Kako bo ministrica Aleksandra Pivec iz DeSUS pojasnila upokojencem, da je v enem letu kar 12-krat letela s falconom in porabila vsaj 77 povprečnih starostnih pokojnin?!

Aleksandra Pivec (Foto: FB)

Medtem ko sporno kanaliziranje proračunskih sredstev (gre za 36 tisoč evrov) vidne predstavnice stranke DeSUS Aleksandre Pivec iz prejšnjega mandata, ko je bila državna sekretarka pri strankarskem kolegu Gorazdu Žmavcu, še ni povsem pojasnjeno in ni dobilo epiloga, razkrivamo, kako za svoje udobje proračunsko malho prazni Pivčeva v tem mandatu kot ministrica za kmetijstvo.

Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano je eden najpogostejših uporabnikov vladnega letala falcon v tem mandatu. Konkretno, ministrstvo za kmetijstvo je v trinajstih mesecih delovanja vlade kar dvanajstkrat letelo z vladnim letalom falcon. Podatke smo pridobili pri ministrstvu za obrambo, ki ga vodi strankarski predsednik Pivčeve Karl Erjavec in kjer so zgolj v nekaj mesecih ustaljeno prakso razkrivanja podatkov zaprli tako, da imen potnikov falcona ne posredujejo več. Kar je skrajno nenavadno, njihovo pojasnilo si lahko preberete v okvirju na dnu strani.

Nekaj letov je plačal Svet EU, večina stroškov letenja ministrice za kmetijstvo s falconom, namesto z rednimi liniji, pa je padla na davkoplačevalce. Vse lete in stroške, ki jih je kmetijsko ministrstvo pod vodstvom Pivčeve iz DeSUS povzročilo proračunu, objavljamo v tabeli, iz katere izhaja, da je Pivčeva za letenje s falconom porabila že vsaj 50.930,30 evra. Ker prihaja Pivčeva iz stranke, katere predsednik je pred enajstimi leti obljubljal tisočaka pokojnine, stranka je bila od tedaj v vladi, po podatkih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) pa je povprečna septembrska starostna pokojnina septembra letos znašala 657,02 evra, smo stroške proračuna za njeno letenje s falconom preračunali v pokojnine.

Preračun pokaže, da je DeSUS-ova ministrica Aleksandra Pivec za letenje s falconom porabila več kot 77 povprečnih septembrskih pokojnin. To je vmesna ocena, saj pojasnil ministrstva, ki ga vodi, nismo prejeli.

Razpredelnica ZPIZ kaže, koliko je znašala povprečna neto pokojnina septembra 2019, 11 let po obljubi predsednika DeSUS Karla Erjavca, da bo njegova stranka poskrbela za tisočaka pokojnine. Zadnja dva mandata sta bila kot predstavnika DeSUS v vladi tako Erjavec kot Pivčeva, ki je v tem času očitno skrbela za svoje honorarje.

Fotografija osebe Aleksandra Pivec.

Erjavčevi pojasnjujejo, zakaj omejujejo transparentnost pri uporabi falcona
To je pojasnilo, ki smo ga prejeli na vprašanje, zakaj je v času Karla Erjavca Mors ukinil posredovanje podatkov o potnikih falcona. Prosili smo tudi za podatek o osebi, ki je naročila tako spremembo. Pojasnilo objavljamo v celoti.

“Spoštovani,

praksa posredovanja podatkov se na ministrstvu ni spremenila, v praksi pa se je pokazalo, da se seznam potnikov, ki ga ob naročilu leta posreduje naročnik, iz različnih razlogov v zadnjem trenutku lahko spremeni, največkrat kdo od potnikov dejansko ne odpotuje na določeno destinacijo ali pa se spremeni sestava delegacije, in tako prvotni seznam ni več točen. Zaradi tega smo vas napotili na posamezne naročnike, ki vam lahko posredujejo točen seznam potnikov, ki so leteli na določeno destinacijo, glede na podatke o letih, ki smo vam jih že posredovali. Za lete, na katerih so leteli predstavniki ministrstva za obrambo, vam bomo posredovali poimenske sezname potnikov takoj, ko zberemo podatke.

Lep pozdrav,

Služba za strateško komuniciranje”

 • Prirejanje moralele sebi…

  “Storila sem napako”…za vse ostalo je kriv Excel.

 • SIMON ROZIC

  Vse skupaj, ta vlada, ti ministri in ministrice, vse je en navaden, ogaben kupleraj,
  ki pa nas stane več kot najboljša, ekskluzivna dekleta na klic iz NY !
  Vsi hitijo nabasat svoje malhe in jo z bogatimi odpravninami ucvreti v rajske
  dežele, kjer ni davkov in ni kritikov, kjer ponižno, za denar, poljubljajo njihove
  posrane riti !

  • Nata

   + + + + + in, ko bo zaropotalo, jo bodo tja tudi dokončno pobrisali !

 • VERZIFIKATOR

  KAKŠNO VPRAŠANJE

  Kakšno je naslovno to vprašanje,
  le kako bo pivka pojasnila?
  S tem, ko tak korak bo naredila,
  da bo odletela v startno stanje.

  Bolj ko gledam to nesrečno bitje,
  vnukinjo preslavnega Čurina,
  bolj se mi upira barva vina,
  zdaj še vode mineralne pitje.

  Pivec punca je že po imenu,
  toda tekočina jo pokvari,
  s tole pivko, prosim, bogobvarji,
  v tretjem sfiži se prav vse kolenu.

  Da zajadra kar med penzioniste,
  pa saj to ni stanje več normalno,
  zdravje je omajano mentalno,
  niso pivske ciste tukaj čiste.

  Svojčas se je vedno le režala,
  čas je, da zdaj drugi se smejijo,
  da se s frco reče ji adijo,
  da bo odletela brez letala.

 • JANEZ GUS

  To je pa res zadnje,kar nje briga.Ona za upokijence še slišala ni.

 • von Rhein

  Večina poletov je bolj izletov kot službenih poti.Tudi spremstvo je ekipa pohlevnih izvrševalcev kmetijske dejavnosti (krompir gnije).

 • WISKY 1000

  Določeni levaki bolj ko kradejo manj sramote imajo

 • Amerikanc

  Dr. Drnovšek je precej razmišljal o njej, ko si ga je kupil.

  • KAPIBARA

   Mislim pa, da takrta drni, ni mislil na žensko- tole..

 • Prirejanje moralele sebi…

  “Nisem jaz kriva, ko Falcone požrešno pije”
  “Pilot ima pa težko nogo”

 • montyamp

  Hlapci v avionu .
  Samo to mi je še manjkalo .
  Ko pride hlapec na oblast , več ne zna ne jesti in ne s…… , ker se mu zmeša .

 • j52

  Uboga kura babja,sram jo je lahko!

  • Rožle

   Ki bi vsaj te lewe kokodajse jajca nesle .. bi bli vsaj za kakno rabo ..
   .. ki jih je tako ali tako malo morje

 • Žiuc

  Preseravanje na vseh področjih !

 • Olga101

  Povrniti bi morala vse iz lastnega žepa!

 • Slovenka

  Najbolje bi bilo vso komunistični zalego naložiti v falcon, potem pa gas iz Slovenije, da jih ne vidimo več. V tem primeru bi se naložba v falcon slovenskemu narodu bogato povrnila.

 • Realist 5258

  Saj je čisto v redu, če leti. Brez falcona.

  • mona lisa

   Na metli.

 • Olga101

  Takšna stranka kot je DeSUS, lahko obstaja le v Butalah! Z upokojenci pa itak nima nič! Skrbi le za privilegije “naših”, takšnih, kot je tovarišica Spomenka Hribar, ki se je upokojila s 27 (!?) leti dela pri 51 (!?) letih, na podlagi zakona, ki ga je sama pomagala izglasovali (!?) in ga je ustavno sodišče razglasilo za NEZAKONITEGA!

 • Lokomotivführer

  A znajo tile “strokovnjaki”, ki so po odgovornosti in delovanju politiki sploh kaj uporabnega? Sama si še na letalo ne upa, oz. na obisku ne more brez ministrantov. Saj bi očitno lahko slednji sami šli na pot, imeli bi samo njeno sliko, po možnosti s tetovažo…

 • mona lisa

  Banda pokvarjena.

 • GopnikHD
 • Jan Kovalski

  Zaenkrat so Markežovo žrtvovali, da bi rešili Pivčevo, čeprav si ta druga še bolj zasluži, da jo odstavijo.
  Obe sta zreli za sodni postopek.

 • Kapodistrias

  No, ne bodite tako zlonamerni, ministrica si je šla samo iz zraka pogledat, ali kaj raste na poljih. Iz zraka se lepše vidi.

 • xtc

  A majo sedaj po novem na Falconu tud plug ,brano in disk kosilnice za obdelavo?

 • Andrej

  Na ministrstvu za obrambo novembra ne vedo, kdo je s Falkonom dejansko letel aprila. Fantastična obramba. Pa sova tudi. Pojma nimajo, kdo se jim kje pase.

 • Alan Sirotinja Ford

  Luka Kočevar jo fuka?