Kako je Kučan pritajeno nadaljeval napad na Kocbeka, ko je ta razkril slovenske množične morilce!

Foto: Wikimedia

“No, leta 1975 izide knjižica Edvard Kocbek – pričevalec našega časa, kjer je objavljeno Kocbekovo samospraševanje in kjer razkrinka, kako si je partija podredila OF, kako je začel delovati tihi teror, in spregovori o povojnih pobojih. Nato pa Kocbek pravi, da morajo odgovorni ljudje sprejeti odgovornost za ta dejanja. Sam v knjigi opišem s Kocbekovimi besedami, kdo so bili v Sloveniji odgovorni za ta dejanja: Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Miha Marinko, Boris Kraigher, Ivan Maček in Lidija Šentjurc. Poimenujem jih slovenski množični morilci,” je ob izidu svoje nove knjige razkril publicist in raziskovalec arhivov Igor Omerza.

Prvi del nosi naslov Edi Kocbek in prijatelji v ‘Delovi’ črni luknji! Zakaj? Ker če padeš vanjo, ne moreš splezati iz nje. Ko si enkrat padel v Delovo črno luknjo, nisi mogel narediti nič: nisi mogel odgovarjati na laži. Padel si notri in so te vrtinčili, trgali,” nam ob izidu svoje nove knjige razkriva mag. Igor Omerza. Najin pogovor poteka prav na mednarodni dan svobode medijev (3. maj). Je v Sloveniji medijski monopol iz režimskih časov razbit? Seveda, saj imamo danes ogromno zasebnih medijev in internet.

Berete dnevne časopise?
Berem Dnevnik, Delo in politične tednike, kot so Demokracija, Reporter, Mladina. Ampak vse bolj diagonalno, ker berem veliko drugih, starejših stvari in se bolj koncentriram na to, da pozorno berem dokumentacijo o prejšnjem režimu.

Vzrok za najin pogovor je pravzaprav vaša nova knjiga z naslovom Temna stran Dela – osupljiva anatomija režimsko-udbovskih labirintov. V kakšnih labirintih se znajde bralec?
Nevidni labirinti iz ozadja vplivajo na Delo v tistih časih, se pravi režim in Udba. Morate vedeti, da je bilo Delo popolnoma režimski časopis v rokah vrha komunistične partije. Tudi Udba je bila v rokah istih ljudi, tako tudi vse druge institucije, tisk, gospodarstvo, kultura, razen Cerkve. Če rečem bolj natančno, v rokah Edvarda Kardelja vse do njegove smrti.

Zakaj temna stran Dela? Kaj je bila svetla stran Dela?
Temna plat Dela, ker je bil to režimski časopis in je nekaznovano napadal kogarkoli. Ni bilo mogoče odgovarjati na to. V tej trilogiji bom opisal tudi svetlo stran Dela, tiste ljudi torej, ki so se upirali temu načina dela.

Rekli ste, da je vrh partije pokrival vse razen Cerkve. Je imela Cerkev res svoj časopis?
Imela. Časopis Družina, a je bil verskega značaja.

Pa je imel vrh partije nadzor nad tednikom Družina?
Seveda, saj so imeli sodelavca v uredništvu. To vem. Ne vem, kdo je to bil, vidi pa se, da je bil na vrhu uredništva nekdo, ki je sodeloval z Udbo. V Arhivu RS se namreč najdejo dokumenti o sodelavcu Udbe iz Družine. O tem, da so imeli številne sodelavce Udbe tudi v cerkvenih sredinah, je med drugim opisano v knjigi Tamare Griesser Pečar Cerkev na zatožni klopi.

Če se vrneva na Delo. Svojo zgodovino časnik Delo opisuje na svoji spletni strani, citiram: “Začetki družbe Delo segajo v leto 1955, ko je bilo v sodni register vpisano Časopisno založniško podjetje Slovenski poročevalec, ki je nastalo z združitvijo podjetij Slovenski poročevalec, Tiskarna Slovenskega poročevalca in Tovariš. Predmet poslovanja takratnega podjetja so bila izdajanje časopisov, založništvo in tiskarstvo. Prvega maja leta 1959 je izšel prvi izvod časnika Delo. Časnik Delo je nastal kot rezultat združitve časnikov Slovenski poročevalec in Ljudska pravica.” Mar časnik Delo maja letos res praznuje 60 let?
Ja, kot časopis praznuje združitev omenjenih časopisov. Je bilo pa poprej Delo ime za časopis komunistične stranke. Pred vojno oziroma takoj po prvi svetovni vojni je Delo začelo izhajati kot glasilo KP Italije in nato kot skupno glasilo KPI in KPJ – izhaja v Trstu, nato so ga preselili v Pariz, kar kaže izjemno moč ilegalnih povezav komunistične stranke. Med drugo svetovno vojno pa Delo postane časopis organa Centralnega odbora Komunistične partije Slovenije, kasneje Centralnega komiteja Komunistične partije Slovenije. Ob nastopu vojne neha izhajati, šele po junijskem napadu Nemčije na Sovjetsko zvezo spet najdemo Delo. Se pravi, da so bili v komunističnem vodstvu zmedeni zaradi napada, saj je bila KPJ v koaliciji s sovjetsko partijo, slednja pa v koaliciji s Hitlerjem. Kakorkoli, 7. novembra 1942 izide zadnja medvojna številka Dela. Potem neha izhajati in šele po vojni se zopet pojavi, tedaj kot ideološka revija, in v Sloveniji ugasne leta 1953, kjer na zadnjih številkah že piše, da je to glasilo KPS za marksistično teorijo in prakso. Pač pa v Trstu po vojni tudi izhaja Delo kot petnajstdnevnik in ugasne šele leta 1994. Ime Delo je torej posledica, kot je v uvodniku v prvi in prvomajski številki Dela leta 1959 napisal Miha Marinko, njegove revolucionarne tradicije. Pravica je bila dolgo časa glasilo komunistične partije, Poročevalec pa glasilo “komunistične” OF, a pred združitvijo maja 1959 sta Pravica in Poročevalec bili že glasili SZDL (Socialistične zveze delovnega ljudstva, ki je nadomestila OF Slovenije). Vemo, kdo je vodil SZDL, tudi komunistična partija, zato je bilo Delo, preprosto rečeno, vseskozi podaljšek režima – do končevanja slovenskega socializma, ko se začne Delo bolj odpirati in postaja bolj samostojen časopis v odnosu do vrha komunistične stranke, ki takrat že močno izgublja svojo skorajda absolutno politično in družbeno moč.

Torej je bilo Delo najbolj bran dnevni časopis z največjo naklado?
Seveda, saj takrat še ni bilo Slovenskih novic. Bil je Ljubljanski dnevnik, Večer, Primorski dnevnik in še bolj brani Nedeljski dnevnik, ampak ta je bil štirinajstdnevnik oziroma tednik.

Če pogledate fotografijo − kdo je Peter Kalan, ki je v prvi številki Dela februarja 1942 dal jasno vedeti, da je Delo časopis Centralnega odbora KPS?
Morate vedeti, da sta v predvojno in medvojno komunistično Delo največ pisala Boris Kidrič in Edvard Kardelj.

Peter Kalan je Boris Kidrič?
Da.

Posvetiva se zdaj vaši novi knjigi Temna stran Dela, ki je trilogija. Kaj razkrivate v prvem delu?
Prvi del nosi naslov Edi Kocbek in prijatelji v “Delovi” črni luknji! Zakaj? Ker če padeš vanjo, ne moreš splezati iz nje. Ko si enkrat padel v Delovo črno luknjo, nisi mogel narediti nič: nisi mogel odgovarjati na laži. Padel si notri in so te vrtinčili, trgali. Edvarda Kocbeka so v Delu raztrgali, kar je danes že dovolj znano dejstvo in sem to v svojih prejšnjih knjigah opisoval tudi sam. Zdaj sem to strnil in dodal novosti, ki sem jih dodatno našel v Arhivu RS. Od časov, ko sem pisal knjigo o Kocbeku (pred desetimi leti), sem odkril veliko novih podatkov in to objavljam v tej knjigi s poudarkom na časopisu Delo, saj so Kocbeka trgali tudi drugi slovenski in jugoslovanski mediji.

Je Kocbek kdaj pisal za Delo?
Kocbek je sem ter tja kaj napisal za Poročevalec, ko je bil še na funkciji. Če se spomnite, je bil Kocbek po vojni minister za Slovenijo v zvezni vladi do 1946, podpredsednik IO OF in po vrnitvi iz Beograda leta 1946 tudi podpredsednik prezidija Ljudske skupščine Ljudske republike Slovenije ter zvezni poslanec. Imel je sicer formalno močne, a vsebinsko nepomembne funkcije, saj je komunistična partija vse obvladovala. On sam ni hotel v partijo kot mnogo njegovih medvojnih kolegov krščanskih socialistov. Kocbeka opisujem kot medijsko žrtev Slovenskega poročevalca in Ljudske pravice, se pravi, mame in očeta Dela ter kasneje Dela. To je bistvo te prve knjige trilogije o Delu. In seveda, kako so se obnašali do njegovih prijateljev, predvsem do Borisa Pahorja, Viktorja Blažiča in Franca Miklavčiča. Slednja dva je oblast dala zapreti, Blažiča celo kot novinarja Dela in Delo na to ni reagiralo.

V prvem delu je torej osrednji lik Edvard Kocbek?
Ja. Konec leta 1951 se komunistični vrh dogovori, da je treba Edvarda Kocbeka zaradi njegove knjige Strah in pogum uničiti, in v Poročevalcu se začne strašna medijska kampanja proti njemu. Prav tako se to dogaja v Ljudski pravici in ljubljanskem Dnevniku ter drugih medijih. Kocbeka brani Boris Pahor, zato tudi sam pade v klevetniško kampanjo proti Kocbeku. Takrat začne Udba zasledovati Pahorja v Trstu. Kocbeka pa Ozna (pozneje Udba) tako ali tako sledi že od leta 1944 in ga sledijo vse do njegove smrti. Celo ob njegovi smrtni postelji so imeli sodelavko Udbe. Najhujši napad je Kocbek doživel v Slovenskem poročevalcu. Napadel ga je Rudi Janhuba, medvojni vosovec, oznovec, po vojni diplomat in visok državni uslužbenec, ki leta 1951 postane direktor Slovenskega poročevalca, leta 1959 pa glavni urednik Dela.

Edvard Kocbek (Foto: Wikimedia commons).

Kdo ga nastavi na funkcijo?
Kaj mislite? Vrh partije, predvsem Edvard Kardelj, ki ga sam poimenujem slovenski Tito. Kardelj je pri vseh, tudi manj pomembnih odločitvah dal zadnjo besedo. Proti njegovi volji se v Sloveniji ničesar ni moglo narediti. Glede ključnih odločitev je imel oporo pri vrhu jugoslovanske partije in Titu. Če se vrneva k napadu na Kocbeka, so to počeli, da ga odstranijo iz političnega življenja.

Danes bi rekli medijsko umorijo …
Ja, pa ne samo medijsko, na vseh področjih. Kocbeka so obsojali celo na kongresu slepih, ko ti knjige sploh niso mogli prebrati. Sprožila se je strašna kampanja, ki je trajala kratek čas, ker je Kardelj po mesecu dni rekel: Zdaj je tega dovolj. Zakaj delamo mučenika iz tega človeka? On je nula, smešna figura, mi ga lahko kadarkoli odstranimo. Potem se je to poleglo, a zaradi tega deset let ni smel objavljati ničesar, niti se javno oziroma kulturno udejstvovati, preprosto je izginil v “črni luknji”.

Torej jim je uspelo?
Seveda. Potem pa partija Kocbeka potegne nazaj in mu v šestdesetih letih podelijo Prešernovo nagrado – bil je vendarle v vodstvu OF, njihov zaveznik v vojni. Kocbek se nikoli ni odpovedal tej tovarišiji, čeprav so ga stalno šikanirali, zasledovali, nadzorovali, pošiljali v pogrez zgodovine … Toda leta 1974, ob Kocbekovi 70-letnici, pride zopet do velikih napadov nanj, ki so dokaj nerazumljivi, saj jim ni bil politično nevaren. Bil je sicer posameznik, ki je imel velik vpliv. Imel je svoj krog ljudi, prijateljev literatov in bi v določenih političnih situacijah oziroma časih prevrata postal v trenutku svetilnik, okrog katerega bi se ljudje zbirali. Mislim, da so Kocbeka leta 1974, predvsem v Delu, napadli zato, ker so slutili, da pripravlja pogovor z Borisom Pahorjem, kjer bo spregovoril o povojnih pobojih. Že od leta 1970 je Udba spremljala, da se Kocbek in Pahor pogovarjata, kako in na kakšen način bo o tem spregovoril. Septembra 1974 so Kocbeka najprej napadli v Delu prek jubilejnega članka, nato pa je Jože Javoršek za Delo napisal 13 nadaljevanj, v katerih je raztrgal Kocbeka in njegov krog. Pobudo, kako se lotiti Kocbeka, pa je dal Mitja Gorjup, takratni glavni urednik Dela. To pismo je objavljeno tudi v tej knjigi, v njem pa Gorjup sprašuje, kako naj se lotijo Kocbeka. Gorjup ni spraševal le političnega vodstva, ampak tudi takratnega “kulturnega papeža” Josipa Vidmarja. Ne vem, kaj so mu odgovorili, a se to vidi iz objavljenih člankov, kako se je treba “lotiti” Kocbeka.

No, leta 1975 izide knjižica Edvard Kocbek – pričevalec našega časa, kjer je objavljeno Kocbekovo samospraševanje in kjer razkrinka, kako si je partija podredila OF, kako je začel delovati tihi teror, in spregovori o povojnih pobojih. Nato pa Kocbek pravi, da morajo odgovorni ljudje sprejeti odgovornost za ta dejanja. Sam v knjigi opišem s Kocbekovimi besedami, kdo so bili v Sloveniji odgovorni za ta dejanja: Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Miha Marinko, Boris Kraigher, Ivan Maček in Lidija Šentjurc. Poimenujem jih slovenski množični morilci. To je bil finalni napad na Kocbeka, ki je trajal skoraj leto dni. Če ne bi bilo obrambe v Zahodni Evropi, predvsem nemškega pisatelja Heinricha Bölla, nobelovca, ki je pisal v prid Kocbeka, bi bilo lahko drugače.

Vseskozi omenjate Mitjo Gorjupa in Jožeta Javorška. Kako sta prišla na Delo?
Najprej o Gorjupu, ki je s 27 leti postal glavni urednik Dela. Več variant je, zakaj je bilo tako. Gorjup je bil, prvič, nečak Mitje Ribičiča, drugič, bil je v dobrih odnosih z Vipotnikom. Gorjup je takoj po končani pravni fakulteti odšel v SZDL, pisal je različna poročila, analize, ki jih je pošiljal Janezu Vipotniku. Vipotnik je imel v Gorjupa veliko zaupanje. Šlamberger piše, da je bil v dobrih odnosih z Ivanom Mačkom – Matijo. Vendarle postaviti na Delo mladeniča ne glede na to, da je bil popolnoma na liniji, moraš imeti neki občutek, da bo tudi profesionalno uspešen v korist režima. Niso se zmotili, Gorjup je bil izvrsten režimski urednik časopisa, verjetno najboljši vseh časov. Vsi ga hvalijo kot dobrega urednika. Sam ga hvalim kot dobrega režimskega urednika, pravzaprav udbovskega človeka. Našel sem dokumentacijo, da je kot neregistrirani vir Udbe, kar je nizko na lestvici špicljev Udbe, v dogovoru z udbovcem Brecljem leta 1977 dal skrivoma pridobiti vse tipkopise pisalnih strojev novinarjev in vseh drugih uslužbencev v Delu. V svoji funkciji je naredil množično ovadbo vseh svojih uslužbencev. Tak neregistrirani vir Udbe, ki je na tako visoki poziciji, lahko naredi z eno potezo več škode kot množica registriranih ovaduhov.

Jože Javoršek pa je njegov uslužbenec?
Jože Javoršek ni bil na Delu, je pa je pisal v Delo glede Kocbeka, kar sem prej omenil. On je imel sicer zanimiv stil pisanja, a je bil izjemno zloben v svojih napadih. Bil je kot Mefisto. Kocbek je bil njegov medvojni in povojni prijatelj. Oba sta bila krščanska socialista, tako da je napadel svojega nekdanjega tovariša in prijatelja. Kocbek se je v nekem trenutku z njim skregal, ker je imel dovolj njegovega špijoniranja. Iz dokumentov se namreč vidi, da je imel Javoršek udbovsko kodno ime Piette in je največ poročil o Kocbeku napisal prav on. Mnoga poročila so bila zlagana, pisal je za denar. Res je vloga Jožeta Javorška v primeru Edvarda Kocbeka zelo gnusna. Javoršek pa ne ovaja samo Kocbeka, še številne druge kulturnike, Vitomila Zupana, Alojza Rebulo, Lili Novy, … in tudi tuje kulturnike. In celo Josipa Vidmarja, svojega dobrotnika, saj je Vidmar Javorška pomagal spraviti iz zapora in ga kasneje postavil za svojega tajnika na SAZU.

Udba je torej imela bistveno vlogo pri nastajanju časopisa. Kako je bilo to videti v praksi? So preverjali vsako številko, preden je šla v tisk?
Ne, pri Delu nisem opazil, da bi to Udba počela, saj so uredniki že vse prej preverili. Nadzor Udbe imate predvsem konec osemdesetih, ko je Udba preverjala Mladino, Novo revijo, Tribuno, Katedro …

Torej jim ni bilo treba preverjati, ker so imeli Udbo tam?
Seveda. Nikjer nisem opazil, da bi Udba hodila v tiskarno in gledala številko, saj so na Delu imeli zaposlenih veliko udbovskih zaupnikov. Že novinarji so imeli veliko samocenzuro, če so pa že kakšno neumnost hoteli napisati, so jih ustavili uredniki. Gorjup je vsako številko prebral od začetka do konca, preden je šla v tisk. Bojan Štih piše, da je Ljudska pravica včasih izšla šele popoldne, ker so politični veljaki vso noč pregledovali krtačne odtise. Blažič pa piše, da so Delo prek kurirjev pošiljali politikom, in ko so oni to odobrili, so to spustili v tiskarno. Sem in tja pa je prišlo do kakšne nenamerne napake. Npr. nehote so v Delu objavili rojstni dan Mirka Javornika, slovenskega pisatelja in publicista, ki je bil eden glavnih emigrantov. Zato je Gorjup napisal veliko opravičilo.

Omenjate tudi Tita Doberška. Kakšna je bila njegova vloga?
V tretji knjigi bom podrobneje opisal njegovo vlogo. Bil je sodelavec Udbe, ko je bil v Sovjetski zvezi kot dopisnik. Pozneje so ga hoteli še enkrat angažirati. To omenjam na začetku knjige, ker hočem pokazati na njegovo moralno dilemo. Doberšek pravi udbovskemu zasliševalcu, ki ga je hotel znova angažirati, da bi rad korektno obveščevalno deloval, ne bi pa rad špijoniral svojih sodelavcev, ker je imel s tem veliko težavo. Mene sicer moralni problemi primarno ne zanimajo, ampak me zanima anatomija delovanja nekdanjega režima in Udbe v Delu.

Med pomembnejši imeni, ki ste jih izpostavili je tudi Milan Kučan. Kakšna je bila njegova vloga v Delu?
Kučan je bil takrat, ko je bila afera Kocbek, sekretar SZDL. Napisal je velik uvodnik v Sobotno prilogo po izbruhu afere. Bil je zelo zvit članek, kjer Kocbeka sploh ne omenja, ampak se spopada z njegovimi ugotovitvami v intervjuju. V knjigi analiziram Kučanov članek in ugotovim, da je članek naperjen proti Kocbeku, kar se jasno vidi iz konteksta. Kučan ni bil tako aktivistično surov, kot sta bila pisatelja Ivan Potrč in Jože Javoršek, kot je bil glavni urednik Mitja Gorjup in kot sta bila novinarja Miran Jarc in Ivo Vajgl. Bil je bolj fin in spreten, ampak ravno tako je udaril po Kocbeku.

Foto: STA

Ni ga vzel v bran?
Ah, kje pa, saj ne bi mogel tega objaviti. Če pa bi samo poskušal, bi bila njegov kariera končana.

Nekaj sva že povedala, kaj bosta obravnavali druga in tretja knjiga. Lahko poveste še kaj več?
V drugi knjigi bom obdelal odnos Dela do Staneta Kavčiča, npr., kako so blokirali, da bi Stane Kavčič, potem ko je bil odstavljen, karkoli napisal v Delo. Obdelal bom odnos Dela do cestne afere, emigranta Cirila Žebota – tudi njemu niso hoteli ničesar objaviti. Prav tako odnos Dela do Spomenke Hribar v aferi, ko je leta 1983 hotela izdati “spravno” knjižico Krivda in greh. To knjižico je kasneje leta 1986 objavil Samo Resnik v Katedri. Nekaj malega bom povedal še o Delu nasproti Borisu Pahorju, čeprav se ta tematika pojavlja že v prvi knjigi. Nato bom šel na akcijo Vipava, kjer nastopa Delov novinar s kodnim imenom Jakobinec (ne kot sodelavec, ampak kot nadzorovanec) in ovaduh Mitja Gorjup. V tretjem delu knjige pa bom govoril o vseh udbovskih konfidentih, ki so delovali oziroma bili zaposleni v sami Delovi hiši. Ne povem samo, kdo so bili, ampak tudi, kaj so počeli. Dokumentirano seveda. Prav tako bom govoril o nekaterih tajnih udbovskih zaupnikih, ki so kot zunanji sodelavci veliko pisali za Delo. Potem grem pa na svetlo stran Dela: novinarji, kodno nadzorovani kot Priloga, Prijatelj, Blaž in Jakobinec, ki jih je zalezovala Udba.

Ali obstajajo podobni arhivski dokumenti tudi za Dnevnik in Večer?
Da, vendar ne v takem obsegu. Ne morem pa dati natančne ocene, kajti večina dokumentacije je uničena. No, Delo je bilo bolj v središču dogajanja in je kot večji magnet vleklo nase več. Je bilo pomembnejše, kot sta bila Dnevnik in Večer.

Kdaj bo prva knjiga izšla?
Knjiga je bila premierno predstavljena v torek, 21. maja 2019 v Muzeju VSO, Cankarjeva cesta 11, Ljubljana, knjigo pa lahko že dobite na www.dobra-knjiga.si.

Petra Janša, Demokracija

 • RATATA

  Edvard Kocbek bi moral takoj, ko je padel v nemilost partije ustanovit brezplačni časopis v službi resnice!

  • samotoje

   Takrat je bila to misija nemogoče. Poleg tega je bil Kocbek človek, ki je ves čas nihal med strahom in pogumom in se bojeval z lastnimi dilemami. Ni znal presekati s “tovarišijo”, ki ga je načrtno uničevala.

   • RATATA

    Niti se ni zmogel priključiti KNOJ-u, tako kot mdr. F.BUČAR, #oče naroda” po Rosvitino in kalergijev panEvropejec po srcu in navodilih Otta Von Habsburga.

    • samotoje

     O Bučarju bo treba še kaj objektivnega napisati. Morda nimam prav, ampak meni se je vedno zdel kameleonska figura. Marsikaj pri njem ne štima.

     • RATATA

      O marsikaj ne štima!!
      Bil je priznan za disidenta – nasprotoval je samoupravljanju (ne totalitarnemu režimu!)
      in
      bil je v KNOJu, pa ga je zapustil, kar tako, saj ja vemo matr, da ga kar tako pa res nisi mogel zapustiti, kot ne udbe, niti drugih mafijskih zdržb…. itd.

     • samotoje

      Ja, te reči imam v mislih.

   • cosmosjasnovidec

    Drži.V nasprotnem bi končal na Golem otoku ali v kakem breznu brez sledu tako kot se je vsem nasprotnikom komunizma za katere so komunajzerji izvedeli zgodilo.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

   • FRANC3

    Kocbek je bil umetnik. Umetniki pa tako in tako ne živijo v realnem svetu.

 • rubec

  Šoltes se bo pred ljudskim sodiščem, ki sicer še ni ustanovljeno zagovarjal takole. Kardelj ni bil moj dedek, ampak moja babica. Prepričan sem, da se bo izmazal.

  • Valter BraniSlav

   Kardelj in Macek sta bila moja stricka.
   Pa kaj?
   Cist v redu sta bla sam belckov nista pretirano obrajtala.

   • ZatonMesecnikov

    najbolj množična morilca v zgodovini Slovenskega naroda.

    Boj med volkunom in kajtimarjem je bil kar se tiče “stričkov” šala…

    • Valter BraniSlav

     Vanju in v Tita je bil takrat zaljubljen Janez Jansa.

     • ZatonMesecnikov

      S Crveno zastavo na tilniku…

     • JANEZ GUS

      Enkrat na tem članku ga je moderator že blokiral.Zdaj je na malici.

    • Valter BraniSlav

     https://youtu.be/bF8To8oj9N4
     Verjela sta da sta delala dobro.
     Oba umrla spokojno, v spanju…

     • ZatonMesecnikov

      največji morilci so na žalost umrli spokojno in ušli roki pravice, Valter. Kardelj, Kidrič, Pol Pot, Mao, Stalin, Castro, Lenin….

    • milanček

     ne nasedaj idiotu valter….!

     • ZatonMesecnikov

      Praviš humanista, kardelj pa Kidrič, milanče?

   • cosmosjasnovidec

    Imela sta pa tudi grdo navado,da sta si vedno,ko sta se kje srečala pred javnostjo eden drugemu potiskala prste v njune debele riti.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Valter BraniSlav

     Si brez idej?

     • montyamp

      Golazen je uničila prelepo deželo poštenih ljudi .
      Avstrijci nimajo in niso imeli zločincev na oblasti , imajo pa zato lepo in urejeno državo .
      Le zakaj ti majmun nisi ostal v tej vukojebini ???

     • Valter BraniSlav

      Zato ker ce bi ostal bi danes bil nesrecen tako kot vi…
      Ne bi pa nikoli bil kar sem ce bi se rodil v ZDA. Moj IQ je poprecen, Kardelji in Macki pa bi v ZDA bili lower class brez $$$ sa moj studij.

     • cosmosjasnovidec

      Ja res je tako danes.
      Dežuje,utrujenost,neprespanost pa si grem nabirat novih moči za jutri.Hehe
      Lahko noč tudi tebi.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • Valter BraniSlav
  • cosmosjasnovidec

   Ko se bo spomnil kako je natepaval lastno svojo staro mamo in sestri naprckal komunajzarskega froca se bo obenem tudi spomnil,da je dejansko njegov dedek tovariš “kardelj” bil edina oseba na svetu katera je ženski porinila v vagino njegovo klobaso ven je pa ob porodu prilezel čistokrven prašič.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • Valter BraniSlav

   Babica he bila Pepca, mama Vera, oce Mihajlo…

  • VERZIFIKATOR

   Mile K. Pravnik

   MOJA RAST

   Prvi sem pisateljsko ustavo
   pred nastankom njenim že prebiral,
   jo seciral in iz nje pobiral,
   kar bilo za kazensko bi pravo.

   Prvi člene njene sem določil
   kot kaznive in protidržavne,
   jih kot revolucionarno pravne
   isti hip tovarišem predočil.

   Dobro člene vse sem preštudiral
   in pobral iz njih vse uporabno,
   spisal sam sem knjigo nepozabno,
   ne da iz ustave bi kopiral.

   Delo moje ni kak plagiat,
   je najkrajša knjiga to na svetu,
   najdete takisto jo na spletu:
   njen naslov: »Postal sem demokrat.«

   Branil v njej sem demokrata čast,
   ves postopek v knjigi sem predočil,
   kdaj med demokrate sem preskočil,
   ji dodal še tanjšo: »Moja rast«.

 • SIMON ROZIC

  A palček pa še nič ni zras’u?

  • Silos

   Moraš pogledati kakšno brhko!

  • VERZIFIKATOR

   Kako da ne?

   Mile Pravnik

   MOJA RAST

   Prvi sem pisateljsko ustavo
   pred nastankom njenim že prebiral,
   jo seciral in iz nje pobiral,
   kar bilo za kazensko bi pravo.

   Prvi člene njene sem določil
   kot kaznive in protidržavne,
   jih kot revolucionarno pravne
   isti hip tovarišem predočil.

   Dobro člene vse sem preštudiral
   in pobral iz njih vse uporabno,
   spisal sam sem knjigo nepozabno,
   ne da iz ustave bi kopiral.

   Delo moje ni kak plagiat,
   je najkrajša knjiga to na svetu,
   najdete takisto jo na spletu:
   njen naslov: »Postal sem demokrat.«

   Branil v njej sem demokrata čast,
   ves postopek v knjigi sem predočil,
   kdaj med demokrate sem preskočil,
   ji dodal še tanjšo: »Moja rast«.

   • samotoje

    Bravo, maestro!

  • pajot

   he,he,he…

 • AndrejTauer

  Jugoslavija je na protitotalitarni-svobodoljubni/resnicoljubni nova24 najveckrat omenjena. Verjetno je ne marajo.

  • Peter

   Šerlok.

   • AndrejTauer

    Mhm. Sarcasm anyone?

    • Peter

     Ja, watson je znan po tem. Baje ga je imel polno denarnico. Enivana, ne sarkazma, da ne bo pomote, no.

     • AndrejTauer

      Serlok je bil redni uzivalec cocainuma. Zato priljubljenost doyla pri sds idiotih.

     • Peter

      Baje je bil na heroinu. Sicer pa natančnost ni bila nikoli vrlina levakov, no.

     • AndrejTauer

      Nova serija, kjer si dobil te podatke, ni pravi sherlock. ;) (aja, zgleda, da si se izdal. v resnici si podtaknjenec. levak preklet bodi! :))

      Holmes occasionally uses addictive drugs, especially in the absence of stimulating cases. He uses cocaine, which he injects in a seven-percent solution with a syringe kept in a Morocco leather case. Although Holmes also dabbles in morphine, he expresses strong disapproval when he visits an opium den; both drugs were legal in 19th-century England. As a physician, Watson strongly disapproves of his friend’s cocaine habit, describing it as the detective’s “only vice”, and concerned about its effect on Holmes’s mental health and intellect.[39][40] In “The Adventure of the Missing Three-Quarter”, Watson says that although he has “weaned” Holmes from drugs, the detective remains an addict whose habit is “not dead, but merely sleeping”.

      Watson and Holmes both use tobacco, smoking cigarettes, cigars, and pipes. Although his chronicler does not consider Holmes’s smoking a vice per se, Watson—a physician—occasionally criticises the detective for creating a “poisonous atmosphere” in their confined quarters.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes

     • Peter

      Ojoj, pa duhovit se tudi trudiš biti….Veliko boš moral še delati na tem, no.

     • AndrejTauer

      … je rekel ljubitelj nemske kulture. :))

     • Peter

      Ja, opel je kr kulturen auto, no.

     • AndrejTauer

      Ja, tud siemens pa messerschmitt sta ok. Humorja pa ne poznajo.

 • svatne

  Kocbek ni ničesar “razkril”, le javno je objavil, kar so ljudje vedeli, pa niso ne smeli ne upali povedati javno, objavljati so pa smeli (karkoli!) tako ali tako le “tapravi”!

 • VERZIFIKATOR

  Rekel eno bom odkrito,
  kaj bi le prikrival mnenje,
  se začelo bo življnje.
  ko to bitje bo zakrito.

 • Olga101

  Za vsako barabijo in kriminalom najdeš murglskega zlocinca, h kateremu roma Ljudmila Murglska, ki mu je tudi pomagala zapreti udbovske arhive in preko Tonina zrihtala dvojno penzijo! Za nagrado gre tovarišica v evropski parlament!??!

  • AndrejTauer

   Jajcek ima enake povezave z murglami kot ostali politiki slovenije. Vsi delajo po navodilih izven slovenije. Vi bedaki pa navijate za tiste, ki nas delijo.

   • Olga101

    UDBA.net?

    • AndrejTauer

     Cudi me, da moj komentar se ni zbrisan.

   • ZatonMesecnikov

    tebe obvladuje Murgl’c Traurer. če tebe, še ne pomeni, da tudi nas.

    • AndrejTauer

     Murgle so en navaden naselje vrstnih his na vicu v lj. Pejt kdaj pogledat.

     • ZatonMesecnikov

      Če so tvoje delovne izkušnje Traurer urejanje domače kleti, so v centraliziranih državnih sistemih odločevalci tipa Murgl’c še kako vplivni. En telefon, ti vse uredi. Kredit, čakalno vrsto za odstranitev mozolja na riti, službo, tvojim mladičem maturo itd…

      Če podcenjuješ vpliv teh “odločevalcev” si bedak…

     • AndrejTauer

      Lej, koli me burac za te dinozavre, juro, kredo in celotni mezozoik.

     • ZatonMesecnikov

      Maturo bi pa vseeno rad “zrihtal” svojim mladičem (sicer dvomim da jih imaš), pa potem da jih vzamejo na službo na javno…

      Poznanstvo z murgl’cem bi ti še kako prav prišlo…

     • AndrejTauer

      Ne, moji otroci so v mojih jajcih. Sej nism fuknen, da bi imel otroke. A misls, da sm jz tud dinozaver?

     • ZatonMesecnikov

      Zato pa rabiš 2x in 3x zapečene tukaj, da jih bodo delali namesto tebe, traurer…

     • AndrejTauer

      Ti kr neki nabijas. Zate sm udbovc, kucanist, ljubitelj migrantov, stalinist…
      A si ti popolni paranoik? Povsod vidis neke zarote? Je vecina ljudi proti tebi?

     • ZatonMesecnikov

      Izkaži se, pa kaj pametnega napiši, pa bom spremenil svoje mnenje o tebi traurer…

     • AndrejTauer

      Imam enako mnenje o tebi. Nabijanje o prazgodovini in udbi je idiotizem brez primere.

  • lili pili

   Tovarisico so izvolili ljudje na volitvah, naj gospa ljudmila tam lepo uziva….

 • AndrejTauer

  Ta nova je iz dneva v dan slabsa. Zdaj ze brisejo komentarje z resnico, ki jim ni vsec.

  • ZatonMesecnikov

   Daj povej kakšno resnico, Traurer. Od tebe spodaj dobivamo samo neko nepovezano besedičenje…

 • ZatonMesecnikov

  S Partijo se nekega pluralizma nisi mogel iti. Kdor je to misli, je bil bedak. Oziroma je bil marioneta v strahu za lastno življenje.

  Partija je funkcionirala v pluralni “demokratični” družbi le s strankami tipa “Kolektiv Antifašističnih žena” pa “Zveza socialistične mladine” pa “Socialistična Zveza delovnega Ljudstva” pa “Zveza Borcev”. Pa Kolektiv Antifašističnih Kleklaric. Pa Antifašistična Zveza pevcev Pino Tomažič.

  Leta 1935 je Kominterna v Moskvi oblikovala strategijo nastopanja v t.i. “Ljudskih Frontah”, pri čemer je dovoljevala parlamentarno povezovanje z “levo usmerjenimi strankami”, vendar le v primeru, če je imela Partija v tej koaliciji vodilno vlogo. Tak vzorec so uporabili v Španiji, pa v Franciji.

  Pri nas je se je Ljudska fronta najprej imenovala Protiimperialistična, kasneje Osvobodilna, princip pa je bil iz Strategije Kominterne. Oblikovanje fronte 27.04.41 s Strankami zbranimi v Društvu prijateljev Sovjetske Zveze, med katerimi so bili najmočnejši Krščanski Socialisti Kocbeka. Ta “koalicija” je predstavljala manj kot 20% volilnega telesa predvojne Dravske banovine. Ostalih 80% predvsem volilcev Slovenske Ljudske Stranke, pa je bilo označeno za Kolaborante in Izdajalce. Pod temi predpostavkami je Partija začela Revolucijo leta 1941, pri čemer je pričakovala prihod zmagovite Rdeče Armade že leta 1941 na ozemlje današnje Slovenije, ter sovjetizacijo Slovenije. Potek vojne je potem to spremnil v komunistično jugoslovanizacijo.

  Kocbek je zelo zgodaj spoznal, da je bil vse skupaj “nateg” vendar takrat je vrag že odnesel šalo. Ostalo je zgodovina, Dolomitska Izjava, razni Avnoji, povojni poboji in komunizacija Slovenije.

  • AndrejTauer

   (zbrisan komentar)Ja, franci, v teh vodah si doma in solidno opravljas delo z opozorili. S tem, ko si podpiral nove evropske direktive o avtorskih pravicah, zagovarjal le-te, si pa mocno posegel nad svoje kompetence. Ostani pri analogni zivini, digitalno pa prepusti tistim kateri se nanjo spoznajo. Eh!(zbrisan kometar)
   No tak komentar na svobodnem mediju brisejo :))

   • ZatonMesecnikov

    In kaj ima tole tvoje bluzenje opravka s kocbekom Traurer?

    • AndrejTauer

     To je blo pod porocilom o dejavnosti heroja bogovica. Bistvo je, da ta velecenjeni svobodni medij, brise resnico.

     • ZatonMesecnikov

      Si poskusil na Hanzi TV? Tam te bodo sprejeli odprtih rok Traurer…

     • AndrejTauer

      Ja, caki, ce se nova hvali z resnicoljubnostjo in svobodnim izrazanjem, brez cenzure.. ja kaj je zdaj to??

     • ZatonMesecnikov

      Poskusi kaj pametnega napisati, pa bo…

     • AndrejTauer

      Ce se teb zdi bogovic primeren za odlocanje na digitalnem podrocju, me razsvetli prosim. Kaksne kompetence me on za to?? Po kmecko nabija v tri dni, po tem pa se razlaga, da je on nekaksen strokovnjak za internet.

     • ZatonMesecnikov

      Včasih kmečka pamet več zaleže od 3x doktor digitalca…,

     • AndrejTauer

      To je problem prebivalcev podezelja. Trmasto vztrajate, zaradi nekega prastarega ponosa, da imate vedno prav. Tudi, ce nimate osnovnih informacij o tematiki.

     • ZatonMesecnikov

      Prepričaj me z argumenti, da imaš ti prav, pa ti bom dal prav. Do sedaj še nisi dal nič od sebe…

     • Peter

      On je iz mesta, veš. Po difoltu pametan, no.

     • AndrejTauer

      Ja, res je. Imas prav, na podezelju ste po difoltu s pametjo mal odzadi.

     • Peter

      Ampak jaz sem še v hribih. Torej sem še bolj odzadi?

     • Kučko pod pručko

      Katerega zahojenca sta pa imela s Cosmijem v obdelavi? Vse svoje komentarje je izbrisal!!!

     • AndrejTauer

      Kaj si pa ti dal od sebe? Copy/paste od jansa glasila ali pa infowars?

     • ZatonMesecnikov

      Moj sestavek zgoraj je moje avtorstvo.

      Si ti sposben spraviti skupaj več kot 2 smiselna stavka?

     • AndrejTauer

      Glej, kmetic, ce ti ne razumes kratko in jedrnato, je tvoj problem. Kdo bo pa prebiral klobase s 5000 znaki? A pises seminarsko?

   • Peter

    Dej ti men povej, zakaj misliš, da se morš sm javlat?

    • AndrejTauer

     Zakaj pa ne? Rad pogledam za kaksno novico iz tabora moje stare mame. :))

     • Peter

      Hm, lahko vprašam bolj enostavno, da boš razumel?

      Sem se javljaš, očitno. Zakaj?

      Bo šlo zdaj?

     • AndrejTauer

      Pa sej ti pravm, del zgodovine mojega genoma mi ne da miru. :))

     • Peter

      Sprašujem te o JAVLJANJU. Ne o branju, ja?
      Madona, ti si pa še bolj trd, kot sem mislil…

      Lahko ti pa dam kakšen hintek, rad bi rešil svet, na primer, ali pa dvignil intelektualni nivo komentiranja ali pa se tako kot jaz, samo malo norca delaš iz takih brihtnežev, ki mislijo, da so posisali vsa znanja…

     • rubec

      Zato ker je teslo. Samo tesla uživajo, ko se jim nekdo posmehuje. To vem zato, ker sem sred Moskve vpil, da je naš haložan boljši od ruske vodke. Na izhodu iz Rusije me je še obmejni policaj vprašal, zakaj mi v potnem listu ne piše Teslo.

     • AndrejTauer

      Dej rubec, zamisl se. Sds in njeni volilci ste v posmeh celotni sloveniji.

     • Peter

      Res je, zato jaz volim levico, je v posmeh celotni evropi.

     • AndrejTauer

      Heh, zanimivo, da me levica ne moti toliko kot prebarvanci po imenu sds.
      Se spominjas predloga levice o subvenciji damskih vlozkov? :))

     • Peter

      Seveda, sem jih kupil en kamjon,, pa pol ni blo nč, jih mam še neki doma. Rabš kšnga, no?

     • AndrejTauer

      Eh, mal napeljem vodo na tvoj mlin, da bi ti dal nasmesek, ti pa pokvaris precej dober zacetek odnosa. Oh, peter, no.

     • Peter

      Mi hribovci smo zajebani….

     • AndrejTauer

      Ja, vem. Trmasti ste. Poznam neki primerov, so celo moji prijatelji.

     • Peter

      Te dni enkat morm u dolino, u lublano, pa sem najdu u zatahmašni obleki še en žeton za trolo, tarmen. A še velajo?

     • AndrejTauer

      Ta je bla pa kar dobra. Cenim, hvala. No, drgac, zdej so urbane. Jo moras nabaut, pa se lahk peles. :))

     • AndrejTauer

      Bravo, petercek. Tudi sarkazma se lahko se naucis.

     • Peter

      Jaz lahko.
      Tebi gre pa bolj težko od rok, no.

     • cosmosjasnovidec

      Ni trd ampak je še bolj velik zahojen bedak kot sem imel jaz mnenje o njem.
      Skratka teslo od tesla.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Peter

      Pa še en hintek, s citiranjem Wikipedije kaj prav daleč ne boš prišel, no.

     • AndrejTauer
     • Peter

      Wikipedija je odprta enciklopedija, kar pomeni, da lahko prispevke popravlja vsak, ki je registriran, kar ni kakšen velik problem.

      Ja, ta link je veliko bolj kredibilen…

     • AndrejTauer

      U pizda, se mate tle eni za tezke intelektualce. O, hvala, majster, nisem tega vedu. :))
      Za taksne splosne info je tudi wiki dobra.

     • Peter

      Ne, mi smo hribovci ne pa entelektualci, no.

     • AndrejTauer

      …no :))

     • Peter

      Ja, maš problem, no?

     • AndrejTauer

      Sej si se ti zapicu vame, lej ga no.
      Pridem sem po napornem dnevu, komentiram bogovica, pizdunom ne disi moj komentar in ga brisejo, pridem sem, se tu potozim, se pojavite ti in ostali ne-bodi-jih-treba in smo v sedanjosti. A ti opisem zgodovino od zacetka vesolja al bo dovolj?

     • Peter

      Ne, a maš problem z ..no, sem te uprašu, no.

     • Peter

      No vidš, pa si se spet neki nauču. Sej bo še kej iz tebe, no.

    • cosmosjasnovidec

     Kaj sprašuješ,ko pa dobro veš,da zato,ker je prismuknjen.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

  • AndrejTauer

   Fak, kaksno nabijanje no. Dej preber ta kaos. Sej ti ne bo jasno kaj si napisu.

   • cosmosjasnovidec

    In ravno eno izmed največjih zahojenih levuharskih bedakov se oglaša ter daje kritike.
    Daj spravi se naprej naskakovat svoje grde sestre in daj mir tukaj pedo trešnjen.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • AndrejTauer

     Pozdravljen, idiot. Kako si kaj? :))

     • cosmosjasnovidec

      Se ti ni potrebno posebaj predstavljati,ker te butež idiotski poznamo že vsi tukaj.
      No ja je pa vseeno lepo,da si se predstavil,če je morebiti kakšen novi prišel na forum pa še te ne pozna vendar te bo takoj po tvoji zabitosti.
      Jaz sem pa v redu še posebaj danes,ko mi ga je pol dneva fafala tvoja sestra.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • AndrejTauer

      Ma kurac me ti poznas. Se sebe ne poznas, pa bos druge. Joj, budalo zabito.

     • cosmosjasnovidec

      Sedaj pa hitro vzami pomirjevala ter tablete za psihično prizadeto osebo in se spravi spat,ker ti že popuščajo zavore saj jih nisi vzel zaradi buljenja v računalnik pravočasno kot imaš določeno po uri.
      Pa v plenice se odeni,ker mi je tvoja sestra ob fafanju govorila kako se vsako noč podelaš v posteljo.
      Sedaj pa trk štura ššššššššcccccccccccccccc,da te ne vidim več tukaj oziroma bom preveril jutri,ker grem počivat saj me je tvoja sestra Radodarka kar nekoliko zdelala.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • AndrejTauer

      A ves, pr vsem tem je komicno le to, da zase mislis kako si zabaven. To je vse skupi en kurac, se kot toaletni humor nebi oznacu. Zelo slabo, sedi ena. Pa pust mojo sestro ze pr mir, ni ona kriva, ce ti vec ne stop. Mogoce ti bi pomagal, ce bi opustu serijsko masturbiranje. Ok, ajde za zacetek 5x dnevno, potem se zniza dozo. Mogoce ti bodo pol tud mozgani ponovno zacel delat. (primer simpl toal. humorja in lep pozdrav, srcek)

     • cosmosjasnovidec

      Hahahaha
      Ti si pa že redno v komi.Jaz imam vedno trdeka kot je železna palica in,če te z njim kresnem po tvoji zabiti buči bo to zadnje kar si videl na tem svetu.
      Sicer pa vprašaj sestro kako je cvilila,ko sem jo nabijal čeprav ima veliko pizdo cirka več kot dve uri.
      In kako sem ji,ko mi ga je fafala zraven penisa v gobec zatlačil zraven še jajca tako,da bi se skoraj zadušila in,da ne omenjam kako sem jo zalil z spermo katera ji je silila ven čez nos.
      Kot je povedala še tako do sedaj ni bila obdelana čeprav je čez njo šlo že masovno število porivačev.
      In,ker me je prosila,če še bi jo kdaj hotel nategniti makar mi dobro plača zapri gofljo,ker je samo zaradi tebe več ne bom,če ne boš vsaj malo prišel k sebi bumbar.
      In ne nakladaj mi več sedaj,ker grem z foruma.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • AndrejTauer

      To ni res, ti zdaj spilas enga trdokurcneza, v resnici imas ze vec let resne probleme z erektilno disfunkcijo. Poskusil si z raznimi vajami, pumpo, zdravili, ki si jih dobil od sorodnikov in pocasi obupal.
      Nekega lepega socnega dne je priskakljala tvoja mama, slinasto vlazna okoli ust in sporocila veselo vest, ki jo je dobila od svoje tistodnevne redne stranke. Obstoji nekaksna operacija, kjer ti vgradijo hidravlicno pripravo v korenjaka, tako, da lahko zopet snemas kozico, ki jo ljubkovalno imenujes veselka. Joj, kako si bil radosten tistega dne. Se danes se spominjas solza srece.
      Po praznitvi dvodeciliterskega kozarca, si se opogumil in stopil do lokalnega kovaca. Ta ti je, po veckratnih nazornih poskusih, dopovedal, da on ni primeren naslov in da se obrni na koga drugega. Po vseh nenavadnih pripetljajih z raznimi avtomehaniki, trgovci z malim blagom, gostilnicarji in rejci psov si koncno nasel tistega.
      Zdravnik, jasno, ni bil pravi, ampak nevarni pobegli pacient lokalnega sds senatorija. Zagotovil je, da je to edini znanstveno dokazani postopek popravila spodnjih delov telesa. Nagnil te je cez mizo, navlazil zadnjik in vstavil nakaksen topel predmet. Po koncanem delu je imel sumljivo zadovoljen nasmesek, kateri ti je dal le misliti, da se veseli tvoje ponovne funkcionalnosti. Naslednji dan, ko si preizkusal svojo ponovno pridobljeno mozatost, si bil zelo razocaran, saj si ugotovil, da te je, tebi neznano domnevni zdravnik, na (pol)suho nategnil. Placal si mu storitev, ki je ni dobro opravil. Funkcije ni.
      Se danes se ga spominjas, pesjana, ko se gledas v ogledalu. Nekateri govorijo, da je bil tvoj brat dvojcek, nekateri se cudijo tvojim akrobatskim sposobnostim in medicinski zagnanosti. Mogoce bos nekega dne celo dobil tega falota. (Hihihi, kul a ne :))

  • lili pili

   Podobno je danes ko sds predstavlja manj kot 10% vsega volilnega telesa pa si zeli vladati…

   • ZatonMesecnikov

    Fifty:Fifty lili. vedno bo tako.

    • lili pili

     Sds je se zelo zelo dalec od 50% celega volilnega telesa…

     • ZatonMesecnikov

      Moraš gledati celoto lili, skupaj z Nsi in SLS, ki je zaradi nesrečnih Podobnikov in Orgličarja izgubila sedeže v parlamentu. Če ne bi bilo rdeče boljševiške Revolucije bi SLS predstavljala tako kot v Avstriji najmočnejšo parlamentarno stranko tudi v Sloveniji. Tradicija se vleče že od Austro Ogrske naprej.

      Za ta rdeče pa nihče vedel ne bi.

     • lili pili

      Ce bi, ce bi, pa ni, lahko bi tudi avstroogrska ostala, ….

      Ja lahko dodas se rezultate nsi in sls pa se vedno mizerija, se vedno ta levi skupaj zberejo dvakrat toliko..

     • ZatonMesecnikov

      Moraš računati, da če bi vladajoča levičarska klika izgubila oblast, bi pol volilcev na naslednjih volitvah spremenilo svo svetovni nazor. veliko Slovencev pač voli tistega, ki je na oblasti.

      veliko jih pa ne gre volit za desnico, ker se bojijo za službe in represije s strani levice.

     • lili pili

      A de no, kaj ne poves, strah, kaj strah prastrah to je prava beseda..

     • ZatonMesecnikov

      Prastarh, zasajen maja in junija 1945 lili…

      je že mama svarila, da je dobro biti tiho… Ti otroka dobi v roke kakšen Učitelj, pristaš ZZB vrednot, pa ne bo nikoli naredil šole… Pa še ostali segmenti družbe, zaposlovanje, odvoz odpadkov, FURS itd…

     • lili pili

      Dobro, da se obsraja, verjetno se naslednjih 100 let…

     • ZatonMesecnikov

      Komunistični teror se je globoko zajedel v slovenski narod.

     • lili pili

      Ja ce pogledamo kdo od slo politikov je bil komunist drzi….

     • ZatonMesecnikov

      Imaš v mislih pahorja, kučana, zemljariča, kocjančiča?

     • lili pili

      Tudi te in zvera, janso, gorenjaka in druge iz vrst slo socialdemokratske sedaj sds.

     • ZatonMesecnikov

      Misliš na Ivana janeza, slovenskega partijskega disidenta? Slovenskega Solženicina?

     • lili pili

      Na samo na obicajnega jajota siptarja sina..

     • ZatonMesecnikov

      potem imava oba v mislih pravega. Disidenta in protikomunista.

     • lili pili

      Istega, komunista, karjerista, vse ostalo pozabiii

     • ZatonMesecnikov

      vsaj od leta 1988 se javno bori proti komunizmu…

     • lili pili

      Slaba borba izgleda ko da jih je cedalje vec po njegovo, nekaj ni v redu…

     • ZatonMesecnikov

      Ni jih već, le tisti od prej so ostali kjer so bili. To je bila napaka.

     • lili pili

      Kaj so iz zeleza v 30. Letih ni nobenega pobralo… ne morem verjet..

     • ZatonMesecnikov

      Ne, le od 1991 jih je pobralo zelo malo…

     • lili pili

      Hehe, ti nisi normalen…

     • ZatonMesecnikov

      Ne vem če je kateri član zadnjega centralnega komiteta Zveze komunistov Slovenije iz leta 1990 že pod rušo. morda že po zemlji diši lili, vendar je še tu med nami in aktiven. Rigelnik, zemljarič, kocjančič, jasnič, kučan…

      Sem koga pozabil lili, ti jih poznaš, ker so tvoji?

     • lili pili

      Obseden si in se zmeden, po mojem se ti mesa ce kdo zraven tebe pije heinkena…

     • ZatonMesecnikov

      Nikakor, sem pa na lastne oči videl, kako deluje “zaveza naših” pri kadrovanju na najvišje položaje…

     • lili pili

      Jaz ga ne cutim…

     • ZatonMesecnikov

      Ljudje niso sproščeni, oblasti ne zaupajo…

     • lili pili

      Vecina zaupa nekaj malega pa tako ali tako nikoli ne bo zaupala

     • ZatonMesecnikov

      če si na pravi strani oziroma “naši” vladajo, potem zaupaš. partijec tvojega kova se nikoli ni bal, da bo imel težave z oblastjo. Kvečjemu s se ljudje njega bali…

     • lili pili

      Spis pri prizgani luci, te je strah lastne sence, ce je odgovor da, potem hitro na pregled..

     • ZatonMesecnikov

      mene ni strah, saj ne zagovarjam del in vrednot ZZB Borcev…

      Gospodova sodba bo poštena.

     • lili pili

      Kot vedno

  • Lustrator

   Vse povedano. S to razliko, daKocbek niti pod razno ni bil tako neumen, da je šela takrat to “spoznal” – velika večina partizanov, kaj šele tistih iz višjih družbenih sfer, je o komunističnem terorju in agendi vedela marsikaj; tisti, ki so se na to navzven odzvali, so bili eliminirani, ostali pa so se ob takem zgledu morali potuhniti in so vse življenje preživeli v laži samozanikanja. Pri Kocbeku se je potrebno zavedati, da je še nekaj let po koncu vojne užival vse buržoazne privilegije višjih partijcev, potem se je pa kar naenkrat “spomnil”, da je nekaj narobe. No, lahko je moralizirati na račun drugih – glede na to, da je večina ostalih partizanarjev in partijcev molčala do smrti, je treba njegovo javno izpoved jasno pohvaliti, ampak vedno obstaja en AMPAK…

   • Slovenka

    Zlasti zadnji del tvojega zapisa je dober. Kocbek se je kar dolgo sončil v oblastniški slavi in užival vse privilegije v časih, ko je večina ljudi tenko piskala. Ni potrebe delati mučenika iz njega.

    • Lustrator

     A vseeno: upal si je to, na kar si 99% njegovih sodobnikov/ideoloških tovarišev, niti pomisliti ni upalo. Veliko lažje je biti protikomunist, če sam nisi bil nikoli v partiji, kot pa jo načeti od znotraj. Dobro vemo na kakšen način deluje mafija in kako okrutna je do svojih odpadnikov. Včasih celo bolj kot do odkritih političnih nasprotnikov, saj s tem ohranjajo disciplino in brezpogojno zvestobo v lastnih vrstah. Ko namreč spregovori eden, se jim lahko zruši celotna mitoloija. No, pri nas imajo še en močan varnostni sistem in sicer medije – resnica o komunizmu in zločinih njegovega omrežja je že vsaj 3 desetletja javno dostopna, a povsem odrezana od vseh glavnih medijev obveščanja (TV postaje, najbolj brani časopisi, najbolj obiskovane spletne strani, učbeniki, vedno bolj pa tudi družbena omrežja, kjer so najnevarnejšim komentatorjem že davno onemogočili račune, preostalim pa bliskovito brišejo “nevarne” objave).
     1984 znova in znova…

   • ZatonMesecnikov

    #velika večina partizanov, kaj šele tistih iz višjih družbenih sfer, je o
    komunističnem terorju in agendi vedela marsikaj; tisti, ki so se na to
    navzven odzvali, so bili eliminirani, ostali pa so se ob takem zgledu
    morali potuhniti in so vse življenje preživeli v laži samozanikanja.#

    na youtubu je intervju z Mačkom Matijo. Nekatere stvari prostodušno pove, saj je bil v osnovi primitivec. Ne bom sedajle iskal, ampak ko se je pred drugo vojno vrnil iz Moskve, pove, da se je odločil molčati o stvareh, ki jih je tam videl. Saj če bi te stvari razlagal, bi naredil poslušalce nasprotnike Komunistov.

    • Ehnaton

     Že tolikokrat ponovljena lažna izpoved množičnega morilca. Maček se je odločil molčati, ker je predobro vedel, da bi ga v nasprotnem primeru v hipu odnesla noč.

 • Kučko pod pručko

  Milči, tika-faka. A jo kaj slišiš???

 • ZatonMesecnikov

  Imaš kakšno drugo razlago o vlogi kocbeka Srboljube?

 • ZatonMesecnikov

  Paralele z Volitvami 2018 in Protiimperialistično fronto 1941 s poanto na Izključevanju, bodejo v oči, Srboljube…

  • AndrejTauer

   Pizda, s kaksnimi neumnostmi se vi ukvarjate. Sej ni cudn, da smo kjer smo.

   • ZatonMesecnikov

    Dokler boš volil Jovovo, ki sploh ve ne kje je Bruselj, so tvoje pripombe skrajno neumestne Traurer.

    • AndrejTauer

     Ne volim tvojih strank.

     • ZatonMesecnikov

      Moji favoriti so desne stranke, verjamem, da jih kot levičar ne voliš. In voliš “Nove obraze”.

  • lili pili

   Pa se neki bode, eden od piscev ugotavlja, da je ljudska fronta pred vojno imela manj kot 20% volilnega telesa v dravski banovini pa je zelela biti vodilna.

   Danes sds nima niti 10% volilnega telesa pa se ima za vodilnega…

   • ZatonMesecnikov

    Slovenija je razdeljena na fifty fifty Lili. Na tiste za NOB in tiste proti NOB.

    • lili pili

     Samo razmerje je pa min 60 za in 40 proti nob.

     • ZatonMesecnikov

      Morda res, kot posledica demografskega manjka, ko so Borci NOB množično likvidirali po vojni “razredne sovražnike”.

     • lili pili

      Sej so njihove zene ostalecin rodile, samo partizanske otroke po vojni, nic ni ostalo neoplojenih, razen kaksne farske, ki pa so jo g. Zupnik napunpavali..

     • ZatonMesecnikov

      cele familije so metali v brezna Lili pa zazidali v Rudnike…

     • lili pili

      Po vojni ne, to je bilo v vojni, v laskem pa so vglavnem hrvati…

     • ZatonMesecnikov

      Vojne je bilo konec 09.05.45 Lili. Tako piše v vseh knjigah.

      če so komunisti samoinciativno podaljšali vojno v lovu na Antikomuniste in nemce, z namenom, da jih čim več likvidirajo in si zvišajo rejting v “četvrte najjače”, nima to nikakršne veze z uradnim koncem vojne.

     • lili pili

      Ravno obratno ta golazen ni hotela poloziti orozje zato so jih lovili ko zsjce, prosti lov…

     • ZatonMesecnikov

      Bili bi likvidirani, zato so poskusili pri Angležih. vdaja Borcem NOB je pomenila likvidacijo.

     • lili pili

      Bili bi? Niso preverili pol so pa res bili..

     • ZatonMesecnikov

      Tukaj ima fotodokumentiran dokaz streljanja nemških vojnih ujetnikov na reki 1945.

      http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=52&start=20

      Tudi nemški vojaki, ki so se prebijali k američanom Aprila in maja 1945 iz bivše vzhodne fronte, pa bili izročeni sovjetom, niso bili likvidirani zaradi tega. Likvidacija vojnih ujetnikov je bila specialiteta Borcev NOB in ZZB.

     • lili pili

      Dober link, ni kaj v vojninso bile svinarije, eni, nemci sploh pa ustasi so to delali 4 leta, partizani pa so to uredili v dobrem mesecu…

     • ZatonMesecnikov

      #ni kaj v vojninso bile svinarije,#

      večina jih je bila po vojni, kot veva…

     • lili pili

      Po kosilu je potrebno posodo tudi pocistiti, enako velja za vojno….

     • ZatonMesecnikov

      razumni ljudje ne zmečejo in razbijejo posode po kosilu…

     • lili pili

      Uporabil sem besedo pocistiti…

     • ZatonMesecnikov

      Keramična posoda v rokah borca NOb se je zdrobila. Zaželel si je rdeče posode.

     • lili pili

      Kot zmagovalcu to pritice

     • ZatonMesecnikov

      Norvežan tega ni storil. Tudi Hiter kot zmagovalec leta 1941 v Jugoslaviji ni likvidiral Kraljeve vojske v ujetništvu….

      Vprašanje torej civilizacisjkih in moralnih principov zmagovalca….

     • lili pili

      Hitler je 41 leta napadel jugo, bil tukaj, pobijal, ropal, pozigal, …… to je bilo izhodisce maja 45. Na norveskem ni bilo 1% take svinarije kot v jugi.

     • ZatonMesecnikov

      Po 17.04.41 ni bilo ropanja in požiganja, če ni bilo sprovocirano s strani komunističnih gverilcev. In v začetku s strani Draže. Potem nič več.

      Če so Borci ZZB mislili, da imajo proste roke pri Revoluciji, je bila to pomota. Sprovocirali so samo Antikomunistični odpor in državljansko vojno. Sicer jim pa za žrtve ni bilo mar. daleč največ Jugoslovanov so pobili Jugoslovani sami.

      Na norveškem ni bilo takšne svinjarije zato, ker ni bila sprovocirana s strani komunistov. ni komunistov, ni svinjarije.

     • lili pili

      A ti dobis kej za tako propagando, torej vojne podpiras osvoboditve pa ne, res si ubogi beli tepcek…

     • ZatonMesecnikov

      Vojna je bila končana 17.04.41. Jugoslavija je imela status v taboru zmagovalcev. Tako kot Danska.

      vse ostalo je bila revolucija in agentura kominterne za prodor Rdeče armade čim globje v Europo.

  • Lustrator

   Pronicljiva paralela!

 • ZatonMesecnikov

  kaj pa je šlo zares? Na ozemlju Južne Štajerske in Gorenjske? razen, da so levičarji delavski socialisti pregnali Župnike, Srboljube?

  20% ljudi se proglasi za ves slovenski narod in si prilasti njegovo zastopanje.

  Še kako podobno Volitvam 2018.

  • samotoje

   Niti 20% jih ni bilo. Dosegli pa so, da nisi dobil službe, nisi dobil štipendije, v telefonu je čudno škrtalo, strokovna literatura iz tujine je “izginila” na poti in še mnogo takih pozornosti je bil deležen človek, ki si ni pustil oprati možganov.
   Če dobro pomislim- po odstotkih so bili blizu Šarcu ali SD, v opustošenju slovenstva pa so bili nenadkriljivi.

  • lili pili

   Tu si zadel, na volitvah leta 2018 je sds dobil samo 12% od celega volivnega telesa…

   • ZatonMesecnikov

    Ti vse tiste, ki niso šli volit lili prištevaš v levo volilno telo?

    Tako kot OF nekoč, ko je opravila plebiscit podpore na zasedenm Gorenjskem in po dveh vprašanih v Škofji loki ugotovila, da na zasedenem štajerskem in Gorenjskem OF uživa skoraj 100% podporo med ljudmi.

    • lili pili

     Ne gledam vse volivce, tudi tiste ki ne gredo volit, in potem izracunam dejansko podporo volivnega telesa eni stranki. Pol ba dobis mizerne rezultate in te srat prtisne, ko se nekdo hvali z zmago….

     • ZatonMesecnikov

      Fifty : Fifty Lili. rdeči proti belim. Volitve v EU so to spet pokazale. 4:4.

     • lili pili

      Izvoljenih, ampak glasov za levi del vec kot 60%, samo en del je sel v nic kot na desnici…

 • ZatonMesecnikov

  Bogovič vsaj ve, kaj je triatonska pogodba…

 • ZatonMesecnikov

  Zelo uspešno. Pamet se namreč deduje…

  zato pravim, da so Borci ZZB v Sloveniji uvedli negativno genetsko selekcijo…

 • ZatonMesecnikov

  ne vsi. če je kdo nedolgo nazaj podvomil o tej zmožnosti posvečenih, ga je čakala lepoglava, pa Goli otok…

 • ZatonMesecnikov

  Zakaj so se jim zamerili, bi morda odgovorila neka preiskava, ker hrvatje ne pobijajo kar tako rimokatoliških duhovnikov.

  Zna pa biti, (ker so ga oni vodili – Jasenovac), da so bili Ustaši tako kot njihovi vzorniki fašisti, socialisti, oziroma levičarji. Takrat pred drugo vojno, ni bilo novonastale stranke, ki se ne bi deklarirala za socialne in socialistične.

  levičarji pa ne marajo Župnikov, kot veva.

 • ZatonMesecnikov

  če je tebi ta taktika uspevala Srboljube, pa vsi nismo mogli bedake špilati…

 • ZatonMesecnikov

  nekam sumljivo te zanimam Srboljube. kakšna Sova? SD?

 • ZatonMesecnikov

  ne bojim se jaz nikogar Srboljube. Le nevčšečnosti nočem potomcem, dokler se pač komunizem ne zlomi v Sloveniji.

 • Zgornji

  Ako bi Kalan bio Slovenac, potem bi bil Kalen !!! ! !!!

  • Peter

   Potem bi bil Mutan.

  • lili pili

   Ce bi bil hvat pa kulen

 • Peter

  Pffffff, pa je odletel naš Heliohead.

  Se mu pa baje kislo jede. Sem ga povabu na sarmo, pa noče, no

 • xtc

  Slovenci so svojevrsten fenomen samodestruktivnodsti-zakaj ,če pogledamo samo SLo kratko zgodovino kaj najdemo Sekretarja CK ZKS-potomec Madžarskih romov-ne Slovenec, JD-uradno Slovenec-a potomec rođakov iz kosova,Srpentinček-rođaki na balkanu,Janković Srb itd.

  Ker smo fini in ne bomo “nacionalisti” pa tole,a mislite ,da bi Srbi za PM postavili Albanca,cigana, ipd?
  Verjetno ne ,še trenutni PM bijejo urice v SLO pa je vse OK.
  Pa je res?

  • Janez Kepic-Kern

   NE GRE ZA – NARODNI ZNAČAJ – NAS – SLOVENCEV.
   Gre bolj za posledice
   KP STALINISTIČNEGA NESODNEGA MNOŽIČNEGA POLIT MORILSTVA
   NAD
   NAŠIMI SLOVENSKIMI PREDNIKI,
   KI ŠE NI BILO URADNO, SODNO OBSOJENO.
   Kdo se bo pa bodel z ljudmi,
   za katere se takoj vidi,
   da
   so v sebi – še vedno – pač – POLIT TOTALITARCI. L.R. JANZ K. KERN KOMENDA

  • lili pili

   Je pa ana brnabic po starsih hrvatica

 • karlina

  Samo v oči ga pogledaš in vidiš samo zlo !!!!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Dovolj si star, da bi lahko pravopisno pravilno pisal predloge:
  – piše se – “S PLAVIMI”, NE PA -“Z PLAVIMI” !

  Glede t.i. ROMOV in “plavih” oči !
  V 1980. letih sem imel zelo OK soplesalko,
  napol “ROMKINJO”,
  ki je imela “PLAVE” oči.
  Modra barva oči je lahko genetsko zelo močna.
  Npr.
  veliko ljudi T.I. HUNZA ljudstva v Pakistanu
  ima po 2000 letih
  od pohoda ALEKSANDRA MAKEDONSKEGA – DO MEJA INDIJE
  še danes
  IZRAZITO ZELENO-MODRE OČI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • šrauf

  Po branju knjige A. Inkerta In stoletje bo zardelo,lahko samo rečem ,da je bil Kocbek koristen bedak ,ki ga je partija po uporabi odvrgla na smetišče. Skratka za mene ni pozitiven lik.

  • samotoje

   Ko se danes ozreš na tiste čase, se zdi preprosto reči: to je bilo prav, tisto pa narobe. Takrat je bilo človekovo življenje ( dobesedno in sicer) odvisno od tega, kaj je v nekem trenutku rekel ali napisal.

  • macon

   Očitno ga je močno pekla vest zaradi povojnih pobojev, ampak je za osebno udobje držal jezik za zobmi (res so mu prisluškovali in ni smel objavljati, je pa sredi Ljubljane poležaval v udobnem stanovanju in s predčasno penzijo, jebeš take moralne avtoritete in pokončne drže).

   Še huje pa je, da je verjel v komunistično idejo, ki da so jo zlorabili slabi ljudje in ni naredil preskoka, da je vsa ideja zanič. Pokleknil je pred močjo komunistov in se šel njihovo igro, vsak s hrbtenico bi zavrnil Prešernovo nagrado v sedemdesetih.

 • Janez Kepic-Kern

  NAPAKA – TVOJA !
  Beseda – PLAV – izvira
  iz mednarodne germansko romanske, ne SRBSKE besede
  “BLUE, BLAU ITD”
  Vzgojni nasvet:
  ne delaj se vsevednega na področjih, na katerih – nisi “močan” !
  Spodaj !Modrooki ljudje iz ljudstva HUNZE.
  Baje
  so potomci vojakov ALEKSANRA MAKEDONSKEGA. L.R. JANEZ K. K. KOMENDA
  P.S.
  DEL LJUDI LJUDSTVA
  HUNZE

  https://www.google.com/search?q=HUNZE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjPxtqUyMHiAhXzAhAIHUafDWsQ_AUIDigB&biw=1863&bih=890#imgrc=tqQeDcvVcFcSKM:
  JE IZRAZITO – MOROOK,
  V OKOLJU, KJER MODRIH OČI – NI.

 • Janez Kepic-Kern

  AHA,
  ŠE KAR SMEŠNO.
  SE ZDI.
  TI SI TOREJ TUDI BRAZILEC S KAMČATKE ! l.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • if

  Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Miha Marinko, Boris Kraigher, Ivan Maček in Lidija Šentjurc, slovenski množični morilci!

  Edvard Kardelj je bil kominternovec. Prvi kominternovec je gostil nacista 1. maja 1941 na Rdečem trgu v Moskvi. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  Boris Kidrič bronira na Parku sveta Evrope v LJ, pred predsednikom države. Predsednik države molče gleda zločinca.

  Ivan Maček Matija, prenašalec boljševiškega know howa v Slovenijo, spomenikira v Bazi 20 (Kočevski rog). https://youtu.be/eHWVc-VVF-E?t=876

  Kdo so ljudje na državnih funkcijah RS, ki vzdržujejo zločince in zločin pri življenju?

  Slovenija, moja dežela, po tvoji zemlji hodijo zločinci nad slovenskim narodom, na tvoji zemlji stojijo spomeniki zločincem nad slovenskim narodom!

  • pajot

   Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Miha Marinko, Boris Kraigher, Ivan Maček in Lidija Šentjurc, slovenski množični morilci!
   največji serijski morilci. nekako se mi boljše sliši.

 • Janez Kepic-Kern

  PRIKRIVANIH,
  ZAMOLČEVANIH ZADEV, PREDVSEM NEGATIVNIH
  JE
  BILO V POLPRETEKLEM KP, ZK STALIN, TITO KOMUNIZMU – VELIKO.
  Verjetno
  je
  tako tudi
  z
  IDENTITETO REALNE JAVNE OSEBE,
  KI NAM JE BILA VSILJEVANA, PREDSTAVLJANA
  KOT
  T.I. MARŠAL J.B. TITO.
  Realne, verodostojne sledi prave identitete osebe
  t.i. MARŠALA TITA
  naj pač preiščejo uradni državni organi naše R. SLOVENIJE , ljudje, ki so usposobljeni
  za preiskovalno delo na področju t.i. IDENTITETE OSEB.
  SPODAJ
  NAVAJAM LE MEKATERE NAJBOLJ OTIPLJIVE
  SLEDI
  VPRAŠLJIVOST IDENTITETE
  JAVNE OSEBE “MARŠAL TITO” EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ŠE 1X
  KOT – ZANIMIVOST !

  POČASI DOJEMAJOČI – DOJEMITE ŽE – 1X !
  NAM
  PREDSTAVLJANI T.I. JOSIP BROZ MARŠAL TITO !
  Z ZELO VELIKO STOPNJO VERJETNOSTI – SPLOH
  NI,
  NIKAKOR
  – NI BIL ROJEN V KUMROVCU.
  TO
  KAR POČNEJO – KUMROVCU – JE ČISTO BREZ SMISLA. Se zdi,

  ŠE 1X
  BRANJE ZA NAŠEGA VALTKA
  KAKŠNI NESMISLI
  SE
  DOGAJAJO
  V ZVEZI S TEM – KUMROVCEM !
  Zelo velika verjetnost je,
  da
  je bil nam zni t.i. JOSIIP BROZ – T.I. MARŠAL TITO ! – POVSEM DRUG ČLOVEK,
  IZJEMNO
  MALOVERJETNOSTI PA JE,
  DA BI BIL TISTI KOVINARSKI VAJENEC – JOSIP BROZ IZ KUMROVCA.
  NAJ
  POOBLAŠČENE SLUŽBE NAŠE DRŽAVE R. SLOVENIJE
  PREVERIJO
  – SPODNJE KAR VERODOSTOJNE SLEDI NFORMACIJ
  O
  REALNI IDENTITETI
  – JAVNE OSEBE
  – NAM VSILJEVANE KOT – MARŠAL JOSIP BROZ – TITO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.

  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  CITATNO Z INTERNETNEGA VIRA:
  http://www.antekunek.hrvati

  Ante KUNEK : FRANC AMBROZ.

  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, izkaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom, katoličkog svećenika u Štajrskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine. U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće : “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u Kernetenu. Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču. On je bio šarmantan mladić….nije imao prijatelja osim mene i moga brata Alfonza.Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.” Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa s)likama učenika gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje, prozvani Tito. Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju. Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima lječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom. Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori njemački, sa starim bečkim naglaskom.

  še 1x CITAT IZ EVANGELIJA:

  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  PONOVIM,
  NEKATERI PAČ POČASI DOJEMAJO:
  nam
  vsiljevani
  t.i. JOSIP BROZ – T.I. MARŠAL TITO – – z veliko verjetnostjo – NI bil rojen v Kumrovcu.
  O
  MOŽNI,
  LATIFUNDIJI – NA KRAJU SEDANJE
  vasi
  AMBROZFALVA pri SZEGEDU. NA MADŽARSKEM.

  https://www.google.com/sear

  VERJETNI KRAJ ROJSTVA IN
  PREBIVANJA T.I. MARŠALA TITA
  v njega predšolski dobi

  SAJ
  TISTI PRED SKORAJ 40 LETI UMRLI T.I. MARŠAL TITO
  DANES,
  LETA 2019 – NE BI BIL VEČ POZORNOSTI VREDEN,

  A?
  1. VSAJ UČEČA SE MLADINA IMA PRAVICO – DO REALNE RESNICE,
  TUDI O IDENTITETI JAVNIH OSEB KOT JE BIL T.I. MARŠAL – TITO,

  2.
  STRAHOVIT EGOMAN JE BIL TISTI T.I. MARŠAL TITO: tudi veliiko komunistično usmerjenih ljudi, je dokazano dal likvidirati

  – da bi bil – prav on – na vrhu – KPJ PARTIJE,

  DA
  3.
  O STO TISOČIH NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH POLIT POMORJENIH
  POLITIČNIH
  NASPROTNIKOV KP STALINIZMA NA OZEMLJIH EX YU NITI – NE PIŠEM.
  IN
  4.
  TUDI: da ne pišem o napisu “ŽIVEO DRUG TITO” NA – GOLEM OTOKU.
  Res
  strahovit – EGOMAN – je bil – nedvomno.!

  Ampak !
  VELJAVNIH DOKAZOV,
  – DA
  JE BIL ROJEN V KUMROOVCU – VELAVNIH DOKAZOV – NI !!! Le trditve – so, nedokazane..

  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA
  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE- A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Tudi veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA
  P.S.
  “VERNIKI”
  V JOSIPA BROZA – KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA
  PA
  NAJ SEVEDA – KAR “VERUJEJO”
  DA JE T.I. MARŠAL TTO
  – ZNAL DOBRO IGRATI – LEPE IN TEŽKE ETUDE Fr. CHOPINA – NA KLAVIR
  IN
  DA JE IMEL GOSPOSKE KUŽKE – P U D L J E
  ZATO
  KER JE BIL – “PROLETAREC” , KOVINAR JOSIP BROZ iz Kumrovca.
  Take
  NEVERJETNE STVARI – VERJETI – NI KAZNIVO.
  Čisto “normalno” – pa tudi – ni ! Take stvari – verjeti.
  P.S.
  https://www.google.com/sear

  vas – AMBROZFALVA – pri SZEGEDU.

  P.S.

  Temu “tok-tok” Valerju Branislavu
  zaupam,
  kje je – nam “vsiljeni” ex KP MARŠAL J.B. TITO
  JE
  NAJBOLJ VERJETNO
  PREŽIVEL
  SVOJA – PREDŠOLSKA LETA !
  PREŽIVEL JIH JE V KRAJU, NA LATIFUNDIJI,
  kjer je danes vas

  AMBROZFALVA pri SZEGEDU.
  https://www.google.com/sear

  Malo severneje od SUBOTICE. A ti – to dojemaš ?
  TVOJ MARŠAL JE ZELO DOBRO ZNAL – MADŽARSKO
  PO
  HR-ZAGORSKO – PA – NIČ.
  Valtej – glavo imaš zato, da misliš,
  ne zato, da verjameš v NESMISLE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • RATATA

  Počasi napreduje Slovenija! Še dandanes nimamo neodvisnega medija!

 • cosmosjasnovidec

  Tovariš poglavar komunajzerske ciganske drhali pasjejebec “milan kurćanović” je rojen morilec in nima na vesti samo cirka sto ali še več žrtev ampak za nič ni bil nikoli obravnavan enako kot tudi ne čefutarska lopovska napihnjena krastača “janković”.
  Za tovariša komunajzarskega pastirja levakov,čefutarjev ter komunajzarjev se ve,da je dal ustreliti njegovega proti kandidata Ivana Krambergerja ampak še do sedaj nihče zoper tega ni ukrenil nič.
  Prav tako ima na vesti umor direktorja inštituta g.Jamnika za katerega je podkupil sodstvo ter skušal umor naprtiti nedolžnemu g.Noviću in je vse pometeno pod prag.
  Gospod Novič je pač drugačne sorte kot jaz,ker,če bi to naredil meni komunajzerska nesnaga sedaj več ne bi hodil naokrog,ker bi se mu garantirano maščeval.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • cosmosjasnovidec

  To mi gre nekoliko težje,ker se včasih za take kot je tovariš “kurćan” ne spomnim bolj človeških oziroma lepih besed kot so (gnida,smrdljivec,sultan,črevesni zajedalec,parazitska svinja itd.) in jih zato,da ne bi izpadli prelepi zaradi tega ne dodam saj bi se levaki,komunajzerji,čefutarji prevzeli ter mi pisali same hvalnice tako pa se ne bi imel z kom več prerekati in bi mi postal dolgčas.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • AndrejTauer

  Oni samo zahtevajo priznanje in pohvalo za njihov trud pri gradnji tisocletnega rajha. Kaj tukaj ni za razumet?

 • Janez Kepic-Kern

  Aha !
  Hvala – zelo znan fotograf,, ki pa ni “naturščik” na Kamčatki.
  To,
  “BRAZLEC S KAMČATKE” je rekla vnukinja oz. baje vnukinnja t.i. MARŠALA TITA,
  KI
  JOO JE ZNERVIRALO BRSKANJE PO IDENTITETI – BAJE NJE DEDA – T.I. MARŠALA TITA.
  Arogantno je rekla:
  “Mene imate lahko – za “BRAZILKO S KAMČATKE” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Toliko v pojasnilo.

 • Dada

  Sem prečitala članek, ampak avtor članka, g. Omerza, ni toliko kritičen do Kučana, kot avtor članka, ki je naslov namenil “živečemu” Kučanu, v članku so pa “ta grozni” že pokojni. Seveda pa razumem, da mora SDS medij, na vsak način, nasprotnike očrniti…. Dostikrat je neumestno, kar Janšo niti malo ne moti, ker ima solastniški delež v mediju.

  • Peter

   Hm, torej je SDS medij, po tvojem mnenju, edini medij, ki mora na vsak način nasprotnike očrniti?
   Pobrskaj malo po spominu, pa mi sporoči, kdaj so levi mediji, reciva jim tako, čeprav se deklarirajo za osrednje, napisali kaj pozitivnega o desnici, no.
   Seveda lahko napišeš, da kaj pozitivnega ni pisati, ampak na take jeftine se niti ti ne vadiš, ni tako?

   • Dada

    Sorry Peter, a medij SDS, 1. Je so- lastnik Janša , vodja opozicije 2. MORA spet voditi vlado( ker mu je to mesto od boga dano), je medij dobesedno pljuvalnik Slovenije. Tebi ni treba brskati po spominu. Enostavno čitaj članke tu in Demokracija- saj je isto,. Potem naredi obratno, in preberi “režimske medije” in MI prosim, navedi tri pljuvanja “tipa nora24tv”. 3. Potem poišči v režimskih medijih dobesedno lažnivi, slabonameren članek tipa naslov “ZAČELO SE JE TUDI PRI NAS”, v Ljubljani se je zgodil emigrantski teroristični napad na mestnem avtobusu….. IN sledili so komentarji podpornikov, ampak najhuje že potem, ko je bilo jasno, da je to naredil Slovenec iz Kranja (ne priseljenec v Kranj iz bog ve kje ), da režim ne da podatkov, ker je emigrant, da policija skriva podatke storilca, ker je emigrant. ŠE kaj želiš ??? DOBIŠ še prirejen tuj članek o Rusu na Poljskem…..kjer je urednik izpustil bistveni del ( ha,ha, med prevajanjem mu je padel v koš) ) članka, da je lahko priredil opis za “svoje zveste komentatorje”, da so potem lahko pljuvali po levici, ki pa nima nič s tem. KAPISCH ? Ko ti bo zmanjkalo, je še, veš.

    • macon

     Ja, paranoični zapisi so dejstvo in neumnosti prepisane od nekod iz tujine tudi. Po mojem je poleg agende poleg tudi kolikor denarja, toliko muzike. Še zmeraj mi prevlada, da je pomembno drugačno stališče od levega enoumja osrednjih medijev, ker režimsko strukturo lahko braniš samo z lažmi, četudi so bolje formatirane in zapakirane.

 • Garbage man

  Milan Kučan, mora vsaj en dan pred smrtjo bit v zaporu.

 • Janez Kepic-Kern

  ODLOMEK
  IZ MOJEGA SPODNJEGA ZAPISA
  O
  VERJETNO
  ZELO SPORNI IDENTITETI JAVNE OSEBE – T.I. MARŠAL TITO !

  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  CITATNO Z INTERNETNEGA VIRA:
  http://www.antekunek.hrvati

  Ante KUNEK : FRANC AMBROZ.

  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, izkaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom, katoličkog svećenika u Štajrskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine. U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće : “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u Kernetenu. Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču. On je bio šarmantan mladić….nije imao prijatelja osim mene i moga brata Alfonza.Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.” Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa s)likama učenika gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje, prozvani Tito. Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju. Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima lječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom. Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori njemački, sa starim bečkim naglaskom.

  še 1x CITAT IZ EVANGELIJA:

  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  VEČ DETAJLOV
  NAJDETE V MOJEM ZAPISU – – MALO NIŽJE ! L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Bla bla bla….
  ZNATE VI SE KAJ DRUGEGA KOT GOVORITI CESA NE MARATE ? ZIVITE V PRETEKLOSTI, POVEJTE KAJ TAKEGA DA BO NAVDUSILO LJUDI.
  UTRUJATE Z NEPRESTANIM JAVKANJEM…. KALIMEROV NIHCE NE MARA….

 • Valter BraniSlav

  …”kdo so bili v Sloveniji odgovorni za ta dejanja: Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Miha Marinko, Boris Kraigher, Ivan Maček in Lidija Šentjurc. Poimenujem jih slovenski množični morilci”…
  BLA BLA BLA.
  EDINI KI JE DEJANSKO ODLOCAL JE BIL STRICEK EDO. DRUGI SO BILI LE STATISTI IN SO DELALI LE TO KAR JIM JE NAROCIL KARDELJ.
  Kardelju pa tudi Macku so takrat najbolj lezla v rit Jansa in Vasle….

 • milanček

  Dober dan, zavedni Slovenci-ke! A je ta prekleti komunistični stvor že crknil , seveda v groznih bolečinah, saj veste, vse se vrača, vse se plača! upam, da čim hitreje!

 • Janez Kepic-Kern

  PO DELI PONATISKUJEM MOJ
  DALJŠI ZAPIS,
  KI JE NATISNJEN SPODAJ !
  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  PRIKRIVANIH,
  ZAMOLČEVANIH ZADEV, PREDVSEM NEGATIVNIH
  JE
  BILO V POLPRETEKLEM KP, ZK STALIN, TITO KOMUNIZMU – VELIKO.
  Verjetno
  je
  tako tudi
  z
  IDENTITETO REALNE JAVNE OSEBE,
  KI NAM JE BILA VSILJEVANA, PREDSTAVLJANA
  KOT
  T.I. MARŠAL J.B. TITO.
  Realne, verodostojne sledi prave identitete osebe
  t.i. MARŠALA TITA
  naj pač preiščejo uradni državni organi naše R. SLOVENIJE , ljudje, ki so usposobljeni
  za preiskovalno delo na področju t.i. IDENTITETE OSEB.
  SPODAJ
  NAVAJAM LE MEKATERE NAJBOLJ OTIPLJIVE
  SLEDI
  VPRAŠLJIVOST IDENTITETE
  JAVNE OSEBE “MARŠAL TITO” EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  CITANA NAVEDBA Z INTERNETA
  DR. J. I. DERETIĆ Istina o Titu.
  “JOSIP BROZ – kovinar iz Kumrovca – JE BIL LIKVIDIRAN
  S STRANI KOMUNISTOV, 1939, V ŠPANIJI”
  https://www.youtube.com/wat

 • Janez Kepic-Kern

  SREDNJI DEL
  MOJEGA SPODNJEGA DALJŠEGA TEKSTA
  O
  VPRAŠLJIVI IDENTITETI JAVNE OSEBE
  POLITIČNO VSILJEVANE NAM – KOT T.I. JOSIP BROZ “MARŠAL TITO”.

  PONOVIM,
  NEKATERI PAČ POČASI DOJEMAJO:
  Nam
  vsiljevani
  t.i. JOSIP BROZ – T.I. MARŠAL TITO – – z veliko verjetnostjo – NI bil rojen v Kumrovcu.
  O
  MOŽNI,
  LATIFUNDIJI – NA KRAJU SEDANJE !?

  CITATNA navedba vira:

  POŠTENJAK, KOSOVSKI SRB,
  HUD NASPROTNIK T.I. J.B. MARŠALA TITA – Momčilo JOKIĆ.
  RAZISKOVALEC M. JOKIĆ
  ” SAMO JA ZNAM, KO JE BIO TITO, Tajni dosije J.B. Tita
  video intervjuji, knjige:
  “Maršal Tito je bil nezakonski otrok
  poljske grofice, vdove MARIJE ERDELYI:-SOBIESKE in upravitelja
  njenega podedovanega posestva pri SZEGEDU, premožnega Žida – Franca AMBROZA”

  https://www.google.com/sear
  vasi
  AMBROZFALVA pri SZEGEDU. NA MADŽARSKEM.

  .https://www.google.com/search?q=AMB

  KI JE MOŽNI IN VERJETNI KRAJ ROJSTVA oz.
  PREBIVANJA T.I. MARŠALA TITA
  v njega predšolski dobi

  SAJ
  TISTI PRED SKORAJ 40 LETI UMRLI T.I. MARŠAL TITO
  DANES,
  LETA 2019 – NE BI BIL VEČ POZORNOSTI VREDEN,

  A?
  1. VSAJ UČEČA SE MLADINA IMA PRAVICO – DO REALNE RESNICE,
  TUDI O IDENTITETI JAVNIH OSEB KOT JE BIL T.I. MARŠAL – TITO,

  2.
  STRAHOVIT EGOMAN JE BIL TISTI T.I. MARŠAL TITO:
  tudi veliiko komunistično usmerjenih ljudi, je dokazano dal likvidirati

  – da bi bil – prav on – na vrhu – KPJ PARTIJE,

  DA
  3.
  O STO TISOČIH NESODNO POMORJENIH, NEOBOROŽENIH POLIT POMORJENIH
  POLITIČNIH
  NASPROTNIKOV KP STALINIZMA NA OZEMLJIH EX YU NITI – NE PIŠEM.
  IN
  4.
  TUDI: da ne pišem o napisu “ŽIVEO DRUG TITO” NA – GOLEM OTOKU.
  Res
  strahovit – EGOMAN – je bil – nedvomno.!

  Ampak !
  VELJAVNIH DOKAZOV,
  – DA
  JE BIL ROJEN V KUMROOVCU – VELAVNIH DOKAZOV – NI !!! Le trditve – so, nedokazane..

  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA.

  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT
  PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  TO
  “VERJETJE”
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A – ZDI SE,
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE
  – A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Dokler ne bodo podani popolnoma verodostojni “kontradokazi”,
  novi – veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj , leta 2019
  je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli, nekdo – jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

  PRIKRIVANIH,
  ZAMOLČEVANIH ZADEV, PREDVSEM NEGATIVNIH
  JE
  BILO V POLPRETEKLEM KP, ZK STALIN, TITO KOMUNIZMU – VELIKO.

  PONAVLJAM
  ZADNJI DEL
  MOJEGA DALJŠEGA ZAPISA S CITATI
  O
  SPORNI IN VPRAŠČLJIVI IDENTITET OSEBE,
  JAVNE OSEBE – POLITIČNO VSILJEVANE NAM – KOT .I. JOSIP BROZ “MARŠAL TITO”
  ČE SMO RES REALNI:
  O
  ROJSTVU, O STARŠIH – T.I. MARŠALA OBSTAJAJO – SAMO – SLEDI !
  Ena
  realna
  SLED MOREBITNEGA KRAJA
  – ROJSTVA T.I. MARŠALA TITA – JE DANAŠNJA
  VAS – PRI SZEGEDU
  Z IMENOM

  – AMBROZFALVA.
  Lahko jo najdete na internetu.

  Najbolj
  verjetni – biološki oče – t. i . MARŠALA TITA
  JE
  BIL NAMREČ UPRAVITELJ NEKE – LATIFUNDIJE, VELEPOSESTVA – PRI SZEGEDU.
  TA
  LATIFUNDIJA – JE BILA VERJETNA LAST
  PRAVE
  BIOLOŠKE MAME, MATERE – T.I. MARŠALA TITA ?
  TE
  SLEDI BO MORAL PREISKATI – TISTI,
  KI
  BO RESNO ISKAL – PRAVO IDENTITETO JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA TITA.
  Jaz
  osebno – Janez KEPIC-KERN – IN ŠE MNOGI
  BI RADI VIDELI,
  DA BI REALNE SLEDI ROJSTVA, STARŠEV, ŠOLANJA T.I. MARŠALA TITA
  preiskovali
  uradno pooblaščeni in usposobljeni ljudje državnih organov R. Slovenije.
  TO,
  DA
  V T.I. “URADNO PODOBO” T.I MARŠALA TITA.

  INDOKTRINIRANI LJUDJE
  – ŠE DANES – LETA 2019
  “SLEPO”
  VERJAMEJO VEČ KOT
  PROZORNO KP IDEOLOŠKO SKONSTRUIRANI ZGODBICI
  O
  JOSIIPU BROZU, KOVINARSKEMU VAJENCU IZ KUMROVCA,
  TO
  “VERJETJE”
  JE
  DANES, LETA 2019. ŽE PRAV . GROTESKNO !
  A – ZDI SE,
  NEKDO IMA,- ALI HOČE IMETI – “SEDANJO , LETO 2019 – POLITIČNO KORIST”
  ALI – POSKUŠA IMETI – ŠE DANES
  OD
  TE IDEOLOŠKO GROTESKNE, GROZLJIVO – GROTESKNE
  – A “PROLETARSKE” PODOBE
  TEGA
  JOSIPA BROZA, KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA ?! Se zdi.
  No?
  Dokler ne bodo podani popolnoma verodostojni “kontradokazi”,
  novi – veljavni dokazi
  DOTLEJ
  BO
  SE ZDI – TA – KUMROVEC – ŠE KAR OBISKOVAN,
  Saj zdaj , leta 2019
  je že vsem znano, da je
  v t.i. “HIŠI CVETJA”
  – POD PLOŠČO Z IMENOM – J.B. TITO – LE VREČA PESKA.

  TUDI
  VELJAVNI DOKAZI
  O
  – kraju rojstva in kraju preživljanja otroških let in realnih šolah IN BIOLOŠKIH STARŠIH
  t.i.
  “MARŠALA TITA” – SE BODO NAŠLI.
  Kdorkoli, nekdo – jih bo že našel.
  Morda
  v kratkem, Kdo ve – morda v kratkem. L.r. JANEZ KEPIC-. KERN KOMENDA
  P.S.
  “VERNIKI”
  V JOSIPA BROZA – KOVINARSKEGA VAJENCA IZ KUMROVCA
  PA
  NAJ SEVEDA – KAR “VERUJEJO”
  DA JE T.I. MARŠAL TTO
  – ZNAL DOBRO IGRATI – LEPE IN TEŽKE ETUDE Fr. CHOPINA – NA KLAVIR

  CITATNA NAVEDBA
  Z INTERNETNEGA VIRA

  – HR PEVEC ARSEN DEDIĆ:
  “TITO NAM JE NA LADJI GALEB – IGRAL ETUDE FR. CHOPINA”

  https://www.youtube.com/wat

  IN
  DA JE IMEL GOSPOSKE KUŽKE – P U D L J E
  ZATO
  KER JE BIL

  – “PROLETAREC” , KOVINAR JOSIP BROZ iz Kumrovca.

  Take
  NEVERJETNE STVARI – VERJETI – NI KAZNIVO.
  Čisto “normalno” – pa tudi – ni ! Take stvari – verjeti.
  P.S.

  Današnja vas – AMBROZFALVA – pri SZEGEDU.

  P.S.

  Temu “tok-tok” Valerju Branislavu IN OSTALIM “NEJEVERNIM” PROVOKATORJEM
  zaupam,
  kje je – nam “vsiljeni” ex KP MARŠAL J.B. TITO
  JE
  NAJBOLJ VERJETNO
  PREŽIVEL
  SVOJA – PREDŠOLSKA LETA !
  PREŽIVEL JIH JE V KRAJU, NA LATIFUNDIJI,
  kjer je danes vas

  AMBROZFALVA pri SZEGEDU.
  ..
  https://www.google.com/sear
  Malo severneje od SUBOTICE. A ti – to dojemaš ?

  MARŠAL TITO
  JE ZELO DOBRO ZNAL – MADŽARSKO
  PO
  HR-ZAGORSKO – PA – NIČ.
  Valtej in ostali verjetno ex KP, ZK provokatorčki
  – glavo imaš zato, da misliš,
  ne zato, da verjameš v NESMISLE.
  Kar je na splošno znano
  vsem normalnim ljudem.. ex OK knjižničar iz LJ – L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  p.s.
  TOREJ
  “Ne bojte se jih torej; kajti nič ni prikritega, kar se ne bo odkrilo, in skrivnega, kar se ne bo zvedelo.”… “Kar vam pravim v temi, povejte na svetlem, in kar slišite na uho, razglasite s streh.” (Matej: 10,26-27)

 • Hribouc

  Tradicija zločinske NOB OF ReVOLUCIJE slovenskih boljševikov!

  ” Žrtve so morale biti, da je zločinska fikcija živela v terorju, aparthajdu in veliki Laži! PRESS

 • JANEZ GUS

  Zanimiv je ta potuhnjeni potres od Vajgla.A imaKahla herbarij za te zločince.Je bebavi narod to spoznal ali je Matilda biološko naredila svoje.Murglarju želim 100 LET ne pokretnosti v postelji pri zdravi pameti pa brez glasu.Svinja še na mnoga leta.

 • montyamp

  HALBMADŽARSKO MURGLOSRBSKI DVAKRAT ROJENI PREKMUREC ŽVEPENI PRITLIKAVEC , je izdajalec in zločinec .
  Atentat l.1988 na Nikolo Štedula na škotskem je naredila SLO UDBA .
  Kdo je že bil šef partije takrat v Sloveniji ????
  Partijska mafija je imela udbovske idiote kot operativce,saj je Štedula preživel.
  Skrajno nesposobni partijski degeneriranci so abortirani na ta svet samo za generiranje bankrotov in atentatov .
  KAJ JE TA KOMUNISTIČNA SVINJA NAREDILA KDAJ KORISTNEGA ??????

  • JANEZ GUS

   Največi gnoj pa so sami slovenarjiči,ki so šli ta zločincski gnoj dvakrat zvolit kao predsednika države.in to takrat,ko bi morali s komunizmom enkrat za vselej obračunat.Veliko zaslug ima ta rdeča komunistična greznica -mediji,ki še danes po30 l, so popolnoma isti,kvečjemu slabši.

 • montyamp

  IZDAJALEC KI JE RAZOROŽEVAL SLOVENCE .
  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • Slovenka

  Kaj se vidi na sliki? Preplet bebavosti in pokvarjenosti. Kocbek je pomembno sokriv za sedanjo prevlado komunizma v Sloveniji, tako da si ni potrebno brisati solza zaradi njegove ‘krute’ usode, ko vemo, kako se je godilo drugače mislečim v avtohtonem slovenskem komunizmu. Tudi njegov Strah in pogum nikakor ni tako zelo prelomen, kot se ga prikazuje. Junaki, čeprav imajo pomisleke, vse partijske ukaze izvršijo. Nobeden ne reče ne, kljub Kocbekovi gostobesednosti tega ni mogoče spregledati.

  Predvojna in medvojna desnica je bila bebava, nesposobna, naivna, razvajena, brez stika z resničnostjo in ko se je naposled le soočila s komunizmom med vojno, je to spominjalo na spopad srnjačka Bambija in popadljivega steklega psa.

  Že pred vojno je KPS vtihotapila svoje ljudi v vse desničarske organizacije, tudi na teološko fakulteto in v Cerkev. Imeli so popoln nadzor nad desnico. Ironija usode pa je, da se jim to vrača v obliki SDS. Veliko SDS-ovcev je bilo svoj čas v ZK in so lahko iz prve roke zvedeli, kako se stvarem streže, in to jim sedaj pride prav. Janša je na dobri poti, da prekosi svoje učitelje. Zdaj razumemo, zakaj je komunistična vrhuška alergična na SDS, to je stranka, ki jim je kos.

  Evropske volitve so še enkrat potrdile, da je SDS voditeljica desnice. O Bambijih v NSl in o steklih psih v DOM-u pa nima smisla govoriti. NSl je članica vladajoče koalicije, DOM pa zdraharski, žolčen nesposobnež, ki si je hotel zgraditi prepoznavnost na pljuvanju po SDS. Gnili jabolki sta odpadli.

  • JANEZ GUS

   Kocbek,Fajfar….so glavni krivci pri zavajanju in vnašanju zmede med pošten slovenski narod.Na koncu pa po partijskih običajih ,ki se jih tudi danes poslužuje murgelska zločinska združba-po uporabi zavrzi-samo novi norci se sproti kotijo,zadnji tak skot je Šarec,norec na deseto potenco.

 • Andrej

  Kocbek je klasičen primer, da se s komunisti ne bi smelo sodelovati.

 • Valter BraniSlav
 • Hribouc

  KOCBEK fikcijski farškokomunajzarski je zaščitni znak Ludmila/Toninove NSI.

  Bil je Narodov izdajalec, le , ko je začutil Božjo bližino se je pokakal in poslul s pepelom in z razkritjem
  pobojev ni naredil oprav ničesar vrednega-samo svojo strupenosmrdlečo rdečo rit je malo pokril!

  Zakaj?

  Zato, ke rse morilec potuhnjeni ni nikoli izjasnil in se zoperstavil najhujšemu med NOB OF Revolucijo!

  Komunističnim pobojem od 13,Maja 1941 pa do 9.Maja 1945 ko pobijejo nad 4000 neoboroženih Slovenk in Slovencev vseh starosti, kompletne družine !

  KOCBEK JE SRAMOTA IN IZDAJALEC SLOVENSKEGA LJUDSTVA !

 • Garbage man

  A ni že crknu.Madžaroni so žilavi, samo napihnjenost mu ni v veselje……živci,jetra

 • Janez Kepic-Kern

  CITATNO Z INTERNETA
  IZ
  HR MEDIJEV:

  Ante Kunek: FRANC AMBROZ
  FRANC AMBROZ
  O porijeklu takozvanoga Tite,već
  odavno postoji sumnja da se pod
  imenom Josipa Broza, sakriva i
  prikriva,jedna druga osoba.Srpski
  pisac, Miroslav Todorović,prešle
  godine, napisao je knjigu sa
  naslovom HOHŠTAPLER u kojoj
  dokazuje sa činjenicama, da se je
  taj takozvani Tito, sakrivao, pod
  imenom Josipa Broza.
  Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER,
  tiskana je i objavljena je prošle
  godine u Beogradu i tiskana je
  prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.
  U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i
  srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da
  nisu poslušni i odani njemu Titi.
  Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su
  Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa
  Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslije
  rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000
  Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i
  mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili
  su 43, hrvatska katolička svećenika.
  Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa
  podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga
  Tite, da bi poslije njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao,
  Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj.
  Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.
  Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku
  pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.
  Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih
  skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske,
  Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa
  zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio
  iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu,
  ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu.
  Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su
  zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.
  2
  Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka
  stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo
  stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po
  službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.
  Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za
  razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice,
  obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima.
  Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem,
  takozvanoga Tite, na jednom drogom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici
  logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu,
  koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet.
  Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga
  Tite.
  Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred
  Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi
  otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo”
  i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali
  do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran,
  sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u
  kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu
  pokorili, Titinom, ”božanstvu”.
  To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje
  žrtve.
  Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji
  je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u
  nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.
  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, iskaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te
  novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom,
  katoličkog svećenika u Štajerskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana
  u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine.
  U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće :
  “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u
  Kernetenu.
  Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču.
  On je bio šarmantan mladić…. nije imao prijatelja osim mene i moga brata
  Alfonza.
  Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.”
  3
  Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika
  gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje,
  prozvani Tito.
  Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća
  Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili
  svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove
  pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju.
  Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima
  liječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom.
  Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori
  njemački, sa starim bečkim naglaskom.
  Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera
  Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u
  Beču.
  Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena
  Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje
  Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela
  Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu,
  Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”.
  U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je
  16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila,
  zdravo muško dijete.
  Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite,
  jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.
  Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip
  Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i
  da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču,
  preuzeo i ukrao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza.
  Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa
  Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije
  su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’
  U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi,
  sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje
  srpske interese.
  Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno.
  Poslije balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti
  granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i
  slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog
  prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.
  4
  Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od
  države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena.
  U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima,
  sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno
  oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je
  naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad
  HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog
  katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija
  Stepinca.
  Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik
  FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od
  svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza.
  U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca,
  Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da prevladamo tri zla
  prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.
  Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva,
  pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu
  Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra
  Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u
  Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom,
  odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.
  Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je
  hrvatsko oslobadjanje od komunizma.
  To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta,
  oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od
  nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster
  ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni
  iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.
  Ante Kunek