Kaj bo na seji Knovs povedal Šarčev svetovalec Črnčec?

Foto: STA

V povezavi s prisluškovalno afero v arbitraži o slovensko-hrvaški meji se bodo danes na komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb nadaljevala zaslišanja. Po zaslišanju agentke in arbitra prejšnji teden bodo sedaj sledili pogovori s tremi nekdanjimi direktorji Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova). 

Pred komisijo se bo najprej znašel Sebastijan Selan, nato pa aktualni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec in Stane Štemberger. Pogovor z nekdanjimi direktorji Sove med letoma 2011 in 2013 bodo po poročanju STA potekali za zaprtimi vrati.

Prejšnjo sredo so potekali pogovori članov Knovsa s slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem, slovensko agentko v arbitraži Simono Drenik in direktorjem Sove med letoma 2007 in 2010 Andrejem Rupnikom. Pričakovati je, da bosta 28. junija pričala tudi nekdanja zunanja ministra Samuel Žbogar in Karl Erjavec. Na pogovor pa je bila s strani komisije povabljena tudi vodja Erjavčevega kabineta Vlasta Vivod.

Na prvi zaprti seji komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so opravili pogovore z nekdanjim direktorjem Sove Andrejem Rupnikom, slovensko agentko med arbitražnim postopkom o meji Simono Drenik ter arbitrom Jernejem Sekolcem. (Foto: STA)

V preteklosti je Črnčec trdil, da je Sekolec za sodelovanje v arbitraži od Slovenije prejel pol milijona evrov in “nas nato izdal Hrvaški”. Kakor je takrat zapisal Črnčec, je v slovenskem nacionalnem interesu, da se “škandalozna hrvaška objava arbitražnih prisluhov popolnoma razčisti”. Glede na to, da je pred tremi leti, ko je bil še blizu opoziciji, zahteval, da bi država morala ugotoviti, kdo je sploh tisti, ki je Sekolca izbral za slovenskega arbitra, bo zaslišanje Črnčeca nedvomno med najbolj zanimivimi.

 

Cilj: ugotoviti, kdo je kriv
Predsednik Knovsa Matej Tonin iz NSi je izpostavil, da je cilj pogovorov, da se dokončno razčisti, kdo na slovenski strani je odgovoren za afero, ko sta se v prisluhe hrvaških obveščevalcev ujela Sekolec in Drenikova, čeprav dvojica sploh ne bi smela komunicirati. Ta pogovor je predstavljal razlog, da se je hrvaška stran odločila, da enostransko odstopi od arbitražnega procesa. Sicer je arbitražno sodišče odločilo, da prekršek ni tako velik, da svoje naloge ne bi moglo opraviti do konca. Zato je v spremenjeni sestavi nadaljevalo z delom in junija 2017 razglasilo odločitev, ki pa je hrvaška stran ne priznava in ne želi implementirati.

Na podlagi 19. aprila prejete prijave bo Knovs opravil pogovor z okrožnim državnim tožilcem v Mariboru, ki Sovi na podlagi poročanja medijev očita, da mu je pričela prisluškovati in slediti po tistem, ko je v nekaterih primerih ustavil pregon proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju.

H. M.

 • JANEZ GUS

  Nič takega ne bo povedal,kar je bilo res.Sral bo čez JJ,včasih pa pred sodiščem.

 • SIMON ROZIC

  Oh, kaj pa lahko pove nekdo, ki menja kožo po vremenski
  situaciji? Zdaj je trenutno v posvečeni Šarčevi preobleki in
  se ne bi želel še preoblačit, ker mu gre cool fajn!

  • JANEZ GUS

   Tudi ta stranka ima kratek rok trajanja.Vsa murgelska mineštra takoj začne razpadati,ko je treba kaj pokazat.Novi obrazi,gostilniška bla,bla, bla……..

   • karpelec

    Sladoled se hitro poliže, odtave le lesena palčka.

 • Olga101

  Če bi Tonin mislil resno, ne bi Kučanu zrihtal dodatne pokojnine in ne bi NSI zaprla arhivov! Tako sta Tonin in Črnčec IZDAJALCA Slovenije, skupaj z udbaške Sekolcem!

  • JANEZ GUS

   Luda,ko je zjebala stranko,se je vmaknila na dobro plačano mesto,žveplen emu pa pustila stranko ,da jo skupaj z ministrontom žlahta na Škrabčevem kozolcu.

 • Inaz

  Od gospoda Črnčeca bi bilo dobro izvedeti kdaj, kako in komu se je JJ maščeval, saj je pri Tanji Gobec v oddaji Politično izjavil, da vodi maščevalno politiko. Teh floskul je dovolj in preveč, naj bo že enkrat konkreten. Tudi Gobčeva bi ga lahko o tem povprašala pa ga ni. Sicer pa, povedal bo stališče Šarca, ki ščiti Erjavca, resnice pa ne.

  • JANEZ GUS

   Rdečuhinja Gobec naj gre pomivat kozarce v kakšno beznico.Pijane blesavo.

 • antimur

  Človek, ki je svetovalec barabi in kučanističnemu norcu Šarcu, pa res ne bo povedal kaj, kar ne bi bilo kučanistom po volji.

 • if

  Povedano bo: “Država Slovenija je mafijska država, je napadalka na samostojno RS, je napadalka na slovenski narod.”
  Na vprašanje “Kdo je odgovoren?”, bo odgovorjeno: “Morilci demokracije, politiki komunisti in neokomunisti, maskirani s truplom demokracije, zato RS tako zaudarja.”

 • Stajerka

  …včeraj slišala prva dva stavka Črnčeca, je bilo dovolj, da sem se odločila za redukcijo RTV programa…….no, mogoče prebira, pa ga javno sprašujem……govoril je o maščevalnosti Janše, a za Črnčeca slučajno maščevanje pomeni dejstvo, da se prične preganjat kriminal, tako povojni kot aktualni….oboji je narodu naredil milijardno škodo, žal tudi žrtve in govorit o maščevanju, istočasno pa mafiji nudit javni, nedotakljiv status, je absurd brez primere…..

  …..drugače pa oportunist, zahrbtnež in še kaj……levaki po uporabi odvržejo lastne kandidate, ne da ne bi takšnih…..imam občutek, da ga je Šarec potegnil k sebi, da ima eno fronto manj na desnici – žal Črnčecu ne potegne, da se je prodal za drobiž in 4 leta “slave”, če bo toliko bomo še videli……

 • tasilo

  Kavl Evjavc bo pa veku: “Matv, ste žleht. Sej Sekolc ni dobil pol melijona, ampak samo peCto jurjev. “

  • rubec

   A ni blo šecto?

   • samotoje

    Lahko da nekaj vmes: pecto šecdeset.

    • rubec

     hehehe

  • samotoje

   Jurjov ali juljov?

 • Nata

  No. . . . no ?? Tako enostavno pa spet ni !!Kaj moramo res vsakega posračkat, samo, ko malo drugače misli. Pa še tisto ne vemo. . . . . .ali res drugače misli.
  Pri nas je prav vse črno – belo. Zato pa nikamor ne pridemo.
  Mar je res nekdo dober in dobrodošel samo takrat , ko trobi v isti rog z SDS ??
  O maščevalnosti pa premalo vemo, a ne ?
  Tale članek iz portala Siol je kar soliden prikaz dogajanja. Ne vem , če je resnica. Je pa precej blizu !!

  https://siol.net/novice/slovenija/zakaj-je-v-resnici-pocilo-med-janso-in-njegovim-sefom-sove-427177

  • Stajerka

   ….no očitno so čakali na konec predvolilne kampanije……sedaj pa s topovi, zažigalno vrvico je prižgal Črnčec, zakaj ve samo on in naročniki……naredili bodo vse,da vlada obstane, če tudi izgubimo 40% ozemlja in dodatnih 50 milijard, samo da ni JJ……in Erjavec spet ne bo nič kriv, tako kot pri Patriji…….no, ne bo dolgo, ko bo tudi Erjavcu odklenkalo oz. DeSuS, Erjavec verjamem, da bo znal poskrbet zase……iz vogalov se slišijo novice, da bi naj sklepali pakt, da Erjavca pošljejo za komisarja v Bruselj, DeSuS ostane v vladi in Na planincah, sončece sije, na planincah luštno je……za nekatere, drugi krvavi pot potijo……

   ….Amen!….

   • JANEZ GUS

    Vnuk od vojnega zločinca pa prime za belanco DESUSA.Blesavi narod pa volit to rdečo podgano.

    • Observer

     Edino ta “vnuk od vojnega zločinca” je v Bruslju glasoval recimo ZA boj proti davčnim oazam, medtem ko so vsi ostali, Fajonka, itd. in vsi SDS-ovci (Tomc, Zver, Šulin) glasovali PROTI. Kaj pa na to porečete? Je težko verjeti, ne? Spodaj imate črno na belem. Vsi nas imajo za norca. Nisem za leve, ampak je pa treba to povedati.

     https://drive.google.com/file/d/1EQEQ31U2VUg8mpmdIzY7_s8eqHKngiDp/view?fbclid=IwAR2N-coqsV_02Aq2WndoTOhuVRtxp1R61PZFyRQPOkOP6xre49emxo2F2io

     stran 9

     Potem se pa človek vpraša, kaj neki skriva SDS glede na to, da so Tomc, Zver in Šulin glasovali PROTI boju proti davčnim oazam. Vsi perejo dnar.

     • stajerc5

      Nimam pojma kaj hoces povedati. A nismo ali bili Davcna oaza za Iran. Za tega smo vsaj izvedeli, koliko je bilo pa opranega v pralnem stroju na stopniscu!??

     • Observer

      Kako nimaš pojma? Veš, da smo bili davčna oaza za Iran. Sedaj si pa poglej glasovanje Tomc, Zvera, in Šulinove (in Peterleta in ostalih). Glasovali so PROTI boju proti davčnim oazam. Torej kaj lahko iz tega zaključiš? Zakaj so tako glasovali? Že imajo prste v marmeladi, če ne oni pa stranka ali njihov vrhovni poveljnik. Jaz iz tega lahko zaključim samo to, da nas imajo vsi za norca. Očitno je tisto z Iranom bilo namenjeno samo za nabiranje političnih točk, kaj resnejšega (boj proti davčnim oazam) pa ne. SDS poslanci so bili glasni glede Irana in pranja denarja v davčnih oazah, glasovali pa PROTI boju proti davčnim oazam torej so ZA to da Slovenija ostane davčna oaza za Irance in marsikoga drugega, kakor tudi ZA vse ostale davčne oaze in s tem ZA pranje denarja. Se že ponavljam. Torej? Vse je en navaden manipulatorski šov. Še posebej s strani SDS. Poglej si še kako so glasovali glede ostalih zadev, migranti pa to.

     • samotoje

      Res je zanimivo pogledati glasovanja. In tudi odgovore na vprašanja, ki se ob tem zastavljajo, bo treba dobiti.

   • Nata

    Seveda bodo naredili vse. Saj že vseskozi to počno.Se z vsem strinjam, kar si napisala.
    Samo malo dvomim, da bi bi vsega bil kriv Črnčec ! Samo to sem želela povdarit.
    Mislim, da bi vseeno morali strankarski veljaki biti previdni v ocenah človeka, ki je tudi kaj dobrega naredil.
    Samo to. Mar še vedni velja tista. . . . . . če nisi z nami , si proti nam ??
    Nova je pa v svojih informacijah zelo enostranska. . . . .

    O g. Dolinarju so sicer napisali lep članek. Ampak niti besedice o njegovi simpatiji do nove stranke DOM. kar je zelo jasno razvidno iz njegovih twittov.
    So dobri in so kulturni !!
    https://twitter.com/alesdolinar

 • JANEZ GUS

  Že to,da je ta šel za svetovalca temu norcu ,pove vse o Črnecu.Seveda je zdaj treba zlivat gnojnico po JJ,da je šef zadovoljen.Joj uboge pare.

 • Janez Kepic-Kern

  TEM “INFORMATORJEM”
  PA RES NE BO NIKOLI – SE ZDI – ZMANJKALO – DELA?
  Gospodu detektivu P.
  iz okoliša Ptuj
  – pa sporočam zanj razveseljivo novico !
  da
  naj ne bo zaskrbljen – dela mu do tedaj,
  ko
  bo postal zaradi starosti – nedelazmožen – zagotovo – NE BO ZMANJKALO !
  KOSOVSKI SRB. POŠTENJAKAR, RAZISKOVALEC – MOMČILO JOKIĆ
  JE
  ŽE V 1. KNJIGI NJEGOVEGA DELA – “TAJNI DOSIJE JOSIP BROZ” – že leta 1992
  OBJAVIL,
  KOPIJO
  ROJSTNEGA LISTA – IZDANEGA NA DUNAJU – 1892. LETA,
  NA KATEREM PIŠE, DA JE Marija BROZ (Javeršek) rodila otroka pod imenom – Franc BROZ.
  Ta
  Marija B. iz Kumrovca je namreč hodila – kot služkinja – delati na Dunaj.
  Ker
  ista ženska – npr. Marija Broz v istem letu 1892
  po bio zakonitostih, danostih – ni mogla roditi – še enega otroka
  to
  seveda pomeni,
  da NITI originalni KOVINAR t.i. Josip BROZ – NI BIL ROJEN LETA 1952 v KUMROVCU ?
  Kakšno
  je vaše mnenje g. detektiv – P. iz Ptuja ?
  Okrog tega ex t.i. MARŠALA TITA
  JE
  PA RES VSE ZELO ČUDNO – MAR NE ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VIDEOINTERVJUJI IN
  O KNJIGI “TAJNI DOSIJE JOSIPA BROZA” – M. JOKIĆA – CITATNO
  Z INTERNETA
  https://www.google.com/sear

 • Janez Kepic-Kern

  SDS
  NAJ PAZI,
  KAKO SE PODELJUJEJO – LETOS – DRŽAVLJANSTVA – NESLOVENCEM.
  DA
  NE BO PRIHAJALO
  – DO MNOŽIČNIH – PODELJEVANJ ! Na – TIH – PRED JAVNOSTJO – SKRIT – NAČIN !
  Jaz
  Janez Kepic-Kern
  sem bil v ex TITO YU – TUDI NA MEJI. – V JLA !
  Ja?
  ENOSTAVNO JE BILO: JNA vojaki, graničarji – so bili
  NONSTOP
  NA MEJI – S PRAVIM OROŽJEM IN S PRAVIMI NABOJI.
  NOBEDEN SLOVENEC ALI ITALIJAN – NITI SLUČAJNO NI ŠEL “KAR TAKO” ČEZ MEJO.
  NI
  SE STRELJALO !
  VSI SO VEDELI, DA JE NEVARNO
  PA
  NI NIHČE NITI POIZKUŠAL ITI – “KAR TAKO” – ČEZ MEJO. L-R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Mater nas farbajo!
  V vsaki pravni in vsaj približno normalni državi, bi odgovorni za komuniciranje, ki ga ne bi smelo biti bili ustrezno, skladno z zakonodajo kaznovani.
  Kaj nas državljane briga, kakšne nedovoljene, diletantske igrice se je šla Cerarjeva vlada, takratni zunanji minister Rjavec, agentka Drenikova in arbiter Sekolec. Zajebali so in zdaj morajo biti primerno kaznovani. Tu, v tem primeru ne gre za kakšno nedolžno nepremišljeno izjavo, ali kak pijanski izpad kakšnega veleposlanika, TU GRE ZA SLOVENSKI NACIONALNI INTERES, ti ljudje so ga s svojimi delitantskimi dejanji nepopravljivo OGROZILI!
  Hrvati so od ARBITRAŽE ODSTOPILI, je ne PRIZNAVAJO, kar je DEJSTVO!
  DEJSTVO je, da NIHČE ne more VEDETI kakšna bi bila odločitev tribunala in kje bi potekala meja na kopnem in morju, če se agentka Drenikova in arbiter Sekolec ne bi ujela v prisluhe! Jebe se meni, če so bili prisluhi nezakoniti, kakor mi je tudi vseeno, če mora Drenikova s to svojo nepremišljenostjo, ki je državo in državljane drago stala živeti, ker so posledice njenega dejanja za državo in medržavne odnose z Hrvati prava katastrofa. Jebe se meni za Črnčevo zamenjavo političnih nazorjev, kot tudi ta zadnji medijski spin v katerem govori, da danes ni primerno doma v Sloveniji odpirati teme o krivcih, ki so zagrešili, da so Hrvati enostransko odstopili od arbitraže, ker nam to lahko škodi pri tožbi, ki smo jo v EU vložili.
  Vse tiste, ki so s svojim nezakonitim dejanjem še poglobili mejni spor z Hrvati je potrebno v skladu z USTAVO kaznovati in pika! Madona, zaradi takšnih in podobnih situacij nastajajo med državami vojne, mar ne? Zato me ne prepričevati, da je bila ta komunikacija med Drenikovo in Sekolcem nekaj običajnega, kot sta oba javno trdila.
  Črnecu pa samo to, v svojem živlenju še nisem imel prilike spoznati osebe, ki bi tako ekstremno menjala svoje javno prepričanje, stališča, kot to danes Šarčev sekretar počne, sam takšnih nenačelnih ljudi ne cenim.

  .

 • Garbage man

  Kolk ma plače in kredita za vikend, jahto, hišo in Valentino ploščice v sekretu.

 • stajerc5

  Kolikor poznam “nase” bo spet virus demence zmagal. Proti njej se niso nasli v Zloveniji zdravila!

 • RATATA

  Krivda in odgovornost ni eno in isto!
  Iščite rajši odgovorne za tisto ničvredno liste popisanega papirja,
  ki je bilo z nazivom Memorandum k sporazumu o arbitraži o določitvi poteka meje med RS in RH priloženo arbitražnemu tribunalu,
  pa tudi to, s kakšnim namenom se je lagalo, da sta se RS in RH osamosvojili hkrati na isti dan, 25.06.1991, ko pa vemo, da se je Slovenija OSAMOSVOJILA dne 26.06.1991, hrvatska je pa “raskinula veze sa sfrj” – torej se je ODCEPILA šele po preteku trimesečnega moratorija dne 08.10.1991 (ker se osamosvojiti ni mogla, zato je potrebovala vojno, kar je itak povedal sam f.tudjman)!
  Pojma nimate o državnosti in o principih ter pravilih internacionalnega prava! Poiščite končno koga, razen če vam to ustreza!!

 • samotoje

  Črnčec bo povedal, da je Šarec en prav fejst fant, pri Sekolcu in teh rečeh bo pa v hipu izgubil spomin. Vse je odvisno od tega, katere barve je danes, mali kameleonček.

 • xtc

  Muri je navaden blefer,ravno oni večer je razlagal po TV,da je treba Kahlo zaščitit zavoljo obstoja koalicije.
  Prav smešno je poslušati,da razčiščevanje zadeve škodi interesom SLo,ravno nasprotno,treba je razčistiti,kdo je glavni izdajalec in kdo pomočniki.
  Kajti jasno je,da je bila blamaža z arbitražo veleizdaja in naloga Tonina je odkriti vsa dejstva in krivce.
  Vse vse bolj kaže,da je glavna figura ravno Kahla in če je temu tako mora odstopiti takoj,bi pa o odstopu moral razmisliti tudi Šarec,če ga bo branil pred polomom.

  • tohuvabohu

   Oba je treba suniti v rit: najprej Šarca, pol pa Rjavca.

   • karpelec

    Najboljša rešitev.

  • Common Sense

   Muri ima prav. In tocno to bodo storili, kot sem napovedal. Nikomur od malih strancic ni v interesu, da koalicija propade. Naredili bodo VSE, da se obdrzi.

 • montyamp

  Črnčec je napiflani sanjač , ki dela za murgosrbijo .
  Sanjač ki misli da dela dobro , ko za svoj ljubi mir pusti zločincem uničevati Slovenijo .
  Ko se bo zbudil , bo žal prepozno , tudi za vse Slovence .
  Strpnost med banditi === samomor .

 • Common Sense

  Povedal bo, da tisti njegov twitt je bil slabo zamisljena provokacija in se izvil ven.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI SPODNJE
  BO TREBA ZDODOVINSKO IN PRAVNO VELJAVNO – DOREČI !

  TUDI SPODNJE BO TREBA
  ZGODOVINSKO
  IN PRAVNO-VELJAVNO – DOREČI !
  SPODAJ
  KOT
  ZANIMIVOST PODAJAM – V KNJIGI M. JOKIĆA NAJDEN DOKUMENT,
  DA
  JE MARIJA BROZ-JAVERŠEK – LETA 18892
  NA
  DUNAJU RODILA OTROKA – Z IMENOM – Franz BROZ ! Čudno – mar ne ?

  SVODODA, MISLLI, GOVORA
  ITD
  – ABSOLUTNO SEM – “ZA”
  NPR.
  Pred kratkim sem temeljito pregledal 1. izdajo knjige kosovskega Srba
  – Momčila JOKIĆA
  TAJNI DOSIJE JOSIPA BROZA iz 1992. leta.
  V
  tej knjigi sem naše zanimiv – DOKUMENT: kopijo izpiska iz matične knjige.
  KNJIGE
  ROJSTEV – NA DUNAJU – LETA 1892.
  V
  TEJ KOPIJI – LEPO PIŠE ! Marija BROZ-JAVERŠEK
  JE
  LETA 1892. – na DUNAJU RODILA OTROKA I IMENOM – Franz BROZ.
  Seveda
  se takoj postavi vprašanje: KDO, ČIGAV OTROK – JE BIL – tisti Franz BROZ !?
  iN?
  Zlasti se postavi vprašanje: KAKO JE ISTA ŽENSKA – MARIJA BROZ-JAVERŠEK
  LAHKO
  V MAJU 1892 – RODILA ŠE T.I. JOSIPA BROZA:
  – KASNEJŠEGA
  KOVINARSKEGA VAJENCA ? – Zagonetno – ni kaj ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Z
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

 • Janez Kepic-Kern

  ALI IMA
  PREMIEROV SVETOVALEC – KAKO MNENJE – O SPODNJEM?

  NA PODROČJU
  DRŽAVNIH, PRAVNIH, REHABILITACIJSKIH,
  ODŠKODNINSKIH ITD. – KOREKTNIH DRŽAVNIH – URADNIH PORAVNAV
  POSLEDIC
  KPS, KPJ SKRAJNEGA – POLPRETEKLEGA POLIT TERORJA
  KPS, KPJ STALINISTČNO-TITOISTIČNIH
  NESODNIH
  “POLIT MORJENJ” – UREDITVE
  – REHABILITACIJ, DRŽAVNIH ODŠKODNIN POLITIČNO VZROČNO – PRIZADETIM ITD.
  Tega
  je bilio v naši R. Sloveniji – “malo” !
  nakazana – težka problematika – pri nas, v Sloveniji
  na
  uradno, državno UREDITEV – ŠE ČAKA !

  Rehabiltacija DRAŽE MIHAJLOVIĆA
  URADNA, SODNA REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA, LETA 2015 V BGD.
  PRILAGAM/O VAM
  KOMPLETEN TEKST PRISPEVKA
  IZ PRVE ŠTEVILKE MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”, JULIJ 2018.
  Še enkrat naj močno poudarim,
  da država Srbija močno prehiteva našo državo R. Slovenijo
  na področju
  korektne, pravne in moralno etične ureditve posledic KP STALINIZMA in TITOIZMA na področju Srbije: velik del
  KP stalinističnih, titoističnih nesodnih POLITIČNIH LIKVIDACIJ so v R. Srbiji že uredili,
  kljub velikemu obsegu
  takih nesodnih politično/marksističnih likvidacij, od leta 1941 dalje.
  Npr.:
  že jeseni leta 1941 so KPJ Stalinistični komunisti, pod vodstvom t.i. Maršala Tita na tak način likvidirali preko
  – 400 premožnejših ali Stalinu nenaklonjenih prebivalcev okoliša UŽICE !
  Več najdete o tem v mojem prispevku
  in
  v virih na internetu.! Ex OK knjižničar iz LJ. l..e. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”