fbpx

Kako sindikalisti v državnih družbah sedijo v nadzornih svetih in na službene stroške hodijo na politične dogodke

Rok Parovel in Mladen Jovičić (Foto: Škandal24)

Bil je torek, prvi v mesecu marcu 2021, ko je prišla na plano informacija: “Samo v info. Danes zjutraj sta šla v Ljubljano Mladen Jovičić in Rok Parovel na sestanek za izvedbo referenduma proti predlogu vlade za demografski sklad! Seveda s podpisanim potnim nalogom in službeno Škodo.”

Omenjena Mladen Jovičić in Rok Parovel nista zgolj sindikalista, sta tudi predstavnika zaposlenih v nadzornem svetu državne Luke Koper, kot je razvidno iz posnetka strani Luke Jovičić od 2017, Parovel od lani.

Zato nas je zanimalo, ali sta za udejstvovanje na politični manifestaciji koristila dopust, ali sta to počela v službenem času. Oba sta že v sredo, 3. marca letos, prejela enaka vprašanja:

Spoštovani,

člana nadzornega sveta iz vrst zaposlenih Mladena Jovičića in Roka Parovela danes do 14. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali ste v torek, 2.3.2021 za udeležbo na političnem sestanku o referendumu koristili dopust?
– V kolikor niste – zakaj?
– Kdo je podpisal potni nalog za avtomobil Luke Koper znamke Škoda, s katerim ste šli v Ljubljano?
– Ali je podpisnik vedel, da se boste s službenim avtom udeležili politične manifestacije?

Pojasnil sicer še ni, ko bodo prispela jih bomo objavili.

Po pričevanju virov sta se sindikalista Luke Koper v Ljubljani dobila tudi s politiki sicer propadle koalicije KUL, da gre za politično pobudo pa niti ne skrivajo. Parovel je sicer izkušnje nabiral kot študentski funkcionar in se leta 2009 znašel tudi kot člen študentske hobotnice stranke SD, ki so jo objavili v časniku Finance. Jovičić se je pred tremi leti znašel v preiskavi zaradi smrti delavca.

Sara Kovač