fbpx

Darko Muženič ima preko novinarke Damjane Seme direktno povezave do 24ur

Kako ima Darko Muženič preko novinarke Damjane Seme direktno povezave do 24ur (STA, Facebook)

Da je POP TV osrednji medij, kjer pogosto “prava imena” objavijo prej, kot za to izve prizadeti posameznik, smo v preteklosti že poročali, kot smo tudi že pojasnili, da je povezava med Policijo in POP TV direktna, imenuje pa se Damjana Seme, novinarka na POP TV in partnerka prvega kriminalista Davida Antoloviča. Tokrat se je njena naveza s Policijo izplačala direktorju NPU Darku Muženiču, ki je prek direktne povezave s POP TV skušal opravičiti imenovanje svoje nove pomočnice, s katero naj bi imela po naših virih v zasebnem življenju celo razmerje.

Tokrat direktno povezavo prek novinarke Damjane Seme izkoristil Darko Muženič, direktor NPU, z namenom opravičevanja imenovanja svoje nove pomočnice, kriminalistke Tanje Dužnik, ki pa po naših virih ni kompetentna za to pozicijo. Še pred objavo članka o imenovanju, smo za to premestitev izvedeli iz zanesljivih virov, ki so nam zaupali tudi, da naj bi bila Muženič in Dužnikova v razmerju, zato smo tudi vprašanja o tem naslovili na Policijo, ki je trditve zanikala. Še preden pa smo pridobili odgovore, je POP TV že opravičil njeno verodostojnost. Naveza Seme-Policija je očitna.

Znano je, da ima POP TV svoje vire na strani levega političnega razmerja, ima pa jih tudi še v kriminalistični policiji, na podoben način politično-medijskega “sodelovanja” pa ta medijska hiša deluje, odkar jo prek nekdanjega agenta Draga Kosa vodi urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos. POP TV je danes objavil informacijo, da se z vrnitvijo Darka Muženiča nazaj na direktorsko mesto Nacionalnega preiskovalnega urada prvi mož slovenske Policije Boštjan Lindav za njegovo pomočnico pooblastil kriminalistko Tanjo Dužnik, sicer diplomirano pravnico z opravljenim pravniškim državnim izpitom. O odtekanju informacij iz Policije na POP TV se je v preteklosti že kar nekajkrat omenilo ime novinarke Seme, to ni prvi primer.

Informacijo o njeni novi zaposlitvi smo iz naših virov izvedeli že prej, kot smo tudi dobili informacijo, da naj bi bila Tanja Dužnik in Darko Muženič v ljubezenskem razmerju, Dužnikova pa naj bi se zaradi njega celo ločila v zasebnem življenju. Vprašanji o tem smo 13. avgusta naslovili na Policijo, danes pa je njeno kompetentnost že opravičuje POP TV, ki želi preprečiti vsak dvom o tem, da njena zaposlitev ni verodostojna, tiskovni predstavnik Policije pa je tudi trditve o njunem domnevnem razmerju zanikal, kar je bilo tudi pričakovano.

Direktor NPU Darko Muženič (Foto: STA)

Policija in POP TV takoj v bran Dužnikovi
Kasneje nam je odgovoril tudi sam tiskovni predstavnik Policije Drago Menegalija, ki je na naša vprašanja podal identični odgovor, kot ga je podal za POP TV in sicer, da je pooblastilo za opravljanje nalog pomočnika direktorja NPU Dužnikovi izdal v. d. generalnega direktorja policije zaradi nadomestitve odhoda Antoloviča na delovno mesto direktorja Uprave kriminalistične policije in zaradi zagotavljanja nemotenega delovnega procesa na NPU. Menegalija je pojasnil tudi njeno domnevno kompetentnost: “ga. Tanja Dužnik je univerzitetna diplomirana pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom in specialističnim izobraževanjem v okviru t.i. Bančne šole, ki ga organizira Združenje bank Slovenije, V NPU je do sedaj opravljala najzahtevnejše kriminalistične preiskave sumov kaznivih dejanj z delovnega področja NPU, delovala naj bi v delovni skupini za reševanje zaostankov Policijske uprave Ljubljana na področju gospodarske kriminalitete. Pred prihodom na NPU je bila zaposlena v pravni službi Ministrstva za obrambo RS, kjer je opravljala najzahtevnejše naloge s tega delovnega področja. Gre torej za preiskovalko s širokim znanjem na različnih in zahtevnih delovnih področjih, je strokovna in kompetentna ter izpolnjuje vse pogoje za zasedbo delovnega mesta pomočnika direktorja NPU.” 

Kljub njegovemu pojasnilu, pa v njene reference nekateri dvomijo, med drugim tudi nekdanji notranji minister Aleš Hojs, ki je zadevo komentiral na Twitterju, “nova pomočnica direktorja NPU je kriminalistka in pravnica Tanja Dužnik. Njena največja znana referenca je, da je zbirala podpise proti zamenjavi Muženiča. Za kakšno manj poznano, morda pa celo bolj ključno referenco, pa lahko le ugibamo.”

Odtekanje informacij na POP TV je stalnica
POP TV se je velikokrat izkazal za medijsko morilsko orožje levega omrežja. V času vlade Marjana Šarca tega sploh niso skrivali. Naš medij je med drugim razkril, da sta se na privatnih srečanjih v ljubljanskih lokalih dobila celo Tjaša Slokar Kos in vplivni Šarčev svetovalec Damir Črnčec. Novinarsko grlo globoke države Suzana Perman je dobivala tajne podatke iz Sove, ko so ovajali takratnega poslanca SDS Žana Mahniča zaradi domnevnega razkritja tajnih podatkov. Ne pozabimo, POP TV je direktno diktiral ideološki boj proti Janezu Janši pred parlamentarnimi volitvami 2018, ko so vse predstavnike parlamentarnih strank silili, da so javno povedali, da ne gredo v vlado z Janšo.

Ana Horvat