Jugodiplomat Vajgl pomagal ustvariti Teo Jarc – “tempirano bombo”, ki je počila na Kredarici!

Evropski poslanec Ivo Vajgl je Tei Jarc pomagal do kariernega vzpona na področju sindikalizma. (Foto: sta, rtvslo, posnetek zaslona)

V zadnjih dneh močno razburjajo javni nastopi predsednice sindikata Mladih plus Tee Jarc, ki je že ves čas odkrita nasprotnica vlade Janeza Janše. Sicer smo že iz preteklosti vajeni njenih kričaških izpadov in drugih dejanj, ki niso ravno v skladu z bontonom, a se je tokrat izkazala z naravnost obscenim vedenjem ob obisku Triglava skupaj s svojo politkolesarsko tovarišijo. Le malokdo pa ve, da je k njenemu vzponu močno pripomogel tudi nekdanji jugodiplomat in poznejši evropski poslanec Ivo Vajgl. 

Najprej so se Tea Jarc in njena tovarišija podali na sam vrh Slovenije in tam organizirali nekakšno “rdečo orgijo”, ki je še najbolj spominjala na taborniško izvedbo borčevske proslave (njeni nastopi v javnosti mnogokrat spominjajo na rohnenje pokojnega Janeza Stanovnika). Po obisku vrha Triglava pa so v poznih večernih urah nadlegovali premierja Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa, ki sta si privoščila počitek na klopci pred Kočo. Janša je naslednji dan na Twitterju sporočil, da so osvojili vrh najvišje slovenske gore skupaj s prijatelji iz Madžarske “v čudovitem vremenu in razkužili skale ter Aljažev stolp po včerajšnji kontaminaciji”.

Oskrbnik koče na Kredarici Herman Urančič je za javnost sporočil, da so politkolesarji huligansko skakali po mizah. Minister Hojs pa je razkril, da so za seboj pustili odpadke, ki bi jih morali (če bi bili vestni planinci) odnesti s se seboj v dolino. Dejstvo je, da si Jarčeva privošči mnogo več kot si lahko običajen smrtnik v tej državi, zlasti zaradi potuhe pretežnega dela medijev in politike. Močno podporo pa uživa tudi pri posameznikih v Evropskem parlamentu. Je vse prej kot povprečna predstavnica mladih, med drugim je bila pred tem na funkciji predsednice Mladinskega sveta Slovenije.

Zloglasna sindikalistka Tea Jarc na obisku v Bruslju pri svojem mecenu Ivu Vajglu. (Foto: posnetek zaslona, Mladi Plus)

Takrat je organizacija prejela nakazilo razvpitega milijarderja Georga Sorosa, ki ga je pod pretvezo spodbujanja participacije mladih na evropskih volitvah, pokurila za promocijo Tanje Fajon in Iva Vajgla. Volitve v Evropski parlament so sicer potekale v času njenega predsedovanja MSS leta 2014. Po volitvah je bila pri slednjem za svoje posredovanje celo nagrajena z dobro plačano funkcijo asistentke.

In prav Vajgl ji je omogočil politično kariero, ter da je napredovala v politični hierarhiji do sindikalistke. S tem je tudi on soodgovoren za to tempirano bombo, ki je nedavno odjeknila na Kredarici, kjer se je osramotila do kraja. Znano je, da je tudi pozneje rada zahajala v Bruselj, denimo na dogodek za mlade predstavnike civilnih organizacij in sindikate, pod pokroviteljstvom njenega mecena Vajgla.

Domen Mezeg