Kdo je naročnik današnjega obračuna Ljudmile Novak z Janezom Janšo v časopisu Večer?

Ljudmila Novak in Milan Kučan.

Nekdanja predsednica NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak očitno nadaljuje s starimi vzorci razmišljanja in delovanja, nadaljuje namreč z rušenjem lastne stranke in celotne slovenske desnice z napadi na Slovensko demokratsko stranko in njenega predsednika Janeza Janšo. S tem se maščuje tudi Mateju Toninu, ki jo je nasledil na mestu vodje NSi, svojo stranko pa je rušila že v času vodenja Andreja Bajuka. To tokrat počenja z intervjujem za Haklov Večer, v pričakovanju Šarčevega odstopa pa je podobno počela že novembra za Petričevo Delo. V času njenega vodenja je sicer stranko obrnila močno v levo.

Na spletni strani časnika Večer v lasti tajkuna Uroša Hakla se je pojavila napoved propagandnega intevjuja režimskega novinarja Uroša Esiha s pomenljivim naslovom “Prav večni predsednik SDS škoduje desnici.” S tem je že iz samega napovednika vidno, da je bistvo vsega skupaj prav razbijanje slovenske desnice in še posebej Slovenske demokratske stranke s 26 sedeži v Državnem zboru ter napadom na njenega predsednika Janeza Janše. Zanimivo, intervju prihaja ravno v času, ko stranke SDS, NSI, Desus in SMC razmišljajo o morebitnem oblikovanju nove desnosredinske vlade.

Foto: posnetek zaslona

Po vzoru levih radikalnih strank Novakova SDS zmerja s “skrajno” desnico
V dolgem intervjuju z Ljudmilo Novak med drugim režimski novinar Uroš Esih, ki je nekritično v petek na Twitterju umrlega Janeza Stanovnika označil kar za “očeta naroda”, čeprav ni imel ničesar s slovensko osamosvojitvijo, evropski poslanki v usta polaga besede, kako nedemokratičen da je sicer povsem demokratično izvoljen madžarski predsednik vlade Viktor Orban. Esih vztraja, da je navezava SDS na Orbana in “posledična legitimacija njegovega avtoritarnega vodenja države škodljivi tudi za slovensko desnico” in ne nazadnje slovensko demokracijo.

“Isti ptiči vkup lete. V Evropski parlament sem bila izvoljena kot članica Nove Slovenije, ki je tudi članica EPP. Zato tudi v Evropskem parlamentu sledim stališčem, ki jih sprejmemo v okviru EPP, kar se je zgodilo tudi pri resoluciji, v kateri je omenjena Madžarska. Šlo je za to, na kakšen način bi Evropski parlament sodeloval pri izvajanju 7. člena evropske pogodbe, ki predvideva neodvisen nadzor v državah članicah nad spoštovanjem vladavine prava. Pri tem pa sta bili omenjeni Madžarska in Poljska, kjer na teh področjih ni zadostnega napredka,” razlaga Novakova.

Naj spomnimo, Madžarska in Poljska sta kljub nadvse uspešnemu sodelovanju v okviru držav članic Višjegrajske skupine trn v peti bruseljskim birokratom, saj se otepata LGBT ideologije, vsiljevanja migrantskih kvot, izvedli pa sta tudi lustracijo sodstva in se očistili starih komunističnih praks.

Sicer pa je nekdanja predsednica Nove Slovenije za Večer še izjavila, “da če kdo s svojimi destruktivnimi ravnanji in neprimernimi tviti škoduje desnici, potem je to prav večni predsednik SDS. To se je v vsej njegovi politični zgodovini že večkrat pokazalo. Najprej s spotikanjem predsednika prve slovenske vlade Peterleta, potem s predčasno razpustitvijo Demosa, kar je pripeljalo do hitre vrnitve levice na čelo države. Tudi leta 2013, ko je zaradi korupcijskega škandala padla desna vlada, največjo odgovornost za to nosi prav on. Če bi gospod Janša takrat pokazal zavezanost k demokratičnosti in želji po desni vladi, bi kot predsednik vlade odstopil in prepustil svoje mesto komu drugemu iz svoje stranke, s čimer bi tedanja desnosredinska vlada obstala”. Naj spomnimo, 2. vlado Janeza Janše so v začetku leta 2013 odnesli medijsko zrežirani protivladni protesti.

Prav tako Ljudmila Novak meni, “da je Janez Janša zaradi svoje destruktivne drže zamudil priložnost za sestavo močne vlade tudi po zadnjih državnozborskih volitvah. Sploh pa, zame ni najbolj kredibilno, ko vrednote in stališča krščanskih demokratov EPP kritizira nekdo, ki je v svojem političnem delovanju naredil ves mavrični prehod, od skrajno leve do skrajno desne pozicije.” Gre za standardne očitke levičarskih voditeljev Janši, ker je bil na začetku 80. let član podmladka partije, s katerega programom in stališči pa se ni strinjal in je poskušal stranko “demokratizirati”. Prav tako bi težko rekli, da držijo besede Novakove, da se je Janša poleti 2018 obnašal destruktivno; po zmagi na volitvah se je namreč želel pogovarjati z drugimi strankami, a ga je levi vladni šestorček s politiko antijanša izoliral, kar se je za veliko napako dokončno izkazalo v ponedeljek, ko je manjšinska vlada Marjana Šarca razpadla.

Ob tem naj opozorimo, da njena retorika in zmerjanje programsko sorodne, sicer pa tudi konkurenčne stranke na desnici, sledi modelu skrajnih levičarjev, ki se borijo za privilegije globoke države in ostanek svojih položajev ter z njimi povezanih zaslužkov. T. i. žlahtna desnica, servilna do režima, je bila sicer vselej velika ambicija zadnjega šefa Zveze komunistov Slovenije Milana Kučana.

Milan Kučan in Robert Ilc, glavni tajnik NSi

V pričakovanju Šarčevega odstopa Novakova podobno že novembra za Petričevo Delo
Podobno je Novakova na vprašanje, kakšna je prihodnja politika NSi, odgovorila že novembra za tovarniško glasilo Delo v lasti Stojana Petriča, da se mora njena stranka zgledovati po svoji sestrski nemški stranki CDU. Novakovo so v intervuju takrat predstavljali kot gospo, ki je z izogibanju skrajnim politikam NSi po izpadu iz parlamenta pripeljala nazaj, zdaj pa želi njeno delo v tej smeri nadaljevati tudi nova generacija na čelu z Matejem Toninom.

Novakova je takrat razlagala, da je prepričana, da bo stranka slejkoprej prestopila okvirje trenutne politične podpore, kar bi ji na naslednjih volitvah prineslo vsaj 10 poslancev, s tem pa tudi večjo težo ob morebitnem sodelovanju v kateri izmed koalicij. Kritiki takšnega prepozicioniranja in oddaljitve od temeljnih vrednost stranke pa Novi Sloveniji napovedujejo propad.

Nekdanja partijska časopisna hiša Delo si naklado rešuje z Ljudmilo Novak, ki kritizira desnico. Foto: TWitter.

Novakova najprej rušila Bajuka in nato smer delovanja stranke usmerila v levo
Kot smo na Nova24TV že poročali, je bilo že od spremembe vodstva stranke in ob umiku njenega prvega predsednika dr. Andreja Bajuka jasno, da se v NSi dogajajo tektonske spremembe. Nova generacija politikov, ki se je prebila v vrh stranke, je postopoma Novo Slovenijo spremenila, kljub skromnemu volilnemu rezultatu, v aktivnega podpornika določenih krogov, ki s svojimi finančnimi in personalnimi povezami obvladujejo pretakanje denarja iz državnih podjetij in iz državno financiranih investicij. Prav proti takim omrežjem naj bi se Nova Slovenija kot krščanska stranka slovenske pomladi aktivno borila.

Andrej Bajuk (Foto: STA)

Kaj se v Novi Sloveniji v resnici dogaja in čigava stranka je postala?
Prehod na pozicije slovenske kapitalske elite, ki je v času tranzicije obogatela na račun izčrpavanja državnih podjetij in poslov z državo, se ni zgodil čez noč. Nova generacija politikov na čelu z Matejem Toninom, ki je spomladi leta 2018 prevzela stranko, je želela Novo Slovenijo spet zapeljati v drugo smer. Ljudmila Novak se je morala zadovoljiti z mestom vodilne kandidatke za evropsko poslanko, bila je izvoljena v Bruselj, zdaj pa bi od tam rada vplivala na poskus formacije nove desno sredinske vlade, so prepričani poznavalci. Prav koalicija s SDS bi namreč lahko znova okrepila volilno bazo Nove Slovenije in stranko rezultatsko dvignila.

Ljudmila Novak je pred volitvami leta 2008 rušila Andreja Bajuka, posledica je bil tudi izpad krščanskih demokratov iz parlamenta. Vrnili so se tri leta pozneje, leta 2011.

Rok Krajnc

 • VERZIFIKATOR

  ZNANO

  Če nobeden žal me ne objame,
  ker turobna sem in pusta skrajno,
  najdem mesto si pod soncem trajno,
  pártija me rada k sebi vzame.

  Bom pometala po rdeči hiši,
  jedla z mize suhe bom drobtine,
  v takem ritmu mi življenje mine,
  to zgodi se takšni sivi miši.

 • Antonius

  Zdaj dokončno prihaja na plan, da je Novakova podtaknjen Kučan na desnici.
  Upam, da njeno umazano in zahrbtno vlogo tudi Tonin spoznava.
  Pravarantska smokulja bo šla po končanem mandatu v Bruslju v penzijo, Tonin se bo moral pa odločiti, da ne bo pri svojih letih končal kot Erjavec, Cerar, Bratuškova, Jelinčič ali Šarec.

  • joza joza13

   Tonin to že najverjetneje zelo dobro ve. Vprašanje je zgolj, kolikšno podporo ključnih akterjev ima v stranki!?

   • Iva

    F21 Škrabec ve “kako potekajo finančni tokovi” k NSi.
    Zakaj vodstvo stranke svojemu članu ne dovoli vpogleda v ustrezno dokumentacijo?

  • pupa

   Novakova je dolžna levici zaposlitev snahe na SOVI in v čigavih rokah je SOVA???

   Vprašajmo se tudi kdo je plasiral Črnčeca v politiko in s kakšnimi nameni.

  • milanček

   ni samo novakova, peterle skrbi za “politiko” v NSi, tonin je peterletov izvrševalec strategije, čudim se ljudem, ki bedasto nasedajo in verjamejo floskulam s strani navakove ali tonina, ki sriktno delata po navodilih peterleta oz kućana!

   • Antonius

    Slabo poznate razmerja političnih dejavnikov v NSi-kd.
    71 letni Peterle je samo še užaljeni upokojenec, ker ga je na ponovni odhod v evropski parlament, pohodila Novakova.
    Ona je danes še edini faktor v NSi-kd, ki si lahko brez škode za svoj upokojenski jutri, dovoli nesramno pljuvati pa SDS in Janši.
    Toninu je opaziti, da se s svojimi javnimi izjavami počasi vleče nazaj. Verjetno bo prišel čas, ko se bo njegova stranka morala distancirati od njenih politikantskih izjav, ker najbrž po naročilu ne bo utihnila. Tonin si ne bo smel dovoliti, da s stranko sodeluje v Janševi vladi, Novakova pa zaradi njenega sesuvanja SDS in Janše, posredno pljuva in omalovažuje tudi stranko, ki sodeluje v koalicijski vladi in kateri sama pripada.
    Peterle? Samo še po vodenju prve slovenske vlade nam bo ostal v spominu, po izdaji Bajuka, po zaprtih arhivih in po tem,da se ni upal niti omeniti lustracijo.

    • šrauf

     Ne vem kakšna je bila situacija v komunističnem taboru takoj po zmagi DEMOS-a, ampak če sodim po današnjih komunistih ,bi takrat Petrle z lustracijo tvegal novo državljansko vojno.
     Vsekakor pa bi bila lustracija najmanj tvegana takoj po volilni zmagi Demosa.

     • samotoje

      Demos je imel dovolj kapitala, da bi moral izvesti lustracijo. ZKS je bila takrat še nepripravljena na vračanje udarcev. Takrat ne bi bilo nobene državljanske vojne.

   • Marija

    Bravo vsaj eden pravilno razmišlja.

  • jan Gedli

   Sicer pa, kako pa kaj Tonin in Kučanova penzija?

  • Hribouc

   Tonin lahko de spoznava.
   Sme pa niti p’rdn’t , revček.

  • Kapodistrias

   Da, novodobni Turnšek.

  • mginko

   Točno tako kot omenjaš. To je živ dokaz kukavičjih jajc stare udbomafije v obliki privzgojenega podmladka. Večne laži, blefiranje naroda tudi pred Bogom na Brezjah, je tak podmladek usposobljen, da mafijsko blefira drugorazredne državljane.

 • VERZIFIKATOR

  Milko Novšak

  MATERIN VEČERNI AVE

  Pod večer se mati je zjokala,
  hlinila z večerom prizadetost,
  skrivala slabo pri tem zavzetost,
  ko je na večer izjavo dala.

  Na večer, bilo je sicer danes,
  nad sorodnikom ko se je znesla,
  da je skrajnež, mu je oponesla,
  njen sorodnik in pa sosed Janez.

  Pod večer ta mati je tulila,
  besna tudi je bila na sina,
  Tončka, Toneta ali Tonina,
  ker mendá slabo ga je vzgojila.

  Ves večer je zapolnila s stokom,
  mati mila, ker izjalovila
  se ji je namera, da vodila
  bi družino, rekla je med jokom.

  Pod večer so vsi se ji smejali,
  češ le kaj to mater obtrguje,
  mar naklonjenost si s tem kupuje,
  da vse zmerja, to so se vprašali.

  Čudno ni, da zdavnaj že odrekli
  so se sosed ji in nje sinovi,
  da porušili so se mostovi
  in pred materjo vsi stran so tekli.

  Na večer se zdaj je pritožila,
  češ kako so vsi jo zapustili,
  oh, kako se mati sebi smili,
  saj ne ve, da se je izgubila.

  Desni so sosedje barabini,
  mati milo se je potožila,
  jeza je iz nje spregovorila,
  videlo se je, da zopet hlini.

  Na večer vse zmerjala je drevi,
  sploh zares je niso poslušali,
  kimali so ji, se ji smejali
  zlobno vsi sosedje tam na levi.

  • Vesna Kovač

   Zadetek!

   • Anton

    V DREK!

  • Anton

   PARNAS PARNAS, kaj si nam poslal.

 • Vrhovni sodnik

  Jabolko ne pade daleč od drevesa, Rankovičeva hči je pač za rdeče.

  • Rožle

   Si mislu rečt hruška …

 • M x

  Antonius jaz pa mislim ,da je folk spregledal uff končno .Se vidi se občuti po vseh teh nategih od stricev in naprej v vladnih koalicijah zrežiranih alo saj nismo bedaki .Aja …JA JA Slovenija gre Desno zagotovo z tem , da smo solidarni da Levico spoštujemo z razliko od njih.Pa srečno NAŠA SLOVENIJA.

 • cosmosjasnovidec

  Pritegnjeni levuharji še vedno ne dojamejo kake ovce so pod vplivom vlade ter izdajalcev Slovenije od tovarišev “pahorja,erjavca,kurćana,šarplaninca,cmerota itd.”
  Taka je bila današnja odločitev arbitražnega sodišča.
  “”Sodišče EU se je v primeru slovenske tožbe glede arbitraže izreklo za nepristojno””.
  Kot sem že na začetku omenjal je SLO obmejno območje izgubljeno zaradi omenjene lopovske golazni katera ga je prodala hrvaškim ustašem.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

 • Andreja Knego

  Tonin bo prvič v življenju pokazal jajca, če vrže Ludomilo iz stranke!

  • SALZ

   Bravo

 • čopkovseved

  Spoštovana g.Ljudmila! Vsaj 30% Slovencev podpira stranko SDS z Janezom Janšo na čelu. Torej smo vsi ti Slovenci , po vaše, podporniki nekega mavričnega spektra izumljenega v vaši glavi. Spoštovana gospa, dati intervju za tako rdeči časopis kot sta Večer in Delo, je za nas 30% Slovencev , prodaja vrednot slovenske osamosvojitve Sliniti se h levi bazi , je izdaja naroda, izdaja, ki so jo sposobni samo ljudje , v iskanju osebnih interesov, ki prinašajo materialne koristi na osebni ravni. V zgodovino Slovencev boste zapisana z rdečimi črkami. Žalostno, da jemljete prihodnost mojim, slovenskim otrokom, kdo vam daje to pravico??. Slovenec, podeželan , oče štirih otrok, veteran s 530 eur invalidske pokojnine!!!

  • tomven

   Nič ne bi bilo narobe, če bi izpustili spoštovana… moravška karfjola pač ne zasluži besede spoštovana.

  • Resnicaboli99

   Odlocajo volivci

  • mginko

   Napisal si dobro /razen – spoštovana/, ker vse to pisanje po forumih podmladku stare udbomafije nič ne pomeni. Vidiš, da še Boga blefira, vse po usmeritvi centra rdeče mafije.

 • anzek

  Že dolgo je znano, da je Novakova prodana duša. Zanjo velja tisti rek: pokaži mi prijatelja in povem ti kdo si. Druži se s Kučanom, botrom udbomafije in tudi sama se je s tem postavila pod isti dežnik.

  Najbolj me pa moti, da njena dejanja zavestno rušijo desnico.

  V Domovini.je je forumaš @Slovenec 33, lepo razložil razliko med desnico in levico:
  Že v antični Grčiji so filozofi, po opazovanju “demokratov”, prišli do naslednjega zaključka: “demokrate” so razdelili na dva pola:
  – na tiste, ki so imeli radi svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).
  – in tiste, ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo figo mar, pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno. Te so imenovali IDIOTI!

  Če to prenesemo v naš čas, se ve kdo je tisti, ki je na strani svojega naroda, to je desnica. Torej jih lahko označimo za PATRIOTE. Levica pa vseskozi dela proti svojemu narodu, torej so IDIOTI!!

  Z obiskom pri Kučanu in bratenje s Škrabcem, se je Novakva postavila na stran IDIOTOV, lahko bi jih označili tudi kot IZDAJALCE našega naroda!!

  • Hribouc

   Odlično!

 • Stajerka

  ….Sitar bi moral svoj križ odstopit Ljudmili……pa mogoče kar na čelo, da bo vidno celotnemu vesoljstvu……predvsem božjemu!!……

 • est

  Kukavičje jajce ! Tovarišica Ljudmila ,1/4 slovenskih volivcev meni drugače in smo dali svoj glas stranki SDS.

 • francelj3

  Izdajalcev nihče ne mara, čeprav mu prav pridejo. Še kučan jih ne povabi v hišo, ampak jih sprejme kar na cesti.

 • Ivan Ivanovič

  Ljudmila Novak je spoznala, da ima drobtinice za hlapce v rokah Kučan in se je obrnila k njemu.
  Izdaja je stalnica v vrstah desnih politikov.

 • resnicaboli

  Ni samo ona tudi Mikolič župan Rogatca je rdeč.

 • anzek

  Luda mila je prodana duša.

  • Škoda, ….. vseeno upam, da pride še pravi čas do pravega spoznanja :(((

   • anzek

    Nimam upanja.

   • WISKY 1000

    Stara bunka je nepopravljiva tako kot tamali

   • mona lisa

    Ta je Kučanova šola zato ne bo nikoli prišla do kakršnegakoli spoznanja. Prodana duša.

 • Le kako, da se ne more umirit….. , kaj jo žene……, se ne zaveda, da s takšnim početjem najbolj škoduje sebi in stranki N.Si…… ?!? :(

  • Jana Novak

   da ne boš mislil, njeni lakaji na tviterju jo zagovarjajo in opredeljujejo njeno pljuvaštvo kot svobodo govora. Nihče pa mi ne odgovori na vprašanje zakaj pljuva samo po JJ po komunajzarjih pa ne.

  • samotoje

   Zapoznela mena. Ene bolj udari kot druge.

 • JANEZ GUS

  Aktivirali so rdečo LUDO.Tonin,pokaži ji vrata,preden ti do konca vniči stranko.

 • JANEZ GUS

  Začelo se je z arhivi.Takrat sem izstopil iz stranke.

 • SALZ

  Res ne vem kaj so za NSI krščanske vrednote.Ali je to komunizem,socializem krivosodje,globoka država,ali kaj čisto drugega.Mogoče pa misli da je Kučan kakšen škof.Upam da soTonin in ostali toliko pametni da je ne bodo poslušali ker drugače lahko razpustijo stranko.

 • Black_hawk

  Djevojjka sa sela spet pametuje

 • rabbit

  Res ima slovenska desnica smolo najprej jih izda SPOMENKA, nato pa še LJUDMILA.

 • dež

  Za nagrado je včasih potrebno tudi kakšno uslugo gospodarju narediti.

 • Vlado77

  Človek si misli , da bo enkrat konec teh napadalnih histeričnih bab. Po vrhu še užaljena, ker ni več prva v stranki. To kar ona počne je katastrofa za njeno stranko kot za desno vlado,ki se prav zdaj kaže kot zelo verjetna. Če bo tako delala bo Nsi izven parlamenta in SDS ne bo imela dovolj podpore za učinkovito vlado. Nsi pod nobenim pogojem ne more dobiti več kot 10%. Ne vem če jo bo Tonin poslušal ali ne. Mojca Pašek Šetinc trdi , da Tonin gre v koalicijo s SDS le če JJ ne bo PV in če se SDS odreče ministrstvu za notranje zadeve in obrambnemu ministrstvu. Če je to res potem desne vlade seveda ne bo . SDS kot največja stranka se ne more pokoriti stranki s 7 poslanci ( še dvomim da vsi poslanci Nsi tako mislijo). In tudi Nsi ne bo prišla čez prag 4%

  • Ivan Ivanovič

   Če je res, kar praviš, potem pomeni, da je tudi Tonin instrument globoke države.
   Desnica v Sloveniji se je med tranzicijo ves čas sesuvala zaradi koketiranja z globoko državo za drobtinice z bogatinove mize. To je bila za mnoge pomladnike ves čas dilema: ali poštenje in zvestoba načelom brez materialne nagrade, ali udinjanje globoki državi za plačilo, sicer večinoma bolj skromno, a vendarle…

  • Slovenka

   Užaljena, ker ni več prva v stranki???? Sem prav razumela? Sedi na denarju, tega kujanja ne razumem in ne razumem. Mar je staknila koronavirus v možganih?

 • Black_hawk

  V moravčah še zmeraj poslušajo gama MM

 • WISKY 1000

  Tej se pa vidi,da je v štali delala

 • Gren

  TA BABA JE RDEČI HUDIČ POGLEJTE JO V OČI IN NIMA POJMA KAJ BLEBETA , NJENI SOSEDJE PRAVIJO , DA JE POŽRTA NA VSE NA DENAR IN NA ZEMLJO IN NA VSE DRUGU PRAVA KRUELA TONIN NAJ JO SPODI PA NAJ GRE KURBA KAMOR PAŠE H KUČANU IN ZEMLJARIČU !

 • Ivan Ivanovič

  ljudmila = RKC = papež = fašistični globalisti = Soros = Kučan

 • Black_hawk

  Tonin se je končno začel obnašati normlno, kar smo z veliko težavo dosegli, ker desnica mora skupaj držat drugače adijo vlada.

 • Unikatna

  Škoduje svoji stranki in naj neha blebetati neumnosti…Kaj teh evro-poslancev se ne more odpoklicati?

  • samsara

   Kar naji jim škoduje, če so ji boljni tolerirati njene izpade.
   Če ne ukrapajo in ji ne odvzamejo članstva, pomeni, da jo podpirajo.
   Njene € politične kariere pa ji ne morejo onemogočiti, če se ne motim. Mislim, da lahko tam celo sama menja stranke po svoji volji.

   • Jana Novak

    saj jo podpirajo in pljuvajo po JJ , ne vprašajo se pa, zakaj UdboMila na tak način nikoli ne udari po rdečkarjih. Ko jih to vprašam pa tišina.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Torej Haklov Večer in Petričevo Delo? Čigava pa je Nova24TV-Prva v službi laži? No…

  • Den456

   Nova24TV ne poveličuje Lažgoš, torej tvoja trditev Tumpek ne drži.

 • Natjer

  Upam, da so jo spregledali tudi vsi tisti, ki so jo volili.

  • Slovenka

   Ta bo odplesala rundo v EU parlamentu in potem je konec z njeno kariero, razen če se včlani v SD ali v Levico.

  • Rožle

   Njo so že izvolili … v EU parlament

 • Slovenka

  Valjanje na seniku na Škrabčevi domačiji je pustilo na njenih možganih nepopravljive posledice.

  • realnost

   Pomoje je tam fasada picajzle, če ne še kaj drugega….. Tonin ukrepaj!

 • Rožle

  Naj nikar več ne omenja krščanskih vrednot …
  ker jih je zadnje čase krepko potaptala …

  • samsara

   Zadnje čase?
   Tale oportunistična, brezvestna, po materialnem bogastvu hlepeča politična bogatašinja nikoli ni bila drugačna kot je zdaj. Le njeno sprenevedenje, gluma in blef so se izpeli skozi dogajanje in čas.
   Resnica slejkoprej pride na plan.

 • slosin

  …baba, pejt že na tržnco solato prodajat…s sojo pametjo za kaj več kot branjevko nisi sposobna….

  • Slovenka

   Ne podcenjuj branjevk. Za tako delo, kot ga one opravljajo, moraš biti sposoben. Ona ne bi bila sposobna prodati vejice peteršilja. Da je ni sram! Sedi na denarju in je ni sram dreka mešati.

 • Den456

  Tovarišica Luda-mila deluje vedno bolj kot tumpekova koza Julika.

 • RATATA

  Nauk vere je levičarski. In tako kot je bil sindikalist musolini levičar, je bil tudi nacional socialist hitler levičar.
  Zavajajoča trditev komunistov, da je RKC, ki je tedaj podprla fašizem v strahu pred razraščevanjem boljševizma desnica se je prijela in ostaja do danes, čemur se moramo nujno čimprej izogniti, saj v popolnosti zavaja ubogi folk!
  Dodatno škodo dela izraz v poimenovanju “socialnega”, ki zopet spominja na socializem (iz SDZS je bilo socialno odstranjeno npr…). Namesto socialnosti je končno potrebno uporabiti izraz solidarno, kar bi v praksi tudi pomenilo nekaj drugega kot je današnja polenitev izkoriščevalskega folka brez vrednot in s spremenjenim značajem, kateremu pokomunistični režim šenkuje privilegije (z izgovorom, da v ustavi piše, da je Slovenija pravna in socialna država), kar jim zagotavlja podporo množic na soc.transferjih.
  Celo nauk vere ne uči, da je treba kar vsakemu pomagati ampak je treba pomagati pomoči potrebnim, ki si ne morejo pomagati sami!
  Torej tistemu ki dela se zagotovi pošteno plačilo, ostalim se pa solidarno pomaga, za kar ni treba bit socialist in ne levičar…
  Naslavljanju z levičarstvom in desničarstvom se je treba obvezno odpovedati!

 • Rožle

  Hvala lepa za tako skrajno levo sredino ..

 • xtc

  Nora Milka v polnem pogonu-kaj je že?
  Ah,ja komunistična učiteljica,tj. Kučanov pravoverni kader.Taki Kučan idioti še danes poneumljajo slovenske otroke.

  • trobenta

   Milka iz mleka nore krave….

 • Aton

  J mora vedeti, kakšne zaveznike ima!

 • RATATA

  Kdo je obsodil osamosvojeno socialistično Respubliko Slovenijo, da je desus v vseh vladah?

 • montyamp

  NSI — stranka udbovskih ovaduhov iz cerkvenih klopi .Slovenska folklora hipokrizije , katere dekla je luda mila .

 • Amerikanc

  Njej se sladlko hebe, saj bo ob koncu bruseljskega mandata, zrela za kučanistično penzijo. Ona je iz ljubosumja do uspešnega IJJ, sposobna uničiti lastno stranko in njenega političnega nasprotnika iz lastne stranke – Toninčka. Sploh se ne zaveda, razen če ima tako naročeno, da bo nekoč uspešno krščansko demokracijo, pripeljala v neparlamentarno društvo.

 • Amerikanc

  Moramo se tudi zavedati, da gospa izvira iz vinorodnega štajerskega konca in da ji je alkohol povzročil velike travme.

  • Slovenka

   Veš kaj, Štajersko pa pusti lepo pri miru. Če mene vprašaš, je Štajerska najlepša slovenska dežela, naj naprednejša slovenska pokrajina v Avstro-Ogrski, samo komunističnega jarma naj se čim prej reši, da se spet vrne na pota nekdanje slave.

   • Amerikanc

    Ni problem Štajerska ampak pijača. Ona ta dobro ve.

 • trobenta

  Ta je res -luda -mila….

 • Franc Šink

  Že v človeški naravi je da človek rad krade.

 • piko8

  Luda mila je kučanova poturica!!
  Ona krščanskih vrednot nikoli ni imela, kot učiteljica je bila Partijsko strogo preverjena, tudi Moravče partizanska greznica in tu je rdeča mila lepo prospirirala!!
  Njena naloga je sedaj ko sede v Bruslju, rušenje stranke SDS in tudi lastne sranke Nove slovenije!!

 • Smovas-in-ševasbomo

  Čujte, nič ni v ozadju današnjega obračuna Ljudmile Novak z Janezom Janšo. Enostavno ga je spregledala, kakšen gnoj od človeka je. Je pokvarjenec in še povrh tega pravnomočno obsojen kriminalec…tat št.1 v Sloveniji (orožje, provizije, gotovina neznanega izvora) !!!…To so pred njo spoznali Spomenka Hribar, Vera Ban, Miha Brejc, Sonja Ramšak… itd itd… Kapish?

 • Smovas-in-ševasbomo

  Ena od največjih resnic v slovenski politiki:

  “Prav večni predsednik SDS škoduje desnici.”

  PS: Bravo Ljudmila !!!

 • Franc Šink

  Virusi in politiki so smrtno nevarni.

 • francelj3

  Eno jezikovno vprašanje, prosim. Kako se reče janičarju ženskega spola?

  • Smovas-in-ševasbomo

   Romana Tomc !!!

  • Franc Šink

   Mata hari.

  • Slovenka

   Hurem po turško, Ljudmila Novak po slovensko.

 • Smovas-in-ševasbomo

  “Novakova najprej rušila Bajuka” … Seveda, če pa je bil “argentinec” !!!…Kdo vse je zbežal v Argentino po vojni pa itak vemo. Argentinci živeči v Sloveniji lahko samo pojejo in plešejo…v politiki nimajo kaj iskat. Zato Bajuk RAUS !!!… A ja pardon, ni ga več.

  • Ehbolimedžoko

   Res si tepko, še koza te več ne povoha.
   Bajuk pa je bil čistokrvni Slovenec, kar bi za tebe težko pomislil.
   Ah, kaj bi govoril gnili tepki, ki nikoli ni odprla nobene zgodovinske knjige.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Največja laž v tem pripevku: “Prav koalicija s SDS bi namreč lahko znova okrepila volilno bazo Nove Slovenije in stranko rezultatsko dvignila.”

  PS: Rok Krajnc, zakaj lažeš? Ali si pač tako zabit? Izberi si odgovor!!!

 • althar

  Služkinja.

 • Hanzi

  Ludamila ima pravico, do svojega mnenja, problem je le, da “računa” za svoje nebuloze ne bo dobila ona, ampak NSi na volitvah.Tonin, spleži iz plenic in naredi red.

  • rabbit

   Še dva taka intervjuja pa Nova Slovenija ne bo videla parlamenta. Ker ne vem a dotična ne ve da s takim besedičenjem ne nagovarja svoje volilne baze ampak levico, Ti pa Nove Slovenije nikoli ne bodo volili. Tako da dela Ludmila veliko napako.

   • tohuvabohu

    Ni napaka. To je maščevanje osramočene kmečke neveste. Briga jo za stranko.

 • tohuvabohu

  Moravče so nesrečen kraj. Šarec je bil pred posvojitvijo v reji v Moravčah. Ljudmila je bila tam županja, ko je bila še Milka. Moravče postajajo slovensko smetišče. V Moravčah zažigajo lesene kipe.
  V Moravčah taka burja vleče,
  da kar po dva in dva vkup meče.

  • rabbit

   A veš tisti vic ki pravi : Kaj bi storil, če bi bilo jutri konec sveta: Preseliš se v Moravče, tam so toliko za časom.

   • tohuvabohu

    V Moravčah četrtkov večer poslušajo ob petkih.

 • Inaz

  Gospa ne more škodovati nikomur saj ima karizmo kuharice in sploh ni primerna za katerokoli politiko.

 • RATATA

  Ko je že omenjen Bajuk…. se mnogi spomnimo, kako je država v tistem času reklamirala in spodbujala, naj folk vloži viške denarja v “dobro investicijo” NKBM!!! … pa je v parih dneh cena narasla iz 28 na 40 eur… pravi so po tej ceni prodali, folk je pa pustil, da je cena padla na par centov, dokler ni ta ista država izbrisala lastništva.
  To je Slovenija!!

 • Amerikanc

  Toninček jo ima očitno za svojo “mamo”, drugače bi to radikalno zdraharico že zdavnaj zabrisal iz strančice, razen če ima drugače naročeno – od pozabljivkota.

 • mona lisa

  Največ škode dela ta babnica.Tonin bi jo moral takoj vreči iz stranke.

 • baubau

  uboga pač uboga

 • JANEZ GUS

  Je papodtaknjenja od Kučana—–f21.

 • mginko

  Živ dokaz kako deluje podmladek stare udbomafije. Z glasovanjem zapira arhive opisanih zločincev in z podporo omogoča bleferju drugorazrednega naroda za najvišjo pokojnino. Vse v zvezi z krščanstvom in Bogom, ki klečiš za blefuranje naroda na kolenih, je prirejena igra režiserjev iz vrst stare udbomafije,.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Čujte, nič ni v ozadju današnjega obračuna Ljudmile Novak z Janezom Janšo. Enostavno ga je spregledala, kakšen gnoj od človeka je. Je pokvarjenec in še povrh tega pravnomočno obsojen kriminalec…tat št.1 v Sloveniji (orožje, provizije, gotovina neznanega izvora) !!!…To so pred njo spoznali Spomenka Hribar, Vera Ban, Miha Brejc, Sonja Ramšak… itd itd… Kapish?

 • Smovas-in-ševasbomo

  Ena od največjih resnic v slovenski politiki:

  “Prav večni predsednik SDS škoduje desnici.”

  PS: Bravo Ljudmila !!!

 • Smovas-in-ševasbomo

  “Novakova najprej rušila Bajuka” … Seveda, če pa je bil “argentinec” !!!…Kdo vse je zbežal v Argentino po vojni pa itak vemo. Argentinci živeči v Sloveniji lahko samo pojejo in plešejo…v politiki nimajo kaj iskat. Zato Bajuk RAUS !!!… A ja pardon, ni ga več.

  • Ehbolimedžoko

   Pazi na protezo, da je ne poješ, ko se hraniš z maligani.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Največja laž v tem pripevku: “Prav koalicija s SDS bi namreč lahko znova okrepila volilno bazo Nove Slovenije in stranko rezultatsko dvignila.”

  PS: Rok Krajnc, zakaj lažeš? Ali si pač tako zabit? Izberi si odgovor!!!

  • Ehbolimedžoko

   Ministrant, tiho bodi, ker si kradel župniku blagoslovljeno vino.

 • Mademoiselle

  Ok, ampak saj ne more biti drugače kot destruktivno. Saj ni denarja! Normalno, če odrežeš ’20 letnim borcem privilegije’, da je to zanje destruktivno. Zame pa ni. No, kaj zdaj?
  Čudno izražanje gospe L.

 • Ivan Ivanovič

  Ne delajmo si iluzij: NSi ni domoljubna, antiglobalistična stranka. NSi je pod vplivom RKC, ki ji načeluje globalistični papež, ki mu je eno figo mar za Evropejce in evropske narode. Ljudmila sledi prevladujočemu globalističnemu trendu, ki je skupen tako evrodesnici kot evrolevici. Je tipična predstavnica evropskih politikov, ki so na stežaj odprli vrata Evrope za ilegalne migrante, in nas prepričujejo, da moramo biti solidarni z vso Afriko in Azijo, sicer smo ksenofobi, rasisti, fašisti… Če bi NSi bila kaj drugega kot je Ljudmila Novak, bi jo nemudoma izključili iz stranke.

  • ljubinica

   Tocno tako.

 • šrauf

  Ludamila sodi v skupino “politikov” ,ki bolehajo za kompleksom “božje poklicanosti” v politiko. Ko se po spletu srečnih okoliščin prigrebejo ,do kakšne funkcije so nekritično prepričani,da je to sad njihove sposobnosti,če ne že kar “božje volje”.Vsak morebitni dvom , da so so morda stopili v prevelike čevlje dojamejo kot osebni napad nanje oz.,da jim zavidamo dobro plačano funkcijo za katero so se takoooo trudili. En tak tipičen primer je Petrle. Take sorte “politiki” delujejo zelo napiflano in nespontano in vedno po nekem “muštru”.
  Kućan & co pa imajo take modele naštudirane in ko jih potrebujejo, jim preko medijske mašinerije začnejo pumpati njihov ego. In sedaj go.Ljudmila skače iz vsakega medijskega trobila kot oh pa ah žlahtna desna progresivka ,ki bije srdito bitko proti avtokratoma Orbanu in Janši na mednarodni in domači sceni. Ko je tovarišija nebo več potrebovala, bo pa spet farška Ludomila. Z izvolitvijo v Bruselj je moravški Milki ego zrasel v nebo in se sedaj že postavlja ob bok nemški muti. Moravško Milo in nemško Angelo jebe tudi menopavzno hormonsko neravnovesje ,ki je pri slednji boter njene “vilkomerske” zablode. Angela in z njo solidarna Mila bi rada to zablodo reševala na plečih Višegrajcev, kjer sta pa ravno Madžarska in Poljska rekli odločen NE.

 • Resnicaboli99

  Torej ljudmila novak rusi celotno desnico ker upa kritizirati sds…vidim da imate priblizno isti standard kot kitajska partija…tam je tudi vsak ki kaj rece proti partiji oznacen za unicevalca vsega

  • šrauf

   Majster,ali to pomeni ,da boš njeno korajžo nagradil s svojim volilnim glasom?

  • macon

   V čem je Janša cokla desnici? A ni problem levi sistemski kriminal, ki gre v milijarde? Zdravstvo, banke, preplačani TEŠ6, ceste, drugi tir? Če bi tej ženski bilo do te družbe, bi razumela, kaj je pomembno in kaj nas hromi.

   Sistemski levi kriminal nas hromi.

 • holzer

  Menda je lažje da gre Luda Mila v kakšno levo stranko,če ji vest tako narekuje,kot da hoče celo stranko Nsi,premaknit levo od sredine.
  Stranka Nsi po programu in vrednotah,ki jih zagovarjajo sodi na desno politično prizorišče,pa če je to komu všeč ali ne.

 • črnaovca

  Bajuk je bil naiven poštenjak in Janezova žrtev ker mu je sveto verjel in še vsi verniki tovrstne vere so se opekli.

 • Hribouc

  Odkar je bila na svečanem sprejemu pri režečem Škrabcu je jasno koliko rdečega kocbekjanstva je v slovenski krščanarski stranki,
  Ker je breveč butasto buldožerska je šla čez vse limite in je, ne pozabite, bila poslana v ozadje, čeprav v “nagradni” Bruselj na račun trmastega egocentrika, , velikega Orgličarja! Od kje ji moč, lahko ugibate.
  Napovedujem pa, da bo tolkla spet premočno in previsoko, dokler je ne bodo mulci v štabu imeli poln k…. in ji bodo zaprli rdeči gobec – čuvajka krvavega Edija Kardelja!
  Pošast Hudičeva!

 • Hribouc

  Kdo je naročnik?
  Vprašte Crnčeca ima Udbo čez!

 • Anton

  No nikar ne glejte in poskušajte umiriti gospe Novakove, rajši si kupite ogledalo, stopite predenj in boste takoj našli izvor napak in razhajanj v državi.

  • Ivan Ivanovič

   Ti očitno misliš, da so vsi, ki tu komentirajo, izdajalski politiki z dobro plačano službo v Bruslju!

   • Anton

    Nasprotno, samo nekateri, ki kod take kažejo druge.!

    • Ivan Ivanovič

     Tvoj komentar je bil naslovljen na vse, ki tu komentirajo ali celo samo berejo. Če praviš, da gre samo za nekatere, potem jih naštej, da bomo vedeli, kdo so.

  • macon

   Genij, kdo je pokradel 5 milijard v bankah in zakaj represivni organi nič ne ukrenejo? Iz tega izhajaj, da ti bo kaj malo bolj jasno.

   Bedak si.

 • Ivan Ivanovič

  Ljudmila je nova Spomenka – stara izdajalka.

 • Kapodistrias

  Spoštovana Ljudmila, hvala za povabilo k branju. Ne, za vaše nebuloze pa res ne bom tratil dragocenega časa. Novinar Esig pa precej zaudarja po jesihu.

 • Amerikanc

  Naroćniki in soustvarjalci so lastniki štajerskega “komunista”, ki imajo očitno veliko masla na glavi in jih je ŠARKO s svojo predčasno bojazljivo odpovedjo službe prešteno presenetil. Težko bo vse rabote poskriti pred novo – bolj tehnično vlado

 • ljubinica

  Ljudmila se se zdaj spominja, kako je pretakala Solze, ko je hudic vzel Tita..
  To nam pove dvoje:
  1. Da Milka ne Izhaja iz krscanske druzine.
  Verjetno sta jokali skupaj z mamo.
  2. Da se se zdaj svoje takratne zalosti ne sramuje. Njena mladostna rdeca custva so se vedno ziva….

  • šmentanamuha

   A tak je to?

 • lena

  Bitje, ki ji domovina ni sveta, njej je sveta samo njena denarnica, za narod se ji pa ebe, zal je pa narod se vedno zelo tumast in naseda, kar se je pokazalo, kako so nasedli stricem iz ozadja in volili za Sarkota. Ta pa cisti blefer!

 • Olga101

  Zakompleksana stara baba!

  • tohuvabohu

   Zakompleksana je tudi cela stranka NSI. Ves čas se brez potrebe trudi dokazovati, da ni podložna nikomur. Ali je to normalno? Tega ne opazimo pri nobeni drugi stranki.

 • MEFISTO MODRI

  Ste morda pomislili, da je prišlo do brutalno primitivnega napada Ljudmile Novak na Janeza Janšo zato, ker Nova Slovenija ni kos prevzeti nekaj odgovornih resorjev v morebitni novi vladi?

  • tohuvabohu

   Ne. Milka je na smrt užaljena in ne more pozabiti, da so jo izžvižgali, ko je javno napadla SDS. To, kar počne, počne na lastno pest in s tem pljuva v lastno strankarsko skledo. Tonin bi ji moral povedati kakšno vzgojno, pa tega seveda ne zmore.

 • piko8

  Luda mila, kurčanova podtaknjenka!!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Butale tw že ponavljajo kot papiga večerov prispevek. Ljudmila, Ljudmila, imaš lepo službo v Bruslju, bodi zadovoljna. Zelo si povezovalna, zelo si se povezala z levico, ni kaj, samo ne stokaj, če bo tvoja NSI izpadla iz parlamenta. Potem se zahvali svojim botrom.
  Kučan: Good, goood,,,,,,,you have done well, my new apprentice……
  Ljudmila: As you wish my master

 • Dunc

  je rekla sodstvo na poljskem in na. maadzarskem ni z eu standardi?!!
  Hhah a v slovenistanu pa je….
  a ti ljudmila kucanovka nesramna si iz marsa…. kaj vam je gudica, da ste proti slovencem????!!!!!!! spokaj te!!!!! za naso zemljo so se nasi dedje borili in vi jo boste uničili?!!.. ne ne bo vam uspelo!!!!!!
  en velik kup ste….

 • bubamara

  Ljudmila ima prav glede Janše, vendar bi lahko to svojo mantro peljala na bolj diplomatski način. Vendar ji verjetno intelekt to ne omogoča. Če muili, da bodo lenuhi volili NSi, se je gospa zmotila. Lenuh nikoli ne bo volil nekoga, ki zagovarja sistem preživetja z lastnim delom.

 • Iztok Remškar

  ah ljudje nimajo razuma .Če ne druga je res,da bi bil čas ,da ne preneha z obračunavanjem in razpravljanjem o starih ideologijah,poskusih poveličevanja domobrancev,……..čas je za mladega/mlajšega predsednika naše stranke,Janša,bi bi lahko odšel v pokoj.

 • Iztok Remškar

  Drugo pa je seved,NSI,ki oz.poslanci NSI ki jim je mar le za svoje riti,imeti Tonina izdajalca , ob sebi.Novakova je odšla v evropo in naredila vaj nekaj,ni je tu med nami.

  • Petr

   Kar se tiče NSi; treba je samo opazovati in poslušati dolge debate poslanca Horvata s poslanci rdečkarjev : ” cukr ” se mu dobesedno cedi iz ust.

 • hribovc

  boli me đoko, če ga ljudmila vleče milančku, bi b’lo pa fajn če bi to NE počela na očeh javnosti za davkoplačevalski denar…

  • tohuvabohu

   Kakšen čeden par: murglski pritlikavec in moravška prismoda.

 • tromaž

  Gospa Novak, katera naj bi bila Janševa destruktivna dejanja za desno sredino in posledično za Slovenijo. Naslov članka in pretekla dejanja mene bolj spominjajo na zadnje med in povolilno obdobje bednega
  izključevanja zmagovalcev volitev. Smatram, da po vse večjem nasilstvu globoke države in levih

  revolucjonarjev, podlem montiranem procesu Patrija in afere Kangler, so desna sredina in Janša upravičeni nasledniki, upravitelji države Slovenije. Po mehkem državnem udaru, je upravičena demokratična lustracija. Pa pustite stran Poljsko in Madžarsko, to je druga zgodba.

 • lena

  Razpad vlade, zaradi nesoglasij na levici, seveda pomeni, da niti sam Kucan ni vec sposoben voditi teh divjakov brez morale. Po njegovem odhodu k bogecu, pa zagotovo sledi sesutje levice v prah, ker se bodo med seboj poklali za njegov stolcek!
  Tudi poiskus pritegniti koga iz desnice , je jalov. Saj v tem primeru, ker teta vidi samo svojo denarnico in bo kmalu dobila racun s strani volilcev in iz svoje stranke, kot se je to zgodilo Korlu, ki je adijo!

  • pupa

   Če obstoja PRAVICA pri “bogecu”, potem KUČAN k BOGU nima vstopa. Sicer nimam nobene pravice soditi, sem pa skoraja prepričana, da ima že rezervacijo pri SATANU.

   • janko

    Ve se, da se nekaj ljudi pogubi. Morda ne tako malo, kot mislimo. To je nekaj nepredstavljivo strašnega, ampak je stvarnost. Cerkev je nekdaj na to opozarjala, zadnja desetletja pa nekako ne več. Kot trenutek je naših ca 70 let nasproti večnosti, tako da….

 • janko

  Že zaradi zgodovinskih strahot komunistov in zaradi njihovega sedajšnjega katastrofalnega početja – NI MOŽNO PAKTIRANJE! Stari člani NSi imajo vso odgovornost in so temeljito za odstranit, sicer bo stranke konec.

 • Garbage man

  Če bi še milči šel za stanovnikom, bi bilo pa spet novo leto