fbpx

Kako je Zgaga v tujini izkrivljal stanje o medijski svobodi v Sloveniji in hkrati kandidiral pri SD

Blaž Zgaga na predstavitvi kandidatov za poslance Socialnih demokratov. (Foto: STA)

“Poročevalec za organizacijo Novinarji brez meja RSF je Blaž Zgaga. Temu primerno je tudi poročilo in njegova kredibilnost. Blatenje vlade in promocija Necenzurirano & co., Jože Možina, Igor Pirkovič, Bojan Požar in Jože Biščak seveda niso omenjeni,” se je na poročilo o medijski svobodi odzvala evroposlanka Romana Tomc. Gre za družbenopolitičnega delavca, ki se je povsem osmešil, ko je kandidiral za poslanca na listi Socialnih demokratov.

V dveletnem mandatu vlade Janeza Janše se je doma in na tujem ustvarjala medijska psihoza o fantomski diktaturi. Med tistimi, ki so jo pomagali soustvarjati, je bil tudi “neodvisni novinar” Blaž Zgaga, ki je za nagrado očitno prejel možnost kandidiranja na listi Socialnih demokratov, podobno kot je to možnost dobila tudi “Milanova presstitutka” z javne RTV Slovenija Mojca Pašek Šetinc (in bila izvoljena v parlament na listi Svobode). In prav ta isti Zgaga sedaj moralizira, kako je Slovenija močno padla na področju Indeksa medijske svobode.

Ob tem se ni mogel odpovedati lažem in izkrivljanju resničnosti ter zloglasni napovedi, da “novo vlado čaka ogromno dela”. In ko bo pri nas očitno vse lepo po starem, skladno z enotno ideološko in politično linijo, potem bomo od tovrstnih tujih organizacij (po zaslugi Zgage & Co.) spet poslušali, kako Slovenija izjemno napreduje na področju medijske pluralnosti. K sreči na Twitter in njegovo resnično pluralnost niti špekulant George Soros nima vpliva, kot se je nazadnje pokazalo, kar je velika bolečina starorežimske novinarsko-politične smetane.

Blaž Zgaga, njegove žalitve in laži (Foto: Twitter)

Spomnimo, kako je finančni špekulant skušal blokirati nakup Twitterja Elonu Musku. In tega, ki ga Zgaga danes imenuje “dvakratnega zapornika, obtoženca in vojnega dobičkarja”, kot je znano, Twitter zelo dobro obvlada. Obenem ima izjemne mednarodne povezave tudi z največjimi medijskimi giganti. Še je upanje, da bo imela oligarhova vlada zahtevno in kritično opozicijo, ki bo dosledno opozarjala na vse nepravilnosti in nezakonitosti, ki bi si jih utegnila privoščiti. Vsakršni demagoški poskusi utišanja kritičnega glasu bodo naleteli na oster odziv.

Ob dnevu medijske svobode velja opozoriti na medijske zlorabe: Med novinarji je preveč aktivistov 
In nenazadnje gre spomniti, da šokantne zgodbe iz tujine o raznih poslih iz BiH-a kot tudi tiste, povezane z raznimi kosovskimi diplomati itd., še vedno niso razčiščene … Na “spahovanje” Zgage & Co., ki je očitno že osmradilo tudi tujino, predvsem pa rezultiralo v 54. mestu (poprej 18. mestu) Slovenije, se je odzvala tudi evroposlanka Romana Tomc: “Ob dnevu medijske svobode velja opozoriti tudi na medijske zlorabe. Med novinarji je preveč političnih aktivistov, med mediji pa preveč služabnikov politike. Svoboda medijev je namenjena neodvisnim medijem, neodvisnim urednikom in novinarjem, ki delajo v skladu s poklicnim kodeksom.”

Domen Mezeg