italijanskim orožjem in moštvom sesuli stražarske postojanke Notranjske in
      Dolenjske.Zajeli so 1040 stražarjev, ki so se predajali za partizansko ČASTNO
      BESEDO / obljubo in garancijo življenja ! Partizani so jih čez 700 brez sojenja
      večinoma kruto zaklali, deloma postrelili kot pse za plotom!

      TA STRAHOTNI ZLOČIN JE USODNO RODIL ŠE DOMOBRANSTVO IN TOTAL DRŽAVLJANSKO
      VOJNO

     • Hribouc

      PRASCI RDEČI SO KOLABORIRALI Z ITALIJANI VSO VOJNO !!!

      odmev na članek zgoraj:

      In kako so, pizde rdeče, izvedle kaznovanje italijanskih fašistov za pobiti,
      internirani, pocrkani narod in za požgane lepe slovenske vasi?

      ————————————————————

      Ob kapitulaciji usrane Italije so se lepo kolaboracionistično zmenili, prasci
      rdeči in črni !

      Italijani: Mi vam pustimo težko orožje in municijo, vi na spustite domov v
      Italijo!

      Komunisti: OK, velja, lahko obdržite osebno orožje in , izvolite, greste
      domov-

      NEKAZNOVANI, celi imeli so slavnostna kosila skupaj preden so se razšli.

      ———————————————————————————————————-

      V tem času je poveljstvo Vaških stražarjev predlagalo komunistom skupni boj
      proti Švabom do konca, do miru.

      Komunisti so rekli : NE

      Z italijanskim orožjem so sesuli postojanke Vaških straž Dolenjske in
      Notranjske in zajeli so ob obljubi Amnestije za predajo, življenje proti častni
      partizanski besedi.

      Predali so se, 1040 fantov in mož!

      PRASCI RDEČI KOMUNISTIČNI SO JIH ČEZ 700 ZAKLALI PO GOZDOVIH RIBNICE IN KOČEVJA!

      Niso bili Belogardisti – to zaničevanje so jim nadeli krvavi partizani, Rdeča garda.

      BILI SO PROTIKOMUNISTIČNA MILICA-VAŠKI STRAŽARJI !

      ———————————-

      Preživeli so ustanovili Domobranstvo in začela se je total državljanska vojna!

      Pred Domobranci so Partizani v glavnem samo bežali.Do konca, do Maja 1945.

      Zaključek morije je v Kočevskem rogu in na zasavskih hribih ter v 700 moriščih
      Slovenistana.

     • Brane

      Edino pravilno:)

     • sprehajalec

      Tudi Komunisti so za pokrivala vzeli kar čepice Rdeče Armade M-35, četni ustroj s politkomisarji in vojaški emblem rdeče Armade. pa prisega je bila, da se bodo borili skupaj z junaško Rdečo Armado.

      kasneje so komunisti zamenjali ruske izraze za izraze iz srbščine, do leta 1991.

    • Hribouc

     Prav je : Domobranski protikomunistični.

     Šli so k Švabom, da so ostali živi še slabo leto in pol – 1. največji razlog !

     Šli so maščevat skoraj 1000 kameradov Vaških stražarjev, ki so jih nič krive
     poklali v gozdovih Notranjske, Ribnice in Kočevja.

     Ko so jih krvosesni Komunisti/Partizani skupaj z Italijanskimi črnimi fašisti in njihovi kanoni in tanki napadali Sept-Oktobra 1943 so se vaški stražarji predajali, njih 1040 skupaj iz vseh vasi Notranjske in Dolenjske.
     PREDAJALI SO SE NA ČASTNO PARTIZANSKO BESEDO, DA BODO V ZAMENO
     LAHKO ŽIVELI DALJE !

     Prasci komunajzarski, seveda, niso nikoli vedeli kaj je to Častna partizanska beseda – kurbe satanske !

     Kaj je to poklati 700 nedolžnih ljudi za Partizana ? NIČ. POPOLNOMA NIČ.

     Ker vsakdo je vedel, da bo dobil kuglo v hrbet, če bo samo črhnil!
     Še danes jih je strah.
     Moj stari, tri leta v Partizanih je še dandanes pri 92 letih ves presran in si ne drzne ziniti nobene !
     KURBE KOMUNISTIČNE, SATANSKE – PREKLETI IMATE ROD ZA ŠTIRI SVOJIH OTROK, KI ODPLAČUJEJO SVINJARIJO NAJVEČJEGA MORILSKEGA SATANIZMA N!!!!

     • Brane

      Edino pravilno, če bi bili temeljiti bi bilo danes manj drekačev, samo še razni skesani komunisti ala JJ in Dežman:)

     • Hribouc

      Točno, tovariš branko !
      Kidrič je zafukal, ker ni izpolnil svoje napovedi v Metliki, jeseni 1944, do bodo pobili vse , samo še trije , da bodo ostali, samo, da so komunisti!

      Ja popolno bi bilo, če bi pobili vse do zadnjega, samo da bi ostala še sam blazni Kidrič, ki bi prvo trikrat posilil svojo Armićko in jo zafukal v prvo brezno in fuknjeni Kardelj, ki fukat itak ni mogel, torej bi Pepco veselo zavrtel na ražnju nad ognjem tako kot je to delal Ahac z ljudmi po Dolenjski in jo vrgel tja med skale, tako, da bi jo raznesla vesele lisice in lisjaki.
      Na koncu bi brezglava kurca ugotovila, da se ne moreta parit, da bi pridelala še tretjega, tretjo komunistko za razplod!

      In zdajle, za svojo popolno rdečo srečo, si ga zdrkaj in kriči Smrt komunizmu -pa ti bo do kraja odleglo, ko ti bodo iskre letele skoz zamašeni raufnk iz možganov.
      Norci fuknjeni.

     • Brane

      To pa je strast:)

  • Hribouc

   PARTIZANSKA KOLABORACIJA Z NACISTI JE TRAJALA CCA.ENAKO DOLGO KOT
   DOMOBRANSKA !

   Razloga za to pa sta diametralno nasprotna.
   Domobranci so dobili uniforme in orožje in hrano, Partizani veliko-veliko več od tega !!!

   PARTIZANSKA KOLABORACIJA Z LAHI PA JE TRAJALA OD 6.APR.1941 do 23.SEPT.1943.

   Partija /Partizani so bili v globoki kolaboraciji z okupatorjema čisto popolnoma vse obdobje vojne in OF revolucije ! V Italijanski vojski, policiji in med fašisti je bilo ogromno komunistov.
   Italijanska fašistično-komunistična soldateska je nekaznovano odšla v zameno za težko orožje in za moštvo cele brigade, s katerimi so Partizani sesuli Vaške stražarje, jih 1040 ujeli in čez 700
   poklali.Koliko groze je italijan npovzročil Sloveniji- komunisti so z njimi barantali, namesto, da bi jim sodili in kaznovali!

   Tega nočete slišati, kajneda, ljubčki Levuharji ?
   In še eno nagradno vprašanje Titku Turnšku :

   Koliko španskih borcev je bilo v Jugoslavijo vrnjeno kot aktivnih Gestapovcev ,ki so KOT PETA KOLONA skupaj z Folksdojčerji uničevali kraljevo jugoslovansko vojsko in še marsikaj ?

   SLOVENSKA KOLABORACIJA – izziv za razmišljanje :

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   Partija/Partizani

   **********************

   Z Hitlerjem/Nemci : od 06.Apr.1941 – 22.Jun.1941 nedovoljena

   ————————od14.Apr.1944 – 09.Maj1945 nedovoljena

   Z Churchillom/GB : od 27.Mar.1941- 09.Maj1945 nedovoljena

   S Stalinom/Rusijo : od 06.Apr.1941 – danes nedovoljena, uzurpatorska

   Z Mussolini/Italija : od 06.Apr.1941 – 23.Sept.1943 nedovoljena

   Z Titom/ rdečoYU : od 06.Apr.1941 – danes nedovoljena, uturpatorska

   Vaške straže

   ****************

   Z Mussolini/Italija : od 17.Jul1942 – 23.Sep 1943 dovoljena (?)

   Domobranci

   ***************

   Z Hitler/Nemci : od Okt.1943 – 09.Maj 1945 dovoljena (?)

   —————————————————————————————————

   Viri : Peter Batty, Nora Beloff, 100x Pričevanja, Nova

   Zaveza, dr. Peter Urbanc – dokumentarno iz vojnih arhivov Rima in Berlina

   *(?) = Ali je bila dovoljena kolaboracija z okupatorji po mednarodnem vojnem
   pravu tudi domoljubna, kulturna, etična in pravična je vsekakor debatljivo,
   vendar v boju za življenje in smrt pod ulomkovo črto.

   Takoj po italijanski kapitulaciji so vodilni od Vaških straž partizanski
   vojski ponudili skupen boj proti Nemcem, kar so, seveda, radikalno zavrnili in
   z italijanskim orožjem in moštvom sesuli stražarske postojanke Notranjske in
   Dolenjske.Zajeli so 1040 stražarjev, ki so se predajali za partizansko ČASTNO
   BESEDO / obljubo in garancijo življenja ! Partizani so jih čez 700 brez sojenja
   večinoma kruto zaklali, deloma postrelili kot pse za plotom!

   TA STRAHOTNI ZLOČIN JE USODNO RODIL ŠE DOMOBRANSTVO IN TOTAL

   DRŽAVLJANSKO VOJNO

   To , kar pišeš o Romih-žrtvah na Igu in nadaljuješ v insinuacije s katerimi ponižuješ Dežmana in Možino je pa deplasirano govnaško sranje, ki Jovan Jovana postavlja v čudno luč in pred veliko ogledalo:
   Vsakič , ko vidim, ko so hrabri srpski oficirji v okolici Tuzle pobili skupino bošnjaških dečkov, ki so jim ukazali naj poležejo v travo, vidim šalabajzarske srpske junake-pijance, ki v eni roki držeč
   kalašnikovko spusti rafal po hrbtih dečkov, mi udarijo solze silnega besa !
   Srbijanci niste nič drugega kot navadne balkanske jebe, luzerji vseh bitk in proslavljate za vedno izgubljeno kosovsko bitko, za vedno izgubljeno 1,svet.vojno in eksodus na Krf in še vse to debelo proslavljate !
   Erdogana je srbijansko vodstvo, svojega sovraga za 600 let, ki, da vas je poslal nazaj v kameno dobo, sprejelo kot odrešitelja in mu osebno peli pesmicwe v Turškem jeziku / seveda, ker je prinesel denarje za avtocesto in še kaj, da se boste mastil nekaj let – srbijanski krijumčari-večni mešetarji in črnoborzijanci – nikoli nič iz vas.

   Zdaj nam boš se solil pamet s puhloglavskimi natolcevanji in žalil dva močna predstavnika slovenskega Naroda, ki se trudita z vso silo za Resnico ?

   To misliš, da boš?
   Budala konjušarska bizantinska. Odjebi, Jovane!

   • dr Janez Sveti

    To kar pišeš je tista resnica, ki se je potomci zločincev tako bojijo!
    DR Janez SVeti

    • Hribouc

     Oni se ne boje kogarkoli!
     Dokler so v tropu kot volkovi!
     ONI SOVRAŽIJO.
     ———————————————————-
     JA, RESNICA PA JIH UBIJA.

   • Hribouc

    Jovan Jovan

    ĆEKAM TVOJ ODGOVOR !!!
    Zapamti, kad sam te prozivao – danas je 1.August 2018.

    • Vse lepo in prav, ampak s ćefurji se v Sloveniji NIKOLI ne govoi v njihovi ‘drekavšćini’. Vzemi to v poduk!!

  • dr Janez Sveti

   “da se partizani v drugi svetovni vojni niso borili proti okupatorju, ampak proti Slovencem.”

   Ko preštejemo žrtve okupatorja in Slovencev, ki so jih partizani pobili, dobimo odgovor na to. A ne?

   A so v Beli krajini partizani klali Rome ali niso? Jaz vem kje so jih!

   Ali so komunisti ki so pod okriljem NOB pobijali “razredne” sovražnike ustvarili razkol med SLOVENCI?

   Nimam volje, da pišem dalje, saj je za inteligentnega človeka dovolj to kar sem napisal!

   DR Janez SVeti genij

 • Borut Stari

  Naključna genetska nesreča teh dementnih gremlinov je, da so se rodili z deformiranimi možgani. Psihopatskim možganom fizično primanjkuje tisti del nevronske mašinerije, ki v našo zavest pričara občutek sočutja do soljudi, živali in okolja nasploh. Njihova empatija do drugih je tako enigmatična kot barve za nekoga, ki trpi za barvno slepoto. Zaradi specifične narave svoje motnje pa so izredno destruktivni za ljudi, s katerimi si delijo življenje.

  • jovan jovan

   No, vidiš, kako se strinjaš z mnenjem dr.Ruglja!

  • Hun

   za koga govoris za Dezmana?

   • Borut Stari

    Ne. Dobro veš za katere.

    • Hun

     sam da ti ves, da jst vem, starina

     • Borut Stari

      Prav malo mi je mar kaj ti veš ali ne veš. Tvoji problemi me ne zanimajo. Želim pa ti, da jih nimaš.

     • Hun

      jst tud teb zelim velik zdravja in srece, stari

 • marko

  Zgodovinska resnica slovenskih desničarjev,zavezniki,katerih del so bil tudi Titovi partizani so bili agresorji,nacizem pa je bila miroljubna ideologija,ki je šrilia mir,enakost,sočutje in človekove pravice.

  • sprehajalec

   Marko, Titove partizane in njihove naslednike so leta 1991 Slovenci odslovili.

   Nemški Delavski socialisti pa so bili Levičarji, zato sedanji slovenski desničarji z njimi nimajo nič skupnega.

   • Hun

    po “noci dolgih nozev” se je stranka radikalizirala…v kero smer je pa itak vseeno

    • sprehajalec

     Še vsak ki je s komunisti sklepal kompromise, je bil likvidiran ali pa je potegnil ta kratko. To nas uči zgodovina.

     • Hun

      visoko pozicionirani komunisti so ljudje z oportunisticnim ali poslusnim karakterjem…s takimi ljudi itak ni moc uzpostavt enakopravnih kompromisov

 • sprehajalec

  Zahodna Europa, Francija naprimer, je imela več skupin odpora. Komunistični partizani so bili samo ena odporniška grupacija. Najbolj znani so tako imenovani Makijevci, nekomunistični odpor, ki so zasloveli zaradi angleške serije Allo Allo.

  Makijevci so bili pod kontrolo angleških služb, njihova dejavnost je bila obveščevalne narave, reševanje sestreljenih letalcev, ob bližanju izkrcanja v Normandijo, pa tudi diverzije. Takšne so bile vse oblike odpora v Zahodni Europi. Strogo kontrolirano okolje v izogib nepotrebnim žrtvam med civilnim prebivalstvom zaradi represalij. Neko “žrtvovanje za svobodo” ni bilo nikoli zahtevano od ljudi in je bilo stvar odločitve posameznika.

  Pri nas je bilo drugače. Partija je s protiimperialistično fronto izključila 70% takratnih volilcev Ljudske stranke in ni dopustila nikakršnih alternativnih oblik odpora. Konkurenčne grupacije ki so nastale (Tigrovci in Plavogardisti) so s fizično silo likvidirali. Z Dolomitsko izjavo pa si je zagotovila monopol nad odporom ter vse svoje sovražnike iz vrst nekomunističnih strank proglasila za izdajalce in kolaborante. Ti so imeli potem na izbiro le dvoje. Ali se podredijo Partiji ali pa se naslonijo na okupatorje.

  Edina alternativa je bila torej Ali boš komunist in pod okriljem Partije, ali pa boš postal izdajalec in kolaborant.

  • Hribouc

   Odlično.
   Resnica.
   Ki bo rdečegardiste še kako bolela. Bolela bo dolgo.
   Ker gre za globoko gnojno bulo revolucije, sadizma proti drugačemislečim in ,ker je šlo in še gre za diktaturno teroristično kurčevo rdečo oblast divjakov, neuravnovešencev, objestnežev, lenuhov,, sadistov, poklicnih barab in morilcev, tatov in raubarjev,postopačev, gangsterjev, delomrznežev, lenih vajencev in faliranih študentov ter tudi zglajzanih sinov in hčera bogatunov!

  • Hun

   tko k visoko pozicioniran komunist prireja moralo seb v prid, na enak nacin ti poizkusas z rehabilitacijo Rozmana, Rupnika in ostalo ablasti zeljno druscino

   • sprehajalec

    Komunistični partizani so zmagali v konkurenčnem boju za oblast Hun. Z Rožmanom pa Rupnikom. Saj ravno to ti opisujem. S pomočjo hercegovcev, pa dalmatincev pa prekomorcev pa Rdeče armade. In Komunisti so prevzeli oblast.

    • Hun

     in s pomocjo zaveznikov ZDA in VB…ne pozabt povedat…S tem da komunistov oz clanov KP med slovenskimi partizani ni blo velik…vecina slo partizanov je bilo in ostalo katolikov

     • sprehajalec

      Tako kot sem ti dejal. Tudi Jumbo NL je Nizozemska ekipa, čeprav je tudi Roglič v njej. Tako so bili pač tudi partizani Komunistična vojska.

      Od leta 1944 ko je Broz podpisal, da se združita četniška kraljeva vojska in Partizanska vojska v eno, pod formalnim poveljstvom Kralja Petra v londonu, je zahod podpiral to vojsko. Ko jim je maršal potem pobegnil iz Visa k Rusom, pa izvedel državni udar, je padla železna zavesa.

      Churchilova napaka je bila, da ga na Visu ni dobro zastražil pa tam obdržal. Potem bi morda kaj bilo iz jugoslavije. tako pa gola zguba…

     • Hun

      profesionalci so placanci kot Tujska legija npr.

      Ukaz iz VB je bil da se kraljeve cete zdruzijo pod povelje Tita.

     • sprehajalec

      Formalni vrhovni poveljnik je bi Kralj.

     • Hun

      dejansko, sprehajalc za dvig morale vojakom, pobegli vrhovni povelnik ni ravno funkcionala izbira..Tito je bil pozegnan od zaveznikov, ker je bil uspesnejsi od Mihajlovica

 • Brane

  Stari partizani še edini plačujejo RTV prispevek:)

 • Brane

  Dajte mu en deci revežu, da pride k sebi:)

  • Osti jarej

   ..a jožu…..ne pije več….menda

  • dr Janez Sveti

   Kaj je tema?? Daj povej! A je Dežman povedal karkoli, kar ni res? Če je..mi povej prosim! Mimgrede..Rugelj je bil alkoholik..do smrti!
   DR Janez SVeti genij

 • jovan jovan

  Očitno Rugelj ni bil uspešen.

 • janko

  Ni bilo lustracije – katastrofa.
  Zaostali smo. In izgubili Trdinov vrh, ki ga je Vatikan priznal za slovenskega, Janša ga je ubranl, pa tudi Dragonjo. Vse to in še več so komiji (udba, kontinuiteta, Tuerk) zagonili. To je veleizdaja, bolani um! Samo bolani um lahko počne take stvari kot enormni povojni poboji lastnega prebivalstva v zameno pa podaritev lastnega ozemlja…. TO je komunizem in isto današnji socializem – potomci komijev.
  A Kordiš je te dni imel v parlamentu majico s Titom – ki je eden od 10 največjih zločincev sveta? Takoj bi morali zapreti.

 • tomaž muhič

  Zakaj g. Dežman ne more imeti intevjuja z drugim novinarjem? Vedno z istim? Ker ga nihče ne jemlje resno.

 • Občasni Komentator

  Dežman se enako laže kot predstavniko OF.

 • Ivan Friderik Novak

  Zdravljeni alkoholik . . .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!