fbpx

Jože P. Damijan snubi Fajonovo, Bratuškovo, Mesca in Šarca, a zanj so le žalitev za intelekt!

Foto: Matic Štojs Lomovšek

V vednost vsem članom strank SD, Levica, LMŠ in SAB. Za kandidata za vodenje vlade v levi koaliciji ustavnega loka Jožeta P. Damijana je članstvo v stranki žalitev za intelekt. Pa vi vidite kako in kaj …” je zapisal Twitter uporabnik Primož Bohinc po tistem, ko se je v debato zapletel z Damijanom, ki bi s strankami leve opozicije sestavil alternativno vlado. A kot kaže, so zanj strankarska demokracija in s tem stranke, ki jo sestavljajo, žalitev za intelekt.

Jože Damijan, človek, ki ga je globoka država izbrala za strelivo za napad na desnosredinsko koalicijo in gnojilo za rahljanje koalicije, tako naravnost tega iz naslova seveda ni rekel. Je pa na družbenem omrežju zapisal, da je članstvo v stranki žalitev za intelekt. Marjan Šarec, Tanja Fajon, Luka Mesec in Alenka Bratušek so namreč člani oziroma predsedniki političnih strank.

Jože Damijan je zapisal, da se v “njegovem” svetu med seboj ne sprašujejo o svetovnem nazoru in da je članstvo v stranki žalitev za intelekt. Primož Bohinc, podjetnik in ekonomist, je komentiral: “Pričakujem, da bodo člani lokostrelske koalicije Tanja Fajon, Luka Mesec, Marjan Šarec in Alenka Bratušek v prihodnjih dneh deponirali partijske izkaznice. Vlada KUL bi bila prva nepolitična vlada na svetu. Noro, takoj podpišem, če ne bi bilo vse skupaj vzporedno vesolje.

https://twitter.com/PBohinc/status/1326867285546557442?s=20

Znano je, da Jože P. Damijan ni navdušil v javnih nastopih, kot kaže mu ne gre od rok niti tvitanje, saj se po nepotrebnem zapleta že pri osnovnih temah, za politične začetnike. Če bi Damijan želel suvereno sestaviti koalicijo, sploh ne bi postavljal pod vprašaj strankarske pripadnosti, saj je ta samoumevna – živimo namreč v parlamentarni demokraciji, ki jo sestavljajo stranke, proporcionalni sistem pa terja njihovo povezovanje v koalicije. Svetovni nazori pa ga jasno ne zanimajo, saj jih je v življenju zamenjal že več – od liberalca do marksista. Le kdo ne bi v tej situaciji želel skriti pomena političnih nazorov?

https://twitter.com/PBohinc/status/1326870329893990400?s=20

Sara Kovač