Kako vlada leto dni po volitvah dnevno dokazuje, da ni kos situaciji v državi!

Foto: STA

Pred tednom dni, 3. junija, je minilo natanko leto dni po zadnjih volitvah v državni zbor. Čeprav ni zmagal, je vodenje vlade prevzel Marjan Šarec, vladajočo koalicijo so sestavile LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB, kot nadkoalicijska stranka se jim je pridružila tudi Levica.

Leto je okrog, vlada vsak dan znova dokazuje, da ni kos svojim nalogam. Vlada doslej ni sprejela še nobenega pomembnejšega zakona ali reforme. Četrtkove seje vlade so izredno kratke, v povprečju trajajo uro ali še manj. Čas torej, ko 17 ministrov in ministric spije kavo. Česar podobnega nikoli prej nismo doživeli. Vladne seje so trajale po več ur. Temu primerne so tudi redne mesečne seje državnega zbora. Aprilska, na primer, je bila najkrajša v zgodovini samostojne Slovenije. Poslanci preprosto niso imeli o čem odločati, saj vlada ni ničesar predlagala, seja je trajala dva dni.

Posledično je vse v mrtvem teku. Stvari in nerešene zadeve se kopičijo, prihaja tudi do kolapsa na posameznih področjih. Državljani to zelo občutimo na področju zdravstva, kjer se čakalne vrste podaljšujejo, zdravniki pa odhajajo. Težav ne odpravljajo niti na področju sodstva. In tisto, kar nas na našem področju najbolj prizadene, so ilegalne migracije. Vlada Marjana Šarca je pri reševanju tega zelo neuspešna. V letu dni vladajoči niso na tem področju naredili prav ničesar. Ilegalni prehodi se krepijo, kriminalna dejanja ilegalnih migrantov se povečujejo.

Nočejo ali ne znajo?
Vlada bi morala zaščiti južno državno mejo in to preprečiti. Pa ne stori ničesar. Tudi zato ne, ker tega ne želi, pa tudi sposobna ni. Na voljo pa ima celo kopico rešitev. Le uporabiti jih bi treba. Med drugim bi mejo lahko zaščitila z večjimi pooblastili Slovenski vojski. Mejo bi lahko nadzorovala tudi z droni. Uporaba brezpilotnih letalnikov oziroma dronov je v Sloveniji namreč dovoljena in pravno urejena. Pa tega vladajoči ne želijo narediti. Namesto tega nam zdaj govorijo, da bodo mejo zaščitili z dodatno panelno ograjo, za katero vemo, da ni rešitev. Migranti jo z lahkoto bodisi poškodujejo ali preidejo drugače. Na posameznih območjih, na primer Gorjancih, pa meje sploh ni možno zavarovati z ograjo.

Madžarska je na celotni meji s Srbijo uspešno postavila visoko ograjo. (Foto: epa)

Slovenska meja s Hrvaško je dolga 670 kilometrov. Vlada trenutno izvaja naročilo za 3,8 kilometra dodatne ograje. V četrtek so na seji sprejeli sklep o uvrstitvi dodatnih 40 kilometrov v Načrt razvojnih programov. Razpisa še ni, dokler bodo to vse izvedli, bo vseh več tisoč ali kar več deset tisoč migrantov, ki se trenutno nahajajo le nekaj deset kilometrov stran od slovenske južne meje, to že zdavnaj prešlo. V bistvu se vsi skupaj iz varnih naslonjačev in varne oddaljenosti igrajo z našimi življenji in premoženjem občanov, čeprav za to pred letom dni na volitvah niso dobili mandata.

Poklukar in varovanje državljanov sta dva različna pojma
Lista Marjana Šarca, ki danes pomembno odloča o naši varnosti, je lani prejela le 12,60 odstotka glasov volivcev in volivk. Prejeli so le 112.250 glasov volivcev in volivk. Glede na volilne okraje so zmagali le v Kamniku, Domžalah in Zagorju ob Savi. Okrajih torej, ki problematike migrantov zaenkrat sploh še ne poznajo. SD je zmagala le v Hrastniku, Laškem in Piranu. V vseh ostalih okrajih je zmagala SDS, ki je tudi edina imela v programu, da bo zavarovala slovenske meje in je s svojim predsednikom Janezom Janšo tudi edina sposobna to preprečiti, kar javno priznavajo že tudi njihovi največji nasprotniki.

Foto: STA

Ob vsem tem je še slabše to, da je LMŠ prevzela vodenje tudi notranjega ministrstva. Za ministra pa je postavila 48-letnega Boštjana Poklukarja iz Bleda, katerega največji domet je bil pred tem približno enoletno vodenje Centra za obveščanje Kranj, gorenjsko številko 112, če poenostavimo. Pri tem ne čudi, da ne razume državljanov, policistov in ni kos svoji nalogi. Verjamemo pa, da kot varovana oseba z varnostniki in službenim vozilom z lučkami neskončno uživa v lastnem udobju.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

 • Rožle

  Če se je lahko, neka invalidna SMC našlepala neskončnih .. 4 leta in naredila še dodatno škodo s svojo nesposobnostjo .. ..
  se malo bojim, da se bo sistematično rušenje države Slovenije nadaljevalo po lewaško še 4 leta naprej .. ..
  ZATOREJ …
  STOP DEGENERACIJI SLOVENSKEGA NARODA…!!!
  Takile pajaci pa nam že ne bodo vladali…!!!

 • AlojzZ

  Nočejo ali ne znajo?

  Končno en novinar, ki je postavil pravo vprašanje, ni pa imel poguma, da bi nanj naravnost odgovoril:
  NOČEJO!

  Ograja ima svoj namen, da upočasni pretok in lahko vojaki streljajo. Seveda je vprašanje: Ali bi ti, ljubi bralec pritisnil na sprožilec in ubil človeka, ki gre brez dokumentov preko meje tam, kjer ni dovoljeno?

  • antimur

   Če je agresorski primitivec, ki je grožnja za moje bližnje in domovino, vsekakor. Kaj je s teboj, ali nimaš nobenega čuta do domovine.

   • AlojzZ

    Kaj je s s teboj? Začel si s: “Ce … .” Si že mrtev.

    • Luiggi

     Tisti mrtev si je sam kriv,zakaj pa je silil ilegalno cez mejo,to se v civilni druzbi ne dela,Zdaj bos pa reku,da so horde iz azije in afrike civilizirane!

 • Miro

  boste morali “mesijo” Jajota poklicat…..on &Co so pa strokovnjaki…. za mešanje dreka

  • wert

   Glede na tvoj komentar, ga ti daaaleč prekašaš. Le kako ti to tako dobro uspe ?

   • Miro

    škoda za Jajota….sem pa mislil da je vsaj v tem prvi…. no vidiš kako je nesposoben

    • JANEZ GUS

     Mirko,na tvojih3018 comentarjev in 550 plusih,bi ti lahko bilo že kaj jasno.Samo ti ne bo,ker spadaš v vladno skupino.nesposobnjakovičev,katere niti poplava ne more tako dobro zbrat skupaj.

 • wert

  Dokler imamo koalicijo “antiJanša”, se nam ni bati hudega ! :(
  sarkazem.press

  • Miro

   Jajša je sam sebi koalicija anti Janša….. dokler je Jajo gor se levici ni za bati da ne bo vladala….

   • Anton

    itak ta mit o izključevalnosti spoštovanega, eminentnega Gospoda, v prvi vrsti Domoljuba Janeza JANŠE, so pričeli širiti/širijo prav tisti ki so dejansko izključevalni. To se je več kot z odliko izkazalo v “praštevilnih” predhodnjih informacijah.(primer: zadnje državnozborske volitve)

    sarkazem press

 • Skrajno Desni

  Zelo težko če že ne nemogoče, da najdeš tako nesposobno in zabito vlado ki jo premore ta Slovenija.

  • Anton

   IN POKVARJENO!

   sarkazem press

 • Franjo Trojner

  Tako, kot prej predsednik leve vlade Cerar, nam danes tudi predsednik leve vlade Šarec meče pesek v oči in deluje v nasprotju interesov večine državljanov in intetesov države Slovenije.
  Golo dejstvo je, da ta leva Šarčeva vlada, popolnoma enako, kot prej leva Cerarjeva leva vlada množičnih ilegalnih prestopov naših meja s strani vseh ilegalnih migrantov tega sveta preprepčiti NE želi.
  Ker, če bi si že od leta 2015 leva Cerarjeva vlada in danes leva Šarčeva vlada zares prizadevali delovati zakonito, ne posamičnih in ne masovnih ilegalnih prehodov naših meja ne bi bilo!
  Komur je zakonodaja okoli varovanja meja in potrebnih listin za vstop in potovanje znotraj EU jasna, se mu takoj samo od sebe postavi vprašanje, zakaj vsi tisti na oblasti, ki so odgovorni za kršitev veljavne zakonodaje in veljavnih pravil še niso sodno preganjani, sojeni, obsojeni in zaprti???

 • totex39

  Tako kot o Cerarjevi vladi se je govorilo, da je nesposobna pa se je obdržala štiri leta, tako bo tudi s to, ker pri nas ni pravega interesa, da bi se “spopadli” z nesposobneži v pravem smislu.

  • Zgornji

   Amennn !!! Žaaal.

 • J C

  vsaj trojke ne kličejo pa ne jokajo kot male pičkice

  • Minovak

   Res žalostno, takle kot ti imajo zelo radi govno iz svoje sklede in mislijo, da je golaž.

   • Zgornji

    ;-)

  • Lustrator

   Trojke se ne kliče, trojka pride sama. Žal se to v primeru Slovenije ni zgodilo, saj se je rdeča vlada spet tujini na debelo zlagala, nas zadolžila za nekaj novih milijard €, ki jih bodo plačevali še naši vnuki, bebčki pa mislite, da je situacija rešena. Ni je slabše kombinacije kot bebavi volivci brez kakršnegakoli razumevanja ekonomije, navajenih živeti preko svojih zmožnosti v kombinaciji z blesavimi tujimi kreditodajalci, ki nevede podpirajo našo rdečo diktaturo v upanju, da bodo posojeni denar še kdaj videli…

   • samotoje

    Drži, ampak to je, kot bi bukovemu žiru razlagal teorijo relativnosti.

  • samotoje

   Beži, smetovje izpod nog.

 • J C

  a tukaj se jokavčki zbirate

  • JANEZ GUS

   Kaj je ti rdeči skrivač -partizanko.Tudi pod tem partizanskim debilnim cmokom ne boš dolgo.

 • Nata

  + + + + + + + Hm ?? Pa še čivk.
  Se ne strinjam, da je ta vlada nesposobna !! Prekleto dobro vedo kaj delajo ! V svojo in v korist tistih, ki jih nujno potrebujejo.
  Kar jim ne koristi, ne bodo naredili !! Torej. . . . . nočejo !
  Pa še nekaj vas prosim. . . . . ne pišite več o zmagi desnice. Te besede so sol na rano nas, ki si nadvse želimo sprememb, pa jih še dolgo ne bo.

  • von Rhein

   Prekleto dobro vedo kaj delajo ! V svojo in v korist tistih, ki jih nujno potrebujejo.
   ——
   Če dvignemo ta pokrov vidimo,da se v loncu kuha veliko število lene golazni,ki računa,da bo nekega dne potrebna.Potrebna banditom za sabotažo države.

   • Nata

    Res je !! Zato pa je tako, kot je !!
    In takih mora biti kar veliko. Se vidi po volilni udeležbi !

    Seveda na glas ne bodo priznali kako velike koristi imajo.
    In, ko bo potrebno, bodo vrnili usluge !

 • antimur

  Po vsej logiki je ta vlada nekaj najslabšega kar je možno, saj je v njej zbran ves slovenski gnoj, od butastega in pokvarjenega Šarca, posameznih ministrov in sekretarjev. Pri tej sestavi si se pa dokončno za=bal zapriseženi antislovenec, kar bo posledično tudi po skoraj tridesetletni okupaciji tebe in tvojih banditov, končno pripeljalo do propada kučanistov in osvoboditev Slovenije.

 • JANEZ GUS

  Sploh pa ti debili-preračunljivo svoje debilnosti do Slovencev in EU,ter namerno kršenju ustave niti ne skrivajo več.Stemi bebavostmi obračajo pozornost od bistvenih stvari.Gospodarstvo,zdravstvo,vojska,šolstvo.Po enem letu rezultat zero. 0.

 • me

  Žal včšasih videz pove vse.

 • Janez Novak

  Koga briga, čemu je ta vlada kos: važno je, da servisira globoko državo.

 • Common Sense

  Nočejo ali ne znajo? Kar se meje tiče, definitivno nočejo. Prvo jim Levica in SD tega ne bi dopustili, pa še priznali bi, da je imel Janša prav. Slednjega pa ne naredijo, pa če ošpičene prekle z neba padajo. Povzetek: ideologija + egotripperstvo (kdo ima daljšega). Davkoplačevalci in državljanke ter državljani so na zadnjem mestu. Business as usual.

 • Zgornji

  Oooobupni So !!! ! !!! Zlobni Pokvarjenci !!! ! !!!

 • Waltter

  Če si gdo misli da je ta vlada najslabša se krepko moti. Ja v tem danem trenutku do sedaj je venar to se lahko hipoma spremeni. Že videno da imajo na zalogi neomejeno število bedakov in trotlov ter lhudi brez hrbtnece. Nova generacija je izšolana in jo počasi vlečejo na položaje, glede pokljukarja pa je katastrofa sem misli da je tip pri 60 letih ne pa da je star samo 48, torej sta možne samo dve stvari da pije kot žolna ali pa da mu je mati dudo v čnops namakala in malo v mleko vlivala, ker drugače si ne znam predstavljati od kot ti lahko možgane tak skuri.
  Na zalogi je naslednja serija politikov fajonova, pipanova, violeta (ta je že out), lahko še iz naftalina bobinca potegnejo in ga reanimirajo kot veliko glavo sposobnega podjetnika (no pred casom so ga malo po gobcu – sedaj je že opazno zakaj). Tako da ni straha imajo še na zalogi več bedakov, lahko naredijo še eno slabšo vlado od druge.
  Je pa zanimivo da namesto bi delali se vlačijo en prek drugega in so jih polni rumeni tiski, kot da gledaš kardelo psov ki se goni. Pa kaj res trotli od slovencev izvolijo te fukutužnike ki dobijo priliko da se dajo dol samo če se splazijo v politiko?

 • Minovak

  Vse leve “vlade” si neskončno želijo vladati, ker jim samo to zagotavlja dobrine, ki jim jih daje naivno ljudstvo, kot so Slovenci in tukaj se ne bodo ustavili niti pred trupli. Tukaj je močno prisoten sužnjelastniški red, ki je najbližji komunizmu in socializmu, ki sta dejansko vrhunec vsega slabega, kar je ponudila zgodovina. Za vse to je potrebno odlično laganje, sprenevedanje in močno lepljive prste, ki jim “dobrine” prenašajo v eksotične države.
  Veliki državnik je izjavil:
  Socializem je protinaraven sistem, ki nikdar ni deloval, nikjer ne deluje
  in ob soočenju z realnostjo tudi ne more delovati.
  Winston Churchill je dejal, da bi lahko deloval le na dveh mestih,
  v nebesih, kjer ga ne potrebujejo in v peklu, kjer ga že imajo.

 • Boco

  Nočejo ali ne znajo?
  Moj odgovor bi bil, nesmejo. Oziroma delujejo v okvirih dovoljenega. Kdo pa postavlja te okvire delovanja pa je ze teorija zarote. V vsakem primeru pa bi lahko dejali, da zaradi dejanj oz nedejanj, ki so izrazito proti slovenskemu narodu, lahko govorimo o nacionalni izdaji.
  V primeru ministra Podbregarja je to se kako ocitno.

  • terminalar

   Kakšna teorija zarote neki?
   To je odkrita praksa škodljivca, ki mu Slovenija nikoli ni bila intimna opcija.

 • me

  živite pač v slovenistanu, za polovično balkansko populacijo, glavnem mestu srbljani, šiptarskem kranju, bosanski škofji loki in jesenicab, rdeči primorski in medvedji štajarski z šerifom na čelu.
  In vi bi razvoj…..hahahahahaha

 • Viktorh

  Ni jim potrebno dokazovati, to je že splošno znano

 • piko8

  Od opzicijskih in tisth strank, ki jim je mar Slovenija bi pričakoval sklic protestov in demonstacije pred parlamentom!!
  Če bi bila situacija obrnjena bi bilo plovico slolandije v ljubljani!!!
  Vsi ČEFURJI bi tulili hočemo jugovino!!

 • Franjo Trojner

  V času velikih sprememb v EU. V času odhoda mogočne VB iz EU. V času, ko se Italija duši v mogočni finančni krizi, ki bo ob skorajšnem uzbruhu gotovo tako Italijo, kot EU pahnila iz tečajev, imamo v Sloveniji na oblasti mimo izražene volje volilcev na volitvah samonastavljeno levo vlado, prepolno povzpetnih, samovšečnih in nesposobnih debilkotov.
  Te pa še samo naj kdo reče, da se nam vsem skupaj v Sloveniji in celotni EU ne piše slabo. A lahko gredo tako zelo drastične spremembe, kot se dogajajo ta čas v svetu in v EU skozi brez vojn???

 • karpelec

  …odgovor; nočejo in ne znajo-samo z jezikom pa tudi ne gre.

 • Janez Kepic-Kern

  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Drago

  “Namesto tega nam zdaj govorijo, da bodo mejo zaščitili z dodatno panelno
  ograjo, za katero vemo, da ni rešitev. Migranti jo z lahkoto bodisi
  poškodujejo ali preidejo drugače. Na posameznih območjih, na primer
  Gorjancih, pa meje sploh ni možno zavarovati z ograjo.”

  No, pa je prišel dan, ko tudi Orbanovi mediji priznavajo, da ograja ni rešitev. Močno dvomim, da so rešitev predlagani droni, konec koncev je tisti, ki lahko kaj naredi le policaj, policijo se je pa dolga leta družno uničevalo, tako leve in desne stranke so to počele skupaj.

 • Vlado77

  Ni mi jasno kaj mora nartediti nek minister, da bo teža prevelika in bo sam odstopil. Zgodi se le če prepiše celotno dip. ali mag. Lahko seksa s gospo v stiski , lahko posluje v podjetju ,ki služi s drž.naročili, Lahko vdre v državo 3, 4x več ilegalcev in nič Lahko nekoga vgrabijo, kradejo vozila, kamenjajo deklico, uničujejo lastnino in -Poklrukar enostavno izjava da je vse v redu – režimski mediji mu ne naprotujejo in ne objavljajo nič takega kar bi ga bremenilo. Vse več je regij on južni meji kjer se ljudje počutijo kot v vojnem stanju. Ne morejo v gozd niti na svoje parcele, ker ni varno. Ponoči vsaj mladim ženskem ni varno hoditi naokrog. Pri tem pa lahko vidimo proteste muslimanov na ulicah angleških mest, memških in tudi mnogih drugih, kjer na pohodu odkrito zahtevajo šerijatsko pravo, kjer še ne velja. Namreč v vseh NOGO conah velja! In državna policija tega ne upa preprečiti. Država s dvojno zakonodajo- je to sploh normalno? Ni seveda. Pri nas nismo še tako daleč. Vendar vse več ilegalnih muslimanskih migrantov je seme za to , da se to zgodi v krakem. S mošejo v LJ se bodo možnosti zelo povečale. Da ne omenimo ,da so nepremičnine tam okoli nezanimive za ljubljančane in cene padajo. Kdo bo kupil? Jasno kdo. Poklukar bi moral nemudoma odstopit. V resnici cela vlada. Imamo SD in Levico ,ki so še hujši in nevarni za SLO.

 • Ryuk

  Prej bo nastal nov veliki pok, ko bi iz ničesar nastala materija, kot pa da bi iz votlih klovnov v tej vladi “počila” kaka vsebina.

 • Olga101

  Komedijant pa razlaga v članku o “znanih” osebah s popravci, da je “ponosen na svoje dosežke”!???? Ponosen na popravce, na to, da je prišel na oblast s pomočjo murglskega agitpropa in izključevanja?!!! Na to, da še vedno krši ustavno določbo o financiranju zasebnih šol, na to, da se ljudje zaradi NEZAKINITIH migracij čutijo ogrožene v lastni drzavi?!!!!!!!

 • Vojteh Dovč

  škoda pa imeli ste priliko da vodite to revščino

  • realnost

   Aktivirajte spet vstajnike in muleja pa boste popravili to revščino..

 • Felikss_AH

  Že malo prej sem nekje napisal da Madžari gredo z vojsko nad ILEGALNE “imigrante”, ali po Marakeshki pogodbi – LEGALNE krimilante… Slovenija pa nastopa z precej “močnejšimi” karikaturnimi orožji –

  Ringišpil “obrambni” ministrant
  Škilasto-debilasti notranji ministrant
  Pritlikava komedija od Načelnice Generalštaba SV
  Generalna Pichka Policije

  Poleg teh “mogočnih” štirih seratorjev Slovenske Apokalipse imamo še eno “vrhunsko” orožje – PIC s celo ergelo “rasnih” glupač… in seveda “mogočno” gerilo Sorosevih NGO-partizank.

  Ko je že kazalo da je s Serarjem Kučanistični izbirni program dosegel svoje dno, je priplaval kot drek na površje Šaronja s svojim LMŠ in večno-šlepanimi kakalicionarji. Ker gre izbirni diagram strmo na zdolaj… me je že zdaj groza kaj bo prineslo naslednje Kučkasto izbirno praskanje po dnu od dna… Kučo bo kmalu lahko praskal samo še po lastni zadnjici… kaj bo pa od tam privlekel… bolje niti misliti ne o tem… vsaj za zdaj ne dokler so še njegovi “boljši” tu

  Pri Tramp-u se pa te zadeve odvijajo precej bolje… “Mexican military begins taking action against migrants after striking deal with President Trump” … in vse to da se izognejo Tarifam na Importos Mexicanos v US. Na koncu je Trump imel prav… Mexicanosi bodo prispevali za zid ali pa za nadomestek zidu… kar ti pride na isto.

 • garfi

  to je še ena kućanova protiSlovenska vlada, ki sploh ni vlada

 • Antonius

  Težko se je odločiti, komu podeliti priznanje, *Cvet slovenske neumnosti*. Vlada in slovenski volivci se potegujeta za priznanje.

 • dob

  Tiho ugaša dan, bi k temu zapel Stane Vidmar.

 • dob

  Slovenski narod pričakuje od te vlade, ki je totalno zanič, vsaj opravičilo.
  A bomo namesto njega fasali:

  A. kurac
  B. nov davek
  C. oboje

  • Rožle

   Vse troje :
   A.
   B.

   in
   C.

   • samotoje

    Se strinjam. Pat.

 • Janez Kepic-Kern

  JE LMŠ – T.I. INSTANT STRANKA ?

  DAJMO SE IZ REALNIH DOGAJANJ
  V
  ZGODOVINI – KAJ – SE TUDI – KAJ – NAUČITI !

  NI TREBA, DA SE ZALETIMO – SE POŠKODUJEMO – ZATO,
  DA ZNAMO PRAV VOZITI AVTO
  IN
  PRAV REŠEVATI TEŽAVE, KI SE
  NAM DOGAJAJO V ŽIVLJENJU ! MAR NE ?

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”

  ZGODOVINSKA DEJSTVA
  IN ZGODOVINSKA – UPORABNA SPOZNANJA
  – O MIGRACIJAH,
  , O NASPROTJI H MED VETSTVI
  IN
  KAKO TAKA NASPROTJA – USPEŠNO REŠITI
  NA
  NE PREVEČ BOLEČ NAČIN
  IN
  – BREZ NEPOTREBNIH
  – ČLOVEŠKIH ŽRTEV. L.R. EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  CITATI SLIK
  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih,
  ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.

  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.

  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju,
  na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd..
  Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.

  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju
  – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti.
  Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO
  o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto
  – s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”:
  – voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis
  – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej

  “po vtisu – predšolsko malovednim”

  novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd.
  – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.

  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!

  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.

  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.

  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi

  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal

  t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!

  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni v
  – T.I. “razumnem stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju!

  Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH, O OSEBAH, KI
  JIH NAVAJAM
  -BEROČI NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV,
  KI SO SE REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ – N A U Č I T I ! MAR NE? L.R. Janez K. Kern

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”
  IN MOJEGA KAR OK E-PORTALA “SLOVENIANA”

 • večni srb

  Pardon, ampak manj vojaško policijskke džamaherije ni slaba novica. Vi se obnapate kot, da imamo normalno vojsko in mislite, da bodo naredili tisto za.kar.so poklicani, ampak ne deluje tako.
  Predstavljakte si, da imamo namesto vojske navadno fašistično bando,,recimo. Nočem povedati nič posebnega, samo predstavljajte si, da so naša vojska navadni razčlovečeni teroristi, bi jim tudi potem dali več zakonskih pooblastil in sredstev, ko bi se izživljali nad civilisti in domačini? Kdo bi jih potem pravzaprav sploh lahko ustavil, mi in katera vojska, že sedaj so veliko preveč prisotni in vmešani v vse tisto kar ta portal vsak dan kritizira,in izpostavlja.

 • večni srb

  Vlada.ni peedlagala novenih novih Pahorjevih brutalnih reform, to pomeni, da.ne bo več in bolj ostrih pravil, predvsem pa.ne bo še hujših kazmi, ki so v glavnem posledica skrajno skorumpiranih državnih lobijev in itak prizadanejo edino najbolj šibke in nemočme, namena sploh ne.dosežejo. Zakoni so pri nas.brez veze, ker.za drugorazredne veljajo samo pogojno, za prvorazredne sploh ne, tretjerazrednih pa se ubije 500 na leto, ker je zaogromno slovencev življenje pri nas že.zdaj nevzdržno.
  Meni se.zdi prav, da sestanki niso namenjeni pohajkovanju in tračem, kaj se imajo sploh za meniti, vsak poslanec, državni sekretar ali minister se mora že prej peipraviti, korespondenca itak poteka vsak dan in morajo točno vedeti zakaj so tam.

  V bistvu, mimamo ne preveč in me premalo zakonov, odkar smo v EU, sploh ne ni smeli več improvizirati, ker zagotovo ne bomo odkrili toplo vodo, naloga tudi te vlade ke natančno preučiti stanje med vsemi slovenci in ugotoviti zalaj država.gnije oziroma ne.delluje, dokler to ne.bo kadno, je vse.brez veze in popolnoma vseeno kdo je predsednik te fašistične norišmice.