Kacin: “Ta virus moramo preboleti. Ne bom rekel, da ga moramo ignorirati, ampak ga moramo izolirati in preprečiti, da bi se nas polastil!”

The official spokesperson for the Crisis staff of the Republic of Slovenia, Jelko Kacin (Photo: Aktualno show, Nova24TV)

Jelko Kacin je prevzel mesto uradnega govorca Kriznega štaba Republike Slovenije. S svojimi odgovori hoče pomiriti slovensko javnost, da vlada Janeza Janše dela v pravilno smer, kar so dokazali že sprejeti ukrepi. “Mislim, da je treba te ukrepe pogledati širše. Celotna Evropska unija se bo drugače soočila s tem izzivom, s to nevarnostjo, ki jo koronavirus prinaša za celotni kontinent. Evropa je največje žarišče koronavirusa, “ pravi Kacin ter sporoča, da bosta Državni zbor in Državni svet še ta teden sprejela vse vladne krizne ukrepe, ki bodo prišli v veljavo.

“Pri nas te zahteve ni bilo. S tem se je ukvarjal sekretariat za nacionalno varnost namesto, da bi to bil dogodek, na katerega bi povabili vse, ki vedo, kaj morejo vedeti in pri tem morajo pomagati,” odgovarja diplomatsko na napake Šarčeve vlade Jelko Kacin. Med drugim izpostavlja Italijo in njeno žarišče v severnem delu države. Po njegovem mnenju bi morala Slovenija reagirati takoj, ko je bila vzpostavljena karantena v Italiji. Državni zbor in Državni svet pa bosta še v tem tednu sprejela nujne ukrepe, ki jih pripravlja Janševa vlada, sporoča Kacin.

Kot primer lahkovernosti in nezavedanja resnosti situacije je Kacin izpostavil Francijo in njenega predsednika Emmanuela Macrona, ki je prvo kritiziral ukrepe nekaterih evropskih držav, med drugim tudi Slovenije. Sedaj pa je zaradi eskalacije epidemije v Franciji sprejel stroge ukrepe. “Zato danes zvečer vsi voditelji Evropske Unije in Evropske komisije skupaj s Evropskim parlamentom razpravljajo, kaj storiti. in kako ubraniti. Evropska unija bo zaprla vse svoje zunanje meje. Mi kot del zunanje meje smo to že storili in to je naša prednost.”

Diplomatsk, logistični in organizacijski napori
Uradni govorec Kriznega štaba Republike Slovenije Kacin je izpostavil, koliko diplomatskih, logističnih in organizacijskih naporov vlaga Janševa vlada, Civilna zaščite, Slovenska vojska, zdravstveno osebje ter vsi ostali prostovoljci, da bi s sprejetimi ukrepi ublažili širjenje epidemije koronavirusa v Sloveniji. Med drugim je tudi povedal, da je Slovenija pomagala pripeljati mamo z nedošenčkom v Prago. Večjo akcijo, ki jo je uvedla sveža Janševa vlada, je bilo sprostiti tranzicijski promet skozi Slovenijo.

Mi smo prav zaradi zapore meje prisiljeni, ker smo zunanja meja, smo morali narediti diplomatske, logistične in organizacijske ukrepe, zato da smo sprostili stotine, tisoče tovornjakov, ki so se nabirali na slovenski italijanski meji,” je povedal Kacin v oddaji Aktualno v pogovoru z voditeljem Luko Svetino.

Vojsko rabimo za druge stvari, ne da bi nadzirala prebivalce, ali se držijo navodil
Nekatere evropske države, med drugim tudi Srbija, so na svoje ulice poslali vojsko, ki bi nadzirala, ali se njihovi državljani držijo sprejetih ukrepov. Kacin odgovarja, da potrebujemo slovenske vojake v tej krizi za popolnoma druge namene.

Glavna strokovna sodelavka Kriznega štaba dr. Bojana Beovič, premier Janez Janša in zdravstveni minister Tomaž Gantar se trudijo, da bi zajezili širjenje epidemije virusa COVID-19. (Foto: arhiv Nova24TV)

“Vojsko rabimo mi za druge stvari. Rabimo jo za logistično pomoč, za aktiviranje dodatnih kapacitet, za Civilno zaščito bo tudi razvažala zaščitna sredstva. Vojska se pripravlja za tovrstne ukrepe. Več bo tudi helikopterskih prevozov v bolnišnice. Vojska se uri za dnevno dekontaminacijo helikopterjev.  Celo vrsta ukrepov je sprejetih, ki bodo pomagali slovenskemu zdravstvu,” sporoča slovenski javnosti Kacin.

Vsak okužen zdravstveni delavec je dodatna izguba za zajezitev epidemije virusa COVID-19 v Sloveniji
Slovensko javnost je presenetil v začetnih dneh krize velika okuženost zdravstvenega osebja. “Tisto, kar je najtežje, da se virus širi med zdravstvenim osebjem. Ta izpad je zelo težko nadomestiti. V našem klicnem centru dela prostovoljno 104 študenti medicine v različnih turnusih. To je prva rezerva, ki lahko nadomestijo kateraga izmed obolelih zdrastvenih delabvevb.Na poti je ekipa šestih mladih zdravnikov iz Južne Afrike,” opisuje resnost situacije Kacin.

Slovenski državljani se zavedajo situacijo, v kateri se je znašla Slovenija
Uradni govorec Kriznega štaba Republike Slovenije ugotavlja, da večina slovenskih državljanov upošteva sprejete ukrepe Janševe vlade. Po njegovem mnenju si noben slovenski državljan ne želi italijanskega scenarija.

Voditelj Luka Svetina in uradni govorec Kriznega štaba RS Jelko Kacin. (Foto: Nova24TV)

“Pogledate lahko naokrog, je delavni dan, pa ni ljudi, ne vozil. Ljudje se samo disciplinirajo in razumejo, da brez vzajemnosti prevzemajo bistveno večjo odgovornost. Brez samo omejevanja, brez samokontrole najbližjih in celotne družbe ne moremo premagati tega virusa.  Ta virus moremo preboleti. Ne bom rekel, da ga moremo ignorirati, ampak ga moremo izolirati in preprečiti, da bi se nas polastil,” je prepričan Kacin. Več o drugih zanimivih informacijah, ki jih je povedal Kacin, si lahko pogledate v priloženem video.

Luka Perš

 • Beli Sneg

  Dobro da imamo Novo24. Danes sem bil na vrtu in na Val 202 poslušal komentar Marka Radmilovića in njegove zapise z močvirja. Prokleti srbijanec kaj si dovoli?! Pljuval je po ukrepih v zvezi s korono, popljuval je Kacina, kot češ to je pa naveza proti JNA samo, da je namesto JNA korona virus. In seveda vse skupaj je povezal s fašizmom. Zakaj imamo še to RTV greznico, ki jo plačujemo??? Kako Slovenci dovolimo, da nam prišleki dobesedno serjejo na glavo, v naši državi? Zakaj ponovno zberemo vseh skupaj in vse, ki jih nismo strpali na prvo ladjo leta 1991, ne strpamo v naslednjo, da bo enkrat mir pred temi zgagarji, lažnjivci in koritniki. Pa plačujemo jih??? JJ je izključevalen in maščevalen, zato je v svojo vlado in okrog sebe spet vključil Kacina?! Človek obvlada retoriko in je sposoben, neglede kaj je vmes vse počel. Zdraharji na RTV in drugih prodanih medijih pa so navadni prestituti, ki niso ničesar drugega sposobni kot prodajat se za denar. Kaj je novinarstvo na RTV ve samo enih par, kot sta Možina, Pirkovič pa delno še Rosvita. Vse drugo je, po srbijansko “ološ” za na odpad.

  • Slovenec

   Tako je.

  • zaslosds

   Preprodaja mask in rokavic na oglasniku prodajko

  • Ivan Ivanovič

   To je multikulti. Prišlekom daš vse, od kruha naprej, oni pa tebe s kamnom po glavi.

  • VERRZIFIKATOR

   Još gore, brate, još gore.
   Radmilović, ki bi zdaj rad bil Radmilovič, je sin slavonskega Srba s Papuka, ki je služboval pri obmejnih organih na slovensko-avstrijski meji, pardon jugoslovansko-austrijanski granici.
   A da ti to još upesmim? E, pa, drugić.

  • von Rhein

   Btw.Kacin je najmanj do polovice Hrvat.Svoje je pokazal že takoj v začetku.Izlet v Izrael je zanimiva zgodba.

  • trumpet2018

   pa najmoćnejši oddajnik imajo, njihove laži lahko slišiš po celi Sloveniji, lahko masovno perejo možgane slovenskemu narodu

 • karpelec

  Kacin je dozorel v pametnega ,preudarnega in sposobnega retorika, ki bo dostojno predstavljal našo državo, da Evropa in svet vidijo Slovenijo v drugi luči, kot jo je predstavljal šarko.

  • Novakec1

   A je že Jajota zamenu na prestolu?. Nekam hitr.

   • Winstonblue

    Butl

   • mona lisa

    Tebi edino strihnin pomaga.

    • Novakec1

     Komu boš pa pol pluse talala ha,ha,ha

  • Black_hawk

   Gre za težkega pacienta, ampak priznati mu je pa treba da to vlogo zelo dobro opravlja. To in nobene druge hehe

   • karpelec

    Saj ,važen je učinek, ki je merljiv, vse ostalo se pošlihta ali opusti, glede na potrebe.

 • Black_hawk

  Stvar se ne bo rešila kar tako. Glede na vse ukrepe ki smo jih videli,bi rekel da je vse tole samo začetek, vsak naj sam presodi..

  • Novakec1

   Bi se Butalci drugače lotili tega problema. Če bomo dobili zaščitna sredstva jih bomo, če ne jih pa ne bomo (pa to ni včeraj na TV šarko razlagu)

 • Novakec1

  G. Kaco; Širjenje virusa moramo zaustaviti, a ste že roke vzdignili od tega, prebolevanje virusa je pa v božjih rokah, od takega zdravstva ne moremo kaj več pričakovat.

  • Zgornji

   Ne, tudi v naših rokah Je deloma !!! ! !!!

 • Diverzantii

  S kerih rovtov so tega tipa spet ven potegnili’bog se nas usmili

 • Novakec1

  Si z šnopcem zobe perem, to je pa stranski produkt.

  • Winstonblue

   Če boš take bedarije klatil naokrog, se lahko zgodi da si ne boš imel kaj prat.

   • Zgornji

    ;-) ;-)

 • Novakec1

  Apaurin pomaga.

 • von Rhein

  Ne bom komentiral o Kacinovih retoričnih kvalitetah razen tega,da se vsiljuje občutek,izgube energije med gradnjo hiše na Krku in vegetiranja v predstavništvu Nata.

 • Liberalec

  Kaco mi ni preveč všeč. Se spomnite, ko je zamenjal Janšo, kot zunanji minister……..pa , ko je z Kučanom delal posle v Izraelu,……..pa ko je iz ene opcije takoj presedel na drugo in sedaj spet,……
  Ne vem, ne zaupam mu. Mogoče se motim….?

  • Zgornji

   Mogoče se je poboljšal, … samo Bog to ve , … mi pa bomo tudi kmalu izvedeli , ko bomo videli Dela-Učinke , oziroma nedela . Amennn.

   • cosmosjasnovidec

    Poboljšal??????
    Hahahaha ta je pa dobra.
    ————————————————————————————————
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
    ———————————————————————————————–

  • Mademoiselle

   Tudi meni ni všeč.

  • šmentanamuha

   Taka je politika. Se mi pa zdi to močna poteza z Janševe strani.

  • cosmosjasnovidec

   Prav nič se ne motiš,ker je to navaden komunajzerski lešinar vedno nabit z manipulacijami z katerimi se obrača kakor zapiha veter.
   ————————————————————————————————
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   ———————————————————————————————–

 • Zgornji

  Ne poznam toliko Jelkovega dela / učinka, … Ampak, spet mu Bodo kravate žal Škodovale pri delovanju in pri razmišljanju – tako kot Vsakomur Škodujejo. Žal.

  • Maži Tjaži

   https://www.dnevnik.si/1042924937/mnenja/kolumne/testa-di-kaco-

   Takole pa rdeče-režimska pisunka sprošča svoje nedofukane mokre sanje….

   • Zgornji

    Ja, takoj sem Prepoznal Zloben in Jezen obrazni izraz neke čarovnice … v 0,5 sekunde mi je bilo Jasno, da ne bo Nič dobrega od te Hudičevke Peklenske Satanske .

   • Korl

    Eh, ta ženščina ni niti malo “Testa di Kaco”, ampak Testa Dura. :)

 • sloustava

  Tako se to dela ZA Slovenijo! In kaj je najpomembnejse.? Narod sledi navodilom in priporocilom Janseve vlade! Mars, Krsinar, mar-kesi na Zgagarjevi listi, mars presstitucija! Narod vam bo sodil, se bolje, vasi otroci vam bodo sodili!

 • Unikatna

  Evropo hočejo uničiti, če ne gre z migranti, bo pač naredil svoje virus!!!

  • Ivan Ivanovič

   Če ne bodo Evrope uničili niti migranti niti virus, jo bo pa gospodarska kriza. Fašiglobalisti imajo cel arzenal orožij na razpolago, da nas spravijo na smetišče zgodovine, kar je njihov cilj.

   • Korl

    Tudi oni ne bodo za seme ostali. Pri Matildi ni protekcije.

 • Rožle

  22 Slovencev priletelo iz Moskve. V prihodnjih dneh še več evakuacijskih letov?
  Ljubljana, 17.03.2020, 12:24

  V dopoldanskih urah je na ljubljanskem letališču pristalo rusko letalo z 22 potnicami in potniki na krovu,
  ki je priletelo s čarterskim letom Aeroflota z letališča Šeremetjevo.
  Vsi so bili ob prihodu na letališču zdravstveno pregledani,
  čaka pa jih 14-dnevna samoizolacija, je potrdil zdravstveni minister Tomaž Gantar in dodal,
  da bo moralo za 14 dni v samoizolacijo tudi 120 slovenskih turistov,
  ki so se včeraj tik pred zdajci vrnili iz Turčije.
  ******************
  In ko so potniki prispeli iz Turčije na letališče, niso dobili nobenih zdravstvenih nasvetov
  kot tudi ne predlog o samoizolaciji !!!

  • Unikatna

   Pamet bi morala vsakemu kazati, da se sam spravi v izolacijo, če pride iz tujine. Ali so bedaki, da bi moralo sedaj zdravstveno osebje, vsakemu navodila dajati? Ne razumem ljudi…

   • Korl

    Jej, jej, če bi šlo za kakšno lumparijo pa bi bili vseh 120 dobro ozaveščenih.
    Iščejo dlako v jajcu – eh…

 • Zgornji

  Jaz bi morda imel recept za to zdravilo proti tej bolezni, … samo
  težko ga bo izdelati , ker se sestavine težko dobijo iz Indije, pa ker
  nekaj časa traja postopek, pa še težko ga je zmleti z keramičnim mlinom,
  ker se ne sme pregreti .

  • Maži Tjaži

   Zgornji ?…očitno razmišljaš s spodnjo…mlahavo glavo…

  • Korl

   Kakšen je tvoj recept – povej, prosim !

 • trumpet2018

  zelo me jezi, ko nekateri spletni trgovci ukinjajo plačilo z gotovino, tukaj bo morala vlada nujno posredovati, ker to je kršenje slovenske zakonodaje, po kateri imamo možnost izbire, ker, ko nimaš več izbire, si samo še suženj globalfašistov. Hočejo nam odvzeti vse pridobljene pravice, na koncu boš rabil njihovo dovoljenje, da boš lahko šel iz svoje hiše v trgovino. V Angliji boš npr. lahko ćez 10 let kupil samo še električni avtomobil. Hebite se, ne maram vaših električnih avtomobilov, hočem možnost izbire, hočem bencinarja, ne bo peščica globalfašistov, katerih ni nihče izvolil (new world order), odločala, kaj lahko kupimo in kaj ne.
  Sicer vem, da se virus nahaja tudi na denarju, vendar to je njihov izgovor, da bodo lahko ukinili gotovino, ker će plačuješ z gotovino, so transakcije neizsledljive, to pa globalisti sovražijo, hočejo popoln nadzor in kontrolo, hočejo vedeti, kdaj smo kaj kupili, kaj smo kupili in kje smo kupili, to pa že imamo na KItajskem, kjer gotovine praktično sploh ni več, oziroma se redko uporablja

  • cosmosjasnovidec

   Če je tako potem bo pa najbolje,da nič več ne kupujemo in vse kar potrebujemo ukrademo ter se tako izognemo kakršni koli kontroli in nadzoru.
   Seveda nas pa ne sme nihče zasačiti zraven kako pa to poteka pa lahko vprašamo prejšnje cirka 3.vlade oziroma 2.,ker je ta zadnja že kradla kar na očeh državljanov brez sramu oziroma kar z ponosom.
   Pa tudi copatarske čefutarske lopovske gnusobe”jankovići”so pravi specialisti za to in se folk lahko od njih prične učiti.
   ————————————————————————————————
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   ———————————————————————————————–

   • trumpet2018

    zokan sprejema provizije samo v gotovini, in to pod mizo. a jaz pa smem plačevati z gotovino v nekaterih spletnih trgovinah, to je navaden kriminal, in vlada to dopušča

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kacin: “Ta virus moramo preboleti. Ne bom rekel, da ga moramo ignorirati, ampak ga moramo izolirati in preprečiti, da bi se nas polastil!”
  Jelko.Kacin.Presss
  Še vedno je v formi :))))

  • trumpet2018

   sicer zna lepo stavke obraćat, vendar to po mojem ne bo dovolj, Angleži bodo kupili 5000 respiratorjev, pri nas pa ne vem, če jih imajo 100 (Golnik, Topolščica,infekcijska klinika, KC). za politično elito bo dovolj, mi navadni smrtniki pa lahko pocrkamo .

   • Korl

    ah, daj, daj, ….. brez skrbi, da bo poskrbljeno za vse, ampak več, kot delat noč in dan ne morejo, razumem pa, da tisti, ki mora bolan čakat, težko čaka.
    V teh štirih dneh so naredili OGROMNO – to pa jim moramo priznat !

   • cosmosjasnovidec

    Angleška vlada ni pokradla vsega kar je bilo možnega tako kot naša zato pa ima država denar za respiratorje ter ostale nujne pripomočke.
    ————————————————————————————————
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
    ———————————————————————————————–

    • trumpet2018

     res je, samo večina žal pri nas tega ne vidi, narod ima totalne oprane možgane

 • cosmosjasnovidec

  A res????
  Kaj si pa delal oziroma kje si pa bil že prej,ko se je vedelo,da se država polni z virusem??
  Takrat pa sta z šiptarskim kravoporivalcem igrala karte se smejala ter nalivala z alkoholom kar se obema še sedaj pozna.
  ————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ———————————————————————————————–