Kakšni so obeti za prihodnost države? Čaka nas izjemno nestabilno obdobje, politični analitiki ocenjujejo, da vlada z neizkušenim predsednikom, s številnimi partnerji in brez stalne večine ne bo zdržala dlje kot leto ali dve

Marjan Šarec. (Foto: STA)

Vse od volilne nedelje 3. junija, čeprav jo je zaznamovala SDS-ova zmaga, se levičarji na vse pretege trudijo sestaviti vlado. Po vseh poskusih in pogajanjih ter odstopu NSi so se znašli pred vrati, za katerimi je (če bo do tega prišlo) izjemno nestabilna vlada, so prepričani strokovnjaki. Po odločitvi v stranki Levica, da v koalicijo s Šarcem ne bodo vstopili, jo bodo pa podprli, so politični analitiki izjemno skeptični, ali lahko takšna vlada sploh obrodi sadove. “Takšna vlada bo še daleč bolj konfuzna in daleč manj funkcionalna kot vlada Mira Cerarja,” meni politični sociolog dr. Matevž Tomšič. Politični komentator prof. dr. Matej Makarovič pa je dogajanje komentiral, “da vlada brez stalne večine, s številnimi partnerji in neizkušenim predsednikom ne bo pa zmožna učinkovitega vladanja in skoraj gotovo ne bo zdržala dlje od leta ali dveh”.

Odločitev Levice je bilo mogoče predvideti, saj so tudi njeni predstavniki še pred začetkom pogajanj lansirali to zgodbo o tako imenovanem portugalskem scenariju, nam je povedal Tomšič, s katerim se strinja tudi Makarovič, ki je dejal, da se je takšno ravnanje napovedovalo že prej, tako da ni presenetljivo. “Tukaj so nedvomno v Levici prišli do spoznanja, da bi jim direktno sodelovanje v vladi škodovalo in bi morala stranka sprejeti odgovornost za določene odločitve, ki nikakor ne bi bile po volji volivcem,” je dejal Tomšič.

Dr. Matevž Tomšič (Foto: Demokracija)

Levica se bo otepala odgovornosti, hkrati pa si bo pripisovala zasluge
V Levici so ugotovili, da mora Slovenija izpolniti nekatere mednarodne zaveze, ne glede na to, katera vlada bo obstajala. “Ključna zadeva je torej tukaj Nova ljubljanska banka; vemo, da je Levica odločno proti prodaji, je pa to tudi zaveza Slovenije in Evropska komisija je pri tem nepopustljiva in zahteva izpolnitev te zaveze. In če bo Levica zunaj vlade, bo še vseeno lahko nekako nasprotovala določenim odločitvam,” je dejal Tomšič. Mnogi pa ji ravno to očitajo. Da si bo pripisala zasluge, če bo koalicija izpolnila njihove zahteve, hkrati pa bo iz opozicije silovito kritizirala Šarčevo vlado zaradi prodaje NLB in zadev, s katerimi se ne strinja. Makarovič pa je kritičen do samega programa Levice, za katerega pravi, da je “preprosto premalo realen, da bi omogočal uresničevanje v vladi, zato lahko Levica ohrani sedanjo popularnost le v opoziciji”.

Prof. dr. Matej Makarovič (Foto: STA)

Kaj nas čaka? Analitiki ocenjujejo, da vlada ne bo zdržala dlje kot leto ali dve
Vprašanje je, ali bodo druge stranke, tako imenovani Šarčev peterček, sploh pristale na takšno situacijo. Znano je namreč, da je manjšinska vlada, sestavljena iz petih strank, izjemno nestabilna. “Obstajajo sicer manjšinske vlade, na primer z eno, dvema, največ tremi strankami. Pa še v tem primeru, kjer je več strank, je ena izrazito dominantna, ima izrazito več glasov kot druge. Medtem pa Šarec sestavlja vlado iz petih strank, kjer imajo tri stranke največ glasov in takšna vlada bo še daleč bolj konfuzna in daleč manj funkcionalna kot vlada Mira Cerarja.” Zato je vredno tukaj razmisliti, ali se jim dejansko splača v takšno vlado, saj ne bo imela dolgega trajanja in bo dejansko lahko delovala le tako, da bo izgubljala podporo, meni Tomšič. Enako meni Makarovič, ki napoveduje, da “se vlada brez stalne večine, s številnimi partnerji in neizkušenim predsednikom sicer lahko oblikuje, ne bo pa zmožna učinkovitega vladanja in skoraj gotovo ne bo zdržala dlje od leta ali dveh”.

Stranke in razni zakulisni centri moči bodo storili vse, da predčasnih volitev ne bo
Predčasnih volitev ni mogoče izključiti, bodo pa stranke storile vse, da do njih ne pride, ker vemo, da bi nove volitve večini strank, ki so v parlamentu, škodovale, je dejal Tomšič. “Sploh strankam peterčka, ki so dejansko tiste, ki se z Marjanom Šarcem na čelu pogajajo in sestavljajo vlado že skoraj dva meseca. In ker ta stvar traja že dolgo, je jasno, kdo bo nosil glavno odgovornost za to, če se vlade ne sestavi.” Zato bodo te stranke in tudi razni zakulisni centri moči storili vse, da bo do nekakšne vlade že prišlo, zagotovo pa ta ne bo stabilna.

A. G.

 • stajerc5

  Analitiki naj gredo na dopust, sploh z njihovimi “ena do dve leti” vlade! Ce si vzamejo se neporabljenega, bodo prisli ravno na Nove Volitve nazaj!!!

  • samotoje

   A sva edina preživela ob tej rani uri? Imaš prav, do naslednjih volitev je zelo malo časa. Recimo 10 ministrskih plač?

   • stajerc5

    Cez dan sem se zavlekel v klima-iglu, z mojim bogim cuckom vred, ker je bilo zunaj za crknat! 10 plac si mislil? O, Jezus, to jih je realno 170, a ne? Upam, da jih bo se manj…

 • Waltter

  In kdo se ima za TI analitike, to so najverjetneje tisti ki so napovedali tudi Cerarju 1 ali 2 leti pa je zdržal skoraj cel mandat odstopil pa je samo zaradi tega de se je rešil pred volitvami – koliko okoli mesec dni prej??
  Ne glede kakšna bo leva vlada in ne glede kako bo funkcionirala bo ostala do konca in ne se s tem tolažit da bo razpadla. Nestabilna bo za slovence za vse ostale priveske in izkoriščevalce pa bo izjemno stabilna. In v teh 4 letih bo navlekla not pol balkana skupaj z vsemi migranti tako da za naslednje volitve sploh ne bo skrbi.
  S Slovenijo je kot kaže dokončno gotovo, žebelj v krsto je bil že zabit samo še zemljo gor vržejo pa je. Sedaj se da ukrasti samo še tisto kar bodo ta grdi kapitalisti posodli ostalega tako ali tako ni več. Lahko še samo prodajo vse vodne vire in pa uvedejo davek na nepremičnine, pa tudi DDV še lahko malo zvišajo pa bo.
  Samo so vse stranke od prve do zadnje zanimive pri programih, radi bi posvečali pozornost starješim in mladim kar je pravilno, pa vendar v programu manjkajo ljudje od 41 leta starosti do upokojitve – tile so naenkrat odveč in vsi programi delujejo v smeri njihovega iztrebljanja ozr. molzenja do te mere da jim splodleti pred upokojitvijo in da se zdravi poslovijo iz tega sveta.

  • sodnikisozločinci

   Nehat delat pa bo.

 • Novakec1

  Pa nehite se pametne delat, v tem kaosu je edina rešitev meteorit, in to velik.

  • Fosa Stefan

   slovenčki kar ste skuhali sedaj pa jejte. krasti in lagati se ne bo več dalo. sposobnih in delavnih ljudi je v sloveniji vsak dan manj. če se ne ustvarja tudi krasti ni kaj ali drugače če ni tudi vojska ne vzame.

   kako je rekla kresalko,::: samo še dva dni nas loči, samo, da ne bo janez janša,…??????????????
   orban je pripeljal investitorja BMW v Madžarsko, kaj pa je pripeljal cmerar, koga pa bo pripeljal šarec vranec???????????

   slovenčki volite tomičko, fajonko,…. še migranti jih nočejo nategovati,..fajonka je kar je, slovenčki pa v jok pa na drevo

   • francelj3

    Oprosti, “če se ne ustvarja, tudi krasti ni kaj”, to je navadna bedarija. Komunistični kleptokrati že od začetka Slovenije naprej jemljejo kredite in jih kradejo. Menda ne misliš, da je narod ustvaril tistih 70 ali koliko milijard so že ukradli? Kako se je že gradil Teš6? In kako se bo gradil drugi tir? S krediti.

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Žarec

  ŠOFERSKI IZPIT

  Za volan bo Darjan kmalu sedel,
  na izpit popravni se pripravlja,
  a že zdaj ves ljubi čas zapravlja,
  kar ga je, še tistega je snedel.

  Kaj bi za izpit se sploh potrudil,
  ko pa mu ga itak podarijo
  in ko čas bo, fanta se znebijo,
  skratka Darjan nič ne bo zamudil.

  Da šofer ni, mu povsem je jasno,
  in zato neumnosti blebeče,
  češ da vožnja je zadeva sreče,
  takšne nebuloze spušča glasno.

  Da ni nujno, da domov pripelje,
  v bolnici da znajde se nemara,
  avto pa razbit ves, kripa stara
  na odpad gre, kjer samo se zmelje.

  Reči torej bi bilo pošteno
  in priznati javnosti normalno,
  da vozilo naj bo reševalno,
  ki mu zdaj bo v prazno podarjeno.

  Darjan, ki dobi v posest vlačilca,
  tovornjak in tovor ves zapravi,
  raje naj na vožnjo se pripravi,
  ko šofiral bo bolnik rešilca.

  • Vesna Kovač

   Še kako res!

   • VERRZIFIKATOR

    Draga Vesna, tukaj ni rešitve,
    je bolezen ta neozdravljiva,
    ena pot je zanjo le rešljiva,
    žal pa s te poti ni več vrnitve.

 • Klemen

  Gameover, leva vlada je tukaj. Nesposobni Jajo naj gre v rit. Bil je čisto pasiven in tukaj je rezultat.

  • sloustava

   Ti pa si cvet pameti! Je g. Jansa tudi kriv, da si ti teleban?

  • Slovenec

   Ah, spet je Janša vse kriv. Ne vem kaj se dogaja z vami. Mislite s svojo
   glavo.

  • SIMON ROZIC

   A ste prežali kot pest na kost, da bo JJ katero rekel! Zelo pametno, da v
   areno norcev ni zašel niti enkrat; mislil si je najbrž takole; “Lepo pospravite
   svoj cekret, da bojo volivci vzhičeni, pa še kuhinjo ne pozabite spravit v
   red, da bo narod imel kaj žret! Spalnico je prepotrebno prezračit za starimi
   “znucanimi” prostitutkami , kabinete pa razkužit za ušivimi lopovi!”..
   Ko bo takole “poramano” za vami, pridem na obisk in pogovor !”
   Hvala z razumevanje, vaš osovraženi JJ .

 • VERRZIFIKATOR

  MANJŠINČEV STOK

  Tožil je in stokal nek manjšinec,
  da se vedno ga le izsiljuje,
  da v navezi drug ga obvladuje,
  da je, kot na roki je mezinec.

  Tožil je in stokal, da pritlehni
  obvladujejo ga fičfiriči,
  da se v španoviji vse izniči,
  da je v pat poziciji nenehni.

  Tožil je in stokal, razumljivo,
  saj dobil jo vsakič je po grbi,
  v španoviji ni bil nikdar prvi,
  zanj bilo je neutolažljivo.

  Kaj bi taki revi svetovali,
  ki v manjšino voljno se podaja,
  z mafijo da se pač ne pogaja,
  ki jo vodijo capini mali.

  Če hotela bo svobodna biti,
  ne manjšinska reva, podrejena,
  ne pomaga lekcija nobena,
  morala se bo osvoboditi.

  In kako se mafije rešiti,
  tu noben poduk ji ne pomaga,
  sredstva znana so in niso blaga,
  sama morala bo to storiti.

 • Ros

  Jaz bom zaprosil za politični azil.
  Preklete kurbe izdajalske.

  • tarantela

   Jest tud! Mi nohte s kleščami dol trgajo pa tepejo me…

   • Ros

    Ti si pezde zajeban. Navaden kurbir.
    Luzer špekulantski, na večnost preklet.
    Posmehuješ se tujemu trpljenju. Slabših slabičev od tebe ni.
    Samo, da bi imaš ti nakradene privilegije. Mi naj pa crknemo, da boš lahko ti pametoval.
    Daj mi ti vrni pokradeno premoženje.
    Aja… Nimaš. Si mamin sinek, ki samo rabi moje premoženje.
    Daj mi moje nazaj. Prekleti lopov. Zmikavt. Kradljivec. Prevarant. Preklet si. In špekulant. Tujega nočeš, a moje mi vrni.
    No daj, vrni mi kar, ste mi pokradli.
    Lopovi, posiljevalci, ljudožeri.
    Veš, tujega nočem, a vrnite mi moje. Prekleti kleptomani.
    Ok. Dovolj ponavljanja.
    Vrnite mi moje premoženje in plačajte odškodnino. Ker vas bom res pobil, če ne boste. Mislim resno. Časa imate en (1) teden ( 7 dni).
    Dolžni ste mi 500 miliad EUR. Pa vzemi kredit pri tvoji mamici. Saj veva oba, kurbe imajo veliko denarja.
    Ne, resno mislim. Jaz ti bom resno populil nohte in ti zaril tvoje oči v tvojo rit, če ne plačaš dolga. Saj lahko vzameš kredit, anje. Pezde preklet.
    Aja, ker vem da si neumen kot noč:
    Plačaj svoj dolg.
    Plačaj svoj dolg.
    Plačaj svoj dolg.
    Plačaj svoj dolg.
    Plačaj svoj dolg.
    Plačaj svoj dolg.
    Upam da si boš zapomnil. Sem ti napisal šest (6) krat (x).
    Preklet neplačnik.
    Smrt neplačnikom, svoboda narodu.

    • joza joza13

     Si se pa razpizdu… moraš včasih, ja.

     • Ros

      Kakorkoli.
      Samo plačaj svoj dolg. In ga boš. Jaz verjamem, da komunisti ne vrejamete v dolg. Ampak je pač tako. Dolg obstaja. In je dokazljiv.
      Ti le plačaj svoj dolg.
      Plačaj dolg.

     • joza joza13

      Nimam nobene povezave s komunizmom.
      Imam vse račune plačane in nimam dolgov!
      Ali lahko tudi ti za sebe trdiš enako?
      Ne odgovarjaj meni. Odgovori si sam.

    • Lewuh

     Jaz bo pa staknil tvoje oči. Ne vem, kako boš potem kometiral nasprotnike. Budalo jedno.

     ————————————————————————————————————————-

     NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • tarantela

  Taka napoved je bila že ob začetku Cerarjeve vlade. Kar se pa tiče Levice, so modro ravnali, saj so ravno zaradi svojega programa dobili več glasov, kot pri prejšnjih volitvah in jim jih bo sedanja politična drža prinesla še več.

  • Mojca pokraculja

   Ljudje bozji, to kar pravi tarantela je hudičevo resnicno.To je formula, ki jo obvladajo. Cez 4 leta bodo imeli 50%. Igrajo opozicijo, bildajo se in na koncu bodo pozicija.
   Zakaj že ?
   Volilni sistem, jugoslovenarstvo, borcevstvo, unicenje kritične inteligence.

 • francelj3

  “… dlje od leta ali dveh.” Pravilno: dlje od meseca ali dveh. Pod pogojem, da tačas ne bosta več kot dve seji vlade.

 • Olga2345

  Zdaj bo pokazal predsednik “vseh” Slovencev, iz kakšnega testa je! Edina prava rešitev so nove volitve in ne Venezuela!

  • opazovalec

   Globoka poznavalka volilnih zakonov/poslovnikov o delu državnega zbora in delu vlade, kaj pa lahko po tvojem legalno naredi predsednik. Uvede diktaturo? Bom jako vesel razlage, da se ustrezno pripravim (beri glasujem z nogami) na novo demokracijo.

   • Olga2345

    Pahor pač ne podeli mandata manjšinskem predsedniku vlade, saj oba veva, da bo v bistvu predsednik vlade Mesec, skrajni levičar!

    • opazovalec

     In kaj pravi zakon:


     Ce kandidat ne dobi (v prvem krogu namreč) potrebne vecine glasov, lahko predsednik republike po ponovnih posvetovanjih v štirinajstih dneh predloži drugega ali ponovno istega kandidata, prav tako pa lahko predlagajo kandidate tudi poslanske skupine ali najmanj deset poslancev. Ce je bilo v
     tem roku vloženih vec predlogov, se glasuje o vsakem posebej, in sicer najprej o kandidatu predsednika republike, ce ta ni izvoljen, pa še o drugih kandidatih po vrstnem redu vložitve predlogov.

     Ce ni izvoljen noben kandidat, predsednik republike razpusti državni zbor in razpiše nove volitve, razen ce državni zbor v oseminštiridesetih urah z vecino opredeljenih glasov navzocih poslancev ne sklene izvesti ponovne volitve predsednika vlade, kjer zadošca za izvolitev vecina opredeljenih glasov navzocih poslancev. Na ponovnih volitvah se glasuje o posameznih kandidatih po vrstnem redu števila glasov, dobljenih pri prejšnjih glasovanjih,
     nato pa o novih, do volitev vloženih kandidaturah, med katerimi ima prednost morebitni kandidat predsednika republike.

     Ce tudi pri teh volitvah noben kandidat ne dobi potrebne vecine glasov, predsednik republike razpusti državni zbor in razpiše volitve.”

     Kot vidiš strokovnjakinja nima predsednik nobenih pooblastil da ne podeli mandat. mandat podel državni zbor! Uči pravo in ne bluzu

  • Lewuh

   Kdo je tebi Olga opral vse možgane??? Res si zabita k noč.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • WatsonForus

  hmm kaj nas čaka – Serpentinšek na vaški veselici.

  • mona lisa

   kjer bo Slovenijo zapil.

  • samotoje

   Kdo se bo temu še lahko smejal?

 • mona lisa

  Ja ampak ta vlada če bo bo naredila državi in državljanom nepopravljivo škodo. Tega ne bi smeli dopustiti ker bomo plačali krvav davek mi in naši zanamci.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! Zanamci pa bodo Pomrli , če bo šlo tako naprej.

  • totex39

   Lahko se samo sprašujemo, kdo bo tisti, ki bo naredil temu konec. Vsi so tiho in vedno nekaj natolcujejo, ni pa junakov, ki bi res kaj pametnega naredili.

 • mona lisa

  Slovenci tega ne bi smeli dopustiti pa čeprav ulica.

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

  • Slovenec

   Ali smo enotni? Nismo. Ali imamo večinski volilni sistem? Potem bi
   bilo drugace.

  • samotoje

   Jao, bože, kateri Slovenci?

 • david23

  Mene pa zanima, kakšen je razlog, da g. Šarec kljub vsem v članku naštetim podatkom in informacijam vseeno želi biti za vsako ceno predsednik Vlade? Ta razlog mora biti več kot zanimiv! Sam osebno v takšni situaciji niti ne bi poskusil z mandatarstvom!

  • pajot

   Serpentinšek je marioneta. Glavni lutkar je v Murglah. On vleče vse niti. Že od 1986 leta,ko so ga ustoličili na oblast.

   • Slovenec

    Točno tako.

  • Mojca pokraculja

   OMG, dost ma vaj za teater, komaj caka da pride na oder. S krono in žezlom.

  • Steiermark

   To so pač neuresničljive želje nekega z 70 EQ, ki hoče na vsak način doseči nekaj , njemu nedosegljivega! Spominjam se primera nekega sodelavca, za časa komunizma, ki je bil v firmi, kjer sem delala takrat, šofer, brez kvalifikacij in je ob priliki odhoda nabavnega referenta v penzijo, prišel k direktorju in ga prosil, da mu naj da naziv “nabavnega referenta”, pa čeprav bi delal za isto plačo kot šofer…… To je pač tupo gledanje na življenje, raznih šoferjev ali mizarjev z 6 popravnimi, ,ki se zavedajo, da niso primerni niti za opravljanje svojega poklica, kajšele, da bi zasedali mesto predsednika vlade – skratka po vzoru šoferja v Venezueli, ki jih je pripeljal z svojo sposobnostjo, v lakoto , seveda ne vse, ker elita še naprej zapravlja denar drugorazrednih in brezpravnih, kot pri nas!

 • učko

  Ta “vlada” bo tolk časa, dokler bo to hotla mafija, ki nam dejansko vlada. JaJo bo pa lepo vedril in vladal v svojem Noriškem kraljestvu, kjer mu ovce jejo iz roke. Ja, no, pa u parlament bo hodu po plačo. Mogoče bo prtisnu ene dve al pa tri interpelacije, da se bo vedlo, da je tud on tam, ker videt ga ni prav veliko v parlamentu, njegovo prisotnost komajda zaznajo elektronske naprave.

 • Anton

  bolj kot napovedi o tem koliko časa bo vzdržala, leto, dve je sekundarnega pomena, bistvo je, da bodo prepotrebne reforme, ki bi se morale izvršiti že pred cca 10/+ leti na področju zdravstva, pokojnine mirovale še nadaljni mandat pa kolikor časa bo že ta trajal. S svojim početjem, pa so omenjene stranke in njih voditelji najbolje dokazali, pokazali, kdo je resnično populist in to ni desnica, temveč levica.

  sarkazem press

 • sloustava

  Slovenci in Slovenke, drzavljani in drzavljanke, pred vami se odvija scenarij unicevanja nase domovine! Zakaj ze? Zato, ker Kucanu in boljsevik I’m, novodobnim kapitalistom samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija!

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! Žaaal.

 • Brane

  Sej bo to toliko kot ponavadi “stabilne” desne vlade….Če samo kadruješ in kradeš leta letijo hitro in eno do dve leti sila malo

 • Zgornji

  Kakšni so obeti ?? SLAAAAAAABI !!! ! !!! ZELOOOOOOO SLABI. TO-JE-TO – Žaaal. !!! ! !!!

 • resnicaboli

  Samo upamo lahko da ne bomo v tem času v stanju kot Venezuela.

  • Zgornji

   Žal Bomo , kajti z takimi bedaki se žal ne da nič Dobrega narediti …

  • Slovenec

   Bojim se, da bomo.

 • Zgornji

  Nekateri zlobni bedaki so tudi vztrajni, tako da lahko vztrajajo celo dlje z svojo zlobo in slepoto … Žaaal.

 • Nšo-či

  Koalicija 5+1 se prav nič ne sekira, ker že danes ve, da ne bo mogla uresničiti svojih zapisanih programov in volilnih obljub. Ko bo napočil čas novih volitev, se bodo zgovarjali drug na drugega, kot je v navadi. Dosegli so tisto, kar so želeli. Udobne in dobro plačane službe zase in “Samo ne Janša- cilj” za birokratsko mafijo Ah…te Butale. Bo kdaj drugače?

  • Soave

   Hm ? Po moje se bodo zgovarjali kar na J. J.

   • Slovenka

    Saj res, vlado sestavljajo že dobra dva meseca in enkrat za spremembo Janša ni ničesar kriv.

    • Janko Gedlicka

     Ja se bo še že kaj našlo.

  • Mojca pokraculja

   Se pravi v Butalah imajo fantasticno in zdravo logiko.Tako kot so uredili letne case, so si postavili tudi demokracijo. V Butalah imajo namreč dve poletji in eno zimo. Pa recite če niso genijalci! Demokracija v kateri sta dve opoziciji in ena pozicija.Bravo Butale.

  • Steiermark

   To niso butale in butalci, to so potomci uničevalskih rdečih opic – z rdečo zvezdo, ki se enostavno nemorejo preleviti v človeka, pri njih ne prevladuje razum in ljubezen do bližnjega, ampak instinkt in želja po obogatenju, na račun drugih, tistih, ki to ustvarjajo. Ker pa že razmišljati nemorejo, jih pa tudi nič ne skrbi, kaj po za njimi in kaj bo z našimi potomci!

  • bednick

   Vem, da se nočeš nikomur zamerit, ampak vseeno bi te nekaj vprašal :
   enega moškega na tem portalu, z ženskim nikom in z žensko slikco , sem včeraj poslal v k.
   A sem naredil prav, a sem ga usrov?
   A ga blokiram, pokvarjenca?
   Hvala za odgovor in že v naprej hvala.

   • Nšo-či

    Hmm.. nenavadno vprašanje Kaj če bi si ga postavil drugače? Zakaj danes premišljuješ o včerajšni odločitvi. Kdo te je razjezil itak ni pomembno, ker je jeza odvisna od tvoje odločitve. Naredi tisto, kar želiš občutiti. Ne vem, kaj si ljudje mislijo o meni. Bi mi moralo biti pomembno? Bi mi bil Portal potem breme? Pomeni mi oddih. Nasmeji me in odpira razmišljanja v smeri, ki jih sama nisem zaznala.

  • Slovenec

   Bo, vendar bo Slovenija še padla, preden se bodo betice zavedale
   kje smo.

   • moon

    Nisem tako siguren.. Kje pa je dno? A da se Slovenija dvigne iz pepela.. ali pa da pristane v nekem Balkanistanu? Najbrz bo slednje in bo prepozno…

 • dob

  “….politični analitiki ocenjujejo, da vlada z neizkušenim predsednikom ne bo zdržala ”
  Dajte ga no srat. To ve vsaka mona.

  • xtc

   Leto -dve tile so humoristi.
   Že prvi večjoi problem,ki bo priletel pod noge jih bo razgnal kot ,da med cucke vržeš dihurja.

  • Lewuh

   Ti dob si pa za na Dob. Dosmrtno.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • karpelec

  Vsakokrat ko se pojavi na zaslonu mu cena malček pade. Na koncu bo že lahko brez cene, pa tako visoko je kotiral, da je že skoraj bil predsednik države. To je narobe svet. Visokoleteči kandidat se spušča po plankah, tolče s ta zadnjo po rilih, pa nič ne pomaga, da bi se slava dvignila, še vedno samo pada, pada. Oh , ta slava, kaj si tako kratkega veka. Daj mi užiti še državniški stolček, morda se bo drugaće vrtel.

 • Slovenec

  Kaže na bankrot Slovenije. Levičarji bodo Slovenijo uničili, saj so mrtvi na oblast in
  nesposobni. Tudi namena karkoli koristnega narediti nimajo.

  • Mojca pokraculja

   Noben bankrot se ne bo zgodil. Mi smo ze zdavnaj bankrotiral. Se enkrat se ne da. Puf na puf, na puf, puf, puf,.. . in tako mine mandat.

   • Slovenec

    Počasi. Kmalu nas bo doletela 100 odstotna zadolženost v odstotkih BDP, če bo na oblasti
    levica. Ko pride trojka bomo
    videli, da smo v bankrotu ob
    velikem padcu standarda.

    Za zdaj še nismo v bankrotu.

 • totex39

  Iz vsega do sedaj videnega in slišanega se vidi, da se pri nas sestavlja politična vlada, katere je opcija, samo da se krade za svoj žep, nič drugo jih ne zanima.
  Kdo bo temu naredil konec, očitno nihče, ker imajo vsi nekaj od tega!
  Njihov moto je še vedno vladaj in izkoriščaj dokler je narod še tako butast.

 • xtc

  Dejatvo je ,da tole ne bo zdržalo več kot par tednov in da se globalna realnost hitro menja in da Kitajska že pričenja pešati zaradi carin ,Nemčija pa gre pozno v jeseni v recesijo,kaj to pomeni vemo.
  Zagotovo pa bo carinska vojna še rasla,kaj to pomeni vemo.
  Zato bo treba ukrapati resno in preudarno in sevada ravno obratno od programov SLO ultra levih strank ,da o levofšistični ZL ne govorim,kaj to pomeni za ultralevo fašistični kurnik pa je jasno razsip in spotikanje drug drugega in prepiri in razpad v afrah in prepirih ali še čem hujšem.
  Je pa zelo verjetno,da se zgodi,da na glasovanju o mandatarstvu Šarca,nekateri glasujejo proti ali se vzdržijo,sploh,če ne bodo dobili pričakovanega,lahko na glasovanju Šarec zleti mimo,kajti,sedaj so apetiti veliki,seveda pa ZL ne bo mogla sedeti malo v koaliciji malo opoziciji,ne glede kje bo zagotovo se bo z podpiranjem vlade d***** nalimal tudi nanjo in jo potopil.
  Zagotovo pa bo na naslednjih volitvah kmalu SLO levica le še mariginala.

 • totex39

  Bedasti politični analitiki in novinarji, pa povrhu vsega še delajo neko analizo z manjšinsko portugalsko vlado, kar se ne moremo primerjati že iz komunističnega vidika. Pri nas so že desetletja na vladi komunisti in o tem bi se dalo veliko razpravljati.

 • Soave

  + + + + + + + ” Levica se bo otepala odgovornosti, hkrati pa si bo pripisovala zasluge ”
  Sal to že vseskozi počno !! Izgleda, da je to kar dobra taktika.
  Kar naprej se bodo ” cenjkali ” . Na naš račun seveda !
  To je že dosedanja vlada delala. Samo pregovarjanje !

  • anzek

   To je mogoče samo v državi, kjer so namesto novinarjev novinarski presstituti. Naloga novinarjev je, da budno spremlja vladajoče, ker ti imajo realno moč, za sabo ves represivni organ. Pri nas pa presstituti gledajo samo na JJ in SDS, ki resnici na ljubo, dela to, kar bi morali delati predvsem novinarji, DRŽI OGLEDALO VLADAJOČI KOALICIJI!!

   Vendar je vseeno posijalo malce več sončka, zato pa jim gre NovaTV tako v nos, tudi družabna omrežja prispevajo svoje, predvsem Požar, Jančič, ….

   • Soave

    Res je ! Slovenska posebnost. . . . obtoži tistega, ki pokaže na nepravilnosti !
    Narobe svet .
    Za gospico Violetko in njeno takratno vpitje. . ” poslance na minimalce ” , pa tole pesmico pripenjam
    https://www.youtube.com/watch?v=Eb7eESshqSc

  • jovan jovan

   Vseskozi? Levica je šele en mandat v parlamentu. Morda misliš ex-komije, ki so tam že 27 let?! Na naš račun seveda!

   • Soave

    Dej, dej, no !! Si moral pristavit svoj piskrček ?
    Ex komiji ? 27 let ?
    NE. . . . . Jaz mislim, na eno edino, zveličavno, večno , barabinsko KP.
    Še vedno je KP. . . . . Seveda na naš račun. Svoje račune ima pa šef ( tako pišejo ) v Venezueli, al Braziliji, al kje že ?

   • Steiermark

    No, ti “črkobralski” jovane, ali res tvoja pamet ne seže niti do tod, kjer bi ugotovil, da če si levak, se zato ne rabiš imenovati levak ampak si lahko LDS; zares, razne SD, ter razne liste, potomcev rabljev slovenskega naroda!

   • tohuvabohu

    Na tvoj račun že ne, klošar.
    A novi ksihti so pa zastonj, bebo?

  • Steiermark

   …in okoriščanje na račun nas, 2. razrednih!

   • Soave

    Saj tu je kavelj. . . A namesto, da bi jih odnesli iz Parlamenta, so se podvojili??

  • Felikss_AH

   Vse OK… samo pojasni malo to -“Zasluge” ???

   • Soave

    Je v narekovaju. Torej sem citirala besede iz članka.
    Vsekakor pa držijo. Saj vidimo, ali ne , njihov način delovanja.
    Možak Kuči in njegova intimna opcija. . . . .

 • Delta

  Jaz vam lahko povem samo to, da
  – nekaj je treba narediti
  – odločno je treba ukrepati
  – je to treba spremeniti
  – je čas za mlade in sposobne politike.

  Kdor je volil ta “program” popolne praznine nizkointelektualnih floskul, naj prosim preveri, ali ima vse koleščke v glavi. Ponosen sem na to, da nikoli v življenju nisem volil nobene od 5+1 strank nakladačev in lopovov. Kot bi rekli kaviar-levičarji za druge, bom jaz rekel za Šarca: “Ni moj predsednik.” Imejte ga. Za vse ostale, ki smo bili nategnjeni, pa predlagam, da naredimo vse za to, da plačamo čim manj davkov, ker s tem samo napajamo en in isti smrdljiv hlev.

 • Artur

  Kateri narod je najbolj butast v Evropi ?

  • Soave

   Še vprašaš ?

  • Clemen J.

   Yugoslovanski, pa tsiti ki zagovarjajo levicarje

  • mona lisa

   Slovenci.

 • Morala

  Saj ne bo on glavni, on bo le na papirju…vlado bo vodil peterček in še kdo…

 • Duhec

  Naslovi člankov so občutno prekratki.

  • tohuvabohu

   Kratka je tvoja pamet.

   • jovan jovan

    vosu!

   • Lewuh

    Tut tvoja pamet ni ne vem kako dolga. IQ max 2

    ————————————————————————————————————————-

    NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • Mojca pokraculja

  Nova24, lepoooo prosim, ne tako dooooolgiiiih naslovov clankov. Neprebavljivo!!!
  Kje ste to pobrali?

  • moon

   Nikar jest, raje beri, temu so namenjene crke…

 • Clemen J.

  Ojej, najboljs da ze sedaj klet nafilam z WC papirjem dokler se ga da se kupt, po hrano bom hodil pa na hrvasko, ki ni tako delec.

 • jovan jovan

  Znani sektaši so tudi napovedovali padec vlade AB, prihod “trojke” in odstop v primeru gospodarske rasti. Svojo besedo so, kot ponavadi, tiho požrli. Šarec ima več izkušenj kot jih je imel cmerar, kateremu so tudi napovedovali hiter političen zaton. Želje sektašev ostajajo neuslišane. Tudi bog je dvignil roke…..

  • tohuvabohu

   Vlada Pike Nogavičke je res padla, cepec. Še prej pa je v paničnem strahu pred trojko zabila petmilijardni zamašek v bančno luknjo, za kar je najela 8,5 milijard kredita. Kam je izginila razlika?

   • jovan jovan

    Zakaj le je morala najeti kredit?! ivan bi nas rešil s trojko….. jack……ass…..Brez kredita?! vosu, rigaš 24/7!

    • Steiermark

     ti pa trosiš svoj srbski drek po Sloveniji!

    • tohuvabohu

     Sprašujem za razliko, bumbar.

     • Lewuh

      A vš Jajac je spet propušil???? Ti bumbar konjski.

      ————————————————————————————————————————-

      NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

   • Steiermark

    Jovane “ne razumije” slovenački ….

  • Felikss_AH

   Kaj tebe moti sektašenje… vsak ima pravico iti na svoje in stresti balast z hrbta

 • lado

  SLOVENSKI NEANDERTALCI , VOLILI STE TEGA IN OSTALE PRITEPENE DEBILE , ZDAJ PA TIHO , KRETENI OPRANI !!!!!!!! LAHKO BI ŠE TURNŠKA , DA BI VAM BILO ŠE LEPŠE !!!! NESPOSOBNI NORCI , KI VAS BO TA GNOJ NEŠOLAN , KOT PREJŠNI LOPOV PLAGIATORSKI, CMERĆIĆ- MAMICA MAFIJKA RDEČA, SPRAVIL NA KKANT, ŠE SLABŠE OD VENEZ. , KER VAM MASOVNO UVAŽAJO HALALĆIĆE !!!! NEEEEHAJTE-mo GOBCAT IN GREMO NA DELOOO , DA TELE VAŠE RDEĆE IN HALAL SEKTAŠE POTOLČEMO V PODEN , DOKLER JE ŠE ČAS !!!!! MISLITE NA POTOOOMCEEEE !!!!!!??? A BI ŠLO , ČE NE , BO HUDOOOOO !!!!!!!!! NOOOOOOOOO!!!!!!!!?????

 • Ros

  Ker nepismen obrtniški wanna-bee. Slovenci še besede nimate za to. Ker
  nepismen folk. Kere budale so tega volile.
  Moj sorodnik France Prešeren bi vam pljunil v obraz, pezdeti retardirani.
  Pa una nepismena šivilja, ki mi je mojo lastno mati drogirala. Pa je vedela da je od Franceta sorodnica. Pa un izdajalski Korel, ki vam dušo prodaja ruskim okupatorjem. Da ste to izvolili. Pa razbil vam bom ćrepinjo da je sam
  satan nau skup sestavu. Prekleti pezdeti špekulantski.
  A vi sploh veste kaj pomeni nemški kralj? Pometl smo z vami kot s plesnijo. Vam dali 15 kilometro zemlje, da ste živi ostali, pa nam grozite.
  Pezdeti. Male pićkice, ki ližets satanovo ritno lukno. Takih debilov še svet ni videl. Pa unga pijanćka Żidana volte, k se na daleç vid da ni za kaj drugega kot za vașko gostilno.
  Pa neka nepismena Alenka Bratuśek, k je prepisala lastno rit, da se je lahko usedla.
  No ja. Luka Mesec je vsaj satanist z liçnimi jośkicami. Ga ima vsaj njegova punca (levi sredinec ko si da prsdtek v ritko) in si z desnico boźa liçne dojkice, malo řąđ. No ja. Je vsaj satanist. Ki levi sredinec vara z desnim. Çestirke. Vsak ima svoj talent. Ali kako bi se reklo po človeško; perverzijo.
  No slovenci imate perverzijo na psihopatijo in norost.
  Pa Ćmerar, genialni norec. Tako norega Çloveka svet șe ni videl. Norec norcev. Ňajveçji norec v, żgodovin çlovestva. Si je pa v ćasu norçevanja nasel lepo spremljevalko (odrejeno po diktatu komunißßștiçßne partine,; drugaçe bi jo umorili). Tako kot janschĄ Pa folk. Vi ste ñøri.
  Frånçe Pręśèřęñ, najveçji śr:bșko +hrvąťśki pijěsnić nęmśköğ poříjëkł@.
  Ma resno. Preklela sta vas sam France Prešeren, ki ima dovolj obračanja v grobu in sam zadnji nemški kralj.
  Ma, Erjave i Janša imata vsaj hčere ki fukarta naokoli. Ostali pa nastavljajo ritko muslimanom za 5 centov (da toçno ti Miroslav Cerar, ki si meni osebno kršil osnovne temeljne ovekove pravice; osebno. Pričakuj tožbo pred sodiščem za človekove pravice, pezde zajebano domobransko). Miroav Cerar je homosualec in satanist, ki sovraži vse ženske na svetu, pezde sarltanistično, plešast grdun in kvizling; špekulant in kradljivec. Rad si vtika kazalec v svojo ritno luknjo, zato se ne rokujte z njim. Nikoli. Lažnivec preklet. Najbolj pa sovraži Franceta Prešerna i njegove sorodnike. Miroslav Cerar je našega Prešerna obsodil za pedofila in sovražnika naroda. Miroslav Cerar je satanist. Miroslav Cerar posiljuje otroke in sodi v zapor.

 • Olga2345

  To bo šarec Kučanova komunistično-fasiticno-islamisticno –katolibanska vlada, v pogubo Slovenije! Podpirata jo “verna” Ljudmila murglska in Cestnik Grmić! Preko podpredsednika šarčevih, pa tudi islamski terorist Rok Žavbi!

 • sanguis sacrum

  izjemno neodgovorno in nevarno bi bilo, če se ne bi takoj razpisale predčasne volitve..

  • Felikss_AH

   Malo je verjetno da bi bilo bistveno drugače… namreč 30% je splošni EU-MAXIMUM

 • Olga2345

  PAHOR je kot predsednik vlade začel z uničevanjem slovenske vojske, nižanjem pokojnin, pranjem mafijskega in terorističnega denarja, zdaj bo PAHOR kot predsednik države podelil mandat skrajnim levičarjem, da slovensko vojsko in Slovenijo uničijo do konca!

  • Rada Muči

   Skrajnim prašičarjem….Šarec je daleč od levice! Pa vsa čast za v sa častni naziv!

   • samotoje

    Šarec je, razen od svojega ega, daleč od česarkoli.

 • Dragan Krstič

  Vsekakor se moramo VSI udeležiti predčasnih volitev in voliti desne stranke. To nam je edina rešitev, druge ni.Ta rdeča sodrga, ki sedaj sestavlja vlado, bo popolnoma uničila državo, hvala Bogu se ne bo obdržala dolgo.Je pa veliko vprašanje kako očistiti Slovenijo kajti uničuje državo in državljane ne samo ministri in državni sekretarji. V državni birokraciji je ogromno število rdečkarjev, ki bodo nadaljevali s svojim nedelom in za svoj žep. Janša bo imel veliko ovir da bo počistil s to hobotnico, ki je svoje lovke stegnila po vseh sistemih in podsistemih države.

 • Boris_j

  Škoda, da “strokovnjaki” in “analitiki” Novi niso prišepnili tega: ne bodi nora zarotniška politična piz*a. Niti v opoziciji, ali v koaliciji.

  Usekano desnuharstvo se več kot očitno ne obrestuje. Zgledujte se po za sila normalnem delu desnice, Nsi pa to, drugače boste še naprej “relativni zmagovalci”. To je politično korekten izraz za zgube s katerimi drugi ne želijo sodelovati.

  • MižekFiga

   Koliko časa se bo pa kriminalno levuharstvo še uspelo obdržat živo?
   Zanesljivo do smrti!

   • tohuvabohu

    Dokler mu bo dovolil narod.

  • moon

   A ti volis NSi, ce ja, te stekam, agitiras.. ce ne, samo serjes in pejt lepo nazaj svojim levakom tace lizat.

 • Osti jarej

  ..naslov članka se ne začne s POGLEJTE KAKO…….a je kdo zbolel

 • dob

  Pripravljanje Šarca za vlogo ministrskega precednika predstavlja za kučana razmeroma blag prehod v povsem novo polje iskanja “novih obrazov” za prihodnja obdobja!
  Od nesposobnežev – k debilom!

  Kajti če gre tole pri Slovencih skozi, potem gre lahko kučan iskat novo ekipo kar v norišico v Polju.
  Za debila iz norišnice je dovolj, če zna ponoviti stavek:
  “Mi z Jantho ne bomo nakol šthli skp v kololisjo!!!”

  Pa je že prec naredu kariero v slovenski politiki.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Nč bat, gre, gre… v bulatah gre vse skoz

 • MižekFiga

  Ni več skrbi, kdo nam bo vladal. Bilo kuda Srbi svuda.
  IN
  najbolj intimne želje neizvoljenega komunista tov. ddr Kučana se izpolnjujejo.

 • ajevsenak

  Se opravičujem, ni povezano z gornjo temo. A morda komu pride prav.

  Nobena skrivnost ni, da portal Domovina izrazito preferira NSi. Udrihanje po Janši in SDS je dovoljeno, kakšna bolj trda kritika NSi absolutno ne. Pravzaprav ne čisto, nekaj izbranim, tako za vzorec, je dovoljeno. Drugače BRIŠEJO (najbrž, če se jim zameriš). In če protestiraš spet brišejo. Spet in spet. Ne odgovorijo. Izgovor je najbrž, nespoštljiv, »sovražni« govor. My ass, ne bo držalo, kot že rečeno, ni nobenih omejitev za blatenje SDS.

  Toliko da se ve. Mene tam pač ne vidijo več. Še Veselinović (zdaj STA), nekoč Radio SLO, je imel več »šlifa«. Res da me je ozmerjal s fašistom, a je vsaj odgovoril. Na Domovini niti tega očitno niso sposobni.

  Žalostno, glede na to, da že tako povsod prevladuje rdeče. Ampak ti na Domovini se delajo drugačne. Ne pomaga, isti so kot njihovi botri. Žal.

  • MižekFiga

   Imamo nezlomljivo SDS! Bolj slovenske stranke ni !!!

  • dob

   Nikar se ne opravičuj, je kar precej na mestu to kar praviš.

  • Slovenka

   Sama že dolgo spremljam dvojno igro Domovine in tudi Reporterja, imaš prav.

 • branči

  če bomo to sranje mirno požrli brez protestov, potem nam res ni pomoči! spontane vstaje, ki so bile mimogrede organizirane in dobro plačane, so nam lahko slika, kaj se lahko doseže! samo vodenje in organiziranje se manjka, zavedni slovenski cvet intelektualcev je pa tiho ali pa čivka po twiterju! premalo! čas je, da zbor za republiko oddela svoje poslanstvo!

  • Novakec1

   Oni pošiljajo svečkarje v prvo bojno črto, vse jasno ni šans o kakem konkretnem rezultatu.

 • črnaovca

  Impotentna politika ki je sama sebi namen na državljane se z lepimi besedami in obljubami spomni le ob volitvah. Obljub tako ali tako potem na znajo ali ne morejo uresničiti in psi lajajo, karavana gre dalje

  • tohuvabohu

   Karavana je že izginila za obzorjem, psi pa še kar lajajo.

 • MižekFiga

  Tov. ddr Kučana želja (nasvet, takoj po drugem predsedovanju EU Sloveniji) je bila, da “Svet starcev” svetuje in tudi oblikuje vodstvo EU RS. Ne se smejat, ker je to bilo res. Prvi je takoj demokratično zmagal Jekleni Janez in naša slovenska SDS. Nadaljevanje z intrigami tov. ddr Kučana poznate in v teh intrigah smo še vedno.
  Ne zaslužimo si balkanskih srbijancev za vodenje naše EU Slovenije.
  Goljufajo nas vsepoivsod! IN kar je preveč, še s kruhom ni več dobro!

 • Vera

  Šarečeva vlada bo razpadla v enem mesecu , ker se človek ne bo znašel .

 • Felikss_AH

  Tile “obeti” ki se nam obetajo so tudi prilika da se z neke “zgodovinske distance” opravi blitz primerjava med ex-Jugoslavijo in “obetajočo” se nam Slovenistanijo v nekaj zanimivih parametrih

  Pri YU Komunistih Muslimani so imeli pravico biti tiho
  Pri Slovenistanskih Komunistih so Muslimani privilegirani

  Pri YU Komunistih se je za izdajo šlo pred zid
  Pri Slovenistanskih Komunistih je izdaja človekoljubna vrlina

  Pri YU Komunistih se ni smelo delati norca iz himne
  Pri Slovenistanskih Komunistih se iz himne delajo norca v Arabščini

  Pri YU Komunistih so meje bile čuvane in se je lahko vstopalo samo skozi Mejne Prehode
  Pri Slovenistanskih Komunistih so meje zanemarjene in vstopa kdor hoče kjer hoče

  Pri YU Komunistih so ilegalne mejne pohodnike pošiljali v nebesa
  Pri Slovenistanskih Komunistih so ilegalni mejni pohodniki nebeška mana

  Pri YU Komunistih je Jugoslavija bila tampon država med dvema blokoma
  Pri Slovenistanskih Komunistih je Slovenistanija povezava nasprotnih svetov

  Pri YU Komunistih je Jugoslavija bila OBROBNA zadeva EU
  Pri Slovenistanskih Komunistih je Slovenistanija za EU POMEMBNO ANTI-CIVILIZACIJSKO vozlišče

  Pri YU Komunistih so Komunistični vladarji imeli državo in vse dobrine so bile državne
  Pri Slovenistanskih Komunistih vladajoči Komunisti nimajo države, imajo pa v lasti vse njene dobrine

  Toliko za zdaj… če pa kdo ima še kakšno primerjavo pa – “please, be my guest”

 • Slovenka

  Spodaj je Dob napisal nekaj pametnih misli o rapidnem upadanju umskih sposobnostih pri vodilnih slovenskih politikih in da, če povzamem Doba, gremo od neumnih k debilnim.

  Naj njegovo razmišljanje še malo dopolnim: zakaj ne bi namesto volitev na vsaka štiri leta razpisali natečaj za največjega kretena v Sloveniji in srečnega zmagovalca za štiri leta izbrali za predsednika vlade, medtem ko bi drugi največji kreten postal predsednik države, tretjeuvrščeni predsednik državnega zbora, potem pa bi po istem ključu sledila še razdelitev ministrskih, državno sekretarskih, ambasadorskih in drugih funkcij.

  Vse težave z mednarodno prepoznavnostjo Slovenije bi bile na ta način elegantno odpravljene, da ne govorimo o navalu turistov in psihiatrov v našo ljubo deželico, Slovenija pa bi bila stalna gostja v različnih znanstvenih revijah.

  • Slovenka

   Psihiatrično ustanov Polje bo potrebno razglasiti za kulturno-izobraževalni spomenik državnega pomena, saj bi od tam dobivali bodočo elito. In še to. Pogoj za udeležbo na natečaju: IQ pod 70.

 • Domus Lubus

  Ravno takšne napovedi je dajal Janša za cerarjevo vlado…..

  • mona lisa

   In imel prav.

 • if

  Jakost slovenske politične krize je funkcija volilnega telesa, znanke, in hkrati njegovega političnega zdravja, neznanke.
  Tej neznanki ni mogoče določiti število minimumov, znano je le, da je 0 (nič) vrednost največjega minimuma.

  Ta hip RS izraža globoko poltično krizo, ki še ni najhujša.
  Ko bo dovolj globoka, bo začel proces samoozdravitve političnega telesa ali dokončen propad, ki bo bo posledica državljanske vojne znotraj večnacionalnega volilnega telesa, ki ga obvladujejo komunisti in neokomunisti v mafijski združbi zoper slovenstvo.

 • milanček

  mislim, da je komčno posijalo sonce na slovenski narod, na tisti butast del! Zakaj? Šarec mora postati mandatar, cerar, erjavec, bratovšek, židan ter mesec morajo biti v vladi, da gre končno vse v 3PM , tako bodo tudi slovenski idioti končno spoznali, doumeli, okusili vso bedo teh kretenov, oz kućanovih “novih obrazov” , ki po navodilih komunajzarja kućana delajo na uničenju naše Slovenije kot države oz slovenskega naroda! Slovenski narod se bo končno osvobodil te komunajzarske golazni, jih dokončno odstranil in slovenski narod bo končno stopil na prave tirnice, ki bo popeljal narod in državo Slovenijo ob bok velikih evropskih narodov! Naredimo konec tej levi komunajzarski golazni!

 • Janko Gedlicka

  Kar dobra vlada bo, tudi če bo manjšinska, pa makar bo zdržala le eno ali dve leti s še kasnejšimi “tekočimi posli”. Skupaj s sedanjimi tekočimi posli to ni malo. Mnogo se bo lahko pokradlo ta čas. Drugi tir bo tudi v jeku gradnje in ne bo je mogoče ustaviti. “Denarnice” vladi zvestih se bodo debelile. “Fašisti janšisti” pa ne bodo hudo moteči ta čas. Vsi za domovino s Titom naprej.

  • Matt von Glanz

   tepec. Dobi si Godniča in te naj od zadaj naskoči v maršalski uniformi.

   • Janko Gedlicka

    So ljudje, ki ne morejo razumeti preprostega sarkazma.

    2. avg. 2018 23:02 je oseba “Disqus” napisala:

    • Matt von Glanz

     Preprosti sarkazem ne obstaja, je visja kognitivna fora. Drugace povedano, ni bilo jasno, kam meris.

     • Janko Gedlicka

      Res je, primitivizem je močnejši.

     • Matt von Glanz

      To, kar vidiš, je preprosto nestrinjanje, ne primitivizem. Lahko to sprejmeš?

 • Mogoče najboljša vlada do sedaj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!