Jutri sojenje ugrabiteljem Mirka Moravca – Toda kaj je vlada sploh storila v treh mesecih po incidentu? Od včeraj v kar 18 akcijah s pomočjo domačinov prijeli 56 ilegalcev

Mirko Moravec je maja doživel pravi pekel, ko so ga trije mladi ilegalni migranti ugrabili, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in ga odpeljali proti italijanski meji. foto: Arhiv Nova24TV.

Ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine maja letos je v javnosti nedvomno vzbudila veliko prahu, incident, ki bi se lahko končal tragično, je namreč dokazal, da vlada Marjana Šarca niti približno ne nadzoruje razmer v povezavi z nezakonitimi migracijami. Namesto da bi zazvonili vsi alarmi, pa se vlada še naprej spreneveda, da obvladuje razmere na južni meji, medtem ko je iz najnovejšega policijskega poročila Policijske uprave Novo mesto razvidno, da so samo v zadnjih dveh dneh v 18 akcijah prijeli kar 56 nezakonitih migrantov.

Iz obširnega poročila, ki se navezuje na prijetje nezakonitih migrantov v Beli krajini, na Dolenjskem in Posavju je razvidno prijetje 56 migrantov, za kar pa se je v večini mogoče zahvaliti domačinom.

In kaj konkretno pravi zadnje policijsko poročilo? Da se ilegalni migranti sprehajajo sem in tja vzdolž slovenske meje s Hrvaško. V naselju Boldraž so metliški policisti v četrtek zjutraj prekrižali pot alžirskemu migrantu, dopoldne pa so v Stranski vasi pri Semiču prijeli tri migrante iz Eritreje, Maroka in Iraka, ki so mejo prestopili na nezakonit način. Na Dolžu in na Vahti so prijeli Maročana in dva Alžirca. Policisti specializirane enote za nadzor državne meje, ki so kadrovsko pomagali policistom policijske uprave Novo mesto, so v četrtek popoldne v Gotni vasi pri Novem mestu prijeli tudi dva Alžirca. V četrtek zvečer so v Gabrju prijeli še dva Alžirca.

Nič kaj bolj mirno pa ni bilo v petek. V jutranjih urah so policisti iz Novega mesta prijeli pet Alžircev na železniški postajo Kandija. Kmalu je sledilo prijetje štirih državljanov Alžirije in Albanije na železniški postaji v Sevnici. Ker so iz vpogleda potnega lista Albanca ugotovili, da je imel vpisano zavrnitev vstopa v Schengen, je bila prijeta peterica, ki je na nezakonit način vstopila v državo.

Migranti se prosto sprehajajo po vaseh po Beli Krajini. Policija nekatere ujame s pomočjo domačinov. foto: STA.

V širši policijski akciji policijske uprave Novo mesto na območju Črmošnjic – Dolža in Vinje vasi, kjer ni manjkal niti policijski helikopter, so prijeli sedem Alžircev. V teke dopoldan so na vlaku v Trebnjem prijeli dva Maročana in dva Alžirca, štiri državljane Alžirije pa so policisti prijeli na avtobusni postaji v Novem mestu. Zahvaljujoč občanom in policistu, ki tedaj ni bil v službi, so v Ziljah prieli Maročana, nekaj po poldnevu pa so v Krškem prijeli dva Maročana, ki sta na nezakonit način vstopila v Slovenijo. Dva Maročana so prijeli tudi v Preloki. Policisti mejne policije Obrežje so v bližini bencinske črpalke prijeli dva Albanca, nič manj pestro pa ni bilo dogajanje v petek zvečer, saj so pri Dobličah prijeli Iračana in pet Afganistancev. V noči iz petka na soboto so v Dolenjcih prijeli šest Maročanov,na Tanči gori pa Afganistanca. Dva Afganistanca so prijeli v Dragovanji vasi.

Občani tisti, ki imajo veliko zaslug
Glede na to, da je Policijska uprava Novo mesto priznala, da so večino migrantov prijeli s pomočjo občanov, ki so ob prijavi in poročanju glede njihovega gibanja nepotrebno izpostavili, lahko vidimo, da je na državljanih samih, da zagotavljajo varnost s pomočjo kadrovsko podhranjenih policistov. Podatek iz poročila o ilegalnih migracijah v prvih sedmih mesecih letos je pokazal, da smo v mesecu juliju, ko je bilo popisanih 1.740 migrantov, dosegli najvišjo mesečno število nezakonitih prehodov po množičnih migracijah leta 2016. Predsednik vlade Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar pa namesto, da bi zagnala vik in krik, počasi prihajata izven dopustniškega razpoloženja in ni videti, da bi bili na obzorju kakšni konkretni ukrepi, ki bodo pomagali pri zajezitvi migraciji.

Ekipa Nova24TV na obisku pri 79-letnemu Belokrajnjcu, ki čaka na svojo pravico na sodišču. Foto: Arhiv Nova24TV.

Carlova povsem neokusno in neprofesionalno
Če bi človek vsaj saj od mainstream medijev pričakoval, da bodo korektno poročali o migrantski problematiki, pa je žal tudi to pri nas nekaj povsem utopičnega. Novinarka nacionalke Eugenija Carl, katere delovanje financiramo vsa slovenska gospodinjstva, si je celo drznila preko družabnega omrežja Facebook norčevati iz nesreče 79-letnega Belokranjca, ki so ga ugrabili in zvezali nezakoniti migranti. Zapisala je, da njej ta zgodba o ugrabitvi niti pod razno ne drži vode. Pri tem pa si je drznila gospoda žaljivo označiti za državljana XY. Po njeno namreč naj ne bi bilo nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje.  “Potem, za tako starega človeka bi bila to izjemno travmatična izkušnja, zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta izjava hčerke …” Po njeno se je scenarija nekdo lotil povsem po osnovnošolsko. Več kot očitno je bilo, da je Carlova želela vso krivdo preleviti na desnico, saj jo je zmotilo, da si je nekdo drznil kritizirati migrante. Za svoje besede se nikoli ni upravičila.

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu bo sicer jutri pred obravnavni narok za tri obdolžene migrante Abidija Omarja, Boutrida Oubija in Kadfeja Abdkarima, ki so na začetku meseca maja ugrabili 79-letnika. Tožilstvo obdolženim po pravnomočni obtožnici očita storitev več kaznivih dejanj v sostorilstvu, in sicer uporabo sile ali grožnje z neposrednim napadom na življenje ali telo in storitev ropa stvari velike vrednosti. Ob tem pa le lahko upamo, da v prihodnje ne bo takšne potrebe po sojenju te vrste, a glede na aroganco vlado se to zdi utopija.

Hana Murn

 • rrrrr

  Sizifovo delo v antiki :
  Sizif je bil nekoč za kazen vržen v Tartar med največje grešnike. Tam je moral za kazen cel
  večnost valiti ogromno skalo na vrh hriba. Vsakič, ko je pririnil skalo
  skoraj na vrh, pa mu je ta ušla in se skotalila do vznožja.
  Sizifovo delo v Beli krajini:
  Skupina nezakoniti migrantov se sprehodi skozi povsem propustno južno mejo. Izsledijo jih prizadevne Vaške straže in nanjo opozorijo policijo. Ta jih popiše ter odpelje v azilni dom. Tam nezakoniti migranti zaprosijo za politični azil. Serpentinškova vlada vsem nezakonitim migrantom azil odobri…
  .
  .
  .

  Potem prizadevne Vaške straže odkrijejo novo skupino nezakonitih migrantov in nanjo opozorijo policijo. Ta jih popiše……..

  Sorodni članki

  Kaj pomenijo Tantalove muke?

  Tantalove muke pomeni grozno trpljenje oz. muke koga, ki zaman želi dobiti, doseči to, kar je na dosegu.

  Kaj pomeni: odpreti pandorino skrinjico?

  Metafora za na videz nepomembno ali nedolžno dejanje, ki ima hude negativne posledice.

  Mitološke požiralke moških ali prve fatalne ženske

  Sodobne fatalke – od igralk do manekenk in pevk – so v primerjavi z mitološkimi usodnimi ženskami prave amaterke.

  Zahvaljujoč tej preprosti, domači metodi shujšaj KOLIKOR ŽELIŠ!

  Nekoč najlepša deklica na svetu se danes lahko pohvali z zavidljivimi oblinami

  Želite narediti vtis na okolico? Poskusite to in se v dveh tednih naučite pet tujih jezikov.

  V Dovru prijeli slovenskega prevoznika z več kilogrami droge v tovornjaku

  Pretepeni Jovica: ‘Davil me je in brcal v glavo’

  Vesna Janković pokazala, kako neverjetno gibčna je

  Lev, tedenski horoskop

  Kako odpraviti prebavne težave na enostaven način? PopolnaPostava.com – Zdravo hujšanje z Miho Geršičem

  Kako je uspelo ona-on.com parom: Jelka & Lojzi http://www.ona-on.com

  To so znaki, ki kažejo na bipolarno motnjo

  7 stvari, zaradi katerih se morate ta trenutek nehati opravičevati

  10 nasvetov za zdrav krvni tlak

  S spleta

  Pazite, spletnih goljufij je vedno več, pravijo na tržnem inšpektoratu

  Ime s številnimi vzponi in padci: Tako je ime vsaki devetnajsti ženski v Sloveniji

  Informacija, ki so jo proizvajalci antiperspirantov zamolčali

  Dnevnik sodobne gospodinje – čas zase

  Najboljši nasvet za pripravo ocvrtega krompirčka

  Pozivi iz študije po manjši uporabi te kemikalije iz vode

  Horoskop

  Želite prejemati brezplačne tedenske novice na svoj elektronski naslov?

  Vpišite se!

  • Marija

   Kje je zdaj Šiško,ko so začeli migranti tudi na Stajerskem in Prekmurju množično prehajati mejo?

   • rrrrr

    General Šiško? Danes je skupaj z ajdovskimi borci na obisku pri Gorencu in Crnčcu. Ustanavljajo novo Službo za ljudsko zaščito…..

   • Gardon Game

    šiško bi moral biti na zaprtem oddelku. bolnice ali zapora….

 • Slovenec

  Pod to vlado in sodstvom bodo reveži gotovo tako strogo kaznovani, da bo zelo hudo.

  • mona lisa

   In svizec zavije čokolado..

 • rrrrr

  Jutri se začne sojenje ugrabiteljem Mirka Moravca. Za ta zločin je zagrožena najhujša migrantska kazen : ugrabitelji bodo morali namesto preselitve v Nemčijo, Francijo ali na Švedsko, ostati kar lepo v Sloveniji.

 • Peter serdinšek

  Pa zakaj se sploh za to muslimansko nesnago zapravlja čas in davkoplačevalski denar? Namesto, da bi jih obesli v goši in zakopali takoj prek naše meje na hrvaški strani sredi noči! Gdo pa bi jih pogrešal? Pa če tudi bi jih gdo pogrešal pa kaj?! To je nesnaga muslimanska, ki hoče moške evropejce pobiti ženske in male deklice pa narediti sebi za spolne sužnje! Smrt muslimanom! Islam je kult smrti in sovraštva zato smo ga dolžni iztrebit!!!

 • Marija

  In pridni Slovenčki jim še odpirajo vrata na tistih malo zavarovanih prehodih z ograjo.Dobro so organizirani kako hitro so se razlezli po celi meji.Humanitarci kapo dol kako pridno skrbite za te ” reveže “.Samo sprašujem se kje zaslužijo denar za place,da imajo cas za te dejavnosti.Res nerazumljivo.So se sami česa odrekli,da bodo lahko delili s temi ” revezi”.Komu bodo vzeli,da bodo hranili vse te ” goste ” katere tako velikodušno tihotapijo v državo.Alo se ne bojijo ko kršijo zakon in delajo nelegalno?

 • Common Sense

  In tole se vam obeta tudi v Sloveniji, če boste kaviar komunistom in socialistom pustili, da nekritično uvažajo negoridne kirurge. V Belgiji so formirali stranko in že zahtevajo, da Belgija postane Sharia State. Kdor ve kaj to pomeni, ve kako daleč je prišlo. To se dogaja sedaj v Evropi. https://www.facebook.com/wgcdrshravan.kapoor/posts/2275166759172295?hc_location=ufi

 • Andre Frass

  No potem pa še 5 slovenskih EU poslancev podpre migrantkoljubko Ursolo. Teh 5 je isto odgovornih za ta problem

 • Peter

  Jevgenija Endivija bo poročala za hanzi tv…

 • ZatonMesecnikov

  Oproščeni, 100%. Če so sploh še v Sloveniji.

  Sodišče bo akt ugrabitve okarakteriziralo kot akt “samoobrambe” pomoči potrebnih…..

 • mona lisa

  Samo eno zdravilo še pomaga. Metek v buče.

 • macon

  Predlagam sojenje Mirku Moravcu, ki je samega sebe ugrabil in zaprl v prtljažnik, z daljincem pa potem iz prtljažnika upravljal vozilo. Vse, da bi širil nestrpnost in sovraštvo proti našim bratom pritepencem. Seveda za vsem stoji centrala SDS.

  Svoboda fašizmu, smrd narodu!

  Ps: Naslednjič bodo svečkarji polagali svečke, ker se bo slabše končalo za domačina.

  • Imperial Commando

   Haha :)

 • Stric iz ozadja

  Na nedeljo se bo zacelo? Zanimivo.

 • šmentanamuha

  Pa smo dobili tri nove slovenske državljane: Abdija, Boutrida in Kadfeja.

  • Imperial Commando

   Eden od njih bo novi predsednik vlade, v njegovi ekipi bodo pa sami novi obrazi kot sta erjavc pa bratuskova.

 • Franc Šink

  Oblast naj končno odneha z svojimi dejanji spodbujati sovraštvo.

 • IZBIRA

  …”Toda kaj je vlada sploh storila v treh mesecih po incidentu?” Ne morejo kaj dosti. Šarec je povedal, da v glavnem skaćejo v prazen bazen in še niso ugotovil, da ni vode. Posledice takega početja so hude.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  VPRAŠUJEM.
  ALI?
  ŠALA

  TA F. TUNEK=DR.DR.COLLES, PAULUS, NEVOLINK ITD.
  TOLIKO
  – DOPISUJE
  NA TA OK E- PORTAL – NVE24TV – ZATO,
  KER
  BI SE MORDA – RAD – V Č L A N I L – V OK STRANKI – SDS, SLS?
  A
  KDO TO VE?
  JAZ
  IMAM VEDNO BOLJ OBČUTEK,
  DA GA IMAJO EX KP, ZK STRANČICE – “POVHN KUFR”,
  DA
  JE ZELO – OSAMLJEN, DA GA NIHČE NE MARA ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S. KONEC ŠALE

  TEBE
  NIČ NI TREBA – SLIŠATI DR.DR. COLLES=F.TUNEK,
  KER
  PRAKTIČNO NIKOLI NIČ – POZITIVNEGA
  ZA NAS SLOVENCE – DOBREGA – NE PREDLAGAŠ.

  V redu je,
  da ste pri NOVI24TV – POZORNI
  NA
  NAM SLOVENCEM – POTENCIALNO – ZLONAMERNE – LJUDI, SKUPINE, USTANOVE.
  GLEDE
  “NEURALINKA,
  DR.DR. COLLESA, PAULUSA “- F. TUNKA – PUSTIMO !

  Le, ker gre – za – se zdi – PRECEJ “ZLOBNEGA” ČLOVEKA
  JE
  POTREBEN POZORNOSTI.
  NJEGOVA – “DOBRA” PLAT JE EDNO TO, DA VSE POVE
  KAR
  “SLABEGA” IMAJO EX KP, ZK STRANKE IN LJUDJE – V MISLIH –
  A
  TE SVOJE “SLABE NAMENE” – DO NAS – SLOVENCEV – ZAMOLČIJO! Se zdi – oz. je tako.
  MENE – ŽE RESNO – SKRBI – ZA NAŠE – P E N Z I J E !
  IN
  TUDI ZA OK ZDRAVSTVENE STORITVE v mreži ZDRAVSTVENIH DOMOV – R.S.
  Le realne,
  ljudem pomemebne – vsebine – naj imajo – SDS, SLS pomladne stranke naše SLOVENIJE.
  Je
  treba pokazati na – BLEF IN NAM SLOVENCEM ŠKODO POVZROČAJOČA POČETJA
  KI
  JIH IZVAJAJO – PONAVADI ZELO PRIKRITO
  TE
  IZ VKP-B STALINIZMA
  – IZHAJAJOČE – SD, LMŠ, LEVICA, zamirajoči SMC, DESUS. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  NA
  SPODNJEGA DR.DR. COLLESA – SE NE OZIRAJMO.
  VSE
  KAR SPLOH ŠE ZMORE – JE
  SE ZDI
  BREZSMISELNO, ZLOBNO ITD. TIPKANJE V NJEGA – MOBI.
  Ki je najbrž t.i. “pametni” mobi,
  da pa bi dr.dr. Colles=F. TUNEK – SPADAL K ČEMU “PAMETNEMU” -tro pa dvomim