fbpx

Kakšno norčevanje Socialnih demokratov iz žrtev epidemije! Dan spomina na mrtve so izkoristili za umazano politično kampanjo

Foto: Twitter

Stranka SD na dan spomina na mrtve opozarja, da družbe ni mogoče voditi z odloki, grožnjami in nesramnostjo, ampak le s spoštljivo komunikacijo. Do danes očitno še niso dojeli, da ne gre za vodenje družbe, pač pa za varovanje njenega zdravja. Še do danes niso dojeli, da so s svojimi pozivi na proteste in rušenjem ukrepov več kot soodgovorni za vseh 4.755 smrti ljudi, ki so umrli zaradi covida. Zakaj svoje “spoštljive komunikacije” ne uporabijo za pozive k cepljenju in upoštevanju ukrepov, zakaj ljudem niso dober zgled? Zato ker je njihov namen le rušenje vlade – pa čeprav so pri tem povsem neuspešni.  

Na Socialne demokrate z voditeljico Tanjo Fajon na čelu se je dobesedno zvalil plaz kritike. Na družabnem omrežju je stranka namreč zapisala: “Vsaka žrtev je žrtev preveč. Danes bi na tej livadi bilo že 4.755 zastavic v spomin na žrtve epidemije. Letos je naš spomin ob 1. novembru posvečen vsem, ki smo jih izgubili v epidemiji. Zaradi okužb in zaradi bistveno poslabšanega dostopa do zdravstvenih storitev.” Tole je pa pljunek na grob vseh 4.755 umrlim. Sabotirate in rušite vse ukrepe, vse, kar znate, je hinaviti, je bil le eden izmed mnogih komentarjev, ki so sicer imeli skupni imenovalec – prav stranka SD je med glavnimi krivci za visoko število smrtnih žrtev covida.

Občinski svetnik Borut Rojc je ob objavi Socialnih demokratov dejal, da je 1. november dan spomina na mrtve, ne pa dan za umazano politično kampanjo in objavil zgovorno sliko.

Foto: tw, Borut Rojc

V stranki SD so še zapisali, da sta dve spoznanji nujni za boljše obvladovanje tveganj v prihodnje, in sicer spoznanje, da mora biti javno zdravstvo naša najvišja prioriteta, ter spoznanje, da družbe ni mogoče voditi z odloki, grožnjami in nesramnostjo, ampak le s spoštljivo komunikacijo. Dodali so še, da bi to bi morali razumeti tudi sredi novega vala. Mi pa dodajamo, da bi v stranki SD morali priti do zgolj enega spoznanja, in sicer da s sabotiranjem protikoronskih ukrepov ne rušijo aktualne vlade, pač pa zgolj škodujejo državljankam in državljanom Slovenije, med katerimi so tudi njihovi volivci. S svojim ravnanjem škodijo zdravju ne glede na prazne besede, ki jih potem takole postrežejo na pladnju. Ljudje niso neumni, nihče jim več ne nasede. In to se bo nedvomno izkazalo tudi na volitvah. Upajmo pa, da bodo do takrat povzročili čim manj nepotrebnih smrti.

Sara Kovač