fbpx

Kako podlo je Bratuškova odrezala svojega nekdanjega koalicijskega partnerja Počivalška! Dobesedno!

Predsednica SAB Alenka Bratušek je z današnjega srečanja skupine ALDE odrezala Zdravka Počivalška, ki je stal skrajno desno. (Foto: Twitter)

Predsednica SAB Alenka Bratušek je danes (ob 12:28 uri) na  Twitterju objavila čivk, v katerem je napisala, da so se danes ob robu konference EU-Zahodni Balkan srečali tudi predsedniki vlad in strank skupine ALDE. Pri čemer je pod čivkom objavila štiri slike s tega srečanja.

A glej ga, zlomka. Četrto skupinsko sliko je namerno odrezala na desni strani. Zakaj? Ker se je srečanja udeležil tudi podpredsednik slovenske vlade, minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

To dokazuje tudi čivk, ki ga je tri ure pred tem objavila skupina ALDE, kjer pa je na desni strani skupinske slike dobro viden tudi Počivalšek. Se prav, da ga je Bratuškova namerno odrezala, saj jo moti, da je kot član sedanje uspešne vladajoče koalicije tudi član skupine ALDE.

Image

Originalna fotografija skupine ALDE. (Foto: Twitter)

Spomnimo. Stranka zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (angleško Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party, kratica: ALDE) je evropska politična stranka, ki deluje na ravni Evropske unije in Sveta Evrope. Sestavlja jo 60 liberalnih strank iz Evrope. Stranka je članica Liberalne internacionale. Njene članice iz Slovenije so LMŠ, SAB in SMC. V Evropskem parlamentu je stranka članica skupine Renew Europe, ki ima v trenutnem sklicu 98 poslancev, od tega 68 iz ALDE.

Na evropskih volitvah 2019 je stranka nastopila v skupini Renew Europe, ki je po evropskih volitvah  vstopila v parlamentarno večino z Evropsko ljudsko stranko in Stranko evropskih socialistov. Pripadlo ji je mesto predsednika Evropskega sveta, ki ga je zasedel nekdanji belgijski predsednik vlade Charles Michel.

No, pri tem pa je potrebno dodati, da sta LMŠ in SAB pomotoma članici te skupine, saj nimata nič skupnega s pravim liberalizmom, ampak bi po svojih ravnanjih na evropski ravni bolj spadali v “Skupino naprednega zavezništva socialistov in demokratov” ali v “Skupino Levica”.

Demokracija