Kaj je v ozadju Soroševe agende za “odprto družbo” in kako je za svoje namere zasužnjil levico

Photomontage by Maric Štojs Lomovšek (Photo: Thierry Monasse/STA)

Teolog Milan Knep v svojem zapisu razmišlja o resničnih namerah Georgea Sorosa in njegove agende za “svobodno družbo”, ki je za svoje orodje spoznala levico, ki pridno ruši vse kar diši po tradiciji ter tako odpira prosto pot Sorošu, ki je v resnici vlagatelj. Njegovi agendi pa nasedajo tudi zagriženi politkolesarji pred parlamentom, ki so prepričani, da se borijo za neke višje pozitivne ideale: “Ko se sedanja vlada zavzema za večjo medijsko uravnoteženost, se z različnih koncev sveta zaslišijo kritike, da gre za posnemanje Madžarske, kjer je George Soros obstal, saj mu je Orban pristrigel peruti.”

“Za temi glasovi iz tujine, ki vlivajo samozavest kolesarjem pred RTV, stojijo novodobni knezi, ki širijo svojo posest na tuja, žal tudi na naša tla. V dušah ranjene množice rade verjamejo, da osebne probleme rešujejo tudi tako, da s preprostim kričanjem postajajo subjekt novega družbenega reda. Ugriznile bi tistega, ki bi jim povedal, da ponavljajo zmoto domoljubov, ki so povsem nevede, v želji, da bi osvobodili domovino, pred petinsedemdesetimi leti v resnici postali orodje revolucije in enoumja,” je prepričan teolog Milan Knep, ki razkriva resnično agendo Georgea Sorosa in njegove Fundacije za odprto družbo.

Soroša, sicer znanega finančnega špekulanta, pa je leta 2002 odlikovala tudi republika Slovenija oziroma njen tedanji predsednik Milan Kučan. Slednji mu je podaril častni znak svobode RS za zasluge pri rušenju tradicionalnih vrednot in ustvarjanjeu”odprte” družbe. Podelitev priznanja naj bi predlagal Mirovni inštitut, tega pa so podprli: Slovenska filantropija, multimedijski center Kibla, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij, Studia humanitatis, IEDC – Poslovna šola Bled, KUD France Prešeren in komisija predsednika republike za odlikovanja.

George Soros in Milan Kučan (vir: twitter)

Knep v svojem zapisu pravi, da je imel na začetku povsem napačno predstavo o tem, kaj naj bi bila špekulantova Fundacija za odprto družbo, saj je od prijatelja izvedel, da bi lahko pri njej zaprosil za finančno pomoč pri svojem projektu. Tedanjemu uradniku na Vegovi ulici v Ljubljani je namreč izročil nekaj izvodov revije Tretji dan, a mu je že pogled na naslovnico menda zadostoval, da mu ni bil pripravljen dati niti obrazca za prijavo, saj je Soros s svojim projektom “odprte družbe” odprt le do takšnih, ki razmišljajo “pravilno”. Teolog Knep pa je šele po daljšem premisleku dojel kam v resnici pes taco moli, saj je spoznal, da se njegova in špekulantova predstava o tem, kaj je “odprta družba”, povsem razlikujeta.

Knep je imel dolgo časa napačno predstavo o tem, kaj naj bi v resnici bila Soroševa “odprta družba”
Kot v nadaljevanju pravi Knep, je to razumel kot “krepitev demokracije, razvoj civilne družbe, pluralnost medijev, popravo krivic, spravo ipd.” Soros se je namreč predstavljal kot “filantrop”. A nič od tega, saj je tudi sam madžarsko-ameriški poslovnež že pred leti jasno povedal, da je najprej vlagatelj, kar je mogoče videti tudi na podlagi njegovega sedanjega ravnanja. Njegov cilj so potemtakem vlaganja, filantropija pa je zgolj sredstvo za dosego tega cilja oziroma kot pravi Knep, “da je vlaganje »mehko« in vredno zaupanja.” “Odprta družba” kot si jo zamišlja Soros v resnici nima prav nobene veze z demokracijo in pluralnostjo, ampak gre zgolj za podiranje vsega, kar bi vlagateljem utegnilo nasprotovati.

Slovenija, Kranj, 23.03.2015, 23. Marec 2015
Metka Zevnik in Ales Primc clana Koalicije za otroke gre sta oddala svoje podpise za refendum pred upravno enoto. zakon o istospolnih porokah, cerkev, druzba, referendum, protest, ,politika
Foto: Bobo

“To pa so najprej državne meje in nacionalna gospodarstva, zato so vlagatelji med drugim organizirali televizijski šov z masakrom zakoncev Ceausescu. Njuno javno ponižanje ni bilo namenjeno obračunu s komunizmom, temveč temu, da je ista klika, ki je diktatorski par linčala, vlagateljem, Natu in EU po hitrem postopku odprla meje,” še pojasnjuje Knep. Vendar pa je vključevanje v mednarodne integracije lažji del podviga za vlagatelje. “Mukotrpno delo zanje se začne, ko je treba odpreti še vrata srca. Tu pa so množice ne le previdne, ampak si iz srca ne pustijo kar tako zlepa iztrgati vere, družinskih vrednot, ljubezni do domovine in lastne kulture.” 

Sodobna kultura je njihovo orožje: cilj je pripeljati do tega, da se ljudje sramujejo lastne identitete
Prav zato je naloga “filantropov” uničenje izročila ljudi, ki je za slednje tako pomembno. Njihov cilj je pripeljati do tega, da se ljudje pričnejo sramovati lastne identitete. “Tako jih pripravijo do sprejemanja novega, kozmopolitskega, seveda levega kulturnega modela. Kajti za desni – zanje nazadnjaški, ksenofobni, nacionalistični, protekcionistični ipd. – kulturni model vlagatelji razglasijo vse izročilo. V cefranje in poniževanje izročila vlagatelji vprežejo univerze, mirovne inštitute, zelene, LGBT skupine, migrante in kulturo.

Foto: Facebook/Twitter

“Umetniki, ki se jim odpira dostop do nagrad, galerij in predstav, v neskončno prevprašujejo »pereča družbena vprašanja«.” Vse to pa ima po Knepovem prepričanju bore malo veze z umetnostjo. Ima pa po njegovem prepričanju veliko z ustvarjanjem dvoma ali je to, kar je še včeraj predstavljalo vrednoto v resnici tako bedno, da ga je potrebno zamenjati z “odprtim” in multikulturnim itd.

Tanja Fajon, ki se menda rada vtika v notranje zadeve drugih držav, velja za Soroševo “plačanko”
O špekulantovem delovanju v Sloveniji in svetu v zadnjem obdobju pa smo že veliko pisali. Evroposlanka Tanja Fajon iz vrst Socialdemokratov v Sloveniji uživa zaslužen sloves zagovornice migrantov. V Evropi, sploh državah, ki se še želijo pridružiti EU, je njen sloves še nekoliko bolj črn, vsi jo namreč opozarjajo, naj se ne vtika v notranje zadeve posameznih držav. Tudi sama je na seznamu Soroševih ljubljencev, ki jim judovski milijarder preko svoje fundacije Open Society zagotavlja izdatno financiranje in tako posega v notranjo politiko evropskih držav. A s Sorosevim financiranjem levice Fajonova ne vidi težav.

Stranka Levica (Foto: STA)

Stranka Levica (Foto: STA)

Je pa nedavno celo Socialistična partija Slovenije razkrila, da je stranka Levica v lasti Sorosa. “S tem smo vam dokazali, da ni problem v SPS in da ne delujemo mi rušilno, ampak Soroševa stranka Levica skupaj z nevladnimi organizacijami, ki jih financira njihov mecen Soros. Kdor ni z njimi je proti njim. Zato vam na tem mestu še enkrat sporočamo, kaj se nam dogaja na terenu že od nastanka Levice. Levica je izdajalska stranka financirana iz tujine s strani Soroša, katere namen je rušenje prave Levice in izvajanje neoliberalne globalistične agende,” razkriva generalni sekretar SPS Tadej Trček.

Špekulantu za dosego ciljev baje služijo tudi Antifa, ameriške predsedniške volitve in spletni velikani
Z napovedjo ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da pripadnike skrajne levičarske organizacije Antife razglasi za teroriste zaradi njihove destruktivne vloge pri podpihovanju nasilja na izgredih, ki so izbruhnili v več kot 75 različnih mestih v ZDA, je na dan priplavalo vprašanje, kdo stoji za organizacijo. Antifa je na izgredih tako v Ameriki kot Evropi prisotna že več let. Znano je tudi, da številni pripadniki Antife delujejo pod okriljem nevladnih organizacij, ki jih financira Open Society milijarderja Sorosa.

Foto: twitter

Lovke slednjega pa v zadnjem času posegajo tudi po spletu. Google vse manj spominja na iskalnik in vse bolj na spletnega miličnika, ki vztrajno preganja vse, kar ne predstavlja levičarskega “mainstreama”. Iskalnik je že večkrat zatemnil spletne strani konservativnih medijev, kot so RedState, Breitbart, Daily Caller, Human Events. Google si več kot očitno aktivno prizadeva za preprečitev Trumpove vnovične izvolitve.

Domen Mezeg