fbpx

Kakšna mržnja do Slovencev in katolištva ter iz neba vidno večje spoštovanje vidnih predstavnic SD do drugih verskih ločin, verstev in narodnosti!

Tanja Fajon in Martina Vuk (Foto: STA)

Socialni demokrati zopet skrbijo za ogorčenje v slovenski ‘tvitosferi’. V glavni vlogi pa evropska poslanka Tanja Fajon in državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje in šport Martina Vuk. Obe sta na Twitterju božični voščili za pravoslavni božič napisali v srbohrvaščini. “Svim mojim pravoslavnim prijateljima želim miran, blagoslovljen i srećan Božić! Vesel božič, dragi prijatelji!” “Prijetno badnje veče in vesel božič vsem, ki praznujete,” pa je v mešanici srbohrvaščine in slovenščine delila sporočilo na Twitterju državna sekretarka na MIZŠ Martina Vuk. Predvsem pa bode v oči, da Martina Vuk v času božiča Slovencem sploh ni voščila, njen sodelavec z ministrstva Jernej Štromajer pa je vesel božič izrekel kar umazanim živalim. 

Protikatoliški in protislovenski sentiment po več slabih izkušnjah nikakor noče zapustiti vidnih članov stranke SD. Še več: kot kaže se ta stopnjuje, saj Pikalov državni sekretar Jernej Štromajer še vedno  zaseda funkcionarski stolček – brez političnih posledic.

“Prijetno badnje veče in vesel božič vsem, ki praznujete,” pa je v mešanici srbohrvaščine in slovenščine delila sporočilo na Twitterju državna sekretarka na MIZŠ Martina Vuk. Za “badnje veče” oziroma badnji večer obstaja lepa slovenska beseda in sicer Sveti večer. Ob pregledu Twitter profila Vukove pa predvsem bode v oči podatek, da v času božiča Slovencem sploh ni voščila.

Državna sekretarja z ministrstva za Izobraževanje in šport Martina Vuk in Jernej Štromajer imata podobne probleme. (Foto: STA)

Iz neba vidno večje spoštovanje do drugih verskih ločin, verstev in narodnosti
Tako čestitki Fajonove in Vukove sta sprožili zgražanje v slovenski javnosti. Največja verska skupnost v Sloveniji, to je katoliška, takšnih spoštljivih voščil obeh visokih funkcionark Socialnih demokratov ni bila deležna ob božiču. Še več, izpad svojega strankarskega kolega Jerneja Štromajerja z neokusnim in žaljivim zapisom “Vesel božič, umazane živali” sploh nista obsodili.

“Slovenci in kristjani smo drugorazredni državljani, kajne ?”, se je spraševal uporabnik Borut. “Okupatorji voščijo le svojim. Zatiran narod ki jih preživlja, pa zmerjajo z “umazanimi živalmi” Še vsi okupatorji so odšli iz Slovenije. Tudi vi boste. Smrt fašizmu in komunizmu”, si je mislil uporabnik Platinis o voščilu evropske poslanke Tanje Fajon.

“Kaj, ko bi vam še plačo dajali vaši prijatelji…vseeno kateri iz Prištine ali BG,” je o tem, kdo v resnici plačuje nebuloze Fajonove spomnila uporabnica Petra. “Imam veliko pravoslavnih prijateljev, ki jim voščim v SLOVENŠČINI. Tako, v razmislek,” se je nad sramotnim voščilom v srbohrvaščini spomnil uporabnik Bojan.  “Na slovenski,katoliski Bozic,pa je komunistka pozabila???,” je dvoličnost evropske poslanke Fajone opazila Maja.

Tomaž Štih očital Vukovi, da podpihuje mednacionale konflikte
V polemično debato pa se je glede Vukove čestitke zapletel znani komentator in analitik Tomaž Štih. Vukova se je na očitno kritiko Tomaža Štiha hotela izvleči s svojo čestitko ob božiču, ki jo je objavila na Facebooku.

Vendar ji je Štih očital, da so na MIZŠ poskrbeli namesto prazničnega vzdušja samo za nepotrebne konflikte med slovenskimi državljani. “Če kdo te prozorne provokacije ne bi kupil, pa bodo srce parajočo zgodbo o tem, kako težko je praznovati pravoslavni božič v Sloveniji in kako zelo so preganjani, dodali še slovenski javnosektorski milijonarji Vojnović, Janković, Delić… Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, zakaj to počnete? Zakaj z namerno (in očitno) neenako obravnavo provocirate ljudi v nepotrebne, mednacionalne konflikte? Ste vi malo fuknjeni? Vaistinu se rodi, you manipulative socialist assholes”, je v svojem provokativnem slogu zaključil Tomaž Štih.

 

Luka Perš