fbpx

Kaj skriva? Mesec se še kar ne želi testirati na droge

Luka Mesec se izogiba testiranju na prepovedane droge (foto: sta)

Ja, strah pred testom na droge je pri politikih levice res velik. Iste vrste ptiči pač letajo skupaj,” je zapisal poslanec SDS Žan Mahnič na Twitterju poleg pisne zavrnitve, ki jo je dobil od predsednice državnega zbora. Poslanec SDS Žan Mahnič je namreč na Luko Mesca naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s testiranjem na prepovedane droge, predsednica DZ pa ga je pisno zavrnila, češ, da pobuda vsebinsko ne izpolnjuje pogojev za posredovanje naslovniku.

Levica se z Luko Mesecem na čelu očitno obupno skuša izogniti testiranju na prepovedane droge, pri tem pa imajo tudi močno podporo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Namesto da bi to idejo podprla in javnosti dokazala Mesčevo verodostojnost na svojem položaju, je ta pisno poslansko pobudo v zvezi s testiranjem na prepovedane droge, naslovljeno na Luko Mesca, zavrnila. Njegovo skrajno  nenavadno vedenje v parlamentu in njegove pretekle izjave so namreč namignile, da je Luka Mesec domnevno pod vplivom prepovedanih substanc tudi v delovnem času, njegovo stalno zavračanje testiranja pa dokazuje, da je dvom upravičen.

Namesto, da bi šla z njim in bi test opravila skupaj, me je predsednica DZ RS obvestila, da moje poslanske pobude ministru @LukaMesec ne bo posredovala. Ja, strah pred testom na droge je pri politikih levice res velik. Iste vrste ptiči pač letajo skupaj. #prijateljiPhotoPuba,” je zapisal poslanec SDS Žan Mahnič na Twitterju poleg pisne zavrnitve, ki jo je dobil od predsednice državnega zbora.

Že na eni od sej parlamentarnega, na kateri je bil navzoč tudi Luka Mesec, podpredsednik vlade, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter koordinator stranke Levica, je javnost presenetilo njegovo čudaško obnašanje. Na to so že med takratno sejo odzvali številni uporabniki družbenih omrežij, ki so opozorili na Meščevo nenavadno obnašanje, obrazne grimase, grizenje nohtov in podobno, kar je dajalo vtis, da Mesec preživlja abstinenčno krizo. Dvom v njegovo “treznost” se je še dodatno povečal, ko je na dan prišla informacija o njegovem poznanstvu s spolnima predatorjema Dušanom Smodejem in pokojnim Romanom Uranjekom. Čeprav je vsako povezavo zanikal, je še ne tako kasneje na dan pricurljal posnetek, ki prikazuje Luko Mesca na eni od Uranjekovih zabav v Fotopubu, kjer naj bi se dogajale zlorabe deklet, alkohola in prepovedanih drog.

Javnost je tako upravičeno od Mesca pričakovala, da se bo nemudoma testiral na droge in javno objavil rezultate testiranja. Le tako bi razblinil vse dvome javnosti, ki se še danes sprašuje, kaj se z ministrom v resnici dogaja. Pa vendar je javnost pričakovala zaman, saj se levica vztrajno trudi prikriti resnico, ki pa je več kot očitna, pri tem jim pomaga tudi Klakočarjeva, ki za to izkorišča svojo pozicijo in moč.

Tanja Brkić