Kaj pravijo ljudje o izključitvi Brgleza iz stranke SMC? “Izključevalni Brglez se pritožuje, da je bil izključen iz stranke. Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade!”

Milan Brglez (Foto: STA)

Izključitev Milana Brgleza iz stranke SMC je sprožila tudi odziv, različna mnenja uporabnikov socialnega omrežja Twitter. Sam je namreč na Facebooku zapisal, da ga je zaradi kritičnosti do stranke in ker je nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS, izvršni odbor na predlog generalnega sekretarja SMC Jožeta Artanaka “vrgel” iz SMC. Mnogi na Twitterju so kritični do njegove izjave in so ga označili za tistega, ki gradi svojo politiko na podlagi izključevanja: “Če sovražiš in izključuješ druge, na koncu izključijo tebe”.

Še več pa se je zvrstilo komentarjev o njegovih skrajno levih prepričanjih, saj Brglez velja za radikalno levo frakcijo v Stranki modernega centra in je večkrat prišel navzkriž s predsednikom Mirom Cerarjem. Očitali so mu, da je zgrešil  stranko, saj zagovarja “vrednote” stranke Levica. Milan Brglez nikoli ni sodil v SMC, če bo šel k Levici, bo seveda na pravem mestu.” Zvrstile so se tudi “ankete”, kjer uporabniki lahko glasujejo, v katero stranko bo prestopil: v Levico ali SD. Niso pa manjkali niti komentarji, da bi moral vrniti mandat poslanca.

Nekateri so mu izrazili tudi podporo, zanimivo pa je, da so med njimi nekdanji vidni člani in poslanci radikalne levice, kamor spada tudi Jan Škoberne, a so ga drugi komentatorji hitro utišali.

https://twitter.com/PegidaSlovenia/status/1011765372540813317

https://twitter.com/Jaka__Dolinar/status/1011719940116795392

A. G.