fbpx

Kaj skriva vlada? Predsednik vlade in ministri so se znova zavili v molk

Foto: STA

“Spoštovani! Izjave po današnji seji vlade ne bo. O sprejetih sklepih boste obveščeni s sporočilom za javnost,” so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Tokrat gre že za drugo izmikanje Šarčeve vlade po vrsti, zato se utemeljeno postavlja vprašanje, kaj skrivajo pred javnostjo?

Vlada Marjana Šarca se evidentno izogiba pojasnjevanjem svojih odločitev pred javnostjo, saj so že drugič zapored po seji vlade odpovedali kakršne koli izjave za medije in širšo javnost. Gre za nenavaden in čudaški precedens, tako ni ravnala nobena vlada doslej.

Zato se utemeljeno lahko sprašujemo, ali gre za preventiven ukrep zaradi javnih spodrsljajev Šarca in nezmožnosti nastopanja politično neukih ministrov ali pa preprosto ter ignorantsko ne želijo pojasnjevati odločitev, sprejetih na seji vlade. Prej ali slej bo javnost zahtevala odgovore, če jih bodo seveda zahtevali tudi predstavniki osrednjih medijev, ki so že drugič zaman čakali na izjave oblastnikov.

V uradu za komuniciranje so sicer v včerajšnjem vabilu zapisali, da so takoj po seji vlade predvidene izjave pristojnih ministrov v malem novinarskem središču. Na dnevnem redu je bila seznanitev s končno oceno neposredne škode zaradi posledic neurja in poplav med 4. in 6. majem 2018, prav tako so uvrstili na dnevni red predlog državne rudarske strategije.

Tudi ob strateško pomembnih odločitvah ostali brez pojasnil
Spomnimo, da je vlada na prejšnji, 4. redni seji sprejela strateško pomembne odločitve, kot je razrešitev ter imenovanje generalnega direktorja policije, sprejeli so novelo zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev ter imenovali nekdanjega poslanca in sekretarja iz kvote SMC Tilna Božiča za novega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Mediji smo ostali brez vsakršnih pojasnil, čeprav je vlada Marjana Šarca obljubljala novo – drugačno politiko. In očitno smo jo dobili.

C. Š.