Jugonostalgik Kontič se zapleta v lastne zanke: Časti množičnega morilca Tita in hkrati govori, da podpora njemu pomeni podporo naprednega in sodobnega Velenja?!

Foto: Twitter

Največji spomenik Tita v Sloveniji, kip Edvarda Kardelja, sladoled Titovo Velenje, kavarne in restavracije z logotipom rdeče zvezde predstavljajo del stalnice Titovega Velenja. Za mestom, ki je nekdaj veljalo za pravi čudež socializma, stoji oseba, ki si na vse kriplje prizadeva za ohranjanje socialističnega pridiha. To je aktualni velenjski župan Bojan Kontič iz vrst Socialnih demokratov, ki v mestu županuje od leta 2011 dalje. Glede na to, da je ta vnovič najavil kandidaturo, se ni za bati, da bi jugonostalgiki izgubili romarsko središče.

Na nedavni novinarski konferenci, na kateri je Kontič najavil, da se poteguje za nov županski mandat, je bilo mogoče slišati, da naj bi velenjska občina v zadnjih osmih letih naredila korak naprej. Obljubil je, da bo občina v prihajajočem letu začela z resnim črpanjem evropskih sredstev, najavil je obnovo starega mestnega jedra, ureditev prireditvenega prostora ob Velenjskem jezeru ter dodal, da podpora njemu pomeni podporo viziji naprednega, sodobnega, strpnega Velenja in predvsem mesta, v katerem naj bi bilo lepo in prijetno živeti.

Dom šaleškega lobija
V povezavi z Velenjem je težko mimo projekta TEŠ 6, ki še vedno buri duhove, saj predstavlja najbolj preplačan projekt v zgodovini Slovenije. Za projekt, katerega cena je bila sprva ocenjena na 655 milijonov evrov, nato pa je narasla na vrtoglavi znesek 1,4 milijarde evrov, smo morali plačati vsi davkoplačevalci, namesto, da bi bila odgovornost na šaleškem lobiju. Za šaleški lobi je sicer že Gregor Golobič povedal, da gre za rdečo navezo. Vse skupaj vodijo aktualni župan Velenja Bojan Kontič, nekdanji poslanec SD in častni občan velenjske mestne občine Srečko Meh ter Milan Medved, sicer dolgoletni direktor Premogovnika Velenje in član SD.

Med najbolj gorečimi podporniki Kontiča sta nekdanja obrambna in aktualna pravosodna ministrica Andreja Katič in nekdanji poslanec in aktualni državni sekretar za kulturo Jan Škoberne. Škoberne, ki prek družabnega omrežja Facebook Kontiču dela ažurno reklamo za vnovično izvolitev na župansko mesto Velenja, velja za Socialnega demokrata, ki tako kot ostali pripadniki šaleškega lobija redno obiskuje partizanske proslave, velja pa tudi za vnetega oboževalca Tita. Sodeč po slikah na družabnih omrežjih sta Škoberne in Kontič junija letos obeležila 75. obletnico bitke na Sutjeski, gre za eno izmed bitk, v kateri so komunisti žrtvovali številna nedolžna življenja, v vojaškem smislu pa ta spada med taktično katastrofalno zasnovane vojaške akcije.

V Sloveniji ni mesta, kjer bi se jugonostalgiki počutili boljše kot v Velenju. Zahvala gre županu Kontiču in občinski zvezi borcev, saj se obstoječim spomenikom dodajajo rdeče zvezde, v bližini pa nahajajo kavarna Espresso momento, ki ima v logotipu zvezdo, deset metrov stran se nahaja restavracija DK z logotipom zvezde, še 150 metrov stran pa okrepčevalnica Nostalgija, ki ima v logotipu prav tako rdečo zvezdo. Žalostno je, da se vse to dogaja v času, ko večina naprednih evropskih narodov obsoja vse tri totalitarizme, torej tako fašizem, nacizem kot tudi komunizem.

Foto: Facebook/DK

H. M.

 • večni srb

  Titovo Velenje, potem pa naj uvedejo še kune in razglasijo neodvisno hrvaško pokrajino. Tito je bil vendar avstroogarski hrvat, prav zaradi njega nismo imeli nikoli komunizma temveč neko realno, bolj humano različico nacional socializma. Partija je pomagala delavcem in kmetom prevzeti oblast, ki jo je varovala ljudska armada, ta pa ni bila nič boljša od kraljeve, ki je razpadla takoj na začetku nacistične okupacije Jugoslavije, isto kot JNA. Rudniki so iztrošeni, lahko dostopnih in kvalitetnih surovin ni več, Velenje je samo še eno naše zahojeno mestece, obkroženo s hribovjem, zaradi katerega se ne more širiti in bo sčasoma vse bolj odvisno od Celja.
  Ker ni sodobne, evropske vizije, se zmedeni ljudje pač zatekajo k nacional socialistični ikonografiji in negujejo edino tradicijo, ki jo knapi poznajo, ista scena je tudi po celem Zasavju in še marsikje po naši vukojebini.
  Dober župan bi lahko začel spreminjati odnose med ljudmi in širiti mesto, ampak šele potem, ko bodo nastale ustrezne stranke in neka širša, slovenska vizija, po možnosti taka, ki ne bo vključevala še hrvate, ki postajajo čedalje bolj integralni del naše vsiljene nacionalne kulture. Pa kaj imamo mi s hrvati, smo ja zaradi takih bežali iz Jugoslavije, z vsakim bosanecm se lahko zapiješ za šankom, redkih italijanskih in avstrijskih turistov se pa izogibamo z neko distanco, kot da bi šlo za neka tuja bitja, s katerimi nimamo popolnoma nič in ne moramo najti nobenega skupnega jezika. Tako ne bo šlo več dolgo naprej, najbolj pametno bi bilo, če bi iz NOB vzeli samo kar je bilo slovensko in se začeli družiti z vsemi balkanci in evropejci enako, saj smo vsi dobri ljudje.

 • Anton

  Fak kaj takega ne vidiš niti v Severni koreji, Kitajski, Rusiji, res smo padli globoko. Morda smo pa s to vlado dosegli globalni minimum,lahko pa postavijo kšnga osla, DOBESEDNO, kot je to naredil Kaligula, ko je konja Incitata dal za konzula, saj med oslom in temi “levičarji” ni kaj dost razlike, tisga v glavi

  sarkazem press

 • sloustava

  A so se ti ze testirali pri psihiatru za potrditev, da so normalni? Jaz sicer verjamem, da se se niso!

 • učko

  Jah lejte, u Velenju se po drugi strani zatira vse kar ne smrdi po komunizmu !!!! Tam je že “pravi komunizem” v Zloveniji. Zakaj? Ker glupavi dr.JaJo in ostali glupavci, ki se imajo za nekej druzga, ne znajo nič pametnega kot srat u lastne gate !!!!!!

  • slosin

   pa dej že enkrat povej, kaj mora jajo (brez katerega tudi ti očitno ne funkcioniraš) narediti…

 • von Rhein

  Zblojenci,ki ne vedo kaj in kam bi sami s seboj.Rinejo se v politiko po neki razriti in zapuščeni poti v pričakovanju dobrega zaslužka brez dela;vsaj koristnega dela. Zaslužijo posmeh,pomilovanje in v nekem smislu tudi zaničevanje.

 • von Rhein

  Skoraj pozabil. Kje so se zadrževali sinoči slo zombiji with red star in čarovnice zaposlene v javni hiši?

 • VERRZIFIKATOR

  Ameriška severnjaška

  KINTA KONTE IN GOSPODAR SUŽNJEV

  Kinta Konte, tisti iz Velenya,
  s farme starodavne tam na jugu,
  z ramo je ob rami ob sodrugu
  videti nekako brez življenja.

  Kinta Konte, ta z velenyske farme,
  rdečekožec črnega izvora,
  zopet h gospodarju sužnjev mora,
  da izogne se usodi sarme.

  Kinta Konte je dobil nalogo,
  varstvo spomenikov da prevzame,
  rjo vso da z njih v trenutku sname,
  takšno gospodar mu dal je vlogo.

  Kinta Konte spomenik obnavlja,
  spomenik lastnika sužnjev prvih,
  ki že zdavnaj je strohnel pri črvih,
  le še v kamnu gazda se pojavlja.

  Kinta Konte suženj je pokoren,
  loščil kamen bo, čeprav do kraja,
  saj zaradi njega le obstaja,
  rdečekožec črni on je vzoren.

  Kinte Konte suženj je poslušen.
  zanj ne pride več osvoboditev.
  Kaj v svobodi bi počel tak plitev
  in brezbarven? Bo do smrti suženj.

  • jakob kovač

   napiši KInta Kunte pa bo prav!

   • VERRZIFIKATOR

    Vsakršna podobnost med Haleyevim plemenitim sužnjem Kinto Kuntejem in velenjskim snobom (= sine nobilitae = brez plemstva) bi bila absurdna. Žalitev za Kinto.

 • totex39

  To je pač naša politika, ki nam jo krojijo bedaki in ni nam res več pomoči!

 • večni srb

  Zakaj ne bi smeli uporabljati rdečo zvedo, ki ni sporna za večino planeta, sploh pa ne za Evropo, če se je pa večina evropejcev, pod tem simbolom, uprla fašistom.
  Komunizem je bil konzerviran v državah, kjer so se šli nekaj novega, ne moremo obsojati tujih režimov, domačega real socializma pa tudi ne štejemo med totalitarizme. Resolucija, ki enači komunizem s fašizmom in nacizmom je oslarija, ne zavezuje nikogar, tudi če jo vsak dan ponovite milijonkrat, ker ni res. To pa še ne pomeni, da je bil komunizem nekaj dobrega, le tako slab ni bil.
  Velenje se pač šlepa na jugo nostalgijo, zakaj pa ne, če se da iz tega razviti uspešen poslovni brand, ampak ne vidim kje ga tržijo, razen da držijo občane v nekem ideološkem mehurčku. Mogoče je to celo dobro, glede na norost, ki se širi po Sloveniji.

  Zakaj naš komunizem ni bil slab, vi mi povejte, najhujše svinjarije smo doživeli šele v današnji lažni demokraciji. Govorim o stvareh, ki so se zgodile večini od nas osebno, ne kar so vam strici povedali.

  • tomnidari

   Kar jaz vem, je rdeča zvezda sodelovala z nacisti do 22. 6. 41, Po tem datumu, pa se pod to zvezdo proti nacizmu borijo samo Jugoslovani in Rusi. Za nameček ta zvezda v Jugi prepove bilo kateri upor proti okupatorju, ki ni voden pod njeno komando.

 • črnogled

  Največji spomenik Tita v Sloveniji, kip Edvarda Kardelja, sladoled Titovo Velenje, kavarne in restavracije z logotipom rdeče zvezde predstavljajo del stalnice Titovega Velenja. Za mestom, ki je nekdaj veljalo za pravi čudež socializma, stoji oseba, ki si na vse kriplje prizadeva za ohranjanje socialističnega pridiha. To je aktualni velenjski župan Bojan Kontič iz vrst Socialnih demokratov, ki v mestu županuje od leta 2011 dalje. Glede na to, da je ta vnovič najavil kandidaturo, se ni za bati, da bi jugonostalgiki izgubili romarsko središče………Logična posledica dejstva,da je v Velenju večinsko prebivalstvo iz bivših jugoslovanskih republik in da se še vedno nezadržno priseljujejo šiptarji,ki dobijo takoj stalno prebivališče in so posledično tudi volivci.Torej je to nesramno zbiranje glasov in bi bilo treba take ljudi odstranit,saj so sramota za vso Slovenijo.

 • Gr Enze

  ZELO ZAOSTALI DEBILI !

  • črnaovca

   To pa ne poglej kako so nas nategnili s TEŠ6 in nas bodo s tretjo razvojno osjo kot so si jo zamislili

 • črnaovca

  Kontiča za župana saj si kaj boljšega ne zaslužijo. Tudi ona oddaja na POP o talentih ima veliko zvezdo no je vsaj rumena a je zvezda. Takoj ukiniti

 • antimur

  Kučanistični rdečezvezdaši ne bodo nikdar dojeli, da je ta njihova zločinska ideologija povsem zaostala, v temnen času srednjega veka, ko so še zažigali čarovnice, čeprav so se ti antislovenci že priplazili v čase nacizma, fašizma in stalinizma. Daleč so še od napredka in sodobnosti, sploh Kontič, Škoberne, Janković, celotna koalicija, oziroma vsi, ki gredo po zločinski antislovenski poti Kučana in bande.

 • Stajerka

  včeraj je bil na Javni hiši, na veliko začudenje, slovenski film po resničnih dogodkih RUDAR…..čakam reakcijo Turnška in njemu podobnim…..

  • slosin

   …tud mene je predvajanje presenetilo…..nova doza ošpic za rdečkarje….

   • RATATA

    Jaz sem pa opazil, da bo nekaj drugega. Kot sem napisal Štajetki …. Poveličan socializem, grdi kapitalizem, nasilna država Slovenija, bratstvo in čefurizacijo …..
    Takšni naj bi bili slovenski filmi?? v čefurščini!!! To so prasci!!!

  • RATATA

   Sem gledal.
   Uzurpirali so zgodbo in jo predrugačili, da so zopet vnesli bratstvo s čefurji, da so napadli kapitalizem, dodatno očrnili domobranstvo in poveličali socializem.
   Nesramno in grdo.
   Prav zagrebli so se za zgodbo.
   Slovenski film(!!) (???) Niti malo Slovenski!
   Popljuvali so Srbe in poveličali bosanske muslimane!
   Pa muslimani so delal svojo državo na temelju vere … rekli so, da se gredo sveto vojno Jihad!!
   Srbi so bili za celovito Jugoslavijo brez Slovenije, ker so vedeli, da smo Slovenci s svojimi deželami – državami vstopili v združbo s Kraljevino Srbijo, ki je okupirala z dovoljenhem velikih sil Bosni, Vojvodino, Slavonijo in Hrvatsko!!!
   Zato je pri njih morala biti vojna.
   Zmešali so Srebrenico s šeststotimi prikritimi morišči na tleh Slovenije in s tem izenačili zločin jugoslovanskih komunistov na slovenskih tleh s Srbskim v Bosni.
   Fuj režija in fuj scenarij!!
   Igralec Rudar odličen.
   Niti slučajno ni bilo treba govorit po bosansko!!
   In insert policistke ki pride na dom in preveri pasoše je gnusno potvarjanje in poveličevanje izbrisanih ter lažnjivo ponižanje Slovenske države in s tem Slovenskega Naroda… vseh nas Slovencev, ki nismo komunisti!!!!
   Barabe!!! Nikoli ne bo boljš!!

   • Stajerka

    vsake oke majo svojega malarja…..jaz sem vsebino dojela drugače…..bolj realno…..zakaj potvarjat dejstva – res je, da južnjaki ne govorijo slovensko niti po 30 letih, res je, da so bili izbrisani ob dejstvu, da so prišli brez dokumentov (kar zame še dandanes ni sporno), res je da je policija bila in je še vedno politični uzurpator na sončni strani Alp, marsikaj v tem filmu drži…..

    • RATATA

     Kje pa je bistvo vsebine, zakaj in kdo je tiste ljudi zazidal? Ni je! V tem filmu je ni!
     Ni je pa zato, ker so ga posneli potomci in nasledniki tistih, ki so to storili!
     In ravno ti imajo oblast ter prav vse privilegije.
     Zagrebli so se posneti ta film. To je pesek v oči!
     To je ponižanje Slovencev!
     Ej, jaz sem od tam doma!

     • janez cepec

      pejd nazaj u jama, kamor spadaš

     • Ana Job

      Potomci teh likvidatorjev danes res sedijo po občinah in razpostavljeni so po vseh ključnih položajih, da imajo vse v rokah. Vrtimo se v začaranem krogu. Več kot 70 let so vzdrževali ta sistem in ne bo jih zlahka odtrgati od korita.

   • janez cepec

    ti s’ očitno gledu kešn drug film, al ga pa nis zastopu, ke si kreten. to drugo bo bel verjetn

 • Miro

  živeo drug Titi, živela partija…… a ne Janša? tkole nekako si se drl

  • ZatonMesecnikov

   Tudi Stane Dolanc pripadnik Hitlerjugenda je nekoč vpil Heil Hitler. Važno je v življenju revidirati.

   Ivan janez je pač edini znani partijski disident, zato vam gre na jetra. Ker vi ste bili pa partijski aparatčiki, ki ste skakali okoli v rjavih omladinskih srajcah pa se objemali ob ikonah maršala.

   • Miro

    no vidiš, to pa prvič slišim….
    očitno si premlad, zato trdiš da je Jajo disident. resničnih disidentov ti sploh ne poznaš
    ne spomnim se da bi bile srajce rjave…

    • janez cepec

     pa videš, de mu ni jasn, kdo j’ disident, kdo je pa koritar? Janša je tok disident, kot je papež Slovenc. Kristjan pa glih an tok. On je še skoz pravovern komunajzar, sam ne okol govort

     • ZatonMesecnikov

      Kwaj janez, auš kej sveč na britof nesu, auš kr tm ustou? jajota so edinka zaprl u Slovenij zarad politke pa to 2x. Solženicin je biu sam 1x zaprt.

      Učas b na Golmu Jajotu rekl “dvomotorc”, povratnik. Zaprt 1989 pa še 2014.

     • janez cepec

      ma kašn disident, pa kašn zapor? u zaporu je sladoled lizu, namest, de bi mu jajca pa translejterja zahtevu, je obnavljov srbohrvščino, na Dob se j’ dau pa dau zato zapret, de se j’ babe pa pamžu losu.

    • ZatonMesecnikov

     očitno si premlad, zato trdiš da je Jajo disident. resničnih disidentov ti sploh ne poznaš

     Disidente zapirajo. Tako kot jajota…

 • Mare

  Tito vrni se in počisti ta Avgijev hlev demokracije.

  • pajot

   He,he,he…ne bo se vrnil…mu manjka noga.

 • RATATA

  Veleje naj se pogrezne v zemljo kolkr je dolgo in široko!

 • šmentanamuha

  Komunistična blaznost se nadaljuje.

 • Slovenc

  Velemesto je zakon. Zastojn bicikl, zastoj avtobusi, veliko zelene povrsine, folk je normalen, veliko prireditev za otroke, starejse itd… Aja btw a vete da v velemestu ni klosarjev in kar je najbolj pomembno sds crnosrajcniki tle nimajo kaj pocet..

 • Osti jarej

  …prekleti bedaki….cela slovenija zdelana zaradi zmoderiranega vremena,klele pa še kar in spet folk hujskajo

  • Bele črte na nebu, koprenasta oblačnost?

  • ZatonMesecnikov

   Se ne spomniš več, kako so včasih stare babešvicale na britofih za 1. novembra v debelih pelcih? Sonce pa nažigalo. par deset letij nazaj.

   • Osti jarej

    …..ne…jaz se spomnim dokaj normalnega vremena……..torej 1.novembra je bil mraz ,da je človeka zeblo do kosti,če že snega ni bilo……pelc montelne so pa nosile babe udbašev,komunističnih veljakov in kapitalistov,ki so pojerbali ,pred vojno ,na varno spravljen denar

    • ZatonMesecnikov

     nosile babe udbašev,komunističnih veljakov in kapitalistov,

     Slednjih ne, ker so jih likvidirali Borci NOB. Bilo je že fejst čez 20 stopinj na 1. novembra. Že dolgo nazaj. Pa tudi sneg je že bil.

     le ti se vsega tega ne spomniš, pa povedali ti niso. Zato delaš zaključke pač po svojem filingu.

  • Republic Commando

   Pojdi pomagat namesto da tule jokaš celi dan?

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Mediji so sistemsko orožje politike

  ***********************************************************
  Nekoč smo z novinarstvom vzpodbujali ljudi k prijaznim in koristnim opravilom, danes v njih vgrajujejo sovraštvo do drugače mislečih, ščitijo politike kot ogrožene živalske vrste in hvalijo kar človeštvo uničuje. Deset glavnih, skoraj verskih zapovedi se kot 5G prenaša preko uredništev do novinarjev in se vrača kot odlično politično plačan članek mediju, ne novinarju. Vse je kot najhujša oblika možganskega nadzora in že Freud je točno povedal – mediji so nova oblika vojnega orožja, ki vedno sledijo določenim načrtom uničevanj!

  – bodi prestrašen in ne opogumljen je zagotovo prvo vodilo, saj se pogum ne sme pokazati med ljudmi, ker škodi eliti

  – prezri in pozabi vsak dan podtaknjene lažne napade, ker bodo mediji poročali o novih in bi jih sicer lahko vzeli kot lažne

  – samouničenje spremljevalcev je želeni cilj, nikakor samo zavestni in prebujajoči

  – ker je navaden človek vedno žrtev mora verjeti vladi, saj le ona skrbi, da preživi

  – lahko si izjemno jezen na vsako lažno objavo, ne smeš pa razmišljati o njej

  – ko si jezen bodi jezen, da greš vsem na živce, nikakor pa se ne smeš vključiti v reševanje, za kaj takega te preko medijev niso prosili

  – popuščaj vsaki zadevi, otrokom in norcem, jih razvajaj, kajti pomembno je, da zelo veliko kupuješ in hraniš korporacije

  – obožuj prepire in krvave spore, kajti rešitev in mir sta neumni dejanji. Vedi, da je za razcvet sveta koristen le – deli in vladaj!

  – vzemi vojne kot nekaj pomembnega za vsak narod, saj domače in mednarodne prinašajo nova delovna mesta, močnejšo politiko in morda na cesti ostane kakšna drobtinica tudi za narod

  – ne razmišljaj, da bi se na načrtovane katastrofe pripravil, sledi medijem in bodi paničen, le tako jih boš ubogal in izpolnil njihove temne načrte in tvoj odhod.

  Pa čeprav je bil članek namenjen celini preko luže, Indijancem ukradeni, ki medijske vojne prodaja celemu svetu, je prav ta prodaja že davno uspela tudi pri nas. Smo skregani, ko preberemo levi ali desni medij, nas zavajajo na prirejenih podrobnostih, da zvečer ob požirku zdravega soka sploh ne pomislimo, kako bi lahko povabili na skupno uživanje tudi soseda, znanca ali političnega nasprotnika, saj se ne bomo nikoli pogovarjali o našem čistem jutri ampak vedno o krvavih poteh, po katerih moramo ukazano hoditi! Če pa se boste zbudili in vam mediji končno postanejo nezaželjeni spremljevalec, boste vladnim strukturam postali nevaren nasprotnik, označili vas bodo za domačega terorista in bodo nujno ukrepali! /virNewsTarget/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/433424/mediji-so-sistemsko-orozje-politike

 • Osti jarej

  ….vezano na članek Dosje državna NLB plačuje kosa
  *******************************************************************************

  Simon Golub, še do nedavna eden vodilnih slovenskih kriminalistov, ki je do sredine letošnjega januarja vodil oddelek za finančno kriminaliteto in pranje denarja na Generalni policijski upravi, je predvčerajšnjim umrl v delovni nesreči. Tragični dogodek verjetno ne bi pritegnil večje pozornosti, če se ne bi Golub sredi januarja znašel v primežu svojih kolegov, ki so v njegovih službenih prostorih opravili hišno preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

  Najbolj nenavadno pri vsem skupaj je dejstvo, da bi morali Goluba ravno včeraj sploh prvič zaslišati zaradi omenjenega kaznivega dejanja. A je, kot rečeno, le dan pred tem preminil v delovni nesreči. Po naših podatkih gre za nesrečno naključje, zaradi katerega pa bo preminuli kriminalist izgubil tudi možnost oprati svoje ime, saj bodo njegov primer preiskovalci zdaj verjetno za vedno zaprli.

  Po naših podatkih se je Simon Golub ponesrečil predvčerajšnjim popoldne, ko je na območju Šmartnega v Rožni dolini (na območju Celja) popravljal streho na starejši hiši, menda preurejeni v počitniško hišico. Doma je povedal, da gre popravljat streho, ko ga do večera ni bilo, pa so svojci o vsem skupaj obvestili tudi policiste. Ti so kasneje ugotovili, da je Golub, ki je delal sam, med popravilom padel kakšne štiri metre v globino in na kraju dogodka umrl. Po naših podatkih je pri padcu z glavo nesrečno zadel v cvetlično korito, kar je bilo verjetno usodno.

  https://www.dnevnik.si/1042583966

 • Osti jarej

  …mafijastan….samomor iz zasede……samomor s strelom v hrbet…….itd,itd…..

 • xtc

  Kontičje navaden komunistični blefer kot Mehi,Škoberneti itd.
  Ampak butast narod ne dojema ,da jih nategujejo in ,da je Velenje mesto,ki mu grozi kolaps in Kontič & Co ljudi nategujejo na suho in jih slepijo z ideologijo,da jim brišejo realnost.
  Kaj se torej dogaja v Velenju?
  Realnost je kruta.
  Kitajci naj bi že čistili pisarne in pisarniško osebje sicer na tiho ,a se dogaja.
  Na dan pa lezejo zadeve ,ki so jih komunisti ob prodaji umirajočega Gorenja narodu zamolčali,saj jim je že Panasonicnalil čistega vina.
  Za kaj torej gre?
  V prvi fazi gre za čiščenje pisarniške žlahte in večine pisarniškega osebja.
  V fazi 2 bodo Kitajci odslovili vse SLO kooperante,razen ,če ne bodo šli na cene kitajskih dobaviteljev-NEMOGOČE.
  Faza 3 ohranitev samo malega dela proizvodnje dvesto tristo ljudi,samo v najdražjem segmentu Asko,ostalo Gorenje pa se bo vozilo brez nalepk iz Kitajske,tukaj se bo le nalepilo nalepke,kajti na Kitajskem je enak stroj kot je Gorenjev sestavljen za 25% cene Gorenjevega,kar pomeni ogromno odpuščanje in krčenje obstala naj bi le še distribucija,pa še Asko bi naj bil le za krajši čas v velenju saj naj bi bil seljen na cenejšo lokacijo.
  Podobna žalostna zgodba jeRudnik, in njegova podjetja,saj,premoga zmanjkuje in realnost zaprtja je vse bližja,v primeru večje krize,pa bo “žrtev” tudi verjetno Teš,saj bi že seda ob dnevni15000 eurski izgubi,ob vožnji premoga iz tujine postala totalno nerentabilna,če bi cena elektrike zaradi upada porabe upadla in bi jo morali zapreti.
  Skratka Velenje je socialna tempirana bomba,kjer levaki naivnim ovcam z ideologijo mažejo oči .da ne vidijo realnosti.
  Nategi javnosti kako so Kitajci se obvezali ,da bodo ob nakupu spoštovali to in ono so navaden blef,ko bodo popolni lastniki lahko s podjetjem počno,kar hočejo tudi likvidirajo in zadržijo samo skladišča in znamko-kar se utegne zgoditi zelo hitro.

 • Caetano

  Titov kult je bil sredstvo za obvladovanje množic. Bolj politično sredstvo, udba je skrbela za ostale trdnejše prijeme. Izmed vseh disidentov je v tej zvezi Janši uspel največji preboj, ko se je konec 80. let začel rušiti Titov kult in udbovska diktatura. Mislim, da je v tem celo večji od slov. Havla dr. Pučnika. Glede na to, da brez njega tudi ne bi imeli slov. vojske, potem, ko je dal Kučanov CK razorožiti TO je zelo verjetno, da tudi osamosvojitve ne bi uspešno izpeljali brez Janše in Krkoviča.

 • Slovenec sem

  Tovarišice in tovariši na prvi gornji sliki so po videzu in našemljenost tako zelo podobni gardistom Tita Turnška, da bi jih lahko brez greha vključil v svojo gardo, da bi strašili junaške borce na vse pogostejših kruhoborčevskih veselicah, na kateri zapravljajo naš denar

  • jovan jovan

   ….Slovenec tja!

 • RATATA

  Vrabčki serjejo po stolih na terasi,
  pa tudi po spletu.
  O Manifestu za domovino je pisal eden.
  Posmehujejo se in pljuvajo, tudi člani društva pisateljev Slovenije…
  Koliko ladij imajo “nevladne” organizacije(!) Matr so bogati!
  Rad imam to knjigo in nestrpen sem do vsake strpnosti!!

  http://vrabecanarhist.eu/razmislek-in-anketa/

 • domovina mili dom

  “Če ste v pravem času na pravi strani, vam bodo tudi vojne zločine šteli za narodnoosvobodilna dejanja.”

  • ZatonMesecnikov

   Komunisti niso nikoli poznali termina “vojni zločin”. Sovjeti naprimer nikoli niso hoteli podpisati Ženevske konvencije

   • domovina mili dom

    Morilec se nikoli ne strinja z zakonom.

 • jovan jovan

  Diktator Tito je bil svetlobna leta, kar se tiče napredka in človekoljubnosti pred današnjimi desnuhi !

  • ZatonMesecnikov

   Ja, za razliko od njih je dobro napolnil brezna in grape. Še danes se spotikaš vanje. Najvišji domet človekoljubnosti, zagotovo.

   Avstrijo je pa po napredku prehitel svetlobna leta Jovane…

  • Olga2345

   Na kosmati duši ima milijon nedolžnih življenj! Torej slavite diktatorja, izvajalca genocida! V EU je komunizem enak nacizmu in fašizmu!

  • pesjanar

   Če bi enonogi še živel bi tvojo butasto žlahto ziher fental….

 • Olga2345

  Zločinci podpirajo zločince!

  • žogica

   Olga podpira jajota!

 • Mimoidoči

  Bogi ateistični reveži na prvi sliki. Človek v svojem bitu ima duševno praznino in tako potrebo po veri. To je jasno vsakemu, ki v enem trenutku spozna, da mu materializem in hedonizem ne more zapolniti te duševne praznine (govorim iz lastnih izkušenj). In ker ateisti zgoraj na sliki Boga zavračajo, ker nočejo biti odgovorni za svoja dejanja po njegovem standardu, da zapolnijo duševno praznino, ki jo čutijo, so na mesto Boga oz. njegovega Mesije Jezusa postavili Tita, ki je že davno mrtev, oni pa ga še kar častijo in malikujejo. To je v bistvu novodobno poganstvo, samo da namesto človeka cesarja, častijo človeka komunističnega diktatorja Tita.

  Kakšna dva dni nazaj je pod eno RTV novico komentator z vzdevkom Seneca primerjal Tita in Karađorđevića, in sem si komentar shranil, pa ga bom objavil tukaj, da vidimo kakšni intelektualni reveži so res ti ateisti v Velenju, ki še danes slepo častijo Tita:

  “Smešno je kako veliko ljudi še vedno zagovarja, če ne kar obožuje jugoslovanskega maršala, bivši jugoslovanski kralj pa povsod velja za negativca. Pa ju primerjajmo:

  1. Oba sta govorila v nam tujem jeziku

  2. Oba sta bila v svetovni vojni na strani zmagovalcev

  3. Noben ni bil izvoljen na neposrednih demokratičnih volitvah

  4. Pod Titom smo imeli SR Slovenijo, pod Karađorđevićem Dravsko banovino, v
  obeh smo svobodno ohranjali svoj jezik.

  5. Tito je dal pobiti cca pol milijona zvezanih ujetnikov, Karađorđević
  nobenega

  6. Pod Titom smo imeli enopartijsko vladavino, pod Karađorđevići večstrankarski
  parlamentarni sistem.

  7. Pod Karađorđevićem smo imeli leta 1939 praktično enak standard kot v
  Avstriji (Štajerska npr celo 99%), pod Titom in tistih par let po njegovi smrti
  pa smo padli na 25 % njihovega BDP

  8. Karađorđević je posestvo Brdo, vilo na Bledu in lovsko (Plečnikovo) kočo v
  Kamniški Bistrici kupil s svojim denarjem, Tito ju je zaplenil (ukradel) in se
  vselil vanje.

  9. Karađorđević je kljub zmagi v 1 svetovni vojni pustil normalno živeti tistih
  20.000 Kočevskih Nemcev (in še več Banatskih Nemcev), Tito jih je dal vse do
  zadnjega izgnati oz pobiti.

  Ne želim povedati, da obožujem Karađorđevića, daleč od tega, a boljši kot
  maršal je pa nedvoumno bil!”

 • pesjanar

  Kaj je res da so šiptarji preimenovali svojega dobrotnika Kontiča v albanščino in je sedaj Izmet Fekali?????

  • jovan jovan

   Sektaši res ne morete brez “Prištine”!? Menda tam z lahkoto doktoriraš.

   • stajerc5

    Cetnice, ti si upas pogledati mejo med vecnimi “gubitnici rata” ali drugace povedano, jokicam na Kosovem polju in mejo z Kosovem samo na Google Earthu.

 • garfi

  18. november je dan, ki se ga udbopartijci bojijo
  KDOR NE BO ŠEL NA VOLITVE NIMA PRAVICE JOKCATI IN OBTOŽEVATI !!!
  ŠE VEČ Ignoranti VOLITEV SO SOKRIVI ZA NEPOPISNI KRIMINAL “L-evih” !!!
  LEVE POLITIČNE OPCIJE NI V SLOVENIJI !!!
  spomnimo se 20€ višjih pokojnin Cmerarjeve vlade v 4. letih koruptivne vladavine
  medtem ukradejo milijarde vsako leto

 • Anonimni Profesor

  Titovi omladinci nam danes vladajo, saj stare komuniste ze pocasi daje demenca. Lumpi imajo lumpe za vzornike! Jaz sem se pri 13 letih s pomocjo prevare izognil vkljucitvi v titoisticno ZSMS, kamor so sicer sprejemali avtomaticno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!