Kako deluje “politbarometer”, RTV-jev propagandni stroj za ustvarjanje javnega mnenja: Kdo sploh pozna Bulčevo, zakaj je Janša tako nizko, Šarec pa leti v višavah?

Raziskava Vox populi (Foto: posnetek zaslona)

Javnomnenjske raziskave, ki jih za režimske medije izvajata Ninamedia in Mediana, so pogosto deležne kritik, še posebej pa v oči bodejo lestvice priljubljenosti posameznih politikov. Na njih je namreč na samem dnu predsednik stranke, katere podpora je med najvišjimi, prav tako pa je – kljub največjemu številu poslancev – na lestvicah le peščica njenih politikov. Med bolj priljubljenimi so politiki, ki delujejo v Bruslju in niso del slovenskega političnega življenja in medijskega prostora, na lestvicah pa se znajdejo celo nekateri radikalci. Poznavalci menijo, da lestvice niso dejansko namenjene merjenju priljubljenosti, pač pa njenemu ustvarjanju. Na Nova24TV smo se tokrat poglobili v ozadje slavnega “politbarometra”, ki že desetletja v Sloveniji za potrebe vladajoče politike ustvarja javno mnenje.

Javnomnenjske raziskave, kot je na primer Vox populi, ki jo za javno hišo RTV Slovenija in režimsko trobilo tajkuna Bojana Petana Dnevnik izvaja Ninamedia, ter Mediana Pulse, ki je izvajana za pajdaško-kapitalistični POP TV, vključujejo tudi ocenjevanje posameznih vidnih politikov, ki so nato glede na oceno razvrščeni na lestvico. Pri tem bode v oči, da Slovenska demokratska stranka zmaguje iz volitev v volitve, prav tako pa uživa najvišjo ali pa drugo najvišjo podporo v okviru merjenj javnega mnenja, a pri istih raziskavah se njen predsednik Janez Janša pojavlja proti dnu lestvic ali pa ga na njih sploh ni. A ne samo to, tudi drugi politiki iz vrst te stranke so med najmanj priljubljenimi politiki, ne glede na največje število poslancev v državnem zboru pa se le redko kdo iz te stranke sploh znajde na lestvicah.

Med desetimi najbolj priljubljenimi politiki v raziskavi RTV prevladujejo levičarji, celo radikalni
V okviru zadnje javnomnenjske raziskave Vox populi, katere rezultati so bili objavljeni v nedeljo, 14. julija, so za RTV Slovenija in Dnevnik najvišjo priljubljenost namerili premierju Marjanu Šarcu, na drugo mesto lestvice pa se je uvrstil Borut Pahor. Sledita zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in radikalni Milan Brlgez, za njima pa se je uvrstila evropska poslanka NSi Ljudmila Novak. Na šestem mestu je nekdanji prašičerejec in zdajšnji vodja Socialnih demokratov Dejan Židan, na sedmo mesto pa se je uvrstil ljubljanski šerif Zoran Janković, ki se pogosto spopada z obtožbami o korupciji. Sledijo še predsednik NSi Matej Tonin, Alenka Bratušek in evropski poslanec SLS Franc Bogovič.

Med desetimi najbolj priljubljenimi politiki tako ni nobenega iz vrst največje opozicijske stranke, desnosredinskemu političnemu prostoru pa pripadajo le dva oziroma trije izmed desetih najbolj priljubljenih. Kot navaja MMC RTV SLO, so svoj položaj na lestvici izboljšali še Luka Mesec, Jožef Horvat in Matjaž Han, sledijo pa “jim novouvrščeni Jernej Pikalo, Milan Zver in Anže Logar. Na dvajsetem mestu je Zmago Jelinčič Plemeniti, Janeza Janšo in Violeto Tomić pa bosta prihodnji mesec zamenjala Aleksandra Pivec in Branko Grims“.

Foto: STA

V zvezi z lestvicami priljubljenosti politikov smo na RTV Slovenija poslali naslednja vprašanja:

– Kako poteka izdelava lestvice priljubljenosti politikov, ki je del vsakomesečne raziskave?
– Kakšen je namen izdelave te lestvice? Ali kot naročnik ocenjujete, da je namen dosežen?
– Številni analitiki so kritični do takšnih lestvic. Kako ocenjujete kakovost pridobljenih rezultatov in njihovo uporabno vrednost?
– Koliko stane izvedba raziskave Vox populi RTV Slovenija? Kolikšen delež k strošku celotne izvedbe raziskave Vox populi doprinese lestvica priljubljenosti politikov?

Z RTV Slovenije smo prejeli odgovor na naša vprašanja, v njem pa so bili z informacijami skopi:

“Raziskavo Vox populi enkrat mesečno za časnik Dnevnik in Televizijo Slovenija izvaja agencija Ninamedia. Merijo javnomnenjsko podporo vladi in sprašujejo tudi, koga bi anketirani volili, če bi bile volitve v nedeljo. Na podlagi tega vprašanja napovejo tudi razdelitev sedežev v parlamentu. Zadnje vprašanje zadeva merjenje priljubljenosti politikov. Javnomnenjske raziskave so zanimive kot pokazatelj odziva anketiranih na aktualno politično dogajanje – ne samo za Televizijo Slovenija, ampak tudi za druge medije. Zanimive so tudi primerjave anket skozi časovno obdobje (primerjave podpore različnih vlad, vladi na daljše časovno obdobje, gibanje podpore posamezni stranki …) in primerjave aktualnih anket, kot jih objavljajo različni mediji, če so izidi različni. Najbolj odmevajo preobrati – ko se določena stranka zavihti na vrh, druga drastično zdrsne, ko se vladi podpora skokovito poveča ali strmoglavi … – v takih in podobnih primerih se TV Slovenija odloči za obširnejšo analizo, s katero skušamo ugotoviti razloge za preobrate in možne posledice. To, da so ankete za javnost zanimive, dokazuje med drugim tudi to, da jih po naši objavi navadno objavijo tudi drugi mediji. Še posebej so ankete zanimive v turbulentnih političnih obdobjih, ko je, na primer, čas pred volitvami.

Glede same metodologije raziskav predlagamo, da se obrnete na agencijo Ninamedia; TV Slovenija ob anketah vedno objavi tudi vzorec in čas anketiranja.

Strošek mesečne raziskave je 800 evrov + DDV, lestvica priljubljenosti politikov je del raziskave.”

Radiotelevizija Slovenija (Foto: STA)

Glavni režimski mediji v državi imajo velik vpliv na politbarometer
Za komentar glede lestvic priljubljenosti politikov smo prosili tudi poznavalca Mira Petka, dolgoletnega novinarja in pozneje tudi predstavnika za odnose z javnostjo pri največji parlamentarni stranki SDS, ki je poudaril, da te ne merijo resnične priljubljenosti, pač pa ustvarjajo priljubljenost posameznih politikov: “To dokazujejo vse lestvice, kjer se na vrhu pojavljajo politiki, kot sta na primer Violeta Bulc ali pa Janez Potočnik, ki sploh niso prisotni v slovenskem političnem življenju in medijskem prostoru. V bistvu so te lestvice na eni strani namenjene ustvarjanju določenih politikov in določenih političnih opcij, predvsem pa na drugi strani kot medijska zanimivost. Ljudje namreč radi berejo, primerjajo in rangirajo ljudi. V medijskem prostoru je to precej brano.” Kot je še omenil Petek, številni izjavljajo, da anketarji agencij za merjenje javnega mnenja, kot sta na primer Ninamedia ali Mediana, pogosto anketirancem sugerirajo odgovore, tako da ankete nikakor ne predstavljajo realne slike dela posameznih politikov in njihove priljubljenosti.

Petek še opaža, da je stranka SDS po vseh javnomnenjskih raziskavah v samem vrhu, pred državnozborskimi volitvami je bila 24 mesecev v vrhu, “po drugi strani pa se predsednik te stranke Janez Janša uvrsti na to lestvico vsake toliko časa, že naslednji mesec pa ga izbrišejo z lestvice. Že sam razkorak med priljubljenostjo stranke in njenega predsednika kaže na nek izraziti defekt v merjenju te popularnosti oziroma priljubljenosti posameznih politikov”. Kot še ocenjuje, imajo velik vpliv pri priljubljenosti politikov tudi mainstream mediji, kot so Delo, RTV Slovenija in POP TV.

Stranka LMŠ, ki ni bila prva niti na enih volitvah, je v nekaterih anketah še vedno na prvem mestu
Za komentar smo prosili tudi profesorja dr. Matevža Tomšiča, predsednika Združenja novinarjev in publicistov, ki nam je povedal: “Posamezne ankete javnega mnenja se razlikujejo, tako da so posplošitve vsaj do neke mere problematične oziroma nehvaležne. Zaznati pa je recimo pri merjenju javnega mnenja kar nekaj takšnih nenavadnosti. Ena je, da je stranka aktualnega premierja Šarca do zdaj izgubila vse volitve oziroma na nobenih volitvah do zdaj ni dosegla relativne večine. Tako na državnozborskih volitvah kot na lanskih lokalnih volitvah pa tudi na letošnjih evropskih volitvah ni bila prva. Na nacionalnih volitvah je bila druga, na evropskih celo tretja, a je po nekaterih najbolj promoviranih raziskavah javnega mnenja še vedno na prvem mestu.”

Drug problem je po njegovih besedah to, da “je stranka SDS v zadnjih desetih letih večinoma na prvem mestu, a so politiki drugih manjših strank na višjih mestih na lestvicah priljubljenosti. Imamo tudi razne politike, o katerih ljudje zelo malo vedo, kot je na primer evropska komisarka Violeta Bulc, pa je ves čas zelo visoko. Izpade, da bolj kot si neprepoznaven, višje kotiraš”. Glede tega opozarja tudi, da so nekateri radikalno levi politiki deležni precejšnje medijske promocije, mediji jih pri svojem poročanju postavljajo v ospredje in o njihovem delu poročajo nekritično. Tudi to se pozna na njihovi priljubljenosti. SDS-ove najbolj priljubljene poslance, kot sta Vipavka Eva Irgl in Ljubljančan Anže Logar, pa se preprosto ignorira. Manj ljudje o njiju govorijo in vedo, manj sta nevarna tistim na levi.

Matevž Tomšič (Foto: Demokracija)

Glede odnosa med priljubljenostjo politikov in merjenjem javnega mnenja je Tomšič povedal: “Seveda je to dvoje med seboj povezano, tudi izraz merjenje javnega mnenja je lahko problematičen. Konec koncev, to, kar ankete zaznajo, so tudi vtisi, ki jih ljudje dobijo o političnih strankah in so v veliki meri povezani s tem, kako mediji o njih poročajo. Ne gre za objektiven instrument detektiranja dejanskega stanja.”

Poleg anket Šarcu pomagajo tudi mediji, nekateri so postali propagandni servis LMŠ
Že pred nekaj dnevi smo na Nova24TV poročali, da se Šarec precej zanaša na podporo medijev, ki v Sloveniji ne delujejo kot četrta veja oblasti, pač pa kot vladni propagandni stroj. Do vloge medijev je bil v zvezi s tem kritičen tudi politični analitik Miloš Čirič, ki je delovanje RTV Slovenija komentiral takole: “RTV postaja popolnoma neprikrito ideološko levi medij, gredo se kulturni boj.” To je predvsem sporno, ker smo ta medij prisiljeni financirati plačniki RTV-prispevka. Splošneje je Čirič še ocenil, da je dobro, da je vlada nekoliko razbremenila plače, “kar je ljudem omogočilo, da zadihajo”. “A to nam še zmeraj ne pomaga, saj nimamo jasne politike, ne vemo, česa si želimo. Vodijo nas politiki, ki razmišljajo, kaj je priljubljeno, in ne državniki, ki bi razmišljali o tem, kaj je za nas dobro. Šarec je dober politik, ni pa državnik.”

Miloš Čirič (Foto: posnetek zaslona)

V zvezi s poročanjem medijev smo novinarsko vprašanje naslovili tudi na Listo Marjana Šarca, saj nas zanima, kako realno na politbarometer gledajo vodilne leve stranke. V zvezi s tem smo jih vprašali, kako komentirajo visoko priljubljenost predsednika LMŠ Marjana Šarca in evropske poslanke Irene Joveve, kot je izmerjena v raziskavah javnega mnenja in prikazana v obliki lestvic priljubljenosti politikov, čeprav o slednji vemo bore malo. Ali poročanje RTV Slovenija in POP TV ocenjujejo kot naklonjeno stranki LMŠ, bi tudi radi izvedeli. Na njihove odgovore še čakamo.

Foto: STA

Rok Krajnc

 • Stric iz ozadja

  “Že sam razkorak med priljubljenostjo stranke in njenega predsednika kaže na nek izraziti defekt v merjenju te popularnosti oziroma priljubljenosti posameznih politikov”

  Zakaj bi povezovali priljubljenost stranke s priljubljenosti predsednika? Saj se ne voli samo njega.

  • macon

   Ja, samo ni nikoli visoko na lestvici nikogar iz stranke s 25% volilnega telesa. Na prvi pogled je to absurd in konstrukt. Levi odkrito in otročje lažejo.

  • pajot

   Najbolj priljubljena,če izzvzamemo predsednika države in premierja,sta bila Potočnik in Bulčeva. Lepo spravljena bogu za hrbtom,sta bila slovenceljnom dika in vzor. No,zdaj pa bo prevzel štafetno palico Lenarčič. Stavit?

 • karpelec

  Pri nas v Butalah tako brijejo norce iz ljudi,da smo kar narobe svet.Vse je obrnjeno na glavo in trepalnice.

 • Janez Pavel Kanc

  Jansha go home!

  • maksimalno

   Hvala ,bi ti pravzaprav morali rečt za tvoje razmišljanje, ali pa mogoče ti ne razumeš prevoda Janša go home? Janša je domačin in torej že doma. Kaj bi torej sploh rad?.

   • Dada

    Nisi razumel, doma naj ostane…..

    • Vesna Skukan

     Predstavi se, ko komentiraš. Ker sicer samo dokazuješ, da si levaška hujskačica!!!

     • Dada

      Lepo, da si na internetu, predvsem mi je všeč, da imaš rožice v laseh……

     • Mate

      Hahaha to je ziher slika iz zborovanja: za otroke gre. Kako spranci so to.

     • Mate

      * kakšni spranci so to

  • pajot

   he,he,he,obvladaš angleščino’ Glej,glej….

 • Mate

  Janša je na repu zato ker je čelav aroganten in prodaja bučke že 28 let. Šarec je pa edin politik ki je do zdaj pokazu državniško in patriotsko držo.

  • maksimalno

   V kteri đamahiriji pa ti živiš? Odrasti.

   • Mate

    Ne seri. Sds hlapci orbana.

    • antimur

     Qrba opankarska zapri svoj rdeč gobec, pa se čimprej odplazi nazaj v tvojo balkansko smrdljivščino.

     • Mate

      Ajde orban hlapec pojd izdajat slo narod kot 41ga, v imenu vere.

    • Vesna Skukan

     Imej jajca in napiši svoje ime in priimek!!!! Vem da ne boš, ker si levaški hujskač!

     • Mate

      Sds krave, patriotske, pol pa s slo zastavo razbijate!

  • IZBIRA

   Zdaj pa Mate.
   Oziroma (i)mamo.

   • Mate

    Imam te je naredu! Pa v Isis poslal

  • Vesna Skukan

   A dej dej!!!! Pokazal je samo to, da je Kučanov nameščenec!!! Zakaj ščiti Erjavca? Zakaj se ne loti najpomembnejših reform? Zakaj je zdravstvo še vedno v pizdi, čakalne vrste pa vedno daljše? Zakaj se ne loti korupcije v zdravstvu, namesto tega pa dovoli povišanje prispevkov???? Zakaj je šele zdaj priznal nevarnost migracij, ko so ga zahodni sosedje pritisnili ob zid in osramotili, saj so mu dokazali, da naša meja sploh NI varovana. Daj ne nakladaj v tri krasne, ker se samo blamiraš!!! Pa če že komentiraš, imej jajca in se predstavi z imenom in priimkom!

   • Dada

    Zakaj, zakaj. Zakaj ne gredo na našo mejo s Hrvaško Janša, Grims in Mahnič? Begunci si ene bi upali prečkati meje, pa še lanski begunci bi odšli nazaj v svojo izvorno državo, ha,ha,ha.

    • macon

     Dadaistka, tebe je za postaviti na mejo za strašilo in ko te bodo pritepenci zagledali, bodo nemudoma spokali domov v Assfagistan.

     • SIMON ROZIC

      …lahko se “Dadici” še debili iz levice pridružijo, da bojo migranti dobili takoj signal, da jo morajo ucvret! Saj si tega “demokratskega” socializma prav nihče ne želi,
      tudi migrantska rasa ne!

   • Mate

    Seveda! Pejd na shod za otroke gre no. Bolnica.

  • Igor Kavalar

   Šarec je patriot arabsko afriške kolonije na sončni strani Alp, ker je za ilegalce naredil več kot pa za slovenski narod, skratka bruseljski hlapec globalistov, pripet na dojko mame Merkel.

   Za ilegalce plačujemo po 1963€ mesečno na osebo (računsko sodišče), nam pa prodaja skupaj z Levico masovni dvig (wauuu) plač na 700€ leta 2020.

   Hijena ne pa patriot!

   • Mate

    Če bereš samo SDS stran in nova 24, pol se ne čudim tvojem razmišljanju.

    • Igor Kavalar

     Dovolj je da ga poslušam in potem vidim kaj dela v praksi:

     Koliko ilegalcev je Šarec deportiral iz Slovenije?
     Koliko centrov za ilegalce je porušil?
     Koliko milijonov € je za ilegalce pokuril?

     On še z celo mašinerijo policije ne najde sredi LJ Ahmada, ki mu postavi na črno brivnico in se slika za javnost, pol bo pa varoval mejo.

     Šarec še za B od bureka nima!

     • Mate

      Itak

  • SIMON ROZIC

   …kakšno držo vendar? Hodi kot kmetavz, od zadrege zapira in odpira knofe (po Cerarju),
   faco ima prirejeno in ga kot pri rahli kapi “vleče” v eno smer , smehlja se kot teliček in ne
   ve zakaj…res prava drža enega “državnika” ….

   • Mate

    Seveda. Kot da bi poslušal eno staro mamco. Strezni se.

   • tohuvabohu

    Dobro imitira Drnovška, hehe. Tudi ta je imel obupen nastop.

 • Dada

  Predvsem lahko rečem, da je rezultat anket z Janšo na dnu ekvivalenten obnašanju Janše. Če ne more zmagati na volitvah oznaći zmagovalce za nesposobne, takoj pove, da bo vlada razpadla v letu dni. Sama fovšija in privoščljivost. Ko je pa zmagal na volitvah, se je soočil sam s sabo. Nihče ni hotel z njim v koalicijo….Seveda bo Janša zanikal kaj takega, ker se noče soočiti z realnostjo. Boli, boli…

  • antimur

   Pa ti bigsa sploh veš kaj se dogaja okrog tebe. Janša in SDS so tri krat zaporedoma zmagali na volitvah, pa jim ti kučanistični zločinci in izdajalci z vso zahrbtnostjo, prevaro in levo fašisično (kučanistično) medijsko mašinerijo, to onemogočajo.

   • Dada

    Bla, bla, bla, bolno SDS dete, užaljenost seka iz tebe in nič si ne moreš pomagati. . Priznaj, da boli, peče. Nekdo, ki se ima najbolj sposobnega in pametnega, po zmagi ne more sestaviti vlade. Kako poniževalna situacija. A nič ne de, hvalil se bo z zmago…. Dalje je zmagal na volitvah za EU parlament, pa je absolutno prednost zapravil, ker se spečal z še enim propadlim politikom iz SLS, tako da je SDS zapravil en mandat, Šulinovo. Jasno je zakaj, iz bolečine, ker je bil sojen tako kot Janša, sicer SDS ne bi šel v kompanijo z znjim. No in tako je bil lepo zapravljena prednost. Balkan na delu…..

 • IZBIRA

  Ne se sekirat zaradi teh anket. CISTI AGITPROP! Kdor to poslusa ali bere in vrjame je itak že opran. Jaz vrjamem da je takih cedalje manj. Kdor zna razmisljat se na to požvižga.

  • Dada

   Mogoče se kdo požvižga, samo to ni SDS. Tam peče, peče za znoret. Čitam komentarje podpornikov SDS, pa vidim kako se vrtijo na ražnju.

  • Igor Pavlič

   Ne sekirajmo s ezaradi teh anket, itak potem na volitvah vedno zmaga JAnša, že devetkrat zapored je slavil in zdaj tlakuje pot do desete jubilejne zmage.

   • Miro

    res je že predolgo na “oblasti” …..

    • IZBIRA

     Ena stranka je prekratka!

 • antimur

  Karkoli pride iz Kučanovega medijskega sranja RTV, je zlagano, zamolčano, narejeno po levofašistično,spletkarsko, zato je pravi greh plačevati to umazano medijsko greznico. Naj si ga plača izdajalec Kučan sam ter njegova hudobna podrepniška svojat, tukaj mislim tudi na večino uvrščenih v zgornjem delu te lestvice. Gre ti na kozlanje, ko vidiš na kakšna mesta uvrstijo Brgleza, Fajonko, Novačko, Tonina, Židana, Jankovića, Bratušco. Kdor še verjame v te prirejene ankete je cepec na ravni Möderndorferjeve inteligence.
  P.S.: Sramotno je podtikanje njihovih lažnih skrpucal, kot da smo Slovenci popolni neumneži, to je že prav ponižujoče, da ta golazen predvideva, da bomo v takšne njihove očitne laži verjeli.

  • pupa

   Se ni kaj čudit, da ima cvekar najvišjo medijsko podporo, če pa raziskave in medije same, vodijo CVEKARJI največ s kupljenimi diplomami in doktorati. Kapo dol Jožetu Možini in drugim podobnim.

   BOG DAJ ŠE VELIKO TAKIH Z RAVNO HRBTENICO.

   • Igor Pavlič

    V času JAnševega režuima je bil ta človek v službi resnice celo šef TV, Jančič pa urednik Dela.Potem so pa levajzarji oba zamenjali in smo ob resnico.

  • pupa

   Izgleda, da sem zadela resnico o medijski popularnosti. zato so brisali moj komentar.

   • pupa

    Gornji komentar je bil brisan nato so ga vrnili izgleda, da sem nekstere požgačkala tam kjer imajo ŽULJ.

 • Mate

  Ajd u pm

 • Dada

  Predvsem lahko rečem, da je rezultat anket z Janšo na dnu ekvivalenten obnašanju Janše. Če ne more zmagati na volitvah oznaći zmagovalce za nesposobne, takoj pove, da bo vlada razpadla v letu dni. Sama fovšija in privoščljivost. Ko je pa zmagal na volitvah, se je soočil sam s sabo. Nihče ni hotel z njim v koalicijo….Seveda bo Janša zanikal kaj takega, ker se noče soočiti z realnostjo. Boli, boli…

 • VERZIFIKATOR

  Nina Medja in sodelavke

  POLITBIROMETER

  Veste, kaj polit je barometer?
  Pač ko barometer se polije,
  največkrat z deževnico, ko ščije
  kot iz škafa in ko piha veter.

  Barometer kaže vselej v levo,
  ko dodobra, scela je namočen,
  videz dá potem ves pootročen,
  ni da komentiral bi zadevo.

  Da polit je barometer drugo,
  brž izvedenec me je popravil,
  kot polit je bil, pa kaj bi pravil,
  cucek, ki se puli za uslugo.

  Da po telefonu me pokliče,
  mi je v isti sapi zagotavljal,
  ko meritve nove bo pripravljal,
  ker da potrebuje žive priče.

  Da je v redu vse, da mi dokaže,
  z barometrom mi bo demonstriral,
  vse politike analiziral,
  res polit je, vendar pa ne laže.

  Da dokaže, da vsa ta politost
  barometra ni iz trte zvita,
  najbolj ljubimo še vedno Tita,
  kazal je izvedensko odkritost.

  Rekel, da je odgovorna vzgoja,
  tu verjel sem res mu na besedo,
  ko je z barometrom kazal bedo,
  vedel sem, da je s politbiroja.

  Polit-birometer je skovanka,
  je pa jasno vsem, kaj ta pomeni,
  stvar brezvredna, prav zato poceni,
  ni v demokraciji ji obstanka.

 • Mate

  Edino zdravilo za vas SDS domobransko izdajalsko zalego je: huda jama

  • IZBIRA

   Hudo si pametn. Vrjetno si podmladek ZZB NOB, pa si kot vsi ostali. SDS, SDS, SDS….jao jaoo borci. Starejši, tvoji idoli, ki so ustoličili vrednote NOB so pod rušo, večina zaradi ciroze jeter.

   • Mate

    Itak

  • Nata

   Ti pa se menda ” zdraviš ” na tem portalu ?? Kar z grožnjami drugače mislečim ??

   • Mate

    Vi se imate za drugače misleče? ste pa face. Bolniki ste.

    • Nata

     Si faca , si !!! Koliko pa si star ? Moraš biti že kar v letih. V stari komunistični Jugi je bilo prepovedano drugače misliti.

 • Dada

  Predvsem lahko rečem, da je rezultat anket z Janšo na dnu ekvivalenten obnašanju Janše. Če ne more zmagati na volitvah oznaći zmagovalce za nesposobne, takoj pove, da bo vlada razpadla v letu dni. Sama fovšija in privoščljivost. Ko je pa zmagal na volitvah, se je soočil sam s sabo. Nihče ni hotel z njim v koalicijo….Seveda bo Janša zanikal kaj takega, ker se noče soočiti z realnostjo. Boli, boli…

 • Amerikanc

  Pred vsakokratnimi volitvami, “raziskave” Ninamedije dobijo čisto drug obraz kot v vmesnem času, ko z vsiljevanjem odgovorov anketirancem, sami skrojijo javno mnenje.
  Tudi vzorec anketirancev imajo en in isti (sprašujejo preverjene “obraze”), kajti če ob anketiranju ne odgovarjaš po naprej pripravljenih odgovorih in ugovarjaš tovarišici na drugi strani, hitro zaključi anketo in te ne pokličejo več. Čisti fiasko, katerega bi morala raziskati Evropska komisija.

  • Dada

   Zadnjič sem kupila WC papir, pa se mi zdi, da je bilo malo sive barve na eni rolici. Sigurno bi morala VSE EU komisije preiskati to zadevo.

   • Amerikanc

    Kupuj slovensko, ne pa Mađarsko sranje.

    • Igor Pavlič

     PArsifal je zakon.

 • Dada

  Kadar se objavijo ankete o priljubljenosti politikov, se oglasi SDS piar, in seveda sestavi svojo lestvico priljubljenosti, kjer je Janša prvi. Ali so že počitnice za piar-ja, čas kislih kumaric, ker še nismo videli počitniške priljubljenosti ?

 • Dada

  Kadar se objavijo ankete o priljubljenosti politikov, se oglasi SDS piar, in seveda sestavi svojo lestvico priljubljenosti, kjer je Janša prvi. Ali so že počitnice za piar-ja, čas kislih kumaric, ker še nismo videli počitniške priljubljenosti ?

 • Dada

  Predvsem lahko rečem, da je rezultat anket z Janšo na dnu ekvivalenten obnašanju Janše. Če ne more zmagati na volitvah oznaći zmagovalce za nesposobne, takoj pove, da bo vlada razpadla v letu dni. Sama fovšija in privoščljivost. Ko je pa zmagal na volitvah, se je soočil sam s sabo. Nihče ni hotel z njim v koalicijo….Seveda bo Janša zanikal kaj takega, ker se noče soočiti z realnostjo. Boli, boli…

  • macon

   Realnost, dadaistka je taka, da se greste levi zakulisno globoko državo, ki krade milijarde in je nastavila tudi to vlado. Zlagane ankete so samo en del ustvarjanja javnega mnenja, ti, ki jih ti zagovarjaš pa se ne ustavijo niti pred najhujšim kriminalom. Tukaj lažeš, da tega ni in da Janša ne more nič v normalni demokraciji.

   Verjetno sama verjameš svojim lažem, tako si zblojena.

   • Dada

    Realnost je, da nimam milijard….. Tako, da blodiš. Realnost je da oboji politiki preko svojih podjetnikov služijo, so služili in bodo služili. Navadni ljudje pa to lepo gledamo, ko politiki z bedniki pridobivajo moč. Tudi na desni so bogateli….. A te to boli ?

    Janša laže, tako kot ti, kot vsi drugio ljudje, prav tako dela podmuklo, umazano… naročil je proteste pred sodišči, (/po Ušaj – odvetnici ” Da bodo izgledali spontani od spodaj”), tako da se sprijazni, da samo sveži politiki, tisti, ki so pravkar vstopili niso opolitično pokvarjeni, zato ljudje volijo, nove, sveže. Zakaj ? Vidijo npr. da je Janša v politiki že toliko let in kaj je naredil ?. Toliko kot drugi, najraje pa se bori za “ablast”. Vidiš, to je realnost.

  • slosin

   dej nehaj cvilt…če koga kaj boli, si to ti in najbolj te boli JJ, tako kot vsakega levosučneža…ponavljaš se kot stara lajna…zakaj po 3x limaš iste komentarje? A dobiš potrojen honorar?

   • Dada

    A tebe kaj suče ??. Očitno te suče , ne v možganih, ker jih ni, ampak na desni ritnici, ha,ha,ha, tam se praskaj.

 • Beli Sneg

  Presstitucija že desetletja ustvarja javno mnenje. Na žalost mlajši slovenski naivci ne dojamejo razsežnosti, ki so jo potomci rdečkarjev “sposobni” angažirati, za ohranitev svojih priviligijev. Dada je ena teh zato se oglaša, kot dežurna pljuvalalka JJ.

  • Dada

   Jasno, ta kot je nora24 tv dežurna za izdelavo anket za SDS, kjer SDS zmaguje, Janša pa je v SDS najpriljubljenejši politik. Zdaj je SDS užaljena nad rezultatom, saj SDS še ni izdelal svojih anket z odličnimi rezultati, ker so dopusti, pa nov studio pripravljajo.. Bo pa verjetno jeseni kakšna nova anketa, kakšen masten komentar.

   • mginko

    No, se vidi da si nor(a)-prvorazredni(a) z opranimi možgani. Za to bolezen ni zdravila.

  • mginko

   ” mlajši slovenski naivci ” ne bodo nikoli dojeli kaj je država, ker živijo v ukradeni državi, ne bodo nikoli dojeli kaj je domovina. Vse to zato, ker polovica volilnega telesa se ne udeležuje volitev. To pa spretno izkorišča 25 let levičarska falanga v šolskem izobraževanju v ukradeni državi.
   Dokler se 800.000 nevolilcev (drugorazrednih) ne bo zbudilo, bo peščica volilcev (prvorazrednih) volilo kot danes en kup levih strank, ki skrbijo samo za polnenje svojih žepov in polnenje korit za svoje stranke z mafijskimi posli.

 • est

  Pokličeš 702. gospodinjstvi v volilni enoti , kjer je dobila LMŠ največ glasov in imaš “realne rezultate ” za ankete.

  • Igor Pavlič

   NAjbolj objektivne so ankete, kjer ljuidi sprašujeo po deseti nedeljski maši. Gre namreč za srčiko slovgenskega naroda.

 • IZBIRA

  Nebi znal povedat. Za razliko od tebe za ZZB NOB.

  • Mate

   Opa, tule se pa motiš. Poglej nova 24 TV. Z lune se vidi da so SDS propaganda. Sam gobels bi jim dal nagrado.

   • IZBIRA

    Vsaj ni javna TV kot je partija razgladila svojo RTVSLO agitprop in nam po dekretu nalozila poloznice

    • Mate

     Zato pa imajo oddajo pričevalci a ne?

     • IZBIRA

      Kaplja v morje laži.

     • Mate

      Itak

     • IZBIRA

      Itak.

 • SIMON ROZIC

  Kot statistika, so tudi ankete ena prirejena velika laž! Saj poznate rek: “statistika je največja laž!”,
  kar je čista resnica!

 • Antonius

  Mislim, da bi se morala SDS zavzeti za svoje volivce in v parlamentu izpostaviti vprašanje o smislu plačevanje televizijščine. V bistvu vsi, ki ne volimo Kučanovih, z obvezno televizijščino plačujemo reklamo Kučanovim.

  • Igor Pavlič

   RTV SLO menda niso le poročila in Pričevanja, bodite no resni! LAhko mpa prenesemo financiranje neposredno v proračun, tako kot muzeje in galerije ter opere in orkeste, vojsko ter policijo, pa bo mir in nobenih posebnih položnic.

   • Antonius

    Najprej mi očitate neresnost, potem pa razmišljate, kaj bi lahko.
    Močno dvomim, da veste, kaj je poslanstvo državne RtvS. Ohranjanje slovenske kulture postavite v ospredje. Plačujemo reklamno laganje in zelo obubožan program, zadnje posneto nadaljevankarsko skropucalo pa nosi naslov France Prešeren.
    Niti ponavljati si tega sranja ne upajo.
    Javni del televizije naj bo odvisen od trga, za ustvarjanje slovenskega kulturniškega programa naj pa denar prosijo na ministrstvu za kulturo.
    Nesramnost do plačnikov televizijščine je, da poleg nikakršnega ustvarjalnega programa v večernih poročilih gledajo še pijano Tanjo Gobec ali pa tri najbolj izpostavljene lažnivke presstitucije.

    • Igor Pavlič

     Kaj kulturni in otroški program sta pa tajna? Poročila zavzemnajo v programu manj člasa kot Pričevanja ter ostale Možinove stvaritve.

     • tohuvabohu

      Butl. Saj Možina ni vsak dan na TV.

     • Dada

      A šprica ?? Ti, ti Možina. Hej, hej. Ti si butelj, sva pol ure nazaj, razčistila. Ne moreš svoje vzdevka podeljevat brez razloga. Mora biti prislužen.

     • tohuvabohu

      Daj si duška, trola zakompleksana.

     • Igor Pavlič

      Kadar je, je pa po dve uri, samo še prenosi s Tour de France kolesarjenja so daljši! možina je na RTV rekorder po času, ki ga ima na voljo za svoje doneske, po gledanosti pa verjetno zadnji.

     • tohuvabohu

      Ja ja, v prajmtajmu je pa zadnji po minutaži.

     • Jožef Gal

      še to je preveč za takega novinarčka
      lp

    • pupa

     Imamo SUPER DRŽAVO, ki jo “vodi” NAJBOLJ POPULAREN CVEKAR

     • Dada

      To mora SDS še bolj grizti, ker Janša misli, da je trenutno najboljši in najpametnejši, ha,ha,ha..

     • pupa

      Jasnša ni najboljši je, pa med vsemi slabimi, kar jih je bilo do zdaj, NAJMANJ SLAB.

     • Igor Pavlič

      Šarec niti kumrovških šol in Dolančevega lemenata FSPN ne bi absolviral kot JAnša, tako nesposoben je.

   • mginko

    NE, dokler je RTV v rokah stare udbomafije in njenega podmladka se ne bo napaj iz proračuna.

    • Dada

     SAJ JE BIL MOŽINA, DESNIČAR DIREKTOR. …Ni vredno komentarja.

   • pupa

    Igor Pavlič: 363 comments 80 votes 22%

  • Dada

   Če plačuješ RTV in se vprašaš, poteš pe zakaj plačujemo Inštitut za narodno spravo ? Rezultatov ni, napredka ni… Torej edina stvar, ki se dogaja, da ge. Zver teče direktorska plača za podlago dobre penzije. Inštitut je v domeni SDS.

   • pupa

    Dada: 1822 comments 148 votes 8%

    • Dada

     Napiši komentar…..

     • pupa

      Razmišljujočim ni potreben. Številke povedo vse in niso izmišljene.

     • Dada

      Se vpletam v številke, a če sklepam, naj bi bilo negativno…

     • Dada

      Najbrž misliš, da to kaj pomeni. NIČ. To je medij stranke SDS, jaz pa SDS in Janši nalivam čistega vina, nastavljam ogledalo, da se vidi politika SDS., Sovražnost, nestrpnost do drugače mislečih, širjenje strahu pred novim, itd.

     • pupa

      Dejanko mene pa še marsikoga je strah nesposobnežev in cvekarjev.

     • Dada

      Strah je odveč. Bil je odličen župan, skočil je v prevelike čevlje, a izgleda vozi lepo, po desni strani. Vedno bolje mu gre, pa je začetnik. Janša še vlade ne zna sestaviti.
      Najhuje je to, da ste desničarji pisali, da je “lutka”, pa ste zdaj videli, ob izboru SLO kandidata za EU kandidata, da sam vodi vlado in da je izbral odlično. Sem gledala go. Tomc v Lepeni, kako je Janši v rit lezla (zahvala, da služi v EU) , ko je dejala, da bi Šarec moral predlagati Janšo……

     • pupa

      Ja zelo uspešno nam baše v državo ljudi nam tujih KULTUR. Srčno upam, da boš kje na samem ti ali tvoji bližnji doživela nepozabno morda celo zadnjo “prijetno” doživetje

     • Dada

      “Malo si že zadaj”, SDS je že zdavnaj nehala lagati in sicer “levičarji vabijo begunce”. To je že zgodovina. Očitno nisi niti na tekočem, niti ne veš kaj se dogaja. SLO ni destinacija, begunci so v SLO, samo zato, da jo “pasirajo” in da odidejo v severne države, kjer se cedita med in mleko. Zanje v SLO ni prihodnosti.
      NI TREBA IMETI STRAHU. Glede na tvoje želje, pa vidim, da si trdna članica SDS, kot Janša, privoščljivost, škodoželjnost. NAJ ŠE SOSEDU KRAVA CRKNE.

      Poglej si v SLO zapore, kaj vse storijo Slovenci, kristjani. Begunci niti ne pridejo v poštev kot storilci kandidati. . PA SPOMNI SE “UGRABITVE AVTOBUSA V LJUBLJANI”. No tako pridno SDS laže in rine strah v kosti ljudem.

     • pupa

      Le čemu je poslala vlada vojaške okrepitve na mejo, če prišleki niso Slovencem nevarni???

     • Dada

      ZATO, 1. Ker naj bi bila država dolžna vse poloviti…..nihče jih ne more, tudi Orban.
      2. Ker jih je toliko, da policija nima toliko ljudi, BERI: DENARJA, da bi toliko
      ljudi zaposlili
      3. Ker je občutek varnost zelo nerazumska kategorija človeka, nekoga je strah, drugi se temu smeje, zato fizična prisotnost policije, vojske, ljudi pomirja, ni jih več strah.

     • Tir Na Nog

      Drada, pridi malo k nam, na vas, v center Slovenije, sploh ni treba na mejo. Jih je dovolj po gozdovih, pa se jim nastavi, pa kakšnega domov pelji, te bodo veseli…

     • šrauf

      Dadice,povem samo tebi, pa ne okoli govorit. Šarko je Janšev podtaknjenc, veš Levici se je že začelo svitat…. Dadice, pomisli… NLB, Abanka…..

      smo vas, pa še vas bomo press

     • Schemva Miro

      Bil je odličen župan?Kaj pa ti veš o njegovem županovanju,pa vedno bolje mu gre.Nekaterim pa res ni pomoči,koza zarukana.

     • Dada

      Ja, ni pomoči SDS. Ne bo več v vladi. TO JE BISTVO. Odličen je Šarec, ravno obratno od tega kar je govoril o njemu Janša. Zato vas SDS toliko bolj boli.
      Žaljivke si pa za klobuk spravi, S TEM PRI MENI NIČ NE DOSEŽEŠ. Samo poveš, da si nekulturen, neizobražen in član SDS. To je vse.

     • von Rhein

      Nikomur ti ne nalivaš vina;ne čistega in tudi ne nečistega.Še manj nastavljaš ogledalo drugim.V ogledalu vidiš sebe zakompleksano bitje slabe ženske oblike in s pisanjem tukaj zdraviš svoj kompleks.In live si zero coma zero.

     • pupa

      Ali so podporniki in člani SDS komu grozili : npr. “Klali smo vas in klali vas bomo”?
      Pa tudi ne zapirajo politično drugače opredeljenih. SDS ne zaposluje režiserjev tipa KOS.

     • Dada

      A res, kdo te je klal , ker še pišeš ?. Kdo te bo klal? Ker ne kažeš nič strahu…
      Meni so moški tukaj tudi grozili, da me bodi poiskali….. POŠČIJEM SE NA TAKE GROŽNJE. A razumeš…… Sam gobec jih je in veliko sape.
      Še enkrat , to niso nobene grožnje, nehaj jokat.

     • Tir Na Nog

      PA saj ne vemo kaj si ti, moški, ženska, bot? Plačanec v vsakem primeru…

     • Tir Na Nog

      Takšne grožnje so seveda v domeni levičarjev in potomcev klavcev po II sv vojni. Forum 24 ur jih je poln…

     • Tir Na Nog

      dado, kar ti počneš je pisanje nebuloz, laži, zanikanje lastnega naroda. Ne nastavljaš ogledala nikomur, razen sebi, kot plačan levi komentator, ali morda komentatorka. Skratka, tvoj ton prepoznam v kar nekaj vzdevkih na formu smetišča 24 ur in siol. To so mediji (skupaj še z vsem ostalimi), ki širijo lažno propagando, sovražnost do lastnega naroda, nestrpnost do drugače mislečih, žalijo vsepovprek in se skrivajo pod krinko neoliberalizma…

     • Dada

      Jaz se zavedam, da ste desničarji drugačni, sovražni, do drugače mislečih. Zato sem tu, da vas pobaram po zdravju, ker so vam izmišljotine, laži, povsem domače. Kot da ste vsi podporniki SDS politiki SDS. Ste pa vsi samo politikanti. V Lepeni je Zver govoril o vrednotah. Kiss my ass, ne pa vrednote. Sovražnost, nestrpnost, NISO VREDNOTE. Pika.
      Janša je govoril o novi zmagi. NIČ ne pomaga zmaga, če te sovraži pol Slovenije in ne moreš sestaviti vlade. Janša je še dolžmik iz časa osamosvajanja in nič ne kaže, da kaj bo od obljub. Predvsem se mu gre za “ABLAST”, zato ni nič drugačen od drugih politikov. Samo zdi se mu, da je pošten, v resnici je bivša iz SDS , odvetnica Ušaj, povedala, kako je z Janšo. Zato ni treba meni MEGLE PRODAJATI, Poznam Janšo. zato nič ne kupim.

     • Tir Na Nog

      Ne rabiš nič kupovati. Ampak zakaj smo vsi takoj SDS? Tega ne razumem? Ti si torej Murgeljska ali kaj? Morda Sarceva, ali postenjakarjeva Golubičeva?! Ne štekam, zakaj takoj obdajanje z stranjo. In spet, ton v katerem pišeš nakazuje na plačanega komentatorja. To si, to je dejstvo. Janši se morda gre za oblast, vendar je v tem pokvarjenem političnem svetu polnem novih obrazov ki se napajajo iz denarja raznih forumov 21, provizij predrago plačanih žilnih oporni, ipd., je kljub zmagi, pač nikdar ne bo imel… Sovraži ga pač ne pol Slovenije, je pa k tej slepi veri v laži kot je to v komunizmu običaj, narod seveda zaslepljen. Če ne veš kako to deluje predlagam knjigo zagrizen komuniste Angele Vode: Skriti Spomini, pa tudi kakšen Kocbek ne bo škodil. Ampak, saj ne vem zakaj razpravlja s tabo, uboga plačana para s konjskimi plašnicami…

     • tramal

      Skrij se v greznični kanal ,kamor spadaš smrdljiva komunajzerka in verjetno pritepenka z juga.

     • Dada

      Ha, ha, ha. Ravno to želela, da se pokažeš v pravi SDS, luči sovražnosti, nestrpnosti. Taka je tudi Janševa politika. Revež ve, ampak je dovolj trmast, da bo še naprej sovražen in nikoli več v vladi.

     • Tir Na Nog

      Evo tramal. O tem sem ti napisal… To so vampirji, ki se napajajo z gnevom obupanega ljudstva. Nima smisla…

     • Tir Na Nog

      Tramal, ne tako, nima smisla. Samo daješ plačancem, ki itak dlje od 25€ na komentar ne vidijo, material za nadaljnje pisunstvo in širjenje laži. To so nič drugega kot troli brez življenja in lastnega jaza. Največkrat z krizo in hudo depresivno motnjo. Ubogi so…

     • Kapodistrias

      Ti ne nalivaš vina, ampak gnojnico. Ker drugega ne znaš!

     • šrauf

      Dadice, po tem, kar si tukaj napisala, lahko sklepam ,da si zeloooo močna v matematiki….

   • Igor Pavlič

    Zakaj pa Teološko fakulteto plačujemo?

    • Jožef Gal

     Zato da izobražuje ljudi,ki nas bodo pripeljali v nebesa………………………..hahahahahaahh

     • Igor Pavlič

      Po 10 na leto, civilisti oz. laiki s epa po diplomah (ali še prej= porazgubijo po desnih strankah in klerikalnih medijih, so pa tudi izjeme, ki izgubijo kompas in se spreobrnejo v levajzarje.

   • šrauf

    Dadice, jaz mislim ,da bi Inštitut moral voditi Danilo Turk- Sončni….

    • Dada

     Ti se zajebavaš. BISTVO JE, DA NI REZULTATOV, torej je treba menjati. Tako kot je, ni vredno denarja. Kdo pa naj vodi, bodo tisti, ki odoičajo povedali.

  • Observer

   RTV naročnina je skriti davek, tako da temu se ne bodo odpovedali, dokler jih ne doleti scenarij Grške javne TV hiše, kjer so potem drastično zmanjšali število zaposlenih.

   Mimogrede:
   “Poznavalci menijo, da lestvice niso dejansko namenjene merjenju priljubljenosti, pač pa njenemu ustvarjanju.”

   Temu nasedajo samo tisti, ki trpijo za črednim nagonom in so tako zlahka zmanipulirani.

   • Igor Pavlič

    SAmo obe JAQnševi vladi sta s edo zdaj odpovedali RTV naročnini, JAnša se je odpovedal vcelo plačevanju potem, ko Možina ni bil več direktot TV-ja.

    • Tir Na Nog

     Pa zakaj bi plačevali RTV naročnino? Komu na čast? A zato da podpiramo kvazi novinarje, ki delajo po naroku? Tako ali tako pa so konstantno na sporedu reklame, imajo očitno dovolj denarja. Onbašati naj se začnejo kot podjetje, odpustijo balast in ljudem postavijo cilje, ki niso blatenje desnice in zlagani politbarometri…

     • Igor Pavlič

      Ja zakaj pa plačujemo vojsko, filharmonike , muzeje, inštitute za narodno spravo itd. Iz naročnine s ene financirajo samo poročila in Odmevi, ampak tudi klokalne radijske postaje, sarhi in ogromno drugega, politike je v vseh programih manj kot 10 %.

   • Hribouc

    Grki so tisto bajto zaprli. Vsi propagandni in zaslužkarski drekači so šli na cesto.

    Nekaj dni zatem, so bajto znova odprli, kako so zaposljevali pa ne vem.

  • Hribouc

   Tega ne bomo dočakali, ker SDS tega akta nima niti slučajno v scenariju.

   Ko smo demonstrirali pred bajto sodniške sramote in vlekli Janšo iz aresta, smo hodili kričat tudi pred Tempelj Kučanove Modrosti. Hanzi RTV Hlapci 571, sem upal, da se bo stvar razvila v sesuvanje Agitpropa, ampak nas je mirovnišča dušica Primc držal preveč nazaj, se obdal s samimi ženščnami in se šel nekakšno družinsko gibanje, namesto, da bi ustanovil nekaj “česar si, žal ni upal.”In tako je šlo veliko upanje u Vražju cmeravu mater!

  • Hribouc

   V Janezu je vse preveč maratonca Nehruja in premau Obramboslovca, pa enga Zvera ma preveč, višek.

 • macon

  Za “uravnoteženost” na “lestvici priljubljenosti” poskrbijo “žlahtni desničarji”, t.j. režimski ritolizniki, ki v osnovi niso komunajzarji.

  Vse po stari preizkušeni metodi levičarskega vzora in učitelja Goebbelsa, ki je dejal, da je treba laž ponavljati tako dolgo, da postane resnica. Zato nas od vseh strani bombardirajo s podobnimi prikazi izkrivljene stvarnosti, v katerih je resnica edino to, da imajo režimski lažnivci za laganje obilno materialno korist.

  Uvrstitve na zlagani lestvice so take kot, da ima NSI 25% glasov, SDS pa enih 6%.

  • Dada

   Vidim, da imate dober vzor, kar Goebbelsa. Do zdaj nisem vedela. Moram komu na levi prišepnit, da si najdejo protiutež. Ja, ta švaba je bil kar uspešen.

   • macon

    Dadaistka, vi levi lažete kot vas je Goebbels naučil, to je vaš svetli vzor in metode. Ti pa že v tem lažnivem odgovoru napletaš kar nisem napisal in s tem točno to potrjuješ.

    • Dada

     Bla, bla,bla. TI SI GA VEN POVLEKEL, bil je pri nacistih, tvoji domobranci so bili v navezi z nacisti. Spodnja premisa je torej, TI SI OMENIL, TOREJ JE VAŠ VZOR.

     • macon

      Vsi skrajneži ste si podobni kot jajce jajcu. Metode imate enake, omejeni ste podobno, polni ste sranja in sovraštva.

      “Ti si omenil, torej je vaš vzor”, je logika za vrtec. Omenil sem, da je vzor vas levih skrajnežev.

     • Dada

      Ja, misli si. Premisa pravi, da je bil nacist. Partizani in nacisti so se sovražili, domobranci pa ste se ljubili z nacisti. Vse je jasno. Zakaj pa vlečeš nekaj na plano, če ne obvladaš???

     • macon

      Domobranci smo se ljubili, izgleda sem bil med njimi. :)

      Ti pa res obvladaš. :)

      Nacionalni socialisti so tvoji levi z več skupnega z vami kot različnega, dadaistka, briga me, kako teorijo ste sklepali in nalagali, da bi opravičili vaše leve zločine.

   • pupa

    ….

 • piko8

  Ukinit obvezno plačevanje RTV greznice in podpiranje kučanove levo fašistične propagande!!!!

 • Dada

  Predvsem lahko rečem, da je rezultat anket z Janšo na dnu ekvivalenten obnašanju Janše. Če ne more zmagati na volitvah oznaći zmagovalce za nesposobne, takoj pove, da bo vlada razpadla v letu dni. Sama fovšija in privoščljivost. Ko je pa zmagal na volitvah, se je soočil sam s sabo. Nihče ni hotel z njim v koalicijo….Seveda bo Janša zanikal kaj takega, ker se noče soočiti z realnostjo. Boli, boli…

  • Andrej

   SDS ne more več zmagati tako, da bi lahko sestavila vlado. Razlog? CK ZKS je tako globoko prepleten v finance, gospodarstvo, politiko, medije, vse pore oblasti, da drži vse niti v rokah. Razlog: ni bilo lustracije. Pri vsem tem ni kriv Janša, ker je na to opozarjal, ampak ljudstvo, ki se je pustilo zavesti.

   • macon

    Kriv za nelustracijo je bil Pučnik in pisateljčki okoli njega, ki so mislili, da se bo država upravljala s pisanjem učenih esejčkov. Same nesposobne budale.

  • tohuvabohu

   S kom pa naj gre Janša v koalicijo, trapa?
   – LMŠ? Hahahahaha.
   – SMC? Hahahahaha.
   – SAB? Hahahahaha.
   – Desus? Hahahahaha.
   – SD? Hahahahaha.
   – Levica? Hahahahaha.
   Nobena ni vredna, da bi jo pes poscal.

 • Dada

  Kadar se objavijo ankete o priljubljenosti politikov, se oglasi SDS piar, in seveda sestavi svojo lestvico priljubljenosti, kjer je Janša prvi. Ali so že počitnice za piar-ja, čas kislih kumaric, ker še nismo videli počitniške priljubljenosti ?

 • Dada

  Janša je en velik politikant. Tudi na zboru “velike družine ” v Lepeni je odpredaval tako. Zmagali bomo še devetič . Ja , kaj ti pomaga, če ne znaš, ne moreš, ne upaš sestaviti vlade. Odloči se najprej katere opcija te zadene, potem pa zmagaj.

 • Nšo-či

  Koga pa zanimajo te ankete?

  • slosin

   dado vsekakor…vidiš, da kar naprej cvili..

   • Nšo-či

    Jpppp….zagrizena aktivistka je.

    • Dada

     Rada gledam cviljenje..SDS..pa še nobene ankete nisem videla.

     • tohuvabohu

      Gleda jih tvoj dedec Miha Brejc, prismoda.

     • Dada

      hha,ha,ha, Rada imam osličke….

     • tohuvabohu

      Mogi ljudje imajo radi živalice, a ne znajo skrbeti za njih.

     • Nšo-či

      S tem komentarjem si zapisala svoje bistvo.

    • tohuvabohu

     S to nesrečo bodo še daleč prilezli.

   • Dada

    Še nobene nisem prečitala. VSAKIČ KOMENTIRAM SDS, KO JIH PEČE ZARADI JANŠE…. Rada gledam cviljenje….

    • Janez

     Dada,ti pa nisi “diht” na podstrešju.

  • SIMON ROZIC

   Šarca, vendar! Zaradi dobrega počutja….in -osel celo verjame!

 • Janez Kepic-Kern

  Ta RTV SLO – postaja že res neznosen !
  Njihove programe komajkdaj vklopim in jih ponavadi hitro izklopim,
  ker
  me s kakšnimi BLA BLA anketami
  ali z bobmbastičnim objavljanjem česa o domnevni pedofiliji v Cerkvi – spravljajo v slabo voljo.
  Sploh
  je raven mnogih oddaj zelo pod vsakim strokovnim medijskim nivojem.
  Bom to
  “neslavno” RTV SLO PREIZKUSIL, ko jim bom ponudil moje
  PRISPEVKE O “ORLIH” DR. J.E. KREKA.
  Me prav zanima, kako bodo reagirali. K.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • slosin

  prefriganci…folk hočejo prepričati, da tudi volilci SDS ne marajo JJ…

 • realnost

  Vsakotedensko pumpanje teh 10 nesposobnežev s strani murgelske podgane ne pomaga da bi na volitvah premagali SDS s Janezom Janšo na čelu!! Murgelčan bo moral spet iskat nove neposrane obraze, ki mu bodo spet služili kot hlapci do končnega uničenja Slovenije!! To pa murgelski izdajalec obvlada!!

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Zakaj je Janša tako nizko, Šarec pa leti v višavah?

  Zato ker je folk tako odločil. Kaj bi zdaj radi? Janeza imajo radi samo SDS ovce in pika !!!

  • pupa

   Zato, ker JJ ni kupil diplome iz obramboslovja in se ne rabi nobenemu podrejat in v rit lest.

   • Miro

    takrat ko je Jajo to “študiral” so jih šenkavali, kajti takega kadra – takih zavedencev komunajzarjev, jim je manjkalo

 • milanček

  samo idioti, možganski pohabljenci verjamejo tem anketam! je pa nekaj narobe tudi z nami, da vse te svinjarije iz RTV plačujemo, sprašujem, koliko časa še!?? to golazen na RTV je treba takoj razfukat!!!!

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Plačeval si in plačeval boš!!! Amen!!!

   • milanček

    saj ravno tu je problem, ker narod tako razmišlja, “plačevati moramo” ! politika rabi RTV za take ankete, oddaje, ki so totalno spolitizirane za ugled in dobro mnenje F21 s kućanom in je jasno, da so si prisvojili RTV, plačujemo-nagrajujemo pa skorumpirane novinarje pa mi, raja! takoj je treba narediti temu konec!

 • Andrej

  “Kdo sploh pozna Bulčevo, zakaj je Janša tako nizko, Šarec pa leti v višavah?”
  Zato, ker je CK ZKS tako rekel. Plačal pa ni, ker to mi plačujemo.

  Včasih so rekli: kdor ima denar ima oblast. CK ZKS pa niti ne potrebuje denarja za oblast, ker ima butas narod. Narod tega ne razume, ker je prebutast.

 • Dada

  Ne vem kaj čaka SDS. Naročiti svojo anketo, kjer bo SDS prva stranka, Janša pa prvi politik. Saj smo vajeni hitre produkcije.

  • Amerikanc

   Kjer ni fairplaya, so državljanske vojne – “revolucije” – po partižansko ! Videno na Balkanu. Upam, da rdeči noski niste toliko usekani v 21. stoletju !

   • Dada

    Domobranci niso fer. Združili so z Nemci, uporabljali so njihovo orožje in municijo……Ko so hitlerjaci pogoreli, so tudi kvislingi stisnili rep med noge, ker ni bilo zaledja…….

    • Andrej

     A si že slišal za pakt Bibbentrop – Molotov? To je bilo takrat, ko so naši domorevolucionarji ustanovili PIF – protiimperialistično fronto in jo potem zaradi ideoloških razlogov preimenovali v OF. Domobrance so pa pobili.

     • Dada

      Ja, 11683. Kdo pa to ne ve ?? Ne vem, kdo je Joachim Bibbentrop. Vem za sporazum Joachim Ribbentrop- VyačeslavMolotov. ..

     • Andrej

      Hvala za opozorilo o tipkarski napaki in da si takoj ugotovil, za kaj gre. Nisi pa ugotovil, da je jedro problema komunizem, ne pa domobranci.

     • Dada

      1. Jedro problema bi izginilo, če ne bi izdajalci (več kot 11683) stopili v navezo s Hitlerjem, misleč, da bodo zmagali… Stopili so v pakt s Hitlerjem, ki ga je preganjal svet od Avstralcev, ZDA in cela Evropa. Samo Slovenčki so bili za Hitlerčka in tako so tudi končali.
      2. Komunizem je motil ITA papeža Pija XI (in Hitlerja), zato je ustanovil nemški konkordat s Hitlerjem, njegov sekretar ITA Pacelli pa ni maral Judov. Ko so hitlerjanci kurili Jude, Pij XII (Pacelli) tudi pisnil ni, ker je prav on kot zastopnik Vatikana izposloval, da so 1938 nemški škofje, ki so bili proti Hitlerju, nacistov niso hoteli krstiti, niti pokopati po cerkvenem običaju, morali “popustiti ” novi uredbi RKC, zato so verniki množično pristopali k nacistom. Zato je Vatikan pod Pacellijem ponarejal rojstne liste, da so lahko nacisti bežali v Argentino.
      Ta RKC sovražnost ima še daljšo brado v Sloveniji. Med vojno so blagoslovili izdajalce. Ta RKC sovražnost in ne božja usmiljenost, odpuščanje, ima še daljšo brado v Sloveniji. Že škof Mahnič na začetku 20. stoletja zapisal “Vsem , ki ne verujejo v boga, cerkev napoveduje vojno”…. Torej slepota nad vse.

     • Andrej

      Sem ti že svetoval, pojdi na pokopališča po Doljenjskem in se prepričaj, kaj se je res dogajalo. Stanje je drugačno od teorije. Lahko, da imaš v marsičem prav, ampak še enkrat: dejstva na pokopališčih govorijo drugače. Obeta se lep vikend, združi prijetno s koristnim. Razen, če se bojiš resnice.

    • tohuvabohu

     Domobranci so nastali, ker so banditi, kot je bil tvoj tast Tomo Brejc, morili, rušili in požigali po Sloveniji.

  • tohuvabohu

   Ne vem, zakaj sploh še delajo ankete. Saj je Ograjenšek že večkrat povedal, da jim ne verjame. Kdo jih še rabi?

 • Gabrijel Obid

  Komaj čakam volitve.Seveda ne bom volil pajacev.

 • tohuvabohu

  Še večji paradoks pa je, da skoraj vsi poslanci NSI kotirajo visoko (pogosto trije med deset najvišjih, celo Peterle je vmes), na volitvah pa komaj prilezejo čez prag. Tu se jasno vidi “nevidna roka”.

  • Dada

   To je nevidna roka Kučana. On to na daljavo naredi.

   • tohuvabohu

    No, vidiš, enkrat se ti je le usralo napisati kaj pametnega, avša Brejčeva.

    • Dada

     Ha,ha,ha ti si kandidat za vodenje na daljavo, na vsako finto padeš, ha,ha,ha. Kar bodi pri Janši rabi tako “volilno telo”, eden butelj, eden glas več.

     • tohuvabohu

      Vidim, da razumeš ironijo, sirota.

     • Dada

      Važno, da veš kam spadaš, tam ostani….

     • tohuvabohu

      Problem je, da ti ne veš, ker si pod hipnozo.

     • Dada

      Ha,ha,ha, sem vedela, da si naiven…..

     • tohuvabohu

      Aja, torej celo veš, kdo te vodi? Brejčev Mihec, ki sam nima jajc, da bi se eksponiral?

   • Miro

    tale Kučan vas pa dobr je_e, za vse vaše in Jajotove težaje je pa on kriv

 • baubau

  kdor jih ne ignorira,si je sam kriv za čir na želodcu…

 • Ryuk

  Tovrstne ankete so namenjene ovcam in NPC-jem, ki verjamejo čisto vsemu, kar jim reče televizija.

 • Dada

  Veliko vprašanj je, zakaj plačujemo RTV. Ni pa veliko vprašanj zakaj plačujemo Inštitut za narodno spravo. Gospa Zver iz SDS, ki ga vodi že leta, so bi nabrala direktorske izkušnje, ima dobro podlago za za direktorsko penzijo….. Nihče ne vpraša kako je z narodno spravo.

 • Dada

  Veliko vprašanj je, zakaj plačujemo RTV. Ni pa veliko vprašanj zakaj plačujemo Inštitut za narodno spravo. Gospa Zver iz SDS, ki ga vodi že leta, so bi nabrala direktorske izkušnje, ima dobro podlago za za direktorsko penzijo….. Nihče ne vpraša kako je z narodno spravo.

 • Miro

  Kolk je Jajo priljubljen je pa ja evidentno! In je temu primerno nagrajen s “premiersko” funkcijo

  • pupa

   Miro: 3093 comments 542 votes 17,5%

   • Miro

    in to na čigavi spletni strani? na tisti ki je podpopolno kontrolo “rumeno modrih”

    • macon

     Reci hvala, da te opozicijski medij prenaša, ko smetiš na njegovemu forumu. Vaši forumi so samo za vas levo čredo ovac.

     • tohuvabohu

      Danes je dežuren. Ko grejo glavni na dopust, je čas za klošarje.
      Dada pa ni dežurna. To je njen način preživljanja dopusta.

     • Miro

      za tebe je klošar gospod

     • tohuvabohu

      Seveda. Tudi slepi kuri se userje.

     • Miro

      medij? o kakšnem mediju pa govoriš?

 • Basileus

  Je bil prav tako propagandni stroj RTV, ko je direktoval J. Možina?! Se takrat prisilna naročnina ni plačevala?!
  No skrajno propagandni stroj je edino Nora24 in Dejmokrastcija v naši deželi.
  Bere ga pa skrajno malo ljudi, ker se normalni ukvarjajo v vsakdanu z normalnimi stvarmi.

  • Dada

   ODLIČEN KOMENTAR.

   • slosin

    prosi ga, naj ti da +….

    • Dada

     Ha, ha, peče, a ne. Vidiš, ne moreš dejstvu uiti, kar ti je gornji komentator dobro ZASOLIL.
     Zato pa ta medij imenujemo nora24tv……

     • slosin

      si vidla, priznal je….ampak plusa ti pa ne da, kljub temu, da mu nekam lezeš…

     • Dada

      Jaz nič ne vidim, označb ne dajem. To me ne zanima. Desničarji desničarje hvalijo, zakaj, ker je SDS medij.

  • slosin

   izgleda, da si nenormalen, ker bereš Novo24, na svojo žalost se pa tega ne zavedaš….

   • Basileus

    Sva že dva.

   • Basileus

    Z razliko, da se sam zavedam.

  • tohuvabohu

   Ti si pa skrajno butast.

   • Basileus

    Ja osel gre enkrat na led, janšist se pusti nadrajsat non stop.

    • tohuvabohu

     Rdečkarji se medsebojno nategujete že od srede 19. stoletja. Še bolj pa nategujete ves ostali svet.

     • Basileus

      Ti si samo star in zagrenjen bivši rdečkar.

 • xtc

  Ne gre za nikakršne ankete gre za navadno propagando in delanja mnenja saj je to že pazano na volitvah.
  kar koli počne Kučanova medijska mašinerija,ki se ji vse bolj pridružuje naročniško in bralsko propadajoči Reporter ,Lista Marjana Šipca čez 12,5 % NE more in to je jasno.
  Sepa v zadnje času pojavljajata dva vse bolj Šipcu ultra naklonjena medija to sta Pop in Odlazkov Reporter ter še Svet 24 ,ki politično propadajočga looserja kujejo v zvezde,čeprav je realnost njega hudo drugačna.
  Dejstvo je,da če Salvini in avstrijci postavijo panelne ograje in vojsko na meje z SLo je xaerxchije ve priljubljenosti konec še posebej če se bo vsa ilegalna bagra,kot je pri njih v navadi,ko ne bodo mogli napreje zbrala v LJ,kriminal tam pa eksplodiral,kar je praktično že realnost. takrat nobena Ninamedia in mediana levih ne bosta rešila več.

  • Vera

   Naj mi nekdo takoj prosim napiše kako naj direktno pridem na NOVA24TV, ki jo imam dano pod ” priljubljene “, toda če kliknem tam dobim sliko in tekst od 11.7.2019 ,kjer sta gor Šarec in Pikalo . Zdaj sem prišla s težavo po ovinkih preko GOOGLA , sem . Hvala za nasvet – pomoč ! Lp vsem .

   • stajerc5

    Odpri to stran- https://www.uporabi.net/ , spravi jo pod Favorite ali kaj ze imas v zgornji vrsti. Na tej strani imas vse internetne cajtnge, OK- vec ali manj!!!
    LP

    • Vera

     Hvala vam , toda spet sem na NOVA24TV zagledala Šarca in Pikala z dne 11.7. 2019 :( .Ne grem, se več . :(

     • stajerc5

      Ah, daj no, Vera! Vprasaj enega mlajsega v familiji, pa bo vse v redu! LP

  • pupa

   Potrebno bo začeti beležiti naslove sedanje politične garniture in jih posredovati “inženirjem”, “doktorjem”, “kemikom”……………………., ki prihajajo množično v Slovenijo, da jim ti povejo po čem so hruške v karajih kjer so se oni rodili.

   • Dada

    Kaj nakladaš, če v SLO ni teh ljudi, tudi, če bi hoteli, nočejo priti. Gredo v bogate države.

  • Dada

   “Malo” si zadaj. Skupno spoznanje je, da je Hrvaška preveč prepustna, Salvini je le klovn, nakladač. Širokousti se zato, da svoje desne volivce zadovolji ( v Italiji v resnici begunci delajo na poljih suženjsko delo, veliko jih je, ker je pot po morju enostavna)), kot Janša, v resnici pa se za tem skriva nemogoča gospodarska situacija in EU komisija ITalijo stiska za vrat zaradi proračuna. Salvini je izgubil “desničarsko vojno” z nemško kapitanko ladje, ki je proti njegovim ukazom uplula v pristanišče z begunci in potem na sodišču izgubil bitko. Sedaj ga kapitanka toži za ” trosenje desničarskega sranja po medijih”. Dvomim, da bo uspela, vendar nekdo je Salviniju v obraz povedal, kaj je z njim narobe in to preko sodišča, ne preko rumenih strani. . To ima težo.

  • tohuvabohu

   Ko bodo rdečkarji pogruntali, da jim podpora migrantov škodi, jih bodo hitro pospravili.

 • janez55

  Nič ne pomaga! Če bodo janšisti hoteli spet na oblast, bo treba pred tem zamenjati volivce.

 • montyamp

  RTV HANZA KURBENHAUS — CENZURA IN LAŽI NAPOLOŽNICE

 • montyamp

  ASTROLOGIJA IN POLITIKA
  Kozorogi niso dobri politiki , je kar nekaj morilcev med njimi .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • montyamp

   Hitler in titobandito sta bila rojena v znaku bika .

   • janez55

    Ivan J. je pa devica, ki se je nastavila Orbanu.

    • montyamp

     Je zgleda da je boljši od žveplenega halbmadžara .

     • Miro

      tega Jajota pa vsi jebejo….. ko prvi stigne izgleda…..

     • montyamp

      Ka ti je žveplena banda spet smetišča zažgala in si se plinov našnofal ???

    • stajerc5

     Jaz sem dvojcek. Z desno jem, z levo si pa rit brisem!

  • Vera

   Sem ” kozoroginja “, toda zame in za marsikoga te zadeve kar ti pišeš , ne držijo ! Še več , za nas je značilno, da smo moralni etični, zvesti, delovni,vestni , nobenega dela se ne branimo itd.

   • montyamp

    Saj nisi na seznamu .
    Nisi opazila da so bili vsi na seznamu rojeni ko je bil tudi merkur v kozorogu .
    Serpentinšek je strelec z merkurjem v kozorogu , rojen kot Stalin .
    Nisi opazila tudi , da na seznamu prevladujejo ognjene lune , nekje si daj izdelati rojstno karto ali pa mi daj rojstne podatke .
    Niso vsi kozorogi slabi , ampak so pa lahko najbolj zlobni od vseh .
    Statistike ne lažejo .

 • Igor Pavlič

  Ne le ankete, režomski medijih pri tujih bonitetnih hišah naročajo celo izmišljene ocene! Tipični primer je v včerajšnjem vladnem trobilu Delu, na prvi strani celo. Takle lažejo, čeprav je vsem domoljubom znao, d aže deset let drvimo v prepad in s enam bližajo katastrofa, bankrot ter topalni kolaps, le da gre zdaj pod ŠArcem trend v to smer še hitreje. Takole se lažejo: “

  • macon

   Kako kaj napreduje zdravstvo? Karavanški predor, drugi tir? Smešni predsednik vlade in večina kabineta? Odsotnost kakršnegakoli ekonomskega ukrepanja, razen več zapravljanja države in kulturni levi boj za nadevanje uzd opoziciji? Kaj pa trume islamskih begavčkov po gozdovih, ki jim ni videti konca in se samo množijo?

   A kaj napreduje sodno procesiranje pet milijardne kraje v bankah, glede katere je ves parlament potrdil poročilo Logarjeve komisije? Zakaj pa ne napreduje?

   Ti si ves vesel nad bonitetno oceno, ki nam potrjuje, da smo za zunanji svet mirni in pridni ter nikogar ne motimo. Za vas levičarje je značilno, da se opirate na najbolj prazne videze in potemkinovske fasade, titule in inštitucije.

   Vsi naj vas poslušamo in ne gledamo kaj delate.Na jezikih vas je sam humanizem, vaša dejanja pa nekaj povsem drugega, vse do najhujšega kriminala.

   • Igor Pavlič

    V čaih enoumja je bilo vse to že zgrajeno v rekordnih časih in rokih in razumnih cenah, prva predorska cev, proga do Kopra, jedrska elektrrna, UKC, Cankarjev dom , blok V v Šoštanju itd. Dandanes je to nepredstavljivo, imao pač brezumje na oblasti.

 • montyamp

  Politbarometer HANZA KURBENHAUS , je nič drugega kot agitpropovsko politkomisarsko nakladanje nekoga , ki bi naj predstavljal četrto vejo oblasti .
  V resnici pa v žurnalizmu prisilno plačani opranoglavi izkrivljenci z nadzorovanimi mnenji , delajo koristi družbenim normativom toliko , kot ambrozija na pašniku za živino .

 • Dr. E.K.

  V zlaganem … lažnivem … lopovskem komunizmu so seveda komunisti in njihovi ritolizniki najbolj ocenjeni.
  To nima veze s popularnostjo med ljudmi.

 • von Rhein

  Iz vseh propadlih “cajtungov” me kličejo,če obnovim naročnino.Nikoli me ne pokličejo anketni ustvarjalci lažnivih mnenj kar me jezi.Kot kaže imajo dresiran smrček.

 • stajerc5

  Ne pase sem, ampak je pa sveza NOVICA:
  Johnson je zmagal z neverjetno prednostjo v Angliji: cca.92 000 : cca.46 000 glasov!!!
  Se bo veselo…

 • Garbage man

  Srbočetniki in komunisti prisesani na proračun izvajajo javno mnenje v garažah.MSM jih plačujejo z davkoplačevalskim denarjem in objavljajo sfrizirane rezultate. Če lahko pofukam POOPTV novinarko za 15€, večerjo v Cubo in plačan taxi……………………………….

 • PLavi-mil

  Zakaj JJ ni nikoli na vrhu, zato ker najbolj “objektivni” agenciji Ninamedija in Medijana, blokirajo telefon volilca, kateri pove, da bo volil SDS, dobesedno blokirajko in te ne pokličejo nikoli več, zato.

 • Janez Kepic-Kern

  ZAKAJ mene nikoli nihče ne – pokliče?
  Same NULE – bi imeli – VSI RAZEN LJUDI IZ SDS .
  Tudi g. KOVĐCA je zelo OK in še kdo, ki ni v SDS. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • samotoje

  Jaz vem, kako delajo ankete pri Damjaniću. Pokličejo mojo sosedo Francko in njene odgovore pomnožijo s 700.
  Damjanićev najljubši hobi pa je metanje Janše z lestvice priljubljenosti. Balkanec je še malo otročji.

 • Olga101

  “Barometer”, ki to ni, bi bilo bolje poimenovati kar Kućanovi talibani!

 • tramal

  Komunajzerji naj kar delajo te pravljične ankete ,ko pa so volitve pa samo ena desna stranka SDS,premaga vse komunajzerske stranke .

  • Dada

   BOLI, BOLI, ko ti ljudje nastavijo ogledalo. Ni hudga, saj SDS potem objavi svojo anketo, SDS novinarji sproducirajo kar hočejo. Že dolgo SDS kritizira ljudi, da kar volijo leve stranke…. ampak ne pomaga. Med ljudmi hodi krilatica, “samo, da ne bo Janša”. Janša pa trmasto dalje širi nestrpnst in sovražnost, ostaja maščevalen in tako se svet vrti dalje.

  • Dada

   Fino, da si to omenil. Tako boli SDS, da celo članke piše o tem, da je bil Anglež na nebotičniku postrežen z Komunajzer pivom, ker je želel nekaj slovenskega….

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  PONAVLJAM
  IN DODAJAM !

  ŠALA

  Bolj kot S spodaj zapisanim – pa se zdi,
  da
  se se je SDS ZAMERILA – ZATO
  – tu, na tem OK e-portalu NOVE24TV “ŽAL PIŠOČIM” –
  KER
  TU “ŽAL PIŠOČI” VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKI – DNE 20.7.
  KO SMO BILI PODPORNIKI IN ČLANI SDS NA MNOŽIČNEM LETNEM SHODU V BOVCU
  ONI
  “NESREČNEŽI – ŽAL TU PIŠOČI IN PACKAJOČI” NPR. “TUNEK-VALTER” ITD.
  NISO
  BILI DELEŽNI ZELO DOBREGA – P A S U L J A,
  ki smo ga dobili vsi,
  nas več tisoč pospornikov in članov SDS !
  ZDI SE,
  DA BI “DUET – TUNEK IN VALTER” – VSE OPROSTILA – OK STRANKI SDS
  LE
  TEGA,
  DA 20.7.2019 V BOVCU – NISTA DOBILA – ” SDS – P A S U L J A”
  TEGA PA
  – “F.TUNEK IN VALTER” – SE ZDI
  STRANKI SDS IN NJE VODJ
  I CENJENEMU GOSPODU J. JANŠI – NIKAKOR NE MORETA – ODPUSTITI !
  Jaz
  sem med shofdom šel tudi v sam kraj BOVEC
  IN
  SEM TAM VIDEL NEKE ČUDNE, NETURISTIČNE DEDCE,
  KI
  SO TUROBNO POSEDALI NA TERASAH LOKALOV V BOVCU
  IN SO SI SEVEEDA MORALI SAMI PLAČEVATI – HRANO IN PIJAČO.
  PA ŠE PEKLENSKO VROČ DAN JE BIL:
  morda sta bila F. Tunek in Valter
  med tistimi dedci-neturisti, ki so nesrečno in “brez veze”
  posedali
  po lokalih v Bovcu, 20.7. V ČASU SHODA SDS,,
  KI SMO VESELO JEDLI – ZELO OK – P A S U L J
  PELI, PLESALI ITD.
  PONAVLJAM
  ŠALO O FOVŠARIJI – DO OK GOSPODA J. JANŠE.
  ŠALA
  En
  jokajoć moški glas me je prejle poklical
  in
  se jezil, ker sem napisal – NAJ SE VZGLEDUJE PO ZELO OK J. JANŠI IN GRE V HRIBE.
  S
  štajerskim naglasom – mi je govoril :
  “kaj si nor, v tej vročini – pa že ne grem v hribe, na Triglav pa sploh ne.
  Že v Ljubljani “crkavam” od vročine.
  Te bom tožil,
  da me nagovarjaš k samomoru,
  ko praviš – naj grem zdaj, te vroče dni – na Triglav”.
  No – in o Titu je še nekaj govoril,da nima pojma – kdo je zares bil. In take.
  Skratka.
  Nekateri v vroči julijski LJ imajo – težave. SE ZDI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  P.S.
  ZDI SE MI, DA JE KLICATELJ MENI – JOKAL – OD FOUŠIJE.
  NAD IDILIČNIMI SLIKAMI J. JANŠE IN NJEGOVE GOSPE URŠKE, KI V TEH VROČIH DNEH
  – PA
  ZMORETA HODITI PO VISOKIH HRIBIH OKROG BOVCA.
  CELO TISTE STAREJŠE GOSPE – TO ZMOREJO.
  “ŽAL NAŠ” “VALTER-TUNEK” PROVOKATOR – ZMORE LE TIPKATI PO MOBIJU
  IN
  ŠE PRI TEM SE ZDI – ZNOJ LIJE Z NJEGA,
  MU JEZIK VISI IZ UST – KOT KAKŠNEMU KUŽKU ITD.

  KONEC ŠALE

 • Kapodistrias

  Človek bi se tem anketam iz srca nasmejal – tako očitno so nespreten levičarski konstrukt! – če ne bi bile nazoren primer žalostnega stanja slovenske družbe.

 • Kapodistrias

  Dobrohoten nasvet komentatorjem: Nehajte se ukvarjati s tem umobolnim stvorom, ki se ima za Dado. Škoda vašega časa in dostojanstva. Gre za primitivnega podtaknjenca, ki je plačan za to, da serje po tem portalu. Popolna ignoranca je najbolj modra odločitev.

 • Igor Pavlič

  Ne bom plačeval naročnine, ne maram Mojce Mavec, Miše Molk, SAše Jerkoviča in Maria Galuniča. Pa tudi risanke so slabe.