Kaj ovira Kovačevo, ki je “glas žensk”, da ne obsodi Jankovića na Golobovi konvenciji?

Kovačeva je finančno odvisna od Jankovića, zato ne komentira njegovih moralnih pregreh. Pregovor pravi: Ne grizi roke, ki te hrani. (FOTO: Montaža Demokracija, STA)

Včeraj smo poročali o novih šokantnih razkritjih v primeru Farmacevtka, ki močno bremenijo ljubljanskega župana Jankovića. Pred nami jih je obelodanil portal Siol. V javnosti sta se znašla dva dokumenta (uradna zaznamka), ki sta nastala kot posledica kriminalističnega zaslišanja t. i. farmacevtke, ki je razkrila, da je bila Jankoviću primorana večkrat nuditi spolne usluge v zameno za preživetje, ob čemer se je počutila zlorabljena in osramočena. Zlasti Inštitut 8. marec, ki ga vodi parapolitična aktivistka Nika Kovač, je zaslovel po svojem džihadističnem uveljavljanju koncepta “samo ja pomeni ja”, a je bil do zadnjih razkritij ves čas zadržan. Na Siolu sicer poročajo o odzivu Kovačeve na nova razkritja: “Kovačeva je v odzivu zatrdila, da so dejanje Jankovića v preteklosti večkrat obsodili. Tega, da je bil Janković častni gost Golobove volilne konvencije, v tem odzivu ne komentira in ne obsoja. Je pa obsodila Siol.net in Novo24TV.” Na vprašanja portalov ne bo več odgovarjala, ker naj bi šlo za propagandni trobili oblasti, ki “lažeta in zavajata”. Do zadnjih šokantnih informacij se Kovačeva kajpak ni opredelila, je pa s svojim žolčnim preusmerjanjem pozornosti močno razočarala. Na koncu prilagamo njen govor. 

Portal Siol je predvčerajšnjim poročal o novih razkritjih v primeru Farmacevtka. Objavil je javnosti doslej prikrit uradni zaznamek in še dodatni uradni zaznamek t. i. višje kriminalistične inšpektorice Lijane Vogrinec ter višjega kriminalističnega inšpektorja Tihomirja Žgavca. V dokumentih je navedeno, kaj je ljubljanski šerif Zoran Janković in predsednik stranke Pozitivna Slovenija v zameno za službo zlorabljene Katarine Ravnikar pričakoval in tudi dobil v svoji pisarni: spolne usluge. Kot je sedaj znano, se je pozneje oglasil tudi pri njej doma, “kjer sta imela spolne odnose”.

Kot je iz dokumentov še razvidno, se je Ravnikarjeva znašla v brezizhodni finančni situaciji. Ostala je sama z dvema otrokoma in brez strehe nad glavo. Na pomoč staršev ni mogla računati. Bila je resnično v hudi stiski. Ker ni vedela na koga naj se obrne, je srečo poskusila ravno pri Jankoviću, rekoč da potrebuje stanovanje in službo, da bi lahko pridobila kredit. V tem izjemno težavnem gmotnem položaju je bila pripravljena pristati tako rekoč na vse zahteve. Vedela je namreč, da ima Janković veze v Lekarni Ljubljana. Finančno in osebno zlomljena mu je usluge poplačala s seksom v njegovi pisarni, pozneje pa naj bi se dobila tudi na njenem domu, kjer sta ponovno seksala.

Pionirski dom, ki je v lasti MOL, se financira iz javnega denarja, zlasti preko Mestne občine Ljubljana (MOL). V Pionirskem domu je sicer zaposlena Nika Kovač iz Inštituta 8. marec (Foto: Erar, posnetek zaslona)

Šlo ji je za zagotovitev golega preživetja za njena otroka in njo. Pozneje od občutka sramu in gnusa ni želela v službo. Kriminalistom je v navalu joka priznala, da se je morala s svojim telesom odkupiti za pomoč in se zaradi tega katastrofalno počutila. Tudi sama bi si želela, da bi jo imel nekdo rad in je nebi zgolj izkoriščal. V luči šokantnih razkritij pa se pojavlja vprašanje, kje so sedaj vsi glasni zagovorniki pravic žensk, vsi tisti gromovniki, ki tako radi besnijo po osrednjih medijih in se z vsemi štirimi borijo za enakopravnost in dostojanstvo nežnejšega spola. Ob tem gre še posebej izpostaviti prvakinjo SD Tanjo Fajon, ki je bila ena najglasnejših zagovornic pobude “samo ja pomeni ja”. Tanja se na naše novinarsko poizvedovanje, še vedno ni odzvala. Prav bi bilo, da bi se oglasili tudi v Gibanju svoboda oziroma kar sam Robert Golob, ki mu Janković zadnje dni dela predvolilno reklamo.

Ljubljanski župan Kovačevo drži “na povodcu” preko zaposlitve v Pionirskem domu, ki je v lasti MOL-a
In navsezadnje ne gre pozabiti na diplomatko Marto Kos, Emilijo Stojmenovo Duh iz SD-ja, odvetnico Natašo Pirc Musar pa tudi številnih nevladnih organizacij, zlasti Inštituta 8. marec, pod vodstvom razvpite Nike Kovač. Zlasti slednja je bila zelo dejavna pri uzakonitvi pravila “samo ja pomeni ja”, a tudi njej je očitno izpod časti, da bi se na naše vprašanje odzvala. Kot nazadnje pravi, so v preteklosti jasno in glasno obsojali tovrstne primere, tudi konkretnega. Toda glede zadnjih šokantnih razkritij gospodična ni želela podati izjave, je pa v svojem zagrenjenem nagovoru na Facebooku (ki ga prilagamo na koncu prispevka) ves čas preusmerjala pozornost drugam. Njen govor spominja na hojo mačke okoli vrele kaše. Izogiba se bistvu – vsebini razkritih dokumentov, ki se globoko dotaknejo še tako brezčutnega, brezsrčnega posameznika. Ob tem se sprašujemo kaj je razlog? Morda žlahtne politične barve z Jankovićevimi, kar bi lahko imelo smisel v predvolilnem obdobju – v povezavi z Golobom? Obstaja pa še mogoč razlog – ta je finančne narave.

Nika Kovač. (Foto: posnetek zaslona)

Kot smo že poročali, je Kovačeva zaposlena v Pionirskem domu, kar je razkril tudi raziskovalni novinar Bojan Požar: “In če se slučajno sprašujete, zakaj okoli Jankovića molči Inštitut 8. marec, odgovor povsem na dlani: Nika Kovač, šefica tega NVO-ja & Slovenka leta by Martin Odlazek, je namreč v službi pod Jankovićem. Ker Pionirski dom sodi pod MOL. No, njeno delovno mesto naj bi ji trenutno sicer “mirovalo”.” Zadevo smo preverili tudi v javnih evidencah (Ebonitete), ki razkrivajo, da je edini lastnik že omenjene ustanove prav Mestna občina Ljubljana. Obstaja pa še drugi, morda še pomembnejši vidik. Kot lahko vidimo na podlagi Erarja, Inštitut Kovačeve ni prejemnik javnih sredstev, bi se pa njena parapolitična dejavnost v tem Inštitutu lahko posredno financirala preko Pionirskega doma, ki je doslej od MOL prejel že preko devet milijonov evrov, skupno iz davkoplačevalskih žepov pa preko deset milijonov.

Nika Kovač je zaposlena kot vodja trženja v Pionirskem domu v lasti MOL. Kot vampirka je simbolično prisesana na občinsko korito. (Foto: Facebook, posnetek zaslona)

Nika Kovač. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg