fbpx

Kako je notranji upor v NPU uničil vladavino Črnčeca, ki je popolnoma prebledel ob razkritih prisluhih o njegovih lobističnih akcijah v Mercatorju

Damir Črnčec veselo izkorišča profil Svoboda govora za obračun s svojimi političnimi nasprotniki. (Foto: STA)

Razkrita zdravstvena afera v vrednosti 25 milijonov evrov koruptivnih javnih razpisov novogradnje v Splošni bolnišnici Celje je le vrh ledene gore, v kateri je osrednjo vlogo odigral Damir Črnčec. Sedaj ga bremenijo še zakoniti prisluhi NPU-ja v zvezi z njegovimi lobističnimi povezami v zadevi Mercator. Ob postavljanju vprašanj na KNOVS-u zaradi afere Lepa Nataša glede njegove lobistične vloge v zadevi Mercator je popolnoma prebledel. Ugotovil je, da je ujet. Informacija je hitro prišla do predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v ponedeljek ponudil svoj dramski odstop z mesta predsednika vlade.

Damir Črnčec se je ujel v past, ki mu jo je pripravil predsednik KNOVS-a Matej Tonin. Zaradi notranjega upora znotraj NPU naj bi del kriminalistov in zaposlenih dostavil zakonite prisluhe na KNOVS. Na vse te informacije se je pripravil Tonin in mu eno za drugim postavljal obremenilna vprašanja. Po zanesljivih virih blizu KNOVS-a je Črnčec popolnoma prebledel. Zavedal se je, da je njegovega igračkanja z vzvodi politične moči konec. Vzrok njegovega propada je politični vpliv in pritiski Črnčeca na preiskave znotraj NPU. Po poročanju Požareporta prisluhi razkrivajo vlogo Črnčeca pri prodaji Mercatorja in dogajanje v Petrolu. Najbolj pa ga bremenijo njegovi lobistični stiki s Tomažem Lovšetom. Ob tej informaciji je prebledel Šarec. Drugega kot odstopiti mu ni preostalo.

Napuh, vzvišenost in uničevanje koalicijskih partnerjev so vzroki za Črnčecev konec. V kontekstu razkrite zdravstvene afere v Splošni bolnišnici Celje pa je sedaj tudi jasna izjava Marjana Šarca zdravstvenemu ministru Alešu Šabedru, ko mu je povedal, da sta “on in Damir eno”.

Lista Marjana Šarca in Damir Črnčec zrežirala zdravstveno afero vredno 25 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja
Slovenija je majhna dežela. Zato je zelo znan rek, da vsak pozna vsakega. Tako se je dogajalo tudi v primeru koruptivnega javnega razpisa v vrednosti 25 milijonov evrov za novogradnjo v Splošni bolnišnici Celje. Damir Črnčec je odličen prijatelj Tomaža Lovšeta. Lovše je zelo dober prijatelj lastnice Medicoinženiringa d.o.o. Tanje Frantar Zabret. Prokurist podjetja je Igor Zabret. Zabret je bivši mož poslanke LMŠ Andreje Zabret.

Umazanim političnim igram Damirja Črnčeca in Marjana Šarca se ob morebitni novi vladi bliža konec. Ob tem pa se bodo razkrile vse nepravilnost v Šarčevi vladi. (Foto: STA)

Vse večje razpoke na bivši Šarčevi vladi kažejo paniko tranzicijske levice
Tranzicijska levica preživlja enega najtemnejših trenutkov svojega delovanja. Razkrite in dokazljive afere kažejo paniko ob prevzemu oblasti morebitne nove vlade. Pritiski, ki jih izvaja predvsem Marjan Šarec na svoje bivše koalicijske partnerje, so enormni. Lažniva kazenska ovadba proti gospodarskemu ministru in predsedniku SMC Zdravku Počivalšku je le še eden izmed zadnjih poskusov Šarčeve garniture v odhodu.

Pojasnilo policije: “Nacionalni preiskovalni urad skrbno ravna s tajnimi podatki, tako da vedno in v vseh preiskavah pridobljene izsledke nadzora telefonskih komunikacij s prisluškovanjem posreduje samo na državno tožilstvo in nikoli ne na Komisijo Državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. NPU preiskuje najzahtevnejše oblike kriminalitete in ne sodeluje v aktualnih političnih razpravah, zato so navedbe o tihem uporu proti direktorju NPU neresnične in brezpredmetne. Preiskovalci so vajeni najrazličnejših oblik napadov na njih in njihovo delo, ki imajo za posledico edino upor do kogarkoli, ki bi hotel vplivati na njihovo preiskovanje. Osebe, ki lahko usmerjajo preiskave NPU, so edino državni tožilci in ne minister za notranje zadeve. Strokovna integriteta kriminalističnega dela je za preiskovalce preveč pomembna vrlina, da bi jo zapravili s preiskavami, v katerih bi svoje aktivnosti prilagajali kakršnimkoli vplivom.”

Luka Perš