fbpx

Kaj se dogaja s policijo? Po protestu Čordića pridržali, a jim je pobegnil! Dan pozneje jih je pozval, naj mu po pošti pošljejo dokumente

Zlatan Čordić (Foto: STA)

Pevec Zlatko je zaščiten kot kočevski medved. Potem ko je pred časom javno nadlegoval direktorja NIJZ Milana Kreka in vse skupaj celo snemal ter bil na sodišču pozneje oproščen, pred dnevi pa brez zaščitne maske in pogoja PCT vdiral na javne kraje – v trgovinski center in bencinsko črpalko itd., je v sredo dokazal, da se mu ne more prav nič zgoditi, čeravno pobegne policiji tik preden ga ta aretira. Naslednji dan se je namreč povsem mirno sprehajal po središču Ljubljane, vsem na očeh in modroval v kamero, pa ga nihče izmed uniformiranih mož ali žena ni uspel izslediti in pridržati, čeprav se ni skril v Kočevskem rogu. Celo javno je pozval policista, ki ga je želel aretirati, če mu lahko po pošti pošlje vozniško dovoljenje, ki jo je pokazal kot identifikacijo. Kakšno sramotenje policije. Kako se je to lahko zgodilo, da jim je pobegnil in zakaj ga niso aretirali kasneje, saj vedo njegov naslov, smo povprašali tudi policijo, odgovore še čakamo.

A kar je za običajne državljane “znanstvena fantastika”, si Zlatan Čordić – Zlatko lahko privošči. Zakoni in Ustava RS zanj veljata samo tako kot si jih razlaga sam. Je sam svoj pravni ekspert in zakonodajalec v eni osebi, ki lahko s svojim prepričanjem in pravili vehementno posiljuje tudi delavce na javnih krajih, ki se pravil dosledno držijo (denimo na bencinskem servisu). “Jaz sem država”, je sloviti rek, ki gospodu Čordiću še najbolj pristaja.

Seveda svoje početje skriva za nekakšnim bojem za “človekove pravice”, “svobodo” in “demokracijo”. Morda pa bi bilo še najbolje, da se oblast kar ukinemo in vodenje “naroda” prevzame Zlatko sam, saj je vsestranski strokovnjak, poln modrosti in srčnosti, kot lahko slišimo tudi v videoposnetku. Čaka nas svetla prihodnost. Na policijo pa smo poslali novinarska vprašanja. Na odgovore še čakamo in jih bomo objavili, ko jih prejmemo.

Videoposnetek, ki ga je na družbenih omrežjih objavil Zlatko sam, prikazuje, kako se brezskrbno sprehaja po Ljubljani. Uvodoma velikodušno postreže s svojimi vtisi s sredinega shoda. On naj bi bil tisti “mirni” in “pošteni državljan”, tisti “drugi” z baklami in granitnimi kockami pa nekakšni “plačanci”, da delajo zdraho. Iz priloženega gradiva smo tudi izvedeli, da on podpira vse, tako cepljene kot tudi necepljene. To ali se nekdo cepi ali ne, pa je zgolj “svobodna odločitev” in “svobodna volja”.

Repar je pobegnil policiji, ki ga je ta želela aretirati, dan pozneje pa že svobodno paradiral po Ljubljani
V prometu je verjetno tudi “svobodni voznik” in si cestna pravila razlaga tako kot njemu “sede”, ne glede na soudeležence v prometu. Ena njegovih najbolj legendarnih izjav, v slogu velikega “newage” guruja, pa se glasi: “Služba ali brez, dame in gospodje, jaz bom vedno ostal v službi človeštva!” Na nedavnih protestih ga je želela aretirati policija, a ji je “junaško” pobegnil, obenem pa predrzno pritoževal, da si je policija to sploh drznila poskusiti in izkoristiti njegovo “dobroto”. Pojasnil je, da je s policijo v začetku celo sodeloval. Policista, ki je obdržal njegovo vozniško dovoljenje pa pozval, naj bo “tako fer”, da mu ga pošlje po pošti.

Ob tem je Zlatko še navaja, da se je sprehodil pred Ustavnim sodiščem, sedaj pa je namenjen še do NIJZ. Za samopromocijo in čustveno manipulacijo pa mu je tako mimogrede prišla prav nedavna smrt dvajsetletnice, ki naj bi preminila za posledicami cepljenja s cepivom Janssen. Poleg tega, je vse svoje oboževalce pozval, da če se odpravijo na javni kraj, kjer se zahteva pogoj PCT, naj si sfotokopirajo ustavo in zakone, ter s fotokopijami uveljavljajo svoj “prav” na licu mesta.

Šlo je za še en neprijavljen shod, na katerem so bile zaznane številne kršitve zakona
Mimogrede: Po poročanju portala Moja Dolenjska je bilo na sredinih divjaških izgredih v Ljubljani zaznanih več deset prekrškov. Kar pet oseb je bilo pridržanih, dva policaja pa sta utrpela poškodbe. Dogodek je bil že tradicionalno neprijavljen, na njem pa se je zbralo okoli 10 tisoč oseb. Prekrškovne postopke se vodi zoper 54 posameznikov, eni osebi pa je bil zasežen nevaren predmet. Poškodovano naj bi bilo tudi službeno vozilo, govora pa je še o razbitih steklih na dveh objektih. Pri varovanju so bile prisotne različne enote policije: posebna enota, konjenica, policisti vodniki službenih psov in letalska policijska enota.

Domen Mezeg