fbpx

Jožef Jerovšek: “Tehnična vlada bi bila katastrofa! To bi bilo obdobje kaosa v naši državi!”

Nekdanji poslanec SDS Jožef Jerovšek. (Foto: STA)

“To je stalni repertoar sedanje leve opozicije, to ni nič novega. Deluje pa relativno uspešno pri Slovencih, ki so v povprečju politično nepismeni. Tako izkušeni manipulatorji dostikrat uspejo, da Slovenci nasedejo. To so te znane metode. Tehnična vlada, kot da je to nekaj dobrega in učinkovitega. Tehnična vlada v slovenskem prostoru, ki še nima izkušenj z njo, bi bila izrazito katastrofalna. V danih pogojih, ko se je treba dnevno odločat, bi taka vlada rabila šest mesecev, da se profilira, seznani z delom. To bi bilo obdobje kaosa v vsakem slučaju v Sloveniji,“se je na predlog nekdanjega predsednika vlade in predsednika Liste Marjana Šarca odzval nekdanji dolgoletni poslanec Slovenske demokratske stranke Jožef Jerovšek.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec histerično pogreša oblast. Skregana politična levica je zadnjih sedmih letih preveč pozornosti namenila notranjim bojem in uzurpaciji oblasti na področju energetike, bančništva, socialne politike in medijev. V Sloveniji naj bi vsako leto zaradi korupcije izginilo več kot tri milijarde evrov, kar je posledica dolgoletne vladavine levih strank v naši državi. Ni pa naredila popolnoma nič za sprejetje zakona o dolgotrajni oskrbi, debirokratizacijo sistema ali preprečitev vsakoletne kraje 400 milijonov evrov v slovenskem javnem zdravstvenem sistemu. Komedija je toliko večja, ker je taista prepirljiva levica v treh mesecih zgladila spore in bi skladno z njenimi željami, skozi prehodno vlado pripeljala Slovenijo do njim ljubih četrtih zaporednih volitev. “Opaža se to, da Marjan Šarec ni kreator lastnih idej. Za njim stoji neko ozadje, ki se kaže skozi to, da je ljubljanski odbor Desusa organiziral t.i. nezaupnico predsednici Pivčevi,” zatrjuje nekdanji poslanec SDS Jožef Jerovšek.

Slovenija je zaradi prevladujočega vpliva levih medijev dolgoletna žrtev umetnega boja proti politiki desne provenience. Levica se ne more sprijazniti s tem, da bi oblast v Sloveniji imela tudi drugače razmišljajoča politična opcija. Njihovo delovanje je popolnoma nerazumljivo, saj so imeli tako v času Cerarjeve kot tudi Šarčeve vlade udobno parlamentarno večino.

Zapis Marjana Šarca. (Foto: Facebook)

Marjan Šarec deluje z metodami partijske oblasti in njihovih obveščevalnih služb
Pobegli predsednik vlade Marjan Šarec si je v teh treh mesecih spočil in spet poka in zabava slovensko javnost s svojimi šarcizmi. Sedaj sanja italijanski scenarij, kjer sta levo populistično gibanje Pet zvezd in Demokratska stranka, iz vlade izpodrinila domoljubnega politika Matea Salvinija, ki se mu na naslednjih parlamentarnih volitvah obeta prevzem oblasti. Njegov scenarij je nastanek nove prehodne vlade, ki jo je zapakiral v všečno podobo za slovensko javnost. “To so ti krogi, ki skušajo na vsak način postaviti stanje, ki bi omogočilo, da bi zminirali sedanje vlado. Jaz upam, da se jim ti poskusi, ki kažejo absolutno vse metode starih partijskih oblasti in njihovih obveščevalnih služb, ne bodo posrečile,” pove Jerovšek.

Med drugim Šarec zahteva, da bodoči mandatar ne bo član nobene politične opcije. Na vidnih političnih funkcijah tako ne bi bilo nikogar od predsednikov strank. Mandatar bi moral zbrati 46 podpisov. Pred prisego bodo vsi podpisali sporazum, kjer bodo opredelili svoje naloge in razpisali nove volitve v času pol leta. Predsednik stranke LMŠ ni prvi ne zadnji na levem političnem polu s temi zgodbicami. Ob vsaki večji krizi so dominantni levi mediji v javnosti vzpostavljali scenarije tehnične vlade in s tem že pripravljali scenarij za nov politični obraz. Tako so se na slovensko politično prizorišče lansirali Zoran Janković, Igor Šoltes, Gregor Virant, Miro Cerar, Alenka Bratušek in Marjan Šarec.

OPOZORILO KOALICIJSKIM STRANKAM!Že več kot dva meseca čakamo, da spričo v nebo vpijoče korupcije, klientelizma,…

Gepostet von Jasa Jenull am Mittwoch, 8. Juli 2020

Jerovšek razkriva, da so Jenull in protestniška druščina, del paradržave
Podobne politične težnje izkazuje tudi slavni režiser protestov Jaša Jenull.  Med drugim zapiše, da že več kot dva meseca čakajo, da spričo v nebo vpijoče korupcije, klientelizma, neupoštevanja stroke, brezobzirnih napadov na posameznike in demokratične inštitucije ter neodvisne medije, sprejmejo edino logično odločitev in zagotovijo tej državi tehnično vlado oz. čimprejšnje predčasne volitve. “Janšizem je virus, ki razjeda našo državo in jo je pripravljen raztrgat na pol za ceno dveh let na oblasti,” zapiše politično vodeni Jenull iz krogov leve provenience.

O morebitnih povezavah med vodilnimi političnimi predstavniki na levici in petkovimi protestniki smo povprašali izkušenega poznavalca slovenske politike. Jerovšek zatrjuje, da povezanosti sploh ne skrivajo. Omenja razkritje našega medija o tem, da je režiser filma Preboj Dejan Babosek, zmerjal gardiste z izdajalci. “To je iz istih virov. To je ta histerija, ki jo zganjajo. Nekaj se vidi. Tile imajo ogromno denarja,” brez ovinkov pove dolgoletni poslanec Jerovšek in hkrati opozori, da za širjenje svoje propagande, lahko posnemajo revolucionarni film o Franti ali pa angažirajo politično motivirane kulturnike. “Organizirajo nastope proti vladi, koaliciji. Vidi se, da iz centra tiskajo propagandne plakate in jih lahko vidite po celi Sloveniji. To je tisto, kar Slovenijo lahko skrbi. V tem vidimo del te paradržave,” izreče kritične misli o petkovih protestnikih Jožef Jerovšek.

Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Luka Mesec in Tanja Fajon. (Foto: STA)

Padec stabilne vlade bi v Sloveniji povzročil kaos
Jerovška smo povprašali o stabilnosti v vladni koaliciji. Vladna koalicija ima sedaj 46 zagotovljenih glasov brez podpore SNS in dveh poslancev narodnostne skupnosti, ki so podpisali sporazumno sodelovanje med opozicijo in vlado. Jerovšek opozarja, da se opazijo neverjetne težnje po tem, kako bi lahko razbili poslanski skupini Desus in SMC. “Ampak izgleda, da se jim vse te težnje ne bodo posrečile. Upam, da se jim ne bodo, ker po dnevnem razplamtevanju te epidemije bi bilo lahko to pogubno na več področjih Slovenije, tudi za gospodarski razvoj. Pomembno je tudi z vidika nadzora nad epidemijo. Potem bi bil v državi kaos, ki bi lahko imel neslutene posledice,” nam ob koncu pogovora še zaupa Jožef Jerovšek.

Luka Perš