fbpx

Jože P. Damijan leta 2014 opisoval samega sebe? Politiki so nesposobneži, ki iščejo obvode, da bi se kljub šibkim kvalifikacijam prerinili do korita?

Jože Damijan. (Slika: PrintScreen/RTVSLO)

Pisalo se je leto 2014 in Jože P. Damijan, potencialni KUL mandatar, je že pisal svoj blog. In česa vsega ne najdete na njegovem blogu. V letu 2014 se je Damijan na svojem blogu razpisal o tem, da politikov ne ceni, in da zato ne hodi na volitve. Zakaj politikov ne ceni, ali jih v letu 2014 ni cenil? Ker je verjel, da so to nesposobni ljudje, ki na trgu ne morejo uspeti in skozi politiko iščejo pot do korita.

Jože P. Damijan v letu 2020 želi v politiko, postati celo želi mandatar in tako preskočiti vse možne stopnice. V letu 2014 pa je na svojem blogu pisal, svojim današnjim dejanjem, skoraj protislovno. Pisal je o tem, da ne voli, ker se ne more prisiliti, da bi volil za politike. Zakaj ne? Ker so po njegovo politiki najslabša vrsta ljudi, komolčarji, ki vedo, da na trgu ne morejo doseči ničesar, pa se skozi politiko skušajo preriniti do korita.

Če bi bili zlobni do Damijana, bi mu to vrgli v obraz in mu rekli, da je zdaj tudi on ta komolčar, ki jih ceni najmanj na svetu ali sploh ne ceni. Pa mu ne bomo. Toda, kako potem razumeti, kako uskladiti to, kar je Damijan o politikih mislil v letu 2014, s tem, da zdaj želi v politiko?

Je Damijan spremenil svoje mnenje o politikih?
Pustimo ob strani, da Damijan sam kaj veliko na pravem trgu ni bil. Morda je o politikih spremenil mnenje, morda ga ni pa dela izjemo pri samem sebi, morda pa, kar je po naše najverjetnejša razlaga, sebe vidi kot nekakšnega superiornega rešitelja politike. Toda, če se spomnimo njegove antievro retorike, je to že drugi veliki retorični zdrs, ki ga je JPD – ju mogoče očitati in ki kaže, da ima probleme s konsistenco.

Aleš Ernecl