Kaj ogroža Šarčevo vlado

Foto: STA

Ta teden je oblast ameriškemu skladu prodala Abanko, za ustavnega sodnika je izvolila borca proti sovražnemu govoru desnih medijev Roka Čeferina in še rešila je Karla Erjavca pred interpelacijo, za katero je bila ugotovitev o zlorabi obveščevalcev komisije za nadzor vohunov. To komisijo vodi “notorični lažnivec”, je Erjavec že pred časom ozmerjal šefa NSi Mateja Tonina. Luka Mesec je bil med interpelacijo proti Erjavcu na sodišču, ker je Bernarda Brščiča, podobno kot Erjavec Tonina, zmerjal, da je fašist in pri tem tudi na sodišču vztraja. Levica, ki jo Mesec vodi, je znana po tem, da radi vzklikajo tudi: “Smrt fašizmu.” Le povezati je treba sovražni govor z dejanjem, ki ga spodbujajo.

Besede, ki menda ogrožajo vladajoče, so zaznamovale ves teden. Ne le premierove, kako mora SDH dobro premisliti o prodaji Abanke. Kar je ta tudi storila. In takoj prodala. Obrambnega ministra Karla Erjavca je opozicija vmes zasliševala, zakaj je uporabil obveščevalno službo za preverjanje, kaj je poveljnik vojske Miha Škerbinc govoril o zdravju načelnice generalštaba Alenke Ermenc svojim vojakom. Škerbinc je vojakom pojasnjeval položaj, ko so mediji že nekaj časa pisali, da je bila Ermenčeva na bolniški, ker se je pod Erjavčevimi pritiski menda zlomila. Govorice je podpihovalo, ker jih Ermenčeva in Erjavec nista niti poskušala zanikati in pojasniti, zakaj je bila na bolniški. Še danes ne vemo. Namesto pojasnila javnosti in vojski, kaj se dogaja, sta Erjavec in Ermenčeva uporabila tajno službo, da utišata govorice v vojski. Za širšo javnost nista pristojna.

Škerbinc ni bil prva žrtev varnostnih organov, kar so po lanskih volitev s pomočjo Šarca vladanje prevzele stranke in politiki, ki so volitve izgubili, kar med ljudmi tudi sproža nekaj govoric. Eden največjih poražencev je bil prav Erjavec, ki še za poslanca ni bil izvoljen.

Prvi je, da je postalo nevarno govoriti, če nisi na vrhu oblasti, občutil Zmago Jelinčič, ki ga je policija povabila na zaslišanje, ker je na obrtnem sejmu v Celju za Levico Luke Meseca dejal, da so idioti, ki sodijo v Venezuelo. Tako se je odzval na njihove ideje o davčni reformi. Davčna reforma, ki jo zdaj vlada sama pripravlja, pa je eden razlogov, da Levica zadnje dni razmišlja, ali bi šla v opozicijo. Kjer sicer že ves čas trdijo, da so. Menda njihovih davčnih idej zdaj še Šarec ne jemlje več resno. Pa drugih idej tudi ne dovolj. Pa še Abanka je prodana.

Šefa SNS Jelinčiča novinarji niso branili, ko je policija začela postopke proti njemu za obrambo Levice. Večina zato, ker so levičarji, Jelinčič pa velja za desnega nacionalista. Ali se to vsaj dela. V desnem delu medijev (ki je krepko manjši) pa mu očitajo, da je bil v prejšnjem sistemu udbovec in da časti diktatorja Tita. Vse, kar pravijo levi in desni, je res.

Ženska kot dobra izbira
Ko sem javnosti razkril, da je policijsko akcijo proti Jelinčiču za obrambo Levice celo sprožil s telefonskim klicem kar poslanec Levice, ki Šarčevi vladi zagotavlja večino, Franc Trček, pa se je policijska akcija hitro končala. Takrat še vršilka dolžnosti direktorice policije Tatjana Bobnar je, ko je postalo jasno, da so policijske sile uporabljene za korist stranke, prišla v službo celo v nedeljo in ustavila akcijo. Če bi Levica kaj rada, lahko Jelinčiča tožijo na lastne stroške, smo izvedeli, da je s prihodom Bobnarjeve na vrhu policije spet razum. Včasih so ženske dobra izbira.

Generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar.

Bobnarjeva je Levici predlagala, kar zdaj počne Bernard Brščič, ki za njihovega predsednika Luko Meseca s pomočjo odvetnice Lucije Šikovec Ušaj v kazenskem postopku predlaga sodišču pol leta zaporne kazni, v zasebni odškodninski tožbi pa terja še osem tisoč evrov odškodnine in opravičilo. Mesec je za Brščiča, ki je po starših deloma tudi iz Istre, dejal, da je “nekoč radikalen neoliberalec, danes fašist”. Trditev je ponovil in zaostril v televizijski oddaji, ki jo je vodil Slavko Bobovnik na TV SLO, ko je dejal: “da je to primerna oznaka, da Brščič govori kot fašist, nastopa kot fašist, piše kot fašist…”. Na sodišču je Mesec ta teden vztrajal, da ni nič kriv, ker da je o Brščiču, ki takrat še ni bil šef stranke DOM, povedal, kar je res in da to ni kaznivo.

To je bila otvoritev spora. Pravi sodni proces, do kod sega svoboda govora Luke Meseca in sicer tistih, ki nam vladajo, pa se bo šele začel. Vladajoči politiki, ki so za ustavnega sodnika izvolili Roka Čeferina, ki meni, da bi morali uvesti ostrejše omejitve za medije, so svetel vzgled. Obrambni minister Karl Erjavec je predsedniku opozicijske stranke NSi Mateju Toninu, ki vodi komisijo za nadzor obveščevalnih služb, pred časom javno zabrusil, da je notoričen lažnivec. Ob interpelaciji pa je poskušal državo prepričati, da je grdo govorjenje tako huda stvar, da je zaradi tega moral zamenjati poveljnika sil Miho Škerbinca.

Interpelacijsko sejo so na zahtevo Erjavca v petek za kratek čas celo zaprli, da bi se poslanci seznanili, kaj tako grdega je Škerbinc govoril po zaupnih ugotovitvah vojaške tajne službe, ki je med vojaki obsežno raziskovala. Zanimiv del te “zaupnosti” se skriva v preprosti dilemi, zakaj Erjavec in obveščevalci niso Škerbinca preprosto vprašali, kaj je govoril vojakom o zdravju Ermenčeve. Povedal bi jim. Javno. Kot je pozneje nadzornikom obveščevalcev, ki so iz tega pričanja umaknili oznake zaupnosti, ker ne vsebuje nič takega, kar bi si jih zaslužilo.

Nevarne niso besede
A problem Erjavčevega ravnanja ni bila le zloraba obveščevalne službe ali prepoved streljanja vojski ZDA, ki je nihče ni opazil in za kar so zdaj krivi vsi, le Erjavec ne. Vsaj tako velik problem je, da je minister z obveščevalno službo po nepotrebnem zapravljal denar za množična zasliševanja vojakov, ki si mu ne upajo povedati, kar mu je po odstavitvi Škerbinc: da počne same neumnosti.

Erjavec in Škerbinc. Foto: sta

Po tihem so to Erjavcu zdaj sporočili nenavadno številni vladni poslanci, ki pri interpelaciji niso glasovali za Erjavca, ker jih ni bilo. Med temi ima vsaj šef SD Dejan Židan dobro opravičilo, ker je bil že na službeni poti v Sarajevo. Podobno je imel dober izgovor premier Marjan Šarec, da ni nič branil ministra, ker je bil ves dan v Bruslju.

Tam je bilo obema lažje kot doma, kjer je Erjavcu priskočila na pomoč Levica, ki se je po porazu na evropskih volitvah držala dogovora, da ne bo glasovala za odstavitev ministrov, še najmanj pa za odstavitev Erjavca, ki jim je pomagal ukiniti nakup Boxerjev, kar je državi v Natu in sicer v mednarodni skupnosti pobralo lep del verodostojnosti, za vojsko pa pomeni, da je brez hlač. Zdaj pa je povrhu zamenjal še zahodno usmerjenega poveljnika sil Škerbinca in vojski ZDA pokazal vrata iz Počka, ko gre za resna streljanja.

Da je koalicija zadnji teden Levici zavrnila predlog, da bi o napotitvah vojakov na misije na tuje poslej vsakič odločal DZ, je bil manj pomemben dogodek, čeprav je Trček Šarcu in drugim zaradi tega očital, da “ščijejo po njih” in da kršijo podpisan koalicijski dogovor petih vladnih strank. Tega sporazuma Levica, ko je vanj spravila svoje vsebine, tudi ta prenos pristojnosti, da bi “manj hlapčevali Natu” in “zahodnim imperialistom”, ni niti podpisala. Jim ni treba. So le besede.

Prava nevarnost za Šarca niso besede.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Antonius

  Kaj ogroža Šarplaninškovo vladno
  skropucalo?!
  Zaenkrat nič, ker volivci še vedno zaupajo veleizdajalčevim prevarantom, lažnivcem in kleptomanom.
  ——————
  Leta 1905 se je na današnji dan rodil Boris Kalin, ki je prispeval slečenega dečka, ki stoji pred osrednjim kuplerajem RtvS.
  Slikar Slavko Pengov se je rodil pa leta 1908.
  Kdor navija pa za Lionela Messija naj ve, da se je rodil pred 32 leti.

  • Miro Jereb

   Za dečka mi je sumljivo…pedofilija ravno pred RTV SLO…jajajajajaj…a je dopolnil direktorja filija Pedo rja ? /takrat ko je bil/

  • AlternativaZaSlovenijo

   Točno, ne ogroža ga nič, zaradi pasivnosti slovenskega plebosa, ki je zadrogiran od levičarskih medijev.

 • karpelec

  Vladno godljo skupaj držijo sami tolovaji, katerih cilj je vladati za vsako ceno. Vsake toliko jo malo pomešajo in s čim dodatno začinijo, a okusa ne morejo več spremeniti. Ostaja neokusna čorba-neprebavljiva.

 • Miro Jereb

  Kaj ogroža Šarčevo vlado ? ŠAREC.

  • Janez Korenjak

   …misliš Serpentinšek, ki trenutno za redno plačo namesto keš na roke igra Šarca?

   • SIMON ROZIC

    …zdaj mora celo davke plačat, sirotek !

  • Vera

   + + + + + + + + + + + + + + ++ ++ + ++ + ++ + + + + + !

 • Viktorh

  “Kaj ogroža Šarčevo vlado”…
  pomanjkljiva pamet

  • SIMON ROZIC

   …tega pa žal nespametni volivci ne opazijo!

 • Luckyss

  Če bi opozicija počela še kaj drugega kot vladi metala polena pod noge, bi šlo Sloveniji bistveno bolje…
  Zaradi takšnega bedastega odnosa opozicije seveda vlada noče sodelovati z njo in se na silo drži skupaj..Posledica tega je, da nesposobneži kot je Korl obdržijo svoje stolčke…

  • SIMON ROZIC

   …kako pametna vlada, kako pameten Kučan, kako pametni borci za
   propad Slovenije!

  • ehnaton

   Pa ti razloži, kako naj opozicija sodeluje z nekom, ki že v predvolilnem času tuli preko vseh dominantnih medijev ter preko vse mogoče “civilne družbe”, dobro podprte z javnim denarjem, da z opozicijo ne bo nikoli sodelovala. A ja, mogoče bi, če bi ta znogirala Janšo. Gotovo. Karl pa je držal svoj stolček, dokler je kazal dobro voljo, kot jo zdaj po Kučanu kaže Šarec. Zato ne blefiraj brez veze, da ti je za sodelovanjem z opozicijo, ki bi jo ti in tebi enaki najraje utopili v žlici vode.

  • kalavnik

   Npr, kaj konkretno je opozicija naredila slabega, da bi Sloveniji lahko slo bolje. Kaj je preprecila? Cesa ni naredila pa bi morala?
   Blodis in pojma nimas, si izgubljen v casi in prostoru.
   Pravis, da vlada noce sodelovati z opozicijo? Tudi muslimani se ne morejo in ne smejo integrirati v zahodno civilizacijo. Isto velja za levico kjerkoli na svetu. Gre za ideolosko nekompatibilnost in tukaj ne more in ne sme biti konsenza – po njihovem. Ali lahko desnica sodeluje z vsemi? Seveda lahko, to je ze stokrat dokazala. Katerakoli desnica v svetu. Ali levicarji in Islam lahko sodelujeta s komerkoli? Ne smeta, po difoltu. Poglej slovensko levico, poglej muslim brotherhood, poglej Antifo.
   NE SMEJO!!!! Ti je zdaj jasno zakaj?

 • Darth Vader

  pomanjkanje brezplačnega denarja…..

 • von Rhein

  Slika nazorno kaže,da ima erjavc,ko odpre usta, zelo velik gobec.

 • joza joza13

  Težko je premagati druge, najtežje pa samega sebe.
  Šarec je sicer premije, vendar je luzer vseh dosedanjih volitev. Nikoli še ni volitev dobil. Le kako bo premagal samega sebe?

  …nikoli mi ne bo jasno, kdo ga je na*ukal, da se je lotil državne politike z apetitom po najvišjih položajih?

  “O čevljih sodi naj kopitar”… in politiko naj vodijo politiki in intelektualci – in ne neki luzerji, novinarji, igralci …, mone!

 • Olga101

  Predstava za butasto slovensko javnost! Kahl je preživel, ker ga rabijo, da lahko s pomočjo Šarčevega lutke, ki jo vodi Kučan, v ozadju kradejo!

  Levica je proti prodaji “srebrnine”, na koncu pa se le ta prodaja, ko so na oblasti levičarji, zanimivo, ali ne?!

  Desnica bi premoženje prodala konkretnim kupcem za konkreten denar, levica ga prodaja skladom, kjer se lahko mirno skriva udbomafijski denar, ki so ga komunisti ukradli in kanalizirali v razne oaze in sklade! Cena je seveda bistveno nizja, saj s tem spet kradejo in jim več ostane v tujini! Na koncu pa to “privatizirano” premoženje vodi nečak komunistke Pečanove!

  Celo Turki so prehiteli Butale in v Istanbulu dali Erdoganu nogo!

 • VERZIFIKATOR

  Pasja radost

  KAJ OGROŽA

  Kaj ogroža našo hišo malo,
  vprašal se je Šaro, ki jo pazi,
  Šaro, ki pri hiši vse opazi,
  kar se opaziti sploh bi dalo.

  Sosed z desne da ji ni nevaren,
  Šaro zdaj intimno je prepričan,
  sosed ta preveč je naveličan,
  levi sosed pa preveč nemaren.

  Tujci, ki so vdrli na dvorišče,
  ti takisto niso več nevarnost,
  pravzaprav gre sploh le za bizarnost,
  je vsiljivcev namreč le prgišče.

  Da z neba nevarnost bi prežala,
  nak, se Šaro pomiri pri priči,
  niso mu nevarni rdeči ptiči,
  hiša zdavnaj varna je postala.

  Kaj ogroža jo, da so zidovi
  okrog nje postavljeni na novo?
  Za okrasno pač ne gre prenovo,
  kjer bili od nekdaj so plotovi.

  Torej prav nič ne ogroža hiše
  in od zunaj sploh ni ogrožena,
  stvar v resnici je bolj zapletena,
  veš zato, ker Šaro laja tiše.

  Nekaj s Šarom silno je narobe,
  to opaža že soseska cela,
  Šaro zdi se priden in brez dela,
  hiša pa, kot da je šla po gobe.

  Šaru zgolj dovóljena je vožnja,
  po verigi sem in tja drseti,
  in iz tega jasno gre povzeti,
  da naš Šaro je sam sebi grožnja.

 • tasilo

  Ne zanima me, kaj ogroža Šarčevo vlado …

  Zelo me pa zanima, da Šarčeva vlada življenjsko ogroža Slovenijo kot državo in Slovence kot narod.

  • Jožefa Benko

   čarčevo vlado ogroža samopašnost,bebavost itd v tem zaporedju

 • Janšek Orbanšek

  Nič, vsaj glede na ankete ;)

  • SIMON ROZIC

   ….kadar je “kriza”, javne TV hiše prirejajo ankete, da razburjajo
   ubogo ljudstvo, ki ne bo nikoli razumelo, zakaj je Šarec prvi ali drugi
   po priljubljenosti, takoj za tem pa prelepa šamanka ali pa kakšna
   Fafajonka …..kako prozorno skup zmetano !

   • Janšek Orbanšek

    Seveda vse kar ni SDS in janšek na prvem mestu je prirejeno (Y). ŽIVEL FAŠIZEM, kajne?

    • SIMON ROZIC

     O s e l ! Na tretjo potenco, seveda!

 • Black_hawk

  En kup levakov, ki hočejo Rusijo v Sloveniji, narod jih pa voli. Takim narodom bi marsikdo rekel nasvidenje.

 • Franjo Trojner

  Ogroža jih lastna neskončna nespametnost, nesposobnost, lakomnost, samovšečnost, agresivnost, neupoštevanje osnov demokracije, pravne države/USTAVE! Ni več daleč dan, ko se bodo sami med seboj za oblast in s tem moč in denar do krvi zgrizli, škoda, da takrat volilci znova ne bodo preopoznali prilike za izvolitev ljudovlade, ker bodo uzvolili oblast, ki bo hotela izničiti temelje prvi samostojni demokratični državi VSEGA SLIVENSKEGA RODA! Da, takrat se bo prebudil sam kralj Matjaž in z njim ves DOMOLJUBEN SLOVENSKI ROD, ki bo naredil RED na naši SLIVENSKI strani ALP.

  • kalavnik

   Malo morgen. Nic od tega vstajenja mnozic ne bo. Levicarstvo je mentalna bolezen, to sem tu povedal ze stokrat. Poglej ljudi tipa lilipili, NI teorije. da spregleda. Takih je 60 % volilnega telesa. Zgodba je zakljucena, vprasanje je samo kaksno ceno bomo placali vsi, z levicarji vred.

 • Anton

  Kaj ogroža Šarčevo vlado?

  kakšno neumestno vprašanje, vprašite Šarca, ta vam bo nemudoma znal reči, da je njegova mora podnevi in ponoči Janez Janša

  sarkazem press

  • Black_hawk

   Janša bi moral frontalno nad vlado, dobil je dovolj glasov, smo mu sporočili kaj hočemo.

   • antimur

    Samo s silo, ker ta golazen levaška ne spoštuje demokracije, smo videli na Erjavčevi interpelaciji. Ni pomembna več kot dokazljiva krivda (tako kot pri Jankovićevi farmacevtki), ampak kako se obdržati na oblasti, ne s sposobnostjo in skrbjo za državljane, ampak s pokvarjenostjo, kriminalom in izdajstvom.

   • Anton

    njemu ni treba pravzaprav storiti nič, ker se bodo slej ali prej ti jastrebi v koaliciji med seboj požrli

    sarkazem press

 • Marija

  Sami sebi smo največji sovražniki.Levica dela z roko v roki kaj dela resnica tu se prepirajo.

 • bubamara

  Šarčevo vlado ogroža Šarčeva vlada. Samo Šarčevo prazno mlatenje slame ga bo odneslo iz prestola. Vsi to vedo, samo SDS ne. SDS mu pomaga pumpati priljubljenost s svojimi interpelacijami in kritikami.

  • Vera

   Nimaš prav . Dobro je, da narod gleda prenose interpelacij na TV , pa lahko takoj oceni kdo ima kaj v glavi, kdo pa mlati prazno slamo .

   • bubamara

    Slovenci jemljejo vse kar prihaja iz SDS kot negativno. Tudi če je upravičena kritika, jo razumejo kot negativno za Slovenijo. SDS je zapisana kot uničevalka Slovenije med volilci. Na žalost to Janša in stranka ne razumeta.

    • Common Sense

     Tu ti dam prav. Mislim, da je potreben celosten rebranding. Upravičeno ali neupravičeno, SDS in Janša imajo med večino prebivalstva negativno konotacijo. Osebno sicer mislim, da se Janši pogosto dela krivica. A ni važno kaj jaz mislim, ampak kaj misli večina. Istočasno naj povem, da akoravno se po političnem nazoru štejem med zmerno desnico, mislim, da s sedanjim “brandom” desnica nikoli več ne bo na oblasti. Vsaj v Sloveniji ne, če ne bo kakšne dramatične krize ali vojne.

  • Common Sense

   Pa ne morem ti ne dati prav;) Po drugi strani mislim, da je prav, da se pove, da je cesar gol. Zato kljub temu mislim, da je prav, da se tej vladi nastavlja zrcalo. Folk pa bo itak trpel posledice svojih odločitev (kot recimo, da podprejo cvet mikro-strančic, ki se povežejo v neoperativno vlado).

 • SIMON ROZIC

  Ko se bomo teh idiotskih klovnov, znebili (vladnih), bomo Slovenci zaživeli ! Do takrat so
  obsojeni na težko životarjenje !

 • Luckyss

  Če pogledam spodnje komentarje vidim le trop ovac.
  Seveda ni pri nas vse idealno, sploh migrantsko vprašanje se ne rešuje ustrezno..Ekonomsko se dvigujemo, nekaj malega se to že pozna v denarnicah..Zadeve, ki se desetletja prelagajo pa niti Chuck Norris ne more rešiti v parih mesecih….
  Seveda bi lahko bile zadeve dosti slabše, vendar če bi bila pri koritu SDS bi te strani “dobile sladkorno” od same hvale….
  Zato ste ovce in zato se nihče noče igrati z vami in boste večno ostali v opoziciji…dokler vam ne bo parlamentarni prag postal previsok..

  • Nata

   Mislim, da je ta ekonomski dvig – kot praviš – posledica ZUJFA !!
   Toliko so se levaki repenčili nad tem zakonom, toda popravili ga pa niso ? Le zakaj ?
   Migrantsko vprašanje pa ni kar tako. . . . . saj je povezano z ogromno denarja, ki bi nam, Slovencem prav prišel.
   Pa še nekaj. Vladanje v današnih časih ni in ne more biti igranje.
   Se mi zdi, da si ga prilepil na napačno stran !

 • Nata

  + + + + + Prav nič jih ne ogroža ! Zaradi naše neumnosti, lahko delajo ravno kar si zmislijo !!!

 • antimur

  S takšnimi antislovenskimi kreteni kot je Šarec, njegovi butasti in pokvarjeni ministri z vso njihovo drhaljo, ki stoji za tem aparatom, ogrožajo sami sebe. Drvijo naravnost v prepad, z njimi bo takšna usoda doletela vso Slovenijo, v kolikor jih ne bomo odjebali za vse večne čase.

  • Luckyss

   In potem se čudite, ko vaše strani obsojajo za sovražni govor…;)

   • Nata

    Saj se ne čudimo ! Čudim pa se tebi, da napišeš nekaj takega !!
    Raje se vprašaj, kdo so ti, ki obsojajo ? Kje so do sedaj bili ?
    Ker so ljudje na takihle portalih dvignili končno glavo, se jih mora takoj banati ??

    • Luckyss

     Tu na tem portalu niso “dvignili glave” niti pisuni člankov, niti “hišni komentatorji”, ampak so jih zarili v gnojnico po kateri iščejo kosti in karkoli rdečega…

     • Nata

      Ali poznaš tisto. . . . . . vzrok in posledica !

   • antimur

    Tebi ostane edino za kar si sposoben, da podpiraš to antislovensko svojat. Si gledal kdaj parlament in če nisi še bolj zabit kot predvidevam, bi lahko slišal in videl kaj je sovražni govor in to predvsem iz levaške strani. Ni problem samo sovražni govor, konec koncev imamo parlamentarno demokracijo, problem so dejanja in glasovanja teh levaških barab, ki so več kot sovražni govor, so pravi zločinski napad na slovenstvo in Slovence.

    • Luckyss

     Ne bodi tako prekleto pristranski….Kot da na strani SDS ne bi imeli ekspertov za to področje…Itak pa imajo imuniteto za tisto kar se tam menijo..

   • kalavnik

    Teslo neumno, kaj je zate sovrazni govor? Ali je mogoce tista “se premalo smo jih pobili”. A ni sovrazni govor tudi to, da ti nekdo grozi s povecanjem davkov, prispevkov, s tiho konfiskacijo premozenja, z naganjanjem sposobnih podjetnikov v tujino, z groznjami v stilu “bomo pa vzeli, ce ne bo slo drugace”?

    • Luckyss

     Ne moreš pri zdravi pameti zmerjati premiera z “antislovenskim kretenom“, pa tudi če bi bil to JJ..

   • Common Sense

    Ti si podobno zmeden kot večina levosučnih medijev v temu kaj je in kaj ni sovražni govor. To, da recimo ti poveš, da sem jaz butast, ni sovražni govor. Morda to ni lepo tebe, ker me ne poznaš. Morda mi to ni všeč (akoravno mi “dol visi”). A to še vedno ni sovražni govor in jaz bi bil prvi proti temu, da te kdorkoli zato preganja. Imaš svobodo izražanja in govora in lahko poveš svoje mnenje. Če torej Antimur pove, da so aktualni ministri butasti (in roko na srce, težko se je izogniti temu sklepu – vsaj pri nekaterih), to ni sovražni govor. Če Antimur misli, da je premier anislovenski kreten (mnogi bi se z njim strinjali), je morda netaktno, nevljudno. Ni pa nujno neresnično. In še posebej NI sovražni govor.

  • Povprečen Državljan

   Koga boste vi odjebali??? In kako????

 • Celcar Mojca

  Vlada ogroža sama sebe z nekvalitetnimi ljudmi na položajih… pripisani so na propad!!

 • Vera

  Šarec se sam najbolj ogroža , pomagajo pa mu mediji in njegovi neizobraženi poslanci .Uvrstitev na lestvicah je ” umetno prirejena”, saj pameten človek ne bo dal glasu takim ljudem, ki se v parlamentu samo sramotijo z neznanjem in z nesposobnostjo –

 • Franc Šink

  Šarec ogroža sam sebe.

 • skorpijon93

  ob dnevu državnosti 25.6.2019 vam sporočam da se zgledujte in učite od Češke republike, tudi Slovenija je bila povabljena v višegrajsko skupino, pa tega ni izkoristila, kot marsikaj ostalo neizkoriščenega v zadnjih 28 letih samostojnosti, češka tudi evra ni in ne bo sprejela, ni podpisala marakeškega sporazuma, ni sprejela kvot za migrante, ne uvažajo si muslimanske priseljence , ne nudijo jim tečaj jezika in ne združujejo družin

 • stajerc5

  Pa kaksno ogrozanje, ljudje Bozji!? Ta kriminalno zdruzena rdeca banda tocno ve, da ne more obstojati dalje, ze ce samo eden odleti. Vam interpelacija za Hrjavca ne pove nicesar? Vsi dokazi, pa tudi, ce bi ga dobili z krvavim nozem zraven trupla, ne pomenijo prav nic. Vsi se med sabo crtijo kot hudici, ampak, vsak od njih lahko naredi kar hoce, ker se vsi ostali bojijo padca vlade, izgube vseh prednosti (financnih, kariernih in se vseh ostalih…), ki jih imajo na samem vrhu.
  Ta vlada bi se lahko bala naroda, ahahahahaaaa, ce ne bi bil ta narod samo eno kardelo ovc, ki so jim ze zdavnaj tardeci pobrali mozgane iz glave in jih z mesanjem jajck(JJ) pojedli za zajtrk…, tam nekje v zacetku devetdesetih.

 • RATATA

  Uravnotežen prispevek! Takšnega lahko označim jaz, kot desničar – protikomunist, kaj poreče pokomunističa lewuharija me pa sploh ne zanima.

 • Garbage man

  Zavedni straight Slovenci ………

 • skorpijon93

  čehi,slovaki , madžari,poljaki nimajo šarca, kučana,jankovićha foruma 21 , lgbt

 • tramal

  Desna vlada je prodala eno podjetje ,pa so jo vsi komunajzerji napadli da razprodaja Slovenijo.Te leve vlade so prodale tisoč podjetij,hotele in vse banke,pa se sedaj hvalijo kako ima država denar .Ko pa ne bo več kaj prodati ,bomo pa na psu.Takrat pa te banditske komunistične vlade tako ne bo več na oblasti.Ko pa bo prišla desna vlada na oblast ,bo pa vsega kriva,da nič ne naredi.

 • Darth Vader

  kdaj bo kdo vprašal gaspari mitjo kdaj misli vrnit tistih 300mio eur, ki so jih iz pokojninskega sklada vlagali v CDS derivate na Wall Streetu?

 • skorpijon93

  kdo pa se oglaša ? ko je parada ponosa se zbere 2500 ljudi, ko so protesti ki so pomembni za slovenijo pa komaj 500 ljudi, kdo je tu nor ? primerjava z češko je brezpredmetna, slovenija je v totalnem razsulu povsod, državljani slovenije vse bolj zapuščajo državo, oblast pa uvaža bosance, albance – muslimane, in ti meni pod repliko posnetek iz prage, si ti gladek ?

 • Povprečen Državljan

  Šarca orgije desnih v parlamentu ne morejo ogrožati.Edini rezlutat bo samo še slabša volilna udeležba,ker primitivizma poslancev povprečni državljani ne prenašamo.

 • WISKY 1000

  poglejte HINAVCA KEHLA na fotografiji,FUJ

 • Imperial Commando

  Kva bi levaki brez Nove pa Janeza ej, celi dan tu visite in pišete totalne kozlarije. Če bi se Nova ukinila, bi vi ostali brez edinega poslanstva v vaših gnilih lajfih.

  • Luckyss

   Mi vas malce razburimo, da pokažete svoj pravi obraz, ta pa odganja volilce…;))
   Preprosto in učinkovito…

   • Imperial Commando

    Po primitivizmu ste vi dalec ped nami. Dejstvo.

    PS si se pa hitro nasel v mojem komentarju.

   • marta

    Luckyss, ti pokažeš tule le Tvoj pravi obraz.
    Na RTV-jevem portalu se znaš lepo obnašat, tule pa pokažeš vso svojo Veliko Bedo.

 • Luckyss

  Opozicija mu viša “rejtinge”…Tale portal Šarcu najbolj dviguje priljubljenost, vendar tele ovce tega ne kapirajo ;))

 • tohuvabohu

  Šarca ogrožajo ograje, zlasti tiste v glavi.

 • Common Sense

  Šarca najbolj ogroža narcisoidni Šarec.

 • Common Sense

  V bistvu ti dam prav. Kot sem napisal, trenutna opozicija ga ne ogroža toliko kot se ogroža kar sam.

 • Tedo Medo

  Tukaj zagotovo ne bo nič kritiziranja, ko bo na oblasti Janša, a ne?

  • Imperial Commando

   Ne, za to pa imas rtv, kure in ostale rdece portale. Ti priporocam, da takoj tja odpeketas in z ostalimi zombiji krivis Janso za vse.

   • Tedo Medo

    Torej nova24tv.si je toliko nevtralna kot vsi drugi mediji, nič.

 • piki

  …le kaj….kreteni,ki jih je zbral okrog sebe….da ne izpade tanartabolj butast

 • Ros

  Ta vlada naj odstopi do konca tedna, drugače sledi pravičen Jihad.

 • Nata

  Kako pa kaj muzika, dragi sokomentatorji ? Včeraj je bil v Ljubljani sijajen muzik.
  Muzik moje mladosti, ki še vedno veliko zmore. Ga je kdo od vas šel poslušat ??
  Jaz nisem mogla, ker me moja polovička ni povabil. Je malo ” uhern “. . . . .
  https://www.youtube.com/watch?v=ytvcdSzzMds

  • Get Smart

   Z muziko je tako, da je celoten holivud in celotna pop-rok industry pod totalno kontrolo in v lasti kaviaržidokominterne, kar pomeni, da so takoreč vsi izvajalci transići, kar pomeni, da je (in je) tom đons rojena punčka, vzgajana v laži, pedofiliji in seveda na testosteronu.
   Vsa muzik tvoje in sedanje mladosti (ki prihaja iz holivud in ostalih velikih studiev (NY, UK … i tako dalje do tokija)) je taka – vsi so transići (ne preoblečeni, ampak žrtvovani že kot otroci).
   Tudi pri nas je tako, le da je pri nas še nekaj domačih muzikantarjev, ki popravljajo povprečje. Vse, ki jih MarioGalunić vodil v oddajo, so transići …

   Plastične operacije vseh transićev, ki se pojavljajo v lejdi, obrazi … so namenjene samo in le prikrivanju »rojenega spola« in utrjevanju laži novega fejk-spola. Vse.

   • Nata

    No, nekaj sem že pisarila, pa moram seveda na tole tvoje mnenje ziniti.
    Se strinjam z napisanim. V veliki meri.

    Ja, zabavna industrija je polna svinjarij, po zaslugi vseh sodelujočih v njej.
    Še najmanj so krivi sami pevci itn. . . . . . no, saj vem, kaj boš napisal.
    Take it , or leave it !! V tem slučaju pa bi bili prikrajšani tudi mi, ljubitelji glasbe.

    Tam so mali bogovi režiserji, menegerji, lastniki glasbene industrije, kritiki, novinarji in na koncu tudi politika.
    Kdaj pa kdaj si poglej kakšno dokumentarno oddajo o udeležnih v zabavni industriji.
    Če se ne ravnaš po željah zgoraj omenjenih, odpadeš kot gumb na gatah. Pa si lahko še tako dober !!

    Vendar jaz glasbo v prvi vrsti poslušam, saj sem iz časov, ko smo večinoma imeli radio, pa kakšen star gramofon. In, nato šele gledam, če je kaj videti.
    Ni rečeno, da mi je umetnik všeč , kot oseba, ampak poslušam predvsem njegovo petje, če smo že pri T. J. !
    Vendar pa poznamo veliko velikih imen, ki jih lahko izvzamemo iz tega cirkusa. Ki jim je uspelo ostati normalen glasbenik, ali karkoli že.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije
  [ŠARAC_SOCIALNI DEMOKRATI_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak],
  za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
   I.
   »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO
   sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«,
   »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov …
   na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1.
   sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
   II. »kultura
   ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA
   NARODNA-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno
   delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja,
   ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …

  • Get Smart

   Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil
   čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje
   ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
   »Sloveniju tepihovati« in
   »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«
   so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SOCIALNI DEMOKRATI DeSUS SMC
   SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL
   KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €

  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Polovico naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI TOTALITARIZEM pač:

  • Get Smart

   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«.
   Polovico NAROPANEGA denarja porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNEGA stroja, za:
   BORATE,
   ŠARCE_SOCIALNE-DEMOKRATE_stranko-LEVICA_DeSUS_SMC_SABratuške, đupljane
   Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče in tisoče FEJK URADOV,
   direktorjev, sekretarjev sekretov …
   torej za WATCHDOGE (»vojake
   revolucije«, po MILANU KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize«
   usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo
   Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško
   MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Odpreti učke.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije«, kot MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke oz. aparatčike imenuje tovariš MILAN KUćAN, predsednik predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«.
  Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
  Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SMC_SABratušak.
  Ta MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kaviaržidokominternistična sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka.

  • Get Smart

   OSVOBODITEV je možna na dva načina:
   1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
   2.
   Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker
   štejejo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature), nakar z VEČINO GLASOV pošteni
   državljanov v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNE zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale
   zakone v DOBROBIT poštenih državljanov, kot ste lahko že videli v
   obdobju 2004–2008, ko smo se pošteni državljani delno in začasno
   OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Pamet v glavo.

 • murgl

  Kaj ogroža Šarčevo vlado? Predvsem sama sebe in vse nas!

 • Skrajno Desni

  Upam da volivci, seveda če so prišli k pameti.

 • Aurelius

  Ja, res – prava nevarnost za Šarca so prav neumnosti, ki jih on sam in njegova vlada počnejo. Prav zaradi tega Sloveniji iz dneva v dan pada verodostojnost v okviru EU in širše, to pa oćitno prav nič ne zanima 70 % slovenskih volivcev, katerih določen del vztrajno voli kaviarkomunajzarje, ki nam nato po volitvah štiri leta vlečejo milijone iz žepov, drugi del pa se volitev niti ne udeleži, ampak so nato najbolj glasni v stilu: saj se ne da nič spremeniti, saj kradejo vsi – levi in desni … Larifari, dragi moji ! Doseči moramo samo to, da bo na naslednjih državnozborskih volitvah udeležba vsaj 70 % in vam garantiram, da vsi združeni kaviarkomunajzarski paraziti skupaj ne bodo dosegli več kot 30 %, nato pa pride čas za lustracijo !

 • sodnikisozločinci

  Šarčevo vlado najbolj ogrožajo hemoroidi, tudi Kučanov k… jim ne naredi veselja, pa čeprav je čisto mičken.

 • Andrej

  Šarčeva vladna ekipa ne more rešiti nobenega problema, ker so problem oni sami.