Kako ponižujoč odnos do volivcev! Poslanka Golobovih Svobodnjakov trdi, da volja ljudstva ni relevantna!

Vir: zajem zaslona, Nova24TV

V zgodovini slovenskega parlamentarizma se še ni zgodilo, da bi imela oblastna večina tako ponižujoč odnos do lastnih volivcev. Ob nedavni izjavi predsednice Državnega zbora, ki je pred kamerami dejala, da je pravzaprav vseeno, kaj si o nečem misli slovenska javnost, in izjavi poslanca SD Jonasa Žnidaršiča, ki meni, da je potrebno odločati namesto ljudstva, ker je (očitno?!) preneumno, se je takemu odnosu pridružila še novopečena poslanka Golobovih svobodnjakov, ki je na seji delovnega telesa v okviru razprave o družinskem zakoniku izjavila, da v tem primeru volja ljudstva ni relevantna. 

“Bom še obnovila, zakaj volja ljudstva v tem primeru ni relevantna,” se glasi natančni citat. Nanj je na socialnih omrežjih nemudoma odgovoril poslanec SDS Branko Grims, ki je zapisal: “Ustava Republike Slovenije, 3. čl.: “V Sloveniji ima oblast ljudstvo!”. Poslanka Svobode L. Tacer pravkar na seji o spornem družinskem zakoniku: “Volja ljudstva NI relevantna!” Spoštovano ljudstvo, zdaj veste, kaj si Golobovi vladajoči v resnici mislijo o vas in kam to pelje …!”

Zelo podobno je pred dnevi izjavila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, potem ko se je v medijih zagovarjala zaradi primitivnega poskakovanja v boksarskih rokavicah v veliki parlamentarni dvorani državnega zbora. “Konec koncev je skorajda popolnoma vseeno, kaj si javnost misli o tem filmu, ker to ni bilo namenjeno javnosti,” je izjavila in pridala, da državni zbor ni nikakršen svet prostor (kjer bi veljala posebna pravila obnašanja?), temveč le javni prostor. Očitno predsednica državnega zbora ta prostor enači s kakšno tržnico ali šolskim igriščem. Več o njenem razvrednotenju hrama demokracije lahko preberete v članku [Video] To morate videti! Boksarski posnetek iz DZ je še hujši, kot je bilo pričakovano, vmes pa se še promovira Zavčev zasebni posel

Zelo podobno pa se je proslavil tudi nekdanji televizijski voditelj Jonas Žnidaršič, ki je meni nič tebi nič pred vesoljno Slovenijo izjavil, da je potrebno včasih odločiti v imenu ljudstva, ker to ni sposobno dobro odločiti samo zase. “Ker dobro vemo vsi, da se v nekaterih zadevah ljudstvo ne zmore odločiti tako, kot je prav,” je dejal poslanec SD med razpravo o razpisu referenduma o ukinitvi obveznega RTV-prispevka.

Tako, sedaj veste. Iz ust poslanke Gibanja Svoboda Lucije Tašner vaše mnenje ni relevantno, iz ust njene strankarske kolegice Urške Klakočar Zupančič je povsem vseeno, kaj si misli javnost misli o njenih dejanjih, poslanec Socialnih demokratov Jonas Žnidaršič pa meni, da ljudstvo itak ni sposobno odločiti v svoje dobro in zato, med drugim, potrebuje njega, da se odloči namesto njih.

Gal Kovač