Kaj bodo stran od oči javnosti glede sporne zaposlitve “lepe Nataše” povedali direktor Sove Rajko Kozmelj, župan Škofljice Ivan Jordan in glavna inšpektorica za javni sektor Lidija Apohal Vučković?

Foto: STA

Na današnjo zaprto sejo komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, kjer bodo razpravljali o nadzoru nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja v Sovi, sta poleg glavne inšpektorice za javni sektor Lidije Apohal Vučković vabljena tudi direktor Sove Rajko Kozmelj in župan Škofljice Ivan Jordan. 

V zadnjih mesecih smo bili v luči sporne zaposlitve Šarčeve znanke Nataše H., ki je še do poletja delala na Občini Škofljica, priča napetim odnosom med Knovsom in Sovo, saj Sova ni želela Knovsu izročiti zahtevane dokumentacije.

Zaslišanja so posledica odločitve vrha Sove, ki je skupini poslancev iz te komisije, ki so opravljali nadzor zaposlitve Nataše H. na Sovi, onemogočila preverjanje podrobnosti o tem, kako je bila Šarčeva znanka zaposlena. V Sovi so vztrajali, da naj bi bil le inšpektorat tisti, ki lahko preverja zaposlitve na Sovi, ne pa tudi opozicijski poslanci.

Foto: STA

V sagi, ki je nastala okrog neizročene dokumentacije, se je na pobudo Sove angažiral inšpektorat za javni sektor in opravil nadzor. V javnosti je bilo sicer mogoče slišati, da so okrog zaposlitve štirih uslužbencev ugotovili več kršitev, te pa bo danes podrobneje predstavila Apohal Vučkovićeva, poroča STA.

Zaradi arogance Sove je Knovs pričel zaposlitev Šarčeve znanke Nataše H. preverjati kar v prostorih Državnega zbora RS, namesto na Sovi. Poleg omenjene trojice namerava Knovs zaslišati tudi vodjo kadrovske službe na Sovi, vse zaposlene na Sovi, ki so se ukvarjali s primerom zaposlitve Šarčeve znanke, ter tudi njo, Natašo H. Med povabljenci se je znašel tudi svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec. Glede na vsebino pričanj bodo po besedah predsednika Knovsa Mateja Tonina odvisni nadaljnji koraki komisije.

Hana Murn

 • Beli Sneg

  Ne dvomim, da bosta Kozomelj in inšpektorica zagovarjala korupcijsko zaposlitev Serpentinškove prijateljice. Vse za dobro in udobno službico. Drobtinice padajo s cesarjeve mize. Moralo in etiko so si že dolgo nazaj potisnili globoko v … (vstavi po vaši presoji) . Edini, ki zna kaj odkrito povedati je župan Škofljice.

 • Rumeni Jurij

  Glej ga zlomka pa župan Jordan je ja Janšist in na županski je kandidiral z podporo SDS a je mogoče denar zavohal, kot še nekateri iz njegovih vrst………….

  • šrauf

   Po tvoji logiki je tudi Šaro sumljiv , ker je pri janšistu Jordanu posredoval za svojo lju…..”prijateljico”?

  • tomven

   Žolti jurij, razsvetli nad s svojo modrostjo in nam pojasni, kaj ima SDS pri vsem tem in kje vidiš tukaj možnost županovega zaslužka.. Bodi tako dober prosim.

  • Beli Sneg

   Lažnjivec.

   Lokalne volitve 2018
   3.Ivan Jordan, 01.01.1951, Škofljica, Ahlinova ulica 1, 1291 Škofljica, Predlagatelj: Andreja Knez in skupina volivcev

   V času izbora (leta 2014) je bil župan Škofljice Ivan Jordan, ki je kandidiral kot
   neodvisen kandidat, a je bil pred tem tako kot Kolbl član LDS.

   • Capi

    Zeleni Jurij se je spremenil v Rumenega, sedaj pa piše in zavaja v stilu rumenih medijev, hahahahah

   • if

    Bravo!

  • Andrej

   Glej ga zlomka, lažnivega Rumenega Jurija. Lažeš zato, ker zelo dobro veš, da je Jordan SD.

  • jevidel

   Rdeči Jurij ima tudi dolg nos. he, he

 • rubec

  Razkritje bo apohalno.

  • tasilo

   Ja, in Lidija ga bo pohala.

 • Capi

  Lepa N.H. je Serpentinšku, ko je ta še bil vaški zabavljač, rihtala biznis.
  Ko je prišel čas za poplačilo uslug, pa je dobila zaposlitev na Sovi…….čisto enostavno, če se to nebi razvedelo…

 • SIMON ROZIC

  Ali sirota N.H. sploh lahko v miru “dela” za sovo oz. svojega čuka, ko ji tako
  nagajajo….no, bo pa kar tako dobivala plačo. a ne!?

  • Oliva

   Pri ležanju ji ni treba mislit, zato ni nobenega problema zanjo.

 • if

  V RS ni demokracije, torej je nedemokracija. Nedemokracijo vzdržujejo nedemokrati. Nedemokrati s fašisti psujejo vzdrževalce demokracije v funkciji uvljevaljaja pristojnosti po službeni dolžnosti.
  Če bi bila v RS demokracija, bi SOVI nadrejena in hkrati nadzorna KNOVS opravila nadzor nad delom SOVE.

 • Andrej

  Kaj bodo? Orkestrirano bodo lagali. Če lahko ustavo kršijo in se s tem še hvalijo ni prav nobenega razloga, da bi jim kdo verjel.