Kako je notranji upor v NPU uničil vladavino Črnčeca, ki je popolnoma prebledel ob razkritih prisluhih o njegovih lobističnih akcijah v Mercatorju

Damir Črnčec (Foto: STA)

Razkrita zdravstvena afera v vrednosti 25 milijonov evrov koruptivnih javnih razpisov novogradnje v Splošni bolnišnici Celje je le vrh ledene gore, v kateri je osrednjo vlogo odigral Damir Črnčec. Sedaj ga bremenijo še zakoniti prisluhi NPU-ja v zvezi z njegovimi lobističnimi povezami v zadevi Mercator. Ob postavljanju vprašanj na KNOVS-u zaradi afere Lepa Nataša glede njegove lobistične vloge v zadevi Mercator je popolnoma prebledel. Ugotovil je, da je ujet. Informacija je hitro prišla do predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v ponedeljek ponudil svoj dramski odstop z mesta predsednika vlade.

Damir Črnčec se je ujel v past, ki mu jo je pripravil predsednik KNOVS-a Matej Tonin. Zaradi notranjega upora znotraj NPU naj bi del kriminalistov in zaposlenih dostavil zakonite prisluhe na KNOVS. Na vse te informacije se je pripravil Tonin in mu eno za drugim postavljal obremenilna vprašanja. Po zanesljivih virih blizu KNOVS-a je Črnčec popolnoma prebledel. Zavedal se je, da je njegovega igračkanja z vzvodi politične moči konec. Vzrok njegovega propada je politični vpliv in pritiski Črnčeca na preiskave znotraj NPU. Po poročanju Požareporta prisluhi razkrivajo vlogo Črnčeca pri prodaji Mercatorja in dogajanje v Petrolu. Najbolj pa ga bremenijo njegovi lobistični stiki s Tomažem Lovšetom. Ob tej informaciji je prebledel Šarec. Drugega kot odstopiti mu ni preostalo.

Napuh, vzvišenost in uničevanje koalicijskih partnerjev so vzroki za Črnčecev konec. V kontekstu razkrite zdravstvene afere v Splošni bolnišnici Celje pa je sedaj tudi jasna izjava Marjana Šarca zdravstvenemu ministru Alešu Šabedru, ko mu je povedal, da sta “on in Damir eno”.

Lista Marjana Šarca in Damir Črnčec zrežirala zdravstveno afero vredno 25 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja
Slovenija je majhna dežela. Zato je zelo znan rek, da vsak pozna vsakega. Tako se je dogajalo tudi v primeru koruptivnega javnega razpisa v vrednosti 25 milijonov evrov za novogradnjo v Splošni bolnišnici Celje. Damir Črnčec je odličen prijatelj Tomaža Lovšeta. Lovše je zelo dober prijatelj lastnice Medicoinženiringa d.o.o. Tanje Frantar Zabret. Prokurist podjetja je Igor Zabret. Zabret je bivši mož poslanke LMŠ Andreje Zabret.

Umazanim političnim igram Damirja Črnčeca in Marjana Šarca se ob morebitni novi vladi bliža konec. Ob tem pa se bodo razkrile vse nepravilnost v Šarčevi vladi. (Foto: STA)

Vse večje razpoke na bivši Šarčevi vladi kažejo paniko tranzicijske levice
Tranzicijska levica preživlja enega najtemnejših trenutkov svojega delovanja. Razkrite in dokazljive afere kažejo paniko ob prevzemu oblasti morebitne nove vlade. Pritiski, ki jih izvaja predvsem Marjan Šarec na svoje bivše koalicijske partnerje, so enormni. Lažniva kazenska ovadba proti gospodarskemu ministru in predsedniku SMC Zdravku Počivalšku je le še eden izmed zadnjih poskusov Šarčeve garniture v odhodu.

Pojasnilo policije: “Nacionalni preiskovalni urad skrbno ravna s tajnimi podatki, tako da vedno in v vseh preiskavah pridobljene izsledke nadzora telefonskih komunikacij s prisluškovanjem posreduje samo na državno tožilstvo in nikoli ne na Komisijo Državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. NPU preiskuje najzahtevnejše oblike kriminalitete in ne sodeluje v aktualnih političnih razpravah, zato so navedbe o tihem uporu proti direktorju NPU neresnične in brezpredmetne. Preiskovalci so vajeni najrazličnejših oblik napadov na njih in njihovo delo, ki imajo za posledico edino upor do kogarkoli, ki bi hotel vplivati na njihovo preiskovanje. Osebe, ki lahko usmerjajo preiskave NPU, so edino državni tožilci in ne minister za notranje zadeve. Strokovna integriteta kriminalističnega dela je za preiskovalce preveč pomembna vrlina, da bi jo zapravili s preiskavami, v katerih bi svoje aktivnosti prilagajali kakršnimkoli vplivom.”

Luka Perš

 • Antonius

  Muri je drugim jamo kopal, zato bi bilo pošteno, če bo sam padel v Dob.
  Je pa dejstvo, da sta Črnčec in Šarec s svojim početjem, kot slikovni okvir vseh zlorab in kriminala, ki si ga dovoli kleptomanska levica, ko se prigrebe na oblast.
  25 let siromašijo in uničujejo Slovenijo, svoje početje preusmerjajo pa z obtoževanjem Janše in SDS.

  • pupa

   Težko bo delo osvoboditve Slovenije in odstranitev vseh “ČRNČECEV”.

   Pri obravnavi vloge Črnčeca v Šarčevi vladi je potrebno obvezno ugotoviti kateri stric ga je plasiral v in mu zrihtal fotelj. Težko verjamem, da si je Šarec izbiral sam svoje najožje sodelavce.

  • zaslosds

   POŠTENO bi bilo OBA zapakirat na DOB.

  • Kapodistrias

   Samo še en dokaz o najbolj uporabljenem orodju levičarjev – projekcija: kar sam počneš, naprtiš nasprotniku; kar sam si, s tem označiš nasprotnika, zato vemo, kdo so novodobni fašisti.

 • Miro Jereb

  Intrigaši…za KOZLAT.

 • VERZIFIKATOR

  Tamir Drnčec

  ČRNSKA GODLJA

  Črnec bil je častihlepen vedno,
  šlo za nepošten mu je dohodek,
  pa to ni rasistični predsodek,
  tu ni gre za zgodbico poredno.

  Črnec, ki ga pesem opisuje,
  je posameznik in ne kdor koli,
  iz plemena Dami, tam okoli,
  iz dežele afriške nam tuje.

  Dami smolo vselej res imajo,
  ko se njihov član sam povzdiguje,
  z malverzacijami nateguje,
  pravi pa, da nadzoruje krajo.

  S tem človekom iz plemena Dami
  redno so bili samo špetiri,
  zdaj pa govorica se razširi,
  da je črnec znašel se v osami.

  Prebledel je črnec, ko ujeli
  so pri grdem ga zares dejanju,
  znašel se v zamaknjenem je stanju,
  vpil, da vsega krivi so »ta beli«.

  Zategnila se krog njega zanka
  je tako hudo, da črnec stoka,
  pol plemena Dami z njim se zjoka,
  kajti meja je zakona tanka.

  Se ujel naš črnec je v prisluhe
  pa v privide in še v godljo kakšno,
  ki si sam jo je zakuhal takšno,
  da ni treba afriške prikuhe.

  Godlja brez okusa je in vonja,
  vse so zdaj razkrite sestavine,
  apetit celotno pleme mine,
  godlja je iz trupla šarca konja.

 • Stajerka

  ….jp……to je pravi vzrok odstopa Šarca…..sem že dejala, da je Črnčec ob dajanju izjave za novinarje, deloval zelo nemirno, prestrašeno……za njim je bil na zaslišanju Šarec, ki je kasneje dejal, da se je za odstop odločil že v petek (op. na dan zaslišanja)……torej??…..MSM – tema, kapitalucija, kastracija!!!

  • pupa

   Mafija v Italiji in mafija v Sloveniji nista primerljivi. Italijanska država ima mafijo ,ki ji dela velike probleme dočim ima mafija v Sloveniji državo in prav to dobesedno odkriva napisani primer in vsi drugi podobni. Ko bo ( trdno upam, da bo) JJ in nova vlada vsaj za 30% onemogočil vsporedno vladanje mafije bo to že zgodovinski uspeh za obstoj slovenske države. Upam, da JJ ne bo snedel svojih izrečenih besed:

   “Osamosvojili smo se, sedaj se moramo še osvoboditi”.

   Vsporedna ekonomija po Niku Kavčiču je še vedno prisotna s tem, da v prejšnji državi
   vsporedni “EKONOMISTI” so dajali tudi v svoj žep samo niso smeli tega pokazati pred javnostjo dočim se danes vse vrste kraj tretira kot iznajdljivost in imamo organe pregona za preganjanje kurjih tatov samo toliko da zgleda da ti nekaj delajo in tu pa tam se s svojo brutalnostjo znesejo tudi nad državljani, ki so pozabili denarnico doma in niso takoj uspeli plačati v trgovini nastali dolg 0,49 evra, ki je bil poravnan pred prihodom uniformiranih kriminalcev.

   • Stajerka

    ….v koliko koalicija v točki pregona kriminala, ne glede na politično opcijo, ne bo enotna, tudi JJ ne bo mogel nič……kvečjemu bo prej razpadla vlada, seveda s pomočjo teh, ki se ga bojijo kot hudič križa……
    …..je pa nedojemljivo kaka mafijska država smo, pošteni državljani pa umirajo na obroke…..dobesedno, ob dodatnem dejstvu, da futramo take ki so že z nezakonitim vstopom v državo kršili ustavo in zakone, seveda ob pomoči tistih ki bi morali kazniva dejanja sankcionirat in jih preprečevat……no, delajo ravno obratno – kazniva dejanja nagrajujejo……

 • Amerikanc

  Zabreti – Medicoingenering ( znani po aferi s “poceni” operacijskimi mizami ), ki je opremil in opremlja skoraj ves KC, so odgovorni za razpad že več slovenskih vlad. Zakaj tako, lahko povesta edino mladeniča Dimnik in Zemljarič.

  • Amerikanc

   Osebno mislim, da prodajajo medicinsko opremo in ingeniring, “pod ceno” !

 • Ivan Ivanovič

  To pisanje v zvezi s Črncem kot nekakšnim spiritus movensom vsega dejanja in nehanja Marjana Šarca se počasi zdi že malce pogojeno z nekogaršnjo osebno mržnjo. Preveč je besed o njem in premalo povedanega. Dramatiziranje dogajanja z opisi, da je “prebledel”, pri čemer ni jasno zakaj, so le poceni triki. Manjkajo elementarna dejstva: kdo, kdaj, kje, koliko, kako, zakaj … Ta članek ni vreden branja. To je navadno paberkovanje brez repa in glave, da ne rečem natolcevanje.

  • sloustava

   Ojoj, Ivance, Ivance, zate so primerne Fake news, @necenzurirano.si. Tam je tvoj brlog paberkovanja!

   • Ivan Ivanovič

    Ne vem, mogoče je za vernike dovolj, da jim vezeš otrobe. Za tiste, ki razmišljajo z lastno glavo, pa so potrebna dejstva, ne glumaštvo v slogu Serpentinška.

  • zaslosds

   Si spet začel dozirat?

 • Amerikanc

  Potem Šarko le ni tako nedolžen, kot se dela in je nekaj na tem, da je imel preste v marmeladi pri svoji “nekdanji” Komunali.

  • tomven

   Seveda. Komunalo je pobasala cvirnova ančka, šmarec je pa asistiral.

   • Amerikanc

    Ja ampak pravi lastnik je menda zidar Janez.

 • AlternativaZaSlovenijo

  In kje je to objavljeno v kurniku in butalah TV?

 • Novakec1

  Dokler bo sodstvon v rokah stricev iz ozadja se nima kaj bati, pa še marsikdo drug tudi ne.

  • zaslosds

   Zato se bojijo Janeza

   • Novakec1

    Nič ne bo, ma rep med nogam tako zaštrikan da se ne da odfecljat.

 • RATATA

  Osamosvojena socialistična Republika Slovenija v obliki kuraste kokoške obstaja samo zato, da se jo rauba s strani pokvarjenih, ki se javijo v politiko, da pridejo do svojega fevda.
  Če to bi ne bilo res, ne bi osamosvojili le SRS ampak tisto, kar je prejšnjo državo sestavilo – starodavne slovenske Dežele in takšne bi tudi uporabljali, saj še vedno obstajajo, ker jih formalno pravno ni še nikdar nihče od pooblaščenih ukinil!!

 • JANEZ GUS

  Ne morem si misliti,kakšno kačo smo greli na prsih,ko smo z odborom 2014 hodili pred štalo krivosodja protestirat protiBavconovem krivo sodstvu.Tudi ta Črnčec je bil par krat govorec.Svašta pička rodi.,samo pare neče-srbski.

 • Andrej

  Drek, sam drek, kamor primeš, en sam drek. Pa vedno z žegnom CKZKS. Več kot jasno je, zakaj se bojijo Janše. Panično bojijo.

  • JANEZ GUS

   Polovica bande bo pobegnila,kjer imajo deponiran nakraden denar,če Janez prime za belanco.

   • Andrej

    Ma, menda obstaja nek zakon, po katerem moraš prijavljat premoženje v tujini. Staro pravilo uspešnih demokracij: sledi denarju.

 • Inaz

  Ali so FBI-jevci odnesli kakšno dokumentacijo, ko so pristali na Brniku in se še isti dan zvečer odpeljali? Kar tako za hec že niso prišli.

  • JANEZ GUS

   Dovolj bi bilo,če bi odnesli Kučana,bi bila vsa dokomentacija na kupu.Mislim,da oni pa že imajo primerne metode,da bi to dokumentacijo dešifrirali.

 • montyamp

  Dokler bomo namesto sodišč krmili udbovsko judikaturo centralnog komiteta saveza komunističke partije yugomurlosrbiyebuslovenijo , tako dolgo bo država blodila slepa po robu prepada .

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Mesetar

  OSTRŽEK Šarac je GOTOF !
  …,dečko je poleg vlade, raz=bal tud familijo,…loj domišljavi

 • Iva

  Zakaj se botri – mafija boji, da bi SDS prevzela notranje ministrstvo, pravosodje in infrastrukturo? Ker bi SDS z zamenjavo kadrov presekala z NPU majhenič-muževič in podobnimi aparatčiki, ki so bili garancija, da se F21 kriminalcem do sedaj ni in jutri ne bi nič zgodilo!

  Tudi pri umoru Jamnika in večletnem preusmerjanju pozornosti na “nadomestnega morilca” dr. Noviča, da ne bi preiskovali pravih krivcev umora – naročnikov umora (globoka država) in operativcev (bivši udba agentje, ki sodelujejo s t.i. “varnostnimi službami”) so sodelovale prodane obstoječe varnostne obveščevalne službe! Je hotel pokojni preiskovalec Kok to obelodaniti???

  Damir je, namesto, da bi raziskoval rabote-povezave obveščevalcev s pokvarjenimi novinarji Cirman&Co. in njihovimi gospodarji gregorji, hotel postati novi Golobič? Upajmo, da bosta kmalu oba na odpadu in bo SLO šla naprej!

 • Peter

  Hehe, kako se serpentinšek zdaj cmeri in veka.
  Ni vsak gasilski glumač sposoben igrati Hamleta, no.

 • tomven

  Šmarec misli, da je pameten. Pooblastil je murija, da v imenu obeh izvaja kriminalne posle, kao muri izvaja in baše, šmarec pa samo baše… Ko bojo murija stisnili za muda, bo nasadil šmarca na kabel, da mu ne bo nič jasno. Potem bojo spet vsi drugi vsega krivi. Šmarec je baraba, muri pa še večja. To bo smeha.

 • Rožle

  24kurnik.com
  https://www.24ur.com/novice/slovenija/sarec-5.html

  Serpentinškov Marjan .. :
  ‘Vprašati se moramo, če želimo Orbanovo Slovenijo ali suvereno, nam lastno Slovenijo’
  ***********
  Šareni lej !!! **** V končni fazi bolje Orban kot pa Arabska Slovenija … !!!

  • Peter

   A to je nam lastna Slovenija:
   – afera v vrednosti 25 milijonov evrov koruptivnih javnih razpisov novogradnje v Splošni bolnišnici Celje,
   – afera Drugi tir..
   – afera Karavanški predor….
   – afera žilne opornice in ostala medicinska oprema… vse v milijonih.

   tov serpentinšek? Ne mešat svojih finančnih interesov s suverenostjo države, no.

  • sunday

   tudi sam tako mislim in pravim!!!++++

 • Peter

  Madžari že kaj protestirajo zaradi svinjanja našega svinjskega pastirja?

 • Viktorh

  Slovenija naslednjih 100 let ne more imeti več tako skorumpirane oblasti.
  Ogabno, tovariši, ogabno!

 • Peter

  Zanimivo, tudi komentatorji na hanzi so ga v večini prečitali, tov serpentinška.
  Razen, seveda, stalnih dežurnih “komentatorjev”, no.

 • Peter

  Še najbolj se smeje režimskemu klovnu Saši Hribarju, Radio gaga je uspel izvoziti v parlament, no.

 • odzunaj

  Razkol v NPU ….
  Kako ne, v odmevnih zadevah zaradi ” samomorov ” in čudnih smrti umirajo njihovi kolegi.
  Zadeva Umor dr Jamnika je zahtevala že tri smrtne žrtve – preiskovalnega sodnika, mladega zelo športnega glavnega kriminalista in kriminalistko iz skupine. Zadeva Marina, ki šele začenja sodni epilog, je že prinesla smrt mladega zelo športnega glavnega kriminalista ……

 • odzunaj

  Razkol v NPU ….
  Kako ne, v odmevnih zadevah zaradi ” samomorov ” in čudnih smrti umirajo njihovi kolegi.
  Zadeva Umor dr Jamnika je zahtevala že tri smrtne žrtve – preiskovalnega sodnika, mladega zelo športnega glavnega kriminalista in kriminalistko iz skupine. Zadeva Marina, ki šele začenja sodni epilog, je že prinesla smrt mladega zelo športnega glavnega kriminalista ……

 • Ivan Ivanovič

  Nekaj nesmislov v tem članku:

  “Kako je notranji upor v NPU uničil vladavino Črnčeca”
  Kakšen notranji upor? Kje so dejstva, ki to dokazujejo?

  “Razkrita zdravstvena afera v vrednosti 25 milijonov evrov koruptivnih javnih razpisov novogradnje v Splošni bolnišnici Celje je le vrh ledene gore, v kateri je osrednjo vlogo odigral Damir Črnčec.”

  Kakšno osrednjo vlogo je igral tu Črnec? Kje so dejstva, ki to dokazujejo?

  “Ob postavljanju vprašanj na KNOVS-u zaradi afere Lepa Nataša glede njegove lobistične vloge v zadevi Mercator je popolnoma prebledel. Ugotovil je, da je ujet. Informacija je hitro prišla do predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v ponedeljek ponudil svoj dramski odstop z mesta predsednika vlade.”

  Afera lepa Nataša in Mercator – jabolka in hruške … Od kod piscu informacija, da je Šarec odstopil zaradi tega?

  In tako naprej v slogu rekla kazala. To je podcenjevanje bralcev. Ne mislim, da je vse iz trte zvito, toda novinar se mora le malce bolj potruditi pri navajanju dejstev, ki dokazujejo njegove trditve, sicer izpade vse popolnoma neverodostojno. To je slog rumenega tiska. Tako piše Aleksander Lucu v Nedeljskem Dnevniku.
  https://www.dnevnik.si/1042897712/slovenija/nedeljski-dnevnik-bi-pedro-opeka-lahko-postal-papez

  • aatiduj

   Ne bodi neučakan – sedi in čakaj !
   Ob takšnih novicah, previdnost ni odveč.
   Lp

  • Viktorh

   Pričakoval bi, da bi to pojasnil ti, ki to poznaš.
   A bo šlo?

   • Ivan Ivanovič

    Jaz nisem novinar. Jaz sem bralec, ki od medija in novinarja pričakujem verodostojne informacije. Če misli Nova24TV postati rumeni tisk, je meni tudi prav, ampak potem naj nehajo proklamirati, da so prvi v službi resnice.

    • mginko

     Ali plačuješ RTV za resnico ??

 • lena

  Ta se ne ve, da ima laz kratke noge, pa tako star pregovor!

 • aatiduj

  Damir, Damir, ti je bilo tega treba ?

 • AGA

  Črnčec še en intelektualec šiptarskih korenin