fbpx

Tudi Banka Slovenije prestreljena s političnimi kadri: Nekoč je bil član podmladka SD, sedaj je piarovec v slovenski centralni banki!

Novi uslužbenec Banke Slovenije in nekdanji politični funkcionar stranke SD Samo Trtnik.

Verjamemo, da Chucka Norissa na fotki poznate, manj verjetno je, da veste, kdo je moški, ki ga posnema. To je fotografija, ki jo je na svojem Facebook profilu objavil Samo Trtnik, novi sodelavec Banke Slovenije za odnose z javnostmi, so nas opozorili iz tamkajšnje institucije. Trtnik je na spletni strani Banke Slovenije res naveden med sodelavci v službi za odnose z javnostmi.

Novi uslužbenec Banke Slovenije Samo Trnik je na svojem LinkeIn profilu objavil, da ima novo službo od decembra. Prej je delal v Kamniku, na občinskem zavodu za turizem. In še prej je bil novinar pri Večeru, Žurnalu in Dnevniku.

Ene službe iz leta 2002 pa v življenjepisu na spletu danes več ne omenja. Spletni portal Požareport je pred časom poročal, da je bil v času, ko so se pri stranki SD imenovali še Združena lista socialnih demokratov (ZLSD), Trtnik človek, ki je pošiljal vabila medijem v imenu podmladka stranke. Predsednik Mladega foruma ZLSD, ki je naslednica Zveze komunistov, je bil takrat kasnejši poslanec SD Luka Juri. Požareport je eno od takih vabil tudi objavil (posnetek desno).

Na podlagi kakšnih kriterijev je promotor turizma iz Kamnika pristal v službi na Banki Slovenije ni znano. Je pa Trtnik aktiven tudi na omrežju Twitter. Bežen pogled njegova profila pokaže, da so ga začele bančne zadeve zanimati letos novembra, ko je bil za službo v BS najbrž že izbran. Navdušil ga je prispevek Boruta Mekine v Mladini.

Andrej Žitnik