fbpx

Kaj bodo stran od oči javnosti glede sporne zaposlitve “lepe Nataše” povedali direktor Sove Rajko Kozmelj, župan Škofljice Ivan Jordan in glavna inšpektorica za javni sektor Lidija Apohal Vučković?

Foto: STA

Na današnjo zaprto sejo komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, kjer bodo razpravljali o nadzoru nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja v Sovi, sta poleg glavne inšpektorice za javni sektor Lidije Apohal Vučković vabljena tudi direktor Sove Rajko Kozmelj in župan Škofljice Ivan Jordan. 

V zadnjih mesecih smo bili v luči sporne zaposlitve Šarčeve znanke Nataše H., ki je še do poletja delala na Občini Škofljica, priča napetim odnosom med Knovsom in Sovo, saj Sova ni želela Knovsu izročiti zahtevane dokumentacije.

Zaslišanja so posledica odločitve vrha Sove, ki je skupini poslancev iz te komisije, ki so opravljali nadzor zaposlitve Nataše H. na Sovi, onemogočila preverjanje podrobnosti o tem, kako je bila Šarčeva znanka zaposlena. V Sovi so vztrajali, da naj bi bil le inšpektorat tisti, ki lahko preverja zaposlitve na Sovi, ne pa tudi opozicijski poslanci.

Foto: STA

V sagi, ki je nastala okrog neizročene dokumentacije, se je na pobudo Sove angažiral inšpektorat za javni sektor in opravil nadzor. V javnosti je bilo sicer mogoče slišati, da so okrog zaposlitve štirih uslužbencev ugotovili več kršitev, te pa bo danes podrobneje predstavila Apohal Vučkovićeva, poroča STA.

Zaradi arogance Sove je Knovs pričel zaposlitev Šarčeve znanke Nataše H. preverjati kar v prostorih Državnega zbora RS, namesto na Sovi. Poleg omenjene trojice namerava Knovs zaslišati tudi vodjo kadrovske službe na Sovi, vse zaposlene na Sovi, ki so se ukvarjali s primerom zaposlitve Šarčeve znanke, ter tudi njo, Natašo H. Med povabljenci se je znašel tudi svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec. Glede na vsebino pričanj bodo po besedah predsednika Knovsa Mateja Tonina odvisni nadaljnji koraki komisije.

Hana Murn