fbpx

Kaj bo o Šarčevi vladi in nabavi zaščitne opreme razkril Počivalšek na interpelaciji? Pravi, da se izziva veseli!

Gospodarski minister in podpredsednik slovenske vlade Zdravko Počivalšek. ( Foto: STA)

“… iz tega, kar so predlagatelji povedali medijem, je videti, da je njihov vrhovni cilj padec vlade, ne pa sama razjasnitev okoliščin postopkov nabav zaščitne opreme.” se je na vloženo interpelacijo odzval minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in dodal, da je to priložnost, da “celovito obravnavamo tematiko in širše predstavimo okoliščine pred in po razglasitvi epidemije ter enkrat za vselej predložimo dokaze, za katere sedaj ni posluha“.

Bivše vladne stranke LMŠ, SD, SAB in “polna” opozicijska stranka Levica so vložile interpelacijo proti gospodarskemu ministru in podpredsedniku slovenske vlade Zdravku Počivalšku. Vse omenjene stranke bi morale interpelacijo sestaviti same proti sebi, saj je prav njihova pasivnost in sramotni pobeg botrovala k temu, da je Slovenija bila prisiljena kupovati nujno zaščitno opremo od kogar koli in po kakršni koli ceni, ki je bila ponujena na svetovnem trgu v času epidemije koronavirusa.

Po besedah Počivalška je glavni cilj padec vlade, ne pa sama razjasnitev okoliščin postopkov nabav zaščitne opreme. Gospodarski minister sporoča, da je dokumentacija, ki je na voljo, nedvoumno dokazuje kako so postopki potekali, kdo je v njih odločal, predvsem pa, kakšne so bile razmere v kritičnih trenutkih ob izbruhu epidemije in kako težko je bilo tedaj priti do kakršnekoli zaščitne opreme, sporoča Počivalšek.

[ODZIV NA INTERPELACIJO] Predloga za interpelacijo še nisem natančno prebral, a iz tega, kar so predlagatelji povedali…

Gepostet von Zdravko Počivalšek am Montag, 4. Mai 2020

Interpelacije se veseli
Kot pravi Počivalšek, se interpelacije veseli, saj je to priložnost, da se celovito obravnava tematika in širše predstavi okoliščine pred in po razglasitvi epidemije ter enkrat za vselej predložijo dokazi, za katere po njegovem mnenju sedaj ni posluha. Gospodarski minister vsem sporoča, da bo vsem, ki jih zanima resnica o nabavah zaščitne opreme, predložil vso dokumentacijo in povedal vse, kar jih bo zanimalo. Zdravko Počivalšek bo vse organe, ki so pri nas pristojni za te naloge, tudi sam pozval, da se preiskovanja tega primera lotijo čim prej.

Bo razkril rabote Šarčeve vlade?
Predsednik stranke SMC in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek se ob vloženi interpelaciji sprašuje, ali je pošteno in ni konstruktivno, da se iz pomembnega dela preprečevanja epidemije koronavirusa v naši državi, ustvarja kriminalna nadaljevanka s političnim predznakom. “Mi, ki smo sodelovali pri nabavah opreme, smo svoje delo opravili. Vsem se bo s pleč odvalilo veliko breme s tem, ko bodo preiskovalci prišli zadevi do dna in enkrat za vselej pojasnili, kdo je kupoval, kdo prodajal in kdo o vsem odločal,” je zapisal Počivalšek.

Opozicijski četverec SD, Levica, LMŠ in stranka SAB je vložil interpelacijo proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku. Zanimivo bo prisluhniti, kaj se je dogajalo z nabavo opreme pred 13. marcem 2020. (Foto: STA)

Zdravko Počivalšek bo razkril tudi vse tisto, kar se je dogajalo pred 13. marcem 2020, preden je prisegla trenutna vlada. Svoje bivše koalicijske partnerje opozarja, da tiste, ki pa danes že kalkulirajo politične dobičke na račun njegove interpelacije, poziva, da se posvetijo tednom pred razglasitvijo epidemije in postopkom nabave zaščitne opreme, ki so tekli tedaj. “Brez vpogleda v aktivnosti pred 12. marcem, je o tem, kar se je dogajalo od 13. naprej, nemogoče objektivno soditi,” je povedal ob koncu svojega komentarja podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek.

Luka Perš