fbpx

Kocijančičev zavajajoč pamflet v glasilu naslednice komunistov!

Janez Kocijančič (Foto: STA)

Nekdanji šef SD, pravne naslednice ZKS, Janez Kocijančič je na spletni strani partije objavil sramoten pamflet, v katerem se zgraža nad pismom vlade Svetu Evrope in SDS očita ovaduštvo. Pri tem vleče nekatere vzporednice z drugo svetovno vojno in navaja grozljive zločine Nemcev nad Slovenci, zamolči pa zločine komunistov. Modus operandi komunistov je bilo ovaduštvo vse do razpada SFRJ, ko so drugače misleče zapirali in likvidirali, takoj po vojni pa smo bili priča množičnim umorom. Komunisti so sicer kar sami sebe ovajali in nato to pripisovali civilistom, da so jih lahko poklali, je za spletni portal Nova24TV povedala nekdanja politična zapornica Lidija Drobnič, ki je bila zaprta v taborišču Verdreng na Kočevskem. Kako previdni so morali biti ljudje v prejšnjem sistemu, pa je razkril Igo Sajovic, ki je bil kot politični zapornik zaprt celo na Golem otoku: “V mojem življenju sem vedno pazil, kdo so bili partijci. Večina partijcev je bila notoričnih lažnivcev. Če nisi bil lažnivec, nisi bil partijec.”

Na spletni strani stranke Socialni demokrati, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, so objavili propagandistični pamflet svojega nekdanjega formalnega šefa Janeza Kocijančiča z naslovom “Esej o ovaduštvu”, kjer se uvodoma dotakne Dneva zmage, ki so ga praznovali 9. maja in o letu 1945 zapiše: “Takrat sta mesto in Slovenija po dolgih štirih letih okupacije zadihala s polnimi pljuči.”

To ne bi moglo biti dlje od resnice, prav leta 1945 se je za Slovenijo začel pravi pekel. Na naših tleh je bilo s strani komunistov umorjenih prek 100 tisoč ljudi, med njimi ženske in otroci, sledilo pa je obdobje totalitarnega socialističnega režima.

Foto: posnetek zaslona

Kocijančič opisuje grozljive zločine Nemcev, zamolči pa zločine svoje lastne partije
V nadaljevanju se zgraža nad vladnim pismom Svetu Evrope, kjer so bile razkrite številne neprijetne resnice za slovenske komuniste: “Ko spremljam dogajanja zadnjih tednov na slovenski javni sceni, se mi je zlasti vtisnilo v zavest dopisovanje slovenske vlade s Svetom Evrope, z eno izmed najuglednejših evropskih institucij. Po tem pismu naj bi večina slovenskih medijev izvirala iz komunističnih časov. Ko sem to čital, se mi je za trenutek zazdelo, ‘pa saj ne more biti res’. Pa vendar je bilo še kako res in je vodilo k nadaljnji eroziji ugleda slovenske države.”

“Čeprav, zgodovinsko gledano, ovaduštvo sploh ni omejeno samo na intelektualne kroge, verjetno ni bilo omejeno tudi na posamezni ideološki nazor ali politično usmeritev. Vendar pa je zanesljivo značilno za medvojno kolaboracijo, za meščanske stranke takrat in za določeno politično usmeritev, stranko, oziroma del njenega vodstva,” zapiše v nadaljevanju. Tako vleče vzporednice med pismom vlade Svetu Evrope in domnevno “kolaboracijo” tistih, ki so se med vojno upirali ropanju s strani partizanskih band in jih je bilo že takrat strah masovnih povojnih umorov ter nacionalizacije oz. kraje njihovega premoženja.

V nadaljevanju Kocijančič opisuje nekatere grozljive zločine nemškega okupatorja nad Slovenci, ki naj bi bili ovadeni. A še huje je bilo pri komunistih, ki so se ovaduštva posluževali na še bolj pritlehen način, sicer vse do razpada SFRJ, česar Kocijančič ne omeni. Vse do konca obstoja SFRJ so bili mnogi drugače misleči posamezniki pozaprti, celo na Golem otoku ali pa likvidirani.

V nadaljevanju prilagamo seznam za likvidacijo, ki ga je vrh Ozne pripravil za svoje pripadnike leta 1944, spodaj pa je podpisan Boris Kidrič:

Foto: družbena omrežja

Objavljamo tudi navodilo, ki ga je vodilni slovenski komunist Edvard Kardelj naslovil na Kidriča, v njem pa zahteva hitrejše “čiščenje” političnih nasprotnikov.

Foto: družbena omrežja

Pripadniki SD Dejan Židan, Tanja Fajon in Marko Koprivc so se temu morilcu šli priklonit prejšnji teden, 5. maja, ko naj bi bila po njihovih navedbah vzpostavljena prva slovenska vlada. Prva slovenska Narodna vlada je bila sicer ustanovljena 31. oktobra 1918, ko je ljubljanski Narodni svet imenoval Narodno vlado Države Slovencev, Hrvatov in Srbov. Za predsednika vlade je bil takrat imenovan Josip Pogačnik.

Foto: Twitter

Komunisti so sami sebe ovajali in nato to pripisovali civilistom
Pred časom je o sprevrženih taktikah komunistov za spletni portal Nova24TV spregovorila Lidija Drobnič, ki je bila po drugi svetovni vojni kot politična zapornica zaprta v taborišču Verdreng na Kočevskem: “Na Lajšah so ves čas trdili, da naj bi dva duhovnika in civilni prebivalci izdali partijsko šolo, vedeli pa so, da so to partijci sami naredili in šele pred dvema ali tremi leti se je prišel Janez Stanovnik poklonit in na rob brezna je v znak spoštovanja položil tri vrtnice. Dva duhovnika in okrog petnajst civilistov je bilo tam pobitih.”

Režimski mediji po smrti Stanovnika v histeriji razglasili kar za “očeta naroda” – Toda zgodovina ne pozablja njegovih dejanj

Kako previdni so morali biti državljani v prejšnjem sistemu, pa je za spletni portal Nova24TV razkril Igo Sajovic, ki je bil tudi sam politični zapornik, med drugim je bil zaprt na Golem otoku: “V mojem življenju sem vedno pazil, kdo so bili partijci. Večina partijcev je bila notoričnih lažnivcev. Če nisi bil lažnivec, nisi bil partijec.”

“Kar so delali Josip Broz Tito in njegova banda, so se šli kot otroci ravbarje in žandarje, niso imeli nobenega programa, razlikovali niso niti tega, kaj je socializem in kaj je demokracija. Biti socialist je zame ravbar, saj ta hoče na silo nekaj prerazdeliti,” je še povedal Sajovic.

Danes je po opažanju Sajovica situacija zelo podobna. Ti stari, ki so nekoč pobijali, so zopet pri vrhu, tako da se podpirajo iz raznih finančnih virov, vsakomesečno dobivajo dodatke: “Denar, pohlep in nepoštenost so tisto, kar te lopove drži skupaj.”

Lidija Drobnič in Igo Sajovic

Pamflet namenjen udrihanju po SDS in Janezu Janši
Na koncu postane jasen namen tega sramotnega Kocijančičevega pamfleta, to je udrihanje po Slovenski demokratski stranki in njenem predsedniku Janezu Janši, ki mu očita ovaduštvo proti SD oz. tedaj ZLSD v okviru Socialistične internacionale: “Začela so deževati ovaduška pisma Socialdemokratske stranke Slovenije na Socialistično internacionalo. Sporočilo je bilo, da naj bi bila ZLSD zgolj prebarvana komunistična stranka.” V SD svojih simpatij do komunizma še danes ne skrivajo in le strah nas je lahko, ali bomo tako, kot smo bili leta 1945 priča množičnim umorom z njihove strani, leta 2020 priča tisočim mrtvih zaradi njihovega nespametnega ravnanja ob epidemiji novega koronavirusa.

Rok Krajnc