fbpx

Kako se je stranki SD že v štartu ponesrečila referendumska kampanja proti investicijam v Slovensko vojsko

Foto: SD

Zakon o investicijah v Slovensko vojsko ne predvideva nakupa tankov, temveč sodobnih kolesnih vozil za transport enot, z visoko stopnjo zaščite, ki bo varovala življenja vojakov,” ministrstvo za obrambo odgovarja stranki SD, kjer so se pridružili kampanji zbiranja podpisov za razpis referenduma in kjer zavajajo, da bo šlo 780 milijonov evrov za tanke. V resnici zakon ne predvideva nakupa niti enega tanka.

Državni zbor je v petek potrdil predlog zakona o zagotavljanju investicij v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Predlog predvideva 780 milijonov evrov dodatnih sredstev za vojaške naložbe v prihodnjih šestih letih, od tega večino za nakup oklepnih vozil in vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine.

Socialni demokrati so skupaj z Levico, LMŠ in SAB skočili na voz nasprotovanja sprejemu Zakona o investicijah v Slovensko vojsko, temo pa so izkoristili za zbiranje podpisov za razpis zakonodajnega referenduma.

Degradirali so vse temeljne državne sisteme
A kot kaže, se jim je zalomilo že v samem pričetku kampanje, saj so storili napako, ko so šli nad “tanke”. “780 mio € za tanke? Ne, hvala! Podpiši zahtevo za razpis referenduma!”, so pozvali sledilce na socialnih omrežjih. Nato se je izkazalo, da zakon o investicijah sploh ne predvideva nakupa novih tankov, temveč se namenja en odstotek BDP za najnujnejše investicije in sicer za primerno opremo, dostojno izgradnjo vojašnic, nakup transportnih helikopterjev, transportnega letala ter oklepnih vozil, ki bodo pripomogla večji varnosti in možnosti preživetja slovenskih vojakov na misijah.

Primer demagoške kampanje.

Nadalje Socialni demokrati zavajajo, ko prepričujejo javnost, da bo vlada 780 milijonov namenila za orožje, ne pa za zdravje, delovna mesta in varstvo starejših. Pri tem zamolčijo, da so za razgradnjo zdravstva, trga dela in domov za starejše odgovorni prav oni, saj so bili v zadnjih 12 letih kar 10 let na oblasti in člani vseh vlad. Predvsem pa so zaslužni tudi za načrtno razgradnjo vojske, ki se sedaj postopoma postavlja na noge. V tem času so celo vodili Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in v temu obdobju niso izgradili niti enega doma za starejše, kar pove dovolj o njihovi skrbi za starejše, predvsem pa o (ne)sposobnosti. Da je bila mera polna, so zakon primerjali kar s tretjo orožarsko afero.

Minister za obrambo Matej Tonin je že za Nova24TV povedal, da gre za zelo pritlehno politikantsko akcijo, s katero želi levica razvnemati ljudi in vnesti več gneva v družbo, predvsem z demagoškimi prikazi, kako za nekaj ni denarja, za drugo pa je.

Sara Kovač